Jump to content

Harry Potter: Βιβλία

billyavl
 Κοινοποίηση

Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;  

157 members have voted

1. 1. Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;

• Ο ΧΠ και η φιλοσοφική λίθος
    • Ο ΧΠ και η κάμαρα με τα μυστικά
    • Ο ΧΠ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
    • Ο ΧΠ και το Κύπελλο της φωτιάς
    • Ο ΧΠ και το Τάγμα του Φοίνικα
    • Ο ΧΠ και ο ημίαιμος πρίγκιπας
    • Ο ΧΠ και οι κλήροι του θανάτου
    • Διάβασα κάποιο και δε μου άρεσε καθόλου
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα και ούτε πρόκειται
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα αλλά θα ήθελα να διαβάσω κάποιο

Recommended Posts

Ο ψυχογιος δεν μπορω να καταλαβω γιατι δε μας λεει τον ελληνικο τιτλο...:mad:

Αποκλειεται να μην το εχουν διαβασει ακομα το βιβλιο....:mad:

Περιμενουν να βγει πρωτα στα αγγλικα για να μας τον πουν??? Τοτε δε θα τον χρειαζομαστε....:p

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο πονηρός δικαιολογείται...

Και ο ηλίθιος επιμένει...

• Απαντήσεις 743
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δε νομίζω ότι το διαβάζουν μέχρι να έρθει η στιγμή να το μεταφράσουν... Κάπου το είχα διαβάσει αυτό αλλά δε θυμάμαι. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν μάθουμε τον ελληνικό τίτλο μετά την κυκλοφορία της αγγλικής έκδοσης!
...It does not do to dwell on dreams and forget to live...

Πάντως στα προηγούμενα βιβλία είχε ανακοινώσει από πρίν τον τίτλο στα ελληνικά. Το deathly hallows όμως τους έχει μπερδέψει λίγο, και αφού δεν έχουν το αγγλικό αντίτυπο στα χέρια τους δεν ριψοκινδυνεύουν να μεταφράσουν. Πάντως οι μεταφράσεις και σε άλλες χώρες καθυστερούν, γιατί προφανώς η Ρόουλινγκ δεν στέλνει αντίτυπο του βιβλίου στους οίκους που το μεταφράζουν για να μη διαρεύσει τίποτα. Και στη Γερμανία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και γι'αυτό έχουν κάνει το εξής. Χρήστες του διαδικτύου (με διπλώματα αγγλικών φυσικά) αναλαμβάνουν να μεταφράσουν ο καθένας από ένα κεφάλαιο στα γερμανικά και να τα συγκεντρώσουν όλα μαζί σε μια ιστοσελίδα ώστε να μπορούν να το διαβάσουν στα γερμανικά πρίν εκδοθεί. Για το 5ο νομίζω το είχαν κάνει.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Νομιζω πως στα γερμανικα εχει ανακοινωθει και σημαινει κατι σαν νεκροι αγιοι!!!

Δεν ειμαι σιγουρος ομως....

Απο την αλλη δε νομιζω να περιμενουν την εκδοση στα αγγλικα για να αρχισουν τη μεταφραση....

Μεσα σε 4 μηνες και το μεταφραζουν και το εξεταζουν για τυχον λαθη και το τυπωνουν????:blink: Δε νομιζω....

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο ψυχογιος δεν μπορω να καταλαβω γιατι δε μας λεει τον ελληνικο τιτλο...:mad:

Αποκλειεται να μην το εχουν διαβασει ακομα το βιβλιο....:mad:

Περιμενουν να βγει πρωτα στα αγγλικα για να μας τον πουν??? Τοτε δε θα τον χρειαζομαστε....:p

Νομιζω πως στα γερμανικα εχει ανακοινωθει και σημαινει κατι σαν νεκροι αγιοι!!!

Δεν ειμαι σιγουρος ομως....

Απο την αλλη δε νομιζω να περιμενουν την εκδοση στα αγγλικα για να αρχισουν τη μεταφραση....

Μεσα σε 4 μηνες και το μεταφραζουν και το εξεταζουν για τυχον λαθη και το τυπωνουν????:blink: Δε νομιζω....

Και όμως. Το βιβλίο φθάνει στον Ψυχογιό μετά την μέρα της επίσημης κυκλοφορίας και αρχίζει άμεσα η μετάφραση του. Δεν ρισκάρει ο αγγλικός εκδοτικός οίκος να το στείλει νωρίτερα και να υπάρξει κάποια διαρροή.

Γι' αυτόν τον λόγο δεν ξέρουμε ακόμη τον ελληνικό τίτλο, όπως επίσης και γιατί δεν γνωρίζουν στον Ψυχογιό σε τι αναφέρεται ο αγγλικός τίτλος, οπότε δεν μπορούν να βγάλουν έναν τίτλο άμεση μετάφραση του αγγλικού και τελικά να αποδειχθεί πως απέχει παρασάγγας από αυτό που εννοεί η Rowling.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα βιβλία δεν είχαν δύσκολους τίτλους, ενώ το έκτο («Ο Ημίαιμος Πρίγκηψ») είχε καθυστερήσει λίγο η ανακοίνωση του ελληνικού τίτλου και πάλι γιατί στον Ψυχογιό δεν ήταν σίγουροι τι εννοούσε η Rowling.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Δεν τα ηξερα αυτα....:blink:

Εχεις πηγες μεσα στον ψυχογιο????:p

Παντως μπραβο τους αν μεσα σε 4 μηνες κανουν ολα αυτα!!!!:up:

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Δεν τα ηξερα αυτα....:blink:

Εχεις πηγες μεσα στον ψυχογιο????:p

Παντως μπραβο τους αν μεσα σε 4 μηνες κανουν ολα αυτα!!!!:up:

Είχα ρωτήσει για το έκτο βιβλίο και μου είχαν πει ότι θα το είχαν στα χέρια τους λίγες μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία και θα ξεκινούσαν την μετάφραση, οπότε φαντάζομαι ότι έτσι θα γίνει και με το 7ο βιβλίο...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Κριμα παντως που δε θα τον μαθουμε τον τιτλο πριν το διαβασουμε...:(

Ερωτηση:

Επειδη προσφατα (προχθες) ξαναδιαβαζα ενα βιβλιο της σειρας (το ταγμα) θελω να ρωτησω ποιο ειναι το αγαπημενο σας κομματι απο ολη τη σειρα...

Μπορει να ειναι κεφαλαιο, σκηνη, διαλογος...

Και επειδη μπορει να ειναι δυσκολο να πειτε ενα, πειτε 3-4!!!!

Θα πω μετα και το δικο μου!!!

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Κριμα παντως που δε θα τον μαθουμε τον τιτλο πριν το διαβασουμε...:(

Ερωτηση:

Επειδη προσφατα (προχθες) ξαναδιαβαζα ενα βιβλιο της σειρας (το ταγμα) θελω να ρωτησω ποιο ειναι το αγαπημενο σας κομματι απο ολη τη σειρα...

Μπορει να ειναι κεφαλαιο, σκηνη, διαλογος...

Και επειδη μπορει να ειναι δυσκολο να πειτε ενα, πειτε 3-4!!!!

Θα πω μετα και το δικο μου!!!

Τώρα θα γίνω πολύ σπασίκλας αν προτείνω να πάρετε το βιβλίο στα αγγλικά;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τώρα θα γίνω πολύ σπασίκλας αν προτείνω να πάρετε το βιβλίο στα αγγλικά;

Μα θα το παρουμε!!!!!!!!!! ;) :D

Απλα επειδη το deathly hallows δε μας λεει και πολλα περιμεναμε μηπως μας δωσουν τον ελληνικο τιτλο πριν το διαβασουμε στα αγγλικα αλλα δεν....

Μαλιστα πριν καποιες σελιδες αν δεις, εγω προτεινα σε οσους δεν εχουν διαβασει χαρι ποτερ στα αγγλικα να το κανουν γιατι ειναι κλασης ανωτερο απο το μεταφρασμενο!!!

Ο έξυπνος παραδέχεται...

eukolo...

i monomaxia dumpledore voldemort sto tagma

to tagma to kalitero vivlio

Εμένα πάλι από το τάγμα, η αποχώρηση των διδύμων από το Hogwarts.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

kai sto half blood prince tin stigmi pou akolou8ei o Harry tn Snape kai tn Malfoy mesa stn maxi kai oles oi sinantiseis me ton Dumbledore

Genika sto tagma oi teleutaies selides einai T-R-O-M-E-R-E-S

sto ypourgeio ktl..

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.myspace.com/jimator

Το διαβάζω και εγώ αυτόν τον καιρό...

Αν και δε μου άρεσε το 5ο, το αγαπημένο σημείο ήταν το κεφάλαιο "Η Χειρότερη Ανάμνηση του Σνέιπ", όταν ο Χάρι είδε τον πατέρα του να βασανίζει το Σνέιπ στην κιβωτό των στοχασμών...

Άλλα ωραία σημεία ήταν η αποχώρηση των διδύμων από το Χόγκουαρτς, η συναντήσεις των Σίγμα-Νι και φυσικά τα γεγονότα στο υπουργείο...

Θα συμφωνήσω με τον Vps κ εμένα μου άρεσε το κεφάλαιο με την ανάμνηση του Snape(τον συμπάθησα ακόμα πιο πολύ!):O

Στα ελληνικά τον Νοέμβρη φίλε, διάβασε λιγάκι πιο πίσω. Αναμένεται το 1ο ή το 2ο Σάββατο του Νοέμβρη.

Η αγγλική έκδοση γύρω στις 25 του Ιουλίου.

Εμενα καλυτερες στιγμες:

1. Το κεφαλαιο "Η χαμενη προφητεια" στο Ταγμα!! Φοβερη ενταση μεταξυ Χαρι-Νταμπλντορ και εξηγουνται πολλα!!!(οπως λεει και ο jimator το ταγμα στο τελος.... τα σπαει!!!!!)

2. Η μονομαχια βολντεμορτ-νταμπλντορ, η μονη μονομαχια τους σε ολη τη σειρα!!! :up:

3.Το νεκροταφειο στο κυπελλο της φωτιας

4.Εκει που κυνηγαει ο χαρι το Μαλφοι και το Σνειπ και η "μονομαχια" μετα με το Σνειπ στο 6ο.

5.Το κεφαλαιο με την κηδεια του Νταμπλντορ, που μενει ο Χαρι μονος!!

Φραση απο το αγγλικο στην κηδεια:(Half Blood Prince - p. 601)

"He (ο Χαρι) could not let anybody else stand between him and voldemort; he must abandon for ever the illusion he ought to have lost at the age of one: that the shelter of a perent's arms meant that nothing could hut him. There was no walking from his nightmare no comforting whisper in the dark that he was safe really, that it was all in his imagination; the last and greatest of his protectors had died and he was more alone than he had ever been before."

:respect::respect::respect:

Ο έξυπνος παραδέχεται...

se mia sinenteuxi tis i JK leei oti o skino8etis tou PrisonerOf Azkaban apokalipse kati gia to 7 biblio.Ti lete na einai?

Deite tin tainia kai paratiriste ekei pou o Harry kitaei ton magiko xarti

an deite kala fenonte 2 dwmatia

Lost Wands

Room of Doom

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.myspace.com/jimator

Νομίζω ότι στη συνέντευξη αυτή η αποκάλυψη αφορούσε το 6ο βιβλίο και όχι το έβδομο...

Στο σημείο της ταινίας που ο Χάρι ξυπνάει μετά από την πτώση από το σκουπόξυλο, ο Ρον λέει ότι ο Χάρι φαίνεται χάλια (ή κάτι τέτοιο) και ο Φρεντ (ή ο Τζορτζ) λέει στον Ρον (σε ελέυθερη μετάφραση): "Να σε πετάξουμε από τον πυργίσκο της Αστρονομίας να δούμε πως θα φαίνεσαι εσύ!".

Μάλλον αυτό ήταν το στοιχείο... ο Ντάμπλντορ έπεσε από αυτόν τον πύργο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο φυσικά... σε κάποια σελίδα το διάβασα!

Αυτό είναι το 100στό post μου!!!

se mia sinenteuxi tis i JK leei oti o skino8etis tou PrisonerOf Azkaban apokalipse kati gia to 7 biblio.Ti lete na einai?

Deite tin tainia kai paratiriste ekei pou o Harry kitaei ton magiko xarti

an deite kala fenonte 2 dwmatia

Lost Wands

Room of Doom

η ροουλινγκ εννοουσε οτι γενικα ο σκηνοθετης χωρις ο ιδιος να το ξερει εβαλε στην τεταρτη(νομιζω) ταινια hints για αυτα που θα επακολουθουσαν στο 6 κ το 7.

Μπορεις να το δεις στο thread των ταινιων!!!

Ο έξυπνος παραδέχεται...