swiffer Δημ. July 25, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2006 Θελει αναγκαστικα foundation. Ειτε Ιατρικη ειτε Οδοντιατρικη. Και ισχυει για ολα τα πανεπιστημια. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Symos Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Λοιπόν, για πείτε μου τη γνώμη σας... Είμαι στη Πληροφορική στο Καποδιστριακό και τελειώνω φέτος (με το καλό). Έκανα αιτήσεις στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και με πήραν τα δύο πανεπιστήμια που ήθελα και τώρα σκέφτομαι ποιο να διαλέξω. MSc in Advanced Computing στο Imperial, Λονδίνο: 12 μήνες ή ΜSc in Bioinformatics στο Delft, Ολλανδια: 2 χρόνια (στα Αγγλικά) Γενικά προτιμάω την Ολλανδία πολύ περισσότερο, αλλά ο μόνος λόγος που θα διάλεγα το Imperial θα είναι γιατί είναι το Imperial και γιατί το πρόγραμμα ακούγεται πιο σίγουρο. Αλλά από την άλλη δεν μου αρέσει η Αγγλική νοοτροπία "ψεκάστε, σκουπίστε, πληρώστε μας και τελειώσατε". Τι λέτε; Φίλε μου επειδή κι εγώ τελείωσα το di πέρυσι και ξέρω το επίπεδο σπουδών του και επειδή φέτος έκανα το λάθος να έρθω για μεταπτυχιακό στην Αγγλία (να σημειώσω όμως, όχι στην Πληροφορική), μπορώ να σου πω τα εξής: Αν θες να έρθεις στην Αγγλία, έλα, αλλά μην έρθεις για το επίπεδο του πανεπιστημίου. -Έλα για το όνομά του και τη φήμη του, το Imperial έχει άριστη φήμη στην Ελλάδα και αυτό θα σε βοηθήσει. -Έλα γιατί νομίζεις πως θα περάσεις καλά στην Αγγλία. Ακόμα κι αν δε σου ταιριάζει η Αγγλική νοοτροπία, θα βρεις πολλούς Έλληνες ούτως ή άλλως. -Έλα γιατί έφτυσες αίμα τόσα χρόνια στο di (I know you did) και θέλεις να πάρεις ένα master που μετράει, χωρίς πολύ κόπο. Αν όμως αποφασίσεις να έρθεις για τους παραπάνω λόγους, να είσαι προετοιμασμένος! -Μην απογοητευτείς που θα βρεις ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί πελατειακά -Μην απογοητευτείς που το επίπεδο σπουδών θα είναι προσαρμοσμένο στους πιο χαζούς (a.k.a. χαζούς) συμφοιτητές σου, γιατί όλοι θα πρέπει να περάσουν -Μην απογοητευτείς που στο τέλος οι παραπάνω, θα πάρουν τον ίδιο βαθμό με σένα, κι ας μην είχανε ιδέα όλο το χρόνο -Γενικά, μην απογοητευτείς που σε σχέση με το di, το επίπεδο της σκέψης (και ανάλογα οι απαιτήσεις) θα σου φαίνεται επιφανειακό και γελοίο σε βαθμό εξωπραγματικό. -Αυτό είναι το πιο σημαντικό: Μιας και το MSc είναι γενικό (i.e. "Advanced Computing") μην απογοητευτείς αν στην τελική δε μάθεις και πολλααά παραπάνω από όσα ήδη έμαθες στο di. Εγώ τουλάχιστον, κοιτώντας το syllabus των μαθημάτων, αυτή την αίσθηση παίρνω. Λάβε υπόψιν ότι το advanced computing των Άγγλων μπορεί να μην είναι τόσο advanced για σένα. Ίσως καλύτερα να ψάξεις για κάτι εξειδικευμένο. Όσο για το Delft, ειλικρινά δε το ξέρω για να εκφέρω άποψη. Προς το παρόν η άποψή μου είναι πως οτιδήποτε είναι καλύτερο απ'την Αγγλία (εκτός βέβαια απ'τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα), αλλά και πάλι δεν έχω πάει και αλλού για να ξέρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 επειδη ειμαι λιγο ασχετη...τι ειναι το foundation? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Ειναι ενας χρονος προετοιμασιας, σαν εισαγωγικο ετος, το οποιο ομως φυσικα δε μετραει στο πτυχιο σου. Χρειαζεται να κανεις foundation για να αποκτησεις τις βασικες γνωσεις του αντικειμενου που θα σπουδασεις. Ενας λογος που χρειαζεται να κανεις ειναι οτι δεν εχεις κανει A-Level. Τα A-Level ειναι ο τροπος εισαγωγης των Αγγλων στα πανεπιστημια, κατα τα οποια διαλεγουν μαθηματα οσο το δυνατον περισσοτερα σχετικα με το αντικειμενο που θα σπουδασουν, δινουν εξετασεις, και αναλογως τους βαθμους που θα παρουν, το καθε πανεπιστημιο τους δεχεται η οχι. Παρολα αυτα, επειδη Ιατρικη και ολα αυτα, ειναι δυσκολες σχολες, και επειδη δεν υπαρχει Ιατρικη σε A-Level, και Αγγλος να εισαι, πρεπει να κανεις foundation. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Φίλε μου επειδή κι εγώ τελείωσα το di πέρυσι και ξέρω το επίπεδο σπουδών του και επειδή φέτος έκανα το λάθος να έρθω για μεταπτυχιακό στην Αγγλία (να σημειώσω όμως, όχι στην Πληροφορική), μπορώ να σου πω τα εξής: Αν θες να έρθεις στην Αγγλία, έλα, αλλά μην έρθεις για το επίπεδο του πανεπιστημίου. -Έλα για το όνομά του και τη φήμη του, το Imperial έχει άριστη φήμη στην Ελλάδα και αυτό θα σε βοηθήσει. -Έλα γιατί νομίζεις πως θα περάσεις καλά στην Αγγλία. Ακόμα κι αν δε σου ταιριάζει η Αγγλική νοοτροπία, θα βρεις πολλούς Έλληνες ούτως ή άλλως. -Έλα γιατί έφτυσες αίμα τόσα χρόνια στο di (I know you did) και θέλεις να πάρεις ένα master που μετράει, χωρίς πολύ κόπο. Αν όμως αποφασίσεις να έρθεις για τους παραπάνω λόγους, να είσαι προετοιμασμένος! -Μην απογοητευτείς που θα βρεις ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί πελατειακά -Μην απογοητευτείς που το επίπεδο σπουδών θα είναι προσαρμοσμένο στους πιο χαζούς (a.k.a. χαζούς) συμφοιτητές σου, γιατί όλοι θα πρέπει να περάσουν -Μην απογοητευτείς που στο τέλος οι παραπάνω, θα πάρουν τον ίδιο βαθμό με σένα, κι ας μην είχανε ιδέα όλο το χρόνο -Γενικά, μην απογοητευτείς που σε σχέση με το di, το επίπεδο της σκέψης (και ανάλογα οι απαιτήσεις) θα σου φαίνεται επιφανειακό και γελοίο σε βαθμό εξωπραγματικό. -Αυτό είναι το πιο σημαντικό: Μιας και το MSc είναι γενικό (i.e. "Advanced Computing") μην απογοητευτείς αν στην τελική δε μάθεις και πολλααά παραπάνω από όσα ήδη έμαθες στο di. Εγώ τουλάχιστον, κοιτώντας το syllabus των μαθημάτων, αυτή την αίσθηση παίρνω. Λάβε υπόψιν ότι το advanced computing των Άγγλων μπορεί να μην είναι τόσο advanced για σένα. Ίσως καλύτερα να ψάξεις για κάτι εξειδικευμένο. Όσο για το Delft, ειλικρινά δε το ξέρω για να εκφέρω άποψη. Προς το παρόν η άποψή μου είναι πως οτιδήποτε είναι καλύτερο απ'την Αγγλία (εκτός βέβαια απ'τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα), αλλά και πάλι δεν έχω πάει και αλλού για να ξέρω. Διαφωνώ κάθετα με τα παραπάνω επιχειρήματα, δεν έχω ιδέα που είσαι και γιατί εκφέρεις τέτοιες απόψεις για επίπεδα σπουδών κτλ...Σίγουρα το όλο σκεπτικό σου είναι αρκετά λάθος. Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Διαφωνώ κάθετα με τα παραπάνω επιχειρήματα, δεν έχω ιδέα που είσαι και γιατί εκφέρεις τέτοιες απόψεις για επίπεδα σπουδών κτλ...Σίγουρα το όλο σκεπτικό σου είναι αρκετά λάθος. Για πες μας και τα δικα σοθ επιχειρηματα. Διοτι και εγω μτχ στην αγγλια κανω και δεν μπορω να πω οτι εχω τις καλυτερες εντυπωσεις για το επιπεδο σπουδων. Απλα για μενα οι ανθρωποι ειναι τρομερα οργανωτικοι και αυτο που πρεπει να το κανουν θα το κανουν. κατα τα αλλα βλεπω προπτυχιακους που κανουν μαθηματικα που εγω εκανα οταν ημουν πρωτη λυκειου. ή ασκησ φυσικης που εκανα απλα για να περασω ενα εργαστηριο στο τει. τσπ πες μας τα δικα σου επιχειρηματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Δεν ξέρω τα πανεπιστήμια τα οποία είστε / είσαι και τα course. Το βασικό δικό μου επιχείρημα είναι ότι καλώς ή κακώς, διαφορές υπάρχουν και από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο και (ακόμα-ακόμα) και μέσα στο ίδιο πανεπιστήμιο σε άλλο τμήμα. Μπορεί το τμήμα Χημείας π.χ. να είναι χάλια γιατί απλά "δεν τραβάει" και το τμήμα Μοριακής Βιολογίας να "φυσάει". Γνωρίζω πανεπιστήμια και courses που έχουν πολύ πιο ανανεωμένο (τεχνολογικά / πρακτικά, μιας και αυτός είναι ο τομέας μου) πρόγραμμα σπουδών από πλειάδα Ελληνικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ / ΑΤΕΙ, εξίσου και τα δύο), με υψηλό βαθμό δυσκολίας για πραγματικούς λόγους, και όχι γιατί "ο καθηγητής αποφάσισε να μας δίνει το ίδιο σύγγραμμα από το 1965 έως και σήμερα"... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, νομίζω. Αν έχετε καταλήξει στο...University of Bolton δεν σας φταίει κανείς! Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Symos Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Διαφωνώ κάθετα με τα παραπάνω επιχειρήματα, δεν έχω ιδέα που είσαι και γιατί εκφέρεις τέτοιες απόψεις για επίπεδα σπουδών κτλ...Σίγουρα το όλο σκεπτικό σου είναι αρκετά λάθος. Καλά, το ότι διαφωνείς κάθετα εσύ, δε βλέπω πώς σημαίνει πως το σκεπτικό μου είναι σίγουρα λάθος. Απλα για μενα οι ανθρωποι ειναι τρομερα οργανωτικοι και αυτο που πρεπει να το κανουν θα το κανουν Συμφωνώ απόλυτα, ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω, εξάλλου είναι ένα απ'τα γνωστά πλεονεκτήματα των Αγγλικών πανεπιστημίων. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, νομίζω. Αν έχετε καταλήξει στο...University of Bolton δεν σας φταίει κανείς! Αν δεν ήμουν σε ένα τμήμα που υποτίθεται πως είναι top 10 στην Αγγλία για τα προηγούμενα πολλααααά χρόνια, δε θα μίλαγα έτσι. Απλά θα πίστευα πως εγώ δεν πήγα σε καλό τμήμα. Εσύ μην τα ισοπεδώνεις όλα, και μην βιάζεσαι να υποθέσεις πως κάποιος είναι στο..."University of Bolton" αν το επίπεδο σπουδών που είναι για σένα καλό, για αυτόν είναι απαράδεκτο. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απαιτήσεις / προσόντα / επίπεδο / προηγούμενες γνώσεις. Και γι'αυτό φυσικά ούτε όλοι οι Έλληνες συμφοιτητές μου εδώ συμφωνούνε μαζί μου. Εγώ απλά απευθύνθηκα στο φίλο που είναι από τη σχολή μου και μπορώ να υποθέσω το επίπεδό του και τις απαιτήσεις του. Αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 εχω μια σοβαρη ερωτηση... το University of Bolton που λετε ειναι υπαρκτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Δεν ξέρω τα πανεπιστήμια τα οποία είστε / είσαι και τα course. Το βασικό δικό μου επιχείρημα είναι ότι καλώς ή κακώς, διαφορές υπάρχουν και από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο και (ακόμα-ακόμα) και μέσα στο ίδιο πανεπιστήμιο σε άλλο τμήμα. Μπορεί το τμήμα Χημείας π.χ. να είναι χάλια γιατί απλά "δεν τραβάει" και το τμήμα Μοριακής Βιολογίας να "φυσάει". Γνωρίζω πανεπιστήμια και courses που έχουν πολύ πιο ανανεωμένο (τεχνολογικά / πρακτικά, μιας και αυτός είναι ο τομέας μου) πρόγραμμα σπουδών από πλειάδα Ελληνικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ / ΑΤΕΙ, εξίσου και τα δύο), με υψηλό βαθμό δυσκολίας για πραγματικούς λόγους, και όχι γιατί "ο καθηγητής αποφάσισε να μας δίνει το ίδιο σύγγραμμα από το 1965 έως και σήμερα"... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, νομίζω. Αν έχετε καταλήξει στο...University of Bolton δεν σας φταίει κανείς! Εμεις τα ισοπεδωνουμε; μαλλον εσυ το πας οτι επειδη σπουδαζω αγγλια σημαινει οτι ειναι και καλα. Και για να σου πω και κατι αλλο το ΕΜΠ ειναι πολυ καλυτερο απο πολλα ιδρυματα στην αγγλια και αν δεν υπαρχαν οι ασχημιες με καταληψεις κλπ και υπηρχαν και τα αντιστοιχα χρηματα θα φαινοταν αυτη η διαφορα. Σιγουρα υπαρχουν διαφορες οπως λες αλλα δεν ειναι τοσο τρομακτικες. το επιπεδο καθοριζεται ετσι ωστε να περναν ολοι οσοι ερχονται στο πανεπιστημιο. και τελος αυτη η καραμελα του αν εχετε παει στο ταδε (χαλια) πανεπιστημιο τι θα πει δεν το καταλαβαινω. δεν ειναι πανεπιστημιο αν δεν ειναι ασ το κανουν ιεκ ή οτι αλλο θελουν.(μπακαλικο) να ξερουμε και εμεισ που ειμαστε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 εχω μια σοβαρη ερωτηση... το University of Bolton που λετε ειναι υπαρκτο? Ναι. Ειναι ενα νεο πανεπιστημιο στο Manchester. http://www.bolton.ac.uk/ Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Εμεις τα ισοπεδωνουμε; μαλλον εσυ το πας οτι επειδη σπουδαζω αγγλια σημαινει οτι ειναι και καλα. Και για να σου πω και κατι αλλο το ΕΜΠ ειναι πολυ καλυτερο απο πολλα ιδρυματα στην αγγλια και αν δεν υπαρχαν οι ασχημιες με καταληψεις κλπ και υπηρχαν και τα αντιστοιχα χρηματα θα φαινοταν αυτη η διαφορα. Σιγουρα υπαρχουν διαφορες οπως λες αλλα δεν ειναι τοσο τρομακτικες. το επιπεδο καθοριζεται ετσι ωστε να περναν ολοι οσοι ερχονται στο πανεπιστημιο. και τελος αυτη η καραμελα του αν εχετε παει στο ταδε (χαλια) πανεπιστημιο τι θα πει δεν το καταλαβαινω. δεν ειναι πανεπιστημιο αν δεν ειναι ασ το κανουν ιεκ ή οτι αλλο θελουν.(μπακαλικο) να ξερουμε και εμεισ που ειμαστε. Άντε πάλι...Και γιατί "το επιπεδο καθοριζεται ετσι ωστε να περναν ολοι οσοι ερχονται στο πανεπιστημιο"? Αυτό που βασίζεται ακριβώς? Εγώ ξέρω 14 άτομα Ελληνικής / Κυπριακής καταγωγής που πήραν πόδι από το δικό μου πανεπιστήμιο, από 5-6 διαφορετικά τμήματα μάλιστα, γιατί ΔΕΝ ακολούθησαν το επίπεδο. Και όχι, δεν συζητάμε για 14 παρτάλια... Διαφορές επιπέδου, νοοτροπίας και υλοποίησης κάποιου προ(ή μετά-)πτυχιακού προγράμματος υπάρχουν τεράστιες. Στον τομέα ΙΤ / Πληροφορικής έχω δει πάμπολλα παραδείγματα με άλλα παν/μια να δίνουν άλλα πτυχία τελείως, με άλλες εμφάσεις και άλλες δεξιότητες το καθένα. Όσο για την καραμέλα που ανέφερες "αν δεν είναι παν/μιο κτλ"...Και στην Ελλάδα όλα τα τμήματα (πρακτικά, και όχι θεωρητικά στα χαρτιά) είναι ισότιμα? :rolleyes: Δεν είδα όμως να θέλεις να γίνει το ΑΤΕΙ Σάμου (τυχαίο παράδειγμα) ΙΕΚ Σάμου επείδή υστερεί έναντι στο ΑΤΕΙ Πειραιά (τυχαίο παράδειγμα). <offtopic> Παρεμπιπτόντως...Ξεκολλήστε με την καραμέλα του ΕΜΠ / Καποδιστριακού. Εντάξει, ωραία άξια ιδρύματα, θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχαν καταλήψεις / απεργίες / κομματικές παρατάξεις / μπλα μπλα, αλλά σε τελική ανάλυση, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥ καλύτερα και στην Αγγλία, και στην Αμερική, και σε πολλά άλλα μερη, τελεία και παύλα. </offtopic> Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Καλά, το ότι διαφωνείς κάθετα εσύ, δε βλέπω πώς σημαίνει πως το σκεπτικό μου είναι σίγουρα λάθος. Συμφωνώ απόλυτα, ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω, εξάλλου είναι ένα απ'τα γνωστά πλεονεκτήματα των Αγγλικών πανεπιστημίων. Αν δεν ήμουν σε ένα τμήμα που υποτίθεται πως είναι top 10 στην Αγγλία για τα προηγούμενα πολλααααά χρόνια, δε θα μίλαγα έτσι. Απλά θα πίστευα πως εγώ δεν πήγα σε καλό τμήμα. Εσύ μην τα ισοπεδώνεις όλα, και μην βιάζεσαι να υποθέσεις πως κάποιος είναι στο..."University of Bolton" αν το επίπεδο σπουδών που είναι για σένα καλό, για αυτόν είναι απαράδεκτο. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απαιτήσεις / προσόντα / επίπεδο / προηγούμενες γνώσεις. Και γι'αυτό φυσικά ούτε όλοι οι Έλληνες συμφοιτητές μου εδώ συμφωνούνε μαζί μου. Εγώ απλά απευθύνθηκα στο φίλο που είναι από τη σχολή μου και μπορώ να υποθέσω το επίπεδό του και τις απαιτήσεις του. Αυτά. Σεβαστές οι απόψεις σου, και όχι, δεν βιάζομαι να υποθέσω ότι κάποιος είναι στο ΧΥΖ μέρος...Πιθανόν όμως να έκανες λάθος επιλογή course / παν/μίου, καθώς σε πολλούς τομείς οι διαφορές (και όχι μόνο στο syllabus) είναι εμφανείς από ίδρυμα σε ίδρυμα. Μια καλή επιλογή για αναγνωρισμένο (ερευνητικό τουλάχιστον) επίπεδο θα ήταν το top-3 του πίνακα που σχετίζεται με την ειδικότητα σου :) Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Άντε πάλι...Και γιατί "το επιπεδο καθοριζεται ετσι ωστε να περναν ολοι οσοι ερχονται στο πανεπιστημιο"? Αυτό που βασίζεται ακριβώς? Εγώ ξέρω 14 άτομα Ελληνικής / Κυπριακής καταγωγής που πήραν πόδι από το δικό μου πανεπιστήμιο, από 5-6 διαφορετικά τμήματα μάλιστα, γιατί ΔΕΝ ακολούθησαν το επίπεδο. Και όχι, δεν συζητάμε για 14 παρτάλια... Διαφορές επιπέδου, νοοτροπίας και υλοποίησης κάποιου προ(ή μετά-)πτυχιακού προγράμματος υπάρχουν τεράστιες. Στον τομέα ΙΤ / Πληροφορικής έχω δει πάμπολλα παραδείγματα με άλλα παν/μια να δίνουν άλλα πτυχία τελείως, με άλλες εμφάσεις και άλλες δεξιότητες το καθένα. Όσο για την καραμέλα που ανέφερες "αν δεν είναι παν/μιο κτλ"...Και στην Ελλάδα όλα τα τμήματα (πρακτικά, και όχι θεωρητικά στα χαρτιά) είναι ισότιμα? :rolleyes: Δεν είδα όμως να θέλεις να γίνει το ΑΤΕΙ Σάμου (τυχαίο παράδειγμα) ΙΕΚ Σάμου επείδή υστερεί έναντι στο ΑΤΕΙ Πειραιά (τυχαίο παράδειγμα). <offtopic> Παρεμπιπτόντως...Ξεκολλήστε με την καραμέλα του ΕΜΠ / Καποδιστριακού. Εντάξει, ωραία άξια ιδρύματα, θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχαν καταλήψεις / απεργίες / κομματικές παρατάξεις / μπλα μπλα, αλλά σε τελική ανάλυση, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥ καλύτερα και στην Αγγλία, και στην Αμερική, και σε πολλά άλλα μερη, τελεία και παύλα. </offtopic> Εγω δεν εχω πει οτι στην ελλαδα ειναι τελεια κλπ κλπ. αλλα δυστυχως για μενα αυτο το κανετε εσεις που οι σπουδες σας ειναι εξ'ολοκληρου στην αγγλια. νομιζετε οτι ειστε οι υπερεπιστημονες και οτι στην ελλαδα ολα ειναι για τα γκραβαρα. επισης οσα αναφορα το ΕΜΠ αστο φιλε αφου δεν ξερεις ειναι καλυτερα να μη μιλας. και ειναι αποδειδειγμενο οτι το ΕΜΠ εχει πολυ καλο προγραμμα σπουδων. Βγαζεις συμπερασματα χωρις να το εχω πει. και βεβαια ειμαι υπερ της αποψης καταργησης ή τουλαχιστον αναβαθμισης (ουσιαστικης) των τει και κλεισιμο καποιων τει που δεν τραβανε. και τελοσ μη φοβασαι δεν σε ειπα αχρηστο επειδη σπουδαζεις αγγλια. αλλωστε αν στο ελεγε γιατι ηρθα και εγω εδω? ο καθενας κανει τις επιλογες του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Symos Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Σεβαστές οι απόψεις σου, και όχι, δεν βιάζομαι να υποθέσω ότι κάποιος είναι στο ΧΥΖ μέρος...Πιθανόν όμως να έκανες λάθος επιλογή course / παν/μίου, καθώς σε πολλούς τομείς οι διαφορές (και όχι μόνο στο syllabus) είναι εμφανείς από ίδρυμα σε ίδρυμα. Μια καλή επιλογή για αναγνωρισμένο (ερευνητικό τουλάχιστον) επίπεδο θα ήταν το top-3 του πίνακα που σχετίζεται με την ειδικότητα σου :) Σου είπα και πριν, το τμήμα που είμαι (όχι το πανεπιστήμιο, το τμήμα) είναι σταθερά στο top 10 σε αυτόν τον τομέα και έχει και 5 αστέρια (αφού μίλησες για έρευνα). Αν τώρα το "top" έγινε "top 3", δηλαδή για να βρεις πανεπιστήμιο που να αξίζει στην Αγγλία πρέπει να πας μόνο στα ΤΡΙΑ καλύτερα του τομέα που θέλεις, τότε συγγνώμη, αλλά αυτό σημαίνει πως το γενικό επίπεδο των Αγγλικών πανεπιστημίων είναι μάπα. Επίσης σίγουρα σημαίνει πως δεν υπάρχουν (όπως λες) ΠΟΛΛΑ πανεπιστήμια στην Αγγλία καλύτερα από ΕΜΠ / Καποδιστριακό, αλλά το πολύ 3 (τουλάχιστον σε συγκεκριμένους τομείς). Και τελοσπάντων, θα το έβλεπα λογικό να απαξιώνεις τη γνώμη ανθρώπων που μιλάνε έτσι και έχουν σπουδάσει μόνο στην Ελλάδα. Αλλά όχι ανθρώπων που έχουν σπουδάσει και στις δύο χώρες. Εσύ που τα λες αυτά έχεις σπουδάσει και στο ΕΜΠ / Καποδιστριακό ή ΜΟΝΟ στην Αγγλία; Και βέβαια, όπως είπα και πριν και οι δικοί μου Έλληνες συμφοιτητές ήταν ευχαριστημένοι με το επίπεδο. Άρα αυτό σημαίνει πως και η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ήταν. Αυτά που λέω εδώ δεν απευθύνονται σε όλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Ειναι ενας χρονος προετοιμασιας, σαν εισαγωγικο ετος, το οποιο ομως φυσικα δε μετραει στο πτυχιο σου. Χρειαζεται να κανεις foundation για να αποκτησεις τις βασικες γνωσεις του αντικειμενου που θα σπουδασεις. Ενας λογος που χρειαζεται να κανεις ειναι οτι δεν εχεις κανει A-Level. Τα A-Level ειναι ο τροπος εισαγωγης των Αγγλων στα πανεπιστημια, κατα τα οποια διαλεγουν μαθηματα οσο το δυνατον περισσοτερα σχετικα με το αντικειμενο που θα σπουδασουν, δινουν εξετασεις, και αναλογως τους βαθμους που θα παρουν, το καθε πανεπιστημιο τους δεχεται η οχι. Παρολα αυτα, επειδη Ιατρικη και ολα αυτα, ειναι δυσκολες σχολες, και επειδη δεν υπαρχει Ιατρικη σε A-Level, και Αγγλος να εισαι, πρεπει να κανεις foundation. α οκ.καταλαβα.ξερεις ποια ειναι τα καλα πανεπιστημια?εκανα μια αναζητηση στο google και βρηκα ενα που ελεγε οτι με 80% σε περνουν,δλδ με 18 δικο μας.αναλογα με το πανεπιστημιο ανεβαινει αυτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2006 Αναλογα με το πανεπιστημιο, αναλογα με την ζητηση της σχολης, αναλογα με τον αριθμο υποψηφιων... Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. July 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2006 Το κάθε πανεπιστήμιο σου μαθαίνει τις βάσεις και σου δίνει το έναυσμα για να δραστηριοποιηθείς και να μάθεις περισσότερα από μόνος σου για το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις. Κανείς που έβγαλε μία οποιαδήποτε σχολή σε Ελλάδα ή εξωτερικό δεν έγινε κορυφαίος στον τομέα του αν δεν δραστηριοποιήθηκε πολύ παραπάνω από τις βασικές γνώσεις του επαγγέλματος. Δεν πάει να σπουδάσεις και στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου στον τομέα του, αν δεν υπάρχει και προσωπική (υπερ)προσπάθεια τότε όπως θα μπεις έτσι θα βγεις,είτε έχεις ένα πτυχίο στα χέρια σου είτε όχι. Το παν έγκειται στον προσωπικό ζήλο και στην προσπάθεια του καθενός να ξεχωρίσει από την μάζα. Το πανεπιστήμιο είναι απλά η σπίθα, εσύ βάζεις την φωτιά Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MiuMiu Δημ. July 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2006 Paidia osoi exete kanei aitiseis gia metaptuxiako, sas exoun apantisei i akoma? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. July 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2006 Τώωωωωρα! Εδώ και καιρό είτε θετικά είτε αρνητικά. Κατά μέσο όρο σε έξι εβδομάδες από την αποστολή της αίτησης. Έχεις κάνει αίτηση και δεν έχεις λάβει απάντηση? Παράθεση seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNCubO Δημ. July 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2006 Παιδιά μπορεί να ξεκινήσει κάποιος προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και Φεβρουάριο; Παράθεση Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό - www.transfermoney.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. July 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2006 Οχι, μονο Σεπτεμβριο. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Παώ για Msc in Management στο Bath. Ξέρει κανείς τι παίζει εκεί? Η ζώη είναι ακριβή? Το uni είναι καλό ή για τα μπάζα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannisk1 Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 VarX πολύ σωστές οι κουβέντες σου! Παράθεση http://www.filehost.gr/banners/slogan_small.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Παώ για Msc in Management στο Bath. Ξέρει κανείς τι παίζει εκεί? Η ζώη είναι ακριβή? Το uni είναι καλό ή για τα μπάζα? Πανεμορφη πολη. Πανεπιστημιο αψογο. Τιμες απο ακριβα εως πολυ ακριβα. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts