Jump to content

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

katsifis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οι παραγραφοι 4-6 προκειται να καταργηθουν...

Οι παράγραφοι 4 και 5 καταργούνται γιατί αντικαθίστανται από άλλες με την ίδια σημασία. :!:

Το μόνο που αλλάζει είναι το ποιος παίρνει την απόφαση. Και δε μπορεί να παίρνεις ένα "Διοικητική Αρχή" και να το εξετάσεις σε απομόνωση από όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο αλλά και την πραγματικότητα. Στο άρθρο 8 λέει καθαρά ότι όλοι αυτοί εκλέγονται από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, και μάλιστα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι φοιτητές, όχι μόνο τα κομματόσκυλα όπως ισχύει σήμερα.

Στο κάτω κάτω, ότι κι αν σημαίνει αυτό το "Διοικούσα ΑΡχή", ακόμα περιμένω να μου εξηγήσεις πως τεκμηριώνεται το ότι τα πανεπιστήμια θα γίνουν σαν τις πλατείες και οι αστυνομία θα κάνει βόλτες ανενόχλητη.

edit: Ποια μέλη εκτός πανεπιστημίου; Τα ΑΕΙ διοικούνται από μέλη της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας, που η ίδια εκλέγει.

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

δεν τολμάει γιατί αν τον μυριστούν θα φάει ξύλο....σου λέω ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα!

Με αυτο το πλευρο να κοιμασαι.

@mvagustagm2000

Αν αρχισω να βριζω λογικο ειναι να με πανε μεσα. Ειναι πραξη παρανομη.

ΓΕΝΙΚΑ:

Βλεπετε εχθρους εκει που δεν υπαρχουν.

Το μονο που μενει ειναι οτι καποιοι με παρανομο τροπο εμποδιζουν οσους θελουν να κανουν μαθημα. Αν ειχαν αρ...ια ας εκαναν αποχη.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

ΓΕΝΙΚΑ:

Βλεπετε εχθρους εκει που δεν υπαρχουν.

Το μονο που μενει ειναι οτι καποιοι με παρανομο τροπο εμποδιζουν οσους θελουν να κανουν μαθημα. Αν ειχαν αρ...ια ας εκαναν αποχη.

Λογικό είναι, από τη στιγμή που το νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει μια τάξη σε αυτό το χάλι που λέγεται πανεπιστήμιο όσοι βολεύονται με την παρούσα κατάσταση ή γενικά με την αναρχία να αντιδρούν.

Είτε είναι οι φοιτητικές παρατάξεις που χάνουν δύναμη, είτε οι κλίκες των καθηγητών για τον ίδιο λόγο, είτε οι διάφοροι αργόσχολοι, είτε οι διάφοροι ψευτοαναρχικοί και διάφοροι άλλοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ - για να μη μυγιαστεί κανείς: ΔΕΝ λέω ότι όλοι όσοι αντιδρούν ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.

ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον εδώ μέσα.

και τότε γιατί δεν μπαίνουν μέσα αφού ο νόμος τους το επιτρέπει? γιατί φοβούνται, γιάυτό

Και αν είστε τόσοι πολλοί πια αυτοί που θέλετε να κάνετε μάθημα, πατήστε σε καμιά συνέλευση να την πάρετε την ρημάδα!

Και αν είστε τόσοι πολλοί πια αυτοί που θέλετε να κάνετε μάθημα, πατήστε σε καμιά συνέλευση να την πάρετε την ρημάδα!

Μπα, θα στενοχωρηθούν διάφοροι αλλά my_highness :lol: :lol:

Και στην τελική, αυτό που λες είναι μάταιο. Ακόμα και να μην ψηφιστεί κατάληψη, όσοι είναι υπέρ θα συνεχίσουν να συγκαλούν συνέλευση κάθε βδομάδα μέχρι να βαρεθούν όσοι έχουν και άλλες ασχολίες και να την πάρουν.

Θα έχεις καταλάβει ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες φοιτητών και εκτός από αυτούς που (δυστυχώς) απλά δεν ενδιαφέρονται, υπάρχουν και κάποιοι που ενδιαφέρονται αλλά έχουν σιχαθεί την όλη κατάσταση με τους διάφορους κομματόσκυλους, τους ξύλινους λόγους και και και.

Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα για αυτό δε θα επεκταθώ.

Οι παράγραφοι 4 και 5 καταργούνται γιατί αντικαθίστανται από άλλες με την ίδια σημασία. :!:

Το μόνο που αλλάζει είναι το ποιος παίρνει την απόφαση. Και δε μπορεί να παίρνεις ένα "Διοικητική Αρχή" και να το εξετάσεις σε απομόνωση από όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο αλλά και την πραγματικότητα. Στο άρθρο 8 λέει καθαρά ότι όλοι αυτοί εκλέγονται από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, και μάλιστα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι φοιτητές, όχι μόνο τα κομματόσκυλα όπως ισχύει σήμερα.

Στο κάτω κάτω, ότι κι αν σημαίνει αυτό το "Διοικούσα αρχή", ακόμα περιμένω να μου εξηγήσεις πως τεκμηριώνεται το ότι τα πανεπιστήμια θα γίνουν σαν τις πλατείες και οι αστυνομία θα κάνει βόλτες ανενόχλητη.

λοιπον, προσπαθησα να σου εξηγησω ποια ειναι η διαφορα της διοικουσης αρχης και του τριμελους οργανου απο ατομα εντος του πανεπιστημιου (καθηγητες, πρυτανεις,φοιτητες).

δε θες να το καταλαβεις.

τι να σε κανω τωρα?

δεν ειναι το ιδιο, αυτο σου λεω και τερμα με αυτη την ιστορια.:)

παμε παρα περα τωρα, εχεις δει ποτε αστυνομικη δυναμη μεσα στη σχολη σου?

μεσα στη νομικη στη σολωνος?μεσα στη φιλοσοφικη?μεσα στο πολυτεχνειο?

φανταζομαι οχι.

εστω λοιπον οτι τα πανεπιστημια παρουν την μορφη καθοδηγησης "μανατζερ"(ξερω τι λεω, μη μου πεις παλι διαβασε το νομοσχεδιο, το εχω κανει...;)) που μας πλασαρουν, καθοδηγουνται δηλαδη απο ατομα εκτος της πανεπιστημιακης κοινοτητας οπως οριζει η τριαδα πιο πανω (πρυτανης, καθηγητες και φοιτητες).

ερωτηση: συμφωνεις εστω και λιγο οτι τα ατομα αυτα μπορει να εχουν εστω και λιγο διαφορετικα συμφεροντα?

συμφωνεις πως αν η πρυτανια με τα αλλα δυο οργανα εχει ενα λογο να καταλησει το ασυλο εξαιτιας καποιων συμβαντων, οι "οικονομικοι -ή ο,τι αλλο θελουν να μας πασαρουν- μανατζερ", θα εχουν ενα λογο παραπανω να απαιτησουν καταληση του ασυλου (για αιτιες και λογους που θα τους κανουν να υπερασπιστουν και να υπηρετησουν καλυτερα τη νεα τους θεση)?

αν λοιπον απαντησεις ναι, δε συμφωνεις πως η αρση του ασυλου θα ειναι κατι πιο πιθανο πλεον για οποιοδηποτε λογο θεωρηθει αναγκαια?

παμε ακομη παρακατω, αν ενα πιθανο μελλοντικο νομοσχεδιο (απογονος του δικου μας...) αποφασισει να διαλυσει οριστικα και αμετακλητα το ασυλο, μπορεις να μου βρεις ενα καλο λογο οπου οι δυναμεις ασφαλειας δεν θα αστυνομευουν-περιπολουν τους πανεπιστημιακους χωρους?

και οταν λεω πανεπιστημιακους χωρους, δεν εννοω τις αιθουσες και τα αμφιθεατρα, ολα οσα περιβαλλουν μια τεραστια κοινοτητα οπως το ΕΚΠΑ και το μετσοβιο στην αθηνα αλλα και το ΑΠ στη θεσσαλονικη.

και σου ξαναλεω για να σε προλαβω, οπως πολυ σωστα με προλαβες σε ενα προηγουμενο post σου(και σε ευχαριστω για αυτο), δεν ειμαι κομματικοποιημενος και δε "γκρινιαζω" τοσο για τις επερχομενες αλλαγες σε αυτο τον "ιερο θεσμο" οσο για τις αποψεις που ακουστηκαν απο αλλα μελη που δηλωνουν πως δεν εχουν κανενα προβλημα αρσης του ασυλου και πως θεωρουν πως κατι τετοιο θα κανει τις σχολες να λειτουργουν καλυτερα χωρις ζημιες και καταληψεις, χωρις νταβατζηδες και τραμπουκισμους.

δε πιστευω πως υπαρχει ανθρωπος που μπορει να σκεφτει δημιουργικα σε εναν ελεγχομενο χωρο απο δυναμεις ασφαλειας ετοιμες να επιβαλλουν ταξη μεσω της καταστολης.

Φίλε μου με τα ΑΝ και τα ίσως, δε γίνεται κουβέντα. ΑΝ ένας νόμος στο μέλλον καταλύσει το άσυλο, τότε να βγούμε να φωνάξουμε. Αν είναι να φωνάξουμε τώρα για κάτι που δεν ισχύει και δε συζητιέται καν, τότε τρέχα γύρευε.

Ο όποιος "μάνατζερ" δε θα έχει κάποια σχέση με το άσυλο.

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι το γεγονός ότι βρίσκω τις ανησυχίες και τα επιχειρήματά σου αβάσιμα δε σημαίνει ότι "δε λέω να καταλάβω". Απλά δε μπορώ να δεχτώ επιχειρήματα που στηρίζονται σε τεράστια άλματα λογικής και σε υποθέσεις ("αν") που δεν ισχύουν.

Εσύ στηρίζεσαι σε κάποιες υποθέσεις (στις οποίες εγώ δε βλέπω κάποια βάση) και βλέπεις μια κατάσταση με την οποία διαφωνείς. Δικαίωμά σου, και μπράβο σου που παλεύεις για τα πιστεύω σου. Εγώ από την άλλη θέλω να στηρίζομαι σε αυτά που εγώ θεωρώ λογικά και σε αυτά που βλέπω να ισχύουν και να γίνονται, όχι σε υποθέσεις άλλων με τις οποίες δε συμφωνώ.

δε πιστευω πως υπαρχει ανθρωπος που μπορει να σκεφτει δημιουργικα σε εναν ελεγχομενο χωρο απο δυναμεις ασφαλειας ετοιμες να επιβαλλουν ταξη μεσω της καταστολης.

Πάντως εγώ μια χαρά δημιουργικά σκεφτόμουν όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, χωρίς άσυλο. Ελεύθερα σκεφτόμουν και εκφραζόμουν κι όταν ήμουν στο λύκειο, πάλι χωρίς άσυλο. Ελεύθερα εκφραζόμουν και ως φοιτητής όταν πήγαινα σε πορείες και διαδηλώσεις εκτός του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πάντως "δυναμεις ασφαλειας ετοιμες να επιβαλλουν ταξη μεσω της καταστολης" εγώ δε βλέπω στα πανεπιστήμια ούτε κι αν έβγαινε αύριο ένας νόμος που να τους έλεγε μπάτε όποτε θέλετε.

Σχετικό - άσχετο: Και στα λύκεια που δεν υπάρχει άσυλο εγώ δε θυμάμαι να έλυσε ποτέ η αστυνομία καμιά κατάληψη ...

Φίλε μου με τα ΑΝ και τα ίσως, δε γίνεται κουβέντα. ΑΝ ένας νόμος στο μέλλον καταλύσει το άσυλο, τότε να βγούμε να φωνάξουμε. Αν είναι να φωνάξουμε τώρα για κάτι που δεν ισχύει και δε συζητιέται καν, τότε τρέχα γύρευε.

Ο όποιος "μάνατζερ" δε θα έχει κάποια σχέση με το άσυλο.

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι το γεγονός ότι βρίσκω τις ανησυχίες και τα επιχειρήματά σου αβάσιμα δε σημαίνει ότι "δε λέω να καταλάβω". Απλά δε μπορώ να δεχτώ επιχειρήματα που στηρίζονται σε τεράστια άλματα λογικής και σε υποθέσεις ("αν") που δεν ισχύουν.

Εσύ στηρίζεσαι σε κάποιες υποθέσεις (στις οποίες εγώ δε βλέπω κάποια βάση) και βλέπεις μια κατάσταση με την οποία διαφωνείς. Δικαίωμά σου, και μπράβο σου που παλεύεις για τα πιστεύω σου. Εγώ από την άλλη θέλω να στηρίζομαι σε αυτά που εγώ θεωρώ λογικά και σε αυτά που βλέπω να ισχύουν και να γίνονται, όχι σε υποθέσεις άλλων με τις οποίες δε συμφωνώ.

μα πως δε θα εχει σχεση ο καθε μανατζερ?

αφου θα ειναι ενεργο μελος στις αποφασεις του πανεπιστημιου, στη νεα δηλαδη συσταση της διοικουση αρχης του.

μα δεν ειναι τεραστια αλματα λογικης, η φυσικη εξελιξη των πραγματων θα ειναι.

δεν στηριζομαι σε υποθεσεις, σου εδωσα με copy paste τι λεει το νεο νομοσχεδιο και σε τι διαφερει με το παλιο.

δεν ενστερνιζομαι υποθεσεις κανενος αλλου, ποτε δε το εκανα και δε θα το κανω τωρα (στα γεραματα :p).

και οι δυο μας υποστηριζουμε τις αποψεις μας και αυτο με χαροποιει, απλα εγω τυγχανω να ειμαι περισσοτερο επιφυλακτικος.

για να συνοψισω, δε θελω το ασυλο να καταριφθει επειδη μερικοι υποστηριζουν οτι ετσι θα ομαλοποιηθει η κατασταση στις σχολες μας, διαφωνω ομως εξισου με τραμπουκισμους, καταληψεις που στηριζονται σε μερικες ντουζινες καθοδηγουμενων ατομων και σε ενα πανεπιστημιο που στηριζεται στην εκαστοτε κυβερνηση και στην εκαστοτε εκλεγμενη φοιτητικη του παραταξη.

αυτα...

καλο βραδυ απο εμενα, καλο ξημερωμα να εχουμε να τα πουμε παλι απο αυριο (σημερα δηλαδη).

υγ: ριξτε μια ματια στο κειμενο που παρεθεσα παραπανω, ειναι πολυ ενδιαφερον.

υγ: :sorry: αλλα το αν το χρησιμοποιω συχνα διοτι μου αρεσει να ειμαι μελλοντολογικα επιφυλακτικος.

υγ: στο λυκειο μου στο πειραια(6ο),με τα γεγονοτα επι αρσενη η αστυνομια κατελησε δυο φορες τη καταληψη. εκεινη τη χρονια 33 παιδια εμειναν στην ιδια ταξη (αναμεσα τους και εγω) λογω των αναταραχων και των ελλειπων διδακτικων ωρων.καθε "επανασταση" καλως ή κακως εχει και "θυματα" και "συνεπειες". και στη τωρινη εμεις ειμαστε τα "θυματα" και εμεις θα δουμε τις "συνεπειες", τουλαχιστον στο μαθηματικο αθηνων οπου και φοιτω ειμαι πεπεισμενος οτι ο μεσος ορος αποφοιτησης θα εκτιναχθει απο τα 7,5 στα 8,5 χρονια και πως πολλοι φοιτητες θα απελπιστουν με αυτο να εχει αμεση επιροη στη συνεχεια των σπουδων τους.

υγ: και στο λυκειο μου στη καστελλα (5ο) η αστυνομια κατελησε 1 φορα τη καταληψη.

υγ: σε καμμια περιπτωση δεν υποστηριζω οτι το ελληνικο πανεπιστημιο δε χρειαζεται ουσιαστικες αλλαγες, απλα πιστευω πως στη παρουσα φαση οι αλλαγες που προωθουνται ειναι λανθασμενες και μονο καλο δε θα κανουν.

Πάρτε το χαμπάρι και μη χτυπιέστε άδικα:

Τα ΜΑΤ θα μπούν στο πανεπιστήμιο μόνο με εξετάσεις:!:

Και στην τελική, αυτό που λες είναι μάταιο. Ακόμα και να μην ψηφιστεί κατάληψη, όσοι είναι υπέρ θα συνεχίσουν να συγκαλούν συνέλευση κάθε βδομάδα μέχρι να βαρεθούν όσοι έχουν και άλλες ασχολίες και να την πάρουν.

Τι λες ρε συ gmac.Eχουν δουλειές τα παιδιά και δεν προλαβαίνουν να κατέβουν στο πανεπιστήμιο τους να ψηφίσουν για μία ώρα, ε;Εσυ ο μεγάλος δημοκράτης να απαξιώνει έτσι τις δημοκρατικές διαδικασίες;Δημοκρατία δια αντιπροσώπευσης δηλαδή και μεις στον καναπέ μας να παρακολουθούμε σα χάνοι τα "έγκυρα" δελτία ειδήσεων κλεισμένοι στο μικρόκοσμο μας.Μπράβο οι μεγάλοι δημοκράτες... Ας κάνουμε και ΓΣ μία φορά ανα τετραετία να μην κουράζονται και αυτοί που "όταν ήταν νέοι διάβαζαν πολύ"...:whistle:

.

Ας κάνουμε και ΓΣ μία φορά ανα τετραετία να μην κουράζονται και αυτοί που "όταν ήταν νέοι διάβαζαν πολύ"...:whistle:

Koίτα, επειδή εσύ είσαι των άκρων, δε σου φταίει κανείς άλλος.

ΓΣ θα γίνεται κάθε φορά που θα προκύπτει νέο θέμα ή αλλάζουν οι συνθήκες κτλ. Όχι κάθε φορά που κάποια παράταξη θα νομίζει ότι "θα πάρει" τη συνέλευση, επειδή οι καταστάσεις είναι ευνοϊκες. Αυτό δε σημαίνει κάθε 4χρόνια ή κάθε χρόνο.

Εγώ δε μίλησα για κάτι τέτοιο, ούτε για κατάλυση του συμμετοχικού συστήματος στα πανεπιστήμια. Κατά τα άλλα τις (και καλά) δημοκρατικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια οι ίδιοι οι φοιτητές τις έχουν απαξιώσει σε τέτοιο βαθμό που οι περισσότεροι σοβαροί άνθρωποι δε θέλουν να ασχοληθούν. Και δε μιλάω για αυτούς που ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες.

Τα επί προσωπικού απλά τα προσπερνάω.

Πάρτε το χαμπάρι και μη χτυπιέστε άδικα:

Τα ΜΑΤ θα μπούν στο πανεπιστήμιο μόνο με εξετάσεις

Άλλος βλέπει ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο, άλλος αστυνομικούς να κόβουν βόλτες σα να είναι πλατεία.

Πάντως τα ΜΑΤ είχαν μπει στο Πολυτεχνείο προ 10ετίας+ με το παλιό (το ισχύον τέλως πάντων) νομοθετικό πλαίσιο.

Άσχετο με τα παραπάνω, αλλά διαβάστε και αυτό:

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_3_16/01/2007_182730

παμε ακομη παρακατω, αν ενα πιθανο μελλοντικο νομοσχεδιο (απογονος του δικου μας...) αποφασισει να διαλυσει οριστικα και αμετακλητα το ασυλο, μπορεις να μου βρεις ενα καλο λογο οπου οι δυναμεις ασφαλειας δεν θα αστυνομευουν-περιπολουν τους πανεπιστημιακους χωρους?

και οταν λεω πανεπιστημιακους χωρους, δεν εννοω τις αιθουσες και τα αμφιθεατρα, ολα οσα περιβαλλουν μια τεραστια κοινοτητα οπως το ΕΚΠΑ και το μετσοβιο στην αθηνα αλλα και το ΑΠ στη θεσσαλονικη.

Άλλος βλέπει ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο, άλλος αστυνομικούς να κόβουν βόλτες σα να είναι πλατεία.

ημαρτον πια!!!

εκτος αυτου, αστοχο το:http://194.30.231.7/xtra/media/files/var/paideialarge1.jpg

αλλη οικονομια, αλλη δημοκρατια, αλλες ιδεολογιες αλλα στερεοτυπα και οχι ενα ασυλο για το οποιο αγωνιστηκαν και σκοτωθηκαν νεοι, ουτε μια δημοκρατια που αποκασταθηκε χαρις την εννοια του ασυλου.

μη μπερδευουμε βουρτσες με...;)

υγ: ειναι στα ελληνικα πανεπιστημια δωρεαν η σιτιση?

εγω -σαν γονος πολυτεκνης οικογενειας- μια χαρα πληρωνω στο απαραδεκτο εστιατοριο του ΕΚΠΑ.

αλλη οικονομια, αλλη δημοκρατια, αλλες ιδεολογιες αλλα στερεοτυπα και οχι ενα ασυλο για το οποιο αγωνιστηκαν και σκοτωθηκαν νεοι, ουτε μια δημοκρατια που αποκασταθηκε χαρις την εννοια του ασυλου.

μη μπερδευουμε βουρτσες με...;)

υγ: ειναι στα ελληνικα πανεπιστημια δωρεαν η σιτιση?

εγω -σαν γονος πολυτεκνης οικογενειας- μια χαρα πληρωνω στο απαραδεκτο εστιατοριο του ΕΚΠΑ.

Ακριβώς επειδή αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν νέοι, είναι ντροπή να χρησιμοποιείται το άσυλο ως αφορμή για την κάλυψη κάθε παράνομης δραστηριότητας, από την πώληση ναρκωτικών μέχρι τις κλοπές (στο ΑΠΘ πχ έσπασαν το αυτοκίνητο της Αστυνομίας που πήγε να πάρει αποτυπώματα μετά την κλοπή ΗΥ από κάποιο εργαστήριο).

Φυσικά και είμαστε διαφορετικοί από τις άλλες χώρες για αυτό και δεν πρόκειται να πάρουμε ότι κάνουν οι άλλοι και να τα υιοθετήσουμε άκριτα. Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο ξεχωριστούς ώστε να θέλουμε σε όλα να διαφέρουμε και να θέλουμε να κρατήσουμε ένα σύστημα που αποδεδειγμένα δε λειτουργεί (δε μιλάω για το άσυλο, γενικά) αντί να διδαχθούμε από την εμπειρία άλλων κρατών. Δλδ πρέπει σε όλα να ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα;

Για παράδειγμα - γιατί δλδ σε καμιά άλλη χώρα δεν υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές και στην Ελλάδα παραπονιόμαστε ότι είναι ... δύσκολο να βγάλει κάποιος τη σχολή σε 2ν (8 χρόνια!!). Δλδ μόνο εδώ υπάρχουν φοιτητές που δουλεύουν, που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, οικογενειακά κτλ και καθυστερούν τις σπουδές τους;

Τα ίδια για κάθε θέμα.

ΥΓ: Η σίτιση είναι δωρεάν σε κάποια πανεπιστήμια, όχι σε όλα. Κακώς κατά τη γνώμη μου - δεν καταλαβαίνω γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να μας ταίζει (εξαιρούνται οι πολύτεκνοι, άτομα από φτωχές οικογένειες κτλ) - μήπως γιατί τα περιμένουμε όλα έτοιμα; Το πανεπιστήμιο και κατ'επέκταση το κράτος είναι υποχρεωμένο να μας ταίζει, να μας βρίσκει δουλειά κτλ.

για να συνοψισω, δε θελω το ασυλο να καταριφθει επειδη μερικοι υποστηριζουν οτι ετσι θα ομαλοποιηθει η κατασταση στις σχολες μας, διαφωνω ομως εξισου με τραμπουκισμους, καταληψεις που στηριζονται σε μερικες ντουζινες καθοδηγουμενων ατομων και σε ενα πανεπιστημιο που στηριζεται στην εκαστοτε κυβερνηση και στην εκαστοτε εκλεγμενη φοιτητικη του παραταξη.

αυτα...

καλο βραδυ απο εμενα, καλο ξημερωμα να εχουμε να τα πουμε παλι απο αυριο (σημερα δηλαδη).

Ακριβώς επειδή αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν νέοι, είναι ντροπή να χρησιμοποιείται το άσυλο ως αφορμή για την κάλυψη κάθε παράνομης δραστηριότητας, από την πώληση ναρκωτικών μέχρι τις κλοπές (στο ΑΠΘ πχ έσπασαν το αυτοκίνητο της Αστυνομίας που πήγε να πάρει αποτυπώματα μετά την κλοπή ΗΥ από κάποιο εργαστήριο).

ΥΓ: Η σίτιση είναι δωρεάν σε κάποια πανεπιστήμια, όχι σε όλα. Κακώς κατά τη γνώμη μου - δεν καταλαβαίνω γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να μας ταίζει (εξαιρούνται οι πολύτεκνοι, άτομα από φτωχές οικογένειες κτλ) - μήπως γιατί τα περιμένουμε όλα έτοιμα; Το πανεπιστήμιο και κατ'επέκταση το κράτος είναι υποχρεωμένο να μας ταίζει, να μας βρίσκει δουλειά κτλ.

και ξαναλεω πως δεν ειναι η μερικη ή η ολικη αρση του ασυλου λυση σε αυτα τα περιστατικα!

αφου λοιπον η σιτιση δεν ειναι δωρεαν ακομη και σε εμενα που εχω τρια αδελφια, πως υπερασπιζεσαι πως ειναι δωρεαν;:blink:

και ξαναλεω πως δεν ειναι η μερικη ή η ολικη αρση του ασυλου λυση σε αυτα τα περιστατικα!

Ποια είναι η λύση λοιπόν;

αφου λοιπον η σιτιση δεν ειναι δωρεαν ακομη και σε εμενα που εχω τρια αδελφια, πως υπερασπιζεσαι πως ειναι δωρεαν;:blink:

Δεν υπερασπίζομαι τίποτα. Έγραψα ότι η σίτιση είναι δωρεάν σε κάποια πανεπιστήμια, όχι σε όλα.

Εγραψα ποιο θα ήταν, κατά τη γνώμη μου πάντα, το ιδεατό. Δεν είπα ότι αυτό ισχύει. Για μένα το σωστό θα ήταν δωρεάν σίτιση μόνο σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων των πολύτεκνων (να προσθέσω - εάν σπουδάζουν σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας τους).

Ποια είναι η λύση λοιπόν;

δε ειμαι ο αρμοδιες ανθρωπος για να δωσω λυσεις σε τοσο σημαντικα θεματα.;)

αλλα επισης δεν ειμαι και της λογικης, ποναει ποδι-κοψε ποδι.:O

δε ειμαι ο αρμοδιες ανθρωπος για να δωσω λυσεις σε τοσο σημαντικα θεματα.;)

αλλα επισης δεν ειμαι και της λογικης, ποναει ποδι-κοψε ποδι.:O

Όπως νομίζεις, πάντως το να διαφωνείς με κάτι χωρίς να έχεις να προτείνεις μια εναλλακτική είναι λίγο αδιέξοδο, δε νομίζεις; Ρητορικό το ερώτημα.

Ούτε εγώ είμαι της λογικής αυτής συνήθως (αν και κάποιες φορές έχει κι αυτό εφαρμογή), αλλά και δε βλέπω η λογική αυτή να εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο ζήτημα άρα δε βρίσκω με τι θα πρέπει να διαφωνήσω.

Νομίζω ότι το να μην επιτρέπεται η αστυνομία στο πανεπιστήμιο εκτός από:

1) με άδεια της αρμόδιας πανεπιστημιακής αρχής για συγκεκριμένο λόγο

2) όταν τελούνται αυτόφωρα αδικήματα, με ή χωρίς άδεια της πανεπιστημιακής αρχής

ειναι μια χαρά λογική. Και δεν περιορίζει την ελευθερία σκέψης ή έκφρασης κανενός, ούτε είναι ακραίο. Το ποιος θα λαμβάνει την απόφαση για να συμβεί το (1) είναι θέμα το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να προκαλέσει τριβές, αλλά από τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές εκλέγονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα (και με βάση το νομοσχέδιο θα εκλέγονται και από το σύνολο των φοιτητών, όχι μόνο από τους φοιτητοπατέρες) δε βρίσκω το λόγο για τον οποίο δε θα πρέπει να είναι αρμόδιες για να λάβουν μια τέτοια απόφαση.

Όπως νομίζεις, πάντως το να διαφωνείς με κάτι χωρίς να έχεις να προτείνεις μια εναλλακτική είναι λίγο αδιέξοδο, δε νομίζεις; Ρητορικό το ερώτημα.

μα δε μπορεις να εχεις και να εχω για τα παντα λυσεις.;)

δεν ειναι παραλογο...

και για την αλογιστη σπαταλη καυσιμων γκρινιαζω αλλα δεν εχω βρει ακομη την εναλλακτικη...:p

Nα σου πω εγω τι προτεινω?Να κανει η αστυνομια σωστα την δουλεια της αφου την πληρωσουν σωστα βεβαια γιατι δεν φταινε σε τπτ τα παιδια να σκοτωνονται για γελοια ποσα κι ν πιασουν τους γνωστους αγνωστους.Ειναι δυνατο αναμεσα στους γνωστους αγνωστους να ειναι κι 10χρονα κι 15χρονα κι να μην μπορουν να τα πιασουν?Ποιον δουλευουν?Τι φοβουνται να μην τους κλωτσησουν τα μωρα?

Κι πως δικαιολογειται το γεγονος οτι μολις εγινε ο σαλος με το 10χρονο κι το δειξαν στην tv σε λιγες μερες ετυχε κι το εντοπισανε?Εγω σου λεω οτι τους ξερουνε ηδη ποιοι ειναι.

Κι να σταματησουν να χρεωνουν τους διαφορους αναρχικους στους φοιτητες.Που δεν τους αφοπλιζουμε λεει.Τι προτεινουν ακριβως να παμε να παλεψουμε μαζι τους?:lol: Οχι για καναν αλλο λογο να παω να προπονηθω :chair: :chair:

Nα σου πω εγω τι προτεινω?Να κανει η αστυνομια σωστα την δουλεια της αφου την πληρωσουν σωστα βεβαια γιατι δεν φταινε σε τπτ τα παιδια να σκοτωνονται για γελοια ποσα κι ν πιασουν τους γνωστους αγνωστους.Ειναι δυνατο αναμεσα στους γνωστους αγνωστους να ειναι κι 10χρονα κι 15χρονα κι να μην μπορουν να τα πιασουν?Ποιον δουλευουν?Τι φοβουνται να μην τους κλωτσησουν τα μωρα?

Κι πως δικαιολογειται το γεγονος οτι μολις εγινε ο σαλος με το 10χρονο κι το δειξαν στην tv σε λιγες μερες ετυχε κι το εντοπισανε?Εγω σου λεω οτι τους ξερουνε ηδη ποιοι ειναι.

Κι να σταματησουν να χρεωνουν τους διαφορους αναρχικους στους φοιτητες.Που δεν τους αφοπλιζουμε λεει.Τι προτεινουν ακριβως να παμε να παλεψουμε μαζι τους?:lol: Οχι για καναν αλλο λογο να παω να προπονηθω :chair: :chair:

Ξεφεύγουμε από το θέμα της Παιδείας και των ΑΕΙ - το τι γίνεται στις πορείες είναι διαφορετικό ζήτημα. Προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση να υπερασπιστώ τα μπατσόνια, αναγνωρίζω όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες του να πιαστούν οι ταραξίες σε μια πορεία η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με τόσους εξόδους διαφυγής, χιλιάδες κόσμου όπου αυτοί μπορούν να κρυφτούν και τους κινδύνους που θα είχε μια full επίθεση των αστυνομικών για να πιαστούν.

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι και όσοι (λίγοι) πιάνονται αθωώνονται αργότερα ελλείψει επιβαρυντικών στοιχείων.

Πάντως το θέμα αυτό λίγη σχέση έχει με το άσυλο, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που οι διάφοροι αναρχο-γνωστοί άγνωστοι βρίσκουν καταφύγιο σε πανεπιστημιακούς χώρους.

gmac μην λες πραγματα που δεν ισχυουν οι τυποι αυτοι δεν πιανονται παρολο που πιστευω απο το περιστατικο που σου ειπα πριν οτι η αστυνομια σιγουρα τους ξερε

ι.Στην Ελλαδιτσα ειμαστε οχι σε καμια μεγαλη χωρα εγω σου λεω οτι τους ξερουν κι πολυ καλα μαλιστα.Αφου δεν τους πιανουν κι τους αφηνουν ανεξελεγκτους να ταπεινωνουν την αστυνομια ,να καταργουν δημοκρατικα δικαιωματα οπως το να γνει μια ειρινικη διαμαρτυρια χωρις να σπασουν οι βιτρινες του κοσμου κι ακομη κι αν δεν το ξερεις υπαρχουν φοιτητες που θελησαν να υπερασπιστουν τα κτηρια κι εχουν βρεθει στην εντατικη απο τους κουκουλοφορους αυτους αρα κι εμενα δεν με προστατευουν οταν τριγυρνουν ανεξελεγκτα τρομοκρατες στον δρομο:mad:

.Να τους μαζεψουν κι το ασυλο δεν ευθυνεται σε τπτ που δεν μπορουν αυτοι να κανουν την δουλεια τους εδω δεν τους πινουν στις πορειες που ειναι ανοιχτος χωρος.Κι κουτοχορτο δεν νομιζω οτι τρωμε ειναι φανερο οτι δεν τους πιανουν κι τα φορτωνουν σε μας.Κι δεν ξεφευγουμε πο το θεμα ,το ασυλο λετε προστατευει τους αναρχικους μαζεψτε τους αναρχικους που σιγουρα τους ξερουν κι αφηστε το ασυλο ησυχο.Ωρες ωρες νομιζω οτι ζω σε 3κοσμικη χωρα.

Να καταργηθεί το άσυλο να τελειώνουμε (ή καλύτερα να μπορεί να αρθεί άμεσα με απόφαση της επιτροπής που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου, ΑΜΕΣΑ) . Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, παρά μόνο για να βρίσκουν χώρο δράσης κακοποιά στοιχεία, παιδάκια με ψυχολογικά προβλήματα, που δεν νοιάστηκαν οι γονείς τους να ζητήσουν βοήθεια ειδικού και τώρα τη πληρώνουμε όλοι μας.

Όσο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι ένα μεγάλο παραμύθι τη σήμερον ημέρα... Αυτό ίσχυε παλιότερα με άλλα καθεστώτα.

Τώρα ο καθένας βγαίνει στη τηλεόραση και στα ραδιόφωνα και λέει τη μπούρδα του, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας και τον χειροκροτάμε κιόλας. Το πανεπιστημιακό άσυλο περίμενε.

kthnxbye

Και σας παρακαλώ ηρεμία... Μερικά Posts μοιάζουν με φυλλάδια της ΠΚΣ.. Ξέρετε ποια...

Και σας παρακαλώ ηρεμία... Μερικά Posts μοιάζουν με φυλλάδια της ΠΚΣ.. Ξέρετε ποια...

και τα υπόλοιπα με φυλλάδια της ΔΑΠ :ninja: