Jump to content

Norton vs McAfee

-orestis-
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ποιο απο τα δυο θεωρειται καλυτερο.εγω σε γενικες γραμμες ειμαι ενταξει και με τα δυο.ειχα ακουσει οτι δεν πρεπει να εχεις δυο αντιβιωτικα στον υπολογιστη.ισχυει κατι τετοιο?

Ισχυει. Θα εχεις conflict. Για corporate σαφως το McAfee 8i Enterprise ειναι μπροστα λογω ΗIPS Entercept (που δε λιγο καιρο θα αντικαταστησει το desktop Firewall) και το zero day protection. Επισης βασικη διαφορα σε εταιρικα δικτυα ειναι το Management SW που εχει, τον ePO, ο οποιος εχει τρομερο scalability & stability. Αν πας σε οικιακα προιοντα στα ιδια ειναι. Βασικα επειδη θα ακουσεις πολλες μουφες εδω μεσα για εξωτικα AV κλπ, βαλε enterprise edition προιοντα και θα εισαι μια χαρα. Και αν θελεις πληρη πραγματα ριξε και ενα entercept στο desktop σου και δεν περναει τιποτα.

ειμαι λιγο αρχαριος γι 'αυτο αν σου ηταν ευκολο μπορεις να εξηγησεις λιγο τι ειπες.με ενδιαφερει περισσοτερο το κομματι που μου λες τι πρεπει να βαλω για να ειμαι ΟΚ.

Προφανως εισαι οικιακος χρηστης οποτε ξεχνα τα πολλα. ΔΕΝ θα βαλεις retail version αλλα enterprise. Οποιο απο τα 2 και να βρεις ειναι καλο. Το Symantec εχει μεσα και antispyware στο McAfee θελεις και το Antispyware Ent edition add-in. Μετα θελεις και ενα desktop firewall. Η θα βαλεις απο την εταιρια που εχεις διαλεξει πιο επανω η κανενα τριτο οπως Zone Labs. Μη το κανεις το pc σου καραγκιοζη και βαζεις διαφορετικα προιοντα. Κρατα μια συνοχη. Επισης να ξερεις οτι τα enterprise editions ειναι πολυ πιο ελαφρια και ευελικτα απο τα retail. Εγω εχω το McAfee 8i και δεν καταλαβαινω τιποτα. Ουτε crash που ακουω ουτε τιποτα. Εδω και 2 χρονια κιχ δεν εχει κανει.

Pisteyo oti ayto sou kani .. Symantec Client Security Corporate 3.0.. ean se endiaferi stile minima ine elafri kai kalo,tha chrisimopoiis panta ena antivirus!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.pugh.co.uk/images/clientsecurity-3.jpg

Symantec Client Security 3.0 box-image

Symantec Client Security 3.0

Symantec Client Security Small Business Edition provides better client protection against complex Internet threats by integrating antivirus, firewall, and intrusion detection technologies at the client tier, through centralized management and response. This new solution provides a common deployment and updating function for multiple security technologies, enabling more comprehensive client security. Three pre-configured deployment options are available: fully managed, lightly managed, and thin client to meet the needs of small businesses. Symantec Client Security offers a comprehensive view of security at the client, which enables effective and simple security policy management. Integration of multiple security technologies ensures coordinated response to maximize containment and recovery, while helping reduce administrative and support costs.

Features Include:

* Protects networked PCs, critical systems, and remote and mobile users from unwanted network intrusions, as well as from viruses, Trojans, and worms.

* NEW! Symantec VPN Sentry gives network administrators assurance that remote and mobile users are in full compliance with corporate policies prior to accessing corporate network resources.

* NEW! Location awareness ensures corporate security policy is adhered to, regardless of location.

* NEW! Client Profiling minimizes the number of pop-ups that the end-user sees as the firewall application discovers which applications are accessing the Internet or network.

* NEW! Threat Tracer identifies the source of blended threat attacks that spread via open file shares such as Nimda.

* NEW! Outbound email worm heuristics prevent client systems from spreading worms via email.

* NEW! Expanded Threat Detection recognizes unwanted applications such as spyware and adware.

* NEW! Internet Email Attachment Scanning of incoming emails delivered through POP3 mail clients such as Microsoft Outlook, Eudora, and Netscape Mail.

* NEW! In-Memory Scanning detects threats and terminates suspect processes in memory before they can cause damage. Includes centralised configuration, deployment, installation, reporting, alerting, logging, and policy management.

Minimum System Requirements:

SYMANTEC CLIENT SECURITY

* Windows 2000 Professional; Windows XP Home / Professional / Tablet PC.

* 115 MB of disk space.

* 128 MB of RAM.

* Internet Explorer 5.5 SP2 or later.

* Intel Pentium processor at 150 MHz (Pentium II or higher recommended).

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

Παντως εχω οταν ειχα Νορτον διαπιστωσα οτι κοιμοταν τον υπνο του δικαιου αφου ειχα κολλησει διαφορα ωραια ζωυφια και αυτο δεν επαιρνε χαμπαρι.Στην συνεχεια εβαλα MCAffe που ηταν καλο αλλα δεν με αφηνε να δω τους εξωτερικους δισκους.Τωρα χρησιμοποιω NOD32 και BitDefender και παρα πολυ ευχαριστημενος
Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

Mallon ochi to norton pou echo parapano kai ypofci otan ine gnisio ine diaforetiko stin litourgia tou .Na chrisimopoiis mono ena antivirus kai ochi 2 sighronos,kai o kathenas ine eycharistimenos me to antivirus kai to theori kalo analogos tin chrisi pou kani :cool:

Μιράντα, ποιες είναι ακριβώς οι διαφορές ενός γνήσιου και ενός αυθεντικού;

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Enoo gnisio kai spasmeno,fisiologika ean spasome kapoio programa den echi sa antiktipo chasimo kai kapoies apo tis litourgies tou.

Enoo gnisio kai spasmeno,fisiologika ean spasome kapoio programa den echi sa antiktipo chasimo kai kapoies apo tis litourgies tou.

Xωρίς τα ακόλουθα να σημαίνουν πως υποστηρίζω πειρατικό λογισμικό:

Οτανε το «σπάσιμο» έχει να κάνει με αντικατάσταση του .exe αρχείου, ναι, δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι ακριβώς πείραξε ο δημιουργός του νέου .exe. (και πάλι, το .exe ουσιαστικά ειναι ενα αρχείο που λεει στον υπολογιστη τι να καλέσει για να τρέξει το πρόγραμμα). Οταν όμως πρόκειται για registry αλλαγές οπου συνήθως προστίθεται πληροφορία που εμφανιζει το προιόν ως νόμιμο, ή αλλάζει κάποιος «διακόπτης» απο 0 π.χ σε 1... (μπορούμε να μπούμε και σε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά δεν είναι επι της παρούσης) θαρρώ πως δεν υπάρχουνε επιπτώσεις.

:)

Αν τωρα περιορίσουμε τα γενικευμένα και έρθουμα στα Antivirus προγράμματα, οπου συνήθως απαιτείται ενας αριθμός licence, πάλι δεν υπάρχει απώλεια στον προσφερόμενο επιπεδο ασφαλείας.

Εν κατακλείδι:

Δεν υποστηρίζω το κρακαρισμένο λογισμικό, σεβόμενος τον κόπο αυτών που το δημιουργησαν. Δεν ειναι εξάλλου παρα μερικά ευρώ, που αν επενδυθούν στο σωστό πρόγραμμα, μπορουν να μας προστατέψουν απο απώλειες μεγαλύτερων χρηματικών ποσών.

Την καλησπέρα μου.

Ok, οι δικές μου γνώσεις δεν μου επιτρέπουν να γνωρίζω τη διαφορά.

Καθ'οτι φύση περίεργος, αν δεν σου κάνει κόπο (σε άλλο πιθανόν θεματάκι ή και εδώ), θα ήθελα να μάθω ποια ακριβώς είναι η διαφορά, και να δω σε τι εγώ αυτη τη στιγμή κάνω λάθος, υποστηρίζοντας πως σε πιθανό κρακάρισμα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

:)

Μακριά από Norton. Όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, χώρια που κάνει τον υπολογιστή να σέρνεται.

Θεωρώ τον Bit Deffender(αν τον γράφω σωστά) κορυφή κι από τους δωρεάν τον AVG.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Aplos ena filo edo pou echo kai ascholite me ta pc mou to ipe choris na rotiso parapano leptomeries,min nomizis kai ego pos ime idikos,dokimaste se ayto to html ti briski to antivirus sas .Fisiologika prepi na sas bri ayto

Risk Action Action Filename

Adware.windupdates pending analysis 1 98.htm

08.zip

Aplos ena filo edo pou echo kai ascholite me ta pc mou to ipe choris na rotiso parapano leptomeries,min nomizis kai ego pos ime idikos,dokimaste se ayto to html ti briski to antivirus sas .Fisiologika prepi na sas bri ayto

To Norton Antivirus 2005 δεν βρήκε τίποτα.

Δυστυχώς, θα μπορέσω να το τσεκάρω με σαφώς ανώτερο Antivirus όταν επιστρέψω στα δικά μου πισι. Οσο για τα όσα λέγαμε πιο πριν, οχι, η μόνη διαφορά που έχει το Norton σε σχέση με τα υπολοιπα, και δεν έχει να κάνει με το αν ειναι κρακαρισμένο ή οχι, ειναι πως η απεγκατάστασή του αφήνει κατάλοιπα. Δυστυχώς. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα κατάλοιπα μπορούν να φύγουν με ειδικό τουλ που διανέμει απο τις ιστοσελίδες της η ίδια η Symantec.

Η δική μου πρόταση (μιας και ο φίλος μας δεν τα πάει πολύ καλα με τα πισι)

Kaspersky Antivirus 2005

Kaspersky Anti-Hacker (προαιρετικά ως firewall)

Χτυπά κορύφη άνετα ώς πρόγραμμα.

Την καλησπέρα μου.

Εμενα ουτε το NOD32 ουτε το BitDefender βρισκει τιποτα.

Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

Αρχισατε παλι να γραφετε τις γνωστες μουφες για εξωτικα προιοντα κλπ. Ολοι ψαχνουν το "ψαγμενο" προιον και καλα, και εχει γεμισει κατι site με δηθεν ειδικους που βγαζουν τη σαρα και τη μαρα. Το 70+% των χρηστων παγκοσμιως που εχουν η Symantec η McAfee ειναι τσομπανηδες, και εσεις ειστε οι ειδικοι. Αν αυτα τα 2 ηταν χαλια, θα ειχε γεμισει ο κοσμος ιους και το 70% τον Πισι δεν θα λειτουργουσε.

Αρχισατε παλι να γραφετε τις γνωστες μουφες για εξωτικα προιοντα κλπ. Ολοι ψαχνουν το "ψαγμενο" προιον και καλα, και εχει γεμισει κατι site με δηθεν ειδικους που βγαζουν τη σαρα και τη μαρα. Το 70+% των χρηστων παγκοσμιως που εχουν η Symantec η McAfee ειναι τσομπανηδες, και εσεις ειστε οι ειδικοι. Αν αυτα τα 2 ηταν χαλια, θα ειχε γεμισει ο κοσμος ιους και το 70% τον Πισι δεν θα λειτουργουσε.

Άσχετο με το θέμα, αλλά το 70% παγκοσμίως χρησιμοποιεί τον "τρύπιο" Internet Explorer.

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερος από τον Firefox ή τον Opera;

Το ότι είναι τόσο διαδεδομένος, οφείλεται περισσότερο στο ότι είναι ένα στάνταρ συνοδευτικό πρόγραμμα κατά την αγορά υπολογιστή. Όχι ότι τον προτιμά ο κόσμος και τον αγοράζει.

Είχα τον Norton (ως "αξεσουάρ" του υπολογιστή μου) και τον έβγαλα γιατί μου γονάτιζε το σύστημα.

Έβαλα προσωρινά τον AVG και στο πρώτο scan βρήκε ένα σωρό σκουπίδια που ο πολύς Norton δεν πήρε χαμπάρι. Κατέληξα στον Bit Diffender Pro, ο οποίος είναι ελαφρύς και πάνω απ' όλα πλήρες και αποτελεσματικό πρόγραμμα.

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι τα Norton & McAffee είναι εξαιρετικά προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των απλών χρηστών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα κορυφαία προγράμματα: απ' αυτά που αναφέρθηκαν θα ξεχωρίσω το Kaspersky που είναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μου το είχε βάλει ο υπέυθυνος του IT Helpdesk του πανεπιστημίου μου στην Αγγλία όταν είχα κολλήσει έναν ιο που ο Norton δεν μπορούσε να σβήσει. Πραγματικά όσο καιρό το χρησιμοποίησα ήμουν απολύτως ικανοποιημένος.

Πρακτικά ότι και να βάλει κάποιος απλός χρήστης από τα σχετικά γνωστά προγράμματα είναι καλυμμένος. Σκεφτείτε ότι το 70% των PC παγκοσμίως δεν έχουν καν anti-virus!!

Να δούμε και τι θα γίνει με το One Care Live της Microsoft που ήδη διατίθεται δωρεάν σε Beta.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Ayto to archio mou to echi bri to SYMANTEC.ANTIVIRUS.CORPORATE.V10.0.2.2000

pou echo se ena laptop sto allo laptop pou echo kaspersky personal den mou briski tipota kai ypofci to kaspersky theorite ena apo ta kala antivirus

Επειδή δεν τα γνωρίζεις εσύ δεν σημαίνει ότι είναι "εξωτικά". Και το ποσοστό άνω του 70% το έβγαλες φυσικά από την φαντασία σου..

Το Norton και το Mcafee χρησιμοποιούνται ευρύτατα καθώς είναι πράγματι αξιόπιστα στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των ιών. Αλλά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, ιδιαίτερα σε σχέση με το Norton, το οποίο επιβαρύνει τον υπολογιστή σε πολύ μεγάλο βαθμό (ειδικά παλαιότερα μηχανήματα καταλήγουν να σέρνονται κυριολεκτικά λόγω του ότι η μηχανή του έχει καταντήσει bloatware).

Από την άλλη, αν προτιμάς να κάνεις δημοσκόπηση για να ανακαλύψεις την αξία ενός προγράμματος, να σου επισημάνω ότι το Norton Antivirus 2005 έχει πολύ κακές κριτικές από τους απλούς χρήστες σε sites όπως το Amazon.com .

Προσωπικά προτιμώ το NOD32, το οποίο είναι το antivirus με τα καλύτερα ποσοστά αναγνώρισης στα ανεξάρτητα, αξιόπιστα τεστ του VBS Bulletin (τα τελευταία χρόνια σχεδόν μόνιμα 100% ακρίβεια, που ξεπερνάει τις αντίστοιχες επιδόσεις του Norton). Επίσης είναι απίστευτα ελαφρύτερο στον υπολογιστή (45 λεπτά για full system scan όπου το Norton κάνει 2 ώρες, και εμφανώς γρηγορότερη εκκίνηση σε όλα τα συστήματα). Επιπλέον οι αναβαθμίσεις στα definition γίνονται καθημερινά και λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμα και σε dial-up συνδέσεις, όπου το Νorton καθυστερεί σημαντικά. Αν έχεις αντεπιχειρήματα για την αξία του Norton σε σχέση με το NOD32, είναι ευπρόσδεκτα -- εξυπναδούλες όμως και ad hominems του τύπου "εγώ το Norton ξέρω μόνο, και όταν δεν το προτείνετε το κάνετε για να παραστήσετε τους ειδήμονες" σε παρακαλώ να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Aπλές αρχές marketing:

Οταν αγοράζεις ένα καινούριο pc, έχουνε τα περισσότερα ενσωματωμένο το Norton Antivirus στην εκάστοτε έκδοση του; Θαρρώ πως θα συμφωνήσεις μαζί μου. Η πλειοψήφια των «ετοιμων» υπολογιστών το περιέχουνε. Αυτο λοιπον, δεν σημαίνει πως ένας αλφα αριθμός αδειων (σημαντικός) εχει προπωληθει απο την εταιρεία; Σημαίνει. Μεθερμηνευεται αυτό ως επιτυχία για την εταιρεία που το παράγει μια και ο αριθμός πωλήσεών της ειναι εξαιρετικα ανεβασμένος; Ναι. Μπορεί η εταιρεία να χρησιμοποιήσει αυτό, για να πει οτι ειναι η κορυφαία και πιο ευρέως διαδεδομένη λύση ασφαλείας (εχει και απλο ευχρηστο interface κι ολας, ακόμη καλύτερα); Φυσικα!

Σε κάθε περίπτωση, όχι, δεν είμαι ειδικός.

Έμαθα όμως στην διάρκεια της επαφής μου με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πολλα. Ξέρεις πως είναι αυτά, πάθημα, μάθημα. Ενώ λοιπον χρησιμοποιούσα το Norton σε εταιρική έκδοση, σκέφτηκα να πειραματιστώ καποια στιγμή (περιέργεια σε συνάρτηση με κάποιες υποψίες μου πως κάτι στο πισι πήγαινε στραβά). Ετσι πέρασα ένα άλλο τοτε πρόγραμμα. Κατάφερε να μου εντοπιζει δυο ιούς που ο Νορτον δεν είχε πάρει χαμπάρι. Αργοτερα έκανα κι άλλη αλλαγή, και πάλι έμαθα πως κάτι ήτανε καλύτερο άπο κάτι άλλο.

Σημερα, ειμαι πεπεισμένος πως την δουλειά και την προστασία που μπορεί να σου προσφέρει το KIS (ολοκληρωμένη σουίτα ασφαλείας) δεν μπορεί να την προσφέρει κανένα άλλο πρόγραμμα σε τέτοιο βαθμό και τόσο ολοκληρωμένα αυτη τη στιγμή. Κι αυτο για το ρημάδι το πρόγραμμα το χρησιμοποιησα πολλές φορες ακόμη και για να καθαρίσω άλλους υπολογιστές. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

-Υπο προυποθέσεις πάλι, διοτι μπορείς να «σηκώσεις» ενα λίνουξ πάνω και τότε αλλάζει το θέμα-

Και για να προλάβω τυχόν σκέψεις σου, δεν δουλεύω για την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλα και για καμία εταιρεία του χώρου, ουτε έχω απολαβές αν την υποστηρίξω. (αυτό επειδή συχνά «υποστηρίζω» τα Kaspersky)

Miranda, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώκεις ένα όνομα του ιού που εντοπισε;

Μπορεί πολύ πιθανόν να είναι κάποιο False Alarm, αν και... θα του ρίξω και μια ματιά απο υπολογιστή που χρησιμοποιεί Corporate Edition (δυστυχώς, απο Δευτέρα πιά). Δεν είναι οτι δεν σε πιστέυω τα λόγια σου, οσο οτι, είμαι λιγάκι περιέργος γιατι όλα τα άλλα δεν το πιάσανε και το CE ναι. Μιας και αναφερόμαστε στο CE.

Συγνωμη εκανα λαθος. Το ποσοστο των 2 μεγαλων ειναι παραπανω. Απο το business week:

Symantec's ubiquity -- a 64% share of the consumer antivirus market -- has made it a prime target. By contrast, rival McAfee (MFE), with just 15.7% of the market, according to IDC Research, is experiencing fewer attacks. At the same time, hackers are becoming increasingly sophisticated.

Ειναι 80%!!! Και αυτο ειναι για τα retail προιοντα. Στα corporate πρεπει να εχουν 90%. Τι χαζοι ρε παιδι μου και δεν βαζουν KAV. Το οποιο ειναι top αλλα δεν το παιρνουν οι κακοι πελατες. Αν παρεις σαν δειγμα εδω το myphone χαθηκες, διοτι υπαρχουν εκει εξω καποιοι που χρησιμοποιουν τα προιοντα για επαγγελματικη χρηση και δυστυχως η ευτυχως τα "ξωτικα" δεν εχουν προιοντα. Το ιδιο παραμυθι με το linux και τα windows.

Άσχετα με το αν έχεις δίκιο ή όχι, δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι και παθιάζεσαι τόσο..

Ο καθένας έχει γνώμη και κρίση και δεν γίνεται να του φυτεύουμε κάτι στο κεφάλι επειδή επειδή έτσι λέει μια έρευνα ( ; ).