gkr41 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Συμφωνώ πως υπάρχουν μερικά ιστορικά ι Ο βαθμός πτυχίου δεν σημαίνει τπτ. Το εξής απλό: Ίδια σχολή με 5 χρόνια διαφορά αποφοίτησης. Εγώ 5,5 εσύ 7,5. Εσύ λες πως έχω τις ίδιες πιθανότητες με σένα. Χμμμ:blink: Δε συμβαίνει πάντα αυτό. Ξέρω άτομα που τελείωσαν στην ώρα τους, με καλό βαθμό και πραγματικά δεν έχουν ιδέα. Αυτά για τις αδιάβλητες ελληνικές σχολές (τουλάχιστον για τη δική μου - ΤΕΙ Πληροφορικής). Απλά ΈΛΕΟΣ. Με ποιους γνωστούς τρόπους? Για πες μας. Αμα συγκρίνεσαι με τη Ρουμανία φίλε... όταν θα κάνεις εγχείρηση καρδιάς να πας σε γιατρό απο το Πανεπιστήμιο της Πρίστινα και του Βουκουρεστίου. Τί άλλο θα ακούσουμε εδώ. Ναι. Θα μας το αναλύσεις αυτό; Γιατί ντε και καλά κάποιος που τελείωσε στη Ρουμανία να είναι καλύτερος από αυτόν που τελείωσε στην Ελλάδα; Παντού υπάρχουν καλοί φοιτητες. Δεν είναι προνόμιο της Ελλαδάρας μας αυτό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maik85 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Βγήκε μια κυβέρνηση με σημαία το 5% στην παιδεία. Δυστυχώς τα κονδύλια είναι ακόμα στο 1,5%. Αντί να φτάσουμε το 1,5% στο 2, 3, 4% πάμε και κάνουμε το εύκολο. Ξεπούλημα. Ανοίγουμε ιδιωτικά επειδή η παιδεία νοσεί. Προσπάθησε κανείς να τη σώσει? Η παιδεία φυτοζωεί με 1,5% του ΑΕΠ και κοροϊδεύουν τον κόσμο πως δεν έχουμε έρευνα και πως φταίει ο δημόσιος χαρακτήρας. Έκανε κανείς προσπάθεια? Να δείξει πως κάνει ένα έργο, και αν σε 5 8 10 χρόνια δεν υπάρξουν αποτελέσματα, ας πάμε σε κάτι εναλλακτικό. Τότε ναι, να πω πως το δημόσιο απέτυχε ας πάω σε κάτι άλλο. Αλλά όχι αυτό το απ' ευθείας ξεπούλημα. Φωνάζουν αμα οι καταλήψεις είναι καλές ή κακές. Η κυβέρνηση το θέλει αυτό: α)γιατί κανείς δε θυμάται το 5% που έταξε, β)ολοι βλέπουν τις "μειοψηφίες" και τους αλήτες που σπάνε. "Αυτά στο ιδιωτικό δε θα γίνονται.. πάμε στο ιδιωτικό". Χωρίς προσπάθεια αναδιάρθρωσης του δημόσιου πανεπιστημίου, μειώνουμε ακόμα περισσότερο τα κονδύλια για την παιδεία και πάμε στο ιδιωτικό αμέσως. Εμπορευματοποιούμε την παιδεία. Το μέλλον της χώρας. ΥΓ1: Η Ευρώπη έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια με minimum 5% του ΑΕΠ στην παιδεία. Υ2: Οι καταλήψεις δεν πέτυχαν. Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε μόνο του στάση.. σίγουρα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maik85 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Ναι. Θα μας το αναλύσεις αυτό; Γιατί ντε και καλά κάποιος που τελείωσε στη Ρουμανία να είναι καλύτερος από αυτόν που τελείωσε στην Ελλάδα; Παντού υπάρχουν καλοί φοιτητες. Δεν είναι προνόμιο της Ελλαδάρας μας αυτό. Ειρωνικά το λέω. Άμα πιστεύουμε πως είμαστε κατώτεροι της Ρουμανίας.. ας πηγαίνουμε σε γιατρούς του ΔΙΚΑΤΣΑ. Απλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς και εσύ τί εννοείς Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Εχεις δει βιβλιοθηκη πανεπιστημιου η εργαστηριο?Ξερεις ποσα λεφτα χρειαζονται για να αγοιραστουν αυτα τα βιβλια?Μπορει ενας ιδιωτης να τα διαθεσει?Η μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι υπαρχουν τα οικονομικα κινητρα στην Ελλαδα για να ξοδεει ο αλλος εκκατομυρια επι εκκατομυριων για να φοιτησουν μεσα μερικες χιλιαδες παιδια?Η θα πτωχευσει?Ειμαι πεπεισμενη πληρως οτι ειναι ανεφικτο να γινει σοβαρη δουλεια απο ιδιωτηνστην Ελλαδα .Κι ο λογος ειναι οτι ειμαστε μολις 10 εκκατομυρια ,οι μαθητες επομενως λιγοι κι τα ποσα που θα δαπανηθουν τεραστια.Δεν ειναι το πανεπιστημιο φροντηστηριο. Να λεμε οτι φαινονται να εχουν καλα στανταρντ. Οσο για τα δημοσια σιγουρα η παιδεια χρειαζεται βοηθεια κι στηριξη αυτο που της δωθηκε ειναι η χαριστικη βολη. Κι ισως να το θεσω κι πιο προσωπικα γιατι να δεχτω εγω που ημουν μαθητρια του 18 να μπω στην ιδια αγορα εργασιας πχ νομικη η ιατρικη με καποιαν συμμαθητρια μου η συμμαθητη μου που δεν ειχε τα ιδια προσοντα ?Αν θελει να σπουδασει ας παει εξωτερικο κι μετα δικατσα .Οχι να γινουμε ολοι ισα κι ομοια.Πρεπει ολοι να γινουν με το ζορι επιστημονες? η αξιοκρατια πρεπει να καταργηθει ? Στο πρωτο σκελος σου απανταω ξανα με ενα απτο αντεπιχειρημα, και μαλιστα απο κολλεγιο της Θεσσαλονικης (που δεν ειναι και οσο μεγαλη οσο η Αθηνα, οποτε εχει και λιγοτερα ατομα για να φοιτησουν σε αυτο, αρα και λιγοτερα εσοδα) --> Εδω Στο δευτερο σκελος σου, να σου αναφερω γιατι: Γιατι μπορει να εχετε τα ιδια προσοντα, οσον αφορα την ιατρικη, αλλα οχι οσον αφορα την ιστορια ή τη φυσικη. Γιατι μπορει να ειναι καλυτερη γιατρος απο εσενα γιατι την ενδιαφερει πιο πολυ αυτο το αντικειμενο και οι ασθενεις, και οχι τοσο να διαβαζει για να γραψει Εκθεση. ;) Κι οχι σε εναν ιδανικο κοσμο δεν θα σπουδαζε καθεναας οτι ηθελε γιατι δεν εχουμε ολοι τις ιδιες δυνατιτητες. Κι εγω θελω να γινω πυρηνικος φυσικος αν ανοιξει καποιο σχετικο πανεπιστημιο που μπορει να με κανει τι να πω :D Θα σας παραδεχτω. Δεν ειπε κανενας να μπαινουμε ολοι, και να βγαινουμε ολοι σε οποια σχολη θελουμε. Αλλα να μπορει ο καθενας να μπει σε οποια σχολη θελει, και μετα απο ενα (πχ) προπαρασκευαστικο ετος να τον κρινει αξιο - αναξιο το ιδιο το πανεπιστημιο. :) Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Δεν παρεκτρεπομαι ουτε υπερβαλω απλα επιμενω οτι τα βιβλια δεν ειναι καλο να υπαρχουν ειναι απαραιτητο να υπαρχουν.Κι αυτο μας ελειπε να ταν κι αχρηστα:lol: . Τα ποσα που χρειαζονται για τις βιβλιοθηκες κι τα εργαστηρια πχ της ιατρικης ειναι πολυ πολυ μεγαλα.Κι δεν καλυπτονται απο τα διδακτρα μερικων μαθητων.Αρα η θα ζητησουν τεραστια ποσα η θα κανουν εκπτωσεις σε βιβλια κι υλικο.Ειναι πανακριβα λεμε. Δε διαφωνώ. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα, όταν ανοίξει ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, θα μπορεί να τα καλύψει όλα αυτά. Αλλιώς δε θα είχε νόημα ν' ανοιξεί χωρίς εργαστήρια πχ. Και να κάνουν εκπτώσεις τι σε νοιάζει στην τελική; Τόσο το καλύτερο, η απόλυτη γνώση θα παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο των πολυαγαπημένων μας δημοσίων :D :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Ειρωνικά το λέω. Άμα πιστεύουμε πως είμαστε κατώτεροι της Ρουμανίας.. ας πηγαίνουμε σε γιατρούς του ΔΙΚΑΤΣΑ. Απλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς και εσύ τί εννοείς Χειρότερος ήθελα να πω. Sorry. Σχετικά με το τι εννοώ, το ανέλυσα παραπάνω, στον mvagusta. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Γιατι το πτυχιο που πηρα εγω θα ειναι ισοτιμο με αυτου που το πηρε μετα απο εκπτωσεις αρα εχω καθε δικαιωμα να διεκδικω καλυτερο πτυχιο.Γιατι να μαστε ισα κι ομοια? pndem θα παω να το ελεγξω κι μετα θα πειστω.Αλλα στο λεω οτι αποκλειω οτι εχει ολα τα απαραιτητα ενος πανεπιστημιου δημοσιου.τα ποσα ειναι αστρονομικα κι δεν ειναι χαζοι να τα διαθεσουν χωρις αντικρυσμα.Τωρα το τι λενε κι μαλιστα σε ατομα που δεν εχουν σπουδασει το αντικειμενο δεν χρειαζεται να ισχυει.Επετρεε μου να μην ειμαι ευπειστη. Τα οσα λες περι ιατρικης δεν τα βλεπω κι τοσο ρομαντικα οτι οποιος εχει θεληση κι αγαπη εχει κι τα προσοντα.Κι εγω θελω ν γινω αστροφυσικος αλλα απο μαθηματικα κι φυσικη ξερω του κορμου κι δεν ξερω αν τα παιρνω κιολας αρα μαλλον να ξεχασω την συγκεκριμενη καριερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Χειρότερος ήθελα να πω. Sorry. Σχετικά με το τι εννοώ, το ανέλυσα παραπάνω, στον mvagusta. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. ειναι αληθεια οτι μου το ανελυσε και μαλιστα σωστα.;) αλλα αυτο που θελω να σου δωσω να καταλαβεις, Gkr41, δε μου ειναι ευκολο να το διατυπωσω. πλησιαζει πολυ το "παπουτσι απο το τοπο σου και ας ειναι και μπαλωμενο" και καταλαβαινεις με ποια εννοια (μη μου πεις Prada, puma κ.λπ.). :) ελπιζω εστω και λιγο να καταλαβαινεις.:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Γιατι το πτυχιο που πηρα εγω θα ειναι ισοτιμο με αυτου που το πηρε μετα απο εκπτωσεις αρα εχω καθε δικαιωμα να διεκδικω καλυτερο πτυχιο.Γιατι να μαστε ισα κι ομοια? Αν θετεις ως προϋποθεση οτι ο χ,υ,ω θα το παρει μετα απο εκπτωσεις, συμφωνω. Επειδη ομως αυτο ειναι μια αυθαιρετη σου υποθεση, δεν μπορω να το δεχτω γενικα. pndem θα παω να το ελεγξω κι μετα θα πειστω.Αλλα στο λεω οτι αποκλειω οτι εχει ολα τα απαραιτητα ενος πανεπιστημιου δημοσιου.τα ποσα ειναι αστρονομικα κι δεν ειναι χαζοι να τα διαθεσουν χωρις αντικρυσμα. Οκ, ελεγξε το. :) Συμφωνω οτι δεν ειναι χαζοι να τα επενδυσουν χωρις αντικρυσμα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αντικρυσμα, απλα οτι εσυ δεν το βλεπεις! ;) (Παρεμπιπτοντως, και φυσικα μπορεις να το ελεγξεις και αυτο, το μονο μειονεκτημα της βιβλιοθηκης ειναι το οτι φυσικα δεν ειναι ακομα πληρως εξοπλισμενη με ολα τα απαραιτητα βιβλια, κατι που εξηγειται απο το οτι δημιουργηθηκε πολυ προσφατα) Τωρα το τι λενε κι μαλιστα σε ατομα που δεν εχουν σπουδασει το αντικειμενο δεν χρειαζεται να ισχυει.Επετρεε μου να μην ειμαι ευπειστη. Τι λενε, ποια ατομα; Ποιο αντικειμενο; :confused: :O Τα οσα λες περι ιατρικης δεν τα βλεπω κι τοσο ρομαντικα οτι οποιος εχει θεληση κι αγαπη εχει κι τα προσοντα.Κι εγω θελω ν γινω αστροφυσικος αλλα απο μαθηματικα κι φυσικη ξερω του κορμου κι δεν ξερω αν τα παιρνω κιολας αρα μαλλον να ξεχασω την συγκεκριμενη καριερα Ναι αλλα αν ηθελες να γινεις αστροφυσικος και ηξερες πολυ καλα φυσικη και μαθηματικα, αλλα δεν μπορουσες να μαθεις απεξω ιστορια ή να γραψεις εκθεση; Αυτο ειναι το αναλογο του δικου μου παραδειγματος, οχι αυτο που λες εσυ! Ετσι οπως στο θετω, δεν θα ηταν αδικο να μην μπορεις να γινεις αστροφυσικος; Σκεψου, για να ειμαστε ακομα πιο ακραιοι, να εισαι διανοια στα μαθηματικα και τη φυσικη και να λατρευεις την αστροφυσικη. Ακομα δεν αξιζεις την ευκαιρια να μπεις σε αυτην την σχολη για να σε δοκιμασουν; Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 ωραια, κατσε τωρα να ξαναρωτησω... αν ερθει ενα γιατρος που κ.ο.κ ...:lol: για τον ιδιο λογο που το ασυλο κανει "χώρο" σου και το σπιτι σου.;) το ασυλο προστατευει κατι ιερο, την ελευθερη διακινηση ιδεων, ο,τι ιδεα και αν ειναι αυτη. δυστυχως μερικοι τραμπουκοι ολων των παραταξεων καταφεραν με τα χρονια να ρημαξουν την εννοια του ασυλου, αλλα για αυτο το λογο η αρση του ασυλου δεν ειναι τροπος αντιμετωπισης τετοιων θλιβερων φαινομενων. Οπως πολυ σωστα ειπες το ασυλο πρεπει να προστατευει την ελευθερη διακινηση ιδεων και οχι τους κουκουλοφορους. Η ελευθερη διακινηση ιδεων δεν κινδυνευει αφου εχουμε δημοκρατια. Αν καποιος κουκουλοφορος ηταν στο σπιτι θα εδινα σιγουρα αδεια να μπει μεσα η αστυνομια να τον πιασει. Γιατι να μη γινεται το ιδιο στα πανεπιστημια; Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Δεν υπαρχει αντικρυσμα να δινεις τα τρελα λεφτα για βιβλια κι τα διδακτρα να μην τα ξοφλουν γιατι οι μαθητες ειναι λιγοι. Εσσυ που το ξερεις οτι η βιβλιοθηκη ειναι πλρης εισαι του αντικειμενου που διδασουν κι ελεγξες την βιλιογραφια? Τωρα για τις υποθεσεις που λες δεν μπορω να μιλησω σοβαρα.Ειναι απλα υποθεσεις κι τα αν κτλ δεν νομιζω οτι με βοηθουν να βγαλω ασφαλη συμπερασματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Απαντησα πριν: Συμφωνω οτι δεν ειναι χαζοι να τα επενδυσουν χωρις αντικρυσμα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αντικρυσμα, απλα οτι εσυ δεν το βλεπεις! ;) και μου απαντας: Δεν υπαρχει αντικρυσμα να δινεις τα τρελα λεφτα για βιβλια κι τα διδακτρα να μην τα ξοφλουν γιατι οι μαθητες ειναι λιγοι. => :worry: Δεν καταλαβες οτι υποννοησα σαφως οτι προφανως δεν ειναι λιγοι οι φοιτητες και προφανεστατα βγαζουν τα λεφτα που ξοδεψαν; :!: Απαντησα πριν: (Παρεμπιπτοντως, και φυσικα μπορεις να το ελεγξεις και αυτο, το μονο μειονεκτημα της βιβλιοθηκης ειναι το οτι φυσικα δεν ειναι ακομα πληρως εξοπλισμενη με ολα τα απαραιτητα βιβλια, κατι που εξηγειται απο το οτι δημιουργηθηκε πολυ προσφατα) (το bold το εβαλα τωρα για να το τονισω) Απαντας εσυ: Εσσυ που το ξερεις οτι η βιβλιοθηκη ειναι πλρης εισαι του αντικειμενου που διδασουν κι ελεγξες την βιλιογραφια? :confused: :X Ειπες πριν: Γιατι το πτυχιο που πηρα εγω θα ειναι ισοτιμο με αυτου που το πηρε μετα απο εκπτωσεις αρα εχω καθε δικαιωμα να διεκδικω καλυτερο πτυχιο.Γιατι να μαστε ισα κι ομοια? Τα οσα λες περι ιατρικης δεν τα βλεπω κι τοσο ρομαντικα οτι οποιος εχει θεληση κι αγαπη εχει κι τα προσοντα.Κι εγω θελω ν γινω αστροφυσικος αλλα απο μαθηματικα κι φυσικη ξερω του κορμου κι δεν ξερω αν τα παιρνω κιολας αρα μαλλον να ξεχασω την συγκεκριμενη καριερα Λες τωρα, που σου απαντησα με ενα (υποθετικο) παραδειγμα για το οτι αυτο που λες (και εσυ υποθετικα) δεν ισχυει: Τωρα για τις υποθεσεις που λες δεν μπορω να μιλησω σοβαρα.Ειναι απλα υποθεσεις κι τα αν κτλ δεν νομιζω οτι με βοηθουν να βγαλω ασφαλη συμπερασματα. ...Δεν συνεννοουμαστε ή μου φαινεται; :) Υ.Γ: Τι εννοουσες με αυτο; Σε ρωτησα και πιο πανω αλλα δεν απαντησες: Τωρα το τι λενε κι μαλιστα σε ατομα που δεν εχουν σπουδασει το αντικειμενο δεν χρειαζεται να ισχυει.Επετρεε μου να μην ειμαι ευπειστη. EDIT: & μιας και το θυμηθηκα: Πως μπορεις να κρινεις ασφαλως αν μια βιβλιοθηκη ειναι οντως πληρης βασει βιβλιογραφιας; Πχ η βιβλιοθηκη του Πα.Μακ εξυπηρετει 10 (αρκετα διαφορετικα καποια) τμηματα. Πως μπορω να ελεγξω ολη τη βιβλιογραφια; & ποια βιβλιογραφια; Η πληροφορικη πχ εχει θεματα δικτυων, αρχιτεκτονικης, προγραμματισμου, ασφαλειας, κτλ. Ποσα βιβλια να εχεις ψαξει για να ξες αν ειναι ενημερωμενη πανω στη συγχρονη βιβλιογραφια; Κατα δευτερον, μιλας λες και ολη η βιβλιοθηκη ειναι τα βιβλια. Ενα τεραστιο μερος της βιβλιοθηκης εγκειται στο τι Online δεσμους εχει με ηλεκτρονικες βιβλιοθηκες, περιοδικα, κτλ. Εκει ειναι που γινονται οι συγχρονες δημοσιευσεις. Anyway... Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Τόσες σελίδες συζητάμε υποθετικά για το αν τα ιδιωτικά που ΘΑ ιδρυθούν θα έχουν καλές υποδομές. Γιατί να μιλάμε υποθετικά? Ρίξτε μια ματια στις υποδομές του ALBA, του Deree, του ACT κτλ και συγκρίνετε με ορισμένα δημοσια. Τώρα το να μιλάμε για γιατρούς, τι στιγμή που γιατροί από μη κρατικά πανεπιστήμια δεν πρόκειται να υπάρξουν είναι άκυρο. Εξίσου άκυρο είναι να προσπαθούμε να κρατήσουμε το μονοπώλιο στα κρατικά ιδρύματα, τη στιγμή που 1) τα παραρτήματα των ξένων ΑΕΙ θα αναγνωριστούν θέλουμε δε θέλουμε λόγω ΕΕ. 2) 2) ζούμε σε μια ΕΕ που η κινητικότητα φοιτητών και εργαζομενων είναι 100% απελευθερωμένη. Aρα το να προσπαθούμε να κρατήσουμε το μονοπώλιο στα Ελληνικά δημοσια πανεπιστήμια και μονο είναι απλώς ουτοπικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Τα μη κρατικά που θα ιδρυθούν θα καλύπτουν τομείς που δεν θα χρειάζονται πολύ ακριβές υποδομές. Ποιός θα μπορέσει να ιδρύσει ιατρική, πολυτεχνική, θετικών επιστημών σχιλή στην Ελλάδα; Κανείς δεν θα μπει στον κόπο. Δεν θα μπορέσει να φτιάξει τις ακριβές υποδομές, εργαστήρια και τέτοια. Πολλοί όμως μπορούν να φτιάξουν καλές υποδομές σε άλλους τομείς. Θες βιβλιοθήκη; Με μια συνδρομή στην Springer ή στην Elsevier να τη on line! Χωρίς να κοπούν δεντράκια και να ξοδευτεί μελάνι. Και όπως έγραψε και ο gmac ζούμε στην εποχή της κινητικότητας και της συνεργασίας. Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις. +100 και στον NickTG, όντως αυτή τη στιγμή το άσυλο στα περισσότερα πανεπιστήμια έχει απλά καταλυθεί. Αφού κάποιος καθηγητής, μεταπτυχιακός, προπτυχιακός δεν μπορεί να πάει και να εργαστεί. Ποιά ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Παρεμπόδιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας με τη βία στο όνομα ενός υποκειμενικά "δίκαιου αγώνα". Οποιαδήποτε δικαιολογία θα εξυπηρετούσε έναν τύρρανο...ο Αίσωπος το είχε γράψει... Και προσωπικά πιστεύω ότι και στην "ακαδημαϊκή ελευθερία" πρέπει να υπάρχουν δεοντολογικά όρια. Εγώ μπορεί να θέλω να κάνω πειράματα σε ανθρώπους, να δω τι επιπτώσεις έχει η χρήση κινητών π.χ.. Δεν πρέπει κάποιος να με εμποδίσει; Μπορεί κάποιος να πιστεύει στην δια της βίας κατάργηση της δημοκρατίας! Αν αρχίζει να μαζεύει όπλα και πυρομαχικά δεν πρέπει να τον σταματήσει κάποιος; Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 +100 και στον NickTG, όντως αυτή τη στιγμή το άσυλο στα περισσότερα πανεπιστήμια έχει απλά καταλυθεί. Αφού κάποιος καθηγητής, μεταπτυχιακός, προπτυχιακός δεν μπορεί να πάει και να εργαστεί. Ποιά ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Παρεμπόδιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας με τη βία στο όνομα ενός υποκειμενικά "δίκαιου αγώνα". Οποιαδήποτε δικαιολογία θα εξυπηρετούσε έναν τύρρανο...ο Αίσωπος το είχε γράψει... Και προσωπικά πιστεύω ότι και στην "ακαδημαϊκή ελευθερία" πρέπει να υπάρχουν δεοντολογικά όρια. Εγώ μπορεί να θέλω να κάνω πειράματα σε ανθρώπους, να δω τι επιπτώσεις έχει η χρήση κινητών π.χ.. Δεν πρέπει κάποιος να με εμποδίσει; Μπορεί κάποιος να πιστεύει στην δια της βίας κατάργηση της δημοκρατίας! Αν αρχίζει να μαζεύει όπλα και πυρομαχικά δεν πρέπει να τον σταματήσει κάποιος; το αν ομως το ασυλο εχει καταριφθει απο ανθρωπινες ατασθαλειες, δε συνιστα λογο να καταριφθει και επισημα βασει νομοσχεδιου. ειναι σα να μου λες οτι επειδη υπαρχουν νταβατζηδες και εμποροι λευκοι σαρκας χωρις τοσο χρονια να εχουμε κανει κατι για να τους σταματησουμε, να φτιαξουμε ενα νομοσχεδιο και να τους νομιμοποιησουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μηπως μπορει καποιος να μου πει γιατι αν καταργηθει το "ασυλο" οι φοιτητες θα ειναι ανισχυροι και δε θα εχουν μεσο πιεσης; Προφανώς δεν θα μπορούν να απειλούν τον μπαμπά ότι θα πληρώνει νοίκι για ένα ακόμα εξάμηνο. ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος για κανένα άσυλο. Στην εποχή μας κανείς δεν έχει πρόβλημα ελευθερίας έκφρασης και ιδεών. Μπορώ να βγω και στον δρόμο ακόμη και να φωνάζω ότι θέλω να καταργήσω το πολίτευμα, ότι η κυβέρνηση είναι μάπα, ότι θέλω, κανείς κρατικός φορέας δεν θα με ενοχλήσει. Από την άλλη κάθε εγκληματική πράξη αυτοδικαίως διώκεται (ακόμη και με τον ισχύοντα νόμο ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται) και φυσικά πρέπει να διώκεται. Άρα τι είναι αυτό το "άσυλο" και τι εξυπηρετεί; Τίποτα. Το "άσυλο" είναι ένα ετεροχρονισμένο σύνθημα και μια δικαιολογία της αστυνομίας να μην μπαίνει σε μπελάδες. Και ο καινούργιος νόμος δεν το πειράζει καθόλου "πρακτικά" (όλοι καταλαβαίνουμε πως θα συνεδριάζει και πώς δεν θα αποφασίζει κανείς για να μην έχει φασαρίες)... Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Προφανώς δεν θα μπορούν να απειλούν τον μπαμπά ότι θα πληρώνει νοίκι για ένα ακόμα εξάμηνο. ;) δε το καταλαβα αυτο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μα τα μη κρατικά που έχουν ανακοινωθεί και που ετοιμάζονται να ανοίξουν αφορούν πολυτεχνική σχολή από τον Κόκαλη και ιατρική από το Ιατρικό Κέντρο.... Αλλά επίσης και όποιος σπουδάσει στη Ρουμανία μπορεί αν συνεχίσει την καριέρα του στο Romeo :p :p Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα τελευταία λεγόμενα του gmac. Απλά βάσει νοοτροπίας και ελλείψει παιδείας πρέπει να αντιδράσουμε με καταλήψεις και τραμπουκισμούς. Το γεγονός ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα το περάσει αυτό που θέλει και παράλληλα θα υποθάλψει και διάφορα άλλα που είχε τάξει προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν. :mad: off topic: PMNEDM-> η υπογραφή σου είναι απίθανη!!:lol: Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 το αν ομως το ασυλο εχει καταριφθει απο ανθρωπινες ατασθαλειες, δε συνιστα λογο να καταριφθει και επισημα βασει νομοσχεδιου. ειναι σα να μου λες οτι επειδη υπαρχουν νταβατζηδες και εμποροι λευκοι σαρκας χωρις τοσο χρονια να εχουμε κανει κατι για να τους σταματησουμε, να φτιαξουμε ενα νομοσχεδιο και να τους νομιμοποιησουμε. Με ποιο τροπο θα καταριφθει το ασυλο αν μπει μεσα στο πανεπιστημιο η αστυνομια να πιασει τους κουκουλοφορους; Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Με ποιο τροπο θα καταριφθει το ασυλο αν μπει μεσα στο πανεπιστημιο η αστυνομια να πιασει τους κουκουλοφορους; ε? απο τη στιγμη που μπαινει μεσα η αστυνομια το ασυλο καταλυεται. ετσι δεν ειναι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μα το ασυλο προστατευει την ελευθερη διακινηση ιδεων. Πως θα επηρεαστει αυτο αν μπει η αστυνομια να πιασει τους ταραξιες; Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 ε? απο τη στιγμη που μπαινει μεσα η αστυνομια το ασυλο καταλυεται. ετσι δεν ειναι? Χωρίς να είμαι σίγουρη, δε νομίζω ότι το καταργούν εντελώς το άσυλο... Δε διαφωνώ πως είναι απόκτημα του φοιτητικού κινήματος και έπειτα από πολλούς αγώνες, αλλά στις μέρες μας και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα μάλλον επιβάλλεται να μπαίνει η αστυνομία στις σχολές, πόσο μάλλον για τα επεισόδια και για τα διάφορα μαχαιρώματα που παραλίγο μερικοί να χάσουν τη ζωή τους. Και δε μιλάω για αυτά τα δήθεν που λενε τα ΜΜΕ, μιλάω για αυτά που έχω δει ενώ ήμουν φοιτήτρια. Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μα το ασυλο προστατευει την ελευθερη διακινηση ιδεων. Πως θα επηρεαστει αυτο αν μπει η αστυνομια να πιασει τους ταραξιες; διοτι σε περιπτωση που κατι τετοιο ισχυσει, τα σωματα ασφαλειας θα εχουν προσβαση στα πανεπιστημια οπως και οποτε θελουν.;) η αστυνομια σου εχει δωσει την αισθηση οτι ειναι απο εκεινα τα παιδακια που θα εισβαλουν στις σχολες μονο και μονο για να εμποδισουν τυχουσες ταραχες? θα εχουν το δικαιωμα να καταλυουν καταληψεις και να περιπολουν στους πανεπιστημιακους χωρους οποτε θελουν. θα πρακτορευουν, παρακολουθουν και θα προσπαθουν να επιβαλλουν τη ταξη με την δυναμη που τους δινει η εξουσια τους.:O προσωπικα θα ενιωθα πιεσμενος με μια υποτιθεμενη αστυνομικη δυναμη τοσο μεσα στο πανεπιστημιο μου οσο και μεσα σε οποιοδηποτε ιδιωτικο μου χωρο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 θα εχουν το δικαιωμα να καταλυουν καταληψεις και να περιπολουν στους πανεπιστημιακους χωρους οποτε θελουν. θα εχουν προσβαση στα πανεπιστημια οπως και οποτε θελουν. Θα με ενδιέφερε να μάθω που ακριβώς το διάβασες αυτό στο νομοσχέδιο.:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts