Jump to content

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο.

L3g3nD
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα μικροπρόβλημα με τον σκληρό μου δίσκο.

Ειναι 120GB συνολικα και τον έχω χωρίσει σε 2 partitions το ένα 4,87GB και τον άλλο 106GB.Στο ένα partition έχω μόνο τα windows και στον άλλο τα δεδομένα μου και ολόκληρη την συλλόγή μου απο τα mp3.

Ναι έλα όμως που ο χώρος 4,87gb για τα windows δεν φτάνει....

Έχω εγκαταστήσει αρκετά προγράμματα και τώρα μου βγάζει συνέχεια το μύνημα

"Λίγος χώρος στον δίσκο C..."

Τι μπορώ να κάνω ετσι ώστε να μεγαλώσω τον χώρο του ενώς partition χωρίς να χρειαστεί να κάνω format??

Eυχαριστώ για τον χρόνο σας.Και περιμένω την βοήθεια σας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Mπορεις με το partition magic :) Αλλα κανε backup ολα σου τα απαραιτητα αρχεια μηπως και γινει καμια βλακεια ;)

Το partition magic όντως το κάνει αυτό, αλλά δεν είναι η πιο ακίνδυνη διαδικασία. Αν ψάξεις στο forum, θα βρεις πολλά posts με τέτοια προβλήματα.

Εμένα πάντως δε μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα το Partition Magic. Βέβαια κάνω ανασυγκρότηση πριν το χρησιμοποιήσω.

H συγκεκριμένη διαδικασία είναι επικίνδυνη, όχι γενικά το partition magic. Κι αυτό το γράφω, αφού έχω διαβάσει διάφορα topics που έχουν ανοίξει κατά καιρούς για το θέμα.

Κάνε ένα chkdsk /f και στους δύο δίσκους, ένα defrag, και ένα τελευταίο chkdsk.

Δέν θα έχεις πρόβλημα (εκτός αν γίνεις διακοπή ρεύματος...). Το έχω κάνει πάνω από 5 φορές και όποτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα το Partition Magic με ενημέρωσε σχετικά πριν κάνει κάτι και σταμάτησε μόνο του τη διαδικασία.

Πέρα από το Partition Magic που είναι μια άριστη επιλογή, υπάρχει και το Acronis True Image 10. Εξίσου καλό (αν όχι καλύτερο)!

Όποιος γελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". :rolleyes:

Εγω θα ελεγα να απενεργοποιησεις το System Restore ( Control Panel - System - System Restore ) καθως και να μειωσεις τον χωρο που πιανει το Recycle Bin ( Δεξι κλικ στο Recycle Bin και Settings ).

Αν βεβαια δεν τα εχεις κανει υπολογισε να γλυτωνεις καπου 1gb χωρο.