Jump to content

Harry Potter Movies

DENIOR
 Κοινοποίηση

Ποιά ταινία του Harry Potter σας άρεσε περισσότερο;  

250 members have voted

1. 1. Ποιά ταινία του Harry Potter σας άρεσε περισσότερο;

• Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)
      28
    • Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
      22
    • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
      32
    • Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
      38
    • Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
      31
    • Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
      32
    • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
      40
    • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
      1
    • Όλες
      22
    • Καμία
      4

Recommended Posts

Σε σχέση με το 4 δεν ήταν και τόσο ωραία και γρήγορη!Σε κάποια σημεία ήταν για ύπνο άσε που άλλα περίμενες να δείς και άλλα έβλεπες!Επίσης ήταν γενικά πολύ σκοτεινο ιδιαίτερα στο γυρισμά του και θεωρώ πως δεν χρειαζόταν να είναι έτσι όλη η ταινία!Επίσης η Luna ήταν πολύ σθμπαθητική και η ηθοποιός που την παίζει σε 1 2 χρόνια θα έχει ομορφύνει αρκετά,οπότε δεν θα ταιριάζει στο ρόλο!Προσωπικά μου άρεσε!Πάντως εγώ αν θεωρήσουμε το κύπελλο της φωτιάς 10/10 της δίνω ένα 7 για ολη την ταινία και ένα 10 για τα τελευταία 20 λεπτά!
Ο βασιλιάς πέθανε.Ζήτω ο βασιλιάς!

• Απαντήσεις 680
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γκαφα:

Το "I must not tell lies" δε θα επρεπε να χαραζεται στο αριστερο χερι του Χαρι, αλλα, συμφωνα με τα βιβλια, στο ΔΕΞΙ :blink::X:wacko:

"He let out a gasp of pain. The words had appeared on the parchment in what appeared to be shining red ink. At the same time, the words had appeared on the back of Harry's right hand, cut into his skin as though traced there by a scalpel yet even as he stared at the shining cut, the skin healed over again, leaving the place where it had been slightly redder than before but quite smooth."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γκαφα:

Το "I must not tell lies" δε θα επρεπε να χαραζεται στο αριστερο χερι του Χαρι, αλλα, συμφωνα με τα βιβλια, στο ΔΕΞΙ :blink::X:wacko:

Εντάξει, προφανώς έγινε γιατί «έγραφε» καλύτερα στην κάμερα

να είναι στο αριστερό χέρι...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• 3 weeks later...

Oσοι πατε να δειτε τον Harry Potter σας προειδοποιω θα περασετε μεγαλο σοκ. Ο κυριος Τσεσμετζογλου που επιμεληθηκε της μεταφρασης εχει κανει κατι απαραδεκτες κοτσανες αλλο πραγμα. :wacko:

Τοnks: "Don't call me Nymphadora!"

Mεταφραση : Μη με λες ανοητη. :X

Ρον προς Ερμιονη οταν εκεινη λεει οτι πρεπει να παραβαινουν που και που τους κανονες: "Who are you and what have you done to Hermione Granger?"

Mεταφραση: Πού ειναι η Ερμιονη Γκρέιντζερ; (Πηγε για βρουβες θα γυρισει σε λιγο :lol:)

Λουνα: "Levicorpus!"

Mεταφραση: "Αποχαυνωσιους!" :blink:

Ειχε κι αλλα αλλα δεν μπορεσα να τα συγκρατησω τοσα που ηταν....:p

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Oσοι πατε να δειτε τον Harry Potter σας προειδοποιω θα περασετε μεγαλο σοκ. Ο κυριος Τσεσμετζογλου που επιμεληθηκε της μεταφρασης εχει κανει κατι απαραδεκτες κοτσανες αλλο πραγμα. :wacko:

Ρον προς Ερμιονη οταν εκεινη λεει οτι πρεπει να παραβαινουν που και που τους κανονες: "Who are you and what have you done to Hermione Granger?"

Mεταφραση: Πού ειναι η Ερμιονη Γκρέιντζερ; (Πηγε για βρουβες θα γυρισει σε λιγο :lol:)

Τραγικό...

Σε λίγο θα πάω και εγώ να το δω (αν και το έχω δει ήδη κατευθείαν απέξω), θα προσπαθήσω να πιάσω κανένα τέτοιο ωραίο.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πραγματικα!!! Κοντεψα να φυγω απο το καθισμα ειδικα με το:

Πραγματικα τραγικο!!!:down:

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο πονηρός δικαιολογείται...

Και ο ηλίθιος επιμένει...

Το είδα σήμερα σε IMAX με τα τελευταία 20 λεπτά σε 3D... Γενικά πολύ καλό...

Κατα την γνώμη μου το προηγούμενο ήταν λίγο καλύτερο όμως...

Το κομάτι 3D δεν έλεγε και πολλά...

Κι εγω το ειδα χθες.Δεν ηταν κι ασχημο αλλα η μεταφραση ηταν οντως χαλια!!π.χ.

Ginny:Reducto

μεταφραση:σμικρυνση

επισης ειχε το ξορκι levicorpus γι το οποιο υποτιθεται οτι μαθαινεις στο 6ο βιβλιο!

Προς τους διαχειριστές: Μήπως θα μπορούσε να ανανεωθεί η δημοσκόπηση και να προστεθεί η πέμπτη ταινία σε αυτήν,μιας και προβάλλεται πλέον στους ελληνικούς κινηματογράφους;

1)Τοnks: "Don't call me Nymphadora!"

2)Ρον προς Ερμιονη οταν εκεινη λεει οτι πρεπει να παραβαινουν που και που τους κανονες: "Who are you and what have you done to Hermione Granger?"

3)Λουνα: "Levicorpus!"

1):lol::lol::lol:απαπα!!!

2)Αυτο δεν μου φαινεται κ τοσο λαθος...μαλλον ειναι ελευθερη μεταφραση που ταιριαζει περισσοτερο!

3)τι σημαινει κανονικα???:O:O:O(δεν θυμαμαι!!!)

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑΑΑΑΑΑ!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!!

3)τι σημαινει κανονικα???:O:O:O(δεν θυμαμαι!!!)

Levicorpus=Ανυψωσιους! (το μαθαινουμε στο 6ο βιβλιο)

Και το αλλο... Το stupefy ενω στα βιβλια σε "ακινητοποιει" στην ταινια χρησιμοποιειται για να εκτοξευσεις ανθρωπους....:X

Μολις ετρωγαν ενα αποχαυνωτικο ξορκι απλα πεταγονταν πισω και σηκωνονταν αμεσως ενω στα βιβλια μενεις "αναισθητος"...

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Οι ταινιες εχουν απαραδεκτο υποτιτλισμο ηδη απο την πρωτη... Φαινεται να μην εχουν συνεργαστει καθολου με το βιβλιο (θυμηθειτε τα ονοματα στις μπαλες του κουιντιτς!!!)

και θυμαμαι ειχα φρικαρει... Επισης νομιζω οτι εχει και τον εξης εκπληκτικο υποτιτλο:

Αρχικος: Expelliarmus!

Ελληνικος: Εξπελιαρμους! :lol: :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Levicorpus=Ανυψωσιους! (το μαθαινουμε στο 6ο βιβλιο)

Και το αλλο... Το stupefy ενω στα βιβλια σε "ακινητοποιει" στην ταινια χρησιμοποιειται για να εκτοξευσεις ανθρωπους....:X

Μολις ετρωγαν ενα αποχαυνωτικο ξορκι απλα πεταγονταν πισω και σηκωνονταν αμεσως ενω στα βιβλια μενεις "αναισθητος"...

Στο 6ο ε?εγω το ειχα διαβασει στα αγγλικα κ δεν μπηκα στον κοπο να βρω τι σημαινει!:O:p ευχαριστω παντως!

Χθες ειδα και εγω την ταινια (the proper way!) και μπορω να πω οτι σε μενα φανηκε μια χαρα! :) Εχω διαβασει ολα τα βιβλια (και μαλιστα τις τελευταιες 10 σελιδες του τελευταιου, μολις γυρισα απο την ταινια), αν και το 5ο πρεπει να εχει κανα 1,5 - 2 χρονια που το τελειωσα, κι ετσι δεν θυμομουν παρα πολλες λεπτομερειες.

Νομιζω οτι για καποιον που δεν ειναι πορωμενος με τα βιβλια σε βαθμο εξαρτησης, ή δεν τα εχει διαβασει καν (αλλα εχει δει προφανως ολες τις ταινιες) η ταινια στεκεται πολυ καλα. Στην ουσια, ηταν μια συνοψη αυτων που θυμομουν εγω προσωπικα. Αυτο που δεν μου αρεσε προσωπικα ηταν οτι δεν ανεπτυξαν καθολου το Plot της προφητειας, και συγκεκριμενα μεγαλυτερο μερος της συζητησης στο γραφειο του Νταμπλντορ, αλλα και οτι δεν "επαιξαν" καθολου με το στοιχειο (που αναφερεται μονο στο βιβλιο) οτι θα μπορουσε και ο Νεβιλ να ειναι ο εκλεκτος - αν και αυτο, ετσι οπως το εδειξαν, θα μπορουσε να αναφερθει στην επομενη.

Θεωρω οτι μια ταινια 2,5 ωρων περιπου ειναι ηδη στα ορια του απλου θεατη, οποτε αν και θα μπορουσαν σαφως να βαλουν περισσοτερες λεπτομερειες και sub-plots, νομιζω οτι ηταν μια φιλοτιμη προσπαθεια αποδοσης του βιβλιου. Ανακριβειες τυπου "ναι, αλλα στο βιβλιο ο Χαρι κοιταξε τα οπισθια της Ginny ενω στην ταινια τον δειχνει να κοιταει το στηθος της" , της θεωρω αστειο να αναφερονται καν.

Μου αρεσε ιδιαιτερα η Λουνα και η Αμπριτζ, παρολο που την Λουνα εγω (λανθασμενα!) την εχω φανταστει τελειως διαφορετικα, οπως και τα κοστουμια της τελευταιας, ενω ιδιαιτερη ενταση θεωρω οτι ειχε η σκηνη μετα την μαχη Νταμπλντορ - Βολντερμορτ.

Υ.Γ: Επισης, μετα την ταινια, αναλογα με τον Χαρι, αρχισα να χαρασσω στο χερι μου "Δεν θα ξαναπαω σε πρεμιερα ταινιας που μπορει να γεμισει αιθουσα, τουλαχιστον πριν τα μεσανυχτα" καθως διπλα μου αλλοι γελουσαν - σε δραματικες σκηνες - , αλλοι ρωτουσαν τι ειναι πια αυτα τα Μαγκλ (!), ενω αλλοι επεξηγουσαν καθε σκηνη της ταινιας στα υπολοιπα ατομα που δεν ηξεραν απο Χαρι Ποτερ! Γκρρρρ! :mad:

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Χθες ειδα και εγω την ταινια (the proper way!) και μπορω να πω οτι σε μενα φανηκε μια χαρα! :) Εχω διαβασει ολα τα βιβλια (και μαλιστα τις τελευταιες 10 σελιδες του τελευταιου, μολις γυρισα απο την ταινια), αν και το 5ο πρεπει να εχει κανα 1,5 - 2 χρονια που το τελειωσα, κι ετσι δεν θυμομουν παρα πολλες λεπτομερειες.

Νομιζω οτι για καποιον που δεν ειναι πορωμενος με τα βιβλια σε βαθμο εξαρτησης, ή δεν τα εχει διαβασει καν (αλλα εχει δει προφανως ολες τις ταινιες) η ταινια στεκεται πολυ καλα. Στην ουσια, ηταν μια συνοψη αυτων που θυμομουν εγω προσωπικα. Αυτο που δεν μου αρεσε προσωπικα ηταν οτι δεν ανεπτυξαν καθολου το Plot της προφητειας, και συγκεκριμενα μεγαλυτερο μερος της συζητησης στο γραφειο του Νταμπλντορ, αλλα και οτι δεν "επαιξαν" καθολου με το στοιχειο (που αναφερεται μονο στο βιβλιο) οτι θα μπορουσε και ο Νεβιλ να ειναι ο εκλεκτος - αν και αυτο, ετσι οπως το εδειξαν, θα μπορουσε να αναφερθει στην επομενη.

Θεωρω οτι μια ταινια 2,5 ωρων περιπου ειναι ηδη στα ορια του απλου θεατη, οποτε αν και θα μπορουσαν σαφως να βαλουν περισσοτερες λεπτομερειες και sub-plots, νομιζω οτι ηταν μια φιλοτιμη προσπαθεια αποδοσης του βιβλιου. Ανακριβειες τυπου "ναι, αλλα στο βιβλιο ο Χαρι κοιταξε τα οπισθια της Ginny ενω στην ταινια τον δειχνει να κοιταει το στηθος της" , της θεωρω αστειο να αναφερονται καν.

Μου αρεσε ιδιαιτερα η Λουνα και η Αμπριτζ, παρολο που την Λουνα εγω (λανθασμενα!) την εχω φανταστει τελειως διαφορετικα, οπως και τα κοστουμια της τελευταιας, ενω ιδιαιτερη ενταση θεωρω οτι ειχε η σκηνη μετα την μαχη Νταμπλντορ - Βολντερμορτ.

Υ.Γ: Επισης, μετα την ταινια, αναλογα με τον Χαρι, αρχισα να χαρασσω στο χερι μου "Δεν θα ξαναπαω σε πρεμιερα ταινιας που μπορει να γεμισει αιθουσα, τουλαχιστον πριν τα μεσανυχτα" καθως διπλα μου αλλοι γελουσαν - σε δραματικες σκηνες - , αλλοι ρωτουσαν τι ειναι πια αυτα τα Μαγκλ (!), ενω αλλοι επεξηγουσαν καθε σκηνη της ταινιας στα υπολοιπα ατομα που δεν ηξεραν απο Χαρι Ποτερ! Γκρρρρ! :mad:

Μόνο που η διάρκειά της δεν είναι 2,5 ώρες αλλά μόλις 2 ώρες και 5 λεπτά. Άνετα μπορούσε να έχει άλλα 15-20 λεπτά. :(

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μόνο που η διάρκειά της δεν είναι 2,5 ώρες αλλά μόλις 2 ώρες και 5 λεπτά. Άνετα μπορούσε να έχει άλλα 15-20 λεπτά. :(

Στο imdb αναφερει διαρκεια 138 λεπτων. Για να ειμαι ειλικρινης δεν προσεξα χθες ποση ωρα διηρκεσε. :)

EDIT: Αν οντως εχει διαρκεια 125 λεπτα, τοτε θα μπορουσαν να προσθεσουν αλλα 10-15.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Στο imdb αναφερει διαρκεια 138 λεπτων. Για να ειμαι ειλικρινης δεν προσεξα χθες ποση ωρα διηρκεσε. :)

EDIT: Αν οντως εχει διαρκεια 125 λεπτα, τοτε θα μπορουσαν να προσθεσουν αλλα 10-15.

Η διάρκεια ήταν 2ώρες και 5 λεπτά.

Πήγα την Τρίτη στη V-max στις 20:30. Βάλε 15' διαφημίσεις και τελείωσε 22:50.

Ή το άλλο.

Στο βιβλίο: Δωμάτιο των Ευχών

Στη μετάφραση: Δωμάτιο των Αναγκών

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Ή το άλλο.

Τζιζους! :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ή το άλλο.

:X :lol: :lol: :lol:

[...] Αυτο που δεν μου αρεσε προσωπικα ηταν οτι δεν ανεπτυξαν καθολου το Plot της προφητειας, και συγκεκριμενα μεγαλυτερο μερος της συζητησης στο γραφειο του Νταμπλντορ, αλλα και οτι δεν "επαιξαν" καθολου με το στοιχειο (που αναφερεται μονο στο βιβλιο) οτι θα μπορουσε και ο Νεβιλ να ειναι ο εκλεκτος - αν και αυτο, ετσι οπως το εδειξαν, θα μπορουσε να αναφερθει στην επομενη.

[..]

Πες τα!!!:!:

Το κεφαλαιο "Η χαμενη προφητεια" στο 5ο βιβλιο, αμεσως μετα το υπουργειο, που ο Χαρι φωναζει στον Νταμπλντορ και επεξηγειται ολο το θεμα της προφητειας, ειναι ενα απο τα καλυτερα -για μενα- σε ολη τη σειρα!!! Πολυ "δυνατο" και σημαντικο για την πλοκη και το περασαν ετσι.....:down:

Επισης *spoiler για το 7ο βιβλιο*

δε φαινεται πουθενα το μενταγιον του σλιθεριν που το βλεπουμε απο σποντα στο 5ο βιβλιο... Και ουτε αναφορα στον αδερφο του Σειριου, αν και το ονομα Arcturus επαιζε πολυ στην ταπετσαρια με το οικογενειακο δεντρο των μπλακ...

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ή το άλλο.

Hταν ακομα χειροτερο. Μεταφραστηκε Δωματιο της Αναγκης (κοινως αποχωρητηριο :lol:)

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Γενικά στις μεταφράσεις πάσχουμε και κυρίως σ'αυτές που έχουν κάποια "ορολογία fantasy". Δεν παίρνουν εξειδικευμένους μεταφραστές και τα αποτελέσματα είναι για γέλια και για κλάματα. Τα ίδια χάλια είχαν και τα LOTR και ειδικά το 1ο... :lol::lol::p
KCB

μολις ειδα την ταινια στο σινεμα και εχω μια ερωτηση κρισεως....υπ οψιν οτι δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο

ο ξανθος ο *********ρας που την μπαινει στον ποττερ απο την αρχη και που ο ξανθος πατερας του ειναι με το κακο γιατι δεν διωχνεται με τις κλοτσιες απο την σχολη???

μαλφοΪ λεγεται νομιζω και νομιζω οτι ειναι πατερας και γιος