Jump to content

Ενοχλητική συμπεριφορά σε δημόσιους χώρους


kostas_pav
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι Τουμπιώτες της παρέας ίσως να τα έχουν ζήσει:

1. Στο αστικό 14 που πηγαίνει Α. Τούμπα κυκλοφορεί ένας τύπος που ρεύεται ασύστολα, ηχηρά και επιδεικτικά. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή απλά γουστάρει όταν το κάνει αλλά όσοι τον πετυχαίνουν για πρώτη φορά ξαφνιάζονται και ξεκινοούν ένα σουσουρο στο λεωφορείο του τύπου "μα τι κάνει, ας τον σταματήσει κάποιος κτλ" αλλά ποτέ δε γίνεται τίποτα. Τι να του πεις, είναι και ενήλικος,30-35 υποθέτω.

2. Στην οδό Περραιβού (πάλι Τούμπα) απ'όπου περνάει το αστικό 30 (Τριανδρία -Αποθήκη) τέρμα κάτω κοντά στο αλσύλιο, έχει κάτι σχολεία. Το καλοκαίρι που τα παράθυρα του αστικού είναι ανοιχτά στήνουν καραούλι κάτι τσο###κια με μπαλόνια γεμάτα με νερό και μόλις περάσει το αστικό τα πετάνε. Μάλιστα τη φορά που έτυχε να το δω με τα μάτια μου ήμουν μέσα στο αστικό και ένα μπαλόνι μπήκε μέσα και έσκασε πάνω σε δυο παππούδες οι οποίοι έγιναν λούτσα. Ευτυχώς, πλέον τα περισσότερα αστικά έχουν κλιματισμό και ΄τέρμα τα ανοιχτά παράθυρα

 

 

Ααααααχχχχχ κάτι τέτοια θυμάμαι και θέλω να ξαναγυρίσω...Good times

Είναι δώδεκα η ώρα είναι η ώρα των σκιών

Κάπου θα σε συναντήσω, κάπου θα σε βρω

Λύκε λύκε είσαι εδώ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 83
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω παντως οταν βλεπω τετοιους μλκες αλλαζω δρομο, οχι γιατι τους φοβαμαι, αλλα γιατι πολυ απλα δεν θελω να σπαταλω την ωρα μου σε μλκιες κ καβγαδες αλλη ορεξη δεν ειχα.....

Αυτο που μου την σπαει παντως ειναι οτι κατι μικρα το παιζουν κ μαμιαδες. Σημερα πχ ημουν σε ενα net cafe κ ηταν κατι μικρα που το ειδαν κ μαγκες που επαιζαν counter strike κ warcraft κ δεν ελεγαν κυριολεκτικα τπτ αλλο 'μλκ θα σε μαμισω, αντε μην σας μαμισω ολους, σε μαμω παλιοφουστη, αμα σε μαμισω παλιομαριολη'.:help:

Ειναι ωρες ωρες να σηκωθεις κ να πεις 'σιγα ρε μαμια θα σου πεσει απο το πολυ το μαμισι':lol:

Ενω κατι αλλοι αθυγγανοι original ομως, βριζουν πιο λιγο :whistle:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Αν και είσαι σωστότατος στις απόψεις σου και προφανώς μέρα με τη νύχτα από τον τσιπιρίκο που έβριζε, στην ηλικία δεν διαφέρετε και πολύ ,αν βέβαια έχεις την πραγματική σου στα στοιχεία σου και αν ο πιτσιρικάς ήταν όντως 15:)

 

Δηλαδή οι 15χρονοι πρέπει να συμπεριφέρονται οσάν νταλικέριδες; (με την στερεοτυπική έννοια της λέξης; ) :Ρ

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι παντα θεμα ηλικιας..δηλαδη δεν παει να πει οτι ολοι οι 15χρονοι τα κανουν αυτα,εγω δεν τα εκανα.Απλα ειναι θεμα συμπεριφορας του καθε ατομου..παιζουν ρολο οι παρεες του και η ανατροφη απο την οικογενεια του.
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν βοδια και βοδια... χθες βγαινοντας απο το σινεμα και μπαινωντας στο ασανσερ (στα city gate) ηταν ενα βοδι και μια κατσικα που καπνιζαν μεσα στο ασανσερ. Τι να τους κανεις? Να τους σπασεις το κεφαλι? Βοδια θα συνεχισουν να ειναι...

Εμείς έχουμε έναν τέτοιον μόνιμα στην πολυκατοικία μας. Και για μένα, αστο, δεν πειράζει. Αλλά πρωί πρωί όταν μπαίνω στο ασανσερ με τη μικρή για να πάμε στο νηπιαγωγείο, είναι δράμα...

Κι όπως λές, ό,τι και να του πω, τι θα γίνει? Για να κανει κάτι τέτοιο καταλαβαίνετε τι τύπος είναι. Μήπως θα φτιάξει? Τοπολύ πολυ να τσακωθούμε (που το σιχαίνομαι), και να καπνίζει στο ασανσέρ, δυο φορές περισσότερο, μόνο και μόνο απο κόντρα!

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά: Όπως μεγαλώσει κανείς. Ότι ανατροφή πάρει κυρίως του γονείς και λιγότερο από το περιβάλλον. Βέβαια, η πιτσιρικαρία γενικά έχει μια τάση να σχηματίζει αγέλες, κοπάδια και άλλες συγκεντρώσεις του ζωικού βασιλείου.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

 

★ ★ ★ ★ ★ ★

Link to comment
Share on other sites

τι συμπεριφορα..ημουν στην εγνατια με το αυτοκινητο(σταματημενος) και ειναι ενα μηχανακι που κανει ελιγμους με αποτομους και μου χτυπαει ο βλα..ς τον προφυλαχτηρα! τον κορναρω και μου λεει "τι θες ρε?"

ρε???????? :chair: ε κατεβηκα...αλλα εφυγε τι να το κανεις?

εγω αυτα τα λεω αλητεια και θρασυτητα :whip:

Από το καλοκαίρι είχα ένα πρόβλημα στον αριστερο ώμο από το ποδόσφαιρο. Τις προάλλες χτύπησα στο ίδιο σημείο και έφτασα στο σημείο να πάω σε ορθοπεδικό για να το κοιτάξει. Διέσχιζα την Λ. Ποσειδώνος, πεζός, με το φανάρι πράσινο, και περνάει ένας τύπος με κόκκινο...Τον βρίζω με την πλέον γνωστή ανά την υφήλιο ελληνική λέξη που αρχίζει από το 12ο γράμμα της ΑΒ. Ο τύπος κατεβαίνει στη στιγμή από το αυτοκίνητο και μου πιάνει με δύναμη το αριστερό μου χέρι. Του λέω με έντονο ύφος να μου αφήσει το χέρι γιατί θα πάω αμέσως στην τροχαία να καταγγείλω το περιστατικό. Κατέβηκε στο μεταξύ και ο συνοδηγός και σε μία ανύποπττη φάση φύγανε. Εγώ είχα κρατήσει βέβαια τις πινακίδες και σκεφτόμουνα μήπως έπρεπε να κάνω την καταγγελία μου, να φωνάξω για μάρτυρα το παλικάριπου ήταν δίπλα μου στο δρόμο και να θσχυριστώ ότι αυτοί μου προκάλεσαν τη ζημιά στο χέρι... Έστεκε ή είμαι λίγο υπερβολικός;

Link to comment
Share on other sites

Ουουουουου μια και δυό!!!

Επειδή μάλιστα μένω στο Παγκράτι και τα τελευταία χρόνια όλα τα καφέ βρίσκονται εδώ, μαζεύεται όλη η πιτσιρικαρία από παντου και γίνεται το έλα να δεις!

Στην αρχή θορυβήσαι, μετά συνηθίζεις. Θα μου πεις, εφηβεία είναι θα περάσει, ε, εμείς μόνο εφηβεία έχουμε. Μόλις περνάει, φεύγει αυτή η σειρά κι ερχεται άλλη.

 

Πες τα, πες τα. Κι εγω απο το Λυκειο ειχα συνηθισει να πηγαινω για καφε Παγκρατι αλλα εχει παραγινει η κατασταση τα τελευταια χρονια. Ειδικα τα Σαββατα ξαμολιουνται ολα τα γυμνασια και τα Λυκεια της περιοχης και οπου και να πας δεν βρισκεις ησυχια.

Ιδιαιτερα μου τη δινουν κατι μικρομεγαλα ψωνακια κοριτσια που βριζουν σαν νταλικιερηδες και νομιζουν οτι καποια ειναι. Ειχα πετυχει τρια τετοια γυρω στα 14 στο λεωφορειο και τα ειδα ολα. Το τι ελεγε το στομα τους απεριγραπτο. :mad:

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Link to comment
Share on other sites

Τώρα το πήρατε χαμπάρι ότι έχουμε γεμίσει με κάφρους?

Δεν ξέρω σε τι οφείλεται, μήπως οι οικονομικές δυσκολίες που περνάμε, μήπως η ανατροφή που έχουνε πάρει, μήπως η τρέλα της Αθήνας (ευτηχώς δεν μένω όλες τις μέρες στην Αθήνα διότι θα τα είχα "παίξει"), ίσως όλα. Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει απελπιστικά θρασύς - στην οδήγηση (αποφευγω να οδηγάω διότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μείνω ήρεμος) μπαίνουν σφήνες, κάνουν επικίνδυνες μανούβρες (γιαυτούς σκασίλα μου, το θέμα οτι κινδυνέυεις και αυτοί στα @@@ τους) - στο skate ' θέλουν $ για διόδια στους δημόσιους χώρους κάποιοι νταήδες εξυπνάκηδες γύρο στα 18 και ως συνήθως τα παίρνω άγρια - δεν δίνω δεκάρα (και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια εμφανώς)και πέφτει ξύλο και απο τις δύο πλευρές (δεν έχουν σχέση με skate, καμία σχέση με το σπορ, αλβανοί συνήθως) - στην πολυκατοικία με ενοίκους κλπ. Το αποκορύφωμα είναι όταν είδα έναν να μπαίνει στον πίσω κήπο μας (είχα αφήσει την πόρτα ανοιχτή για κάποιες δουλειές) γιατί βαριόταν να πάει λίγα μέτρα παρακάτω που ο δρόμος φαρδένει για να κάνει αναστροφή :shock:.Ευτηχώς το φαινόμενο δεν έχει εξαπλωθεί τόσο στην επαρχία (μόνο με το πίσω κήπο συνέβεί και με κάποιους με πλωτές μπανιέρες το καλοκαίρι που μπαίνουν με το έτσι θέλω στην περιοχή των λουόμενων και εκτός απο τα καυσαέρια αδειάζουν και λύματα) και βρίσκω αρκετή ηρεμία όταν δεν είμαι Αθήνα! Το θέμα είναι οτι όταν τραβάς όλα αυτά κάθε μέρα αρχίζεις και γίνεσε και εσυ επιθετικός και γίνεται ενας φάυλος κύκλος.:confused:

Link to comment
Share on other sites

Από τέτοια περιστατικά χορτάσαμε, ειδικά στα λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λ.π. Πέρσι τον χειμώνα θυμάμαι έναν μα...α στο Α1 (Πειραιάς-Βούλα) που είχε ανοιχτό το μισό παράθυρο στην θέση που καθόταν ενώ έξω είχε 3 βαθμούς. Εγώ καθόμουν όρθιος, απέναντι από την θέση του, γιατί δεν είχε ελεύθερες θέσεις. Μόλις βλέπω το παράθυρό του ανοιχτό κατάλαβα για ποιον λόγο είχα ξεπαγιάσει τόση ώρα ενώ φόραγα μπουφάν και χοντρά ρούχα. Πάω με την μία και το κλείνω. Και μου λέει ο μα....ς "Α με ζαλίζει το λεωφορείο" και απαντάω εγώ τσαντισμένος "Και τι με νοιάζει αν σε ζαλίζει εσένα το λεωφορείο; Επειδή σε ζαλίζει εσένα πρέπει να ξεπαγιάσω με 3 βαθμούς έξω;" . Φυσικά δεν τόλμησε να το ανοίξει ξανά μέχρι να φτάσουμε στον Πειραιά και να κατέβουμε από το λεωφορείο.

Κάποια φορά πριν από 3-4 μήνες ήμουν στο τραμ με έναν φίλο μου και πηγαίναμε για καφέ στο KITCHEN BAR. Δίπλα μας καθόντουσαν κάτι ηλίθια πιτσιρίκια το πολύ 14 ετών. Κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό μου (έχω τραγούδι για ήχο κλήσης και συγκεκριμένα το Maggie Reilly-Moonlight Shadow) και την ώρα που το έβγαζα από την τσέπη μου για να απαντήσω βλέπω τα βλαμμένα να με κοιτάζουν καλά-καλά και να χασκογελάνε. Δεν έδωσα σημασία εκείνη την ώρα γιατί ήθελα να μιλήσω στο τηλέφωνο. Αφού τέλειωσα κάνω νόημα στον φίλο μου που καθόταν μπροστά μου ότι του στέλνω μήνυμα. Του είπα κάτι σχετικό με τα βλαμμένα. Μόλις έστειλα το μήνυμα έβαλα το κινητό στην τσέπη μου γρήγορα και περίμενα να έρθει η αναφορά. Μόλις ήρθε το άφησα επίτηδες να χτυπάει για να δω τι θα κάνουν τα βλαμμένα. Άρχισαν να κάνουν κινήσεις ότι και καλά χορεύουν και ταυτόχρονα χασκογελούσαν. Μετά έβαλα επίτηδες να παίξει ένα τραγούδι στο κινητό. Πάλι τα ίδια. Στο τέλος νευρίασα, σηκώθηκα πάνω και πήγα δίπλα στον ένα και του λέω σχετικά ήρεμα και κοιτώντας τον πολύ άγρια "Μήπως έχεις κανένα πρόβλημα με το κινητό μου;" ο μικρός χέστηκε και μου λέει τραυλίζοντας "Εεε όχι, μου άρεσε πολύ το τραγούδι" . Φυσικά δεν τόλμησαν να ξαναμιλήσουν, ούτε να κοιτάξουν εμένα και τον φίλο μου.

Γενικά πάντως αν κάποιος κάνει βλακείες ΧΩΡΙΣ να απευθύνεται σε εμένα τις περισσότερες φορές δεν δίνω σημασία. Αν όμως κάνει ή πει κάτι που αφορά εμένα θα τον τσακίσω, θα τον πατήσω όπου βρίσκομαι. Π.χ. μια τρελή στο Α5 όταν πήγαινα στην COMDEX τον Νοέμβριο ( kostas_pav διάβασε και θα θυμηθείς το σκηνικό :p :p ) έπαιζα με το καινούργιο κινητό του kostas_pav και είχα μουσική. Κάποια στιγμή αρχίζει να μου λέει κάτι αηδίες και τσίτωσα. Την ξέχεσα πολύ άσχημα [με άκουγαν σε ολόκληρο το λεωφορείο, λίγο πίσω από την θέση του οδηγού μέχρι πίσω στην γαλαρία σε αρθρωτό (διπλό) λεωφορείο Mercedes] και λέει κάποια στιγμή "Γ.μώ την μάνα που σε γέννησε" . Μόλις το άκουσα μου γύρισε το μυαλό, σηκώνομαι και πάω απέναντί της. Της λέω αρκετά ήρεμα "Είπες μήπως τίποτα για την μάνα μου;" και μου απαντάει "Ναι, είπα γ.μώ την μάνα που σε γέννησε" και τότε τρελάθηκα και άρχισα να της ρίχνω πολύ χοντρά μπινελίκια (συγκρατήθηκα για 15 λεπτά με όλες τις αηδίες που μου έλεγε αλλά με το τελευταίο τρελάθηκα) . Ήρθε ένας νεαρός, με πιάνει από εκεί που ήμουν και με τραβάει πίσω γιατί ήμουν έτοιμος να την σπάσω εκεί μέσα με αυτό που τόλμησε να πει για την μάνα μου. Τότε νευρίασα ακόμα περισσότερο και συνέχισα να της ρίχνω μπινελίκια. Εν τω μεταξύ, όσο της έριχνα καντίλια, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ έλεγαν "Για ποιον λόγο έβρισες έτσι το παιδί; Σε ενόχλησε;" και έλεγαν σε εμένα "Μην ασχολείσαι μαζί της, κάθε μέρα αυτά κάνει, τσακώνεται με όλους τους επιβάτες" . Όπως με κράταγε ο άλλος μου την έδωσε τόσο με αυτά που συνέχιζε να λέει και πήγα να φύγω, εκείνη την ώρα θα την έσπαγα στο ξύλο. Όμως ο άλλος πρόλαβε και με κράτησε. Σκάω μια μπουνιά στην σιδεριά που έχει εκεί το λεωφορείο. Αυτή την πέταξε ο οδηγός έξω από το λεωφορείο και όπως πάει να ξεκινήσει την βλέπω απ' έξω να με μουτζώνει και να κάνει κ...δάχτυλο.

Αυτά και συγγνώμη αν σας ζάλισα :p

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/
Link to comment
Share on other sites

Με ενοχλει το καπνισμα που μερικοι δε σεβονται αυτους που δεν καπνιζουν και αναβουν τα τσιγαρα το ενα μετα το αλλο.:mad:
Link to comment
Share on other sites

Από το καλοκαίρι είχα ένα πρόβλημα στον αριστερο ώμο από το ποδόσφαιρο. Τις προάλλες χτύπησα στο ίδιο σημείο και έφτασα στο σημείο να πάω σε ορθοπεδικό για να το κοιτάξει. Διέσχιζα την Λ. Ποσειδώνος, πεζός, με το φανάρι πράσινο, και περνάει ένας τύπος με κόκκινο...Τον βρίζω με την πλέον γνωστή ανά την υφήλιο ελληνική λέξη που αρχίζει από το 12ο γράμμα της ΑΒ. Ο τύπος κατεβαίνει στη στιγμή από το αυτοκίνητο και μου πιάνει με δύναμη το αριστερό μου χέρι. Του λέω με έντονο ύφος να μου αφήσει το χέρι γιατί θα πάω αμέσως στην τροχαία να καταγγείλω το περιστατικό. Κατέβηκε στο μεταξύ και ο συνοδηγός και σε μία ανύποπττη φάση φύγανε. Εγώ είχα κρατήσει βέβαια τις πινακίδες και σκεφτόμουνα μήπως έπρεπε να κάνω την καταγγελία μου, να φωνάξω για μάρτυρα το παλικάριπου ήταν δίπλα μου στο δρόμο και να θσχυριστώ ότι αυτοί μου προκάλεσαν τη ζημιά στο χέρι... Έστεκε ή είμαι λίγο υπερβολικός;

υπερβολικος θα ησουν πιστευω,γιατι το μονο που θα κανες ηταν να τρεχεις περα οτι περασε με κοκκινο...θα ετρεχες και για το χερι σου....ειναι ψυχοφθορα η κατασταση αυτη...

Never Give Up:!:

Join friend!

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω, δεν αντέχω αυτούς που αφήνουν ανοιχτά τα κινητά στο σινεμά - ακόμα χειρότερα, αυτοί που όχι μόνο το αφήνουν ανοιχτό και χτυπάει, αλλά απαντάνε κιόλας :shock: . Σοβαρά, μερικοί νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες. Πόσο δύσκολο είναι να το βάλεις στο αθόρυβο!

 

Επίσης, παρόλο που καπνίζω, ενοχλούμαι πάρα πολύ όταν άλλοι ανάβουν τσιγάρο εκεί που δεν επιτρέπεται.

 

Και τέλος, -τώρα μπορεί να με πείτε υπερβολική- εκνευρίζομαι πολύ με αυτούς που στέκονται στην αριστερή μεριά στις κυλιόμενες του μετρό και έτσι κλείνουν και τις δύο πλευρές και γίνεται χαμός και δεν μπορείς να ανέβεις γρήγορα άμα θες (κι όλα αυτά ενώ παίζει ηχογραφημένο μήνυμα στο μετρό "παρακαλούμε να στέκεστε στη δεξιά πλευρά!)

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Link to comment
Share on other sites

Η αγενής και ενοχλητική συμπεριφορά πιστεύω ότι οφείλεται στην έλλειψη Παιδείας. Στο σχολείο εκτός από την ΑΒ και το 1+1=2 έπρεπε να μας μαθαίνουν πώς να σεβόμαστε το διπλανό μας και πώς να τηρούμε τους άγραφους κανόνες καλής συμπεριφοράς, επίσης μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου παίζει και η οικογένεια που μεγαλώνει αλλά και γενικότερα οι άνθρωποι που συναναστρέφεται.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

Και τέλος, -τώρα μπορεί να με πείτε υπερβολική- εκνευρίζομαι πολύ με αυτούς που στέκονται στην αριστερή μεριά στις κυλιόμενες του μετρό και έτσι κλείνουν και τις δύο πλευρές και γίνεται χαμός και δεν μπορείς να ανέβεις γρήγορα άμα θες (κι όλα αυτά ενώ παίζει ηχογραφημένο μήνυμα στο μετρό "παρακαλούμε να στέκεστε στη δεξιά πλευρά!)

 

Αν και εκνευρίζομαι κι εγώ με το παραπάνω, οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι η σύσταση του μηνύματος είναι για λόγους ασφάλειας, και όχι για να ανεβαίνουμε τη σκάλα πιο γρήγορα. Πρέπει να μένει ελεύθερη δίοδος σε περίπτωση ανάγκης.

 

Εμένα πάντως το χειρότερο μου είναι όταν μέσα στο λεωφορείο αρχίζουν να παραπονιούνται για όλα τα στραβά της ζωής τους φωναχτά. Πραγματικά ζαλίζομαι. Κι εγώ έχω προβλήματα αλλά δεν μπαίνω μέσα στο λεωφορείο και αρχίζω τη διαμαρτυρία λες και όλοι οι υπόλοιποι έχουν όρεξη να τα μάθουν.

Link to comment
Share on other sites

Από το καλοκαίρι είχα ένα πρόβλημα στον αριστερο ώμο από το ποδόσφαιρο. Τις προάλλες χτύπησα στο ίδιο σημείο και έφτασα στο σημείο να πάω σε ορθοπεδικό για να το κοιτάξει. Διέσχιζα την Λ. Ποσειδώνος, πεζός, με το φανάρι πράσινο, και περνάει ένας τύπος με κόκκινο...Τον βρίζω με την πλέον γνωστή ανά την υφήλιο ελληνική λέξη που αρχίζει από το 12ο γράμμα της ΑΒ. Ο τύπος κατεβαίνει στη στιγμή από το αυτοκίνητο και μου πιάνει με δύναμη το αριστερό μου χέρι. Του λέω με έντονο ύφος να μου αφήσει το χέρι γιατί θα πάω αμέσως στην τροχαία να καταγγείλω το περιστατικό. Κατέβηκε στο μεταξύ και ο συνοδηγός και σε μία ανύποπττη φάση φύγανε. Εγώ είχα κρατήσει βέβαια τις πινακίδες και σκεφτόμουνα μήπως έπρεπε να κάνω την καταγγελία μου, να φωνάξω για μάρτυρα το παλικάριπου ήταν δίπλα μου στο δρόμο και να θσχυριστώ ότι αυτοί μου προκάλεσαν τη ζημιά στο χέρι... Έστεκε ή είμαι λίγο υπερβολικός;

Στην Ελλάδα δεν είναι να μπλέκεις με μηνύσεις. Αν ήσουν στη Γερμανία ναι να το έκανες, θα έβρισκες το δίκιο σου και θα έπαιρνες μια γερή αποζημίωση για πάρτη σου. Αν σου άφηνε δε και κανά κουσούρι (όχι απαραίτητα βαρύ, μια γρατζουνιά που δε φεύγει πχ.) τότε θα σε πλήρωνε εφ'όρου ζωής σύνταξη. :shifty: Εδώ όμως δεν έχει τέτοια...

Ιδιαιτερα μου τη δινουν κατι μικρομεγαλα ψωνακια κοριτσια που βριζουν σαν νταλικιερηδες και νομιζουν οτι καποια ειναι. Ειχα πετυχει τρια τετοια γυρω στα 14 στο λεωφορειο και τα ειδα ολα. Το τι ελεγε το στομα τους απεριγραπτο. :mad:
Ευτυχώς που υπάρχουν και κορίτσια με τέτοιες απόψεις. :) Λίγα μεν, αλλά υπάρχουν. Το ασύστολο βρίσιμο των κοριτσιών είναι εντελώς ξενερωτικό και αντιαισθητικό γενικώς. Δε πα'νά 'ναι η άλλη το καλύτερο μοντέλο του κόσμου, άμα ανοίξει το στόμα της και αρχίζει να βρίζει άντε γεια...

Αν και εκνευρίζομαι κι εγώ με το παραπάνω, οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι η σύσταση του μηνύματος είναι για λόγους ασφάλειας, και όχι για να ανεβαίνουμε τη σκάλα πιο γρήγορα. Πρέπει να μένει ελεύθερη δίοδος σε περίπτωση ανάγκης.

Κανονικά η αριστερή μεριά πρέπει να είναι πάντα ελεύθερη. Στη Γερμανία τηρείται αυτό ευλαβικά. Links gehen, rechts stehen το λένε εκεί. :p Εμείς σαν τα ζώα πιάνουμε την αριστερή και κολλάει όλη η σκάλα... Αν δεν υπάρχει παιδεία αυτά έχουμε... :mad:

Link to comment
Share on other sites

Και τέλος, -τώρα μπορεί να με πείτε υπερβολική- εκνευρίζομαι πολύ με αυτούς που στέκονται στην αριστερή μεριά στις κυλιόμενες του μετρό και έτσι κλείνουν και τις δύο πλευρές και γίνεται χαμός και δεν μπορείς να ανέβεις γρήγορα άμα θες (κι όλα αυτά ενώ παίζει ηχογραφημένο μήνυμα στο μετρό "παρακαλούμε να στέκεστε στη δεξιά πλευρά!)

Η αριστερη μεριά πρέπει να μένει ελευθερη για λόγους ασφαλείας και όχι για να τρέχει ο καθενάς για να γλιτώσει 3-4 δευτερόλεπτα με κινδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Όποιος ειναι τοσο ανυπόμονος ανεβαίνει/κατεβαίνει από τις κανονικές σκάλες. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν..

 

Here we go again. :p

Link to comment
Share on other sites

Η αριστερη μεριά πρέπει να μένει ελευθερη για λόγους ασφαλείας και όχι για να τρέχει ο καθενάς για να γλιτώσει 3-4 δευτερόλεπτα με κινδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Όποιος ειναι τοσο ανυπόμονος ανεβαίνει/κατεβαίνει από τις κανονικές σκάλες. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν..

 

Here we go again. :p

Σίγουρα γιαυτό είναι επίσημα η αριστερή πλευρά, αλλά όταν αδειάζει ο συρμός και μαζεύονται όλοι στην αριστερή μεριά στις σκάλες και αγναντεύουν το υπερπέραν, ε δε σου τη δίνει αυτό; :mad: Περπάτα λίγο να αποσυμφοριστεί η κίνηση στις σκάλες... Μα τι ζώα, όσο το σκέφτομαι...

Link to comment
Share on other sites

 

Κανονικά η αριστερή μεριά πρέπει να είναι πάντα ελεύθερη. Στη Γερμανία τηρείται αυτό ευλαβικά. Links gehen, rechts stehen το λένε εκεί. :p Εμείς σαν τα ζώα πιάνουμε την αριστερή και κολλάει όλη η σκάλα... Αν δεν υπάρχει παιδεία αυτά έχουμε... :mad:

 

Δεν ειναι θεμα παιδειας ΜΟΝΟ. Οπως πολυ σωστα λες, στη γερμανια λενε "links...". Στην αγγλια στο μετρο εχει βρωμισει ο τοπος με πινακιδες "stand on the right". Εδω εχεις δει κατι αντιστοιχο; Καποιος που δεν εχει παει στο εξωτερικο πως πρεπει να ξερει τετοιους κανονες; Αρα δεν φταινε τα ζωα, αλλα οι ...τσοπανηδες.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα γιαυτό είναι επίσημα η αριστερή πλευρά, αλλά όταν αδειάζει ο συρμός και μαζεύονται όλοι στην αριστερή μεριά στις σκάλες και αγναντεύουν το υπερπέραν, ε δε σου τη δίνει αυτό; :mad: Περπάτα λίγο να αποσυμφοριστεί η κίνηση στις σκάλες... Μα τι ζώα, όσο το σκέφτομαι...

Δεν ειπα οτι ειναι σωστό να στέκεσαι αριστερά. Το αντιθετό.

Ειπα ότι οσο λάθος είναι να στεκεσαι αριστερά, τόσο λαθος και περισσότερο ειναι να ανεβοκατεβαίνεισ γρήγορα τις σκάλες.;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θεμα παιδειας ΜΟΝΟ. Οπως πολυ σωστα λες, στη γερμανια λενε "links...". Στην αγγλια στο μετρο εχει βρωμισει ο τοπος με πινακιδες "stand on the right". Εδω εχεις δει κατι αντιστοιχο; Καποιος που δεν εχει παει στο εξωτερικο πως πρεπει να ξερει τετοιους κανονες; Αρα δεν φταινε τα ζωα, αλλα οι ...τσοπανηδες.

Στο μετρο παντως εχει πινακιδες που λενε "Keep Left".

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

Η αριστερη μεριά πρέπει να μένει ελευθερη για λόγους ασφαλείας και όχι για να τρέχει ο καθενάς για να γλιτώσει 3-4 δευτερόλεπτα με κινδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Όποιος ειναι τοσο ανυπόμονος ανεβαίνει/κατεβαίνει από τις κανονικές σκάλες. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν..

 

Here we go again. :p

 

Σίγουρα υπάρχει η αριστερή μεριά και για λόγους ασφαλείας αλλά και για να μπορείς να προχωρήσεις γρηγορότερα, όπως είπε σωστά ο minovg ότι γίνεται στη Γερμσνία.

Υπάρχει κάποιος λόγος να στέκεται κάποιος μόνος του στην αριστερή πλευρά όταν βλέπει ότι όλοι οι άλλοι είναι δεξιά?? (εντάξει, δεν λέω για τις περιπτώσεις που υπάρχει υπερβολικά πολλή κίνηση). Ειδικά όταν υπάρχει και το ηχογραφημένο μήνυμα? Κάτι τέτοια με εκνευρίζουν.

Και όσον αφορά το "αν κάποιος είναι ανυπόμονος ανεβαίνει/κατεβαίνει από τις κανονικές σκάλες. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν..", αν ίσχυε αυτό, θα υπήρχαν μόνο οι κανονικές έτσι δεν είναι? Όι κυλιόμενες δεν υπάρχουν για να στεκόμαστε και να αγναντεύουμε απέναντι, αλλά να ανεβαίνουμε πολλά σκαλοπάτια γρήγορα και πιο ξεκούραστα.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα υπάρχει η αριστερή μεριά και για λόγους ασφαλείας αλλά και για να μπορείς να προχωρήσεις γρηγορότερα, όπως είπε σωστά ο minovg ότι γίνεται στη Γερμσνία.

1. Υπάρχει κάποιος λόγος να στέκεται κάποιος μόνος του στην αριστερή πλευρά όταν βλέπει ότι όλοι οι άλλοι είναι δεξιά?? (εντάξει, δεν λέω για τις περιπτώσεις που υπάρχει υπερβολικά πολλή κίνηση). Ειδικά όταν υπάρχει και το ηχογραφημένο μήνυμα? Κάτι τέτοια με εκνευρίζουν.

2. Και όσον αφορά το "αν κάποιος είναι ανυπόμονος ανεβαίνει/κατεβαίνει από τις κανονικές σκάλες. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν..", αν ίσχυε αυτό, θα υπήρχαν μόνο οι κανονικές έτσι δεν είναι? Όι κυλιόμενες δεν υπάρχουν για να στεκόμαστε και να αγναντεύουμε απέναντι, αλλά να ανεβαίνουμε πολλά σκαλοπάτια γρήγορα και πιο ξεκούραστα.

1. Οχι δεν υπάρχει. Στα λόγια μου έρχεσαι. Πρέπει να στεκόμαστε δεξιά για λόγους ασφαλείας. Ασφαλεία την οποία θέτει σε κίνδυνο όποιος τρέχει στις κυλιόμενες.

2. Το πόσο γρήγορα θα ανεβοκατέβεις από τις κυλιόμενες το καθορίζει η ταχύτητα της σκάλας. Αντιστοιχα στις σταθερες το καθορίζει το κέφι σου, η αντοχή σου, το πρόγραμμα σου κλπκλπ.;)

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, Bayern 7, δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ το θέμα της ασφάλειας μέχρι να το αναφέρεις. :love:

Νόμιζα ότι αρκούν οι κανονικές σκάλες γι' αυτό. :O

Πάντως - άσχετο- οφείλω να ομολογήσω ότι πρέπει να βιάζομαι πάρα μα πάρα πολύ για να ανέβω με τις κανονικές - ειδικά σε κάτι σταθμούς τύπου Σύνταγμα που υπάρχουν 2000 σκαλιά.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Link to comment
Share on other sites

Στο μετρο παντως εχει πινακιδες που λενε "Keep Left".

Για ποια χώρα μιλάμε? Για κάποια ίσως που η μητρική της γλωσσα είναι η αγγλική???:wacko: :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...