macnick Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 το ειδα και νομιζω οτι μπορει να γινει καλυτερο.Αν καταλαβα ειναι πληρως παραμετροποιησημο.Μπορουμε να βαλουμε σε ενα μεγαλυτερο πληκτρολογιο ολα τα κουμπια ωστε να μην χρειαζετε να πατησεις πολλες φορες ενα πληκτρο για να γραφτει το γραμμα που θες. Επιπλεον νομιζω οτι μπορουμε να το βαλουμε απ' ευθειας στο firmware. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 οντως το πληκτρολογιο του intermario φαινεται πιο ευχρηστο ή μαλλον πιο τακτοποιημενο σε σχεση με του φιλου macnick αλλα εσεις που γνωριζεται καλυτερα θα προτεινετε και το καλυτερο!μακαρι να ειχα γνωσεις να βοηθουσα και εγω.. Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoump Δημ. December 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2008 Πολυ καλη δουλεια απο την φιλο εκεινο!(θα τον φερουμε και εδω! :p) ___________________ Παντως εχετε παρατηρησει την τρομερη πτωση της τιμης του? Ειναι ελεϊνη γιαυτο το μοντελο!αξιζει πολλα περισσοτερα! oteshop: 108 € γερμανος: 199 €(πριν ενα μηνα το ειχε 295 :blink:) Γιατι αυτο? Παράθεση Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xalibas Δημ. December 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2008 το ειδα και νομιζω οτι μπορει να γινει καλυτερο.Αν καταλαβα ειναι πληρως παραμετροποιησημο.Μπορουμε να βαλουμε σε ενα μεγαλυτερο πληκτρολογιο ολα τα κουμπια ωστε να μην χρειαζετε να πατησεις πολλες φορες ενα πληκτρο για να γραφτει το γραμμα που θες. Επιπλεον νομιζω οτι μπορουμε να το βαλουμε απ' ευθειας στο firmware. Ναι μπορεί να τρέχει με την εκκίνηση του κινητού μας, και επίσης όπως λες ειναι σχεδόν πλήρες παραμετροποιήσιμο!!! Μπορούμε επίσης να επιλέγουμε το finger pad ή το κλασικό πληκτρολόγιο του κινητού μας, από το μενού κάτω, και επίσης μπορούμε πχ, στο finger pad να το αλλάξουμε τα κουμπιά να μην χρειάζονται 3 φορές να πατηθούν. Επίσης πολύ ευκόλα αλλάζει εμφάνιση και γίνεται ταιριαστό με τα θέματα μας. Ο φίλος intermario_gr είναι στο myphone, και έχει ποστάρει και στο φόρουμ μας. Όπως μου είπε απλά συμμετέχει περισοτερρο στο motorolafans... Και πάλι συγχαριτήρια στον intrermario_gr και ευχαριστούμε!!! Παρεπιπτώντως το έχει περάσει κανένας? (δεν χρειάζεται telnet για την αντιγραφή αρχείων, γίνεται και με eKonsole) Εμένα δεν μου τρέχει το autorun.txt (και μία εντολή δημιουγίας φακέλου να βάλω δεν την τρέχει) και έψαξα και στην ROM του κινητού και είδα ότι ξεκινώντας ψάχνει το autorun.txt στον root της mmc για να τρέξει, αλλά τπτ.... Το πέρασε κανένας άλλος? Tsoump και στη voda που είδα 280 κάτι το είχε... Απλά πάλιωσε, είναι φτηνό σε κόστος, και μην ξεχνάμε ότι το κινητό κυκλοφορούσε στην Κίνα 1 χρόνο πριν έρθει σε εμάς... Μπορώ να γράψω μερικές οδηγίες για όποιον θέλει να το περάσει, και δεν καταλαβαίνει. Απλά κάντε εγκατάσταση το eKonsole, κατεβάστε το αρχειάκι και πείτε μου να γράψω τα βήματα.... Παράθεση Nokia 3510 - Nokia 3510i - Siemens SX1 - Sony Ericsson W300 - Motorola MING A1200e - (A-phones: Sony Ericsson J132 - Nokia 1112) - HTC Wildfire - Motorola Moto G 1st gen - Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2008 Ναι μπορεί να τρέχει με την εκκίνηση του κινητού μας, και επίσης όπως λες ειναι σχεδόν πλήρες παραμετροποιήσιμο!!! Μπορούμε επίσης να επιλέγουμε το finger pad ή το κλασικό πληκτρολόγιο του κινητού μας, από το μενού κάτω, και επίσης μπορούμε πχ, στο finger pad να το αλλάξουμε τα κουμπιά να μην χρειάζονται 3 φορές να πατηθούν. Επίσης πολύ ευκόλα αλλάζει εμφάνιση και γίνεται ταιριαστό με τα θέματα μας. Ο φίλος intermario_gr είναι στο myphone, και έχει ποστάρει και στο φόρουμ μας. Όπως μου είπε απλά συμμετέχει περισοτερρο στο motorolafans... Και πάλι συγχαριτήρια στον intrermario_gr και ευχαριστούμε!!! Παρεπιπτώντως το έχει περάσει κανένας? (δεν χρειάζεται telnet για την αντιγραφή αρχείων, γίνεται και με eKonsole) Εμένα δεν μου τρέχει το autorun.txt (και μία εντολή δημιουγίας φακέλου να βάλω δεν την τρέχει) και έψαξα και στην ROM του κινητού και είδα ότι ξεκινώντας ψάχνει το autorun.txt στον root της mmc για να τρέξει, αλλά τπτ.... Το πέρασε κανένας άλλος? Tsoump και στη voda που είδα 280 κάτι το είχε... Απλά πάλιωσε, είναι φτηνό σε κόστος, και μην ξεχνάμε ότι το κινητό κυκλοφορούσε στην Κίνα 1 χρόνο πριν έρθει σε εμάς... Μπορώ να γράψω μερικές οδηγίες για όποιον θέλει να το περάσει, και δεν καταλαβαίνει. Απλά κάντε εγκατάσταση το eKonsole, κατεβάστε το αρχειάκι και πείτε μου να γράψω τα βήματα.... πραγματικα αισθανομαι στοκος, δεν μπορω με τιποτα να το τρεξω. πιο firmware εχεις; παντως οταν το εβαλα απ' ευθειας μεσα στο firmware λειτουργησε αλλα οχι σωστα-δεν εμφανιζε ολα τα πληκτρολογια.παντως αν μπορεσω να το λειτουργησω, ευκολα θα μπορεσω να φτιαξω μετα ενα fw που αναμεσα στα αλλα θα εχει και αυτο το πληκτρολογιο. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoump Δημ. December 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2008 Tsoump και στη voda που είδα 280 κάτι το είχε... Απλά πάλιωσε, είναι φτηνό σε κόστος, και μην ξεχνάμε ότι το κινητό κυκλοφορούσε στην Κίνα 1 χρόνο πριν έρθει σε εμάς... Α, καλααα..... τεσπα, εχεις δωσει καποιο site γιαυτο? _________ ο φιλος intrermario_gr, με αυτο το ονομα ειναι στο forum μας?γιατι δεν τον εχω πετυχει και πουθενα!:blink: Παράθεση Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xalibas Δημ. December 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2008 πραγματικα αισθανομαι στοκος, δεν μπορω με τιποτα να το τρεξω. πιο firmware εχεις; παντως οταν το εβαλα απ' ευθειας μεσα στο firmware λειτουργησε αλλα οχι σωστα-δεν εμφανιζε ολα τα πληκτρολογια.παντως αν μπορεσω να το λειτουργησω, ευκολα θα μπορεσω να φτιαξω μετα ενα fw που αναμεσα στα αλλα θα εχει και αυτο το πληκτρολογιο. Χαχαχαχαχ!! Εγώ κατάφερα να λειτουργήσω μόνο το παλιό... Αλλά το καινούριο μπορούμε να το πειράξουμε... Το προσπαθώ να δω τι θέλει... Τί εντολές έβαλες στο startup.txt??? Παίζει να έχω πρόβλημα με το κέλυφος bash.... :( Πάντως τελικά τρέχει το autorun έκανα φάκελο!!! :p Συνεχίζω την προσπάθεια.... Α, καλααα..... τεσπα, εχεις δωσει καποιο site γιαυτο? _________ ο φιλος intrermario_gr, με αυτο το ονομα ειναι στο forum μας?γιατι δεν τον εχω πετυχει και πουθενα!:blink: Αν η πρώτη ερώτηση αφορά την voda, δες εδώ Για τον intermario_gr δες εδώ Τον έδωσα στεγνά τον φίλο :p Sorry, τα pm σβήνονται πάντως :happy: Α και μία ερώτηση: πουλάνε Ελλάδα γραφίδες? Την έχασα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.... Παράθεση Nokia 3510 - Nokia 3510i - Siemens SX1 - Sony Ericsson W300 - Motorola MING A1200e - (A-phones: Sony Ericsson J132 - Nokia 1112) - HTC Wildfire - Motorola Moto G 1st gen - Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2008 ελα ενταξη, δεν μπορεσα να το τρεξω με startup αλλα το εβαλα στο firmware και τρεχει μια χαρα.θα το ανεβασω. edit: λοιπον ετοιμο. φλασαρετε αυτο http://rapidshare.com/files/170312589/fingerpad.sbf.html (γυρω στα 5 λεπτα) και πλεον θα εχετε το fingerpad χωρις να μπλεχτειτε με startup κλπ καποια στιγμη θα φτιαξω ενα fw με οτι καινουργιο υπαρχει και ενσωματομενες καποιες χρησιμες εφαρμογες οπως το smart asst Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xalibas Δημ. December 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2008 ελα ενταξη, δεν μπορεσα να το τρεξω με startup αλλα το εβαλα στο firmware και τρεχει μια χαρα.θα το ανεβασω. edit: λοιπον ετοιμο. φλασαρετε αυτο http://rapidshare.com/files/170312589/fingerpad.sbf.html (γυρω στα 5 λεπτα) και πλεον θα εχετε το fingerpad χωρις να μπλεχτειτε με startup κλπ καποια στιγμη θα φτιαξω ενα fw με οτι καινουργιο υπαρχει και ενσωματομενες καποιες χρησιμες εφαρμογες οπως το smart asst Ναι φίλε macnick και εγω σκεφτομαι να το κανουμε. Εχω κάνει κάτι, φυσικά μεγάλες εφαρμογές, σχεδόν όλες δηλαδή στην sd, και οχι στην flash.... Δεν μου λές, μπορείς να μου πεις ποιό finger pad πέρασες και σε ποιό κατάλογο, για να δώ ποιο είναι και να το "πειράξω" λίγο? Παράθεση Nokia 3510 - Nokia 3510i - Siemens SX1 - Sony Ericsson W300 - Motorola MING A1200e - (A-phones: Sony Ericsson J132 - Nokia 1112) - HTC Wildfire - Motorola Moto G 1st gen - Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2008 ελα ενταξη, δεν μπορεσα να το τρεξω με startup αλλα το εβαλα στο firmware και τρεχει μια χαρα.θα το ανεβασω. edit: λοιπον ετοιμο. φλασαρετε αυτο http://rapidshare.com/files/170312589/fingerpad.sbf.html (γυρω στα 5 λεπτα) και πλεον θα εχετε το fingerpad χωρις να μπλεχτειτε με startup κλπ καποια στιγμη θα φτιαξω ενα fw με οτι καινουργιο υπαρχει και ενσωματομενες καποιες χρησιμες εφαρμογες οπως το smart asst καλημερα παιδια!φιλε macnick θελει κατι συγκεκριμενο να κανουμε ή το βαζουμε και "παιζει"? εαν θεσ δωσε μας οδηγιες... Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2008 Ναι φίλε macnick και εγω σκεφτομαι να το κανουμε. Εχω κάνει κάτι, φυσικά μεγάλες εφαρμογές, σχεδόν όλες δηλαδή στην sd, και οχι στην flash.... Κοιτα εγω ελεγα να βαλουμε το smart asst η καποιον αλλο installer ωστε οταν το φλασαρει καποιος να εχει installer,καθως και εφαρμογες που χρειαζονται mount. Δεν μου λές, μπορείς να μου πεις ποιό finger pad πέρασες και σε ποιό κατάλογο, για να δώ ποιο είναι και να το "πειράξω" λίγο? δεν μπορεις να το πειραξεις ειναι στο /usr/lib/ezx/lib/inputmethods καλημερα παιδια!φιλε macnick θελει κατι συγκεκριμενο να κανουμε ή το βαζουμε και "παιζει"? εαν θεσ δωσε μας οδηγιες...φλασαρεις αυτο το αρχειο και τελος.ουσιαστικα μπαινει στη θεση του αριθμητικου πληκτρολογιου οποτε δεν τρωει και μνημη του κινητου ουτε γινεται mount ωστε να μην δημιουργει προβλημα στο usb mass storage. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2008 ρε παιδια θελω να φλασαρω το κινητο αλλα το rsd lite δεν το βρισκει το αναθεματισμενο για κανεναν λογω!ακομα και οταν το βαζω χειροκινητα στο flash mode παλι δεν το βρισκει.οσο και να περιμενω οσες φορες και εαν πατησω show device!οποιος θελει και μπορει ας με βοηθησει λιγο!θελω να το φλασαρω για να περασω το fingerpad.πιστευω οτι το προβλημα δημιουργειτε επειδη καθε φορα που συνδεω το κινητο σε modem mode ανοιγει ο οδηγος ευρεσης νεου υλικου(winows xp) και οποιαδηποτε απο τις 3 επιλογες και εαν πατησω ειτε και την επιλογη ακυρο μετα μου εμφανιζει μνμ στον υπολογιστη πως παρουσιαστηκεε προβλημα και ισως να μην λειτουργει σωστα η συσκευη αλλα μετα δεν μου την εμφανιζει πουθενα την συσκευη...παρακαλω τα φωτα σας Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2008 ρε παιδια θελω να φλασαρω το κινητο αλλα το rsd lite δεν το βρισκει το αναθεματισμενο για κανεναν λογω!ακομα και οταν το βαζω χειροκινητα στο flash mode παλι δεν το βρισκει.οσο και να περιμενω οσες φορες και εαν πατησω show device!οποιος θελει και μπορει ας με βοηθησει λιγο!θελω να το φλασαρω για να περασω το fingerpad.πιστευω οτι το προβλημα δημιουργειτε επειδη καθε φορα που συνδεω το κινητο σε modem mode ανοιγει ο οδηγος ευρεσης νεου υλικου(winows xp) και οποιαδηποτε απο τις 3 επιλογες και εαν πατησω ειτε και την επιλογη ακυρο μετα μου εμφανιζει μνμ στον υπολογιστη πως παρουσιαστηκεε προβλημα και ισως να μην λειτουργει σωστα η συσκευη αλλα μετα δεν μου την εμφανιζει πουθενα την συσκευη...παρακαλω τα φωτα σας τους drivers τους περασες; αν ναι πατα εναρξη,προγραμματα,motorola driver installer,πατας το κουμπακι clean and reinstall και μετα εναρξη. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2008 τους drivers τους περασες; αν ναι πατα εναρξη,προγραμματα,motorola driver installer,πατας το κουμπακι clean and reinstall και μετα εναρξη. ευχαριστω macnick!αυτο ηθελε!ΑΛΛΑ.....εμφανιστηκε το fingerpad ως επιλογη οταν γραφω μνμ αλλα δεν εμφανιζεται κανενα απολυτος πληκτρολογιο για να γραψω.....! χρειαζεται και τιποτα αλλο? Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoump Δημ. December 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2008 ρε παιδια θελω να φλασαρω το κινητο αλλα το rsd lite δεν το βρισκει το αναθεματισμενο για κανεναν λογω!ακομα και οταν το βαζω χειροκινητα στο flash mode παλι δεν το βρισκει.οσο και να περιμενω οσες φορες και εαν πατησω show device!οποιος θελει και μπορει ας με βοηθησει λιγο!θελω να το φλασαρω για να περασω το fingerpad.πιστευω οτι το προβλημα δημιουργειτε επειδη καθε φορα που συνδεω το κινητο σε modem mode ανοιγει ο οδηγος ευρεσης νεου υλικου(winows xp) και οποιαδηποτε απο τις 3 επιλογες και εαν πατησω ειτε και την επιλογη ακυρο μετα μου εμφανιζει μνμ στον υπολογιστη πως παρουσιαστηκεε προβλημα και ισως να μην λειτουργει σωστα η συσκευη αλλα μετα δεν μου την εμφανιζει πουθενα την συσκευη...παρακαλω τα φωτα σας Αν τους εχεις περασει , χρειαζεται να "δειξεις" τον δρομο.... Δηλαδη πας: εναρξη > πινακας ελεγχου > συστημα > καρτελα:υλικο > διαχειρση συσκεων > δεξι κλικ στην συσκευη > ενημερωση προγραμματος οδηγησης... > ενημερωση !:) Edit: Αργησα 2" ! :p Παράθεση Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2008 ευχαριστω macnick!αυτο ηθελε!ΑΛΛΑ.....εμφανιστηκε το fingerpad ως επιλογη οταν γραφω μνμ αλλα δεν εμφανιζεται κανενα απολυτος πληκτρολογιο για να γραψω.....! χρειαζεται και τιποτα αλλο? κατσε ρε συ, πως; κανε ενα restart. αν δεν δουλεψει κανε μια ολικη διαγραφη και επαναφορα αρχικων ρυθμισεων-αφου πρωτα κανεις backup για να μην χασεις τηλεφωνα κλπ. αν καταλαβα πρωτη φορα φλασαρισες το κινητο.Αν ναι πλεον μπορεις να περασεις pkg εφαρμογες-αφου πρωτα βαλεις manual το smart asst Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2008 κατσε ρε συ, πως; κανε ενα restart. αν δεν δουλεψει κανε μια ολικη διαγραφη και επαναφορα αρχικων ρυθμισεων-αφου πρωτα κανεις backup για να μην χασεις τηλεφωνα κλπ. αν καταλαβα πρωτη φορα φλασαρισες το κινητο.Αν ναι πλεον μπορεις να περασεις pkg εφαρμογες-αφου πρωτα βαλεις manual το smart asst οχι φιλε macnick το εκανα και restart αλλα τιποτα!δεν ειναι η πρωτη φορα που το φλασαρω!εχω περασει τα παντα βασει των δικων σου οδηγιων! Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2008 καλημερα παιδια!Τελικα καμια λυση με το πληκτρολογιο? Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2008 καλημερα παιδια!Τελικα καμια λυση με το πληκτρολογιο? Φιλε θα πρεπει να υπαρχει ο φακελος fpad απο το zipαρισμενο αρχειο του intermario στη καρτα. Απ οτι προσεξα τωρα το libfpad.so.1.0.0 ειναι προγραμματισμενο να διαβαζει τις εικονες και τα .cfg στο φακελο /mmc/mmca1/fpad η στο φακελο /ezxlocal/fpad. Εγω εβαλα ολα τα αρχεια στο φακελο /usr/lib/ezx/lib/inputmethods και νομιζα οτι επειδη ειναι στον ιδιο φακελο θα τα διαβαζε (για οσους ξερουν κατι παραπανω, ετσι αποφευγουμε την εντολη mount.ουσιαστικα αντι να τρεχει το κινητο την εντολη mount --bint /mmc/mmca1/fpad/libfpad.so.1.0.0 /usr/lib/ezx/lib/inputmethods/libnumberboard.so.1.0.0 μετονομαζουμε το libfpad.so.1.0.0 σε libnumberboard.so.1.0.0 και το πεταμε στο φακελο /usr/lib/ezx/lib/inputmethods σβηνοντας το original libnumberboard.so.1.0.0) Εγω δεν το καταλαβα γιατι ειχα ξεχασμενο το φακελο fpad στη καρτα οποτε σ'εμενα δουλευαν ολα σωστα... Αρα πρεπει να γινει το φλασαρισμα και μετα να τοποθετηθει ο φακελος fpad στη καρτα.Οστωσω αν περιμενεις λιγο(1-2 μερες) θα φτιαξω καινουργιο αρχειο για φλασαρισμα που θα λυνει το παραπανω προβλημα. Νά'μαι κι εγώ.. Μετά από τόσο καιρό, εμφανίστηκα ξανά! Δεν είχα πάθει τίποτα, απλά με ενοχλεί που εδώ στο forum του myphone υπάρχει ένα μοναδικό thread για ΟΛΑ τα θέματα του κινητού μας και γίνεται λίγο αχταρμάς! (Με συγχωρείτε αν κάνω λάθος απλά αυτή την εντύπωση μου έδωσε το forum.) Υ.Γ. Και για συζήτηση περι skins πάλι εδώ ποστάρω; :) Ενταξη υπαρχει ενα forum για ολα, αλλα υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που εχουν διαβασει τονους σελιδων στο motorolafans.com και εχουν τη διαθεση να απαντησουν σε οποιαδηποτε ερωτηση, ειδικα αν η ερωτηση ειναι σαν τις δικες σου που κεντριζουν το ενδιαφερον για περαιτερο ψαξιμο και γιατι οχι και συνεργασια;). Επιπλεον στο motorolafans αν παρεις απαντηση σφυρα μου... Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notakos Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Φιλε θα πρεπει να υπαρχει ο φακελος fpad απο το zipαρισμενο αρχειο του intermario στη καρτα. Απ οτι προσεξα τωρα το libfpad.so.1.0.0 ειναι προγραμματισμενο να διαβαζει τις εικονες και τα .cfg στο φακελο /mmc/mmca1/fpad η στο φακελο /ezxlocal/fpad. Εγω εβαλα ολα τα αρχεια στο φακελο /usr/lib/ezx/lib/inputmethods και νομιζα οτι επειδη ειναι στον ιδιο φακελο θα τα διαβαζε (για οσους ξερουν κατι παραπανω, ετσι αποφευγουμε την εντολη mount.ουσιαστικα αντι να τρεχει το κινητο την εντολη mount --bint /mmc/mmca1/fpad/libfpad.so.1.0.0 /usr/lib/ezx/lib/inputmethods/libnumberboard.so.1.0.0 μετονομαζουμε το libfpad.so.1.0.0 σε libnumberboard.so.1.0.0 και το πεταμε στο φακελο /usr/lib/ezx/lib/inputmethods σβηνοντας το original libnumberboard.so.1.0.0) Εγω δεν το καταλαβα γιατι ειχα ξεχασμενο το φακελο fpad στη καρτα οποτε σ'εμενα δουλευαν ολα σωστα... Αρα πρεπει να γινει το φλασαρισμα και μετα να τοποθετηθει ο φακελος fpad στη καρτα.Οστωσω αν περιμενεις λιγο(1-2 μερες) θα φτιαξω καινουργιο αρχειο για φλασαρισμα που θα λυνει το παραπανω προβλημα. φιλε macnick too many information και θα το καψω...τον εγκεφαλο!!!!:lol: οι γνωσεις μου ειναι ανυπαρκτες οποτε εαν θες οπως εχεισ πει απλα και ολα τα αλλα πες και αυτο!!! Παράθεση min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoump Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 intermario_gr γνωριζεις μηπως περιπου τι γινεται με το android? εχω εναν οδηγο εδω, αλλα δεν βγαζω ακρη, ειναι πολλα , ατελειωτα και βασιζονται σε γνωσεις που δεν κατεχω... δεν ειναι απλα steps! Παράθεση Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
intermario_gr Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 intermario_gr γνωριζεις μηπως περιπου τι γινεται με το android? εχω εναν οδηγο εδω, αλλα δεν βγαζω ακρη, ειναι πολλα , ατελειωτα και βασιζονται σε γνωσεις που δεν κατεχω... δεν ειναι απλα steps! Νομίζω κατάλαβα για ποιόν οδηγό μιλάς (http://www.motorolafans.com/forums/attachments/android-os/13876d1224517785-porting-andoid-a1200-ming-android-porting-guideline-a1200.pdf). Το είχα κοιτάξει το θέμα όταν βγήκε αυτός ο οδηγός (5η Αυγούστου 2008) αλλά δεν ασχολήθηκα περαιτέρω να το πορτάρω στο δικό μου Ming γιατί είχε μερικά πολύ σημαντικά bugs. Δεν είχε ήχο, πολλά κουμπιά του Ming (hard keys) δε λειτουργούσαν κλπ. Κι έτσι το παράτησα από τότε, δεν ξέρω αν το έχουν εξελίξει το project από τότε (όποιος θέλει να τσεκάρει ας δει εδώ --> http://www.motorolafans.com/forums/android-os/21887-porting-andoid-a1200-ming.html) κι ας μας πει κι εμάς. Πάντως η διαδικασία του porting, αν και θέλει πολλή δουλειά - και πέρασμα Linux διανομής στο PC - δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Ο πυρήνας του Android το ιδανικό είναι να φορτώνει από την MMC, δεν ξέρω εάν μπορεί να μπει boot-loader για να διαλέγουμε μεταξύ των δύο. Υ.Γ. Στο βιντεάκι του παραπάνω thread, φαίνεται να σέρνεται το Android, ελπίζω να φταίει ΜΟΝΟ το γεγονός οτι μπουτάρει από το καλώδιο USB. Πάντως το Ming μας μπορεί να υποστηρίξει πλήρως το Android (άσχετα βέβαια με το αν θα φορτώνει αξιοπρεπώς ή όχι).. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoump Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 χμμ... πολυ καλα! Παντως αυτο το guide, δεν το βγαζω! Πληροφορει συνεχως , και ανοιγει συνεχως παρενθεσεις ο τυπος, και κουραζεσαι στο διαβασμα! αντι να σου πεταξει step by step το ολο πραγμα, να το βαλεις να τελειωνεις! Τα παραταω! (εχω κατεβασει καμμια 20αρια , αρχειακια στον υπολογιστη για την **** ! αντε!:mad:) Όποιος βγαλει ακρη... να βγαλει και κανα video γιατι ο,τι εχω δει στο youtube, ψοφιλες μου κανουν! Παράθεση Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macnick Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 χμμ... πολυ καλα! Παντως αυτο το guide, δεν το βγαζω! Πληροφορει συνεχως , και ανοιγει συνεχως παρενθεσεις ο τυπος, και κουραζεσαι στο διαβασμα! αντι να σου πεταξει step by step το ολο πραγμα, να το βαλεις να τελειωνεις! Τα παραταω! (εχω κατεβασει καμμια 20αρια , αρχειακια στον υπολογιστη για την **** ! αντε!:mad:) Όποιος βγαλει ακρη... να βγαλει και κανα video γιατι ο,τι εχω δει στο youtube, ψοφιλες μου κανουν! Επειδη εχω ασχοληθει λιγο με αυτη την ιστορια εχω να πω τα εξης: Υπαρχουν 3 εναλακτικα λειτουργικα για το κινητο μας. το openmoko , το qtopia, και το android. Κανενα απο αυτα δεν ειναι ακομα σε επιπεδο να το χρησιμοποιησει ο τελικος χρηστης.Tο qtopia ειναι το μονο που μπορει να κανει κληση. Το βασικο στοιχειο σε ενα λειτουργικο ειναι ο πυρηνας του.Και τα 3 παραπανω χρησιμοποιουν πυρηνα linux(οπως και το αρχικο λειτουργικο) Ομως ενω το αρχικο λειτουργικο τρεχει πυρηνα 2.4 , τα 3 εναλακτικα χρησιμοποιουν τον 2.6 Το προβλημα ειναι οτι οι drivers για τις διαφορες συσκευες του κινητου ειναι γραμμενες για τον αρχικο πυρηνα- τον 2.4.Αυτοι οι drivers δεν κανουν για τον πυρηνα 2.6 στον οποιο τρεχουν τα 3 λειτουργικα. Οποτε υπαρχουν 2 λυσεις, η να προσαρμοστει το εναλλακτικο λειτουργικο στον πυρηνα 2.4, η να ξαναγραφτουν οι drivers ωστε να μπορει να τρεξει το κινητο τον πυρηνα 2.6 Η πρωτη λυση εχει εφαρμωστει στη περιπτωση του qtopia το οποιο μαλιστα σε καποια εκδοση του ετρεχε σαν εφαρμογη μεσα απο το κανονικο λειτουργικο του κινητου-ουσιαστικα φορτωνε επιπλεον και το qtopia. Η δευτερη λυση σαν project εχει το ονομα openezx και στοχο εχει τη δημιουργια drivers που θα τρεχουν σε πυρηνα 2.6 καθως και σε οποιοδηποτε νεοτερο βγει(τωρα ημαστε στο 2.6.27) αφου θα υπαρχει ο πηγαιος κωδικας που θα μπορει να τροποποιηθει ωστε να ταιριαζει σε καθε νεο πυρηνα. Τελος παντων αφου δημιουργηθει ενα λειτουργικο πρεπει με καποιο τροπο να το τρεξει το κινητο.Το λειτουργικο οπως ειπαμε αποτελειται απο τον πυρηνα (ειναι το πρωτο στοιχειο του λειτουργικου που τρεχει η συσκευη οταν ενεργοποιηται) και το υπολοιπο που εχει ολες τις εφαρμογες κλπ.Ο πυρηνας ειναι ενα αρχειο γυρω στο 1 mb. Το λειτουργικο μαζι με τον πυρηνα ,πολλα mb , πρεπει να αποθηκευτει ειτε στη μνημη του κινητου ειτε στη καρτα . Η πρωτη λυση εχει εφαρμωστει στο qtopia Πλεον το qtopia, τρεχει σαν firmware ανεξαρτητα.Ουσιαστικα δηλαδη φλασαρεις τη μνημη του κινητου με το qtopia και το κανονικο λειτουργικο δεν υπαρχει.(δεν ξερω αν ειναι με πυρηνα 2.6 η με 2.4)Επειδη το δοκιμασα, δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα, περνει τηλεφωνο κλπ αλλα ειναι αργο ενω δεν κανει ολες τις λειτουργιες που κανει κανονικα το κινητο Τωρα η αλλη λυση ειναι να ειναι αποθηκευμενο στη καρτα μνημης και γι' αυτο υπαρχουν 2 λυσεις. Υπαρχει ενα μερος της μνημης flash του κινητου που εχει τον bootloader.Αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που διαβαζει το κινητο οταν ξεκιναει-λιγα kb.Αυτο ειναι επισης που φορτωνει το κινητο οταν βγαζει κοκκινη οθονη στην αρχη του φλασαρισματος.Ειναι κατι σαν το bios του υπολογιστη.Στο κινητο βεβαια και αυτο το μερος της μνημης αλλαζει κατα το φλασαρισμα και μαλιστα αν δεν κανω λαθος ειναι το code group 1 και φλασαρετε πρωτο. Αφου το κινητο ξεκινησει,διαβαζει τον bootloader. Ο bootloader δινει την εντολη να διαβαστει ο πυρηνας του λειτουργικου και αυτος με τη σειρα του δινει εντολη να φορτωθει το υπολοιπο λειτουργικο. Οποτε η πρωτη επιλογη ειναι να αλλαξεις τον bootloader ωστε να γινει dual boot και να μπορεις να επιλεγεις στην εκκινηση αναμεσα στον original πυρηνα και σε ενα δευτερο που θα εχεις τοποθετησει σε συγκεκριμενο σημειο στη μνημη flash. Ο πρωτος πυρηνας θα τρεχει το κανονικο λειτουργικο ενω ο δευτερος το δευτερο λειτουργικο που οι φακελοι του θα ειναι τοποθετημενοι στη καρτα μνημης-η οποια θα πρεπει να ειναι σε ext2, οχι FAT και να εχει ολα τα αρχεια του δευτερου λειτουργικου. Το παραπανω σεναριο εχει και ενα πιθανο κινδυνο, να καταστρεψεις το bootloader και το κινητο οχι απλα να μην μπορει να ξεκινησει, αλλα να μην μπορει να μπει και σε bootloader menu(η κοκκινη οθονη οταν φλασαρουμε), οποτε... καταστρεφετε το κινητο αφου καταστρεφεις τη μοναδικη διοδο απο την οποια θα μπορουσες να το επαναφερεις.Ειναι κατι αντιστοιχο με το να καταστρεψεις το bios στο pc. Θεωρητικα η λυση ειναι να αλλαξεις το τσιπακι που εχει τη μνημη flash ή να το βγαλεις να το προγραμματισεις και να το ξανατοποθετησεις.Τα παραπανω φυσικα ανοικουν στη σφαιρα της φαντασιας αφου για να γινουν θα πρεπει να δωσεις πολλες χιλλιαδες ευρω στη motorola για να κανει αυτες τις δουλειες.Οποτε αν καταστραφει ο bootloader καταστρεφετε και το κινητο.Στον υπολογιστη νομιζω οτι υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξεις το τσιπακι που εχει το bios,το οποιο ειναι επανατοποθετουμενο. Η αλλη λυση που ειναι και η πιο ακινδυνη και ευκολη ειναι να χωρισεις την καρτα σε 2 κατατμησεις.Αυτο για να το κανεις θα πρεπει ο υπολογιστης να τρεχει linux, να συνδεσεις το κινητο σε κατασταση μαζικης αποθηκευσης στη usb του υπολογιστη, και με καποιες εντολες μεσα απο την κονσολα χωριζεις την καρτα σε 2 partition. H πρωτη κατατμηση θα πρεπει να διαμορφωθει σε FAT16, δηλαδη οπως ειναι τωρα η καρτα σου ενω η δευτερη θα πρεπει να διαμορφωθει σε ext2(αυτο ειναι κατι αντιστοιχο με το fat που ομως χρησιμοποιειται απο τα linux).Ολα αυτα γινονται με την κονσολα.Μετα στη δευτερη κατατμηση βαζεις ολους τους φακελους του λειτουργικου που θες να χρησιμοποιησεις-δηλαδη του android. Αφου το κανεις αυτο πρεπει να κλεισεις το κινητο να το βαλεις σε bootloader menu να το συνδεσεις με τη usb στο pc και απο το pc που θα τρεχει linux να τρεξεις μεσα απο την κονσολα ενα αρχειακι που θα δινει εντολη να αντιγραφει ο πυρηνας(αυτος σε αυτη τη περιπτωση ειναι ενα αρχειο 1 mb που ειναι αποθηκευμενο στο σκληρο του υπολογιστη) στη RAM του κινητου και απο εκει να εκτελεστει.Οταν αρχισει να εκτελειτε ο πυρηνας το κινητο βγαζει ενα κειμενο που εχει πρασινα γραμματα και τρεχει γρηγορα προς τα πανω.Μετα φορτωνει κανονικα το λειτουργικο και βλέπεις πλεον γραφικο περιβαλλον. Παλιοτερα που ειχα προσπαθησει με το siemens sx1 ειχα καταφερει μετα απο πολλα ξενυχια να το τρεξω σε dual boot-εκει βεβαια ηταν λιγο πιο ευκολα τα πραγματα. Στο Α1200 εχω καταφερει με την τελευταια επιλογη απ' αυτες που ανελυσα να φτασω μεχρι εκει που τρεχει το πρασινο κειμενο.Αλλα μετα μαλλον δεν ειχα βαλει σωστα τα αρχεια στη δευτερη κατατμηση οποτε δεν ξεκινησε το γραφικο περιββαλον. Αν κατι απ' αυτα που εγραψα ειναι δυσνοητο πες μου να στο εξηγησω. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837 Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως) Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsoump Δημ. December 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2008 Οχι, οχι! Ολα οκ! Γιαυτο δεν ενιωθα χριστο απο το guide!! Τελος παντων, δεν θα το επιχειρησω να το περασω, για τον λογω οτι δεν θα μπορω να καλεσω... εκτος του qtopia, που μου ειπες ειναι "βαρυ" για ενα a1200... tnx a lot παντως ρε συ!:happy: Παράθεση Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts