Hunter Δημοσιεύτηκε November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 20, 2005 Ανοίγω το θέμα αυτό για να ζητήσω γνώμες σε ότι αφόρα νομοθεσία σχετικά με ανήλικους σε χώρους Internet Café. Όχι παιδία ηλικίας άνω των 16 ( που ναι είναι ανήλικα )αλλά για μικρά παιδία ηλικίας 9-14. παρατηρώ τον τελευταίο καιρό σε διάφορα τέτοια κατάστημα παΐδια τέτοιον ηλικιών μόνα τους, να έχουν στην κυριολεξία λιώσει μπροστά στις οθόνες παίζοντας τα διάφορα παιχνίδια τύπου Lineage / AOEIII / Counter Strike / Battlefield κτλ. Και οι ερωτήσεις μου: 1. δεν απαγορεύεται αυτό; 2. μεταφράζεται σε παραπλάνηση ανηλίκου; 3. οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων δεν έχουν καμία συνείδηση ότι αυτό είναι κακό για τα παιδία; 4. οι γονείς αυτών τον παιδιών δεν ανησυχούν που είναι τα παιδία τους ( έτυχε να δω πιτσιρικά κάπου 11 ετών σε ένα τέτοιο κατάστημα στην Μιχαλακοπουλου στις ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ!!! 5. Η αστυνομία τι κάνει; 6. τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν κάποιο όριο ηλικίας για να τα παίζεις; Δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες με καταστηματάρχες για να μου πουν ότι θα τους κόψουν την δουλεία και θα χάσουν έσοδα κτλ, τα ερωτήματα μου είναι απλά, είναι νομίζω θέμα συνείδησης όλων. Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tax_opari91 Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Ελα ντε... Ειναι κριμα κ ολας να βλεπεις κατι τετοια. αντι να πανε να παιξουν καμια μπαλα στο δημοσιο της γειτονιας (οπως καναν οι περισσοτεροι απο μας - κανεις δε το μετανιωσε) λιωνουν μπροστα απο μια οθονη , χαλανε του κοσμου τα λεφτα , ακουνε μπινελικια για μανες και οικογενειες (συνηθες φαινομενο στο lineage2 , σας το λεω απο πρωτο χερι) Το [4] ειναι το πιο τραγικο απ ολα! Εγω πχ παιζω lineage 2. Δεν τρεχω ομως στα νετ καφε , παιζω απ το ωραιο μου σπιτι. και σε καμια περιπτωση δε θυσιαζω την εξοδο/τους φιλους μου για αυτο. Ασχημο πραγμα το καψιμο :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skintra Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ INTERNET CAFE ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙ 6 ΧΡΟΝΩΝ (ΤΡΑΓΩΔΙΑ)!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 20ΑΡΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙς ΠΟΛΛΑ ΙNTERNET CAFE NA EINAI ANOΙΧΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕ ΓΟΝΕΩΝ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ (3) ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕΤΡ ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ 10ΧΡΟΝΟ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Παράθεση :w00t: ΕΙΜΑΙ COMPUTERAκΙΑΣ!!!!!! :w00t: ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 То ίδιο και στο χωριό μου.Εμεις μεγαλώσαμε με ποδήλατα,σκυλιά,βόλτες στο βουνό,μπάλα και ξύλο και βλέπω όλα τα πιτσιριίκια στο μοναδικό νετ καφέ που είναι ανοιχτό το χειμώνα στο χωριό και να παίζουν Counter,GTA,AOE και να κατεβάζουν χριστούς/παναγίες και η λέξη καμπέρης να είναι συνέχεια στο στόμα τους. ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ? Παράθεση http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Σαν τους γονεις σας ακουγεστε :p Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Και οι ερωτήσεις μου: 1. δεν απαγορεύεται αυτό; 2. μεταφράζεται σε παραπλάνηση ανηλίκου; 3. οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων δεν έχουν καμία συνείδηση ότι αυτό είναι κακό για τα παιδία; 4. οι γονείς αυτών τον παιδιών δεν ανησυχούν που είναι τα παιδία τους ( έτυχε να δω πιτσιρικά κάπου 11 ετών σε ένα τέτοιο κατάστημα στην Μιχαλακοπουλου στις ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ!!! 5. Η αστυνομία τι κάνει; 6. τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν κάποιο όριο ηλικίας για να τα παίζεις; Eνώ συμφωνώ ότι όντως "κάτι δεν πάει καλά" όπως συμφωνούν οι περισσότεροι που έχουν απαντήσει, αναρωτιέμαι αν η απαγόρευση (με βάση την ηλικία) θα ήταν όντως λύση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. November 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 δεν ξερω εαν ειναι η λυση, αλλα κατι πρεπει να γινει πιστευω, εχουν ξεφυγει εντελως τα πραγματα, οταν πετυχα τον πιτσιρικα στο μαγαζι πηγα και ρωτησα τον υπαλληλο που ηταν εκει ποσες ωρες καθωταν ο μικρος ( ο υπαλληλος δεν πρεπει να ξεπερνουσε 18 ετων ) , και η απαντηση που πηρα; που θες να ξερω εγω ρε μεγαλε ( δεν εγραψα ακριβως τι ειπε διοτι θα φαω ban ) εγω ηρθα και εδω τον βρηκα. Και ρωταω λοιπον τι ωρα ηρθες; η απαντηση δεν θυμαμαι, δεν μας παρατας να παιξουμε και εμεις λιγο; αδιαφορια, βρισιμο , και βρηκα και τον μπελα μου απο πανω. τι να πεις.....η σημερινη νεολαια εχει παραμεγαλωσει Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. November 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Σαν τους γονεις σας ακουγεστε :p Φιλε χουρχο, κανε και εσυ παιδια να δεις την γλυκα, συνταμα θα μιλας ετσι ακριβως οπως περιγραφεις ;) Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. November 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ INTERNET CAFE ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙ 6 ΧΡΟΝΩΝ (ΤΡΑΓΩΔΙΑ)!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 20ΑΡΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙς ΠΟΛΛΑ ΙNTERNET CAFE NA EINAI ANOΙΧΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕ ΓΟΝΕΩΝ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ (3) ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕΤΡ ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ 10ΧΡΟΝΟ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. και εσυ παλικαρι μου, μαζι στην σφαγη ε; πας και δινεις αφοβα τα φραγκα που σκυλιαζουν να βγαλουν οι γονεις σου σε αυτους; ΕΥΓΕ!! ΜΠΡΑΒΟ!! να σου κανω μια προταση; γιατι δεν μαζευεις αυτα τα λεφτα ποου ξοδευεις για να παρεις εναν Η/Υ ΔΙΚΟ ΣΟΥ; η μηπως λες οτι πας αλλου και πας αλλου; Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AquaSonic Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Και οι ερωτήσεις μου: 1. δεν απαγορεύεται αυτό; -Νομιζω οχι... Εφ'οσον το παιχνιδι ειναι για μικρους 2. μεταφράζεται σε παραπλάνηση ανηλίκου; -Κοιτα, απο την μια σιγα μην κατσει ο αλλος να ασχοληθει με τον μικρο και εφ'οσον η μανα/πατερας του δεν λεει τιποτα... 3. οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων δεν έχουν καμία συνείδηση ότι αυτό είναι κακό για τα παιδία; -Για ξαναπεστο δεν το καταλαβα... :rolleyes: 4. οι γονείς αυτών τον παιδιών δεν ανησυχούν που είναι τα παιδία τους ( έτυχε να δω πιτσιρικά κάπου 11 ετών σε ένα τέτοιο κατάστημα στην Μιχαλακοπουλου στις ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ!!! -κοιτα, μπορει να συνεβει κατι στο σπιτι του (π.χ να επρεπε να παει καποιος στο νοσοκομειο) και να τον αφησαν εκει. Φυσικα ετσι οπως σου μιλησε επρεπε να του σκασεις καμια σφαλιαρα... ;) Αμα ομως πηγε μονο του... Τι να πει κανεις... 5. Η αστυνομία τι κάνει; -Εδω με κλεψανε 1 τετραγωνο απο το κεντρο του Αμαρουσιου, θα μπει και στα net cafe? :mad: 6. τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν κάποιο όριο ηλικίας για να τα παίζεις; -Αναλογα με το παιχνιδι. Αλλα αμα δεις 2-3 ταινιες στην tv και λιγο ειδησεις... Δεν σε πιανει τιποτα... ;) Γενικα η κατασταση με τα net cafe εχει παραγινει. Εγω αντε να παω 1 φορα το 2μηνο και αυτο επειδη μου λενε φιλοι που τους βλεπω σπανια γιατι μενουν στην αλλη μερια του λεκανοπεδιου. Αλλα και παλι, πανω απο 1 ωρα ΔΕΝ θα κατσω γιατι α) θα τα σκασω χοντρα β) βαριεμαι. Αμα κατσω πολλες ωρες θα κατσω γιατι θα κατεβασω κατι απο net η κατι τετοιο. Αλλιως με τπτ! Αλλα εχω δει ατομα (ξαδελφια απο το χωριο μου) που να θελουν να παω μαζι τους Πατρα (το καλοκαιρι εγινε) για να παιξει linage! :X Παιδακια που πηγαινουν 5η δημοτικου :!: :!: :!: Να περνουν λεωφοριο απο ψυχικο και να ερχονται Μαρουσι να παιξουν cs και wow... Παράθεση http://www.metalplanet.gr/templates/smartDark/images/logo_phpBB.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Δεν βάζουν DSL καλύτερα να πληρώνουν και λιγότερο αλλά και να ελέγχεται το τί παίζουν; Εγώ πια σε internet cafe θα πάω μια φορά το 2μηνο με την παρέα μου για κανά CS επειδή με τις 384 δεν μπορείς να σηκώσεις σερβερ... Αλλά έλεορ να πηγαίνεις στην άλλη άκρη της αθήνας για WoW... :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AquaSonic Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Ρε συ ερχονται να τα πουμε και καθομαστε 7-8 ωρες... Λογικο δεν ειναι να μου πουν να παμε, οντας ολοι κομπιουτεροπληκτοι? :p Παράθεση http://www.metalplanet.gr/templates/smartDark/images/logo_phpBB.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sxetikos_asxetos Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Το καλοκαίρι στις διακοπές μου ήμουν με έναν ξάδερφό μου που είχα να τον δω πολύ καιρό. Δεν άργησα να καταλάβω όταν τα είπαμε οτί έχει καεί με το Lineage2 καθώς με το που έφτασε με τους γονείς του μετά από 1:30 ώρα με ρώτησε που έχει internet cafe με Lineage για να πάει να παίξει... Το κινητό του χτύπαγε συνέχεια και πάντα ήταν κάποιο clan member που του ζητούσε κάτι... Δεν ξέρω, μάλλον είναι τα ίδια τα παιχνίδια έτσι κατασκευασμένα για να γίνοντε αιθηστικά... Πρέπει να έχουν πάρει μέρος πολλοί ψυχολόγοι στην δημιουργία τέτοιου είδους παιχνιδιών... Στην περίπτωση του ξάδερφού μου οι γονείς του έχουν κάνει τα πάντα για να τον αποτρέψουν να παίζει αλλά δεν βρίσκουν λύση... Παίζει από το σπίτι του με DSL Από την άλλη εγώ το περασμένο καλοκαίρι άρχισα και εγώ να παίζω λίγο... Το παράτησα ύστερα από το πολύ 12 ώρες παιχνίδιού σε διάστημα ενός μήνα. Δεν βρήκα κάτι το οποίο να μου τραβήξει το ενδιαφέρον παρά μόνο στοιχεία εθισμού τα οποία δεν μου κινούν το ενδιαφέρον γιατί δεν μπορώ να κάτσω μπροστά στην οθόνη για πάνω από 2 ώρες σερί χωρίς να σηκωθώ να μιλήσω σε κάποιον ή να κάνω κάτι άλλο. Γιαυτό και για on-line game έχω επιλέξει το cs:s που δεν είναι παιχνίδι το οποίο θα σε αναγκάσει να το παίζεις πολύ για να φτάσεις έναν στόχο Γιαυτό και θεωρώ πέρα για πέρα χαζό-εξωφρενικό το να πηγαίνει κάποιος και να πληρώνει εκατοντάδες ευρώ τον μήνα απλά για να παίξει ένα εθιστικό παιχνίδι χωρίς υπαρκτό έπαθλο αλλά και άναρχο (τουλάχιστον στους free servers) Επί τη ευκαιρίας σας δίνω το quit message ενός παιδιού από ένα κανάλι στο GRnet: "An ta video games opos to pacman ephreazan ta paidia, tote oloi shmera 8a trwgane magika xapakia mesa se skoteines ai8ouses akougontas epanalambanomenh mousikh" Παράθεση http://i157.photobucket.com/albums/t42/littlewonder1/web/euphangel_sig.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Το θέμα αρχίζει και τελειώνει στους γονείς. Όπως εγώ στα 12 ανέβαινα στο ποδήλατο και γύριζα το βράδι χωρίς να ξέρει η μάνα μου αν με πάτησε αυτοκίνητο, έτσι και σήμερα οι πιτσιρικάδες πάνε με τις ώρες στο καφέ. Η διαφορά είναι ότι οι γονείς τους ξέρουν (τουλάχιστον) πού είναι το παιδί. Σου λέει "καλύτερα στο κομπιούτερ με τα άλλα τα καμένα παρά στο δρόμο να μην ξέρω τι κάνει". Βέβαια ο γονιός που δεν πάει το παιδί του πχ στον αθλητισμό αλλά το αφήνει να είναι με τις ώρες στο νετκαφέ είναι για φτύσιμο έτσι κι αλλιώς. Ο άλλος που το αφήνει στις 5 το πρωί εκτός σπιτιού είναι για σκότωμα (ρε χάντερ, μήπως ο μπαμπάς του δουλευει στο νετκαφέ νυχτερινή βάρδια και δεν εχει που να το αφήσει? χεχεχε) Τέλος, όλα χρειάζονται. Και το παιχνίδι στο νετκαφέ ειναι το δικό μας "φιδάκι" και "γκρινιάρης" που παίζαμε μικροί με τις ώρες. Δεν μπορεις να του πεις "δεν θα πας". Θα παει όπως πηγαίναμε εμείς και στα arcade. Αλλά ο γονιός οφείλει να μεγαλωσει το παιδί του όσο σωστότερα μπορεί. Χωρίς απόλυτες απαγορεύσεις αλλά με σύνεση και μέτρο. Ολα θα τα δει ο σπόρος, δεν μπορεις να τον εχεις στη γυάλα ούτε στο θερμοκήπιο. Αλλα είπαμε, με μέτρο και προσοχή. Υ.Γ. "Παραπλάνηση ανηλίκου" τι παει να πει? Πρωτη φορά το ακούω. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Τα νετ καφε εχουν εξελιχθει χειροτερα απ'τα παλια ουφαδικα/μπιλιαρδαδικα...τουλαχιστον σ'αυτα υπηρχε καποιος ελεγχος & οι περισσοτεροι ζηταγαν ταυτοτητα...εγω πηγα 1 φορα και,εκτως τοy οτι το 90% ηταν πιτσιρικια 6-12 χρονων που εβριζαν ακαταπαυστα,ηταν πανακριβα,το περιβαλλον αθλιο(τσιγαριλα & πολυ σκοταδι),ενω αρκετα παιχνιδια δεν επαιζαν αν ηθελες "κοντρα" μ'ενα φιλο σου κι οχι απλα να παιξεις με αντιπαλο τον υπολογιστη.Χιλιες φορες να καθομαι σπιτι μου & ας μην παιζω multiplayer... :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 Επειδή είμαι λίγο ανίδεος επι του θέματος μιας και δεν έχω πατήσει ποτέ μου,ποιο το κόστος για 1 ώρα παιχνιδιού;Και μια ερώτηση για τους γονείς,όταν και αν το παιδί σας λέει πάω να παίξω σε νετκαφέ του δίνετε χρήματα;Πάει εν αγνοία σας;Αν το ξέρετε το αφήνετε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. November 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2005 όπως παλια πηγαίναμε κρυφά να παίξουμε στα ηλεκτρονικά έτσι και τώρα πιστευω τα πιτσιρικια πάνε κρυφά. Το καλό μ εμάς τουλαχιστον στο χωριό ήταν ότι τα ηλεκτρονικά ανοίγανε μόνο το καλοκαίρι που είχε κόσμο οπότε μόνο τότε λιώναμε (συν οτι υπήρχε οριο ηλικίας στα 18) αλλά και παλι οχι πολυ γιατι πηγαίναμε για μπάνιο στη θάλασσα,βολτες με τους Θεσσαλονικιούς φίλους μας που είχαμε να τους δούμε απ το προηγούμενο καλοκαίρι ή για ποδόσφαιρο.Αξέχαστα χρόνια Παράθεση http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Αλλαζουνε οι καιροι...απλα. Και η διασκεδαση των παιδιων πλεον ειναι αυτη. Και των νεων τα cafe και τα ορθαδικα. Οπως καποτε ηταν τα μπιλιαρδα και οι disco. Το θεμα ειναι οτι καθε γεννια μαζι με τις νεες τασεις που φερνει ολο και μειωνει τα "ορια".. Ενας κυκλος δλδ. Και οσο πιο "παλιος" κανεις τοσο πιο αλλοκοτο το βλεπει αυτο εκτος και αν ειναι γονεας και το βιωνει απο πρωτο χερι. Σαν κατι αναμενομενο δλδ φανταζομαι..Ιισως να κανω και λαθος.. ας μιλησει και καποιος που μεγαλωνει ενα παιδι και να πει πως το βλεπει ολο αυτο και κατα ποσο μπορει να νουθετησει το παιδι του ωστε να μην "λιωνει" οπως λετε στα net cafe αν οι περισσοτεροι φιλοι του "λιωνουν" εκει. Νομιζω πως το κλειδι για καποιον γονεα ειναι μια προταση στο post του ovelix : "Χωρίς απόλυτες απαγορεύσεις αλλά με σύνεση και μέτρο". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Επειδή είμαι λίγο ανίδεος επι του θέματος μιας και δεν έχω πατήσει ποτέ μου,ποιο το κόστος για 1 ώρα παιχνιδιού;Και μια ερώτηση για τους γονείς,όταν και αν το παιδί σας λέει πάω να παίξω σε νετκαφέ του δίνετε χρήματα;Πάει εν αγνοία σας;Αν το ξέρετε το αφήνετε; Στο BnB που πηγαίνω μερικές φορές για CS νομίζω είναι 3€ και μετά τις 12:00 2€? Δεν είμαι σίγουρος, έχω καιρό να πάω γιατί έχω ξενερώσει με τους cheatάτους... Σίγουρα πάντως τραγικό φαινόμενο τα παιδιά :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Ρε παίδες, σίγουρα η κάθε γενιά έχει τα δικά της ενδιαφέροντα, αλλα η δική μου ένσταση αφορά στο τι προσφέρει η ενασχόληση τόσες ώρες παίζοντας παιγνίδια στον Η/Υ, έστω και multi-player. Το να πάρεις το ποδήλατο και να εξαφανιστείς ή να ξεσκιστείς παίζοντας ποδόσφαιρο στο 5Χ5 (η σημερινή αλάνα :p), σου προσφέρει άσκηση, κοινωνικότητα, ομαδικότητα κλπ. Ειδικά αυτό που άκουσα απο τον Πυθαγόρα για cheatings είναι λυπηρό και τα μάλα ανυσηχητικό, διότι αν τα παιδιά χρηισμοποιούν cheats για ένα απλό παιγνίδι Η/Υ, τι θα κάνουν σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί να συναντήσουν στην ζωή τους; :confused: :worry: Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ INTERNET CAFE ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙ 6 ΧΡΟΝΩΝ (ΤΡΑΓΩΔΙΑ)!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 20ΑΡΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙς ΠΟΛΛΑ ΙNTERNET CAFE NA EINAI ANOΙΧΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕ ΓΟΝΕΩΝ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ (3) ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕΤΡ ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ 10ΧΡΟΝΟ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Επειδη εχω μακροχρονη εμπειρια με νετ καφε (σπανια πηγαινα επειδη ειχα υπολογιστη κ γραμμη ιντερνετ σπιτι,για τους φιλους μου πηγαινα) μπορω να σου οτι οι ΠΙΟ καμενοι παιχτες δεν ειναι τα μικρα παιδακια,αλλα ΜΟΝΟ οι θεωρουμενοι ενηλικες... Το ξερω απο πρωτο χερι,καθως ξερω ατομα που τρωνε περιουσιες εκει μεσα,ξερω ακραια σκηνικα και για 30αρηδες,οχι μονο για "ενηλικους εφηβους" 18+ Δουλευα επισης σε νετ καφε και ξερω οτι τα παιδακια θα φυγουν μολις τελειωσουν τα λεφτα τους ή θα τα κρατησουν για να φανε κατι. Οι μεγαλοι ειναι αυτοι που εχουν τα λεφτα και μενουν με τις ωρες μπροστα σε μια οθονη... Το παν ειναι να υπαρχει αυτοελεγχος και ισορροπια σε ολα,ισχυει στα παντα σε αυτην την ζωη. Οσο για τις διαφορες με τα ουφαδικα...δεν εχουν μεγαλες απλα η τεχνολογια αλλαξε τοσο που πλεον αρκουν υπολογιστες για να παιξουν καποιοι,αντι τεραστια μηχανηματα με κερματα.Ο σκοπος ειναι ο ιδιος,video games all the way. Θα προτιμουσα να υπαρχει καποιος ηλικιακος ελεγχος στα ιντερνετ καφε (που δυστυχως δεν υπαρχει) καθως ποτε δεν ξερεις αν καποιος επιτηδιος εχει τιποτα κακο κατα νου για το μικρο αγορακι και την παρεα του (ληστεια ολων για τα κινητα τους,τοσο απλα).Πρεπει να εφαρμοστουν καποιες δικλειδες ασφαλειας,αλλα δυστυχως ολοι κοιτουν μονο το γρηγορο και περιστασιακο κερδος.. :mad: Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sxetikos_asxetos Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Ειδικά αυτό που άκουσα απο τον Πυθαγόρα για cheatings είναι λυπηρό και τα μάλα ανυσηχητικό, διότι αν τα παιδιά χρηισμοποιούν cheats για ένα απλό παιγνίδι Η/Υ, τι θα κάνουν σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί να συναντήσουν στην ζωή τους; :confused: :worry: Όσο για τα cheats έχω να σας πω πως γνωρίζω άτομο 24 χρονών ελληνοαμερικάνο με βίλα στην Μύκωνο που ασχολείτε με το άθλημα και χρησιμοποιεί cheats τα οποία δεν αντιλαμβάνοντε τα λογισμικά κατά των cheats. Βέβαια αργά ή γρήγορα θα τον καταλάβουν και θα φάει ban ο λογαριασμός του... Ε λοιπόν κάθε φορά που συμβαίνει αυτό πάει και αγοράζει καινούργια copia του παιχνιδιού και σκάει κάθε φορά €40... Σε σχετική συζήτηση που είχα μαζί του μου είπε χαρακτηριστικά: "Money is not a matter for me". Πως όμως από ενα παιχνίδι που ένα πλούσιο παλικάρι αφού έχει τις ικανότητες (και τις οικονομικές) καταφέρνει να κερδίσει μόνο με τον ύπουλο τρόπο και τα λευτά του, αντικατροπτίζεται μια ολόκληρη κοινωνία... :O Παράθεση http://i157.photobucket.com/albums/t42/littlewonder1/web/euphangel_sig.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Ναι, αλλά τα συγκεκριμμένα παιδιά μπορεί να μην έχουν λεφτά/γνωριμίες κλπ για να κερδίσουν με αυτό τον τρόπο.... Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FuriouS Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Εγώ ρε παιδιά απορώ γιατί στα ηλεκτρονικά είχανε όριο ηλικίας οταν πήγαινα εγω (δε ξερω τι παίζει τώρα) και δεν έχουν στα internet cafe..Οk στα ηλεκτρονικά καιγόσουνα και εκεί δε λέω αλλα στο internet cafe μπορείς εκτός απ'το παιχνίδι να δείς άπειρα ανώμαλα πράγματα στο net!! Και βλέπεις κάτι παιδάκια 7-8 χρονών εκει μέσα.. :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. November 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2005 Στον Εύοσμο που μένω έχω δεί τουλάχιστον 2-3 ιντερνετ καφέ τα οποία έχουν φιμέ τζάμια, ή γενικά αφίσες που να μην μπορούν οι απέξω να δουν τι γίνεται μέσα. Μου κάνει κακή εντύπωση. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts