Jump to content

Ενίσχυση σήματος WIFI σε διώροφο σπίτι

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Έχω νοικιάσει σε διώροφο  εξοχικό σπίτι τον πρώτο  όροφο,  ο οποίος δεν διαθέτει wifi.

Ο ιδιοκτήτης μένει στο ισόγειο που είναι ανεξάρτητο διαμέρισμα,  έχει wifi και δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιούμε το wifi του.

Το πρόβλημα είναι ότι το σήμα που παίρνουμε με τα κινητά μας είναι πολύ αδύνατο ( 1 γραμμή  ) και ασταθές. Τι λύσεις υπάρχουν για να έχουμε ικανοποιητικό σήμα και τι εξοπλισμός χρειάζεται;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δοκίμασε να δεις mesh solutions by Tp-link, Asus etc... 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

10 ώρες πριν, mixtri said:

Δοκίμασε να δεις mesh solutions by Tp-link, Asus etc... 

Σε ευχαριστώ  @mixtriγα την απάντηση σου. Κοίταξα το σχετικά προϊόντα. Επειδή δεν το κατέχω με την σχετική τεχνολογία σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις 2 πραγματάκια:

Στο

https://www.skroutz.gr/s/21960514/TP-LINK-Deco-M4-v2-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

η μία μονάδα συνδέεται στο ισόγειο ( cosmote router) ;;; με καλώδιο ethernet;;;;

Και η δεύτερη στον 1ο όροφο, πως ακριβώς;

Συγνώμη και πάλι για τις noobie ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση. 🙏🙏🙏

Edited by green dragon

Αυτο εχω εγω https://www.skroutz.gr/s/9714522/TP-LINK-EAP225-v1-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz.html

συνδεεται με ethernet apo to router και εκπεμπει εκει που το τοποθετησεις.Εχει και POE δικο του.

12 minutes ago, vasilllios said:

Αυτο εχω εγω https://www.skroutz.gr/s/9714522/TP-LINK-EAP225-v1-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz.html

συνδεεται με ethernet apo to router και εκπεμπει εκει που το τοποθετησεις.Εχει και POE δικο του.

Ευχαριστώ @vasillliosγια την απάντηση! Δηλαδή στην περίπτωση που με ενδιαφέρει το συνδέεις με ethernet στο router που είναι στο ισόγειο και τραβάς το καλώδιο με τη συσκευή αυτή στον 1ο όροφο;; Έτσι λειτουργεί αυτή η λύση;

On 15/10/2024 at 8:52 ΜΜ, green dragon said:

Ευχαριστώ @vasillliosγια την απάντηση! Δηλαδή στην περίπτωση που με ενδιαφέρει το συνδέεις με ethernet στο router που είναι στο ισόγειο και τραβάς το καλώδιο με τη συσκευή αυτή στον 1ο όροφο;; Έτσι λειτουργεί αυτή η λύση;

Ναι.Το ethernet που θα τραβηξεις θα συνδεθει στο τροφοδοτικό και απο εκει θα φυγει ethernet ΡΟΕ στην συσκευη αυτή.Πανευκολο δεν θελει ιδιαιτερες γνώσεις και ρύθμιση μεσω κινητου.