Jump to content

Αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες δώστε το παρών!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Dx Cluster στο κινητό με windows mobile μπορούμε να κάνουμε over gprs παιδιά ;

• Απαντήσεις 674
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δες λίγο εδώ http://www.dxpocket.com/

στα windows στο pc με τι κάνεις φίλε Γιώργο το DX cluster ?

με ποιο πρόγραμμα ?

για κατόχους κινητού samsung ένα widget εορτολόγιο

:respect:

Σε ποιόν απευθύνεσε για το dx-cluster στα windows ?

σε σένα βασικά!! (sv2evs!)

λάθος όνομα είπα Σπύρο!! sorry! :D :D

Ωραία..εγώ χρησιμοποιώ το logger...είχα πολύ παλιότερα όταν άρχισα την ραδιοερασιτεχνική μου "καριέρα" σε dos το Logeqf...μετάβηκα στην έκδοση των windows και κατέληξα στο logger32 που καλύπτει τις ανάγκες μου που πλέον και λόγο διάδοσης και μη όρεξης για τα βραχέα, με έχει ικανοποιήση.

μάλιστα! το Logger32 το έχω ήδη εγκαταστήσει αλλά δεν το έχω κοιτάξει/χρησιμοποιήσει καθόλου προς το παρών από τότε..

απλά είδα ότι είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα logging για windows οπότε βάλτο λέω να υπάρχει!

:D :D

Εϊναι καλό πρόγραμα, απλό...και κάνει την δουλειά του. Για το πιο δημοφιλές δεν ξέρω και δεν πιστεύω να σου πω την αλήθεια γιατί ακούω άλλους συναδέλφους που δουλεύουν άλλα προγράματα.

εγώ το είδα από εδώ

είναι δεύτερο στη λίστα αλλά το πρώτο θέλει λεφτά οπότε.. :)

Δεν το περίμενα, αλλά για να το χρησιμοποιεί η πλειοψηφία...κάτι θα ξέρει. Έχω ακούσει ότι πολύ καλό είναι το swisslog πάντως αν και για εμένα δύσχρηστο.

• 2 weeks later...
έχω παρατηρήσει τελευταία και ελπίζω να είμαι λάθος πως ο ραδιοερασιτεχνισμός έχει αρχίσει να ''αραιώνει'' . θυμάμαι παλιά στο hwn http://www.hwn.gr υπήρχε πολύς κόσμος και πολλά θέματα πριν καταστραφεί ο server από hackers και μετά δεν είχε και δεν έχει τόση κίνηση πια ή μήπως υπάρχει άλλο μεγάλο forum για ραδιοερασιτέχνες? Επίσης εδώ στην Πάτρα που μένω παλιά άκουγα καμία συνομιλία στους 145-147 mhz με ένα δέκτη που έχω αλλά τώρα τελευταία έχω δοκιμάσει 4 5 φορές αλλά δεν ακούω κανέναν. Αν είναι κανείς από Πάτρα, μπορεί να μου πει αν γίνονται συνομιλίες απλά εγώ δεν τις ακούω απ'την rubber duckie κεραία του σκαννερ ή απλά δεν μιλάτε?:cry:

Γενικότερα υπάρχει μια ύφεση...π.χ εγώ με το μηχάνημα μου που έχει πολλές μνήμες, σε αυτές δεν ακούω σχεδόν τίποτα..μόνο σε επαναλήπτες και 2-3 συχνότητες που υπάρχουν ακόμα κάποιες παρέες. Το hwn.gr απο ότι ξέρω λειτουργεί κανονικά αλλά γενικότερα οι ραδιοερασιτέχνες ασχολούνται και αυτοί με άλλα forums περισσότερο, παρά με αυτά που είναι σχετικά με το hobby. Δοκίμασε να ακούσεις επαναλήπτες, εκεί έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις άτομα να μιλάνε.

Χειρότερη δεν νομίζω να μπορεί να γίνει. Ευτυχώς απο την μια υπάρχουν και οι συνάδελφοι SW που έχουν όρεξη να μιλήσουν περισσότερο...είδωμεν...το μέλλον θα δείξει.

Πάντως πρόσφατα επισκέφτηκα έναν 2ο θείο μου ο οποίος λόγω του επαγγέλματός του ασχολείται με επισκευές και είχε έναν σταθμό με ένα cb το οποίο συνδεόταν σε ένα μηχάνημα που από τα 11 μέτρα "πήγαινε" το σήμα στα 40 μέτρα. Επίσης είχε ένα παμπάλαιο ραδιόφωνο σαν αυτό http://www.popnoname.de/wp-content/uploads/2008/01/2004-06-10-old-radio.jpg που άκουγε άλλους "ραδιοερασιτέχνες" αφού κανένας απ'αυτούς δεν έχει άδεια και αυτό φαίνεται γιατί μία μιλούσαν και μία έβαζαν μουσική (!!!). Βέβαια ο θείος μου ενδιαφέρεται να βγάλει.

Υ.Γ: Τα πτυχία Κλίμενς τα ξέρει κανένας?

Πάντως πρόσφατα επισκέφτηκα έναν 2ο θείο μου ο οποίος λόγω του επαγγέλματός του ασχολείται με επισκευές και είχε έναν σταθμό με ένα cb το οποίο συνδεόταν σε ένα μηχάνημα που από τα 11 μέτρα "πήγαινε" το σήμα στα 40 μέτρα. Επίσης είχε ένα παμπάλαιο ραδιόφωνο σαν αυτό http://www.popnoname.de/wp-content/uploads/2008/01/2004-06-10-old-radio.jpg που άκουγε άλλους "ραδιοερασιτέχνες" αφού κανένας απ'αυτούς δεν έχει άδεια και αυτό φαίνεται γιατί μία μιλούσαν και μία έβαζαν μουσική (!!!). Βέβαια ο θείος μου ενδιαφέρεται να βγάλει.

Υ.Γ: Τα πτυχία Κλίμενς τα ξέρει κανένας?

Καμία σχέση με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς...το μηχάνημα που μας δείχνεις στην φωτογραφία - εκτός και αν κάνω τόσο λάθος - μπορεί να ακούσει fm/am και δεν θα μπορούσε να ακούσει ραδιοεριτέχνες σε συχνότητες βραχέων (ssb διαμόρφωση). Αν βγάλει άδεια, δεν τον καλύπτει σε καμία περίπτωση αν βγαίνει να κάνει "εκπομπή" στα μεσαία για μουσική...:blink:

Οι περισσότεροι τέλος, αρχίζουν να ασχολούνται (με τα vhf) λόγω cb...

Καμία σχέση με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς...το μηχάνημα που μας δείχνεις στην φωτογραφία - εκτός και αν κάνω τόσο λάθος - μπορεί να ακούσει fm/am και δεν θα μπορούσε να ακούσει ραδιοεριτέχνες σε συχνότητες βραχέων (ssb διαμόρφωση). Αν βγάλει άδεια, δεν τον καλύπτει σε καμία περίπτωση αν βγαίνει να κάνει "εκπομπή" στα μεσαία για μουσική...:blink:

Οι περισσότεροι τέλος, αρχίζουν να ασχολούνται (με τα vhf) λόγω cb...

To cb που έχει έχει και ssb διαμορφώσεις(άσχετο). Απ'το ραδιόφωνο όπως είπα μίλαγαν "ραδιοερασιτέχνες" και βάζω τα εισαγωγικά για να πω πως είναι παράνομοι. Μάλιστα δεν μιλούσε μόνο ένας αλλά έκαναν συνομιλία 5 μαζί και έλεγαν την στιγμή που τους άκουγα να μεταφερθούν σε άλλη συχνότητα. Τώρα το τι πομπούς και δέκτες είχαν ή το αν ήταν πειραγμένο το ραδιόφωνο δεν το ξέρω:confused:

Συζήτηση περι το ποιοί είναι ή όχι ραδιοερασιτέχνες δεν θα αρχίσουμε γιατί θα γίνει χαμός. Απλά τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν νόμιμη άδεια κατοχής και λειτουργίας των μηχανημάτων τους. Ούτε και εγώ γνωρίζω απο ραδιόφωνο...

Απλά τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν νόμιμη άδεια κατοχής και λειτουργίας των μηχανημάτων τους.

Ακριβώς έτσι :)

Αλήθεια, γιατί δεν γίνεται επισημασμένο το θέμα αυτό? Δεν είναι σημαντικό μέρος του υποφόρουμ?

Αλήθεια, γιατί δεν γίνεται επισημασμένο το θέμα αυτό? Δεν είναι σημαντικό μέρος του υποφόρουμ?

Μάλλον κάποιον θα πρέπει να ρωτήσει έναν Moderator...ίσως τώρα που το ανάφερες να γίνει κάτι τέτοιο.;)

Καλή χρονιά και από εμένα συνάδελφοι

κανένα hint, ιδέα, σκέψη για echolink με χρήση του Iphone?

73, Πάνος, SV1COX

Καλή χρονιά και από εμένα συνάδελφοι

κανένα hint, ιδέα, σκέψη για echolink με χρήση του Iphone?

73, Πάνος, SV1COX

Ρίξε μια ματιά dxzone μήπως βρεις κάτι...αν και portable echolink ακόμα δεν είδα για windows mobile.

Ποια ραδιοερασιτεχνικά περιοδικά παίρνετε? Εγώ παίρνω τις ραδιοτηλεπικοινωνίες και καμιά φορά διαβάζω και το 5-9report στο internet. Υπάρχει κανένα άλλο ελληνικό περιοδικό για το hobby μας? Παίρνει κανένας περιοδικά του εξωτερικού και αν ναι, είναι καλά?

Εγώ μόνο το 5-9 report απο το ίντερνετ...Παλιότερα έπερνα και το ραδιοτηλεπικοινωνίες και εγώ, αλλά επειδή δεν το βρίσκω εύκολα στην περιοχή μου στα 2-3 πρακτορεία τύπου το σταμάτησα.