Jump to content

Ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ

NIKOS PARTY
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι εννοείς ακριβώς; Εάν ρωτάς αν η εικόνα του sport+ είναι 16:9, δηλ ευρεία οθόνη όπως πχ του ΣΚΑΪ, τότε όχι. Έχει "κανονική" εικόνα 4:3. Σε μερικές μόνο περιπτώσεις μεταδίδει αγώνες με σύστημα ευρείας οθόνης, αν και έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό έχουν λιγοστέψει οι μεταδόσεις σε τέτοια μορφή.

Ναι,αυτο εννoουσα...γιατι τα αλλα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ(Prisma+,Cine+) ειναι σε ευρεια οθονη(16:9) oπως και ολα τα καναλια της αναλογικης τηλεορασης και μου φανηκε παραξενο...:rolleyes: παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει μεταδοση 4:3 η οποια ειναι μορφη που δεν ''ταιριαζει'' με τις καινουργιες TV 16:9...:confused:

Free Your Mind...;)

• Απαντήσεις 326
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι,αυτο εννoουσα...γιατι τα αλλα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ(Prisma+,Cine+) ειναι σε ευρεια οθονη(16:9) oπως και ολα τα καναλια της αναλογικης τηλεορασης και μου φανηκε παραξενο...:rolleyes: παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει μεταδοση 4:3 η οποια ειναι μορφη που δεν ''ταιριαζει'' με τις καινουργιες TV 16:9...:confused:

Τα αναλογικά κανάλια δεν είναι σε 16:9 format, απλώς οι wide τηλεοράσεις τραβάνε την εικόνα ώστε να καλύπτει όλη την οθόνη.

Ναι,αυτο εννoουσα...γιατι τα αλλα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ(Prisma+,Cine+) ειναι σε ευρεια οθονη(16:9) oπως και ολα τα καναλια της αναλογικης τηλεορασης και μου φανηκε παραξενο... παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει μεταδοση 4:3 η οποια ειναι μορφη που δεν ''ταιριαζει'' με τις καινουργιες TV 16:9...

Κανένα κανάλι δεν είναι σε 16:9 ούτε της ΕΡΤ ούτε άλλο, μόνο ο ΣΚΑϊ εκπέμπει σε 16:9.

Πιθανότατα έχεις κάποια ρύθμιση στη τηλεόρασή σου που "κόβει" ένα μέρος της οθόνης πάνω-κάτω και έτσι βλέπεις κατά τα άλλα "κανονικά" στη 16:9 τηλεόρασή σου (σε αυτή τη περίπτωση χάνεις το μισό λογότυπο του καναλιού και μία γραμμή υποτίτλων), είτε βλέπεις τους ανθρώπους κοντόχοντρους και δεν το έχεις παρατηρήσει.

Να δείχνουν μία ταινία στο τόσο σε 16:9 ναι, μπορεί και να συνέβη (έχω πετύχει σε άλτερ και νετ), σε γενικές γραμμές όμως το πλαίσιο είναι 4:3 σε όλα τα ελληνικά κανάλια πλην ΣΚΑϊ.

Κανένα κανάλι δεν είναι σε 16:9 ούτε της ΕΡΤ ούτε άλλο, μόνο ο ΣΚΑϊ εκπέμπει σε 16:9.

Πιθανότατα έχεις κάποια ρύθμιση στη τηλεόρασή σου που "κόβει" ένα μέρος της οθόνης πάνω-κάτω και έτσι βλέπεις κατά τα άλλα "κανονικά" στη 16:9 τηλεόρασή σου (σε αυτή τη περίπτωση χάνεις το μισό λογότυπο του καναλιού και μία γραμμή υποτίτλων), είτε βλέπεις τους ανθρώπους κοντόχοντρους και δεν το έχεις παρατηρήσει.

Να δείχνουν μία ταινία στο τόσο σε 16:9 ναι, μπορεί και να συνέβη (έχω πετύχει σε άλτερ και νετ), σε γενικές γραμμές όμως το πλαίσιο είναι 4:3 σε όλα τα ελληνικά κανάλια πλην ΣΚΑϊ.

sorry...δεν το ειπα καλα...:O το ξερω οτι δεν μεταδιδονται σε 16:9 αλλα η TV τραβαει την εικονα για να καλυψει ολη την οθονη...σε ολα τα καναλια αναλογικα και ψηφιακα...MONO(!) στο Sport+ η εικονα δεν καλυπτει ολη την TV,δηλαδη η TV δεν τραβαει την εικονα οπως σε ολα τα αλλα καναλια...και φαινεται λιγο μαυρο δεξια και αριστερα τη οθονης...και σε μερικες μεταδοσεις του ΣΚΑΙ το εχω παρατηρησει αυτο...εχω κοιταξει στις ρυθμισεις αλλα δεν γινεται να το δω σε ολη την οθονη...συμβαινει το ιδιο και στους αλλους με το Sport+?:worry:

Free Your Mind...;)

sorry...δεν το ειπα καλα...:O το ξερω οτι δεν μεταδιδονται σε 16:9 αλλα η TV τραβαει την εικονα για να καλυψει ολη την οθονη...σε ολα τα καναλια αναλογικα και ψηφιακα...MONO(!) στο Sport+ η εικονα δεν καλυπτει ολη την TV,δηλαδη η TV δεν τραβαει την εικονα οπως σε ολα τα αλλα καναλια...και φαινεται λιγο μαυρο δεξια και αριστερα τη οθονης...και σε μερικες μεταδοσεις του ΣΚΑΙ το εχω παρατηρησει αυτο...εχω κοιταξει στις ρυθμισεις αλλα δεν γινεται να το δω σε ολη την οθονη...συμβαινει το ιδιο και στους αλλους με το Sport+?:worry:

Δηλαδή βλέπεις και το λογότυπο του sport+, και τις μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά;

Αν ρυθμίσεις την τηλεόρασή σου να δείχνει τα προγράμματα σε 4:3 και όχι σε 16:9, πώς σου το δείχνει το sport+;

Δηλαδή βλέπεις και το λογότυπο του sport+, και τις μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά;

Αν ρυθμίσεις την τηλεόρασή σου να δείχνει τα προγράμματα σε 4:3 και όχι σε 16:9, πώς σου το δείχνει το sport+;

ναι βλεπω το λογοτυπο του sport+ και τις μαυρες μπαρες δεξια και αριστερα...

αν ρυθμισω την τηλεοραση να δειχνει 4:3 μου δειχνει πολυ μικροτερη εικονα(σχεδον τετραγωνη)...

Free Your Mind...;)

Δεν φαίνεται να έχεις κάνει κάτι λάθος.

Επειδή λες ότι το έχεις παρατηρήσει και σε μερικές μεταδόσεις του ΣΚΑΪ αυτό, να φαίνονται δηλαδή μαύρες λωρίδες δεξιά-αριστερά, αυτό ίσως συμβαίνει επειδή ο ίδιος ο σταθμός παίρνει μια εκπομπή 4:3 και την διευρύνει σε 16:9, χωρίς να αλλοιώνει όμως τις διαστάσεις (ουσιαστικά δηλ. ζουμάρει στην εικόνα).

Απλά στο sport+ δεν έχει τύχει να το παρατηρήσω αυτό...

• 2 months later...

http://multistore.gr/shop/product_info.php?cPath=23_54_293&products_id=2096&osCsid=0fcfcc88ec3083f6a10b037018fe5e6c

Hello!

Καλησπέρα κι απο μένα... :)

Έχω κι εγώ πάρει τον αποκοδηκοποιητή JAGA για τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, cine+, Πρισμα, Ρικ και Sport κάτι...

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως θα μπορούσα να γράψω στο video ταινίες απο τα κανάλια αυτά;

Τι καλώδια πρέπει να έχω και πως τα συνδέω;

:O

Λογικά πρέπει να πάρεις σήμα από την έξοδο scart η s-video του αποκωδικοποιητή προς την εισοδο του βιντεο και να γραψεις από εκει...

Γιατι στο Βολο ενω παλιοτερα τα πιαναμε και τα τρια,τωρα δε πιανουμε spor +;

στη θεση του εκπεμπει η Βουλη...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

Γιατι στο Βολο ενω παλιοτερα τα πιαναμε και τα τρια,τωρα δε πιανουμε spor +;

στη θεση του εκπεμπει η Βουλη...

Και τα τρία ψηφιακά κανάλια εξέπεμπαν αναλογικά, χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση του αποκωδικοποιητή. Τώρα απλά στη συχνότητα που είχαν ρυθμίσει να εκπέμπει το sport+ έχουν επιλέξει να εκπέμπει το κανάλι της Βουλής. Αν πάρεις αποκωδικοποιητή θα βλέπεις κανονικά και τα τρία κανάλια και σε καλύτερη ποιότητα. ;)

Τώρα εννοείται ότι τα δύο υπόλοιπα κανάλια (Prisma+ & Cine+) εκπέμπουν και αναλογικά και μέσω του αποκωδικοποιητή.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δε προσφερουν κατι το σπουδαιο για να παρω και αποκωδικοποιητη...

οσο ηταν - ειναι ελευθερα καλα ειναι...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

• 3 months later...
Ξέρει κανείς πότε επιτέλους θα αρχίσει η εκπομπή του 2ου ψηφιακού μπουκέτουτης ΕΡΤ (ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3,ΒΟΥΛΗ)?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Ευτυχως τουλαχιστον υπαρχουνε EPG υπηρεσιες.ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ 2ου ΜΠΟΥΚΕΤΟΥ???Εδω και 1 χρονο το συζητανε και ακομα τιποτα.

Εχω ακουσει οτι απο Νοεμβρυο θα αρχισουνε δοκιμαστικες ψηφιακες εκπομπες των ιδιωτικων καναλιων.:shifty:Μακαρι...

Εχω ακουσει οτι απο Νοεμβρυο θα αρχισουνε δοκιμαστικες ψηφιακες εκπομπες των ιδιωτικων καναλιων.:shifty:Μακαρι...

Εδώ ψηφιακή ερτ ακούμε και ψηφιακή ερτ δεν βλέπουμε....

Τα ιδιωτικά μας μάραναν...

Στην Βρετανια εχει ηδη αρχισει η μετατροπη του αναλογικου σηματος σε ψηφιακο(switchover). check that:http://www.mofeu.eu/forum/showthread.php?t=427

and that:http://www.digitaluk.co.uk/

Από το υστέρημα μας θα χρηματοδοτηθούν :mad:

• 4 months later...
Εχω ακουσει ο,τι το σταρ κανει κατι δοκιμες για ψηφιακη εκπομπη.Εγω παντως δεν εχω πιασει τιποτα.Το εχει πετυχει κανεις εστω για λιγο?

Εχω ακουσει ο,τι το σταρ κανει κατι δοκιμες για ψηφιακη εκπομπη.Εγω παντως δεν εχω πιασει τιποτα.Το εχει πετυχει κανεις εστω για λιγο?

αχαχαχαχα

στην ελλάδα είμαστε....

το 2010 ίσως

Εχω ακουσει οτι καπιοι που μενουν κοντα στην Κηφησια(εκει βρισκονται οι εγκαταστασεις του Star)απο τον οκτωμβριο εχουν πιασει για λιγο το star ψηφιακα.

http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?t=10813&start=30&sid=5333729b69aab7237c10b9426cca20be

Εχω ακουσει οτι καπιοι που μενουν κοντα στην Κηφησια(εκει βρισκονται οι εγκαταστασεις του Star)απο τον οκτωμβριο εχουν πιασει για λιγο το star ψηφιακα.

http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?t=10813&start=30&sid=5333729b69aab7237c10b9426cca20be

Αντε να δουμε και εμεις καθαρο σημα

Μονο χιονια βλεπουμε

• 2 weeks later...
Σημερα απο το πρωϊ η τηλεοραση μου εχει χασει τα ψηφιακα καναλια.Και στα 4 η οθονη ειναι μαυρη.Επισεις εχασε για λιγο και το Star(για περιπου 20 λεπτα)αλλα μετα το σημα επανηρθε.Απο τι να προερχεται αραγε αυτο?Το εχει παθει κανεις αλλος?