Jump to content

Poco F8 Ultra

Arinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

9 minutes ago, Cocous-XL said:

Παιδιά μία βοήθεια. Γνωρίζει κανείς γιατί στο Netflix οι υπότιτλοι φαίνονται ξεθωριασμένοι. Και ότι και να αλλάξω φαίνονται χάλια?

Όλη η οθόνη είναι ξεθωριασμένη, εσύ τους υπότιτλους βλέπεις μόνο???🤣

2 minutes ago, MeddlingMageGR79 said:

Εμένα μια χαρά φαίνονται τα χρώματα. Απλά στο Netflix δεν φαίνονται καλά 

On 5/3/2026 at 12:07 ΠΜ, MeddlingMageGR79 said:

Το πρόβλημα προς το παρόν νομίζω ότι το λύσαμε, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος αυτήν την στιγμή 

Τα χρωματα με το  τροπο που αναφερεται πιο πισω ειναι σχεδον τελεια.

Πιστευω  οτι μιας και εχει γινει πολυ λογος για αυτο παγκοσμιως,συντομα θα υπαρχει και επισημη λυση 

στα επομενα update

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το παράπονο με τα χρώματα να πω την αλήθεια και προέρχομαι από Samsung S22 ultra και S23. Ίσα ίσα επειδή θέλω το λευκό να είναι λευκό τα έκανα λίγο πιο κρύα.

4 ώρες πριν, le roi said:

Τα χρωματα με το  τροπο που αναφερεται πιο πισω ειναι σχεδον τελεια.

Πιστευω  οτι μιας και εχει γινει πολυ λογος για αυτο παγκοσμιως,συντομα θα υπαρχει και επισημη λυση 

στα επομενα update

Υπάρχει τρόπος για μόνιμο αποτέλεσμα χωρίς τον Activity Launcher. Στείλε μου μήνυμα να σου στείλω οδηγίες. 

9 minutes ago, petrosk93 said:

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το παράπονο με τα χρώματα να πω την αλήθεια και προέρχομαι από Samsung S22 ultra και S23. Ίσα ίσα επειδή θέλω το λευκό να είναι λευκό τα έκανα λίγο πιο κρύα.

Το λειτουργικό για κάποιο λόγο που μόνο η Xiaomi γνωρίζει, δεν σου δίνει ρυθμίσεις για να αλλάξεις την χρωματική παλέτα (sRGB / P3), να ρυθμίσεις κορεσμό χρωμάτων, αντίθεση, gamma, κτλ... Αυτό λοιπόν είναι πρόβλημα για κάποιον που θέλει έντονα χρώματα. Διότι μπορεί η οθόνη να είναι 12bit αλλά αδυνατείς να δεις όλα τα χρώματα ιδιαίτερα αυτά τα έντονα που αρέσουν. 

Ευτυχώς υπάρχουν ρυθμίσεις μόνιμες πλέον. 

16 ώρες πριν, MeddlingMageGR79 said:

Υπάρχει τρόπος για μόνιμο αποτέλεσμα χωρίς τον Activity Launcher. Στείλε μου μήνυμα να σου στείλω οδηγίες. 

Το λειτουργικό για κάποιο λόγο που μόνο η Xiaomi γνωρίζει, δεν σου δίνει ρυθμίσεις για να αλλάξεις την χρωματική παλέτα (sRGB / P3), να ρυθμίσεις κορεσμό χρωμάτων, αντίθεση, gamma, κτλ... Αυτό λοιπόν είναι πρόβλημα για κάποιον που θέλει έντονα χρώματα. Διότι μπορεί η οθόνη να είναι 12bit αλλά αδυνατείς να δεις όλα τα χρώματα ιδιαίτερα αυτά τα έντονα που αρέσουν. 

Ευτυχώς υπάρχουν ρυθμίσεις μόνιμες πλέον. 

Ξέρω σε τι αναφέρεσαι αλλά τα oversaturated χρώματα δεν σημαίνει ότι βλέπεις τα 12bit χρώματα καλύτερα. Ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά τέλος πάντων καταλαβαίνω ότι αν κάποιος θέλει να κάνει τα χρώματα ψεύτικα καλό θα ήταν να υπάρχει η ρύθμιση να είναι όλοι χαρούμενοι.

10 minutes ago, petrosk93 said:

Ξέρω σε τι αναφέρεσαι αλλά τα oversaturated χρώματα δεν σημαίνει ότι βλέπεις τα 12bit χρώματα καλύτερα. Ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά τέλος πάντων καταλαβαίνω ότι αν κάποιος θέλει να κάνει τα χρώματα ψεύτικα καλό θα ήταν να υπάρχει η ρύθμιση να είναι όλοι χαρούμενοι.

Όχι δεν κατάλαβες τί είπα.. δε μίλησα για "καλύτερα" χρώματα, αλλά για πιο πολλά χρώματα. Σε ένα 12bit panel εγώ βλέπω περισσότερα χρώματα από εσένα γιατί δεν βλέπεις τα χρώματα που βλέπω εγώ.  Το κόκκινο πρέπει να είναι κόκκινο, το πορτοκαλί πορτοκάλι. Τώρα τα βλέπεις ξεπλυμένα...

28 minutes ago, MeddlingMageGR79 said:

Όχι δεν κατάλαβες τί είπα.. δε μίλησα για "καλύτερα" χρώματα, αλλά για πιο πολλά χρώματα. Σε ένα 12bit panel εγώ βλέπω περισσότερα χρώματα από εσένα γιατί δεν βλέπεις τα χρώματα που βλέπω εγώ.  Το κόκκινο πρέπει να είναι κόκκινο, το πορτοκαλί πορτοκάλι. Τώρα τα βλέπεις ξεπλυμένα...

Συγγνώμη διαφωνώ. Όταν κάνεις τα χρώματα πιο "έντονα" με την έννοια όπως είναι τονισμένα στα Samsung πχ δεν είναι το κόκκινο κόκκινο και το πορτοκαλί πορτοκάλι. Αλλά τέλος πάντων στον καθένα αρέσει ότι αρέσει καλό θα ήταν να υπήρχε η επιλογή όπως προείπα να ήταν όλοι ικανοποιημένοι.

Εγω πρωσωπικα τα εχω φτιαξει οπως μου αρεσουν εμενα.

Αλλα καταλαβαινω οτι δεν αρεσουν σε ολους τα ιδια πραγματα και εδω επροκειμενο, η ιδια χρωματικη παλετα.

Οτι φαινεται πιο ωραιο στον ματι του καθενος.

Κουιζακι...τι λείπει από αυτήν την εικόνα...

Screenshot_2026-03-11-00-18-34-769_com.android.settings.jpg

Edited by Konstantine73

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Με έχει τύχει αρκετές φορές να κάνω κλήση, να ανοίγει η γραμμή αλλά να μην ακούω τον συνομιλητή ενώ αυτός με ακούει. Και το έκανε σε όλα τα F8 Ultra που άλλαξα λόγο του προβλήματος στο woofer. Έχω cosmote. Κάποιος άλλος που να το έχει αντιμετωπίσει?

Εν τω μεταξύ εάν αλλάξω από ηχείο κινητού σε μεγάφωνο και μετά ηχείο κινητού πάλι ακούγεται κανονικά. Τι κόλλημα τρώει?

Edited by Cocous-XL

2 ώρες πριν, Cocous-XL said:

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Με έχει τύχει αρκετές φορές να κάνω κλήση, να ανοίγει η γραμμή αλλά να μην ακούω τον συνομιλητή ενώ αυτός με ακούει. Και το έκανε σε όλα τα F8 Ultra που άλλαξα λόγο του προβλήματος στο woofer. Έχω cosmote. Κάποιος άλλος που να το έχει αντιμετωπίσει?

Εν τω μεταξύ εάν αλλάξω από ηχείο κινητού σε μεγάφωνο και μετά ηχείο κινητού πάλι ακούγεται κανονικά. Τι κόλλημα τρώει?

Εχω το κινητο απο αρχες Δεκεμβρη και μου ειχε γινει μια δυο φορες τον πρωτο μηνα απο τοτε οχι ξανα. Αλλα ναι το εχω δει και εγω, εχει να κανει με την εφαρμογη τηλεφωνου της Google υποθέτω.

Just now, petrosk93 said:

Εχω το κινητο απο αρχες Δεκεμβρη και μου ειχε γινει μια δυο φορες τον πρωτο μηνα απο τοτε οχι ξανα. Αλλα ναι το εχω δει και εγω, εχει να κανει με την εφαρμογη τηλεφωνου της Google υποθέτω.

Μου το κάνει συχνά γι'αυτό ρωτάω. Ευχαριστώ πάντως.

On 13/3/2026 at 3:33 ΜΜ, Cocous-XL said:

Και σε εμενα το εχει κανει  το πρωτο μηνα αν θυμαμαι καλα 2-3 φορες,αλλα δεν φταει το κινητο.

Επισης επειδη ο ΠΟΤΕ με εχει αφησει χωρις ιντερνετ μια βδομαδα ,λογω βλαβης στην  περιοχη....., ειμαι συνεχεια με tethering  και ειναι απιστευτο αυτο που βλεπω,το κινητο δεν ζεσταινεται καθολου,2-3 συσκευες,ειναι συνδεμενες συνεχεια,επισης  η καταναλωση της μπαταριας ειναι πολυ λιγη,τοσο που εχω παθει πλακα.

Κατεβαζω και  βλεπω νετφλιξ ταυτοχρονα και εξω παιζουν  στο ps online games.

17 minutes ago, le roi said:

Και σε εμενα το εχει κανει  το πρωτο μηνα αν θυμαμαι καλα 2-3 φορες,αλλα δεν φταει το κινητο.

Έχεις ενεργοποιημένο το WiFi calling?

Παιδιά άρχισε να μου βγάζει κάτι διαφημίσεις κάτω από το ρολόι στην οθόνη κλειδώματος. Μπορώ να το απενεργοποιήσω? 

Screenshot_2026-03-16-19-00-04-645_lockscreen.jpg

Edit 

Νομίζω ότι το βρήκα . Απενεργοποιήσα ένα μενού ταπετσαρία καρουζελ και έφυγαν 

Edited by Chef_George_

• 2 weeks later...

Βάση υπολογισμών, με μέσο όρο 1.35 φορτίσεις ανά ημέρα, θα έχω ολοκληρώσει 800 κύκλους περίπου στις 24 Ιουλίου 2027. Του χρόνου το καλοκαίρι δηλαδή. Δεδομένου ότι το κινητό θα το κρατήσω πολύ περισσότερο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής Βάση της γνώσης και της εμπειρίας σας, τα Poco και τα Xiaomi, αλλάζουν εύκολα μπαταρία όπως τα iPhone??? Ποιό θεωρείτε εσείς πιο αξιόπιστο για αλλαγή μπαταρίας? Θα έχει original???

ΣΑ να μην τα έχεις υπολογίσει σωστά, στο δικό μου s22u πάει στον 3 χρόνο και δεν έχω πάνω από 500 κύκλους φόρτισης, η μπαταρία ακόμα βγάζει άνετα την μέρα. 

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

8 minutes ago, chios said:

ΣΑ να μην τα έχεις υπολογίσει σωστά, στο δικό μου s22u πάει στον 3 χρόνο και δεν έχω πάνω από 500 κύκλους φόρτισης, η μπαταρία ακόμα βγάζει άνετα την μέρα. 

Μια χαρά τα έχω υπολογίσει. Η αγορά της συσκευής έγινε στις 9 Δεκεμβρίου του 2025 και μέχρι τώρα 25 Μαρτίου του 2026 έχουν περάσει 106 ημέρες. Σε αυτές τις 106 ημέρες έχω κάνει 143 κύκλους φόρτισης. Δηλαδή 1.35 φορτίσεις ανά ημέρα. Με αυτόν τον ρυθμό θέλω άλλες 487 ημέρες για τους υπόλοιπους 657 κύκλους. Και η ημερομηνία μετά από 487 ημέρες θα είναι 24 Ιουλίου 2027. 

Βασικά είναι τι χρήση κάνει ο καθένας, εγώ μπορεί μια μέρα να μην φορτίσω καθόλου. 

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

4 ώρες πριν, chios said:

Βασικά είναι τι χρήση κάνει ο καθένας, εγώ μπορεί μια μέρα να μην φορτίσω καθόλου. 

Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που ρώτησε ο άνθρωπος;

5 ώρες πριν, MeddlingMageGR79 said:

Βάση υπολογισμών, με μέσο όρο 1.35 φορτίσεις ανά ημέρα, θα έχω ολοκληρώσει 800 κύκλους περίπου στις 24 Ιουλίου 2027. Του χρόνου το καλοκαίρι δηλαδή. Δεδομένου ότι το κινητό θα το κρατήσω πολύ περισσότερο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής Βάση της γνώσης και της εμπειρίας σας, τα Poco και τα Xiaomi, αλλάζουν εύκολα μπαταρία όπως τα iPhone??? Ποιό θεωρείτε εσείς πιο αξιόπιστο για αλλαγή μπαταρίας? Θα έχει original???

Νομίζω δυστυχώς ότι είμαστε ξεκρεμαστοί σε αυτό το θέμα. Απ' ότι έχω διαβάσει η infoquest υποστηρίζει τη συσκευή για σέρβις αλλά αν πας απλά για αλλαγή μπαταρίας μετά από χρόνια δεν αναλαμβάνουν. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

4 ώρες πριν, petrosk93 said:

Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που ρώτησε ο άνθρωπος;

Νομίζω δυστυχώς ότι είμαστε ξεκρεμαστοί σε αυτό το θέμα. Απ' ότι έχω διαβάσει η infoquest υποστηρίζει τη συσκευή για σέρβις αλλά αν πας απλά για αλλαγή μπαταρίας μετά από χρόνια δεν αναλαμβάνουν. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Μπαταρία αυθεντική δεν μπορείς να βρεις κάπου και να την πας για αλλαγή εκτός infoquest;

Tcl 20 5g