Jump to content

Destinator 6

katsj
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα, έχει καταφέρει κανείς να πλοηγηθεί μεσω sms απο μια άλλη συσκευή με το destinator Pn??

• Απαντήσεις 2,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα φύγω για δουλειά στην ευρώπη και θα μείνω 3 μήνες. Ποιο από τα δύο να φορτώσω στο Ν560? Destinator 6 ή Navigon 5? Μπορώ να τα βάλω και τα δύο ή δημιουργεί πρόβλημα. Έχω καρτα SD 2GB

Μπορείς να βάλεις όσα θέλεις, αλλά θα τρέχεις μόνο ένα κάθε φορά.

Εγώ έχω φορτώσει Dest 6, Navigon 5, ιGO και TomTom (τα τελευταία δύο είναι και τα κορυφαία κατά τη γνώμη μου για Ευρώπη).

Εγώ έχω φορτώσει Dest 6, Navigon 5, ιGO και TomTom (τα τελευταία δύο είναι και τα κορυφαία κατά τη γνώμη μου για Ευρώπη).

Μιάς και τα έχεις δοκιμάσει όλα, σε τι υπερτερεί το tomtom έναντι του destinator? Για Ευρώπη μιλάω πάντα.

Γεια χαρα,

μήπως υπάρχει τρόπος να κρυφτούν ή έστω να μικράνουν τα εικονίδια στην οθόνη πλοήγησης? π.χ.μικρόφωνο, σπίτι κτλ

στο PN ήτανε πιο διακριτικά..

ευχαριστώ

Μιάς και τα έχεις δοκιμάσει όλα, σε τι υπερτερεί το tomtom έναντι του destinator? Για Ευρώπη μιλάω πάντα.

Το κορυφαίο πρόγραμμα πλοήγησης για την Ευρώπη είναι κατά τη γνώμη μου πλέον το iGO, ενώ το ΤοmTom ακολουθεί κατά πόδας..

Σε σχέση με το Dest. 6 οι διαφορές είναι τεράστιες και αφορούν κυρίως στην εξαιρετική λειτουργικότητα και διαδραστικότητα του πρώτου (υποστηρίζει εγγενώς VGA -όπως εξάλλου το ΤοTom και το ΜΝ5 - με αποτέλεσμα τη συνύπαρξη μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών στην οθόνη για κάθε δεδομένη χρονική στιγμή).

Οι χάρτες της Teleatlas που χρησιμοποιεί για την Ευρώπη είναι εξαιρετικοί, ενώ και η χαρτογράφηση της Αθήνας και των μεγάλων οδικών αξόνων της Ελλάδας είναι συμπαθητική (στα ελληνικά POIs περιλαμβάνει ακόμη και σουπερμάρκετ..). Όσο αφορά στα TOmTOm και ΜΝ5, στους χάρτες που χρησιμοποιούν, η χαρτογράφηση της Ελλάδας βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο.

Φυσικά για σοβαρή πλοήγηση εντός Ελλάδος, απαιτούνται οι χάρτες της NGI, που λειτουργούν δυστυχώς μόνο με το Dest.

Το κορυφαίο πρόγραμμα πλοήγησης για την Ευρώπη είναι κατά τη γνώμη μου πλέον το iGO, ενώ το ΤοmTom ακολουθεί κατά πόδας..

Σε σχέση με το Dest. 6 οι διαφορές είναι τεράστιες και αφορούν κυρίως στην εξαιρετική λειτουργικότητα και διαδραστικότητα του πρώτου (υποστηρίζει εγγενώς VGA -όπως εξάλλου το ΤοTom και το ΜΝ5 - με αποτέλεσμα τη συνύπαρξη μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών στην οθόνη για κάθε δεδομένη χρονική στιγμή).

Οι χάρτες της Teleatlas που χρησιμοποιεί για την Ευρώπη είναι εξαιρετικοί, ενώ και η χαρτογράφηση της Αθήνας και των μεγάλων οδικών αξόνων της Ελλάδας είναι συμπαθητική (στα ελληνικά POIs περιλαμβάνει ακόμη και σουπερμάρκετ..). Όσο αφορά στα TOmTOm και ΜΝ5, στους χάρτες που χρησιμοποιούν, η χαρτογράφηση της Ελλάδας βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο.

Φυσικά για σοβαρή πλοήγηση εντός Ελλάδος, απαιτούνται οι χάρτες της NGI, που λειτουργούν δυστυχώς μόνο με το Dest.

Οι χάρτες Ευρώπης της Navteq για το destinator, κάνουν όπως είναι και για τα iGo και Tomtom5?

Εκτός από το θέμα vga, τι εννοείς διαδραστικότητα? Τι παραπάνω πληροφορίες δίνουν τα άλλα πέρα από ETA, Km to GO, POIs κλπ που δίνει το destinator?

Οι χάρτες Ευρώπης της Navteq για το destinator, κάνουν όπως είναι και για τα iGo και Tomtom5?

Εκτός από το θέμα vga, τι εννοείς διαδραστικότητα? Τι παραπάνω πληροφορίες δίνουν τα άλλα πέρα από ETA, Km to GO, POIs κλπ που δίνει το destinator?

'Οχι, οι χάρτες, ακόμα και αν προέρχονται από την ίδια εταιρεία, είναι διαφορετικοί για κάθε πλατφόρμα..

Με τον όρο διαδραστικότητα εννοώ την ευκολία χειρισμού, περιήγησης στα μενού, ανεύρεσης της λειτουργίας που ενδιαφέρει, τη δυνατότητα παραμετροποίησης κλπ.

To Dest στον τομέα αυτό είναι λίθοι, πλίθοι, κέραμοι..

Π.χ. To ιGo περνά αυτόματα σε νυχτερινή λειτουργία μόλις βραδιάσει.

'Αλλο: Η ονομασία της λωρίδας που πρέπει να ακολουθήσεις όταν πλησιάζεις σε πολλαπλό κόμβο εμφανίζεται ευανάγνωστα στην οθόνη στα ανταγωνιστικά του Dest. προγράμματα..

Οι πληροφορίες που αναφέρεις κι άλλες επιπλέον (όπως π.χ. η ένδειξη πραγματικού χρόνου ή το εκάστοτε όριο ταχύτητας και προειδοποίηση όταν παραβιάζεται) εμφανίζονται ταυτόχρονα στα ανταγωνιστικά προγράμματα.

Αντίθετα, στην παρούσα έκδοση του Dest. 6, είναι αδύνατο να δεις ταυτόχρονα το όνομα της οδού που κινείσαι και την απομένουσα απόσταση σε χιλιόμετρα..

Τέλος, τόσο το iGo όσο και το TomTom είναι αισθητικά πολύ όμορφα..

Αλλά αυτό είναι και υποκειμενικό..

Για το iGO έχεις δίκιο. Είναι μάλλον το γρηγορότερο και ομορφότερο πρόγραμμα πλοήγησης αυτή τη στιγμή. Του λείπουν βέβαια κάποια πράγματα (π.χ. POI warning) αλλά νομίζω ότι η iGo τα έχει έτοιμα από το MIOMap 3.

Το κακό είναι ότι ο χάρτης Ελλάδας που έχει είναι από την Teleatlas. Αυτό σημαίνει λιγότερο ενημερωμένος και με λάθη ακόμα και σε κεντρικές αρτηρίες (έχεις δοκιμάσει να κατέβεις την Αλεξάνδρας; ).

Η άποψή μου είναι πάντως ότι σαν πρόγραμμα το iGo σύντομα θα σκιάσει όλα τα υπόλοιπα προγράμματα πλοήγησης λόγω του καταπληκτικού gaming engine της pdamill και της ταχύτητάς του ακόμα και σε low end PPC. Όσον αφορά στους χάρτες: στην Ελλάδα η NGI δεν έχει αντίπαλο.

Προς το παρόν είμαι κολλήμένος με το Destinator λόγω NGI.

Για το iGO έχεις δίκιο. Είναι μάλλον το γρηγορότερο και ομορφότερο πρόγραμμα πλοήγησης αυτή τη στιγμή. Του λείπουν βέβαια κάποια πράγματα (π.χ. POI warning) αλλά νομίζω ότι η iGo τα έχει έτοιμα από το MIOMap 3.

Το κακό είναι ότι ο χάρτης Ελλάδας που έχει είναι από την Teleatlas. Αυτό σημαίνει λιγότερο ενημερωμένος και με λάθη ακόμα και σε κεντρικές αρτηρίες (έχεις δοκιμάσει να κατέβεις την Αλεξάνδρας; ).

Η άποψή μου είναι πάντως ότι σαν πρόγραμμα το iGo σύντομα θα σκιάσει όλα τα υπόλοιπα προγράμματα πλοήγησης λόγω του καταπληκτικού gaming engine της pdamill και της ταχύτητάς του ακόμα και σε low end PPC. Όσον αφορά στους χάρτες: στην Ελλάδα η NGI δεν έχει αντίπαλο.

Προς το παρόν είμαι κολλήμένος με το Destinator λόγω NGI.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε, όντως ο χάρτης της Teleatlas έχει πολλά λάθη, αλλά κι ελάχιστη κάλυψη.

Ωστόσο, έστω και σαν παιχνίδι, μπορεί κάποιος να τον δοκιμάσει για να γνωρίσει το καταπληκτικό αυτό πρόγραμμα πλοήγησης.

Παρεμπιπτόντως, μήπως η NGI (ξέρω ότι μας διαβάζουν) θα μπορούσε να ξαναδεί το θέμα της συνεργασίας με τη μικρή ουγγρική εταιρεία που το αναπτύσσει?

Όμως το i-go έχει ελληνικές φωνητικές οδηγίες ? :rolleyes: Νομίζω πως όχι, οπότε θα έδινα προβάδισμα στο επίσης πολύ καλό Tomtom.

Και άλλη μια σκέψη υπέρ του Tomtom είναι το μέγεθος των χαρτών. Σε μερικές χώρες (όπως της Γερμανίας αν δεν κάνω λάθος) οι χάρτες έχουν το διπλάσιο μέγεθος σε Mb ! Όμως ίσως να μην είναι σωστή αυτή η σκέψη. Ίσως να μην περιέχουν περισσότερες πληροφορίες οι χάρτες του Tomtom, αλλά να είναι απλώς θέμα κατασκευής.

Όμως το i-go έχει ελληνικές φωνητικές οδηγίες ? :rolleyes: Νομίζω πως όχι, οπότε θα έδινα προβάδισμα στο επίσης πολύ καλό Tomtom.

Και άλλη μια σκέψη υπέρ του Tomtom είναι το μέγεθος των χαρτών. Σε μερικές χώρες (όπως της Γερμανίας αν δεν κάνω λάθος) οι χάρτες έχουν το διπλάσιο μέγεθος σε Mb ! Όμως ίσως να μην είναι σωστή αυτή η σκέψη. Ίσως να μην περιέχουν περισσότερες πληροφορίες οι χάρτες του Tomtom, αλλά να είναι απλώς θέμα κατασκευής.

To ιGO έχει και ελληνικές φωνές (ανδρική και γυναικεία).

Για τους ευρωπαικούς χάρτες μη ψάχνεις διαφορές. Τόσο αυτοί της Teleatlas (iGO) όσο κι αυτοί της Navteq (ΤοmTom, MN5, Dest 6) είναι κορυφαίοι..

To I-GO έχει ελληνικές φωνητικές οδηγίες, απλώς πρεπει να κατεβάσεις ξεχωριστά τα αντίστοιχα αρχεία.

Α, δεν ήξερα πως το Igo έχει και ελληνικές φωνές ! Ωραία .. θα πειραματιστώ. :D

Πάντως, αφού είμαστε σε thread για το Destinator 6, πρέπει να πω πως συμφωνώ μαζί σας. Οι χάρτες της NGI είναι μονόδρομος. Μαζί με το Dest 6 αποτελούν την καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Απεγκατεστησα το PapaGo και δεν θα ασχοληθώ ξανά με άλλο πρόγραμμα για Ελλάδα

(Υπόψη, όταν έβγαλα το PapaGo τελείως από τη μνήμη, το Dest 6 πήγαινε ακόμα καλύτερα.)

Όμως αν συγκρίνω το Destinator 6 με το Tomtom, που τα δοκίμασα φέτος αρκετά, θα έλεγα πως το Tomtom είναι πολύ καλύτερο στην κίνηση. Δεν ξέρω πώς να το πω. Σα να κάνει refresh το Tomtom 10 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ το Dest6 μόνο τρεις το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να έχει .. «σπαστή» κίνηση. :worry:

Φιλοι του myphone,

Mπορει να μου πει κανενας σας που θα βρω το igo και το tomtom μιας και θα ταξιδεψω ευρωπη;!

η βοηθεια σας θα μου ηταν εξαιρετικα χρησιμη!

ευχαριστω!

τελικά ρε παιδιά καλυτερο το 6 apo to pn?
Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές.

τελικά ρε παιδιά καλυτερο το 6 apo to pn?

Γούστα είναι αυτά αλλά εμένα το 6 μου αρέσει πολύ περισσότερο! Μόνο του πρόβλημα η μικρή καθυστέρηση στην ένδειξη του που βρίσκεσαι αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται ακόμα για beta έκδοση.

εχω αγοράσει το pn,γιατί η προσπάθεια που κάνει η ngi για την χαρτογράφηση της ελλάδας,αξίζει.Αλλά χρησιμοποιώ το 6,διότι είναι πιο εύχρηστο με μεγαλύτερα κουμπιά και παρόλο που είναι beta,δεν έχει bugs.

Για τους ευρωπαικούς χάρτες μη ψάχνεις διαφορές. Τόσο αυτοί της Teleatlas (iGO) όσο κι αυτοί της Navteq (ΤοmTom, MN5, Dest 6) είναι κορυφαίοι..

Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί να μπορεί η Navteq να δίνει χάρτες στις αντίστοιχες εταιρίες (ΤοmTom, MN5, Dest 6) και η NGI να δίνει μόνο στη Destinator technologies?

Η tom tom παίρνει χάρτες από Teleatlas. Όπως έχω πει και παλιότερα οι άλλες μεγάλες εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού πλοήγησης (εκτός από τη Destinator) δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα βάζοντας το χάρτη ενός τοπικού Map provider γιατί δε τους ενδιαφέρει η Ελληνική αγορά.

Παιδια, μπορει καποιος να με καθοδηγησει που μπορω να κοιταξω για αγορα καποιο pda/gps με destinator pn 6, ή σκετο 6; Σαφως εχω δει σε αρκετα μερη(online - δεν εχω επισκεφτει μαγαζι ακομα) οτι πουλιουνται πακετο καποια πχ μιο 168, μιο 701, μιτακ κλπ. Εχω δει σε Γερμανο (στη βιτρινα απ'εξω), στο eshop και σε κανα 2 αλλα. Και στο mlsnavigator.gr εχω δει. Αλλα δε ξερω αν ολοι αυτοι εχουν καποιο προιον με τη τελευταια εκδοση. Δε θελω να παω να παρω πακετο και να εχει μεσα το destinator 3! Επισης, πως θα ξερω αν αυτο που παιρνω θα εχει χαρτες ngi που ειδα νωριτερα οτι αναφερθει, ωστε τα ονοματα των οδων να ειναι στα ελληνικα;

Αν μπορει καποιος με ΠΜ (ή χωρις αν δε χρειαζεται - για λογους διαφημισης), να μου πει 1-2 μερη που πουλανε τη καινουρια εκδοση. Οσο για το ποιο pda θα ειναι, θα δω εκεινη την ωρα ποιο θελω, το dest ειναι αυτο που μ'ενδιαφερει. Thanks

Kala pas kala?????

Παιδιά γειά σας. Ξλερει κανείς να μου πεί αν το menu του dest 6 εμφανίζει Ελληνικά γιατί από την αλλαγή γλώσσας και ήχων του menu οι επιλογές είναι μόνο english uk
Δεν υπάρχει μονοπάτι για την ευτυχία, ευτυχία είναι το μονοπάτι

Παιδιά γειά σας. Ξλερει κανείς να μου πεί αν το menu του dest 6 εμφανίζει Ελληνικά γιατί από την αλλαγή γλώσσας και ήχων του menu οι επιλογές είναι μόνο english uk:(
Δεν υπάρχει μονοπάτι για την ευτυχία, ευτυχία είναι το μονοπάτι

Παιδιά γειά σας. Ξλερει κανείς να μου πεί αν το menu του dest 6 εμφανίζει Ελληνικά γιατί από την αλλαγή γλώσσας και ήχων του menu οι επιλογές είναι μόνο english uk:(

Ελληνικό μενού έχει. Κάποιο λάθος θα έχεις κάνει στο στήσιμο του Dest.

Προσπάθησε το λίγο, θα το βρείς;)