Jump to content

Παλαιστίνη - Ισραήλ: Η λεπτή γραμμή του σωστού και του λάθους

marvin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Dimitris79 οκ, εγινε ενα τεραστιο λαθος κατα την γνωμη μας και εκ του αποτελεσματος με την ιδρυση του Ισραηλινου κρατους (και προφανως δεν εφταιγαν μονο οι Αμερικανοι γι'αυτο, αλλα ολοι οσοι συμμετειχαν). Ξαναρωταω, τι σχεση εχει αυτο με το Ολοκαυτωμα (συνεχιζω να επιμενω πως η εκ προ μελετης δολοφονια 6 000 000 ανθρωπων ειναι κατι το εντυπωσιακα αποκρουστικο); Νομιζω ανοικεις σε αυτους που αρνουνται την υπαρξη του Ολοκαυτωματος, δεν εξηγειται αλλιως η επιμονη σου να αναφερεσε σε αυτο καπως υποτιμητικα (και δινοντας παραδειγματα -ασχετα με το Ολοκαυτωμα- της βαρβαροτητας των Ισραηλινων σημερα).

:rolleyes: Στο ξαναλεω...αν προσπαθεις να με βγαλεις αρνητη του Ολοκαυτωματος,φασιστα,χιτλερικο κλπ αδικα προσπαθεις...μου θυμιζεις καποιους "προοδευτικους" που πανω στον υπερβαλλοντα ζηλο τους εφτασαν στο σημειο να απαγορευσουν την...εισοδο στη χωρα τους διασημων ιστορικων-συγγραφεων οπως οι Ντεηβιντ Ιρβινγκ & Αντονυ Μπηβορ,επειδη τολμησαν να γραψουν πως ισως ο ιδιος ο Χιτλερ να μη γνωριζε ακριβως το μεγεθος του ολοκαυτωματος,μιας & ασχολειτο αποκλειστικα με τις στρατιωτικες επιχειρησεις...:rolleyes:

Δεν ειπα ποτε οτι δεν εγινε...βεβαια τα 6 εκατομμυρια μου φαινονται υπερβολικα (νομιζω ειναι γυρω στα 4).Εχει πολυ μεγαλη σχεση με τη μετεπειτα ιδρυση του εβραικου κρατους,καθως οι νικητες του πολεμου θελησαν να "αποκαταστησουν" τους εβραιους για τα δεινα που υπεστησαν.Πως?Δημιουργωντας αλλα δεινα σε αλλο λαο!Απο εκει ξεκινησαν ολα...:!:

Δε θεωρω τη λεξη "εβραιος" κακη...να δουμε τι αλλο θ'ακουσουμε...:rolleyes: τελικα ισχυει στο ακεραιο αυτο που λενε οτι μολις τολμησει καποιος να πει κατι εναντιον αυτου του λαου που πρεπει να ειναι ο πιο βασανισμενος στην Οκουμενη (οι υπολοιποι μια ζωη ωραια περναγανε:lol: ),υπαρχουν διαφοροι καλοθελητες που θα τον "στολισουν" με διαφορους χαρακτηρισμους που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα...:mad:

• Απαντήσεις 77
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εννοεις αυτον τον Irving;

"I don't see any reason to be tasteful about Auschwitz. It's baloney, it's a legend. Once we admit the fact that it was a brutal slave labour camp and large numbers of people did die, as large numbers of innocent people died elsewhere in the war, why believe the rest of the baloney?" Irving said.

He added, "I say quite tastelessly, in fact, that more women died on the back seat of Edward Kennedy's car at Chappaquiddick than ever died in a gas chamber in Auschwitz."

He went on, "Oh, you think that's tasteless, how about this? There are so many Auschwitz survivors going around, in fact the number increases as the years go past, which is biologically very odd to say the least. Because I'm going to form an Association of Auschwitz survivors, survivors of the Holocaust and other liars, or the ASSHOLS."

Αυτος κι αν ειναι αρνητης του Ολοκαυτωματος... Οποιος συμφωνει με αυτον, τοτε, πως να το κανουμε, ειναι αρνητης... Εσυ μαλλον δεν συμφωνεις μαζι του (υποθετω). Δεν ξερω για ποιους προοδευτικους μιλας ομως και δεν γνωριζω το συγκεκριμενο περιστατικο, οποτε no comment.

Οσο για νουμερα, οριστε ορισμενα:

http://holocaust-info.dk/statistics/

Εχει 3 διαφορετικα sources αλλα συμφωνουν στους περιπου 60 000 Ελληνες Εβραιους που χαθηκαν.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Dimitris 79 σε ενοχλεί ο όρος αντισημίτης. Δεν έχεις άδικο έχει χρησιμοποιηθεί συχνά καταχρηστικά. Όμως διάβασε όσα έχεις γράψει σε αυτό το τόπικ και παραδέξου ότι δεν τους γουστάρεις... Σταχυολογώ: αμφισβήτησες την έκταση του ολοκαυτώματος, ειρωνεύτηκες τους επιζόντες λέγοντας "αν 6 εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν, αυτοί που πήγαν στο Ισραήλ είναι βαφτισμένοι Αφρικάνοι και Ρώσοι", και τέλος ημιδικαιολόγησες το Χίτλερ αποδίδοντας τα δεινά της μεσοπολεμικής Γερμανίας στους Εβραίους (Η απολύτως κρατούσα γνώμη είναι ότι περα από την παγκόσμια ύφεση των ετών 1929-33 η κατάσταση στη Γερμανία επιδεινώθηκε από τους σκληρούς όρους της Ανταντ στη λήξη του Α' ΠΠ. Λεπτομέρειες....). Δε νομίζω ότι χρειάζονται καλοθελητές.

Εκεί που ξεκινήσαμε είμαστε ακόμα: "Δεν είμαι εγώ αντισημίτης, αυτοί είναι Εβραίοι".

Ποιος σου ειπε οτι δικαιολογω τα εγκληματα των παλαιστινιων?Απλα,τους καταλαβαινω,μιας & ουτε τανκς εχουν,ουτε αεροπορια,ουτε ναυτικο κλπ.Γι'αυτους η μονη δυναμη ειναι οι λυσεις απελπισιας,δηλαδη οι επιθεσεις αυτοκτονιας...

Kαι εγώ τους καταλαβαίνω μέχρι ένα βαθμό. Αλλά δεν είναι λύση αυτή. Και συμβολικά αλλά και πρακτικά εναντίον τους γυρίζει.

Ούτε και η διαπραγματευτική τους τακτική είναι σωστή: έχουν πάντα μαξιμαλιστικούς στόχους και ο τρίτος παρατηρητής καταλαβαίνει ότι δε δέχονται τη λογική της ύπαρξης δύο κρατών, γι' αυτό και έχουν απορρίψει όσες προτάσεις και μεσολαβήσεις έχουν γίνει ως σήμερα.

Να κάνω και μια παρατήρηση, όχι άμεσα σχετική με αυτά που συζητάμε αλλά ενδιαφέρουσα παρ' όλα αυτά:

Οι περισσότεροι απ' αυτούς με τους οποίους έχω τσακωθεί κατά καιρούς για θέματα όπως το Ιράκ και η Παλαιστίνη αντιτίθενται σθεναρά στη δημιουργία τζαμιού στην Αττική :ninja:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Να κάνω και μια παρατήρηση, όχι άμεσα σχετική με αυτά που συζητάμε αλλά ενδιαφέρουσα παρ' όλα αυτά:

Οι περισσότεροι απ' αυτούς με τους οποίους έχω τσακωθεί κατά καιρούς για θέματα όπως το Ιράκ και η Παλαιστίνη αντιτίθενται σθεναρά στη δημιουργία τζαμιού στην Αττική :ninja:

:lol: Αψογο!

Υποψιαζομαι οτι καποιοι θα σου πουν πως εισαι οφτοπικ (μαλλον οι ιδιοι με τους οποιους "τσακωνεσαι")!!

Μπα,προσωπικα δεν εχω προβλημα να δημιουργηθει τζαμι στην Αττικη.Τωρα το να ειναι φατσα-καρτα με το αεροδρομιο το βρισκω υπερβολικο...:X

Αν νομιζεις οτι ειμαι & αντι-μουσουλμανος,δες αυτο εδω το ποστ μου http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1220082#post1220082 :rolleyes:

Μαρβιν φιλοτιμη η προσπαθεια σου να με βγαλεις αντισημιτη,αλλα δεν ειμαι.Τι να κανουμε δηλαδη?Οποιος σας πει την αληθεια κατευθειαν τον βαφτιζεται ρατσιστη με τους εβραιους?Ελεος!!!:mad: Ειπα επι λεξει οτι τα θυματα ηταν περιπου 4 εκατομμυρια,αν αρνιομουν το ολοκαυτωμα θα ελεγα οτι ειναι 0,000,000!:lol:

Ποιος ειρωνευτηκε?Ειναι αληθεια οτι οι πρωτοι εβραιοι που εγκατασταθηκαν απ'τους συμμαχους στην Παλαιστινη το 1946 δεν ηταν μονο οι επιζωντες των στρατοπεδων συγκεντρωσης,αλλα & παρα πολυ αλλοι ρωσοι,βουλγαροι,ρουμανοι,αμερικανοι,ακομα & νοτιοαφρικανοι.Διαβασε οποιαδηποτε ιστορικη πηγη θες σχετικα με τη συγχρονη ιστορια του Ισραηλ & θα το επιβεβαιωσεις.Εναλλακτικα,ταξιδεψε μεχρι εκει (οπως εχω κανει εγω,οχι φυσικα γι'αυτο το λογο:p ) & θα συναντησεις πολλους εβραιους με ρωσικα επωνυμα!:blink:

Δεν το θεωρεις λιγο περιεργο που η πλειοψηφια τους εξοντωθηκε απ'τον Χιτλερ & παρολα αυτα το κρατος τους αριθμουσε αμεσως αρκετα εκατομμυρια?:rolleyes:

Οσο για την κατασταση στη Γερμανια...προς πληροφορηση σου το μεγαλυτερο μερος του πλουτου της χωρας ελεγχοταν απο εβραιογερμανους τραπεζιτες,οι οποιοι εκτος των αλλων,ειχαν το δικαιωμα να μην υπηρετησουν στο γερμανικο στρατο,στερωντας του ετσι ενα αρκετα μεγαλο κομματι (μονο στη Γερμανια ηταν πανω απο 1 εκατομμυριο εβραιοι).Ο Χιτλερ,θεωρωντας πως οι ισραηλιτες συνεβαλλαν στη δημιουργεια ενος κλιματος αδρανειας στη χωρα,αφου ηταν επαναπαυμενοι στα πλουτη τους και-κατ'αυτον-αδιαφορουσαν για τη χωρα,ηθελε να τους εξοντωσει.Παντως,ο ιδιος δεν αρνηθηκε τη χρηματοδοτηση του κομματος του απο εβραιους μεγαλοεπιχειρηματιες,οσο απιστευτο κι αν ακουγεται αυτο (εβραιοι χρηματοδοτησαν τον Χιτλερ!!!)

Snowball,μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις ενα λινκ γι'αυτα τα λογια του Ιρβινγκ?Γιατι,αν λεμε για τον ιδιο,εχω διαβασει βιβλιο του στο οποιο ηδη στον προλογο παραδεχεται το ολοκαυτωμα (εχει μαλιστα & φωτο γι'αυτο!),απλα λεει οτι ο Χιτλερ δεν ηταν ο κυριος υπευθυνος της "Τελικης Λυσης",αλλα ο αρχηγος των Ss,ο Χιμλερ.:!:

Απλες ερωτησεις:

1) Οταν οι "αδιαλακτοι" Παλαιστινιοι συμφωνησαν στην ειρηνη, ποιος δολοφονησε το Ραμπιν και ποιοι κανανε τελικα πισω?

2)Ποσοι σκοτωνονται σε καθε βομβα εναντια αμαχου πλυθυσμου απο Παλαιστινιους και ποσοι σε καθε βομβαρδισμο αμαχων απο την Ισραληληνη αεροπορια?

3)Για ποιοι λογο κουβεντιαζουμε για τη σφαγη στο Β ΠΑγκοσμιο? Οτι εγινε τοτε τι στο καλο εχει να κανει με το σημερα?

4)Η ολη κουβεντα ξεκινησε απο την υπερπροβολη που κανει το Χολιγκουντ στους Εβρεους. Ακομα και στη πιο αναλαφρη κωμοδιουλα ή τηλεοπτικη σειρα θα ακουσουμε οτι ο πρωταγωνιστης ειναι εβραιος και πρεπει να παντρευτει με εβραικο τροπο, θα ακουσουμε για το Χανουκα, για περιτομες κλπ κλπ. Εχεις ακουσει πουθενα ιδιαιτερη αναφορα στο οτι καποιος ειναι πρωτεσταντης, καθολικος, ορθοδοξος?????

5)Τελευταιο και σημαντικοτερο: Ακομα και αν δεχτουμε οτι Ισραηλινοι και Παλαιστινιοι κανουν τα ιδια κατακριτεα αισχη σημερα, ποιος εχει τη δυναμη να το σταματησει δινοντας λυση? Το κρατος του Ισραηλ ή η Παλαιστινιοι?

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Επειδή εγώ εχώ χαθεί λίγο με τη συζήτηση,για το διαχωρισμό σε νέο θέμα, θα ήθελα τίτλο και από ποιο μήνυμα να ξεκινήσω ;)

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Επειδή εγώ εχώ χαθεί λίγο με τη συζήτηση,για το διαχωρισμό σε νέο θέμα, θα ήθελα τίτλο και από ποιο μήνυμα να ξεκινήσω ;)

Νομιζω οτι το split πρεπει να γινει απο το ποστ 8 οπου και δε γινετε πλεον αναφορα στη ταινια (ουετ στα υπολοιπα ποστ που ακολουθουν με ε3εραιση το πολυ μια γραμμη) και επιπλεον γινεται και μια ανακεφαλαιωση.

Ως τιτλος θα μπορουσε να μπει "Μεσανατολικο Προβλημα" ή "Αντισιμιτισμος στην Ελλαδα" ή "Παλαιστινη - Ισραηλ: Η λεπτη γραμμη του σωστου & του λάθους"

Thanks!:)

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Snowball,μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις ενα λινκ γι'αυτα τα λογια του Ιρβινγκ?Γιατι,αν λεμε για τον ιδιο,εχω διαβασει βιβλιο του στο οποιο ηδη στον προλογο παραδεχεται το ολοκαυτωμα (εχει μαλιστα & φωτο γι'αυτο!),απλα λεει οτι ο Χιτλερ δεν ηταν ο κυριος υπευθυνος της "Τελικης Λυσης",αλλα ο αρχηγος των Ss,ο Χιμλερ.:!:

Δεν τα διαβασα ολα οσα γραψατε, απλα ειδα την ερωτηση σου. Παντως ειπα πως απο αυτα που λες, δεν νομιζω να συμφωνεις με τον Ιρβινγκ (η τουλαχιστον το συγκεκριμενο quote, γιατι δεν τον γνωριζω αρκετα).

Το λινκ ειναι το εξης (ψαξε το καλα, εχει διαφορες αναφορες απο δικες, ομιλιες, κτλ):

http://www.nizkor.org/hweb/people/i/irving-david/

Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο το nizkor...παντως,επειδη το βιβλιο του συγκεκριμενου συγγραφεα που εχω διαβασει ειναι ακριβως το "Hitler's War",δηλαδη αυτο στο οποιο τον κατηγορουν οτι αρνειται το ολοκαυτωμα,πουθενα δε γραφει κατι τετοιο,παρα μονο οσα εγραψα παραπανω.

Παντως βρισκω γελοιο & απαραδεκτο να υπαρχουν ολοκληρα κρατη που εφτασαν στο σημειο να απαγορευουν την εισοδο (!) σε ατομο,επειδη τολμησε να αμφισβητησει το μεγεθος & τον τροπο του γεγονοτος,οχι ομως αυτο καθαυτο.:!: Υποτιθεται πως ολοι αυτοι που τα βαζουν μαζι του,το κανουν για τη δημοκρατια & την ελευθερια λογου...ομως γινονται τελικα χειροτεροι κι απ'τον χειροτερο ναζι...:mad: :rolleyes:

Ο κατακτημενος λαος ΕΧΕΙ το δικαιωμα της αμυνας. Πως πιστευεις οτι θα διωξουν οι Ιρακινοι τους Αμερικανους απο το Ιρακ? Πηγαινωντας στα στρατοπεδα τους και πετοντας πετρες?????

Οι Ινδοί πάντως δεν πετούσαν πέτρες στους Άγγλους...

Προσωπική μου άποψη: ΠΟΤΕ η διαιώνιση της βίας δεν είναι λύση. Ότι δίνουμε, παίρνουμε, άσχετα με το ό,τι πολλές φορές δεν το βλέπουμε άμεσα.

Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο το nizkor...παντως,επειδη το βιβλιο του συγκεκριμενου συγγραφεα που εχω διαβασει ειναι ακριβως το "Hitler's War",δηλαδη αυτο στο οποιο τον κατηγορουν οτι αρνειται το ολοκαυτωμα,πουθενα δε γραφει κατι τετοιο,παρα μονο οσα εγραψα παραπανω.

Παντως βρισκω γελοιο & απαραδεκτο να υπαρχουν ολοκληρα κρατη που εφτασαν στο σημειο να απαγορευουν την εισοδο (!) σε ατομο,επειδη τολμησε να αμφισβητησει το μεγεθος & τον τροπο του γεγονοτος,οχι ομως αυτο καθαυτο.:!: Υποτιθεται πως ολοι αυτοι που τα βαζουν μαζι του,το κανουν για τη δημοκρατια & την ελευθερια λογου...ομως γινονται τελικα χειροτεροι κι απ'τον χειροτερο ναζι...:mad: :rolleyes:

Διαβαζοντας διαφορα απο το web καταληγω οτι ο τυπος ειναι ακροδεξιος και μεγαλος ρατσιστης. Ηταν υποστηρικτης του Απαρτχαιντ στην Νοτιο Αφρικη, εκτος αλλων. Ακολουθησε τα λινκς απο το wikipedia, ειναι ενδιαφερον: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Irving

Δες και τα κομματια για την αρνηση του Ολοκαυτωματος. Στο βιβλιο του Χιτλερ μιλαει για το Ολοκαυτωμα, αλλα αργοτερα λεει και κανει πραγματα τα οποια δειχνουν αρνηση.

Διαβασα διαφορα σαιτς,οπως & το wikipedia...το οποιο ομως βασιζεται σε δημοσιευματα ή αλλες πηγες & οχι σε δικη του ερευνα...δεν ξερω κατα ποσο μπορει να θεωρηθει εγκυρο αυτο...

Τελος παντων,για να μην ξεφευγουμε κι απ'το θεμα,στο συγκεκριμενο βιβλιο δεν γινεται πουθενα αρνηση του Ολοκαυτωματος οπως την εννουν οι κατηγοροι του Ιρβινγκ.Απλα γινεται μια διευρευνηση του,αφου ο ιδιος παραθετει για πρωτη φορα κρατικα εγγραφα των ναζι & των ρωσων,που δεν ειχαν παρουσιαστει ποτε.Σαν ιστορικο δεν τον κρινω απ'τις πολιτικες του πεποιθησεις,αλλα απ'τη δουλεια που κανει.Κι αυτη ειναι αξιολογη.;)

ΥΓ.Ειναι ο ιδιος,αν δεν κανω λαθος,που εφερε στο φως εικονες & αρχεια απ'τον συμμαχικο βομβαρδισμο της Δρεσδης,τον οποιον καποιοι προσπαθουσαν επιμελως να κρυψουν & να αρνηθουν τοσα χρονια...:rolleyes: μηπως ετσι εξηγειται ολη αυτη η εκστρατεια κατασυκοφαντησης του?:X

Διαβασα διαφορα σαιτς,οπως & το wikipedia...το οποιο ομως βασιζεται σε δημοσιευματα ή αλλες πηγες & οχι σε δικη του ερευνα...δεν ξερω κατα ποσο μπορει να θεωρηθει εγκυρο αυτο...

Τελος παντων,για να μην ξεφευγουμε κι απ'το θεμα,στο συγκεκριμενο βιβλιο δεν γινεται πουθενα αρνηση του Ολοκαυτωματος οπως την εννουν οι κατηγοροι του Ιρβινγκ.Απλα γινεται μια διευρευνηση του,αφου ο ιδιος παραθετει για πρωτη φορα κρατικα εγγραφα των ναζι & των ρωσων,που δεν ειχαν παρουσιαστει ποτε.Σαν ιστορικο δεν τον κρινω απ'τις πολιτικες του πεποιθησεις,αλλα απ'τη δουλεια που κανει.Κι αυτη ειναι αξιολογη.;)

ΥΓ.Ειναι ο ιδιος,αν δεν κανω λαθος,που εφερε στο φως εικονες & αρχεια απ'τον συμμαχικο βομβαρδισμο της Δρεσδης,τον οποιον καποιοι προσπαθουσαν επιμελως να κρυψουν & να αρνηθουν τοσα χρονια...:rolleyes: μηπως ετσι εξηγειται ολη αυτη η εκστρατεια κατασυκοφαντησης του?:X

Μα αυτο που εχει το wikipedia ειναι ερευνα - με της πηγες του, τα references που μπορεις να κοιταξεις, κτλ. Τελος παντων, εγω τον κρινω απο το οτι εχει προκαταληψεις και αυτο "οδηγαει" την ερευνα του (και τα αποτελεσματα της, φυσικα).

Οσο για το βομβαρδισμο της Δρεσδης, κανεις δεν αρνειται την καταστροφη που προκαλεσαν οι συμμαχοι (τωρα πια), αρα δεν γινεται να κυνηγουν τον Ιρβινγκ γι'αυτο τον λογο. Anyway, αυτα απο μενα, το εξαντλησαμε νομιζω.

θελω να θιξω μερικα θεματακια που δεν εχουν συζητηθει ακομα.

1)αν διαβασει καποιος για το παλαιστινιακο θα δει οτι γενικα αυτοι που επιδιωκουν ειρηνικη λυση του προβληματος ειναι οι Ισραηλινοι και το

αντιθετο κανουν οι Αραβες/Παλαιστινιοι

2)Η μεγαλυτερες εσωτερικες συγκρουσεις υπαρχουν απο τη μερια των

παλαιστινιων, οι οποιοι πραγματικα δεν εχουν καταληξει τι θελουν και

πως θα το αποκτησουν.

3)Οι επιθεσεις του Ισραηλ στα "κατεχομενα" γινονται κατα συγκεκριμενων στοχων και με μεγαλη ακριβεια. Μερικες φορες υπαρχουν και παραπλευρες απωλειες. Μερικες φορες και παιδια, αλλα και αυτα τα παιδια μπορει να ειναι

ενεργα μελη μιας ισλαμικης οργανωσης και ετσι να βρισκονται στον τοπο που εχουν αποφασισει να χτυπησουν οι ισταηλινοι.

Αυτο που ακουστηκε οτι οι επιθεσεις των παλαιστινιων ειναι τυφλες δεν με βρισκει ακριβως συμφωνο. Οι επιθεσεις ειναι προσεχτικα σχεδιασμενες για να

προκαλουν οσο το δυνατον περισσοτερα θυματα μεταξυ των πολιτων.

4)δεν διαφωνω οτι οι Εβραοι εχουν μεγαλη δυναμη ιδιαιτερα μεσα στις ΗΠΑ. Αλλα πρεπει να βρουμε και την πηγη αυτης της δυναμης. Κατα τους μεσαιωνικους λοιπον χρονους οπως ισως θα ξερετε στο μεγαλυτερο μερος της ευρωπης απαγορευονταν στους Εβραιους να εχουν δικη τους γη. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να στραφουν στο εμποριο και σιγα σιγα να αποκτησουν οικονομικη δυναμη. Αρα θα μπορουσε καποιος να ισχυριστει οτι το γεγονος οτι οι εβραιοι εχουν δυναμη σημερα ειναι αποτελεσμα πραξεων αλλων και οχι των ιδιων.

και φυσικα απο την στιγμη που εχεις δυναμη ειναι καλο να την χρησιμοποιεις. Ας μην ξεχναμε τα πεπραγμενα του πανισχυρου επισης ελληνικου λομπι στις ΗΠΑ.(πχ εμπαργκο οπλων στην τουρκια).

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Σόρυ αλλά νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά: όλα ξεκινάνε από το ότι στην Ελλάδα έχουμε μάθει να είμαστε κατά των Αμερικάνων, πιστεύω μάλιστα ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους . Και πριν μου πείτε ότι αυτό είναι άσχετο θα συμπληρώσω: όσοι είναι "αντιαμερικάνοι", συνήθως -σχεδόν πάντα δηλαδή- αντιπαθούν τους Εβραίους για ευνόητους λόγους και για όλα όσα έχετε πει παραπάνω (Χόλυγουντ, το πώς ελέγχουν τα πάντα και φυσικά το ότι έχουν τη στήριξη των αμερικάνων κπλ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα διάφορα άλλα, δηλ. να συμπαθούν περισσότερο τους Παλαιστίνιους, να θεωρούν περισσότερο δικαιολογημένες τις αντιδράσεις τους απ΄ό,τι των Εβραίων κλπ.

Σιχαίνομαι τις υπεραπλουστεύσεις, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Έχω πολλούς γνωστούς που αυτοανακυρήσσονται αντιαμερικάνοι και έχουν όλοι ανεξαιρέτως υιοθετήσει όλα τα παραπάνω. Ό κόσμος (ειδικά στην Ελλάδα, και το τονίζω, ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται αλλού και το ότι διαβάσαμε ένα βιβλίο του τάδε ή του δείνα συγγραφέα δεν είναι επιχείρημα) φοβάται να πει ότι δεν μισεί και τόσο τους αμερικάνους, γιατί θα τον πουν φασίστα ή ιμπεριαλιστή ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο παρωχημένο, και εννοείται πως ταυτόχρονα θεωρούν το ίδιο της μόδας να "υποστηρίζουν" τους παλαιστίνιους γιατί όπως είπα αυτά πάνε πακέτο. Δυστυχώς με αυτή τη λογική παραβλέπουμε αυτονόητα πράγματα, όπως το ότι η βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί και ότι ποτέ δεν είναι προτιμότερη επειδή προέρχεται από τη μία ή την άλλη πλευρά και πολλά άλλα.

Το ολοκαύτωμα συνέβη και είναι το ίδιο φριχτό με την 9/11, με τη Χιροσίμα, το Βιετνάμ κλπ.

Για μένα δεν έχει κανένα νόημα το ποιος το ξεκίνησε, γιατί, πόσοι ήταν ακριβώς (και δεν σχολιάζω καν αυτά με τους Εβραίους και "έχετε αναρωτηθεί γιατί ο Χίτλερ τους μισούσε" . Γελάω ακόμα με αυτό).

Και κάτι σχετικά με το 9/11: γνωρίζω πολύ κόσμο που σχεδόν χάρηκε. Είχα ακούσει πολλά "καλά να πάθουνε κλπ", γιατί -επαναλαμβάνομαι δυστυχώς- οι αμερικάνοι είναι τα τέρατα που τους αξίζουν τέτοιες τραγωδίες. Αν πεις το αντίθετο στην Ελλάδα, σε κοιτάνε με μισό μάτι.

Marvin, συμφωνώ με (σχεδόν)κάθε λέξη που έχεις γράψει.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

1)αν διαβασει καποιος για το παλαιστινιακο θα δει οτι γενικα αυτοι που επιδιωκουν ειρηνικη λυση του προβληματος ειναι οι Ισραηλινοι και το

αντιθετο κανουν οι Αραβες/Παλαιστινιοι

Φυσικο ειναι. Οι ισραηλινοι θελουν να διατηρηθει το σημερινο status quo, που επιβληθηκε πριν 50 χρονια προς οφελος τους, ενω οι αραβες θελουν να το αλλαξουν αφου ειναι εις βαρος τους.

Ειναι ευκολο να εισαι φιλειρηνιστης οταν προηγουμενως εχεις καταφερει τον σκοπο σου με τον α η τον β τροπο.

Μαρβιν φιλοτιμη η προσπαθεια σου να με βγαλεις αντισημιτη,αλλα δεν ειμαι.Τι να κανουμε δηλαδη?Οποιος σας πει την αληθεια κατευθειαν τον βαφτιζεται ρατσιστη με τους εβραιους?Ελεος!!!:mad: Ειπα επι λεξει οτι τα θυματα ηταν περιπου 4 εκατομμυρια,αν αρνιομουν το ολοκαυτωμα θα ελεγα οτι ειναι 0,000,000!:lol:

Tην κολοκυθιά θα παίζουμε; Δηλαδή αν είναι τέσσερα εκατομμύρια οι νεκροί είναι λιγότερο φρικτό το έγκλημα;;; Ασχολείσαι αν στη γενοκτονία των Αρμενίων δολοφονήθηκε 1 ή 1,5 εκατομμύριο; Για τους Τούτσι στην Ρουάντα; Γιατί παίζουμε την κολοκυθιά για τους Εβραίους ειδικά; Επειδή δεν έχεις εμπάθεια κατά των Τούτσι ή των Αρμενίων, την έχεις κατά των Εβραίων. Simple as that, deal with it.

Είπαμε ότι όποιος κάνει κριτική στο Ισραήλ ή τους Εβραίους γενικότερα δεν είναι απαραίτητα αντισημίτης αλλά εσύ υϊοθετείς όλες τις βλακώδεις θεωρίες συνομωσίας που έχουν εμφανισθεί ποτέ κατά των Εβραίων.

[Και μια αγαπημένη μου: οι αρχαίοι Εβραίοι όπως και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν εξωγήινοι καταγώμενοι από το Σείριο και προαιώνιοι εχθροί μεταξύ τους. Περιττό να πω ότι we were kicking their asses all over the galaxy. :D

Πρωτοι έφτασαν στη Γη φυσικά οι Έλληνες αλλά οι καταχθόνιοι Εβραίοι ακολούθησαν.

Χάρη στις προηγμένες γνώσεις τους οι δύο λαοί κυριάρχησαν επί των υπολοίπων απολίτιστων κατοίκων της γης. Φυσικά οι Έλληνες ήταν ανώτεροι γι' αυτό και άκμασαν τόσο.

Για τις επόμενες δυο χιλιετίες και οι δύο φυλές πήγαν ελαφρώς κατά διαόλου αλλά στο μέλλον θα ξανακυριαρχήσουν στον πλανήτη οπότε και θα έχουμε την τελική μάχη στην οποία προβλέπεται να νικήσουν οι Έλληνες με τη βοήθεια του Ξανθού Γένους (μάλλον οι Ρώσοι, εγώ πάντως ελπίζω για Σουηδέζες). :p :p :p Credit στο Λιακόπουλο].

Ποιος ειρωνευτηκε?Ειναι αληθεια οτι οι πρωτοι εβραιοι που εγκατασταθηκαν απ'τους συμμαχους στην Παλαιστινη το 1946 δεν ηταν μονο οι επιζωντες των στρατοπεδων συγκεντρωσης,αλλα & παρα πολυ αλλοι ρωσοι,βουλγαροι,ρουμανοι,αμερικανοι,ακομα & νοτιοαφρικανοι.Διαβασε οποιαδηποτε ιστορικη πηγη θες σχετικα με τη συγχρονη ιστορια του Ισραηλ & θα το επιβεβαιωσεις.Εναλλακτικα,ταξιδεψε μεχρι εκει (οπως εχω κανει εγω,οχι φυσικα γι'αυτο το λογο:p ) & θα συναντησεις πολλους εβραιους με ρωσικα επωνυμα!:blink:

Δεν το θεωρεις λιγο περιεργο που η πλειοψηφια τους εξοντωθηκε απ'τον Χιτλερ & παρολα αυτα το κρατος τους αριθμουσε αμεσως αρκετα εκατομμυρια?:rolleyes:

Πλάκα κάνεις φαντάζομαι... Οι Εβραίοι μη έχοντας κράτος ήταν διασκορπισμένοι σε όλη την Ευρώπη, κυρίως την ανατολική αλλά υπήρχαν και στη δύση. Μερικοί είχαν φύγει για την Αμερική όπως και τόσοι άλλοι Ευρωπαίοι.

Ο Εβραϊσμός είναι καταρχήν θρησκεία και όχι εθνικότητα. Υπάρχει σύγχυση πάντως. Θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος ίσως για διπλή εθνικότητα, μέχρι εκεί όμως. Γι' αυτό και υπάρχουν Ρωσοεβραίοι (οι περισσότεροι), Γερμανοεβραίοι, Γαλλοεβραίοι, Ελληνοεβραίοι κλπ. Μη λέμε αστειότητες λοιπόν, κανείς δεν τους βάφτισε....

Και κανείς δεν είπε ότι όλοι οι Εβραίοι του πλανήτη ήταν έξι εκατομμύρια. Τόσοι δολοφονήθηκαν τότε, αν ο πόλεμος είχε κρατήσει κι άλλο κανείς δεν ξέρει που θα έφτανε το νούμερο.

Το δέκατο ένατο αιώνα παρουσιάστηκε (από τον Theodor Hetzl) η θεωρία του Σιωνισμού που έλεγε ότι οι Εβραίοι πρέπει να αποκτήσουν και αυτοί ένα κράτος όπου να μπορούν να εξασκούν ελεύθερα την πίστη τους, όπως έχουν και οι άλλες θρησκείες. Οι περισσότεροι τότε αδιαφόρησαν αλλά μετά το Ολοκαύτωμα για ευνόητους λόγους η θεωρία απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα.

Αφού δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ και καθώς ο αντισημιτισμός ήταν έντονος σε αρκετές χριστιανικές χώρες πάρα πολλοί Εβραίοι αποφάσισαν να μετακομίσουν εκεί για να είναι πιο ελεύθεροι και ασφαλείς. Ως προς το δεύτερο δεν πέτυχαν και πολλά πράγματα ομολογουμένως.... Ακόμα και σήμερα πάντως "επιστρέφουν" Εβραίοι απ' όλο τον κόσμο στο Ισραήλ και παίρνουν την υπηκοότητα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Περιττό να πω ότι we were kicking their asses all over the galaxy. :D

:lol: Με πεθανες!

Σας παραθετω 1-2 λινκς για την Ελλαδα και τον αντι-σημιτισμο:

"Anti-Semitism in Greece occurs not only among extreme rightists and leftists. It is embedded in Greek mainstream society and manifests itself in religious contexts, education, politics and the media. Jews are often not perceived as true Greeks, although many families have lived there since the 15th century."

Ειναι αληθεια πως πολλοι δεν μπορουν να διανοηθουν οτι υπαρχουν Ελληνες Εβραιοι. Ειναι οι ιδιοι που αμεσως μετα λενε πως δεν θα επρεπε να εχουν δικο τους κρατος. Ισως τοτε να τους στελναμε στον πλανητη απο οπου ηρθανε! :lol:

Περισσοτερα στο: http://www.jcpa.org/phas/phas-23.htm

Για το status του αντι-σημιτισμου στην Ελλαδα, δειτε το σαιτ του Greek Helsinki Monitor:

http://www.greekhelsinki.gr/special-issues-antisemitism.html

Αν δεν κανω λαθος, πρεπει να ειμαστε απο τις λιγες χωρες που ΚΑΙ πολλοι αριστεροι συμμεριζονται τις αποψεις των ακρο-δεξιων σε αυτα τα θεματα (βλεπε Μικη και ΚΚΕ). Καποιος να τους πει πως αυτα μονο προοδευτικες αποψεις δεν ειναι...

:lol: Με πεθανες!

Αν δεν κανω λαθος, πρεπει να ειμαστε απο τις λιγες χωρες που ΚΑΙ πολλοι αριστεροι συμμεριζονται τις αποψεις των ακρο-δεξιων σε αυτα τα θεματα (βλεπε Μικυ και ΚΚΕ). Καποιος να τους πει πως αυτα μονο προοδευτικες αποψεις δεν ειναι...

Ίσχύει αυτό που λες και έγραψα λίγα ποστ πιο πάνω γιατί συμβαίνει αυτό.

Η εξίσωση που κάνουν οι έλληνες στο μυαλό τους είναι

Μισούμε τους αμερικάνους/ οι αμερικάνοι βοηθάνε τους εβραίους= πρέπει να αντιπαθούμε και τους εβραίους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτος είναι ο λόγος που οι αριστεροί (που "πρέπει" να μισούν τους αμερικάνους) είναι αντισημίτες.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Μαρβιν,νομιζω οτι το μνο που καταφερνεις ειναι να γελοιοποιεις τον εαυτο σου μ'αυτα που γραφεις για λιακοπουλους,σειριους & λοιπες αηδιες...δεν τον εχω παρακολουθησει ποτε κι ουτε ειμαι φαν του οπως πας να περασεις...το οτι θα ησουν ομως εσυ & μαλιστα θα ηξερες απ'εξω κι ανακατωτα ολες τις...θεωριες του,δεν το περιμενα!:rolleyes:

Στο ειπα,αν προσπαθεις να με βγαλεις με το ζορι αντισημιτη δε θα το πετυχεις,γιατι πολυ απλα δεν ειμαι!Με την ιδια λογικη θες να σου πω οτι εσυ εισαι εβραιος?:rolleyes: Ε οχι,δε μ'αρεσει να κολλαω ταμπελες.Και δεν ανεχομαι να μου κολλανε.:mad:

Οσα λες ειναι εντελως ανιστορητα & το ξερεις.Οι επιζωντες απ'τα στρατοπεδα συγκεντρωσης με τα τον Β'ΠΠ δεν εφταναν ουτε το 1 εκατομμυριο.Πώς ειναι δυνατον την...επαυριον της ιδρυσης του το Ισραηλ ν'απαραιθμουσε 5-6 εκατομμυρια εβραιους?Ολοι διασκορπισμενοι ηταν?:lol: Υπαρχουν παρα πολλοι προσφυγες απ'την ανατολικη Ευρωπη που δεν ειχαν καμια σχεση με τη φυλη,αλλα εφυγαν απ'τις χωρες τους λογω του κομ*****σμου που μολις ειχε επιβληθει.Ανοιξε οποιοδηποτε βιβλιο (οχι του λιακοπουλου) & θα το διαπιστωσεις.

Επιτελους ξεκολληστε τα μυαλα σας & μην πιπιλατε τις καραμελες του Μπους & αλλων καλοθελητων οτι αραβας-παλαιστινιος-μουσουλμανος=τρομοκρατης,εβραιος=μονιμως καταδυναστευμενος,γερμανος=τερας,ελληνας=αντιαμερικανος,αντισημιτης κλπ.Θυμιζετε καποιον που αναμασαει συνεχως τον...αξονα του Κακου:lol: & λεει "ή ειστε μαζι μας ή με τους αλλους".Ε λοιπον!Ουτε με τον εναν ουτε με τον αλλον!Γι'αυτο & η γνωμη του ελληνικου λαου ενοχλει παρα πολλους,επειδη ειναι απ'τους ελαχιστους που δεν τασσεται μονοπλευρα με εναν,αλλα με το δικιο,οπου κι αν υπαρχει αυτο.

Διπλωματη,στις "προσεγμενες" επιθεσεις του Ισραηλ συμπεριλαμβανονται & τα χιλιαδες κατεδαφισμενα σπιτια,οι πυροβολισμοι εγγυων & βρεφων ή γερων?Μελη της Χαμας ειναι ολοι αυτοι?Αλλα ξεχασα,αυτοι ειναι "παραπλευρες απωλειες"...ενω τα αντιστοιχα θυματα απ'τους παλαιστινιους καμικαζι ειναι "αθωοι πολιτες"...:rolleyes:

Κατι τετοια λενε & στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου γι'αυτο & ο χαζο-προεδρος συνεχιζει το...θεαρεστο εργο του...:mad:

Πώς ειναι δυνατον την...επαυριον της ιδρυσης του το Ισραηλ ν'απαραιθμουσε 5-6 εκατομμυρια εβραιους?

Ολοι διασκορπισμενοι ηταν? :lol:

Γιατί σου κάνει τόση εντύπωση;

Εδώ ανάστησαν μια νεκρή γλώσσα (πράγμα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στην ιστορία της γλωσσολογίας) προκειμένου να μπορούν να συννενοηθούν αφού ο καθένας μίλαγε μια διαφορετική γλώσσα, ανάλογα με την χώρα από όπου προερχόταν.

Και τώρα το αγαπημένο σου smiley: :rolleyes:

Δηλαδη τα εβραικα ηταν νεκρη γλωσσα?Πώς συννενοουνταν μεταξυ τους τοτε?

Ας μας πει ο διπλωματης που ισχυριζεται οτι οι παλαιστινιοι δεν θελουν ειρηνικη λυση,ποιος δεν την ηθελε το 1946 μεχρι το 1948,οπου εληξαν οι διαπραγματευσεις αραβων-ισραηλινων.Και ποιος ιδρυσε μονομερως δικο του κρατος με το ετσι θελω διακοπτοντας τις συνομιλιες,το οποιο αναγνωριστηκε πρωτα (τι εκπληξη!!!) απ'τις ΗΠΑ...:rolleyes:

Τι θελω να πω?Αν εχεις στρατιωτικη δυναμη & κυριως πολιτικη υποστηριξη απ'τα "αφεντικα" του πλανητη,ολα γινονται...διαφορετικα...δειτε το παραδειγμα των κυπριων...