Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ρούτερ Tenda 5G01  με 5gNsa και Ν78 2πυρηνο στα 226 € από AliExpress  , well fi 6/mesh , ξεκλειδωτο , έιναι καλή αγορά;Η αλλιώς το 5G03 4πυρηνο στα 268 από Σκρουτζ ;

To ZEARTS Unlocked Arcadyan Telstra 5G AW1000 Wi-Fi 6 AX3600 5G CPE στα 164€ από Αλι;

Edited by chriskan22

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

• Απαντήσεις 260
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διαβάζω:

"Η πρώτη 5G+ Network Slicing υπηρεσία στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες της Telekom στην Ευρώπη

Σημειώνεται ότι για το FWA υλοποιήθηκε η πρώτη 5G+ Network Slicing υπηρεσία στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες της Telekom στην Ευρώπη. Mε τον «δικτυακό τεμαχισμό» (network slicing) στο 5G SA δημιουργούνται slices προσαρμοσμένα στις ανάγκες των συνδρομητών, στοχεύοντας σε αξιόπιστες υπηρεσίες που βασίζονται στη δυναμική κατανομή πόρων. Κάθε slice δηλαδή λειτουργεί ως ανεξάρτητο δίκτυο, σχεδιασμένο για συγκεκριμένες απαιτήσεις σε εύρος ζώνης και ταχύτητες."

Άρα όντως έχει διαφορά από απλό ρούτερ με SIM π.χ. σε συμφόρηση δικτύου; @mixtri

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

το μεσημέρι το είδα στον alpha γιά το home wifi 5G μέχρι 200mbps

https://www.youtube.com/watch?v=S-fIsV1J7Ks

Edited by babis3g

18 minutes ago, babis3g said:

το μεσημέρι το είδα στον alpha γιά το home wifi 5G μέχρι 200mbps

https://www.youtube.com/watch?v=S-fIsV1J7Ks

Μακάρι να δώσουν σταθερή μαζί

"Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς

On 26/3/2025 at 10:00 ΠΜ, chriskan22 said:

Το ρούτερ Tenda 5G01  με 5gNsa και Ν78 2πυρηνο στα 226 € από AliExpress  , well fi 6/mesh , ξεκλειδωτο , έιναι καλή αγορά;Η αλλιώς το 5G03 4πυρηνο στα 268 από Σκρουτζ ;

To ZEARTS Unlocked Arcadyan Telstra 5G AW1000 Wi-Fi 6 AX3600 5G CPE στα 164€ από Αλι;

To 5G03 φαίνεται τίμιο. Έχει ΜΤΚ;

1 hour ago, MIKU said:

Διαβάζω:

"Η πρώτη 5G+ Network Slicing υπηρεσία στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες της Telekom στην Ευρώπη

Σημειώνεται ότι για το FWA υλοποιήθηκε η πρώτη 5G+ Network Slicing υπηρεσία στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες της Telekom στην Ευρώπη. Mε τον «δικτυακό τεμαχισμό» (network slicing) στο 5G SA δημιουργούνται slices προσαρμοσμένα στις ανάγκες των συνδρομητών, στοχεύοντας σε αξιόπιστες υπηρεσίες που βασίζονται στη δυναμική κατανομή πόρων. Κάθε slice δηλαδή λειτουργεί ως ανεξάρτητο δίκτυο, σχεδιασμένο για συγκεκριμένες απαιτήσεις σε εύρος ζώνης και ταχύτητες."

Άρα όντως έχει διαφορά από απλό ρούτερ με SIM π.χ. σε συμφόρηση δικτύου; @mixtri

Ναι, έχεις μεγαλύτερη προτεραιότητα στο slicing. Premium service.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

13 minutes ago, mixtri said:

To 5G03 φαίνεται τίμιο. Έχει ΜΤΚ;

Ναι, έχεις μεγαλύτερη προτεραιότητα στο slicing. Premium service.

μόνο αυτό βρήκα ... Processor7nm, Quad cores,core frequency 2 GHz

(δεν είναι μαγαζί γιά διαφήμηση αν βγώ off topic έιναι από την σελίδα κατασκευαστή)

https://static.tenda.com.cn/tdeweb/download/5G03/5G03 Datasheet .pdf

Εφημερίδα "Τα Νέα σαββατοκύριακο". 

20250330_192405.jpg

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Είναι στα σχέδια τους καθόλου η σταθερή ή όχι; Για το 5G WiFi αναφέρομαι.

Ξέρει κανείς;

Edited by elkons

8 minutes ago, elkons said:

Ξέρει κανείς;

Κανονικά θα πρέπει να είναι στα άμεσα..

1 minute ago, johnny_htc said:

Κανονικά θα πρέπει να είναι στα άμεσα..

Έχουν πει πχ ότι θα δωθεθ στο μέλλον με σταθερή τηλεφωνία ή μόνοι μας εδώ στο φορουμ τα λέμε;

Εντομεταξυ τελικά τι έγινε με το  COSMOTE  dobleplay 4G+ και 5G; καταργήθηκαν; οι υφιστάμενοι μένουν μόλις λήξει το συμβόλαιο όμως; θα χρειαστεί να πάνε 5G Wifi;

19 minutes ago, elkons said:

Έχουν πει πχ ότι θα δωθεθ στο μέλλον με σταθερή τηλεφωνία ή μόνοι μας εδώ στο φορουμ τα λέμε;

Εντομεταξυ τελικά τι έγινε με το  COSMOTE  dobleplay 4G+ και 5G; καταργήθηκαν; οι υφιστάμενοι μένουν μόλις λήξει το συμβόλαιο όμως; θα χρειαστεί να πάνε 5G Wifi;

Καταργήθηκαν, αλλά συνεχίζουν τα συμβόλαια.

Ένα μέλος σε γειτονικό forum λέει ότι πλέον δεν του μπαίνει ο κόφτης ταχύτητας στα 400GB όπως ίσχυε.

19 minutes ago, elkons said:

Κάτι θυμάμαι κάποιος εδώ μέσα είχε ρωτήσει την εξυπηρέτηση και άτυπα του είχαν πει να περιμένει από το καλοκαίρι και μετά την τηλεφωνία, κάτι τέτοιο θυμάμαι. Για τα άλλα, δεν έχω ιδέα

32 minutes ago, elkons said:

Ξέρει κανείς;

Εγώ καταλαβαίνω ότι αν μπει τηλέφωνο θα αυξηθεί η τιμή γιατί το προϊόν θα εμπίπτει σε φόρο κινητής τηλεφωνίας 10%.

1 minute ago, MIKU said:

Καταργήθηκαν, αλλά συνεχίζουν τα συμβόλαια.

Ένα μέλος σε γειτονικό forum λέει ότι πλέον δεν του μπαίνει ο κόφτης ταχύτητας στα 400GB όπως ίσχυε.

Στην ανανέωση άραγε τι θα γίνει ..

Ισχύει κανονικά στο 4g+ σε φίλο που έχει περάσει τα 400GB λόγω Cosmote tv streaming πιάνει 15/15 ενώ το κινητό σε 4G+ 100/60

2 minutes ago, johnny_htc said:

Κάτι θυμάμαι κάποιος εδώ μέσα είχε ρωτήσει την εξυπηρέτηση και άτυπα του είχαν πει να περιμένει από το καλοκαίρι και μετά την τηλεφωνία, κάτι τέτοιο θυμάμαι. Για τα άλλα, δεν έχω ιδέα

Σύντομααα

Πρέπει να το τρέξουν λίγο παραπάνω να προωθήσουν κόσμο 

38 minutes ago, elkons said:

Ξέρει κανείς;

Ανεπίσημα, μέχρι το καλοκαίρι το πολύ θα παίζει και VoNR στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Για δείτε και το αντίστοιχο πακέτο της Cyta στην Κύπρο.

Χωρίς δωρεάν εξοπλισμό (πληρώνεις με 24 δόσεις), χαμηλές ταχύτητες και ακριβότερο πάγιο.

https://www.cyta.com.cy/mobile-internet

7 ώρες πριν, MIKU said:

Εφημερίδα "Τα Νέα σαββατοκύριακο". 

20250330_192405.jpg

Δε θα το έλεγα ούτε το πιο σταθερό αλλά ούτε και το πιο γρήγορο. Και σίγουρα ακριβό...

Κάνω μετρήσεις με το https://myspeedtest.cosmote.gr/myspeedtest/ κατόπιν υπόδειξής τους για να βλέπουν τα αποτελέσματα (πάντα με ethernet): Downloading 18~100+ και uploading 3~5 mbps για σύνδεση 100/10!

Με κάλεσαν για να μου πουν πως δεν βλέπουν κάτι που να μην πηγαίνει καλά (!), ωστόσο προτείνουν να γυρίσω στην 50/5 για να είναι πιο 'σταθερή' η σύνδεση. 

Δεν παραδέχονται πως δεν μπορούν να καλύψουν αυτό που υπόσχονται και προτείνουν να 'κουρέψω' το max όριο!!! Με τον ίδιο εξοπλισμό!!!

Ας όψεται που δεν έχω άλλη λύση...

μέσω τηλ. σε Αθήνα, όταν έκανα ανανέωση του adsl πριν 2-3 μήνες ρώτησα για το wifi 5G αν υπάρχει στην περιοχή μου και επίσης αν θα βάλουν τηλεφωνία και είχε πεί ο υπάλληλος ανεπίσημα κατά καλοκαίρι...τώρα μπορεί να το είπε έτσι γιά να μην ρωτήσω παραπάνω ... λογικά κάποια στιγμή πρέπει να βάλουν & τηλεφωνία έστω άλλο με πακέτο wifi

6 minutes ago, babis3g said:

μέσω τηλ. σε Αθήνα, όταν έκανα ανανέωση του adsl πριν 2-3 μήνες ρώτησα για το wifi 5G αν υπάρχει στην περιοχή μου και επίσης αν θα βάλουν τηλεφωνία και είχε πεί ο υπάλληλος ανεπίσημα κατά καλοκαίρι...τώρα μπορεί να το είπε έτσι γιά να μην ρωτήσω παραπάνω ... λογικά κάποια στιγμή πρέπει να βάλουν & τηλεφωνία έστω άλλο με πακέτο wifi

Διαθέσιμο είναι όπου υπάρχει σήμα 4G ή 5G... Δηλαδή, μάλλον παντού... 

Για τηλεφωνία εγώ δε θα περίμενα να το δώσουν αλλά δεν είναι και κάτι μακρινό... αφού μιλάμε πως σου δίνουν νούμερο 69... όπου όμως δεν ενεργοποιούν την τηλεφωνία...

4 ώρες πριν, smouri263 said:

Δε θα το έλεγα ούτε το πιο σταθερό αλλά ούτε και το πιο γρήγορο. Και σίγουρα ακριβό...

Κάνω μετρήσεις με το https://myspeedtest.cosmote.gr/myspeedtest/ κατόπιν υπόδειξής τους για να βλέπουν τα αποτελέσματα (πάντα με ethernet): Downloading 18~100+ και uploading 3~5 mbps για σύνδεση 100/10!

Με κάλεσαν για να μου πουν πως δεν βλέπουν κάτι που να μην πηγαίνει καλά (!), ωστόσο προτείνουν να γυρίσω στην 50/5 για να είναι πιο 'σταθερή' η σύνδεση. 

Δεν παραδέχονται πως δεν μπορούν να καλύψουν αυτό που υπόσχονται και προτείνουν να 'κουρέψω' το max όριο!!! Με τον ίδιο εξοπλισμό!!!

Καλημέρα 

Δοκίμασε να χωρίσεις τις μπάντες 2.4 και 5GHz και μπες 5GHz μόνο και δοκίμασε. 

1 ώρα πριν, elkons said:

Καλημέρα 

Δοκίμασε να χωρίσεις τις μπάντες 2.4 και 5GHz και μπες 5GHz μόνο και δοκίμασε. 

Ναι, το έχω κάνει και δουλεύω στη 2.4... αλλά και πάλι ούτε σταθερό, ούτε ταχύτητες σωστές...

8 ώρες πριν, smouri263 said:

Αν συνδεθείς με ethernet έχεις ίδιες επιδόσεις;

Σε ποια περιοχή είσαι; Έχεις εξοπλισμό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου; 

το έχει βάλει γνωστός μου στην Αφησσο Μαγνησίας μετά από απαράδεκτη εμπειρία με Nova και είναι συνεχώς στα 100/10 και χωρίς πολύ καλή κάλυψη…

1 ώρα πριν, smouri263 said:

Ναι, το έχω κάνει και δουλεύω στη 2.4... αλλά και πάλι ούτε σταθερό, ούτε ταχύτητες σωστές...

Το 2.4 είναι αργό. Μπορείς να δοκιμάσεις μόνο με 5 και κοντά στο ρουτερ;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 hour ago, mixtri said:

Αν συνδεθείς με ethernet έχεις ίδιες επιδόσεις;

Σε ποια περιοχή είσαι; Έχεις εξοπλισμό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου; 

το έχει βάλει γνωστός μου στην Αφησσο Μαγνησίας μετά από απαράδεκτη εμπειρία με Nova και είναι συνεχώς στα 100/10 και χωρίς πολύ καλή κάλυψη…

Το 2.4 είναι αργό. Μπορείς να δοκιμάσεις μόνο με 5 και κοντά στο ρουτερ;

Πολύκαστρο Κιλκίς με εσωτερικό εξοπλισμό

Μετρήσεις μόνο με ethernet