Jump to content

Γρίφοι - Σπαζοκεφαλιές - Προβλήματα

Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σπίτια ή χτήματά μου στο μεγαλύτερο γιο;;

Για το γρίφο με την διαθήκη και τους γιους μιλάς; Ναι, σωστός.. Το'χει βρει, όμως, η Freak_Of_Nature από χθες... :)

Μόλις τώρα είδα ότι υπάρχει και 75 και 76 σελίδα!!

Αυτό εδώ κανείς;;;;

Ζήτησα από ένα φίλο ένα γλυκό φραπέ και μου έφερε ένα ποτήρι όπου κάτω ήταν νερό κατά 1/3, στη μέση καφές (υγρό) κατά 1/3 και πάνω αφρός. Πώς το έκανε;

Το 1/3 από κάτω που είναι το νερό, μήπως ήταν ένα μεγάλο συμπαγές παγάκι? Από πάνω φυσιολογικά τα υπόλοιπα...
When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...

Σπίτια ή χτήματά μου στο μεγαλύτερο γιο;;
Να το παρει το ποταμι
Υπογραφή εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

Να το παρει το ποταμι

Την απάντηση την έχει βρει η φίλη Freak_Of_Nature από τις 13/12/2009. Η σωστή απάντηση είναι το «Σπίτια ή χτήματά μου στο μεγαλύτερο γιο». :)

Η απάντηση είναι 7. Είναι το σύνολο των γραμμάτων από τα οποία αποτελείται ο αριθμός που λέει ο φρουρός ;) (Τ-έ-σ-σ-ε-ρ-α = 7)

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω... Σωστός είσαι :). Ο vaggos_lp7 είπε 2 νομίζοντας ότι εννοούσε κάθε φορά το μισό του αριθμού που έλεγε (8-4, 12-6, 6-3), απλά τυχαίνει στους συγκεκριμένους το μισό τους να είναι ίδιος αριθμός με το πλήθος των γραμμάτων τους ;) (Ο-κ-τ-ώ=4, Έ-ξ-ι=3 κτλ.)

Άλλο ένα.

Δύο άντρες θέλουν να παντρευτούν την κόρη ενός βασιλιά. Αυτή δεν ξέρει ποιον να διαλέξει κι έτσι ο πατέρας της θα πάρει την τελική απόφαση. Για να είναι δίκαιος, τους βάζει μία δοκιμασία. Τους λέει πως ο ένας θα πάρει ένα άσπρο άλογο και ο άλλος ένα μαύρο. Ο βασιλιάς θα παρακολουθεί τον αγώνα πάνω από το παλάτι. Νικητής θα είναι αυτός που θα τερματίσει τελευταίος... Όπως είναι φυσιολογικό, κανείς από τους δύο δεν άρχιζε αφού νικητής θα ήταν ο τελευταίος... Ζήτησαν λοιπόν τη γνώμη ενός σοφού που ήταν κοντά και αυτός τους έδωσε λύση. Ποια ήταν ??

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

"Δύο άντρες θέλουν να παντρευτούν την κόρη ενός βασιλιά. Αυτή δεν ξέρει ποιον να διαλέξει κι έτσι ο πατέρας της θα πάρει την τελική απόφαση. Για να είναι δίκαιος, τους βάζει μία δοκιμασία. Τους λέει πως ο ένας θα πάρει ένα άσπρο άλογο και ο άλλος ένα μαύρο. Ο βασιλιάς θα παρακολουθεί τον αγώνα πάνω από το παλάτι. Νικητής θα είναι αυτός που θα τερματίσει τελευταίος... Όπως είναι φυσιολογικό, κανείς από τους δύο δεν άρχιζε αφού νικητής θα ήταν ο τελευταίος... Ζήτησαν λοιπόν τη γνώμη ενός σοφού που ήταν κοντά και αυτός τους έδωσε λύση. Ποια ήταν ?? "

Έχει ειπωθεί παλιότερα με καμήλες...

"Δύο άντρες θέλουν να παντρευτούν την κόρη ενός βασιλιά. Αυτή δεν ξέρει ποιον να διαλέξει κι έτσι ο πατέρας της θα πάρει την τελική απόφαση. Για να είναι δίκαιος, τους βάζει μία δοκιμασία. Τους λέει πως ο ένας θα πάρει ένα άσπρο άλογο και ο άλλος ένα μαύρο. Ο βασιλιάς θα παρακολουθεί τον αγώνα πάνω από το παλάτι. Νικητής θα είναι αυτός που θα τερματίσει τελευταίος... Όπως είναι φυσιολογικό, κανείς από τους δύο δεν άρχιζε αφού νικητής θα ήταν ο τελευταίος... Ζήτησαν λοιπόν τη γνώμη ενός σοφού που ήταν κοντά και αυτός τους έδωσε λύση. Ποια ήταν ?? "

Ναι και η απαντηση ειναι η εξης:Αλλαξτε αλογα και τρεχετε οσο πιο γρηγορα μπορειτε.

Υπογραφή εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

Και ο σωστός γρίφος λέει οτι έχουν δικά τους άλογα, και πως ο ιδιοκτήτης του αλόγου που θα τερματίσει τελευταίο θα πάρει την κόρη. όχι έτσι απλά «αυτος που θα τερματίσει τελευταίος» :)
[sIGPIC][/sIGPIC]

Βασικά δεν έχω πολύ καιρό που παρακολουθώ αυτό το τόπικ και δεν ξέρω ποια έχουν βάλει ήδη από πριν και είναι λίγο δύσκολο να ψάχνω σε 76 σελίδες... ;)

Ναι και η απαντηση ειναι η εξης:Αλλαξτε αλογα και τρεχετε οσο πιο γρηγορα μπορειτε.

Σωστό...

Και ο σωστός γρίφος λέει οτι έχουν δικά τους άλογα, και πως ο ιδιοκτήτης του αλόγου που θα τερματίσει τελευταίο θα πάρει την κόρη. όχι έτσι απλά «αυτος που θα τερματίσει τελευταίος» :)

Αν ανέφερα αυτό όπως και το ότι ο βασιλιάς από εκεί που είναι μπορεί να διακρίνει μόνο το χρώμα των αλόγων, πιστεύω πως θα ήταν πολύ πιο εύκολο κάποιος που δεν το ξέρει να βρει τη λύση ;)

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

Αν ανέφερα αυτό όπως και το ότι ο βασιλιάς από εκεί που είναι μπορεί να διακρίνει μόνο το χρώμα των αλόγων, πιστεύω πως θα ήταν πολύ πιο εύκολο κάποιος που δεν το ξέρει να βρει τη λύση ;)

ναι ρε μεγαλε αλλα αν δεν αναφερεις αυτο που σου λεει ο φιλος απο πανω δεν βγαινει νοημα :rolleyes:

Ότι δεν σε σκοτώνει :rocket: σε κάνει δυνατότερο

Όσο ζω μαθαίνω

ενα προβλημα νομιζο πως δεν απαντηθηκε..με της 9 τελιτσες

. . .

. . .

. . .

http://img97.imageshack.us/i/94982719.jpg/

http://img97.imageshack.us/img97/6738/94982719.th.jpg

πιστευω να καταλαβατε..γιατι το σχιμα μου δεν ειναι και οτι καλιτερο..

ενα προβλημα νομιζο πως δεν απαντηθηκε..με της 9 τελιτσες

. . .

. . .

. . .

http://img97.imageshack.us/img97/6738/94982719.th.jpg

Απαντήθηκε και δεν είναι αυτή η λύση!

Δεν απαντήθηκε αυτό:

"Ζήτησα από ένα φίλο ένα γλυκό φραπέ και μου έφερε ένα ποτήρι όπου κάτω ήταν νερό κατά 1/3, στη μέση καφές (υγρό) κατά 1/3 και πάνω αφρός. Πώς το έκανε;"

Όχι.

Δίνω την απάντηση.....

Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα σέικερ 3 κουταλιές ζάχαρη με 1/3 του ποτηριού νερό!!

Το ρίχνουμε στο ποτήρι (έχει μεγάλο ειδικό βάρος).

Χτυπάμε (αφού ξεπλύνουμε καλά) στο σέικερ 1/2 του ποτηριού νερό με μία κουταλιά καφέ και το ρίχνουμε στο ποτήρι σιγά - σιγά!!

Ο καφές έχει μικρότερο ειδικό βάρος και μένει πάνω από τη νεροζάχαρη και ο αφρός βέβαια από πάνω.

Τρέχει κάποιος σε μια πίστα με ένα αυτοκίνητο.

Τον πρώτο γύρο τον κάνει με μέση ταχύτητα 50 Κm/h.

Ποιά πρέπει να είναι η μέση ταχύτητα του δεύτερου γύρου ώστε η μέση ταχύτητα και των δύο γύρων να είναι 100 Κm/h;

Όχι! Δεν είναι αυτή η απάντηση.

Kαι εγώ 150 θα απαντούσα. Γιατί (50+Χ):2=100=>50+Χ=200=>Χ=150:confused:

"Kαι εγώ 150 θα απαντούσα. Γιατί (50+Χ):2=100=>50+Χ=200=>Χ=150"

Ναι είναι η απλούστερη σκέψη, αλλά όχι η σωστή.