Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχετε να προτεινετε καποιο καλο ξενο πανεπιστημιο για μηχανολογος που θελω;; Αν μπορειτε να δωσετε και κανα λινκ να το ψαξω,,,:O

Απο τιμες πως πανε περιπου;; αυτο που λεω βγαινει 525 παουντς αν εκανα σωστα υπολογισμους,ποιο φθηνα απο Ελλαδα μου βγαινει(αν μενω με ενοικιο)

To Nottingham είναι καλό στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει απ'ότι έχω ακούσει.Αλλά υπάρχουν πολλά καλά εκεί έξω.Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολλά..Από διαμονή θα χρειάζεσαι οπωσδήποτε 1000 ευρώ το μήνα(κάνε τη μετατροπή σε λίρες).

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο τιμες πως πανε περιπου;; αυτο που λεω βγαινει 525 παουντς αν εκανα σωστα υπολογισμους,ποιο φθηνα απο Ελλαδα μου βγαινει(αν μενω με ενοικιο)

Καταρχάς τα £6,300 που λέει μου φαίνονται λίγα. Μόνο 30 λίρες τη βδομάδα για φαγητό ας πούμε;

Και δεν περιλαμβάνουν τα δίδακτρα ;)

Επίσης, ακόμα και τα 6300 αν τα δεχτούμε ως σωστά το λέει καθαρά ότι είναι για 39 βδομάδες (όχι για όλο το έτος) άρα πρέπει να τα διαιρέσεις διά 9 όχι διά 12.

Θα μου πεις, η διαφορά στην Ελλάδα θα ήταν ότι θα πλήρωνες το ενοίκιο και για τους 12 μήνες κι όχι μόνο για τους 9 που διαρκεί το πανεπιστήμιο, που είναι πόσο θα πληρώσεις στην Αγγλία την εστία συνήθως.

Το καλό είναι ότι σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν, εκεί που έχει ανέβει το Ευρώ το κόστος σπουδών στην Αγγλία για έναν Έλληνα είναι μειωμένο κατά τουλάχιστον 15% εκφραζόμενο σε Euro.

Εχετε να προτεινετε καποιο καλο ξενο πανεπιστημιο για μηχανολογος που θελω;; Αν μπορειτε να δωσετε και κανα λινκ να το ψαξω,,,:O

Επειδη με τα σημερινα δεδομενα για να αναγνωριστει το πτυχιο οποιουδηποτε μηχανικου ισοτιμο και αντιστοιχο με καποιο Ελληνικο ΑΕΙ, μια εκ των παραμετρων ειναι το Αγγλικο πανεπιστημιο να εχει βαθμολογια RAE απο 4 και πανω. Αρα σε περιοριζει να διαλεξεις πανεπιστημιο, οπως πχ για το Salford που ανεφερες υπαρχει προβλημα. Σ αυτο το λινκ θα βρεις διαφορα πανεπιστημια με τις βαθμολογιες RAE, κοιτα και τις γενικες καταταξεις των πανεπιστημιων απο τους times και Guardian και μονος σου αποφασιζεις πιο ειναι πιο καλο. Παντως γενικα το Bath, το Bristol, το Manchester και το Southampton ειναι πολυ καλα ονοματα και πληρουν τον ορο περι RAE.

http://www.hero.ac.uk/rae/rae_dynamic.cfm?myURL=http://195.194.167.103/Results/byuoa/uoa30.htm

Τελος μην ασχολεισαι με τις διαφορες λιστες με τα κοστη ζωης που βγαζουν τα πανεπιστημια. Εκτος Λονδινου υπολογισε συντηρητικα γυρω στα 1100 ευρω το μηνα χωρις να βαλεις μεσα αεροπορικα εισητηρια και πηγαινελα Ελλαδα

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας:)

Δηλαδη SpyrosDan αν ενα πανεπιστημιο εχει κατω απο 4 στη βαθμολογια αυτη,τοτε για να αναγνωριστει το πτυχιο μου Ελλαδα θα πρεπει να δωσω τις εξετασεις ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π :O(ειμαι ασχετος δεν ξερω την τυφλα μου) η δεν εχει σχεση;;

Επισης, η βαθμολογια στο λινκ ειναι απο το 2001;; το ιδιο ισχυει ακομα;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας:)

Δηλαδη SpyrosDan αν ενα πανεπιστημιο εχει κατω απο 4 στη βαθμολογια αυτη,τοτε για να αναγνωριστει το πτυχιο μου Ελλαδα θα πρεπει να δωσω τις εξετασεις ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π :O(ειμαι ασχετος δεν ξερω την τυφλα μου) η δεν εχει σχεση;;

Επισης, η βαθμολογια στο λινκ ειναι απο το 2001;; το ιδιο ισχυει ακομα;;

συμφωνα με το ΔΟΑΤΑΠ πτυχιο απο πανεπιστημιο με βαθμολογια κατω απο 4 δε θα γινεται δεκτο για ισοτιμια με ΑΕΙ αλλα με ΤΕΙ. Εξετασεις θα δωσεις οπωσδηποτε εστω κι αν το πανεπιστημιο εχει 4 και πανω.

Η βαθμολογια ισχυει, αλλα επικειται αλλαγη στο τελος του 2008, αρχες 2009

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

συμφωνα με το ΔΟΑΤΑΠ πτυχιο απο πανεπιστημιο με βαθμολογια κατω απο 4 δε θα γινεται δεκτο για ισοτιμια με ΑΕΙ αλλα με ΤΕΙ. Εξετασεις θα δωσεις οπωσδηποτε εστω κι αν το πανεπιστημιο εχει 4 και πανω.

Η βαθμολογια ισχυει, αλλα επικειται αλλαγη στο τελος του 2008, αρχες 2009

ΑΑ μαλιστα,ευχαριστω για την πληροφορια:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

"Δίδονται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε ξένους φοιτητές που δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου αγγλικά" δηλώνει στο ΒΒC o καθηγητής ενός παγκοσμίως γνωστού βρετανικού πανεπιστημίου, που ζήτησε όμως να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πηγή:

http://www.skai.gr/master_story.php?id=85214

kalispera pedia, mou kanane offer apo to uni tou Plymouth kai skeftomai na paw.. (Msc International Shipping) exei kaneis apopsi gia to pws einai ekei, h zwh , to panepistimio , an exei ellhnes ktl ? an exei kanei kaneis aithsh gia fetos as mou steilei prosopiko mnm

Παιδια καλησπερα,εγω εκανα αιτησεις για master in finance και με δεχτηκαν το warwick,york και city.Ποιο θεωρειται καλυτερη επιλογη?Εγω τεινω προς warwick.Το θεμα ειναι οτι μου εκαναν conditional offer με ορο να εχω 105/120 στο toefl αλλιως να παω σ αυτους νωριτερα για presessional μαθηματα στα αγγλικα(=στα παιρνουν χοντρα).Εγω ειχα δωσει toefl και ειχα παρει 99/120 αλλα απ οτι φαινεται δεν τους κανει:( .

Υπαρχει τροπος να την γλιτωσω καπως και να μν ξαναδινω?Γιατι και να το ξαναδωσω αν παρω ας πουμε 104 μετα τι?Ουτε αυτο θα τους κανει?Τι λετε να γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?

Βεβαια ενναλκτικα αντι toefl ζητανε 7,0 στο ielts.Γενικα το ielts ειναι πιο ευκολο?Λετε να δοκιμασψ ielts?

Thanks for your time.

Teλικα εκανα την μ@λ... και ξαναεδωσα toefl οπου και πηρα 101 αυτη τη φορα,τους ειπα στο warwick για το 101 και μου ειπαν δν τους κανει και να ξαναδωσω (toefl η ielts) η να παω για Presessional απο 19 Αυγουστου!!

Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?

Προφανως αποκλειω να ξαναδωσω το κολοtoefl,πιστυεω ειναι καθαρα θεμα τυχης αν θα γραψεις καλα οταν μιλαμε για τοσο υψηλα σκορ(105).

Οι επιλογες ειναι ielts στις 26 ιουλιου οπου θα πρεπει να χω κανει ηδη την αιτηση για τα presessional(ειναι μεχρι 21 ιουλιου) σε περιπτωση που στραβωσει το ielts.Βεβαια ielts δεν εχω ιδεα τι λεει σαν τεστ.

Και απ την αλλη τα presessional oπου το μονο θετικο ισως ειναι οτι θα προσασρμοστω στο περιβαλλον εκει πηγαινοντας νωριτερα.

kalispera pedia, mou kanane offer apo to uni tou Plymouth kai skeftomai na paw.. (Msc International Shipping) exei kaneis apopsi gia to pws einai ekei, h zwh , to panepistimio , an exei ellhnes ktl ? an exei kanei kaneis aithsh gia fetos as mou steilei prosopiko mnm

To Plymouth λενε οτι είναι η Γλυφάδα της Αγγλίας... νομίζω οτι σου απάντησα στα ερωτήματα σου... Δεν σπούδασα εκεί αλλά πολλοί φίλοι μου που σπούδασαν στο uni μου έχουν πει καλά λόγια. Ελληνες στην Αγγλία υπάρχουν παντού!

Οσο για το MSc έχω ακούσει πολύ καλα λόγια και σου δίνει ευκαιρίες για δουλειά όχι τόσο Ελλάδα (οι ναυτιλιακές είναι οικογενειακή υπόθεση) όσο στο εξωτερικό.

το Bristol καλό; ρώτηξα και πριν απο 50 σελίδες και απάντηση δεν πήρα...:p

το uni πάντως θεωρείται πολύ καλό απ'όσο ξέρω και μάλιστα είναι από τα καλύτερα για computing που θέλω, αλλά γενικότερα πως είναι τα πράγματα εκεί; Anybody plz??

Teλικα εκανα την μ@λ... και ξαναεδωσα toefl οπου και πηρα 101 αυτη τη φορα,τους ειπα στο warwick για το 101 και μου ειπαν δν τους κανει και να ξαναδωσω (toefl η ielts) η να παω για Presessional απο 19 Αυγουστου!!

Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?

Προφανως αποκλειω να ξαναδωσω το κολοtoefl,πιστυεω ειναι καθαρα θεμα τυχης αν θα γραψεις καλα οταν μιλαμε για τοσο υψηλα σκορ(105).

Οι επιλογες ειναι ielts στις 26 ιουλιου οπου θα πρεπει να χω κανει ηδη την αιτηση για τα presessional(ειναι μεχρι 21 ιουλιου) σε περιπτωση που στραβωσει το ielts.Βεβαια ielts δεν εχω ιδεα τι λεει σαν τεστ.

Και απ την αλλη τα presessional oπου το μονο θετικο ισως ειναι οτι θα προσασρμοστω στο περιβαλλον εκει πηγαινοντας νωριτερα.

file afou pianeis toso kalo skor sto toefl , de nomizw na exeis to paramikro problhma gia 7 sto ielts... to epipedo twn 2 test einai paromoio ,ALLA h ba8mologia pou zhtane den einai antistoixh..dld to 100 sto toefl antistoixei se panw apo 8 tou ielts...opote 8a sou proteina na dwseis to ielts xwris na agxwnesai , de nomizw na exeis problhma..

Το μυαλο μου εχω χασει

μια ζωη μαζι σου εχω περασει

εχω αρρωστησει και δεν ειμαι καλα

σαν εσενα μαστουρα καμια...

8/2/81

Καλησπέρα,

Ποια είναι η άποψή σας στο να δεχτείς προσφορές σε περισσότερα από ένα πανεπιστήμια; Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει συχνά ή οι Άγγλοι είναι αυστηροί και διαθέτουν "μηχανισμούς" κατά τέτοιων συμπεριφορών;

Καλησπέρα,

Ποια είναι η άποψή σας στο να δεχτείς προσφορές σε περισσότερα από ένα πανεπιστήμια; Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει συχνά ή οι Άγγλοι είναι αυστηροί και διαθέτουν "μηχανισμούς" κατά τέτοιων συμπεριφορών;

Αν μιλάμε για μεταπτυχιακά κανένας μηχανισμός δεν υπάρχει. Εκτός αν σου ζητήσουν να πληρώσεις κάποιο fee, την πληρωμή του οποίου βέβαια μπορείς να τραβήξεις για κάποιο διάστημα. Αυτός είναι και ο μόνος τους τρόπος να αποφύγουν το να δέχεσαι μια προσφορά και μετά να μην πηγαίνεις.

Οπότε αν σου έρθει προσφορά από τη 2η σου επιλογή και περιμένεις ακόμα την 1η, εννοείται ότι θα δεχτείς την προσφορά από το 2ο μέχρι να έρθει το 1ο και να δεχτείς και αυτό :) ή αν σε αυτό που θέλεις να πας δεν ξέρεις αν θα πιασεις το βαθμό που ζητάνε κτλ.

2 xronia nomizw

Το μυαλο μου εχω χασει

8/2/81

καλησπέρα, θέλω να κάνω μία ερώτηση..

του χρόνου τελειώνω το χημικό και με ενδιαφέρει μεταπτυχιακό στην Αγγλία στον τομέα των υλικών και πιο συγκεκριμένα στο Manchester...θέλουν πτυχίο 2.2 Honours Degree..αυτό πως μεταφράζεται στους δικούς μας βαθμούς??

δεύτερον, έχει κάποιος εμπειρία απο το συγκεκριμένο uni ή την πόλη?

thanks..:)

gia to 2.2 xerw oti shmainei 6.5 apo aei

Το μυαλο μου εχω χασει

8/2/81

gia to 2.2 xerw oti shmainei 6.5 apo aei

Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο. Πχ όταν έκανα εγώ αιτήσεις για business τα πανεπιστήμια στα οποία έκανα ζητούσαν τα περισσότερα 2:1. Ε αυτό άλλα το μετέφραζαν σε 7, άλλα σε 7.5 κ.ο.κ.

καλησπέρα, θέλω να κάνω μία ερώτηση..

του χρόνου τελειώνω το χημικό και με ενδιαφέρει μεταπτυχιακό στην Αγγλία στον τομέα των υλικών και πιο συγκεκριμένα στο Manchester...θέλουν πτυχίο 2.2 Honours Degree..αυτό πως μεταφράζεται στους δικούς μας βαθμούς??

δεύτερον, έχει κάποιος εμπειρία απο το συγκεκριμένο uni ή την πόλη?

thanks..:)

Σχετικο ειναι.Εξαρταται απο το πανεπιστημιο που σκεφτεσαι να πας και επισης απο το πανεπιστημιο απο το οποιο προερχεσαι.Επισης,και οι συστατικες επιστολες παιζουν μεχρι ενα σημειο σημαντικο ρολο.Για το συγκεκριμενο πανεπιστημιο εχω ακουσει οτι το προτιμανε αρκετοι Ελληνες.

Το συγκεκριμένο uni στον τομέα αυτό είναι από τα top στην αγγλία, και τα requirements είναι 2.1 για Phd και 2.2 για MSc...

από το website φαίνεται καλό πανεπιστήμιο και με καλές "περγαμηνές"...έχει κανείς εμπειρία από την πόλη? σαν φοιτητική ζωή πως είναι και που περίπου κυμαίνεται το κόστος ζωής?

paidia gnorizei kaneis apo Msc International Business???

Einai kalos san titlos???

Εξαρτάται - είναι ψιλογενικό συνήθως (εξαρτάται από το πανεπιστήμιο κιόλας) οπότε ανάλογα με το τι 1ο πτυχίο έχεις θα κρίνεις αν είναι καλή επιλογή κοιτώντας το πρόγραμμα σπουδών. As a rule of thumb δε νομίζω ότι είναι κατάλληλο για κάποιον που τελείωσε 1ο πτυχίο Διοίκηση Επιχειρήσεων ας πούμε γιατί θα του φανει γενικό.

tha me sygxorisete pou allazo ligo thema alla os foititria sto deree tou xronou tha kanw metagrafi gia agglia.oi vathmoi mou den einai poli kaloi k me endiaferei to communication major idiaitera to journalism.tha thela oti 3erete na mou to peite..k oxi gia lse york gt ekei mallon oyte ap'ekso den perno

Διαβάζοντας αρκετές σελίδες του θρέντ ζαλιστηκα. Λοιπον θα ήθελα να μου απαντήσετε αμα θέλετε σε κάποια ερωτήματα

1)είμαι ηδη γραμμένος σε ΤΕΙ , θα με επηρεάσει καθόλου αμα στείλω applications? Άμα με δεχτεί πανεπηστήμιο θα πρέπει να ξεγραφτώ απο εδώ λογικα

2)Για όποια απορία έχω απευθύνομαι στο http://www.britishcouncil.org ? Δλδ θα με βοηθησουν με τις αιτησεις κ θα μου πουν στο περιπου με τους βαθμους του απολυτηριου που περιπου μπορω να μπω?

3)Για computer science με χαμηλο απολυτηριο λυκειου (13) αλλα με μετριους μεσους ορους σε μαθηματικα(15) φυσικη(18) πληροφορικη(17) κ καλο IELTS (τα profieciency δεν κανουν δουλεια απο οτι διαβασα) εχω ελπιδες να μπω σε ενα μετριο πανεπιστημιο η τρεφω φρουδες ελπιδες?