Jump to content

Harry Potter: Βιβλία

billyavl
 Κοινοποίηση

Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;  

157 members have voted

1. 1. Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;

• Ο ΧΠ και η φιλοσοφική λίθος
    • Ο ΧΠ και η κάμαρα με τα μυστικά
    • Ο ΧΠ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
    • Ο ΧΠ και το Κύπελλο της φωτιάς
    • Ο ΧΠ και το Τάγμα του Φοίνικα
    • Ο ΧΠ και ο ημίαιμος πρίγκιπας
    • Ο ΧΠ και οι κλήροι του θανάτου
    • Διάβασα κάποιο και δε μου άρεσε καθόλου
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα και ούτε πρόκειται
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα αλλά θα ήθελα να διαβάσω κάποιο

Recommended Posts

Και hallow το λεξικο το εχει ως αγιαζω-καθαγιαζω....

Παντως ο ψυχογιος τιποτα.... Ολος ο κοσμος εχει βουηξει -εφημεριδες,καναλια,ιντερνετ- και αυτοι ουτε το site δεν ανανεωσαν.....

Ουτε αναφορα για το 7ο βιβλιο........:down: :down: :down:

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο πονηρός δικαιολογείται...

Και ο ηλίθιος επιμένει...

• Απαντήσεις 743
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν χρειάζεται. Όπως και τα προηγούμενα δύο, έτσι και αυτό ξέρουμε πως το πρώτο Σαββάτο του Νοεμβρίου θα το έχουμε στα ελληνικά.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

emena auto to nekrikes times mou fernei se thanato tou harry kai poli me fovizei auti i prooptiki

*Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να πέσει να σε κάψει-Bill !!! :!:

*Στην ευθεία όλοι γρήγοροι είναι...

Εχει αναφερθει και παραπανω αλλα θελω να το πω και εγω!!

Τα βιβλια χανουν σε αξια απο τη μεταφραση!! Πρωτη φορα διαβασα το 6ο στα αγγλικα και ειναι αλλο πραγμα!!! Καμια σχεση με το ελληνικο,που δεν αποδιδει την ενταση που εχει το αγγλικο σε πολλα σημεια!!!;) ;)

Γι'αυτο -εννοειται οσοι γνωριζουν αγγλικα σε ενα καλο επιπεδο- να το παρετε στα αγγλικα!!!

Ειναι κριμα να το περιμενεις στα ελληνικα γιατι τελικα η μεταφραση υποβαθμιζει το βιβλιο!!!:!:

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο στα αγγλικά, αλλά το βρίσκω εξαιρετικά κουραστικό να διαβάσεις μια ολόκληρη γκουμούτσα στα αγγλικά. Τουλάχιστον στα ελληνικά ρίχνεις μια ματιά δυο σειρές πιο κάτω, αν κουραστείς στο διάβασμα και θέλεις να συντομεύεις, και καταλαβαίνεις. Ενω σε ξένη γλώσσα θέλει προσοχή. Πάντως εγω περιμένω κάτι με το εξώφυλλο. Τα χρώματα και τα μεγέθη στις ράχες των βιβλίων της ελληνικής έκδοσης είναι κάπως φταγμένα με κάποιο σκεπτικό. Η φωτογραφία πάνω πάνω είναι στο ίδιο μέγεθος στο 1ο, 2ο και 3ο βιβλίο, μικραίνει στο 4ο και ξαναμεγαλώνει στο 5ο και 6ο. Μετά, στα πρώτα τρία είναι ένα ενιαίο χρώμα, ενώ στα τρία επόμενα είναι δύο διαφορετικά.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Εχεις ενα point για τη γκουμουτσα αλλα αφου συνηθως αυτα απο "πηδαμε" ειναι οι περιγραφες, μπορεις να το κανεις και στα αγγλικα!! Ειναι οι τερσαστιες παραγραφοι με τα περιπλοκα επιθετα που δεν ξερεις ;) ;) ;) ;)

Οσο για τα χρωματα θα μπορουσε... Βεβαια δεν βλεπω πως αυτο θα ειχε σχεση με την πλοκη.... Αν εχεις καποια ιδεα μας τη λες και εμας!!!!!!:D :D

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Το θέμα με τα εξώφυλλα το ανέφερα για να τονίσω ότι η JK Rowling δεν αφήνει ούτε τη λεπτομέρεια. Ακόμη και τα εξώφυλλα της κάθε έκδοσης προσέχει.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Το θέμα με τα εξώφυλλα το ανέφερα για να τονίσω ότι η JK Rowling δεν αφήνει ούτε τη λεπτομέρεια. Ακόμη και τα εξώφυλλα της κάθε έκδοσης προσέχει.

Σιγουρα!!! Και καλα κανει δηλαδη!!!;) ;)

Για να ακουσω θεωριες για το ποιος ειναι ο περιβοητος Ρ.Α.Μπ......:D :D

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Σχετικά με τον τίτλο: Νομίζω ότι όλοι υποθέτετε ότι θα ξαναδούμε το πέπλο στο υπουργείο. Σύμφωνα με μία θεωρία το Hallows μπορεί να προέρχεται από το "hallo" (δηλαδή hello) και να εννοεί τις (μάλλον θανατηφόρες) φωνές που ακούγονται από την αψίδα. Ακούγεται λογικό και η θεωρία αυτή βγήκε απ' το ότι το Hallow χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό, λέξη όμως που δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα βρήκα από ξένα φορουμ... πώς σας φαίνονται;

Σχετικά με τον R.A.Β.: Νομίζω και εγώ ότι είναι ο συγγενής του Σείριου. Στο 5ο βιβλίο... εκεί που καθαρίζουν το σπίτι αναφέρει ότι "Βρήκαν επίσης ένα βαρύ μενταγιόν που δεν μπόρεσε κανείς να ανοίξει... " (σελ. 115). Μάλλον αυτό είναι το Horcrux που κατέστρεψε ο R.A.B.. Επίσης το μενταγιόν αναφέρεται ξανά (νομίζω) στο 6ο βιβλίο εκεί που ο Χάρι τσάκωσε κάποιον από το τάγμα (δεν θυμάμαι ποιόν) να έχει κλέψει διάφορα αντικείμενα από το σπίτι του Σείριου.

...It does not do to dwell on dreams and forget to live...

Η θεωρια για το hallows μου φαινεται λιγο τραβηγμενη....

Για τον R.A.B. παντως ολα δειχνουν

οτι προκειται για τον ρεγκουλους μπλακ αδερφο του Σειριου

... Τα στοιχεια που εδωσε ο φιλος vps πιο πανω ειναι αυτα που το αποδεικνυουν νομιζω.... Και πρεπει να ειναι ενα προσωπο που ξερουμε... Δεν εχει νοημα να ειναι καποιος καινουριος που θα τον δουμε στο 7o βιβλιο πρωτη φορα...

Ενημερωτικα, μια αλλη θεωρια ειναι οτι προκειται για δυο ατομα (απο ξενο forum και αυτη) δηλαδη τον R and B! Αυτο βασιζεται στα λογια του νταμπλντορ

οτι κανεις μονος του δεν θα ειχε καταφαρει να αποσπασει το μενταγιον απο τη σπηλια...

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ενδιαφέρον... δεν το σκέφτηκα αυτό.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση το Horcrux (συγγνώμη για τους αγγλικούς όρους) να βρίσκεται ακόμη στη σπηλιά... Ο Χάρι εκτέλεσε το ξόρκι κλήτευσης στη σπηλιά και "κάτι" ακούστηκε. Θα μπορούσε να ήταν το αληθινό κομμάτι μέσα στο νερό μαζί με τον R.A.B. (νεκρό φυσικά); Βέβαια αυτό είναι αντίθετο με όσα είπαμε πριν για το μενταγιόν, αλλά...

Νομιζω το θεμα με το ξορκι κλητευσης λυθηκε μετα που βγηκαν τα inferi - δε θυμαμαι πως τα μεταφρασαν...- Και το εξηγησε και ο νταμπλντορ.....

Αλλα αν ηταν ενας ο RAB πως καταφερε να αδειασει τη δεξαμενη με το φιλτρο;;;; Παραμενει μυστηριο....

Νομιζω μαλιστα πως η jk rowling φετος δωρισε σε μια δημοπρασια ενα γενεαλογικο δεντρο ολων των χαρακτηρων... και εκει αναφερεται νομιζω το πληρες ονομα του ρεγκουλους ως Regulus Arcturus Black... Οποτε λιγες οι πιθανοτητες να μην ειναι αυτος....

Ποιο λες να ειναι το 4ο horcrux???? Η rowling ειχε πει οτι οι προσεκτικοι αναγνωστες των βιβλιων μπορουν ανετα να το μαντεψουν!!!

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Δεν ξέρω... σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο; Βασικά έχω χάσει το λογαριασμό με όσα καταστράφηκαν και όσα έχουν απομείνει. Πάντως το περιστατικό με το ξόρκι δεν έχει εξηγηθεί ακόμα.

kalispera k apo mena , an k neos se auto to 8ema (simera to anakalipsa, lol)eimai k gw enas fanatikos harrypotteras... sxetika twra me to parapanw 8ema pisteuetai oti o ntmplontor 8a paradine ta opla etsi apla? k akoma kalutera 8a pagwne ton harry gia na min kanei tpt ??? pisteuw oti uparxei pi8anotita na gurisei to 8ema einai oti an autos gurisei sigoura kapoios allo 8a pe8anei ... ekei einai to erwtima...

kalispera k apo mena , an k neos se auto to 8ema (simera to anakalipsa, lol)eimai k gw enas fanatikos harrypotteras... sxetika twra me to parapanw 8ema pisteuetai oti o ntmplontor 8a paradine ta opla etsi apla? k akoma kalutera 8a pagwne ton harry gia na min kanei tpt ??? pisteuw oti uparxei pi8anotita na gurisei to 8ema einai oti an autos gurisei sigoura kapoios allo 8a pe8anei ... ekei einai to erwtima...

Το θεμα αυτο ειχε αναλυθει πολυ ωραια σε ενα site που νομιζω λεγοταν dumbledoreisnotdead.com!!! Εχει οντως βαση αυτο που λες αλλα δυστυχως θα σε στενοχωρησω λιγο... Η ιδια η rowling ειπε πως ο dumbledore επρεπε να πεθανει για να μεινει ο ηρωας μονος του και να αντιμετωπισει τις δυσκολιες!! Τραγικοτητα και καλα...:( :(

Και εγω παντως θα ηθελα να μην εχει πεθανει.....:( :(

Και δημιουργειται και το θεμα με τον σνειπ.... Με ποιανου τη μερια ειναι;;;:confused: :confused:

@VPS εχω μια υποψια.... Ισως το τεταρτο horcrux ειναι

το βραβειο που του ειχαν δωσει επειδη ανακαλυψε (ταχα μου δηθεν) ποιος ανοιξε την καμαρα με τα μυστικα... Αυτο προκυπτει κυριως απο το οτι του αρεσει να συλλεγει τροπαια οπως ελεγε και ο νταμπλντορ...

Edit: Πληροφοριακα το 7ο βιβλιο εχει γινει Νο 1 στις παραγγελιες στο amazon.com χωρις να εχει οριστει καν ημερομηνια εκδοσης!!!!

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο Dumbledore πέθανε... σίγουρα.

Θα μπορούσε να είναι αυτό που λες takis91, αλλά δε θα έπρεπε να είναι προστατευμένο... κάπως; Ξέρουμε ότι ο Ρον ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο (βιβλίο 2). Εξάλλου δε νομίζω ότι ο Βόλντεμορτ το ήθελε... το έκανε για να μην τον ανακαλύψουν. Έχει πάντως βάση αυτό που λες.

Κοιτα... Το μονο επιχειρημα εναντιον της αποψης οτι ειναι horcrux ειναι αυτο που ειπες... οτι ειναι αφυλακτο...

Αν το καλοσκεφτεις ομως ειναι η τελεια καλυψη... Ποιος θα μπορουσε να σκεφτει οτι αυτο ειναι horcrux?? Ακριβως λογω της ελλειψης καλυψης κανεις δε θα το σκεφτοταν... Ολοι ψαχνουμε για κατι τρομερα προστατευμενο....

Προσωπικα θεωρω οτι αυτο ειναι!!! Οσο το σκεφτομαι δηλαδη περισσοτερο καταληγω πως δεν παιζει να ειναι κατι αλλο.... Αυτο που θα πω ειναι τραβηγμενο μεν αλλα πιθανο...

Οταν ο βολντι πηγε να ζητησει δευτερη φορα τη θεση του καθηγητη νομιζω πως ηδη ηξερε οτι ο νταμπλ δε θα του την εδινε... Αυτο ομως ειναι μια προφαση για να παει στο σχολειο και να ερθει σε επαφη με το αντικειμενο... Τωρα βεβαια υπαρχει το θεμα του ποιον σκοτωσε για να το κανει horcrux... Εδω το χανω......:(

Ο έξυπνος παραδέχεται...

η ροουλινγκ ειχε πει σε συνεντευξη της πως τη μια horcrux ειναι ευκολο να τη μαντεψουμε αν διαβαζουμε προσεκτικα.λογικα το φιδι δεν εννοει?τη ναγκινι?

Δε νομιζω.... Δε χρειαζεται να εισαι προσεκτικος αναγνωστης για να το βρεις αυτο απο τα λογια του νταμπλντορ...

Αλλωστε ο ιδιος ειπε πως δεν ηταν σιγουρος... Μαλλον ειναι κατι αλλο που εχουμε δει στα βιβλια και θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει σαν horcrux....

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Μπορεί να είναι οποιοδήποτε αντικείμενο... Μάλλον ψάχνουμε κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο takis91. Κάτι το οποίο έχει αναφερθεί αλλά δεν είχε κάποιο σκοπό... σε αστείες στιγμές κτλ.

Μπορεί να είναι οποιοδήποτε αντικείμενο... Μάλλον ψάχνουμε κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο takis91. Κάτι το οποίο έχει αναφερθεί αλλά δεν είχε κάποιο σκοπό... σε αστείες στιγμές κτλ.

...κατι που περασε απαρατηρητο στα βιβλια αλλα αν το καλοσκεφτουμε δεν ειναι και τοσο ανουσιο....

παντως ακομα κ αν δεν ειναι το φιδι πιστευω οτι ειναι κατι ζωντανο

Εγω παλι πιστευω οτι δε θα διαλεγε κατι ζωντανο.... Οπως ειπε και ο νταμπλ ειναι ριψοκινδυνο να χρησιμοποιησεις κατι που εχει ζωη μεσα του....

Βεβαια περναει και μια αλλη σκεψη απο το μυαλο μου...

Μηπως ο ιδιος ο χαρι ειναι horcrux???

Τραβηγμενο αλλα καθολου απιθανο.... Θα διασφαλιζε τον βολντεμορτ 100%

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Εχεις και εσυ τα δικια σου....;) ;) ;)

Απο την αλλη ειναι το εξης: Κανοντας τον χαρι horcrux διασφαλιζει οτι ο μονος ανθρωπος που εχει τη δυναμη να τον σκοτωσει πρεπει να πεθανει και ο ιδος για να τον αποτελειωσει... Κατι πολυ δυσκολο να επιτευχθει... Ομως αν καταφερει να σκοτωσει τον χαρι με τις αποπειρες του, εξαφανιζει το μονο επικινδυνο αντιπαλο και το ενα εβδομο της ψυχης του.... Δε φαινεται πολυ παραλογο... Αν υπηρχε πιθανοτητα για αλλον ικανο αντιπαλο ειχε ηδη αρκετα horcrux νομιζω για να προστατευθει...;) ;)

Ο έξυπνος παραδέχεται...