Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείς να την καθυστερήσεις με τις όποιες πιθανές συνέπειες. Μείωση, αύξηση ή κατάργηση.

με μπερδεψες λιγο...τι ακριβως εννοεις?

Απλώς....Κωστας

Δε χρησιμοποιείς την επιδότηση τώρα αλλά πχ. σε ένα μήνα. Μπορεί να λειτουργήσει θετικά (αύξηση ποσού) για σένα ή αρνητικά (μείωση ποσού ή κατάργηση της επιδότησης για χ λόγο).

Δε χρησιμοποιείς την επιδότηση τώρα αλλά πχ. σε ένα μήνα. Μπορεί να λειτουργήσει θετικά (αύξηση ποσού) για σένα ή αρνητικά (μείωση ποσού ή κατάργηση της επιδότησης για χ λόγο).

Ακομα και αν υπογραψω το συμφωνημενο συμβολαιο με την υπαρχουσα επιδοτηση, χωρις να παρω καποια συσκευη?

Απλώς....Κωστας

Μια ερώτηση,

Όταν γίνει μετατροπή καρτοκινιτού σε συμβόλαιο π.χ. την 1η του μηνός, ο κύκλος του συμβολαίου ξεκινάει αμέσως? Δηλαδή τα λεπτά ομιλίας θα προσθέτονται κάθε 1η του μήνα ή παίρνει 2-3 μέρες για αναπροσαρμογή;

Μια ερώτηση,

Όταν γίνει μετατροπή καρτοκινιτού σε συμβόλαιο π.χ. την 1η του μηνός, ο κύκλος του συμβολαίου ξεκινάει αμέσως? Δηλαδή τα λεπτά ομιλίας θα προσθέτονται κάθε 1η του μήνα ή παίρνει 2-3 μέρες για αναπροσαρμογή;

Mε το που μετατραπεί σε συμβόλαιο (δηλαδή με το που ενεργοποιηθεί η νέα sim) έχεις ενσωματωμένα λεπτά/sms/mb.

Επειδή στη Vodafone τα ενσωματωμένα λεπτά/sms/mb μπαίνουν κάθε 1η του μήνα (άσχετα από το πότε εκδείδεται ο λογαριασμός) αυτό σημαίνει ότι αν η σύνδεση γίνει 1η του μήνα έχεις όλα τα λεπτά ομιλίας, αν γίνει αργότερα, μόνο για αυτό το μήνα, θα έχεις όσα κατα προσέγγιση αναλογούν για τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το τέλος του μήνα (δεν θα τα έχεις δηλαδή ολόκληρα). Συνήθως με το που ανοίξεις το κινητό έρχεται μήνυμα που σε ενημερώνει για το ακριβές υπόλοιπο, αν όχι μπορείς από την επόμενη ημέρα να στείλεις στο 1284.

Ακομα και αν υπογραψω το συμφωνημενο συμβολαιο με την υπαρχουσα επιδοτηση, χωρις να παρω καποια συσκευη?

Αυτό δε γίνεται.

Παιδια μια ερωτηση. Εχω συμβολαιο vodafone ευελικτο 20 , ο λογαριασμος εκδιδεται στις 13 καθε μηνα.

Τα δωρεαν λεπτα ομιλιας / μυνηματα υπολογιζονται απο την αρχη καθε μηνα η' απο την ημερομηνια ενεργοποιησης ; Το πιο λογικο θα μου φαινοταν ο δωρεαν χρονος να ξεκιναει απο τις 13/14 του μηνος αλλα οταν στελνω μυνημα στο 1284 η απαντηση που ερχεται υπολογιζει τα λεπτα εως το τελος του μηνα.

Για παραδειγμα , το μυνημα που εστειλα σημερα λεει οτι εχω ακομη 153λεπτα απο τα 160δωρεαν μεχρι τις 31/05 με τελευταια ενημερωση στις 2/05. Πως , ομως , μπορω να υπολογισω ποσο δωρεαν χρονο ομιλιας εχω μεχρι στις 13 ; Δεν ειναι μπερδεμα αυτο ; Με την cosmote που ειχα πριν , ο δωρεαν χρονος ομιλιας υπολογιζοταν απο την ημερομηνια ενεργοποιησης.

Ο χρονος σου αρχιζει καθε 1 του μηνος και τελειωνει μεχρι τελος του μηνος, ασχετως με την εκδοση λογαριασμου σου.
Samsung S21 Ultra

Παιδια μια ερωτηση. Εχω συμβολαιο vodafone ευελικτο 20 , ο λογαριασμος εκδιδεται στις 13 καθε μηνα.

Τα δωρεαν λεπτα ομιλιας / μυνηματα υπολογιζονται απο την αρχη καθε μηνα η' απο την ημερομηνια ενεργοποιησης ; Το πιο λογικο θα μου φαινοταν ο δωρεαν χρονος να ξεκιναει απο τις 13/14 του μηνος αλλα οταν στελνω μυνημα στο 1284 η απαντηση που ερχεται υπολογιζει τα λεπτα εως το τελος του μηνα.

Για παραδειγμα , το μυνημα που εστειλα σημερα λεει οτι εχω ακομη 153λεπτα απο τα 160δωρεαν μεχρι τις 31/05 με τελευταια ενημερωση στις 2/05. Πως , ομως , μπορω να υπολογισω ποσο δωρεαν χρονο ομιλιας εχω μεχρι στις 13 ; Δεν ειναι μπερδεμα αυτο ; Με την cosmote που ειχα πριν , ο δωρεαν χρονος ομιλιας υπολογιζοταν απο την ημερομηνια ενεργοποιησης.

΄Οταν κάνεις μία σύνδεση ο δωρεάν χρόνος ομιλίας ξεκινά από την ώρα και ημέρα ενεργοποίησης και μετά την 1η κάθε μήνα.΄Αν κάνεις σύνδεση 1 ή 2 μέρες πριν το τέλος του μήνα είσαι υποχρεωμένος μέσα σε 1 ή 2 μέρες να καταναλώσεις τον χρόνο ομιλίας της σύνδεσής σου γιατί την 1η του επόμενου μήνα ξεκινά ο νέος χρόνος ομιλίας.

Harry_65

΄Οταν κάνεις μία σύνδεση ο δωρεάν χρόνος ομιλίας ξεκινά από την ώρα και ημέρα ενεργοποίησης και μετά την 1η κάθε μήνα.΄Αν κάνεις σύνδεση 1 ή 2 μέρες πριν το τέλος του μήνα είσαι υποχρεωμένος μέσα σε 1 ή 2 μέρες να καταναλώσεις τον χρόνο ομιλίας της σύνδεσής σου γιατί την 1η του επόμενου μήνα ξεκινά ο νέος χρόνος ομιλίας.

Mόνο που τον πρώτο μήνα έχεις αναλογικά το χρόνο ομιλίας σε σχέση με τις ημέρες που απομένουν μέχρι το τέλος του μήνα, εκτός αν η σύνδεση έγινε 1η του μήνα που τότε έχεις ολόκληρο το χρόνο.

Μετά όπως λες ο χρόνος θα προστίθεται κάθε πρώτη του μήνα ανεξάρτητα από το πότε εκδίδεται ο λογαριασμός.

Στην voda δεν ισχύει η αναλογικότητα.Δικαιούσαι όλο το χρόνο.΄Ετσι ίσχυε τουλάχιστον μερικούς μήνες πριν που έκανα τη σύνδεση.
Harry_65

Ευχαριστω για την διευκρινηση.

Απαραδεκτη τακτικη , ετσι πως μπορω να υπολογισω με ακριβεια τον χρονο που απομενει ; Μπορω να μηδενιζω τον συν. χρονο ομιλιας καθε μηνα στο κινητο μου , αλλα δεν ειναι ακριβες. Ειλικρινα απαραδεκτο.

Νομίζω ότι το 1284 που προανέφερες σου λέει το υπόλοιπο αλλά νομίζω ότι αυτό γίνεται τις μέρες από Δευτέρα-Παρασκευή.Εάν κάνεις ερώτηση την Κυριακή δεν νομίζω ότι θα σου βγάλει το υπόλοιπο.
Harry_65

Στην voda δεν ισχύει η αναλογικότητα.Δικαιούσαι όλο το χρόνο.´Ετσι ίσχυε τουλάχιστον μερικούς μήνες πριν που έκανα τη σύνδεση.

Λάθος. Μπορείς να καλέσεις στο 13830 να ενημερωθείς. Έχει αλλάξει.

@billy23: Με ποιά λογική είναι απαράδεκτη η τακτική? Αντί να μπαίνει ο χρόνος ομιλίας με την έκδοση του λογαριασμού (π.χ κάθε 11 του μήνα για μένα) μπαίνει κάθε 1η του μήνα. Ποιά η διαφορά?

Εδω και 3-4 μηνες περιμενω εναν τελικο λογαριασμο απο την Voda επειδη εκανα διακοπη συμβολαιου. (Πιστωτικο μου ειπαν κατι τετοιο). Το θεμα ειναι οτι τους "χρωσταω"¨τον τελευταιο λογαριασμο, πηρα 3 φορες τηλεφωνο σε διαστημα 1 μηνα, και μου λενε συνεχεια να περιμενω να μου ερθει ο τελικος λογαριασμος. Τους ειπα περιμενω αλλα δεν ερχεται, και οχι τιποτα αλλο αλλα θελω να τελειωνω με αυτο το "ΧΡΕΟΣ" και μου ειπαν μην ανυσηχεις περιμενε θα ερθει...

Περασαν 3-4 μηνες και ακομα δεν ηρθε τιποτα...

Δε πειραζει, με το ζορι δε θα πληρωσω...

Samsung S21 Ultra

@billy23: Με ποιά λογική είναι απαράδεκτη η τακτική? Αντί να μπαίνει ο χρόνος ομιλίας με την έκδοση του λογαριασμού (π.χ κάθε 11 του μήνα για μένα) μπαίνει κάθε 1η του μήνα. Ποιά η διαφορά?

Γιατι , οπως προανεφερα , αν ο δωρεαν χρονος εμπαινε τη μερα ενεργοποιησης (π.χ. καθε 13) θα μπορουσες με ενα μυνημα να ενημερωθεις ακριβως για τον χρονο που απομενει , ενω τωρα μπορεις να τον υπολογισεις κατα προσεγγιση.

Για παραδειγμα , μεχρι τις 31/5 εχω ακομη 116λεπτα ομιλιας. Πως μπορω να ξερω , ομως , ποσα απο αυτα τα λεπτα δικαιουμαι μεχρι τις 13/5 που βγαινει ο λογαριασμος μου ;

Γιατι , οπως προανεφερα , αν ο δωρεαν χρονος εμπαινε τη μερα ενεργοποιησης (π.χ. καθε 13) θα μπορουσες με ενα μυνημα να ενημερωθεις ακριβως για τον χρονο που απομενει , ενω τωρα μπορεις να τον υπολογισεις κατα προσεγγιση.

Για παραδειγμα , μεχρι τις 31/5 εχω ακομη 116λεπτα ομιλιας. Πως μπορω να ξερω , ομως , ποσα απο αυτα τα λεπτα δικαιουμαι μεχρι τις 13/5 που βγαινει ο λογαριασμος μου ;

116.

Εχεις 116 απο την αρχη εως το τελος του μηνα, ανεξαρτητα απο τον λογαριασμο και ανεξαρτητα ποτε θα τα καταναλωσεις. Μπορει να τα μιλησεις ολα την 1 του μηνα, μπορεις να τα μιλησεις ολα στο τελος του μηνα.

Ναι , αλλα οταν βγει ο λογαριασμος μου , θα χρεωθω για τον χρονο ομιλιας απο τις 13 μεχρι τις 12 του αλλου μηνα , ετσι δεν ειναι ; Πως θα υπολογισω τον χρονο αυτο ;

Ναι , αλλα οταν βγει ο λογαριασμος μου , θα χρεωθω για τον χρονο ομιλιας απο τις 13 μεχρι τις 12 του αλλου μηνα , ετσι δεν ειναι ; Πως θα υπολογισω τον χρονο αυτο ;

Οταν θα βγει ο λογαριασμος, θα χρεωθεις το παγιο απο τις 13 εως τις 12.

Ο χρονος ειναι ημερολογιακος.

Billy Το μήνυμα είναι σαφέστατο .

Σου λέει πόσο χρόνο έχεις μέχρι τις 31/05

Μην πεδεύεις άλλο το μυαλό σου .

Αν υπολογιζόταν μέχρι τις 13 , Θα σου έλεγε πόσο χρόνο έχεις μέχρι τις 13.

Τώρα εσύ αποφασίζεις πιες μέρες θα κάνεις χρήση .

Αν θές μπορείς να φάς όλον αυτόν τον χρόνο και σήμερα ακόμα ή να τον φας στις 29 του μήνα δεν έχει καμμία διαφορά.

Το παιδευω γιατι ειχα συνηθισει σε αλλη τιμιολογιακη πολιτικη στην cosmote τοσα χρονια. Καταλαβαινω πως ο χρονος αφορα εναν ημερολογιακο μηνα , οι ερωτησεις μου εχουν να κανουν με το ποσο χρεωνομαι στον λογαριασμο μου.

Και για να λυθει η απορια μου , αν θελετε μπορειτε να μου πειτε το εξης , οσο αφορα τον επομενο λογαριασμο μου , που θα εκδωθει στις 13/5 :

Το παγιο , φυσικα, θα αφορα την χρηση απο 13/4 εως 12/5. Μεχρι εδω ολα καλα.

Ο δωρεαν χρονος ομιλιας θα υπολογιστει απο 1/4 εως 30/4;

Το παιδευω γιατι ειχα συνηθισει σε αλλη τιμιολογιακη πολιτικη στην cosmote τοσα χρονια. Καταλαβαινω πως ο χρονος αφορα εναν ημερολογιακο μηνα , οι ερωτησεις μου εχουν να κανουν με το ποσο χρεωνομαι στον λογαριασμο μου.

Και για να λυθει η απορια μου , αν θελετε μπορειτε να μου πειτε το εξης , οσο αφορα τον επομενο λογαριασμο μου , που θα εκδωθει στις 13/5 :

ο λογ 13/5 θα σου έχει το πάγιο μέχρι 12/6 γιατι το πάγιο το προχρεώνεσαι...

Για το δωρεάν χρόνο ομιλίας, αν είχες ξεπεράσει το χρόνο ομιλίας του Απρίλη πχ στις 28 του μήνα, θα βλέπεις χρέωσεις μέχρι το τέλος Απρίλη, και 1η Μαίου 00:00 ξεκινά ο καινουριος χρόνος ομιλίας, του Μαιου...

Στον επόμενο λογαρισμό σου που θα εκδοθεί στις 13/05

ο δωρεάν χρόνος θα υπολογιστεί

α) μέχρι τις 31/04 τα υπόλοιπα του Απριλίου που δεν χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τις 13/04 και θα πληρώσεις την τυχόν υπέρβαση

β) για τις ημερομηνίες 01/05-13/05 αν δεν περάσεις τον δωρεάν χρόνο του Μαΐου δεν θα πληρώσεις τίποτα.

Αν υπερβείς τον δωρεάν χρόνο θα πληρώσεις την διαφορά

Ακριβως. Αυτο θελω να πω.

Με αυτον τον τροπο ειναι ευκολο να υπερβεις το οριο. Θα μπορουσαν , πολυ απλα , να υπολογιζουν τον δωρεαν χρονο απο την εκδοση του λογαριασμου. Ελπιζω καποια στιγμη να γινει. Τελος παντων.

Ευχαριστω για την υπομονη σας.

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών