finos1 Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 04:05 μμ Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 04:05 μμ Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα περίεργο θέμα με δεδομένα κινητής σε Cosmote.(WU πακετο) Σε Poco X5 Pro με 5G SIM, καινούρια. Το throughput στο 5G “ταβανιάζει” σταθερά γύρω στα 100–110 Mbps download και 10–11 Mbps upload (ταχύτητα ύποπτα κοντά σε προφίλ σταθερής 100 Mbps), ανεξάρτητα από περιοχή ή ώρα, με συμπεριφορά που θυμίζει έντονα capped profile. Έχω δοκιμάσει τη SIM μου σε άλλη συσκευή και παραμένει κολλημένη εκεί, ενώ άλλη SIM Cosmote στο δικό μου κινητό, στο ίδιο σημείο, πιάνει κανονικά 300–350 Mbps. Άρα αποκλείω θέμα συσκευής ή κάλυψης και δείχνει καθαρά προς provisioning / QoS limitation στη γραμμή ενα rate limit στο core. Έγινε επικοινωνία με support, αλλά δεν άνοιξε ticket για περαιτέρω διερεύνηση. έμειναν σε βασικά troubleshooting βήματα (VoLTE on/off, reboot). Σε φάση που αν μου έλεγαν να χορέψω σα ζουλού με πανσέληνο πάνω από το κινητό, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε. Έχει δει κανείς αντίστοιχο θέμα. Η ταχύτητα είναι πολυ ύποπτη για κοφτη και μου εκανε εντυπωση. 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. Τρίτη στις 11:09 πμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 11:09 πμ Ποιο APN χρησιμοποιείς; Είναι το ίδιο σε όλες τις δοκιμές; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τρίτη στις 11:12 πμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 11:12 πμ 19 ώρες πριν, finos1 said: Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα περίεργο θέμα με δεδομένα κινητής σε Cosmote.(WU πακετο) Σε Poco X5 Pro με 5G SIM, καινούρια. Το throughput στο 5G “ταβανιάζει” σταθερά γύρω στα 100–110 Mbps download και 10–11 Mbps upload (ταχύτητα ύποπτα κοντά σε προφίλ σταθερής 100 Mbps), ανεξάρτητα από περιοχή ή ώρα, με συμπεριφορά που θυμίζει έντονα capped profile. Έχω δοκιμάσει τη SIM μου σε άλλη συσκευή και παραμένει κολλημένη εκεί, ενώ άλλη SIM Cosmote στο δικό μου κινητό, στο ίδιο σημείο, πιάνει κανονικά 300–350 Mbps. Άρα αποκλείω θέμα συσκευής ή κάλυψης και δείχνει καθαρά προς provisioning / QoS limitation στη γραμμή ενα rate limit στο core. Έγινε επικοινωνία με support, αλλά δεν άνοιξε ticket για περαιτέρω διερεύνηση. έμειναν σε βασικά troubleshooting βήματα (VoLTE on/off, reboot). Σε φάση που αν μου έλεγαν να χορέψω σα ζουλού με πανσέληνο πάνω από το κινητό, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε. Έχει δει κανείς αντίστοιχο θέμα. Η ταχύτητα είναι πολυ ύποπτη για κοφτη και μου εκανε εντυπωση. Και σε εμένα πριν από κάνα μήνα για 5 μέρες τουλάχιστον από το απόγευμα και μετα είχε κόλλημα μέχρι τα 250Mbps. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
finos1 Δημ. Τρίτη στις 11:27 πμ Author Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 11:27 πμ (edited) 18 minutes ago, minast said: Ποιο APN χρησιμοποιείς; Είναι το ίδιο σε όλες τις δοκιμές; APN: internet Φυσικα το ιδιο. Για να φανταστείτε ποσο apples to apples προσπαθήσαμε να κάνουμε τις δοκιμές είχαμε βάλει στο τραπέζι του μπαλκονιού (οπου και έγιναν οι δοκιμές) Χαρτοταινίες με σημαδι ωστε τα κινητα να βρισκοτε στη ιδια θεση και κατευθηνση 14 minutes ago, elkons said: Και σε εμένα πριν από κάνα μήνα για 5 μέρες τουλάχιστον από το απόγευμα και μετα είχε κόλλημα μέχρι τα 250Mbps. Γινεται για πάνω απο 7-8 μηνες αυτό που περιγράφω, ανεξάρτητα ωρα της ημερας ή περιοχη (οποτε μου φαινεται δυσκολο να εχουμε να κανουμε με θεμα capacity) Edited Τρίτη στις 11:28 πμ by finos1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τρίτη στις 11:29 πμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 11:29 πμ 1 minute ago, finos1 said: APN: internet Φυσικα το ιδιο. Για να φανταστείτε ποσο apples to apples προσπαθήσαμε να κάνουμε τις δοκιμές είχαμε βάλει στο τραπέζι του μπαλκονιού (οπου και έγιναν οι δοκιμές) Χαρτοταινίες με σημαδι ωστε τα κινητα να βρισκοτε στη ιδια θεση και κατευθηνση Καλα παίζει ρόλο και σε ποιες συχνότητες εχει συνδεθεί αλλά αν είναι τόσο μεγάλες οι αποκλίσεις.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
finos1 Δημ. Τρίτη στις 11:34 πμ Author Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 11:34 πμ 2 minutes ago, elkons said: Καλα παίζει ρόλο και σε ποιες συχνότητες εχει συνδεθεί αλλά αν είναι τόσο μεγάλες οι αποκλίσεις.. Οι αποκλίσεις ειναι μεγαλες & repeatable. Σε διαφορετικες θεσεις/Περιοχες σε αναμεσα σε διαφορετικες συσκευες με τον μονο κοινο παρανομαστη να ειναι η sim/συνδεση μου. Δεν ειναι +-10mbps. Ειναι και σε ύποπτο νουμερο capped! 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts