niriida Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 to oti to mikro paidi eivai galavomatiko to leei gia va aporrif8ei n lusn 2, 2, 3. Stnv periptwsn autn ta mikra 8a ntav diduma, opote de 8a mporouse va milnsei gia ~evav~ mikro gio. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 βαθμο δυσκολιας βαζουμε απο το 10 Σωστα???? :stupid: Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 OXI! 1 2 3 EINAI OI BAΘΜΟΠΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. February 20, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 Βάζω και έναν νέο. Εγώ ξεκίνησα να τον λύσω με πίνακες. Το θέμα είναι ότι εγώ πάω 3 λυκείου και ούτε που μας τους έχουν αναφέρει. Οπότε μου είπε μερικά πράγματα η αδερφή μου και θα συνεχίσω μετά την λύση. :) Έχουμε και λέμε. Κανονικά θέλει σχήμα αλλά... έχουμε ένα εβραϊκό σχήμα ξέρετε αυτό με τα δύο τρίγωνα το ένα πάνω στο άλλο. Που είναι σαν αστέρι. Τα σημεία στα οποία τέμνονται είναι 12. Λοιπόν να βάλετε στα σημεία τομείς τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 12 έτσι ώστε σε κάθε ευθεία του σχήματος, οι αριθμοί να δίνουν άθροισμα 26, καθώς επίσης και τα 6 σημεία γύρω γύρω να δίνουν πάλι 26. Ελπίζω να καταλάβατε. :) :alien: :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. February 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2004 Σορρυ αλλα δεν μπορω να το λυσω. Ειμαι ''μικρουλης'' ακομα!!! :( Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sportbilly1981 Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος akamatos (14 Νοέ. 2003 , 00:26) Ο γρίφος του Αϊνστάιν Υπάρχουν 5 σπίτια διαφορετικών χρωμάτων στη σειρά. Σε κάθε σπίτι ζει μόνο ένας άνθρωπος, ο ιδιοκτήτης. Οι 5 ιδιοκτήτες είναι διαφορετικής εθνικότητας και ο καθένας πίνει ένα συγκεκριμένο ποτό, καπνίζει μια συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχει ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο ζώο που συντηρεί. Όλοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, καπνίζουν διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και πίνουν διαφορετικά είδη ποτών. Στοιχεία: · Ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι · Ο Σουηδός έχει ένα σκύλο. · Ο Δανός πίνει τσάι. · Το πράσινο σπίτι είναι το επόμενο προς τ’ αριστερά από το άσπρο σπίτι. · Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ. · Αυτός που καπνίζει Pall Mall συντηρεί ένα πουλί. · Ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill. · Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα. · Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι. · Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ’ αυτόν που έχει μία γάτα. · Αυτός που έχει άλογο μένει δίπλα σ’ αυτόν που καπνίζει Dunhill. · Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Bleumasters πίνει μπύρα. · Ο Γερμανός καπνίζει Prince. · Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι. · Αυτός που καπνίζει Blends έχει γείτονα που πίνει νερό. Η ερώτηση είναι: “Ποιος έχει το ψάρι;” Palio alla kalo....O germanos exei to psari... Παράθεση http://bilder.bild.t-online.de/BTO/auto/special/opeltest/fotogalerien/opel__astra__opc/2691446-116x105,property=Bild.jpg MIO P350- DESTINATOR 6- SD 256 MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (20 Φεβ. 2004 , 22:43) OXI! 1 2 3 EINAI OI BAΘΜΟΠΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ οκ μαλιστα :) Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. February 22, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (20 Φεβ. 2004 , 23:45) Βάζω και έναν νέο. Εγώ ξεκίνησα να τον λύσω με πίνακες. Το θέμα είναι ότι εγώ πάω 3 λυκείου και ούτε που μας τους έχουν αναφέρει. Οπότε μου είπε μερικά πράγματα η αδερφή μου και θα συνεχίσω μετά την λύση. :) Έχουμε και λέμε. Κανονικά θέλει σχήμα αλλά... έχουμε ένα εβραϊκό σχήμα ξέρετε αυτό με τα δύο τρίγωνα το ένα πάνω στο άλλο. Που είναι σαν αστέρι. Τα σημεία στα οποία τέμνονται είναι 12. Λοιπόν να βάλετε στα σημεία τομείς τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 12 έτσι ώστε σε κάθε ευθεία του σχήματος, οι αριθμοί να δίνουν άθροισμα 26, καθώς επίσης και τα 6 σημεία γύρω γύρω να δίνουν πάλι 26. Ελπίζω να καταλάβατε. :) :alien: :) Κοτσάνα. Δεν βγαίνει με πίνακα. Οπότε μπορούμε ανεξάρτητα μαθηματικών γνώσεων. Έχω βρει τη λύση. Και προτείνω βαθμό δυσκολίας 3. :alien: Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αμα μου εξιγουσατε τι ειναι το εβραικο σχημα τριγωνων... Βαλτε μια φωτογραφια που να το δειχνει... :) Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Woca (22 Φεβ. 2004 , 17:21) Αμα μου εξιγουσατε τι ειναι το εβραικο σχημα τριγωνων... Βαλτε μια φωτογραφια που να το δειχνει... :) Αυτό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. February 27, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2004 Να δώσω απάντηση? Το είχα βρει λάθος και σήμερα το ξεκίνησα από την αρχή. Και το έβγαλα. Είναι όντως πολύ δύσκολο. Θέλει πολύ ψάξιμο. Να το πω ή θα διεκδικήσει και άλλος τους 3 πόντους? :p Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2004 Ρίχτο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. February 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 29, 2004 Λοιπόν... Καταρχήν το πρώτο τρίγωνο με την κορυφή προς τα επάνω. Ξεκινάω από επάνω προς τα δεξιά με τα νούμερα και των σημείων στα οποία τέμνονται τα τρίγωνα. 1 9 11 5 10 4 7 12 6 Και μετά στο δεύτερο τρίγωνο που είναι ανάποδα: Αριστερή κορυφή το 8, δεξιά το 3 και κάτω κορυφή το 2. :D Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Τι θα λεγατε να πουμε μερικους γριφους ή σπαζοκεφαλιες; του τυπου: Εχουμε ενα δωματιο που εχει μονο μια πορτα.Εξω υπαρχουν 3 διακοπτες ρευματος 1, 2, 3. Μεσα στο δωματιο υπαρχει μια λαμπα. Εχοντας δυνατοτητα μονο μια φορα να μπουμε μεσα στο δωματιο, πως θα βρουμε ποιος απο τους 3 διακοπτες αντιστοιχει στην λαμπα; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Ανάβεις τον 1 και περιμένεις 5 λεπτά. Και τον σβήνεις Ανάβεις τον 2 και μπουκάρεις. Αν είναι ζεστός και σβηστός είναι ο 1. Αν είναι αναμένος ειναι ο 2. Αλλιώς ειναι ο 3 Αν ο λαμπτηρας δεν ειναι πυρακτώσεως έχουμε πρόβλημα. :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Ναι γιατι οχι ,δε νομιζω να υπαρχει αλλο thread :) Τωρα,γι αυτον τον γριφο που λες... Αν εχουμε ανοιχτη την πορτα,και βλεπουμε καθως αναβουμε τους διακοπτες ποιος ειναι...γίνεται?:p? Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iRi Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 To γρίφο του Αιστάιν το ξέρετε? Εχει πολύ φάση και μπέρδε-way αρκεί να το λύσεις (εμένα μου πήρε μισή ώρα). Λοιπόν, (αντιγράφω από το Φυσικο Κόσμο) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ EINSTEIN Το πρόβλημα αυτό προτάθηκε από τον Einstein τον περασμένο αιώνα. Ισχυρίστηκε ότι ποσοστό 98% όλων των ανθρώπων δεν μπορεί να το επιλύσει. Θα δοκιμάσετε μήπως ανήκετε στο υπόλοιπο 2%; το πρόβλημα: 1. Υπάρχουν 5 σπίτια με 5 διαφορετικά χρώματα 2. Σε κάθε σπίτι κατοικεί ένα ατομο με διαφορετική εθνικότητα 3. Αυτοί οι 5 ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο ποτό, καπνίζουν μια συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και διατηρούν ένα συγκεκριμενο κατοικίδιο. 4. Κανένας ιδικτήτης δεν έχει το ίδιο κατοικίδιο με έναν άλλον, δεν καπνίζει τσιγάρα της ίδιας μάρκας και δεν πίνει το ίδιο ποτό. Ερώτημα : Ποιος έχει το ψάρι? Δεδομένα: 1. Ο Βρετανός ζει σε κόκκινο σπίτι 2. Ο Σουηδός έχει σκυλί 3. Ο Δανός πίνει τσάι 4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το ασπρο 5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ 6. Το άτομο που καπνίζει τσιγάρα Pall Mall έχει πουλιά 7. Ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει τσιγάρα Dunhill 8. Το άτομο που μένει στο κεντρικό σπίτι πίνει γάλα 9. Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι 10. Το άτομο που καπνίζει Blend είναι άμεσος γείτονας με αυτόν που έχει γάτες 11. Αυτός που έχει άλογο είναι άμεσος γείτονας με αυτόν που καπνίζει Dunhill 12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Blue Master πίνει μπύρα 13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince 14. Ο Νορβηγός κατοικεί πλάι στο γαλάζιο σπίτι 15. Το άτομο που καπνίζει Blend έχει γείτονα που πίνει νερό. :wacko: ? :whistle: Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο. Πάρε ένα χαρτί, ζωγράφισε 5 σπίτια κι άρχισε σιγά σιγά να συμπληρώνεις τα στοιχεία που δίνονται. Ε, στο τέλος θα το βρεις. Τι στο διάλο! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silentpower Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 o einstein ennoouse to 98% den mporoun na to lysoun mono me to myalo tous xoris xarti. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 A, ok then. Είπα κι εγώ... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr s Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Είναι ευκολό για όλους ή μάλον καλύτερα όχι ευκολό αλλά υποφερτό για το ανθρώπινο μυαλό όλων . Εγώ επειδή δεν εχώ σπουδαία μνήμη (μαθηματικα νοτ γκοοντ )και δεν είχα όρεξη να φάω πολλη ωρά εκανα σχεδιάκια στο παιντ κιτρινο σπιτι , μπλε αγγλός κτλ , υπέροπτο το ύφος του Αινσταίν καθώς ολές οι ανακαλύψεις δεν ερχονταί με πόσο έχεις περισσότερη ταχύτητα , η αποθηκευεις δεδομένα αλλά από την εφευρετικότητα και το μεράκι του ανθρώπινου μυαλού . Υπάρχουν δυσκολότεροι , οι γρίφοι που πραγματικά είναι γρίφοι δεν είναι αυτοί που κάνουν μαθηματικές πράξης αλλά ζητουν εφευρετικότητα για να ξεπεραστεί ενα πρόβλημα , ο πρώτος για παράδειγμα , ετσι βγαίνουν και οι ανακαλύψεις και αμαν αρέσκει σου αυτό που καμνείς θα θέλεις να το συνεχίσεις , Ως τώρα δεν βρήκα ενα γρίφο αλλά , μαλόν δεν ήταν σημαντικό ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Albatron Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Paidia ego ton exo kanei kai nomizo oti exo vrei poios exei to psari. Thelete na sas tin po? Παράθεση AUDI: Vorsprung durch Technik..:D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Ο γρίφος του Αϊνσταϊν είναι γελίος αν πάρεις χαρτί και μολύβι... σε 10 λεπτά βγαίνει. Τώρα αν προσπαθήσεις να το κάνεις με το μυαλό θέλει απλώς πολύ καλή μνήμη για να οργανώνεις αυτά που θα σχεδίαζες στο μυαλό σου. Το 1ο παλιό αλλά καλό... Και τώρα ένα πρόβλημα -όχι γρίφος- το οποίο με παίδεψε γύρω στη 1-2 ώρες να το βρω αλλά πραγματικά είναι πανέξυπνο: Έχω 12 λίρες. Η μία είναι κάλπικη και μπορεί να είναι είτε πιο βαριά είτε πιο ελαφριά από τις υπόλοιπες, αλλά εξωτερικά είναι πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες. Έχω μια ζυγαριά από τις κλασσικές με τους δύο δίσκους δεξιά αριστερά.Ποιος ο τρόπος να βρω με 3 μόνο ζυγίσεις ποια είναι η κάλπικη λίρα??? Για να δούμε τι πουλιά πιάνετε.... ;) Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georget Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (14 Σεπ. 2004 , 18:22) Ο γρίφος του Αϊνσταϊν είναι γελίος αν πάρεις χαρτί και μολύβι... σε 10 λεπτά βγαίνει. Τώρα αν προσπαθήσεις να το κάνεις με το μυαλό θέλει απλώς πολύ καλή μνήμη για να οργανώνεις αυτά που θα σχεδίαζες στο μυαλό σου. Το 1ο παλιό αλλά καλό... Και τώρα ένα πρόβλημα -όχι γρίφος- το οποίο με παίδεψε γύρω στη 1-2 ώρες να το βρω αλλά πραγματικά είναι πανέξυπνο: Έχω 12 λίρες. Η μία είναι κάλπικη και μπορεί να είναι είτε πιο βαριά είτε πιο ελαφριά από τις υπόλοιπες, αλλά εξωτερικά είναι πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες. Έχω μια ζυγαριά από τις κλασσικές με τους δύο δίσκους δεξιά αριστερά.Ποιος ο τρόπος να βρω με 3 μόνο ζυγίσεις ποια είναι η κάλπικη λίρα??? Για να δούμε τι πουλιά πιάνετε.... ;) Εμένα πάλι με παίδεψε γύρω στα 5 λεπτά. :happy: Θα σου στείλω όμως με πμ τη λύση για να μην τη δουν οι άλλοι(και για να μη γίνω ρεζίλι αν είναι λάθος :p ) Παράθεση Ubuntu Linux Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. September 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2004 Εμενα ουτε 10 δευτ, αλλα με εναν ορο χρισιμοποιω και τους 2 δισκους ετσι;; Το παραπανω ειναι λαθος... δεν υπολογισα οτι δεν ξερω αν ειναι πιο ελαφρια ή βαρια :( :( edit ειχε ξαναγινει παρομοιο θεμα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts