Jump to content

Poco X7 Pro 5G

PMak
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από μερικές μετρήσεις του φορτιστή που πήρα από το ali (6.5€) βλέπω να τραβάει 52VA όταν η φόρτιση είναι στο 55% που σημαίνει μια αποδιδόμενη ισχύ καθαρή γύρω στα 45watt. Οπότε όπως το περίμενα είναι λίγο κάτω από τον original 67αρη τον οποίο δεν έχω μετρησει. Αυτός εδώ βέβαια αναφέρει επίσης επίσης 45 watt στα 50% με τον αυθεντικό. Θα επανέλθω με περισσότερες μετρήσεις όταν πάρω και ένα typeCμετρο να συγκρίνω την έξοδο στη συσκευή. Το καλό βέβαια είναι ότι δε ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου 

MVIMG_20250514_103605.jpg

Edited by giokspy

On 14/5/2025 at 9:19 ΠΜ, Nikos_96 said:

Ξέρει κάποιος να μου πεί πώς ενεργοποιήτε η παλιά κουρτίνα όταν κατεβάζεις την μπάρα ειδοποιήσεων; Δηλαδή να μην έχει αυτο το δεξιά αριστερά. Να είναι αυτό το παλιό το άσπρο που είχε όλα τα εικονίδια όταν το κατέβαζες.. ή το έχουν καταργήσει;

Το έψαχνα σήμερα για το δικό μου.. αλλά μάλλον έχει καταργηθεί εντελώς. Το μενού που το επιλέγεις δεν υπάρχει καθόλου.

Σύμφωνα με το XiaomiTime το poco x7 και pro της Xiaomi θα λάβουν υποστήριξη ενημερώσεων ασφαλείας για 4 χρόνια, μέχρι το 2029

OnePlus 8 pro + Mi 10t lite + poco f1

στο δικο μ φωτίζουν τα 2 λεντ φακού , βλέπω κ στο χυπερος υπάρχει επιθετική διαχείριση ραμ περίπου σαν μιουι , μιουι 14 έτρεχε καλύτερα αποτι το χυπερ2 ποιος ξέρει σε πόσο καιρο θα στρώσει, απο μπαταρία καλά πάει σημα κινητής πιάνει σε δύσκολες περιοχές αλλά πολλές φορές είναι πλασματικό 

Παιδιά θέλω να ρωτήσω για το παρακάτω:

Σημαίνει ότι κάνει aggregate 4G + 5G φάσμα (140 MHz σύνολο) για αυξημένη ταχύτητα ή έχω καταλάβει λάθος;

Οι ταχύτητες είναι διαστημικές θα έλεγα με Nova (σχεδόν 400 Mbps τώρα που μιλάμε), έχω πάθει σοκ, χαχα!

image.png.29c70a1d4fcdff6b2b24962a9a3abe06.png

Edited by bedazzled

7 minutes ago, bedazzled said:

Παιδιά θέλω να ρωτήσω για το παρακάτω:

Σημαίνει ότι κάνει aggregate 4G + 5G φάσμα (140 MHz σύνολο) για αυξημένη ταχύτητα ή έχω καταλάβει λάθος;

Οι ταχύτητες είναι διαστημικές θα έλεγα με Nova (σχεδόν 400 Mbps τώρα που μιλάμε), έχω πάθει σοκ, χαχα!

image.png.29c70a1d4fcdff6b2b24962a9a3abe06.png

Ναι! 40 mhz lte + 100 mhz 5g n78.

Γενικά όπου υπάρχει n78 (3500 mhz) θα βλέπεις καλές ταχύτητες.

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

Εχω Nova και Cosmote.

Παντως στο Νομο Αττικης επειδη τον γυρναω ολο η Nova  εχει ενα μεσο ορο 25-40 download και σε ελαχιστα σημεια υπαρχει η Ν78 οπου ειναι δυνατο .

Αντιθετα Η Cosmote ξεφευγει εντελως εχει μεσο ορο 400-700 και σε πολλα σημεια πανω απο 1000-1500 για πλακα....

Μονο Με cosmote εχεις  δικτυο....

Την ζελατίνα στην οθόνη προτείνετε να την βγάλω ή να την αφήσω;

Έχω παρατηρήσει η ολεοφοβική επίστρωση του Gorilla Glass δουλεύει τον πρώτο καιρό σε ένα νέο κινητό, όμως μετά από μερικούς μήνες χρήσης έχει ξεφτίσει...

Επίσης πίσω δεν έχει ζελατίνα, σωστά; Μόνο το αυτοκόλλητο με το IMEI, αλλά λέει να μην αφαιρεθεί (μπήκε μέσα στη μαμίμια θήκη το κινητό).

36 minutes ago, bedazzled said:

Την ζελατίνα στην οθόνη προτείνετε να την βγάλω ή να την αφήσω;

Δε νομίζω ότι έχει σημασία. Εγώ προσωπικά την έχω αφήσει για να προστατευθεί η ολεοφοβικη επίστρωση, κι όσο κρατήσει.

37 minutes ago, bedazzled said:

Επίσης πίσω δεν έχει ζελατίνα, σωστά; Μόνο το αυτοκόλλητο με το IMEI, αλλά λέει να μην αφαιρεθεί (μπήκε μέσα στη μαμίμια θήκη το κινητό).

Έχει μόνο το αυτοκόλλητο. Εγώ το έβγαλα απ'το κινητό και το κόλλησα στο κουτί.

1 hour ago, s_nova said:

Εχω Nova και Cosmote.

Παντως στο Νομο Αττικης επειδη τον γυρναω ολο η Nova  εχει ενα μεσο ορο 25-40 download και σε ελαχιστα σημεια υπαρχει η Ν78 οπου ειναι δυνατο .

Αντιθετα Η Cosmote ξεφευγει εντελως εχει μεσο ορο 400-700 και σε πολλα σημεια πανω απο 1000-1500 για πλακα....

Μονο Με cosmote εχεις  δικτυο....

Δυστυχώς ναι, η νοβα (και η vf) είναι ακόμα πίσω στις n78 σε σχέση με κοσμοτε. Ειδικά με το x7 pro που κάνει nr ca σε n78 η κοσμοτε απογειώνεται σε ταχύτητα.

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

Η κάμερα μου φαίνεται λίγο χειρότερη συγκριτικά με το Redmi Note 8 Pro... δεν ξέρω αν είναι λόγω MP (64 vs 50) ή λόγω μάρκας (Samsung vs Sony). Σαν να θολώνει σε κοντινές λήψεις...

6 χρόνια μετά μου κάνει εντύπωση που δίνουν λιγότερα megapixels (το ξέρω ότι δεν μετράνε μόνο αυτά, αλλά και πάλι).

Για ασύρματα ακουστικά ποιά θα προτείνατε;

Ασύρματα ήθελα να γράψω, sorry.

Edited by bedazzled

Κοντινές φώτο τραβάω αρκετα έγγραφα ετικέτες κτλ είναι μια αδυναμία η φωτογραφική (πολύ θολές) που για τα θέλω μου δεν ανταποκρίνεται, εχω σ21 φε το οποίο είναι πολύ καλύτερο σε φώτο κοντά μακρυά, δυστυχώς το μείον είναι η κάμερα πλην χυπέρος, κάμερα συσκευών τν 200ε έχει, η ultra wide των 8mp εκει δεν σχολιάζω τίποτα, συσκευή μιας κάμερας κ αυτή κουτσή, περιμένω χαμηλά τιμης για πιξελ 9προ απο 256gb κ πάνω για να μην εχω να το ένα δεν το άλλο, ακομη κ τα f7 pro ultra με φοβίζουν οι μοντουλες των καμερών τους μαζί με το  αμφίβολο σοφτγουερ τς για να πάω 

Γενικά τα Poco δε φημίζονται για τις φωτογραφικές τους ικανότητες αν και νομίζω ότι στα περσινά μοντέλα (ειδικά σε F6 Pro) τα καταφέρνουν περίφημα. Ειλικρινά πλέον δε βρίσκω το λόγο ύπαρξης της macro κάμερας, χίλιες φορές προτιμότερη η υλοποίηση που χρησιμοποιώ τώρα, με το macro mode το οποίο ενεργοποιείται όταν φέρνω ένα αντικείμενο κοντά στην κάμερα με 2Χ ζουμ, πολύ πιο ευκρινείς φωτογραφίες, όχι την 8αρα που πρέπει να έχεις καλό φωτισμό για να βγει καλή η φωτογραφία, να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες κτλ. 

Και πάλι όμως, δεν μπορώ να καταλάβω όταν ακόμα και ένα πιο οικονομικό κινητό μπορεί να βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες, πως ένα ακριβότερο όπως το Χ7 Pro να μη διαφέρει σημαντικά σε αυτό το κομμάτι. Από εμπειρία που είχα πέρυσι με το "ξαδερφάκι" Redmi Note 13 Pro Plus, κατάλαβα ότι το τελικό αποτέλεσμα, καθορίζεται από το λογισμικό, όχι τόσο από τις ικανότητες της κάμερας συνεπώς, εφόσον το HyperOS έχει τις παραξενιές του, τις βλέπουμε και στο κομμάτι αυτό πολύ φοβάμαι....

Το WiFi hotspot το έχει δουλέψει κανείς;

Έχω το εξής πρόβλημα: το Nintendo Switch δεν μου εντοπίζει το hotspot σε 5 GHz, μόνο σε 2.4 GHz (με χαμηλότερες ταχύτητες). Κάτι παίζει με τις μπάντες.

6 GHz (WiFi 6E) συσκευή δεν έχω ακόμα να δοκιμάσω, έχω παραγγείλει μια PCIe κάρτα για υπολογιστή.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπορεί να δουλέψει το hotspot σε πολλαπλές μπάντες ταυτόχρονα (2.4 + 5 + 6 GHz), όπως κάνουν τα routers. Ας είναι και στην πρίζα το κινητό για να μην πέφτει η μπαταρία, δεν με πειράζει.

Να υποθέσω ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Μου κάνει για περιορισμός του software (Android), όχι του hardware (που υποστηρίζει ακόμα και aggregation το SoC).

Εντυπωσιάστηκα πάντως όταν είδα NAT Type B στο Switch, ίδιο με της ADSL. Η Nova δίνει πραγματική IP και στην κινητή (κληρονομιά της Telestet), όχι μόνο στη σταθερή.

8 minutes ago, tsimisde said:

Γενικά τα Poco δε φημίζονται για τις φωτογραφικές τους ικανότητες αν και νομίζω ότι στα περσινά μοντέλα (ειδικά σε F6 Pro) τα καταφέρνουν περίφημα. Ειλικρινά πλέον δε βρίσκω το λόγο ύπαρξης της macro κάμερας, χίλιες φορές προτιμότερη η υλοποίηση που χρησιμοποιώ τώρα, με το macro mode το οποίο ενεργοποιείται όταν φέρνω ένα αντικείμενο κοντά στην κάμερα με 2Χ ζουμ, πολύ πιο ευκρινείς φωτογραφίες, όχι την 8αρα που πρέπει να έχεις καλό φωτισμό για να βγει καλή η φωτογραφία, να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες κτλ. 

Και πάλι όμως, δεν μπορώ να καταλάβω όταν ακόμα και ένα πιο οικονομικό κινητό μπορεί να βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες, πως ένα ακριβότερο όπως το Χ7 Pro να μη διαφέρει σημαντικά σε αυτό το κομμάτι. Από εμπειρία που είχα πέρυσι με το "ξαδερφάκι" Redmi Note 13 Pro Plus, κατάλαβα ότι το τελικό αποτέλεσμα, καθορίζεται από το λογισμικό, όχι τόσο από τις ικανότητες της κάμερας συνεπώς, εφόσον το HyperOS έχει τις παραξενιές του, τις βλέπουμε και στο κομμάτι αυτό πολύ φοβάμαι....

Έχω το κινητό από τον Φεβρουάριο,είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κάμερα του ειδικά την ημέρα είναι τέλειες για τέτοιο κινητό.Φαντασου πριν είχα το s4 δεν είναι η ίδια κάμερα αλλά δεν απέχει πολλά σε σχέση με τα χρήματα που κάνει το κινητό.Δεν ξέρω εμένα είναι ελληνικό από Κωτσόβολο το 12/512 δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό αλλά είμαι ευχαριστημένος.

9 minutes ago, tsimisde said:

Υποσχέθηκαν updates μέχρι το 2029 στο Poco X7 Pro, οπότε ελπίζω ότι θα βελτιωθούν πολλά θέματα, αν και διάβασα ότι πολλοί μηχανικοί λογισμικού της Xiaomi πήραν μετάθεση στο τμήμα ηλεκτρικών ΙΧ.

Στο Redmi Note 8 Pro κόψανε κάπως πρόωρα (2022) τα OS updates...

14 minutes ago, bedazzled said:

Στο Redmi Note 8 Pro κόψανε κάπως πρόωρα (2022) τα OS updates...

Η Xiaomi δυστυχώς έχει παράδοση σε αυτό το κομμάτι, να κόβει πρόωρα τα updates, δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει αυτό που λες. Ακόμα και τώρα νομίζω ότι συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές, προσφέρει μικρότερη χρονικά υποστήριξη, τώρα, τι θα γίνει με τις αναβαθμίσεις στα τωρινά μοντέλα, μένει να φανεί στην πράξη. Γενικά, ακόμα και τώρα, φαίνεται ότι κάπου έχει χαθεί η μπάλα και καθυστερούν οι όποιες αναβαθμίσεις, εκτός αν τις κυκλοφορούν αναδρομικά....

38 minutes ago, bedazzled said:

Το WiFi hotspot το έχει δουλέψει κανείς;

Έχω το εξής πρόβλημα: το Nintendo Switch δεν μου εντοπίζει το hotspot σε 5 GHz, μόνο σε 2.4 GHz (με χαμηλότερες ταχύτητες). Κάτι παίζει με τις μπάντες.

6 GHz (WiFi 6E) συσκευή δεν έχω ακόμα να δοκιμάσω, έχω παραγγείλει μια PCIe κάρτα για υπολογιστή.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπορεί να δουλέψει το hotspot σε πολλαπλές μπάντες ταυτόχρονα (2.4 + 5 + 6 GHz), όπως κάνουν τα routers. Ας είναι και στην πρίζα το κινητό για να μην πέφτει η μπαταρία, δεν με πειράζει.

Να υποθέσω ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Μου κάνει για περιορισμός του software (Android), όχι του hardware (που υποστηρίζει ακόμα και aggregation το SoC).

Εντυπωσιάστηκα πάντως όταν είδα NAT Type B στο Switch, ίδιο με της ADSL. Η Nova δίνει πραγματική IP και στην κινητή (κληρονομιά της Telestet), όχι μόνο στη σταθερή.

Τελικά το Android hotspot στα 5 GHz κλειδώνει στο κανάλι 149, που δεν το βλέπουν αρκετές συσκευές και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

Μεγάλη ξενέρα... στα 2.4 GHz πιάνει μέχρι 40 Mbps max.

Ούτε dual band λειτουργία υποστηρίζει.

Βρήκα αυτό, δεν ξέρω αν δουλεύει στο Poco:

https://xdaforums.com/t/guide-root-change-wifi-hotspot-country-to-bypass-regional-restrictions-on-android-10.4703941/

Απορώ γιατί δεν το φτιάχνει η Google...

7 ώρες πριν, bedazzled said:

Τελικά το Android hotspot στα 5 GHz κλειδώνει στο κανάλι 149, που δεν το βλέπουν αρκετές συσκευές και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

Μεγάλη ξενέρα... στα 2.4 GHz πιάνει μέχρι 40 Mbps max.

Ούτε dual band λειτουργία υποστηρίζει.

Βρήκα αυτό, δεν ξέρω αν δουλεύει στο Poco:

https://xdaforums.com/t/guide-root-change-wifi-hotspot-country-to-bypass-regional-restrictions-on-android-10.4703941/

Απορώ γιατί δεν το φτιάχνει η Google...

Δοκίμασε ρυθμίσεις ->πρόσθετες ρυθμίσεις -> περιοχή αλλαγή από Ελλάδα σε Ηνωμένες πολιτείες η Ινδία και πιθανόν να αλλάξει το κανάλι σε πιο χαμηλό. Μετά αλλαγή σε Ελλάδα και το κανάλι πρέπει να παραμείνει. Σε κάποιους χρήστες (όχι στο x7 pro) αναφέρεται ότι δούλεψε. Δεν το έχω δοκιμάσει πάντως στο x7 pro. Επίσης δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στις μπάντες του 5g 

Δουλεύει ορίζοντας περιοχη ΗΠΑ

Messenger_creation_0064A1C1-6A31-4946-A5A6-87C235E86ACF.jpeg

Edited by giokspy