Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μ' αρέσει η ιδέα του γραφείου ενημέρωσης φοιτητών Αγγλίας! Τόσο που σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα! (Αλήθεια, πού θα το ανοίξεις; )

Όσο για την NatWest, τί να σου πω. Και εγώ όταν πήγα, το ίδιο πράγμα μου είπαν, ότι αναφέρει και στο site. Οι φοιτητικοί λογαριασμοί παρέχουν την υπηρεσία overdraft, και γι' αυτό δε ανοίγουν λογαριασμό σε ξένους, εκτός και εάν είναι UK residents.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το TOEFL είναι πολύ πιο εύκολη εξέταση. Το ότι το IELTS σε προετοιάζει για τα αγγλικά που θα ακούσεις πάνω είναι χαζομάρα. Από τη στιγμή που σε όποιο από τα 2 τεστ πιάσεις τη βαθμολογία που θέλουν σε δέχονται δεν έχει νόημα να πας για το δύσκολο τεστ. Επίσης δεν υπάρχουν Αγγλικά που θα ακούσεις στις σπουδές σου. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Εγώ είχα περισσότερους αμερικάνους διδάσκοντες από ότι άγγλους. Δε σημαίνει ότι επειδή πας αγγλία θα έχεις βρεττανούς.

Η δυσκολια ειναι υποκειμενικη..καθως εχεις διαφορετικους τροπους εξετασης,

πχ υπαρχει γραμματικη εξεταση στο toefl..ενω στο Ielts οχι...

IPHONE 4 The Ultimate

Η δυσκολια ειναι υποκειμενικη..καθως εχεις διαφορετικους τροπους εξετασης,

πχ υπαρχει γραμματικη εξεταση στο toefl..ενω στο Ielts οχι...

Δεκτό το υποκειμενικό της υπόθεσης. Απλά θα σου πω ότι είναι θέμα ποσοστού. Όσοι έδωσαν και τα δύο συνήθως λένε ότι το TOEFL είναι πιο εύκολο. Επίσης η γραμματική που έχει είναι κυριολεκτικά της πλάκας. Και όπως είπα πιο πάνω μιλάμε για κάποιον που ξέρει αγγλικά. Νομίζω είναι καλύτερα λίγη γραμματική πολλαπλών επιλογών, παρά μια παραπάνω έκθεση όπως έχει το IELTS.

Όσο για την NatWest, τί να σου πω. Και εγώ όταν πήγα, το ίδιο πράγμα μου είπαν, ότι αναφέρει και στο site. Οι φοιτητικοί λογαριασμοί παρέχουν την υπηρεσία overdraft, και γι' αυτό δε ανοίγουν λογαριασμό σε ξένους, εκτός και εάν είναι UK residents.

Σχετικά με τη NatWest να πω τα εξής. Εγώ ήμουν φέτος φοιτητής στο Λονδίνο και άνοιξα φοιτητικό λογαριασμό σ αυτή την τράπεζα. Ανοίγουν σε ξένους φοιτητές κανονικά, αλλά όπως λες πρέπει να είσαι UK Resident. Αυτό δε σημαίνει τίποτα παραπάνω από το ότι όταν πας να ανοίξεις το λογαριασμό τους πας ένα χαρτί (λογαριασμό τηλεώνου πχ) ή το συμβόλαιο της εστίας για να δείξεις ότι μένεις Αγγλία.

Εγώ όταν άνοιξα τους πήγα το χαρτί από το πανεπιστήμιο ότι ήμουν φοιτητής εκεί, το διαβατήριό μου και το συμβόλαιο της εστίας και άνοιξα μια χαρά λογαριασμό.

Τώρα για το αν έχει overdraft ή όχι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν ξέρω γιατί τελικά δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ.

@TelePS: πολύ καλή η ιδέα του γραφείου που λες αλλά πώς θα λειτουργεί? τι θα χρεώνεις και πώς?

Μ' αρέσει η ιδέα του γραφείου ενημέρωσης φοιτητών Αγγλίας! Τόσο που σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ ένα! (Αλήθεια, πού θα το ανοίξεις; )

Βάση στην Πάτρα αλλα θα μπορώ να εξυπηρετήσω και άτομα απο γειτονικές πόλεις: Αίγιο, Πυργο, Κόρινθο, Αγρίνιο ισως και Αθήνα.

Πάντως θέλει αρκετή οργάνωση και τρέξιμο για να γίνει κάτι οργανωμένο.

Εκτός απο αιτήσεις, εύρεση εστίας κλπ, θα αναλαμβάνω αεροπορικά, εισητίρια rail και bus, άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα, ετοιμάζω και συνεργασία με εταιρία κινητής, και αλλα καλά για να φεύγει ο φοιτητής απο την Ελλάδα κομπλέ.:p

Βάση στην Πάτρα αλλα θα μπορώ να εξυπηρετήσω και άτομα απο γειτονικές πόλεις: Αίγιο, Πυργο, Κόρινθο, Αγρίνιο ισως και Αθήνα.

Πάντως θέλει αρκετή οργάνωση και τρέξιμο για να γίνει κάτι οργανωμένο.

Εκτός απο αιτήσεις, εύρεση εστίας κλπ, θα αναλαμβάνω αεροπορικά, εισητίρια rail και bus, άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα, ετοιμάζω και συνεργασία με εταιρία κινητής, και αλλα καλά για να φεύγει ο φοιτητής απο την Ελλάδα κομπλέ.:p

Σχετικά με την κινητή που λες πάντως για να ανοίξεις συμβόλαιο από Ελλάδα δε γίνεται. Πρέπει να τους δώσεις πιστοποιητικό κατοικίας. Αν είναι για κάρτα μπορεί ο φοιτητής να πάρει μια με το που φτάσει. Εκτός βέβαια αν εννοείς συγκεκριμένες προσφορές. :)

Επίσης γραφεία που προετοιμάζουν τις αιτήσεις και την εστία υπάρχουν και σε άλλες πόλεις αλλά δεν βοηθάνε στα υπόλοιπα.

Επίσης γραφεία που προετοιάζουν τις αιτήσεις και την εστία υπάρχουν και σε άλλες πόλεις αλλά δεν βοηθάνε στα υπόλοιπα.

Το ξέρω. Πίστευω όμως πως θα προσφέρω το κάτι παραπάνω σε πολυ καλύτερη τιμή.

Σε λίγο καιρό θα τελειώσει και το site οπότε θα το δείτε και απο πρώτο χέρι.

Σχετικά με τη NatWest να πω τα εξής. Εγώ ήμουν φέτος φοιτητής στο Λονδίνο και άνοιξα φοιτητικό λογαριασμό σ αυτή την τράπεζα. Ανοίγουν σε ξένους φοιτητές κανονικά, αλλά όπως λες πρέπει να είσαι UK Resident. Αυτό δε σημαίνει τίποτα παραπάνω από το ότι όταν πας να ανοίξεις το λογαριασμό τους πας ένα χαρτί (λογαριασμό τηλεώνου πχ) ή το συμβόλαιο της εστίας για να δείξεις ότι μένεις Αγγλία.

Αυτό που λές, σύμφωνα με το site τους, δεν ισχύει.

Eligibility Criteria

To apply online you must:

• be a permanent UK resident (a permanent UK resident is someone who has been ordinarily resident in the UK for three years or more)
  • Be on a full time course, that lasts for 2 years, at a university or college of higher education in the United Kingdom (1 year for post-graduates)

Όπως ξαναείπα, εγώ όταν πήγα να ανοίξω φοιτητικό λογαριασμό στην NatWest, μου είπαν ακριβώς αυτό, ότι πρέπει να είμαι UK Resident.

Σε καμία περίπτωση δε θεωρείσαι UK Resident επειδή βρίσκεσαι στην Αγγλία, ή επειδή έχεις συμβόλαιο με μία εστία ή ένα σπίτι.

Τώρα τί να σου πώ...Ίσως οι λογαριασμοί αυτοί που ανοίγει η NatWest στους ξένους φοιτητές να μην είναι φοιτητικός, να είναι ένας απλός current account, που παρέχει απλά μία κάρτα ανάληψης μετρητών.

Σχετικά με την κινητή που λες πάντως για να ανοίξεις συμβόλαιο από Ελλάδα δε γίνεται. Πρέπει να τους δώσεις πιστοποιητικό κατοικίας. Αν είναι για κάρτα μπορεί ο φοιτητής να πάρει μια με το που φτάσει. Εκτός βέβαια αν εννοείς συγκεκριμένες προσφορές. :)

Επίσης γραφεία που προετοιμάζουν τις αιτήσεις και την εστία υπάρχουν και σε άλλες πόλεις αλλά δεν βοηθάνε στα υπόλοιπα.

Ή μπορεί η κάθε εταιρία να σε προμηθεύει με πακέτα προπληρωμένης και εσύ να τα προμηθεύεις στους φοιτητές από εδώ.

Παιδια, για επιβαιβεωση μετα απ' ολα αυτα που ειπατε για τις τραπεζες. Ξαναπηρα, την HSBC στην Αθηνα. Και με απλα λογια, τους ρωτησα, αν καποιος που φευγει για σπουδες στην Αγγλια, και εχει ηδη κανει λογαριασμο U Start! σε Ελληνικη HSBC αν θα χρειαστει να ανοιξει λογαριασμο σε τραπεζα στην Αγγλια οταν φτασει. Η απαντηση τους, ηταν ΟΧΙ, γι αυτο τον λογο λενε υπαρχει το U Start! της ελληνικης HSBC.

Επισης, τους ρωτησα πως θα πληρωσω την εστια (μεχρι να μου στειλουν την απαντηση για το δανειο, που θα αργησει) και μου ειπαν με εμβασμα, που κοστιζει -μονο 12ευρω για εμας τους φοιτητες με αυτο το προγραμμα ανεξαρτητως ποσου!

swiffer & CarpeNoctum σας ευχαριστώ πολύ! :)

Πήγα σήμερα κι έβγαλα την κάρτα Ε111 στο ΤΑΠ-ΟΤΕ (το οποίο παραδόξως μου φάνηκε εξαιρετικά εξυπηρετικό σήμερα).

Είναι μια μπλε καρτούλα σε μέγεθος πιστωτικής που έχει επάνω τα στοιχεία μου (αν και πουθενά δε γράφει το "Ε111").

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Eligibility Criteria

• be a permanent UK resident (a permanent UK resident is someone who has been ordinarily resident in the UK for three years or more)
  • Be on a full time course, that lasts for 2 years, at a university or college of higher education in the United Kingdom (1 year for post-graduates)

Όπως ξαναείπα, εγώ όταν πήγα να ανοίξω φοιτητικό λογαριασμό στην NatWest, μου είπαν ακριβώς αυτό, ότι πρέπει να είμαι UK Resident.

Σε καμία περίπτωση δε θεωρείσαι UK Resident επειδή βρίσκεσαι στην Αγγλία, ή επειδή έχεις συμβόλαιο με μία εστία ή ένα σπίτι.

Τώρα τί να σου πώ...Ίσως οι λογαριασμοί αυτοί που ανοίγει η NatWest στους ξένους φοιτητές να μην είναι φοιτητικός, να είναι ένας απλός current account, που παρέχει απλά μία κάρτα ανάληψης μετρητών.

Τι να σου πω.. Εγώ ήμουν σε full time course ενός έτους και μου ανοίξαν κανονικά λογαριασμό..

EDIT... Βρέθηκε το λάθος.. αυτό που λες εσυ swiffer είναι τα κριτήρια για να κάνεις αίτηση Online. Αν πας εκεί και την κάνεις δεν χρειάζονται αυτά!

swiffer & CarpeNoctum σας ευχαριστώ πολύ! :)

Πήγα σήμερα κι έβγαλα την κάρτα Ε111 στο ΤΑΠ-ΟΤΕ (το οποίο παραδόξως μου φάνηκε εξαιρετικά εξυπηρετικό σήμερα).

Είναι μια μπλε καρτούλα σε μέγεθος πιστωτικής που έχει επάνω τα στοιχεία μου (αν και πουθενά δε γράφει το "Ε111").

ναι η κάρτα δεν τα γράφει. Παλιά ήταν έγγραφο και είχε αυτόν τον κωδικό γι αυτό έχει μείνει η ονομασία. Την κάρτα τώρα μπορείς να τη ζητήσεις και ως ευρωπαϊκή κάρτα υγείας. :)

ναι η κάρτα δεν τα γράφει. Παλιά ήταν έγγραφο και είχε αυτόν τον κωδικό γι αυτό έχει μείνει η ονομασία. Την κάρτα τώρα μπορείς να τη ζητήσεις και ως ευρωπαϊκή κάρτα υγείας. :)

Όντως... Η κάρτα αναγράφει επάνω: "Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας". :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Eligibility Criteria

monos sou to les.. full time course :) (kai exeis kai to simvolaio i logariasmo kai eisai 100% komple). ki ego etsi eixa anoiksei logariasmo sti natwest, deixnontas tous to acceptance letter (pou apodiknie oti tha mai full time student) kai to simvolaio tis estias. thats all.

oso gia to overdraft..paizei se foititikous logariasmous..nomizo einai 500 lires by default kai an thes kaneis aitisi na auksithei kiolas. polla alla den ksero giati pote den to exo xreisimopoiisei. ksero omos oti polloi ellinarades epernan overdraft..to ksezoumizan ki efevgan xoris na plirosoun :mad: ..opote tora pia to diplo-triploskeftontai gia na dosoun se ellines :rolleyes: .

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

δάνειο για την εστια, υπάρχει?

μεσα στα χαρτια EU6..κατι ελεγε μονο για τα tuition fees

den ksero an tin kaliptei kapoio genikotero foititiko daneio.. kata ta alla.. to stil tou dfes ktl..oxi, plirone mono ta didaktra.. kai tora apo oti diavazo edo dinei daneio mono to opoio apoplironeis meta. tin estia pote den tin kalipte pantos, tin plironeis monos sou.

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Σε καμία περίπτωση.

Φοιτητικό Δάνειο για επιπλέον έξοδα διαβίωσης (εστίες κλπ) μπορείς να πάρεις μόνο εαν είσαι μόνιμος κάτοικος στο UK τα τρία τελευταία χρόνια. Δες σχετικό ποστ παραπάνω.

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

monos sou to les.. full time course :) (kai exeis kai to simvolaio i logariasmo kai eisai 100% komple). ki ego etsi eixa anoiksei logariasmo sti natwest, deixnontas tous to acceptance letter (pou apodiknie oti tha mai full time student) kai to simvolaio tis estias. thats all.

oso gia to overdraft..paizei se foititikous logariasmous..nomizo einai 500 lires by default kai an thes kaneis aitisi na auksithei kiolas. polla alla den ksero giati pote den to exo xreisimopoiisei. ksero omos oti polloi ellinarades epernan overdraft..to ksezoumizan ki efevgan xoris na plirosoun :mad: ..opote tora pia to diplo-triploskeftontai gia na dosoun se ellines :rolleyes: .

Το full time course είναι το ένα κριτήριο.

Το άλλο κριτήριο δεν το είδες; Λέει ότι πρέπει να είσαι UK resident, δηλαδή να έχεις μείνει στην Αγγλία 3 ή περισσότερα χρόνια.

Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή η NatWest δεν ανοίγει φοιτητικό λογαριασμό σε κανένα ξένο. Τελεία και παύλα.

παιδια, αν βγαλω χρεωστικη (debit card) VISA electron. υπαρχει πιστωτικο οριο αναληψεως? για παραδειγμα, αν καποιος δεν θελει να στειλει εμβασμα για να πληρωσει τις σπουδες τους. αλλα θελει με καρτα, οπως του το ζηταει και το πανεπιστημιο, με visa η debit card η master card, τι κανει αν εχει πχ οριο τον μηνα 1000 η 600ευρω? με την Electron παιρνεις οσα χρηματα θελεις? μπορουν δηλαδη να παρουν 4500ευρω (300λιρες) το πανεπιστημιο η οχι επειδη θα υπαρχει οριο?

Για υποτροφίες και grants ξέρει κανείς καθόλου πληροφορίες? Ακουσα για μια υποτροφία που δίνεται από την ευρωπαική ένωση και έιναι κοντά στα 3000 ευρώ αλλά δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες...

παιδια, αν βγαλω χρεωστικη (debit card) VISA electron. υπαρχει πιστωτικο οριο αναληψεως? για παραδειγμα, αν καποιος δεν θελει να στειλει εμβασμα για να πληρωσει τις σπουδες τους. αλλα θελει με καρτα, οπως του το ζηταει και το πανεπιστημιο, με visa η debit card η master card, τι κανει αν εχει πχ οριο τον μηνα 1000 η 600ευρω? με την Electron παιρνεις οσα χρηματα θελεις? μπορουν δηλαδη να παρουν 4500ευρω (300λιρες) το πανεπιστημιο η οχι επειδη θα υπαρχει οριο?

Όταν παρουσιαστηκε η VISA Electron στην Ελλάδα, μπορουσες να κανεις αγορες με σχεδον χωρις οριο. Δηλαδη αν ειχες στο λογαριασμο σου 15,000 euros και ηθελες να κανεις αγορα η να πληρωσεις πχ ξενοδοχειο 8,000 euros μπορουσες. Τους τελευταιους μηνες οι τραπεζες (Eurobak, Πειραιως) εχουν βαλει οριο αγορας στα 1,000 euros, και αυτό δεν αλλαζει οσο μεγαλος πελατης και να εισαι.

Check with your bank first

εγώ έχω λογαριασμό στην Barclays. Αν θέλεις debit card visa πρέπει να ανοίξεις τον λογαριασμό που πληρώνεις 5 λίρες τον μήνα αν το balance πέσει κάτω απο £2000. Αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος... και το web banking πολύ βολικό...

Την debit card μπορώ να την χρησιμοποιήσω παντού... atm, internet, στο εξωτερικό (και Ελλάδα..)

οχι, λεω για λογαριασμο απο την ελλαδα που θα εχω στην αγγλια.

σε ευχαριστω παντως.

(γιατι αυτη την Electron, την θελω μονο για να παιρνουν τα διδακτρα απο το uni και εστια, και -τιποτα- μα -τιποτα- αλλο)

εχω ηδη λογαριασμο στην HSBC, αλλα δεν τον εχω για τα διδακτρα. γιατι δεν γινεται με την καρτα (λογω χαμηλου οριου τον μηνα). και την εχω για προσωπικα εξοδα. την αλλη που θελω να βγαλω, μαλλον απο ALPHA BANK ειναι η Electron και θελω να την εχω για τα διδακτρα+εστια, να εχουν τον αριθμο και να παιρνουν απ εκει τις δοσεις.