Jump to content

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AGP K PCI ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ?

th_tsong
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποια ειναι διαφορα μεταξυ αυτων το δυο?

Κ πως ξερω ποια ειναι συμβατη με το pc μου?

εχω μεσα την geforce fx5600 αλλα χαλασε ο ανεμιστηρας κ γκαριζει ολοκληρο , κ δε γνωριζω αν ειναι pci ή agp.

τα φωτα σας

:D

Είναι σχεδόν σίγουρα AGP. Για να τις ξεχωρίζεις, η PCI υποδοχή είναι άσπρη, ενώ η AGP καφέ.

πολυ σωστα τα ειπε ο μοδερατορας μας..

απλα εγω να προσθεσω..οτι οι καρτες γραφικων PCI ειναι πιο γρηγορες απο τις agp..το λεω γιατι υπαρχει περιπτωση(που δυσκολο το κοβω) να εχεις την μιτρικη που παιρνει και απο τα 2 ειδη..(να δεις δεν θυμαμαι και πως την λενε)..παντως κατα 99,9% ειναι AGP..για να μην ανοιγεις κουτια και ιστοριες..;)

απλα εγω να προσθεσω..οτι οι καρτες γραφικων PCI ειναι πιο γρηγορες απο τις agp..το λεω γιατι υπαρχει περιπτωση(που δυσκολο το κοβω) να εχεις την μιτρικη που παιρνει και απο τα 2 ειδη..(να δεις δεν θυμαμαι και πως την λενε)..παντως κατα 99,9% ειναι AGP..για να μην ανοιγεις κουτια και ιστοριες..;)

το σκοτωσες και συ... οι pci ειναι καρτες απο το 90... οι pci-e ειναι αυτες που λες

Αν δεν κανω λαθος, η καρτα σου ειναι AGP (5600 δεν ειχαν βγει pci-e). Κοιτα στο manual της μητρικης σου και δες αμα γραφει pci express (pci-e) η AGP. ο σιγουρος τροπος ;)

Και τα δύο (ταυτόχρονα) όπως τα γράφεις δεν ισχύουν. Αν εννοείς PCI, τότε οι κάρτες γραφικών που λειτουργούσαν σε αυτό το bus, υπήρχαν σε πολύ παλιότερα μηχανήματα (δεκαετίας) και φυσικά οι επιδόσεις τους είναι κατά πολύ χειρότερες αυτών σε AGP που είναι μεταγενέστερη τεχνολογία.

Αν εννοείς PCI-Express, το bus αυτό είναι η τρέχουσα τεχνολογία και έχει μεγάλες δυνατότητες, γι'αυτό άλλωστε αντικατέστησε το AGP. Μητρικές όμως που να υποστηρίζουν και τους δύο τρόπους σύνδεσης, δεν υπάρχουν.

ενταξει βρε παιδια μην φωναζετε..παντως υπαρχει μητρικη που να παιρνει και agp & pci-e..μου την ειχαν προτινει διοτι ειχα agp καρτα και μετα ηθελα να την αλλαξω,αλλα τελικα επειδη μου ειπαν οτι απο επιδοσεις ειναι ψιλοχαλια εδωσα κατι παραπανω και πηρα μητρικη που να υποστιριζει pci-e!

@HellasVagabond αυτη μπραβο την βρηκες..!!

asrock την ελεγαν και κοστιζε 50-60 ευρω..

Eυχαριστω για τις απαντησεις , κατι τετοιο φανταζομουν αλλα ηθελα να το διεσταυρωσω.

Ειναι ευκολο να περασω μονος μου την καρτα?νομιζω οτι ενα απλο κουμπωμα θελει.

εχει κολλησει-χαλασε το ανεμιστηρακι της εγκατεστημενης καρτας και ειναι σα να γκαριζει γαϊδαρος στο αυτι σου...:lol:

μαλλον για καμια geforce 6600 gt παω με pentium 4 sta 2000mhz k ram 512 ddr 333 γυρω στα 110-120euro

:D

πανευκολη ειναι η εγκατασταση της καρτας..μην ανυσηχεις..

την gigabyte 6600gt την εχω κι εγω αλλα ειναι pci-e..δεν ξερω αν το προσεξες..

που απο μονη της κανει 160-190 ευρω..

@HellasVagabond ok,δεν το ειχα προσεξει..:rolleyes: