Jump to content

Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές

Cloud
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαι πιστευω το νεο τεστ θα ειναι ΠΟΛΥ πιο δυσκολο με μεγαλυτερες απαιτησεις.Εαν δειτε για παραδειγμα τι ψυχοτεχνικα τεστ περνανε στο NYPD κοινως την αστυνομια Νεας Υορκης θα καταλαβετε...

• Απαντήσεις 2,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω προσωπικα δεν ξερω..Ισως αρχισει να ισχυει απο του χρονου που ειναι και πιο πιθανο.Εσυ κατσε διαβασε τωρα και οταν ερθει η ωρα του τεστ θα δεις τι θα κανεις.Μην αγχωνεσαι με αυτα.Τοσα χρονια αντε να εχουνε κοψει απο τους χιλιαδες καμια 100...

ΙΣΩΣ απο φετος.Ισως το κανουνε πιλοτικα να δουνε τι γινεται , ισως το βαλουν φετος ,ισως του χρονου για να το δουνε κιολας , δεν ξερω..

Λοιπον, εμεις ( οι 2ετεις ) μπαινουμε στη σχολη την Κυριακη 14 Οκτωβριου και αυτο δεν αλλαζει. Αν μπειτε στις 7 οπως ακουγεται, θα ειστε τυχεροι, αφου θα ειστε μια εβδομαδα μονοι..

Οσο για το λογοτυπο το δινουνε στη σχολη. Δεν χρειαζετει να το αγορασετε..

Λοιπον, εμεις ( οι 2ετεις ) μπαινουμε στη σχολη την Κυριακη 14 Οκτωβριου και αυτο δεν αλλαζει. Αν μπειτε στις 7 οπως ακουγεται, θα ειστε τυχεροι, αφου θα ειστε μια εβδομαδα μονοι..

Οσο για το λογοτυπο το δινουνε στη σχολη. Δεν χρειαζετει να το αγορασετε..

Και γιατί θα είμαστε τυχεροί???

Ελληνική Αστυνομία

Θα ειμαστε τυχεροι για εναν λογο νομιζω : οτι θα γλιτωσουμε τα κλασσικα πειραγματα και τα ψιλο-καψωνακια τους.Γιατι ειναι απλο : κακα τα ψεματα την πρωτη εβδομαδα εμεις του πρωτου ετους θα ειμαστε σαν βρεγμενες γατες..Νεο περιβαλλον , με πειθαρχεια , δεν θα ειμαστε σπιτι μας καιθα ειμαστε και κατα την διαρκεια της βασικης.Ε εαν δεν εχουμε και καποιους του δευτερου ετους να μας κανουνε πειραγματα και κανα ψιλο καψωνι δεν ειμαστε τυχεροι ?Σιγα μην ερθουνε μετα απο μια εβδομαδα να κανουνε αυτα που θα κανανε την πρωτη εβδομαδα , ετσι και αλλιως θα εχει σπασει και ο παγος σε εμας αλλα πανω απο ολα οσο περναει ο καιρος χαλαρωνουνε τα πραγματα.

Σιγα μη μας κανουνε καψωνια.Προσωπικα αμα μου κανεις κανας 2ετης τετοια δεν θα τα παμε καλα...δεν ειμαι 18 ουτε 19...

Τώρα που είσαι έξω έτσι λες. Μέσα όμως θα έχεις άλλη ψυχολογία και είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνεις (εφόσον γίνονται βέβαια).

Αυτό το λέω με προσωπική εμπειρία από σχολή ΥΕΑ στον στρατό.

Μπορεί να μην είναι το ίδιο ακριβώς βέβαια, αλλά όταν είσαι σε μια τέτοια σχολή 1ετής φαντάζομαι ότι η πειθαρχία και η ψυχολογία που θα υπάρχουν θα σε ωθήσουν στο να κάνεις τα όποια ατομικά καψώνια υπάρχουν (τα οποία μάλλον θα είναι βλακείες και καμία σχέση με αυτά που γίνονταν παλιότερα).

Συμφωνώ αλλά όχι και έτσι εξαρτάται το ποιος σε βάζει να τα κάνεις αν είναι κάποιος υπεύθυνος της σχολής τα κάνεις γιατί μπορεί να σου κάνει κάτι!Αν απλα είναι λίγο μεγαλύτερος τον γράφεις στα Π@@ρια σου και συνεχίζεις και προσέξτε γιατί ειδικά μες στις σχολές έχει ο καιρός γυρίσματα και ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι τι!Ο νοών νοήτω!
Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς!

αντιγραφω απο ecfpo.gr/forum:

Σας το ανακοινωσαν επισημα οτι μπαινετε 7 του μηνος? Πραγματικα αυτο ειναι ανεκδιηγητο.Κατ αρχας εχει απιστευτα πρακτικα προβληματα το να ερθετε στις σχολες μια εβδομαδα πριν απο εμας.1) Πως ειναι δυνατον μονος ο αξιωματικος υπηρεσιας και αλλοι 2-3 βαθμοφοροι να ξυπνουν 200-300 ατομα σε καθε σχολη καθε πρωι? 2) Χωρις θαλαμοφυλακα πως ειναι δυνατον να εξασφαλιστει η αμεση μεταφορα καποιου δοκιμου που αντιμετωπιζει προβληματα υγειας σε νοσοκομειο αν ασθενησει ξαφνικα το βραδυ? 3)Ο Εφοδιασμος σας μολις μπειτε γινεται κατα κυριο λογο με τη συνδρομη των δευτεροετων.Τωρα πρεπει να το αναλαβουν εξ ολοκληρου κατι κουρασμενοι Αρχ/κες ΜΠΣ 4) Πως θα σας ψαρωνουμε ωστε να καταλαβετε πως λειτουργει η σχολη? Very Happy

Το απιστευτα θετικο μαζι σας ειναι το οτι εκτος του οτι γλυτωνετε την καζουρα του 4ου σημειου που ανεφερα παραπανω, σημερα διαβασα σε διαταγη οτι 25-28 Οκτωβριου θα εχετε αδεια!!!!!! Μεσα στη βασικη εκπαιδευση θα εχετε 4 μερες αδεια!!!! Εμεις να φανταστεις δεν ειχαμε ουτε μια μερα αδεια ,μειναμε 40 μερες μεσα και μετα το 40ημερο ειχαμε μολις μια μερα ελευθερη εξοδο ενω μετα ξεκινησαν απ ευθειας τα μαθηματα!!!!

Για τη βασικη εκπαιδευση δεν μπορω να σου πω συγκεκριμενα πραγματα γιατι διαφερει απο σχολη σε σχολη.Αυτο που μπορω να σου πω ειναι να μεινεις μακρια απο σχολες οπως η Ναουσα και η Καρδιτσα που παραδοσιακα ξεθεωνουν τους πρωτοετεις στα καψονια.Οι σχολες που "λουφαρουν" ειναι η Ξανθη και η Κομοτηνη.Γνωμη μου ειναι να επιλεξεις μια απο αυτες τις 2.Δεν κερδιζεις τιποτα απολυτως με το να ζοριζεις τον εαυτο σου και να τον φτανεις στα ορια του εκτος εαν πιστευεις οτι με αυτο κερδιζεις κατι.Εγω προσωπικα δεν το πιστευω αλλα σιγουρα υπαρχουν και διαφορετικες αποψεις.Στο διδυμοτειχο(που μαλλον θα πας λογω χαμηλου βαθμου) επικρατει μια ενδιαμεση κατασταση, ουτε πολυ λουφα ουτε πολυ τρεξιμο.Τις καμψεις δεν τις γλυτωνεις πουθενα αλλα συνηθως θα τις παιρνει μια ολοκληρη διμοιρια η ολοκληρο το ετος μαζι και οχι μεμονωμενα ατομα.

Προσπαθησε να εισαι τακτικος σε αυτα που σου λενε και μην ψαρωνεις.Οσο κι αν σου φαινεται περιεργο αυτο που θα σου πω μην τρομοκρατεισαι απο δευτεροετεις που το "παιζουν μαγκες".Να ακους αυτα που εχουν να σου προσφερουν κατι και να αδιαφορεις για οσα πιστευεις οτι ειναι παπ...ιες.Η αστυνομια δεν ειναι στρατος να ξερεις και δεν προκειται να υποστεις ψυχολογικο πολεμο.Κατα τη διαρκεια της βασικης θα μαθεις να χαιρετας ,θα κανεις στιβο μαχης, πορειες και τρεξιμο ειδικα οταν παρεις οπλο! Επισης κατα το 30ημερο θα πατε να ριξετε βολες με το G3.Στην οπλοτεχνικη να προσεχεις παντα οτι σου λενε γιατι ειναι το πιο σημαντικο μαθημα απ ολα.

Οχι εννοειται πως δεν θα πας σε αλλη σχολη.Αυτο που λεω ειναι οτι αλλες σχολες κανουν στιβο μαχης και αλλες δεν κανουν.Εσυ στο Διδυμοτειχο μπορει να μην τυχει να κανεις αν οι ανωτεροι σου κρινουν οτι δεν πρεπει να κανεις, ο αλλος ομως που θα ειναι στη Ναουσα μπορει να κανει.Μακαρι να μην κανεις παντως γιατι ναι μεν ειναι ωραια εμπειρια αλλα εχει παρα πολλους κινδυνους τραυματισμου.Απο εμας 30-40 ατομα την επομενη μερα ειχαν διαστρεμματα και καταγματα.Εγω ευτυχως τα ειχα περασει ολα σχετικα ομαλα χωρις κανενα τραυματισμο.Καναμε και αγωνες στην Ξανθη για το ποια διμοιρια θα βγαλει πιο γρηγορα το στιβο και ειχε πολυ χαβαλε.

Το τρεξιμο δεν ειναι ουτε χιλιαρι ουτε τζοκιγκ.Ειναι στρατιωτικο τρεξιμο με ολες τις διμοιριες να εχουν το ιδιο βημα.Ιδιο αριστερο ιδιο δεξι οχι σκορποχωρι.Δεν υφισταται θεμα να μην αντεξεις απλως με τα οπλα σε αναταση και προταση η αληθεια ειναι οτι το σωμα κουραζεται πολυ γρηγορα.

Στις 6:30 καθε πρωι υπαρχει εγερτηριο και για μιση ωρα εχεις χρονο για να στρωσεις το κρεβατι σου, να ξυριστεις και να ντυθεις.Στις 7 ειναι η πρωινη αναφορα και στη βασικη τουλαχιστον ακολουθει πρωινη γυμναστικη.Μετα το τελος της γυμναστικης κατα τις 10 περιπου εχεις χρονο να αλλαξεις και μετα εχεις ληψη πρωινου.Απο τις 10:30 μεχρι τις 2:30 το προγραμμα περιλαμβανει μελετη στα διδακτηρια ή ενημερωση απο δευτεροετεις ή μονιμους για θεματα σχολης.Στις 2:30 το μεσημερι τρως μεσημεριανο και απο τις 3 μεχρι τις 4:30 εχεις υποχρεωτικο υπνο.4:45 εχεις απογευματινη αναφορα και απο τις 5-8 κανεις οτι εκανες και το πρωι

(μελετη ή ενημερωση στους χωρους διδασκαλιας).8 τρως βραδυνο και απο τις 8:30 εως τις 10:45 το βραδυ εχεις ελευθερο χρονο για να μιλησεις στο κινητο να κανεις ενα μπανιο η οτι αλλο θες.10:45 ακολουθει η βραδυνη αναφορα και εχεις χρονο μεχρι τις 11:15 να στρωσεις κρεβατι για υπνο ,να βουρτσισεις δοντια κτλ.11:15 εχεις υποχρεωτικη βραδυνη κατακλιση.

Μετα τη βασικη ο χρονος μεταξυ 3 και 4:30 γινεται ελευθερος χρονος και μπορεις και τοτε να μιλας στο κινητο να κανεις μπανιο κτλ.Στο πρωτο εξαμηνο (μετα τη βασικη παντα) θα εχεις εξοδο τις Τεταρτες απο τις 3 το μεσημερι μεχρι τις 10:45 το βραδυ ενω απο το δευτερο εξαμηνο θα βγαινεις Τριτη και Πεμπτη.Στο προγραμμα που σου ανεφερα οι ωρες που προοριζονται για μελετη μπορουν φυσικα να αλλαξουν και να σας βγαζουν εξω για τρεξιμο ή για παρελασεις ή για στιβο μαχης.Επισης υπολογισε 3-4 πορειες και μια φορα που θα πατε για βολες.

Κατα τη βασικη θα αναλαβετε καποιες υπηρεσιες οπως θαλαμοφυλακας κτλ αλλα τις σκοπιες θα τις παρετε μετα τη βασικη.Οι υπηρεσιες ειναι 3 ωρες το πρωι και 3 το βραδυ.

Γενικα η βασικη δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα να ξερεις οτι θα χασεις σιγουρα καποια κιλα...

Ενταξει καταλαβαινω το αγχος της πρωτης φορας παντως δεν ειναι κατι φοβερο.Σε εμας ειχαν φυγει μονο 1-2 ατομα στη βασικη.Αν εχεις ενα καλο επιπεδο φυσικης καταστασης τωρα δεν προκειται να ζοριστεις σχεδον καθολου.Το μονο κακο ειναι οι 40 μερες κλεισουρα της βασικης. Αν παρετε παντως αδεια σιγουρα θα ειναι καλυτερα τα πραγματα.Οι εβδομαδιαιες επιθεωρησεις επισης ειναι μεγαλο ζορι.Παιρνεις στρωματα σεντονια κουβερτες και τα τιναζεις στο γηπεδο και ξανα απο την αρχη στρωσιμο.Εχυσα πολλα κιλα ιδρωτα στις επιθεωρησεις

Στιβο μαχης περασαμε στο ΤΔΑ.

Πατους για τα αρβυλα παρε αλλα πουλαει και το πρατηριο της σχολης.Δεν ξερω αν εχει ραφτες το διδυμοτειχο παντως να μαθεις να ραβεις γιατι τα σηματα της στολης μας εμεις τα ραβουμε.Θα σου δοθουν 2 στολες που υποθετω μπορεις να τις φορεσεις εναλλαξ και να τις πλυνεις στα πλυντηρια της σχολης.

Πολύ νορμάλ μου φαίνονται τα ανωτέρω. Νομίζω κανείς σας δεν θα έχει πρόβλημα και θα τα πάτε πολύ καλά.;)

Απλά θα σχολιάσω το "Στις 6:30 καθε πρωι υπαρχει εγερτηριο και για μιση ωρα εχεις χρονο για να στρωσεις το κρεβατι σου, να ξυριστεις και να ντυθεις."

Για όλα αυτά εμείς (Σχολή Εφ.Αξιωματικών Σ.Ε.Μ εν έτη 2000) είχαμε 2 ολόκληρα λεπτά ως Α' (ας πούμε πρωτοετής):p

Μόλις πέρασα από το Α.Τ. της περιοχής μου και μου είπαν ότι αύριο ή το πολύ τετάρτη θα με ειδοποιήσουν.
Ελληνική Αστυνομία

Εγω φιλε ηδη δηλωσα και σχολες...Επισης εβαλα την υπογραφη στην αιτηση προσληψης , και τωρα το μονο που μενει ειναι οτι θα μας καλεσουνε Παρασκευη να μας παρουν τις ταυτοτητες να ορκιστουμε και την Κυριακη 7 του μηνος οπως δειχνουνε τα πραγματα μπαινουμε.

Για οσους δεν ειδανε τις αιτησεις ειδα και τις θεσεις των σχολων.

Λοιπον οσοι θα πατε Κομοτηνη να ειστε σε ετοιμοτητα για το ΑΠΟΛΥΤΟ χαος...Μιλαμε για 540 ατομα!ΝΑΙ τοσους θα παρει πρωτο ετος , 540 ατομα και πες καμια 400 ατομα δευτερο ετος μιλαμε εκει μεσα θα ειναι τρομερο χαος..Καλο κουραγιο λοιπον παιδια...

Ξανθη ειδα οτι θα παρει 201 εαν θυμαμε καλα λογικος αριθμος.

Διδυμοτειχο 145.

Ναουσα 150.

Και τα αλλα δεν τα θυμαμε ακριβως , παντως οι σχολες Κρητης θα παρουν ΚΑΤΩ απο 100 ατομα απο οτι θυμαμε νομιζω Ρεθυμνο καμια 80-85 και Σητεια καμια 90.

Tempelxanas κοιτα φιλε ισως εχεις μια ηλικια αλλα εαν καποιος του δευτερου ετους ερθει και σου πει να κανεις κατι καλο θα ηταν να το κανεις οχι γιατι ετσι δειχνεις αδυναμια απλα γιατι ετσι θα περασεις και απαρατηρητος.Νομιζω δεν θα ηταν σοφο και καλο να ερθεις σε ρηξη με ατομα του δευτερου ετους γιατι η Αστυφυλακων στην ουσια ειναι μια στρατιωτικη σχολη και οσο να ειναι θες να περνας και απαρατηρητος και ηρεμος.

Οταν λεμε καψωνια ρε παιδια μην περιμενετε να μπουνε στους θαλαμους με χειροβομβιδες κροτου-λαμψης να μας ξυπνησουνε 4 το πρωι και να μας βαλουνε να τρεχουμε και να κανουμε καμψεις...

Μιλαμε για χαλαρα πραγματα πχ εαν ερθει κανεις να σου πει "παρε 10 καμψεις"...Για το καλο μας ειναι , ετσι θα ψηθουμε , στην αρχη θα ειμαστε σαν βρεγμενες γατες...Καλο θα μας κανει παιδια ετσι νομιζω εγω.

Συμφωνω ενταξει ουτε εμενα μου αρεσει φιλε αλλα οπως και να το κανεις ολοι περνανε απο αυτην την φαση..Νεοι ειμαστε τι να κανουμε..

Σε ποια πολη θα πας?

Μου κάνανε τα χέρια σκατά αν με καταλαβαίνετε!

Καρδιτσα ρε Weskers?πόσοι?

Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς!

Λοιπόν παίδες, πήγα και εγώ και μου πήραν τα δικαιολογητικά και τα αποτυπώματα! Αύριο θα δηλώσω και πόλεις.

Ρώτησα πότε μπαίνουμε και μου είπαν και εμένα στις 07/10 κατα πάσα πιθανότητα.

Όσο για το ποιοί θα μας έχουν μεχρι τις 14 αυτοί θα είναι οι 3ετής που πάνε για να δώσουν εξετάσεις απο την 01/10-07/10. Το ξέρω απο τον αδελφό μου.

Όσο για το ποιες πόλεις θα δηλώσω: Ρέθυμνο και Σητεία πρώτες λόγο καταγωγής και κατοικίας. Και έξω απο την Κρήτη να με πάνε καλύτερα, θα το παίζω και τουρίστας! Μάλλον όμως θα πάω Ρέθυμνο καθώς έχω σειρά κατάταξης: 44!!! είμαι ορφανός απο πατέρα και ο αδελφός μου είναι είδη δόκιμος αστυφύλακας και μετράει σαν να είμαι 3τεκνός.

Με λίγα λόγια παιδιά πάω Ρέθυμνο.

Kαρδιτσα καμια 120-130 δεν θυμαμε.Βεβαια οι αριθμοι θα αυξηθουνε καπως γιατι το αθροισμα αφορα τα ατομα που δωσανε εξετασεις και οχι ατομα ΤΕΕ και 10%.

Οι 3-ετεις?Ωχχ..ακομα χειροτερα νομιζω.Μπορει να βαριουντε κιολας λογο εξετασεων.