Jump to content

zepelin

Members
  • Δημοσιεύσεις

    418
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by zepelin

  1. Τελικά το παρήγγειλα εχθές (1.8 executive black) μετά από το test drive 30 km. Η πλάκα είναι ότι οι 50 περίπου πόντοι παραπάνω μήκους ήταν καθοριστικοί για το parking μου κι εκεί που είχαμε απογοητευτεί, ευτυχώς μας έκοψε και δοκιμάσαμε με αντίθετη φορά. Με 5 μανούβρες μπαίνει και με άλλες 5 βγαίνει (εκεί που το jazz έμπαινε κι έβγαινε μονοκοπανιά και από την αντίθετη κατεύθυνση). Εμένα πάντως μου άρεσαν πολύ και οι αναρτήσεις που άκουσα κάποιους να παραπανιούνται και ο θόρυβος του κινητήρα (που σίγουρα δεν είναι ενοχλητικός) αλλά πολύ ωραίος για το χαρακτήρα του αυτκινήτου, αλλά και γενικά η όλη αίσθηση. Και παρότι είχα να οδηγήσω πολύ καιρό αυτοκίνητο με συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων, δε με δυσκόλεψε καθόλου και νομίζω ότι έχουν βρει την ιδανική θέση του λεβιέ και με πολύ εύκολο κούμπωμα. Ίσως το μόνο που δε μου άρεσε ήταν αυτό ψεύτικο υλικό στο πολύ καλοσχεδιασμένο χειρόφρενο κατά τα λοιπά. Την άλλη εβδομάδα θα το έχω μιας και υπήρχε ήδη στην αποθήκη του Παπρά!
  2. Παιδιά αν κόβει το τιμόνι είναι θαυμάσιο νέο γιατί απλά θα μπορώ να κάνω έναν δύσκολο ελιγμό κατά την έξοδο από το παρκινγ μου (που τώρα τον κάνω οριακά με το jazz) και που πέρα από το πόσο κόβει το τιμόνι μετράει και το μήκος και το πλάτος του αυτοκινήτου και νομίζω πως θα έχω πρόβλημα... Απλά είδα ότι η ακτίνα στροφής είναι 4,7 για το jazz, 5,25 για το civic 1.4 και 5,45 για το 1.8 (προφανώς λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου ζάντας) . Αύριο έτσι κι αλλιώς θα κάνω το test drive (και μέσα στο parking μου) και θα ξέρω. Άσε που υπάρχει ένα ετοιμοπαράδοτο μαύρο executive που μπορώ να το πάρω σε 3-4 μέρες!!!
  3. Αν και καθυστερημένη η offtopic απάντηση. Μπήκα για να ρίξω μια ματιά γιατί με ενδιαφέρει το civic 1.8. το jazz ίσως είναι το καλύτερο supermini που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Fit στην άπω ανατολή και best seller. Σου δίνω μερικά από τα κορυφαία πλεονεκτήματα του: 1. κορυφαίο κιβώτιο cvt που θα ζήλευαν κι αυτοκίνητα άνω τον 30.000 ευρώ 2. ροπή από το ρελαντί - thanks to 2 μπουζί αν κύλινδρο σε έναν χαληλόροπο κινητήρα (8βάλβιδο) που σχεδιαστήκε για το πρώτο υβριδικό της honda το insight 3. πολύ μικρό κύκλο στροφής σε σχέση με οποιδήποτε άλλο 1.4 4. Απίστευτοι χώροι (εσείς με το civic ξερεται - ρεζερβουάρ κάτω από τα μπροστινά καθίσματα - απίστευτα μικρός κινητήρας) παρά τη μικρή του διάσταση. 5. πάροτι αυτόματα απίστευτα οικονομικό (μέχρι τα 110) έχω κάνει ταξίδι σε στροφιλίκι με ένα ντεπόζιτο 750 km!!!! 6. μετά από 4 χρόνια, κανένα τρίξιμο, κανένα πρόβλημα - μόνο service και μάλιστα με τις πολύ χαμήλές τιμές που μου είχαν υποσχεθεί από τον Παπρά που το είχα αγοράσει. Κι επίσης εξωτερικά κι εσωτερικά είναι σαν καινούργιο χωρίς καμία ειδική μεταχείριση... Τα μόνα μεινεκτήματα που μπορείς να πεις είναι μια νεκρή γωνία στο τριγωνικό παράθυρο μπροστά που σε δυσκολεύει όταν στρίβεις και ότι πάνω από τα 120 χάνει τη "μαγεία" του χαμηλόροπου αυτοκινήτου (που δεν ακούγεται, δε καίει και τραβάει τρελά) και γίνεται ένα κανονικό αυτοκίνητο Ελπίζω να βοήθησα... Και βάσει αυτής τις εμπειρίας μου σκέφτομαι το civic. Βέβαια ο 1.4 που έχει το μικρό civic (και είναι αυτός του jazz) δεν είναι ικανός για να κινήσει το μεγαλύτερο αμάξωμα. Έτσι για μένα το ερώτημα είναι περιμένω το Νοέμβριο να βγει το νέο jazz (1.5) που θα έχει και πάλι αυτό το τέλειο cvt κιβώτιο ή παίρνω τώρα το civic? Επίσης για τους λάτρεις των αυτόματων (έγινα κι εγώ με τη χρήση του jazz) μου είπαν ότι μόνο το civic το sedan έχει ανάλογο κιβώτιο με το jazz. Αυτά που με προβλημάτισαν λίγο διαβάζοντας το πολύ ενδιαφέρον thread είναι οι τριγμοί, και η χώρα κατασκευής. Πιστεύω πως οι καταναλώσεις που αναφέρετε είναι πολύ καλές για 1.8 Δε ξέρω ποια είναι οι γνώμη σας γι' αυτά κι επίσης διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά διαπίστωσα πως το τιμόνι δε κόβει με τίποτα (αν και θα κάνω test drive (από Παπρά) και μάλιστα θα πάμε και στο parking μου που είναι πολύ δύσκολο κατά την έξοδο) θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Τέλος μήπως ξέρει κανείς που θα είναι η γραμμή παραγωγής για το νέο jazz?
  4. Μήπως κατηγορείς τον sbour για προβοκάτσια? Ο sbour δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με τις απαντήσεις ούτε με το timing. Σχετικά με την ανακοίνωση της dis δε σχολίασα τίποτα γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Οι άνθρωποι ανακοινώνουν ότι θα βελτιώσουν το χάρτη τους και μπράβο τους. Αυτό δείχνει σοβαρότητα τη στιγμή που κάποιοι άλλοι διαφημίζουν ότι έχουν καταπληκτικούς χάρτες παραπλανώντας το κόσμο. Πραγματικά δε καταλαβαίνω το λόγο που σε κάνει να θίγεσαι.
  5. Νομίζω ότι η δική σου απάντηση είναι ατυχής. Απλά όταν αναφέρεται μία επώνυμη κατηγορία πρέπει να απαντηθεί. Δεν υπάρχει η διάθεση για "μαλώματα" και φαίνεται κι από το παραπάνω post μου. Είναι λογικό να μη παρακολουθούμε με λεπτομέρια το myphone αλλά δίνουμε όλες τις πληροφορίες στο navimania από το οποίο οι power users του εδώ forum τις μεταβιβάζουν. Όπως ακριβώς μεταβιβάζουν και περιπτώσεις σαν αυτές που δε πρέπει να μένουν αναπάντητες.
  6. ok όλα αυτά αλλά κάνεις ένα μικρό λάθος: Δεν υπάρχει κάποια έκδοση pna για να ταιριάζει σε όλες τις συσκευές. Υπάρχει μία για το n100, μία για το airis κλπ. Κάθε εταιρία που φέρνει ένα μηχάνημα (mls, elasyn, outsourcing, κλπ.) θα πρέπει να υποστηρίζει αυτό το "image" ώστε να λειτουργεί άψογα με το shell του κάθε pna, όπως επίσης να το υποστηρίζει και στις μελλοντικές εκδόσεις π.χ. του Destinator 7. Δε μπορεί λοιπόν η Gi να αναλάβει την ευθύνη για να υποστηρίξει τα μηχανήματα των ανταγωνιστών βάζοντας Destinator. Ας το κάνουν οι ίδιοι λοιπόν αφού δεν έχουν να δώσουν κάτι καλύτερο στους πελάτες τους. Τέλος, υπάρχει κι ένα όριο νομιμότητας όταν επεμβαίνεις σε ένα μηχάνημα τρίτου για να βάλεις ένα άλλο λογισμικό και σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να εμπλακεί η Gi. Δυστυχώς θα έπρεπε να σε είχαμε ενημερώσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά όπως καταλαβαίνεις κι ο χρόνος μας δεν είναι ανεξάντλητος. Πάντως νομίζω ότι στο "εδώλιο" δε θα έπρεπε να είναι η Gi αλλά αυτοί που σας πούλησαν αυτά τα προϊόντα που τώρα προσπαθείτε να "μεταλλάξετε" σε κάτι άλλο.
  7. zepelin

    iGO 2006

    To επιβεβαιώνω μιας και τυγχάνει να είμαι από τους λίγους που έχουν δοκιμάσει το i-go και το Destinator με χάρτη της NGi. Ακριβώς τα ίδια στον υπολογισμό διαδρομής. Όλοι πάνω κάτω χρησιμοποιούν τον ίδιο αλγόριθμο. Για λεπτομέριες σχετικά με το demo χάρτη της NGi για το i-go διαβάστε μερικά post πιο πίσω. Θα μπορούσα να σας εξηγήσω αναλυτικά γιατί οι διαδρομές του χάρτη της NGi είναι αρκετά έξυπνες αλλά ο φίλος μου ο freco θα με κατηγορήσει πάλι για διαφήμιση!
  8. zepelin

    iGO 2006

    Στο Βαρνάβα Αττικής δεν έχει γίνει συλλογή από την NGi. Στη μεθεπόμενη έκδοση (σε 3-4 μήνες) θα υπάρχει. Απλά εμείς θεωρούμε πως τα Χανιά ή Κέρκυρα ή η Ρόδος είναι πιο σημαντικές πόλεις κι έπρεπε να γίνουν πριν από το Βαρνάβα. Τo θέμα είναι όμως πως εκεί που έχει γίνει συλλογή σε Αστικό περιβάλλον Αθήνα - Θεσσαλονική και πολλές πια επαρχιακές πόλεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των χαρτών μας.
  9. zepelin

    iGO 2006

    Η ανανέωση του σήματος του GPS γίνεται κάθε 1 sec (για τα απλά gps που χρησιμοποιούμε σε τέτοιες εφαρμογές). Ανάλογα με τη ταχύτητα που κινήσε υπάρχει και μία υστέρηση που δε πρέπει να είναι πάνω από αυτό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να δούμε τι φταίει. Δε είναι πρόβλημα hardware αλλά συνεργασίας του hardware με το software αλλά κυρίως με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του GPS. Αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ο χάρτης 2007.Q2 και μετά με πολύ πιο συχνές αναβαθμίσεις (3μηνες) μιας και η διαδικασία του compilation γίνεται από την NGi. Δε χρειάζεται να μας στείλεις το serial στείλε μας τη συσκευή να δούμε τι φταίει.
  10. zepelin

    iGO 2006

    Κώστα διαφωνούμε ακριβώς στο γεγονός ότι το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι το πως κατασκευάζονται οι χάρτες και το πως επικαιροποιούνται. Ατυχές το παράδειγμα με το μπιφτέκι γιατί εγώ δεν είπα ότι εμείς το έχουμε σε προσφορά αλλά πως το κατασκευάζουμε και γιατί είναι καλύτερο από το μπιφτέκι του i-go. Forum είναι εδώ, ψέματα δε λέμε, δε καταλαβαίνω γιατί αυτή η πληροφορία σε ενοχλεί. Κάποιος μπορεί να μη το γνωρίζει. Επίσης μπορεί να έρθει ο κατασκευαστής του χάρτη του i-go και να πει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το να έρθει ο κόσμος στην NGi να ρωτάει δεν νομίζω ότι είναι λογικό και τα forum τι ρόλο παίζουν?
  11. zepelin

    iGO 2006

    Επίσης σας δίνω και μια πληροφορία σχετικά με το i-go και την NGi. Η i-go μας γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ο ceo της, παραδέχθηκε στη cebit ότι έχουμε το καλύτερο χάρτη. Επίσης και τεχνικά έχουμε προχωρήσει σε κάποιο βαθμό μιας και υπάρχει ένα μικρό demo με χάρτη NGi (που το έχει τιμής ένεκεν ο πρωτεργάτης katj - μέλος του myphone). Το θέμα όμως είναι ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για την Ελλάδα όπως η Destinator. Μπορείτε επίσης να δείτε τα 10άδες Posts στο forum τους και μάλιστα από πολλούς χρήστες του myphone. Επίσης ανάλογες επαφές έχουν γίνει και με tom tom αλλά και με Navigon χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον από αυτούς για την Ελληνική αγορά. Είναι άδικο λοιπόν να κατηγορείτε την NGi ότι δε θέλει να συνεργαστεί. Από την άλλη αν κοιτάξει κάποιος το μοντέλο της NGi θα καταλάβει ότι είναι εταιρία που βασίζεται σε συνεργασίες. Για παράδειγμα, το μόνο που κάνει για το Destinator είναι να κατασκευάζει τους χάρτες, δίνοντας χώρο σε συνεργάτες για τα υπόλοιπα.
  12. zepelin

    iGO 2006

    Αγαπητέ freco, άλλο η πληροφόρηση κι άλλο η διαφήμιση. Εσύ δηλαδή γνώριζες όσα είπα για τη δημιουργία των χαρτών στο post που με παρότρυνες να βάλω ως υπογραφή? Νομίζω πως ένα forum χρειάζεται και τις τεχνικές παρεμβάσεις ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλά τη δημιουργία τέτοιων ΒΔ. Καλώς ή κακώς το κύριο συστατικό ενός συστήματος πλοήγησης είναι ο χάρτης. Δηλαδή δε πρέπει να αναφερθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες δημιουργίας του? Πως θα πληροφορηθεί ο κόσμος? Αυτή την ανταλλαγή πληροφορίας δεν εξυπηρετούν τα forum? Επίσης δε καταλαβαίνω που είναι το κακό στις επώνυμες παρεμβάσεις των εταιριών που μόνο κύρος έχουν να δώσουν σε ένα forum.
  13. Αυτά τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη οφείλονται σε αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Όλα θα έχουν διορθωθεί στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει σύντομα 2007.Q2. Βέβαια αν χρησιμοποιείς D3 με χάρτη 2005.Q1 είναι απολύτως λογικό. Τέλος ελπίζουμε ότι με τις πιο συχνές αναβαθμίσεις που θα γίνονται από δω και πέρα (περίπου κάθε τρίμηνο) να μην υπάρχουν στο μέλλον τέτοιου είδους προβλήματα.
  14. zepelin

    iGO 2006

    Ακριβώς έπιασες το νόημα. Αυτό οφείλετε στα παρακάτω: 1. Κανείς άλλος πέρα από την NGi δεν έχει κάνει λεπτομερή καταγραφή με τα πόδια σε Αστικό περιβάλλον. Μία μέθοδο που είναι πολύ πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα αλλά και που δίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ειδικά στις ιδιομορφίες του Ελλαδικού χώρου. 2. Οι συχνές αλλαγές που γίνονται θα πρέπει να παρακολουθούνται και πέρα από το ειδικευμένο κι αρκετό προσωπικό που χρειάζονται, πρέπει να έχεις μεγάλη πελατειακή βάση, πληθώρα εφαρμογών (H NGi έχει: destinator, http://www.driveme.gr, how2acces-how2address, εφαρμογές mapserver, 2 μεγάλες εφαρμογές fleet management, κλπ.) αλλά και πολύ καλοστημένο και οργανωμένο σύστημα bug reporting (φτιάξτε ένα λογαριασμό εδώ http://www.ngi.gr/page.php?pageid=40&languageid=2 από περιέργεια για να καταλάβετε τι εννοώ) για όλες τις παραπάνω εφαρμογές αλλά και τους μεγάλους Δημόσιους οργανισμούς και μεγάλες εταιρίες που έχουμε εγκαταστήσει δικές μας εφαρμογές με χάρτες. 3. Εξαντλητικό QC Ελπίζω δε με τις πιο συχνές αναβαθμίσεις (ελπίζουμε πλέον ανά τρίμηνο) να έχετε το πιο "φρέσκο" χάρτη της αγοράς. Σχετικά με τις συνεργασίες η NGi είναι ανοιχτή για να συνεργαστεί με οποιονδήποτε το ζητήσει. Μέχρι στιγμής όμως κανείς άλλος πλέον της Destinator Technologies δεν έχει ενδιαφερθεί σοβαρά για την Ελληνική αγορά. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία...
  15. Να κυκλοφορήσει ο νέος χάρτης 2007.Q2 και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό.
  16. zepelin

    Destinator 6

    Αξίζει ειδικά με το νέο χάρτη που θα κυκλοφορήσει σύντομα αλλά δε γίνεται ή γίνεται πολύ δύσκολα!
  17. zepelin

    Destinator 6

    Ο χάρτης στο http://www.driveme.gr είναι κατά 2 εβδομάδες πιο νέος. Πάντως σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ο νέος χάρτη 2007.Q3 αρχικά στο Destinator και μετά στο driveme
  18. zepelin

    Destinator 6

    Υπάρχει ένα χάρτης Demo. Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μου e-mail.
  19. zepelin

    Destinator 6

    Είναι κάτι που γίνεται στο Destinator 7
  20. zepelin

    Destinator 6

    Όχι μόνο για μεγάλους αλλά κυρίως και 2 κατηγορίες: 1. Αυτούς που πρέπει να βάζουν πολλούς προορισμούς ενώ οδηγούν 2. Αυτοί που δεν είναι εξοικιωμένοι με τη τεχνολογιά των windows mobile Σαν engine είναι πολύ καλό αλλά τελικά η λειτουργία του εξαρτάται από πολλά όπως ταχύτητα επεξεργαστή αλλά και ευαισθησία μικροφώνου. Έτσι προς το παρόν πωλείται πακέτο μόνο με συγκεκριμένες συσκευές όπου πέρα από το fine tuning έχουν λίγο η πολύ τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
  21. zepelin

    Destinator 6

    Δεν υπάρχει διαφορά από το mls destinator σε σχέση με το Destinator. Δε ξέρω αν εννοείς mls talk & drive που είναι ένα addon που παίζει προς το παρόν πάνω στο Destinator PN και σύντομα θα κυκλοφορήσει με το 6.
  22. zepelin

    Destinator 6

    Αυτή είναι η σωστή ημερομηνία
  23. zepelin

    Destinator 6

    To manual δεν είναι γραμμένο για το mio 168. Κυκλοφορούν στην αγορά 10άδες συσκευές. Οι ρυθμίσεις του mio 168 είναι com2,4800,NMEA
  24. Μπορείς να έρθεις στην NGi και να δοκιμάσουμε να εγκαταστήσουμε Destinator
×
×
  • Create New...