Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

άργησα λίγο αλλά επιτέλους την είδα τη συνέχεια του μαύρου πάνθηρα κι εγώ (έψαχνα για καλύτερη ανάλυση για αυτό και η καθυστέρηση). Χάνει λίγο το βήμα της με την απώλεια του βασιλιά, αλλά γενικά αρκετά καλή, βλέπεται, μισή μονάδα πιο κάτω από την πρώτη.
 

Black Panther: Wakanda Forever (2022)

https://www.imdb.com/title/tt9114286/
Ταινία φαντασίας. Η συνέχεια του μαύρου πάνθηρα προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και στον θάνατο του πρωταγωνιστή Chadwick Boseman, επομένως ήδη στο ξεκίνημα του έργου φαίνονται οι απέλπιδες προσπάθειες της αδελφής του Βασιλιά Τ-Τσάλα της Γουακάντα να τον σώσουν, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Όλη η Γουακάντα θρηνεί τον βασιλιά, ενώ ο τίτλος επιστρέφει στη μητέρα του, όμως η παράδοση του μαύρου πάνθηρα φαίνεται ότι σταματά εδώ. Τα ηνωμένα έθνη πιέζουν όλο και περισσότερο την ΓΟυακάντα να μοιραστεί το βιμπράνιο, καθώς ο βασιλιάς έπεσε και ο θρύλος του μαύρου πάνθηρα τελείωσε, όμως ξαφνικά μια νέα πολύ μεγαλύτερη απειλή εμφανίζεται και μάλιστα αναδύεται από τον βυθό της θάλασσας. Ένας πολιτισμός που θυμίζει αρκετά τη Χαμένη Ατλαντίδα και ο ηγέτης τους έχει στοιχεία Aquaman και φτερωτού Ερμή, ζητάει εκδίκηση από τους κατακτητές που εξόντωσαν λαούς της λατινικής αμερικής και με αφορμή μια συσκευή ανίχνευσης βιμπρανίου της CIA, σχεδιάζει μαζική επίθεση και εξόντωση. Μια μεγάλη δύναμη που όμως θέλει και τη Γουακάντα ως σύμμαχο εναντίων των υπολοίπων. Εάν δεν δεχθεί να συμμετέχει η Γουακάντα στα αιματηρά σχέδια των Ταλοκάν του βυθού, τότε κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Δειλά δειλά, με την απώλεια του αδελφού της Τ-Τσάλα, η μικρότερη κόρη της βασίλισσας, η Σούρι, θα πιεστεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση της Γουακάντα.

Η αναμενόμενη συνέχεια του Μαύρου Πάνθηρα με το αξέχαστο Wakanda Forever που είπε και ο αξέχαστος Chadwick ως αγαπημένος βασιλιάς και προστάτης της Γουακάντα. Όλη η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του, υπάρχουν εικόνες από το μαύρο πάνθηρα και στο ξεκίνημα, αλλά και στο συγκινητικό τέλος όπου τον θρηνεί η μικρή του αδελφή. Πέρα από τη συγκίνηση όμως, δυστυχώς, υπάρχει τεράστιο κενό σε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς η μικροκαμωμένη αδελφή του, η άλλοτε ανώριμη και παιχνιδιάρικη ψυχή της παρέας, δεν πολυπείθει ως πολέμαρχος και προστάτιδα του έθνους της Γουακάντα, αν και πείθει η ερμηνεία της ηθοποιού ως ώριμη και πιο σοφή πλέον αδελφή και διάδοχος του θρόνου και του μαύρου πάνθηρα. Ο αντίπαλος δείχνει την ιστορία του και τον λαό του κερδίζει την συμπάθεια των θεατών όμως κάνει ξεκάθαρο ότι είναι τυφλωμένος πια από το αίσθημα εκδίκησης που αιώνες τώρα κουβαλά. Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική, τα εφέ επίσης μοναδικά, αν και τα κοστούμια και τα μακιγιάζ θα μπορούσαν να είναι πιο πειστικά. Συνολικά είναι αρκετά καλή, όμως με την απώλεια του πρωταγωνιστή δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά της και η μικρότερη αδελφή του βασιλιά δεν είναι αρκετή για να σηκώσει τον τίτλο του μαύρου πάνθηρα πάνω της και να συνεχίσει επάξια. Μισή μονάδα πιο κάτω από την πρώτη θα έλεγα, όμως παραμένει αρκετά καλή στο σύνολό της και είχε συγκίνηση και περνούσε και πολλά μηνύματα κατά της εκδίκησης και υπέρ της αδελφοσύνης και της ειρήνης.

Ανάμεσα στα μηνύματα της ταινίας θα κρατήσω μια σοφή κουβέντα του αιωνόβιου ηγέτη Namor. "Only the most broken people can be great leaders".

6.5-7/10 από μένα.
Έχει βγει εδώ και βδομάδες στο Disney+.
Πώς και δεν έβρισκες καλύτερη ανάλυση αφού είχε ανέβει κατευθείαν;

Sent from my LE2123 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

On 18/2/2023 at 5:14 ΜΜ, Mivas said:

Shotgun Wedding (2022)

https://www.imdb.com/title/tt9686790/

Ταινία περιπέτεια/ρομαντική κομεντί. Ένα ζεύγος πηγαίνει για το γάμο του σε ένα νησί στις Φιλιππίνες καθότι πιο οικονομικά από το γειτονικό Μπαλί και έχει όλους τους καλεσμένους εκεί από το προηγούμενο βράδυ πριν το γάμο. Δεν λείπουν παρόλα αυτά οι διάφορες ψιλοσυγκρούσεις και τα ευτράπελα και το κερασάκι στην τούρτα, ο πατέρας της νύφης κάλεσε στον γάμο τον πρώην της κόρης του. Όλα του γάμου δύσκολα λοιπόν και τι έλειπε από τον ονειρικό αυτόν γάμο? Οι πειρατές! Καθώς το ζεύγος έχει πάει κάπου απόμερα και συζητάει για την σχέση τους πριν το γάμο, οι καλεσμένοι έχουν παρευρεθεί όλοι στην ακτή περιμένοντας να γίνει ο γάμος ενώ δέχονται επίθεση από ένοπλους πειρατές! Όλοι μα όλοι γίνονται όμηροι λοιπόν και ζητούν λήτρα, εκτός από το άφαντο ζεύγος που τσακώνεται κάπου μακριά και δεν έχει ιδέα... Θα τα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τους πειρατές και να σώσουν τους καλεσμένους/ομήρους? Ίσως τελικά αυτό που πραγματικά χρειαζόταν το ζεύγος για να ξαναφτιάξει τη σχέση του ήταν μια περιπέτεια σαν κι αυτή!

Η δυναμική, εκθαμβωτική και πολύπειρη με τις κάμερες Jennifer Lopez διατηρείται ακόμη σε εξαιρετική κατάσταση και ακόμη νέα, ενώ ο Duhamel το έχει πραγματικά και με τις περιπέτειες αλλά και με τις κωμωδίες, σχηματίζουν ένα αρκετά επιτυχημένο δίδυμο! Η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της έχει άφθονες κωμικοτραγικές καταστάσεις και γέλιο, αν και σταδιακά αρχίζει κάπως και υποχωρεί το γέλιο και αυξάνεται το ρομαντικό στοιχείο αλλά και οι προσπάθειες του ζεύγους και των υπολοίπων εναντίων των πειρατών. Εκπληκτική περιπετειώδης κωμωδία σε ένα τροπικό νησί και περιβάλλον, θυμίζει τρομερά το περσυνό Lost City με άλλο ένα ζεύγος με ώριμη ηθοποιό που παραμένει σε καλή, νεανική κατάσταση και νεότερο άντρα ηθοποιό, Sandra Bullock - Channing Tatum, αν και η J. Lo κρατιέται καλύτερα πιστεύω και είναι πιο κοντά με τον Duhamel από ό,τι η Bullock με τον Tatum.

Μια πραγματικά απολαυστική περιπέτεια που βλέπεται ευχάριστα, εντελώς στο χαλαρό με ανάλογη διάθεση και μπορεί να χαρίσει πολλές μικρές στιγμές γέλιου! Αν δεν είχε αρκετό υβρεολόγιο μέσα, θα ήταν πολύ καλύτερη πιστεύω, αλλά ακόμη κι έτσι, είναι αρκετά καλά δεμένη, με αχτύπητο πρωταγωνιστικό δίδυμο, πειρατές που μάλλον τους λυπάσαι εν τέλει και ταιριαστή σκηνοθεσία με slow-motion, απίστευτα πλάνα των εξωτικών νησιών από ψηλά και λήψεις που ταιριάζουν άψογα σε περιπέτεια αλλά με κωμικό στήσιμο.

Αρκετά καλή προσπάθεια και προτείνεται για να περάσετε ευχάριστα και χαλαρά την ώρα σας.

6/10 από μένα, μισή μονάδα πιο κάτω από το Lost City θα έλεγα.

Πολυ μετριο, ασε που μονο σε μια σκηνη "εδειξε" η JLo! 🤣

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

L'ours (1988) 7/10

"Η Αρκούδα" του Ζαν Ζακ Αννό έχει ντοκιμαντερίστικη αισθητική και αφορά σε μια ορφανή μικρή αρκούδα που βρίσκει μια μεγαλύτερη η οποία τη προστατεύει από κυνηγούς που προσπαθούν να τις σκοτώσουν. Πολύ ωραία φωτογραφία και πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβω. Καλή.

The Black Stallion (1979) 7/10

"Το μαύρο άλογο" ήταν σε παραγωγή Φράνσις Φορντ Κόπολα και αφορά στη τρυφερή σχέση ενός μικρού αγοριού και ενός αλόγου που σώθηκαν μετά από ένα ναυάγιο. Με τη βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή, το άλογο μαθαίνει πως να αγωνίζεται σε ιπποδρομία. Όμορφη υπόθεση και κυρίως ανάλαφρη. Ο Μίκι Ρούνεϊ ως εκπαιδευτής κέρδισε υποψηφιότητα για όσκαρ β' ρόλου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά υπάρχει και κάποιο νήμα για ντοκυμαντέρ; Αν όχι, κάποια πρόταση για κάτι μεταφυσικό/επιστημονικό;

Link to comment
Share on other sites

Black Panther Wakanda Forever[2022]

Screenshot-1.png

https://www.imdb.com/title/tt9114286

Πολυ κακο για το τιποτα δυστυχως. Ακομα μια marvel ταινια της σειρας με ενα ενδιαφερον πρωτο 30λεπτο και ενα βαρετο και κλισεδιαρικο με βεβιασμενες καταστασεις συνεχομενο 2ωρο μεχρι να τελειωσει. Πραγματικα θα μπορουσε να ειναι 1 ωρα λιγοτερο και ο θεατης να μην εχανε τιποτα. Το σεναριο της ειναι γραμμενο στο χερι με τρυπες παντου και ασυνεχες σεκανς ενω ολη η ταινια εγινε απλα για να κανουν introduce το εθνος των Talokan μονο που καταφεραν να καταστρεψουν και ολη την ταινια για να γινει αυτο. Οι ανδρες ειναι κυριολεκτικα καρικατουρες και η 40 κιλων πρωταγωνιστρια απλα δεν κανει για το ρολο. Προφανως συνεχιζουν τα χαζα αστεια κλασικη marvel τα οποια μπαινουν απλα για να μπουν φαινεται οτι ειναι force μιας και δεν βγαζουν καθολου γελιο και γενικα μια κακη ταινια. Μεινετε μακρια ειναι παρα πολλα τα 150 λεπτα για να χασετε απο το χρονο σας για μια τετοια ταινια. 5/10

Link to comment
Share on other sites

The Book Thief (2013) 7/10

Πολύ καλό πολεμικό δράμα σχετικά με ένα κορίτσι που μεγαλώνει με θετούς γονείς και τη τρυφερή σχέση με ένα αγόρι της ηλικίας της στη Γερμανία του Β' Π.Π. Το φινάλε ήταν θλιβερό αλλά δυστυχώς ταιριαστό με την τότε κατάσταση. Από ερμηνείες, ο Τζέφρι Ρας έδωσε για μια ακόμα φορά ρέστα, το ίδιο και η Έμιλι Γουάτσον. Η ταινία έφτασε στα όσκαρ μόνο ως υποψήφια για τη μουσική του τεράστιου Τζον Γουίλιαμς.

The Bedford Incident (1965) 7/10

Δραματικό θρίλερ με εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων και πρωταγωνιστές τους Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ και Σίντνεϊ Πουατιέ. Ένας καπετάνιος ενός πολεμικού πλοίου είναι αποφασισμένος να επιβάλει τη δικαιοσύνη απέναντι σε ένα σοβιετικό υποβρύχιο που παραβιάζει τον υποθαλάσσιο χώρο τους. Πολύ καλογραμμένοι διάλογοι, δε περίμενα να καρφωθώ από την αρχή μέχρι το απρόβλεπτο φινάλε. Πολύ καλή.

Link to comment
Share on other sites

The Whale (2022)   8/10

Εκπληκτικο θεατρικο ψυχογραφημα του Αρονοφσκι την οποια συστηνω ανεπιφυλακτα!!!

 

Edited by aenaos15

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Link to comment
Share on other sites

The Butler (2013) 7/10

Πολύ καλό βιογραφικό δράμα που έχει να κάνει με τη ζωή ενός μαύρου μπάτλερ του Λευκού Οίκου των Η.Π.Α. και πως βίωσε τις αλλαγές απέναντι στον ρατσισμό από κάθε κυβέρνηση για περισσότερα από 30 χρόνια και πως αποξενώθηκε από τον υιό του ο οποίος είχε διαφορετικό όραμα για την ελευθερία των μαύρων. Εξαιρετικές ερμηνείες και σενάριο, απορώ πως αγνοήθηκε από τα όσκαρ. Πάρα πολύ καλή πρόταση και θα αγγίξει ειδικότερα όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη ζωή.

The Bridges of Madison County (1995) 7/10

Ρομαντικό δράμα του Κλιντ Ίστγουντ με τον ίδιο και τη Μέριλ Στριπ. Συμπαθητικό.

Link to comment
Share on other sites

The Big Combo (1955) 7/10

Πολύ καλό γκαγκστερικό φιλμ νουάρ με ελληνικό τίτλο "Αριστοκράται του Εγκλήματος". Η πλοκή της ταινίας εξελίχθηκε πολύ καλά αν και χρειάζεται παρατηρητικότητα. Μεγάλη μορφή ο Richard Conte ως ο κακός της ταινίας. Μικρό ρόλο είχε και ο Lee Van Cleef (ήταν ο κακός από την αθάνατη ταινία Il buono, il brutto, il cattivo). Προτείνεται.

The Body Snatcher (1945) 7/10

Σε σκηνοθεσία του Robert Wise (=μεγάλες προσδοκίες), ένα θρίλερ τρόμου στο οποίο πρωταγωνιστούν τα δύο "ιερά τέρατα" του κινηματογράφου, οι Boris Karloff και Bela Lugosi. Το περίμενα καλύτερο. Και τους δύο πρωταγωνιστές επισκίασε ο Henry Daniell, τον οποίο δεν είχα ξανακούσει. Η ταινία με κέρδισε στην ατμόσφαιρα και στην ενδιαφέρουσα υπόθεση. Όχι κακή.

Link to comment
Share on other sites

Knock at the Cabin[2023]

02-knock-dm-mobile-banner-1080x745-pl-f0

https://www.imdb.com/title/tt15679400

M. Night Shyamalan ενα ονομα μια ιστορια. Απο τα σαλονια στα αλωνια. Πως απο την εκτη αισθηση και τον αφθαρτο φτασαμε στο The Happening στο after earth και τωρα στο Knock at the Cabin. Ενω παραλληλα εδωσε και τις αξιολογες ταινιες σκοτεινο χωριο και τα split/glass. Γενικα ενας σκηνοθετης που του αρεσει να πειραματιζετε στις ταινιες του φαινεται οτι ειναι ανησυχο πνευμα το προβλημα ομως ειναι οτι οι υλοποιησεις του στις περισσοτερες ταινιες πασχιζουν. Στη συγκεκριμενη τι εχουμε? Εχουμε 4 ανθρωπους που πανε σε ενα σπιτι στην εξοχη που ζουν 3 ανθρωποι οι οποιοι πρεπει να κανουν μια θυσια μεταξυ τους ωστε να σωθει ο κοσμος. Εχει μυστηριο θες να δεις που το παει αλλα δεν θα σου μεινει κατι. Δειχνει ψαγμενο αλλα δεν ειναι εκτος αν κατι εχασα στο ενδιαμεσο. Στα καλα οι ηθοποιοι που το παλευουν οσο μπορουν αλλα δεν φταινε αυτοι αν η ταινια δεν λεει πολλα. Το ιδιο προβλημα ειχα πριν χρονια με το Happening το οποιο ηταν ιδια φαση ακριβως. Ανευρο χωρις να μενει κατι. Αν δεν εχετε κατι να δειτε δωστε του μια ευκαιρια αλλα μικρο καλαθακι ετσι. 5/10

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, king2009 said:

Knock at the Cabin[2023]5/10

Την είδα κι εγώ, άντε βαριά 5.5 να του έβαζα, γιαυτό και δεν την ανέφερα καν εδώ... Απορώ πώς έπαιξε και ο Bautista τώρα που έκανε κάπως ένα όνομα... Είδα και μερικές ακόμη, αλλά είναι εκεί γύρω στο 5-5.5, για μια φορά να περάσει η ώρα δηλαδή... Ανάμεσα στις ταινίες του κιλού είδα και μία που αν και παρέμεινε στα κλισέ, είχε ιδιαίτερα πρωτότυπο κεντρικό θέμα, τη Λίλιθ, Lullaby (2022)

λόγω πρωτοτυπίας θα του έβαζα 5.5-6/10, δεν σε τρομάζει αλλά έχει λίγο ατμόσφαιρα και βάζει λίγο το lore με τη Λίλιθ.

Lullaby (2022)

https://www.imdb.com/title/tt11891246/

Ταινία μεταφυσικού τρόμου. Μια μητέρα λαμβάνει από τη δική της μητέρα της ένα κουτί με πράγματα του μυστηριωδώς θανόντος ανιψιού της ως δώρο για το δικό της παιδί. Ανάμεσα στα παιχνίδια, ρούχα κλπ, υπήρχε ένα αρκετά παλαιό εβραϊκό βιβλίο το οποίο εκτός των άλλων, περιείχε νότες από μια μελωδία, ένα νανούρισμα. Το μωρό της καθώς έκλαιγε ασταμάτητα για καιρό και δεν την άφηνε ούτε να ξεκουραστεί, ούτε να πάει στην δουλειά, του τραγούδισε αυτό το "νανούρισμα" του βιβλίου και το μωρό ησύχασε αμέσως. Αυτό το "νανούρισμα" όμως ήταν κάλεσμα για μια αρχαία οντότητα και από τότε ξεκίνησε το πρώτο ξεκλείδωμα για να πλησιάσει η οντότητα στο μωρό της μέχρι να συμπληρωθούν όλα τα βήματα και να το πάρει. Η αδελφή της που κατέληξε στο φρενοκομείο κάπως έτσι έχασε το μωρό της και κανείς δεν την πίστευε. Θα καταφέρει να προστετέψει κι εκείνη το μωρό της πριν είναι αργά;

Αν και υπάρχουν άφθονες ταινίες που αναφέρονται σε Εωσφόρο και δαίμονες, η ταινία αυτή είναι από τις ελάχιστες ίσως και η μόνη που κάνει αναφορά στο αντίπαλο δέος του εωσφόρου που επίσης όμως φθονεί τον άνθρωπο. Η Λίλιθ δημιουργήθηκε ως ισότιμη με τον Αδάμ ώστε να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη και πολλές άλλες θρησκείες. Παρόλα αυτά αρνούμενη να υποταχθεί στον Αδάμ, τον εγκατέλλειψε κι έφυγε μόνη της από τον Παράδεισο. Φεύγοντας, άλλαξε και ως η πρώτη έκπτωτη από τους ανθρώπους έγινε κάτι το δαιμονικό. Απέκτησε τέκνα έξω από τον Παράδεισο, τα οποία όμως ήταν τερατόμορφα. Σϋμφωνα με κάποιες αναφορές ήταν τα τερατόμορφα "νεφελίμ" που ήταν μέρη της αιγυπτιακής μυθολογίας αλλά και άλλων πολιτισμών (κάποια έτρωγαν και ανθρώπους). Αργότερα ο Θεός έφτιαξε από το πλευρό του Αδάμ την Εύα για να είναι πιο υποταγμένη σε αυτόν και να μην φύγει από κοντά του, όμως η Λίλιθ καθώς είχε κατά κάποιον τρόπο δαιμονιστεί, μετατραπεί σε κάτι άλλο, κάτι κακό, έμεινε στην αιωνιότητα να μισεί τον Αδάμ και τους απογόνους του, και κάποιες δοξασίες λένε ότι αν κάποιος πει το τραγούδι της, αυτό το ιδιαίτερο νανούρισμα, ουσιαστικά την καλεί κι εκείνη αρπάζει τα μωρά τους.

Μου άρεσε πάρα πολύ που επιτέλους μια ταινία έκανε αναφορά στη Λίλιθ και είπε κάποια πράγματα της ιστορίας της, όμως παρόλα αυτά παρέμεινε σε αρκετά κλισέ, επιρροές από άλλες ταινίες, όπως προσπάθειες τύπου εβραϊκού εξορκισμού για να φύγει από το σπίτι, ή χρήση καθρεφτών ως περάσματα από και προς μια άλλη διάσταση κλπ. Θα μπορούσε και έπρεπε να αναδείξει την πραγματική δύναμη της Λίλιθ αλλά και να δείξει ίσως κάποια από τα πιο τρομακτικά της τέκνα και μακρινούς απογόνους (πέρα από βράφη και μικρές ηλικίες τερατόμορφα δεν έδειξε κάτι άλλο δυστυχώς). Κράτησε αρκετό μυστήριο και δυνατή ατμόσφαιρα, όπως και την άλλη διάσταση αλλά και 1-2 καλές ανατροπές που θυμίζουν δυνατές ταινίες. Ομολογουμένως, αν και με τέτοιο δυνατό θέμα θα μπορούσε να γίνει πολύ δυνατή ταινία, παρέμεινε σε αρκετά κλισέ, παρόλα αυτά όμως είναι αξιόλογη χωρίς πολύ δυνατό τρόμο, αλλά άκρως ατμοσφαιρική που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή.

Σίγουρα στις προτεινόμενες για τους λάτρεις του είδους, αν και θα ήθελα περισσότερες και πιο δυνατές ταινίες με τη Λίλιθ και τους απογόνους της (μέχρι τώρα βλέπουμε συνέχεια το αντίπαλο δέος που είναι οι δαίμονες...)

6/10 από μένα, αν ξέφευγε από τα κλισέ και γινόταν πολύ καλύτερη δουλειά, θα έπιανε το 7άρι με τέτοιο θέμα...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

The Boy in the Striped Pajamas (2008) 7/10

Συγκλονιστικό δράμα. Αφορά σε ένα 8χρονο αγόρι στη Γερμανία του Β' Π.Π. το οποίο γνώριζει ένα άλλο αγόρι πίσω από συρματόπλεγμα ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης Εβραίων και γίνεται φίλος του. Τα παιδικά μάτια του αγοριού δε καταλαβαίνουν τη σημασία του πολέμου και αρχίζουν να αμφιβάλλουν σχετικά με τα διδάγματα του Χίτλερ. Το φινάλε κάπου το είχα διαβάσει και δεν έπρεπε γιατί διαφορετικά θα μου έκανε πολύ μεγαλύτερη αίσθηση. Αξίζει.

The Book of Life (2014) 6/10

Περίπου ίδιο θέμα με το πολύ ανώτερο Coco της Πίξαρ. Περνά η ώρα αλλά δεν μένουν πολλά πράγματα μετά το τέλος.

Link to comment
Share on other sites

A Man Called Otto (2022)

https://www.imdb.com/title/tt7405458/

Ταινία δραματική κομεντί. Ένας γκρινιάρης χήρος, έχοντας βγει στην σύνταξη και έχοντας χάσει τη γυναίκα του πριν κάποιους μήνες, σχεδιάζει να αυτοκτονήσει. Παρόλα αυτά μετακομίζει στη γειτονιά μια πολύτεκνη οικογένεια από το Μεξικό και χωρίς να το γνωρίζει, του χαλούν συνεχώς τις απόπειρες αυτοκτονίας του. Η ανικανότητά τους και το γεγονός ότι τον καθυστερούν από τα πλάνα του τον εκνευρίζει πάρα πολύ. Παρόλα αυτά αν και δεν το δείχνει έτσι μουντρούχος που είναι σταδιακά γίνεται καλός φίλος με αυτή την οικογένεια. Ίσως τελικά μια τέτοια "ενοχλητική" οικογένεια ήταν ό,τι χρειαζόταν για να αποκτήσει ξανά λίγο χρώμα η ζωή του.

Η ταινία στηρίζεται σε μυθιστόρημα από Σκανδιναβία. Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη μίξη οικογενειακής κωμωδίας με δράμα, σε μια πραγματικά ωραία ταινία που αξίζει να δείτε! Ο Τομ Χανκς βγάζει αυτό το αξιαγάπητο έστω και σε γκρινιάρη ρόλο, ενώ η συμπρωταγωνίστρια Mariana Treviño που υποδύεται τη σύζυγο και μητέρα της πολύτεκνης οικογένειας που μόλις μετακόμισε εκεί είναι ιδιαίτερα απολαυστική και κλέβει την παράσταση! Μια ταινία που μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις βγάζει θετικά μηνύματα για τη ζωή, τη φιλία, την οικογένεια, την αλληλεγγύη των γειτόνων, και βγάζει και συγκίνηση και δράμα. Μια γλυκόπικρη και πολύ όμορφη ταινία που θα ζεστάνει τις καρδιές όλων. Η μίξη της δεν την κάνει έντονα χιουμοριστική αν και έχει κάποιες πολύ καλές χιουμοριστικές στιγμές, αλλά και η όλη παρουσίαση την αποτρέπει από το να γίνει κι ένα βαρύ δράμα, αλλά το κάνει πιο ανάλαφρο. Παίζει σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα σε κωμωδία και δράμα και δίνοντας επιπλέον και θετικά μηνύματα και πιστεύω ότι τα πήγε εξαιρετικά. Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει η αναφορά υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έστω και μέσω μικρού ρόλου, και κατά του ρατσισμού μέσω της καταγωγής των νέων γειτόνων. Θα μπορούσαν να είναι κεφάλαια ανεξάρτητων ταινιών αλλά αποφάσισαν να τα στριμώξουν όλα στην ίδια ταινία. Δεν την χάλασαν παρόλα αυτά, ήταν και σεμνή και γενικά ταινία για όλη την οικογένεια, (όχι για πολύ μικρά παιδιά λόγω της ιδέας της αυτοκτονίας).

Μια εξαιρετική πρόταση συνολικά από τις πιο ωραίες ταινίες των τελευταίων ετών του Τομ Χανκς.

7-7.5/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

L'aveu (1970) 7/10

Ελληνικός τίτλος: "Η ομολογία" σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά και πρωταγωνιστή τον Υβ Μοντάν. Αρκετά καλό πολιτικό θρίλερ. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος απάγεται και μετά από βασανιστήρια υπογράφει ομολογία για εσχάτη προδοσία. Δεν ξέρω αν αφορά αληθινή ιστορία, πάντως ήταν αρκετά πρωτότυπη ταινία και παρόλο που κινούνταν αργά δε χανόταν το ενδιαφέρον. Αξίζει.

The Boys from Brazil (1978) 7/10

Επίσης πρωτότυπη ταινία. Ένας κυνηγός Ναζί ανακαλύπτει μια περίεργη πλεκτάνη για να αναζωπυρωθεί το Γ' Ράιχ. Πρωταγωνιστούν ίσως οι σπουδαιότεροι ηθοποιοί του 20ου αιώνα: Λόρενς Ολίβιε, Γκρέγκορι Πεκ και Τζέιμς Μέισον. Τη τροπή που πήρε το σενάριο προς το τέλος δεν τη περίμενα. Αρκετά καλή.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις γύρισα από το Creed... Έλεος με αυτό το ίδιο σενάριο... Τίποτα άλλο δεν θα πω.. ..ήξερα τι παω να δω πανω κατω αλλα οχι κι ετσι ..5/10

Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo..

 

Cicero

Link to comment
Share on other sites

Operation Fortune Ruse De Guerre[2023]

maxresdefault.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7985704

Ισως η πιο αδυναμη ταινια του Guy Ritchie μεχρι σημερα. Ανευρη ανοστη με τρελα κενα στην ιστορια και μια υποθεση αρκετα κλισε η οποια δεν υλοποιειται και σωστα. Ο Statham στον κλασικο του ρολο που παιζει εδω και πολλα χρονια και μια πανεμορφη Aubrey Plaza να ομορφαινει την ταινια. Ο Hugh Grant σε παρομοιο ρολο με το πολυ ανωτερο The Gentlemen εξαιρετικος οπως παντα και του παει ο ρολος αυτος πολυ. Δυστυχως η ταινια ειναι συναισθηματικα τοσο αδεια και τοσο μονοεπιπεδη που μου θυμισε εντονα τις 2 κλασικες νεες απατες του Netflix το Red Notice και το The Gray Man. Στο τελευταιο 20λεπτο καπως παει να το σωσει αλλα οταν εχεις φαει 90 λεπτα στη μαπα αρκετα κακης ταινιας η εντυπωση δεν γυρναει. Μεινετε μακρια και αν θελετε Ritchie ξανα βαλτε τα κλασικα Snatch Lock Stock/Snatch/RocknRolla/The Gentlemen/Sherlock Holmes η ακομα και τα κατωτερα The Man from U.N.C.L.E./Wrath of Man ειναι πολυ ανωτερα απο το Operation Fortune. 5.5/10

 

Roald Dahl's Matilda the Musical[2022]

maxresdefault-1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3447590

Ισως ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που βλεπω μιουζικαλ μιας και δεν τα μπορω καθολου. Εδω ομως εχουμε μια συναρπαστικη ταινια με τον Matthew Warchus να δινει στον κοσμο ενα αριστουργημα. Κλασικο αγγλικο χιουμορ το καταλαβαινεις απο το πρωτο λεπτο με υποδειγματικη φωτογραφια και χρωματα και μια μικρη Alisha Weir στο ρολο της Matilda που χαιρεσαι να την βλεπεις ειναι τρομερη. Στον κακο ρολο αυτο της Agatha Trunchbull η τεραστια Emma Thompson που σου βγαζει αυτο το μισος που πρεπει για το ρολο. Ισορροπια μεταξυ σκοτεινων σκηνων χιουμορ αλλα και συναισθηματων οργης αγαπης φτιαχνουν κατι υπεροχο. Την παλια ταινια Matilda του 1996 δεν την εχω δει ολοκληρη απλα την εχω πετυχει στην τηλεοραση αλλα θα τη δω αμεσα για μια συγκριση με την νεα. Αν θελετε λοιπον να δειτε μια ταινια με πραγματικα νοηματα χιουμορ να γελασετε με την καρδια σας χαρακτηρες που ζουν τους ρολους τους μην την χασετε. Ακομα και οσοι δεν ειστε των μιουζικαλ δειτε την σιγουρα θα παρετε πολλα απο την ταινια. 8/10

Link to comment
Share on other sites

The Breadwinner (2017) 8/10

Εξαιρετικό κινούμενο σχέδιο που απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες. Ένα μικρό κορίτσι στο Αφγανιστάν του 2001 μεταμφιέζεται ως αγόρι με σκοπό να παρέχει βοήθεια στην οικογένειά της σε μια περίοδο που, τότε και σήμερα, οι γυναίκες δεν έχουν καθόλου δικαιώματα λόγω και της κυριαρχίας των Ταλιμπάν. Υποψήφια για όσκαρ κινουμένων σχεδίων αλλά το 2018 ήταν η χρονιά του Coco.

El cuerpo (2012) 7/10

Έξυπνο ισπανικό αστυνομικό θρίλερ στο οποίο ένας ντετέκτιβ προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστήριο μιας νέας γυναίκας που πέθανε και το σώμα της απήχθη. Η ιδέα δεν είναι φρέσκια αλλά το σενάριο και η σκηνοθεσία βοηθούν στο να δούμε κάτι διαφορετικό και να μας εκπλήξει ειδικά στο φινάλε. Καλή.

Link to comment
Share on other sites

The Trip[I Onde Dager][2021]

yg-TIs-PG7d-REi5-Al-O0-S9-EMbmvdae.jpg

https://www.imdb.com/title/tt13109952

Νορβηγικη μαυρη κωμωδια απο τον μετρ του ειδους Tommy Wirkola με 2 εξαιρετικους πρωταγωνιστες Noomi Rapace και Aksel Hennie στο ρολο ενος ζευγαριου που παει εκδρομη στο εξοχικο του και ειναι ολα μελι γαλα μεχρι που ενας απο τους 2 αποφασιζει να κανει κατι τρελο. Πραγματικα μια ασταματητη ταινια ειδικα μετα το πρωτο μισαωρο που σιγουρα οταν ξεκιναει δεν σε προϊδεαζει για αυτο που θα ακολουθησει. Εχει τις αστειρευτες σκηνες γελιου εχει τις αρκετα δυνατες horror στιγμες εχει τις wtf σκηνες γεματο εκπληξεις γενικως μια πολυ καλη ποπ κορν ταινια που σιγουρα θα περασει καλα ο θεατης της. Οι Νορβηγοι το εχω ξανα πει εχουν ανεβει αρκετα τα τελευταια χρονια σε πολλα genres ταινιων και μπραβο τους. Τσιμπηστε κανα κιλο ποπ κορν και απολαυστε την. 7.5/10

Link to comment
Share on other sites

Bros[2022]

Screenshot-1.png

https://www.imdb.com/title/tt9731598

Μια ταινια που σιγουρα θα αγαπησει η LGBTQ+ κοινοτητα αλλα θα κανει και τους Straight να περασουν αρκετα ευχαριστα με το πολυ ευχαριστο κλιμα της αλλα και τα νοηματα που θελει να περασει προς τα εξω. Ο Billy Eichner στο ρολο του Μπομπι εινα ενας γκει γεματος αυτοπεποιθηση ο οποιος απεχθανεται τις μονιμες σχεσεις τι θα γινει ομως οταν γνωρισει τον Luke Macfarlane στο ρολο του Ααρον ο οποιο ειναι ενας μπρατσωμενος γεματος ανασφαλεια γκει? Η σχεση τους θα τους περασει μεσα απο αγνωστα μονοπατια γεματα συναισθημα. Την ταινια την ειδα καθαρα για τον κωμικο της χαρακτηρα ο οποιος ειναι εξαιρετικος αλλα τελικα εχει και αυτο το κατι που θελει να βγαλει προς τα εξω προς τον θεατη την ολη αυτη διαφορετικοτητα που ισως σε σημεια γινετε force και ενοχλησει καποιους ειναι απολυτα λογικο αλλα στην τελικη αν δουμε το δασος και οχι το δεντρο νομιζω εχει απολυτο δικιο στο κεντρικο της νοημα. Δεν ξερω αν την προτεινω οχι γιατι δεν ειναι καλη ταινια αλλα γιατι ειναι αυτες οι σκηνες που σιγουρα θα ενοχλησουν καποιους και θα την βαλουν αμεσως αμεσως 1 πριν την δουν ολη. Αν ξερετε τι σκηνες θα δειτε και εισαι 100% ενταξει με αυτο δειτε την θα γελασετε πολυ και θα περασετε αρκετα καλα σε αυτη τη ρομαντικη κομεντι με κεντρικο θεμα την LGBTQ+ κοινοτητα του κοσμου. 6.7/10

Link to comment
Share on other sites

Escape From Mogadishu[2021]

maxresdefault.jpg

https://www.imdb.com/title/tt14810692

Mια πολυ δυνατη Κορεατικη ταινια βασισμενη στην αληθινη ιστορια οπου στη Σομαλια το 1991 ξεκιναει ο Σομαλικος εμφυλιος πολεμος των ανταρτων εναντι της κυβερνησης ωστε να ριξουν τον Προεδρο Μπαρε και στην προσπαθεια τους να δραπετευσουν απο αυτη την κολαση η πρεσβεια της Νοτιας Κορεας προστατευει τους αιωνιους εχθρους τους τους Βορειοκορεατες απο την πρεσβεια τους. Η ταινια ειναι σκληρη δειχνει τα πραγματα αρκετα ρεαλιστικα οσον αφορα τον πολεμο χωρις υπεκφυγες και σε κραταει μεχρι το τελος. Αν ειχε βγει απο Αμερικη θα ειχε συζητηθει πολυ αλλα μιας και βγηκε απο Κορεα χαθηκε στη θαλασσα των εκατονταδων ταινιων που βγαινουν καθε χρονο. Δειτε την δειχνει τα πραγματα απο ολες τις πλευρες και τι επιλογες υπαρχουν σε τετοιες περιπτωσεις του αμαχου πληθυσμου. Το τελευταιο μισαωρο ειναι εξαιρετικο με την καταιγιστικη δραση και τις δυνατες σεκανς. Ολοι οι ηθοποιοι αψογοι στο ρολο τους. 8/10

Link to comment
Share on other sites

Emergency Declaration[Bisang Seoneon][2021]

MV5-BMzdj-Nj-Jm-NGQt-ZWEw-OS00-ZDkz-LThj

https://www.imdb.com/title/tt11535228

Περιπετειωδης blockbuster απο Κορεα με τρελη ενταση αγωνια συναισθημα και 2 καταπληκτικους Lee Byung-hun/Song Kang-ho που ολοι τους εχουμε μαθει απο τις ταινιαρες που εχουν πρωταγωνιστησει αλλα και εδω δινουν τον καλυτερο τους εαυτο.  Η ταινια εχει να κανει με βιοτρομοκρατια σε αεροπλανο με εναν πολυ θανατηφορο ιο και καταλαβαινετε οι Κορεατες το δραμα ειναι στο αιμα τους και σε καποιες ταινιες το παρακανουν εδω ομως πιστευω υπαρχει ισορροπια μεταξυ δραματος δρασης περιπετειας και δεν κουραζει καθολου παρολο τα 140 λεπτα που διαρκει αντιθετως σε εχει σε εγρηγορση απο την αρχη μεχρι το τελος. Τρομερος ηχος πολυ δυνατες σεκανς με μολις 20 εκατομμυρια budget καταφεραν να φτιαξουν ταινιαρα ενω στο hollywood θα θελαμε 200 για κατι αντιστοιχο και με 2 ηθοποιαρες. Μπραβο Κορεα για ακομα μια φορα αποδεικνυεις ποσο αξιολογο cinema εχεις για αυτο και αγαπαμε τις περισσοτερες ταινιες και σειρες που βγαζεις. 7.8/10

Link to comment
Share on other sites

Cocaine Bear[2023]

01-cb-dm-mobile-banner-1080x745-pl-f01-1

https://www.imdb.com/title/tt14209916

Η νεοτερη ταινια της Elizabeth Banks και η τελευταια του αειμνηστου Ray Liotta. Εμπνευσμενη απο αληθινα γεγονοτα καπου στο 1985 ενας εμπορος ναρκωτικων πεταει απο το αεροπλανο αρκετες τσαντες με πολλα κιλα κοκαΐνης οταν παει να πηδηξει ομως κατι παει στραβα και πεθαινει ετσι οι τσαντες μενουν διασπαρτες σε ολο το δασος. Οταν μια αρκουδα τις μυριστει θα γινει ο κακος χαμος μιας και θα τρελαθει και δεν θα αφησει τιποτα ορθιο. Σαν ταινια δεν εχει κατι να πει ειναι τερμα απλη με χαζους διαλογους χωρις καποιο βαθυτερο νοημα. Ως ποπ κορν ταινια για οσους γουσταρουν splatter και mindless fun βλεπετε αλλα μεχρι εκει. Η Banks σε οτι εχει βγαλει μεχρι τωρα ειναι στην μετριοτητα και δεν φαινεται και να το προσπαθει ειδικα στους χαρακτητες εξαιρετικα flat. Εχει 2 μικρες σκηνες μετα το τελος. 6/10

Link to comment
Share on other sites

The Contender (2000) 7/10

Ρόλος ζωής για την Τζοάν Άλεν η οποία παίζει την υποψήφια αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. και προκαλείται από διάφορους του συστήματος με σκοπό να τη ρίξουν λόγω του ύποπτου παρελθόντος της. Καλή.

The Book of Eli (2010) 7/10

Ένας μοναχικός άνθρωπος προστατεύει ένα ιερό βιβλίο το οποίο κρατά μυστικά που μπορεί να σώσουν την ανθρωπότητα. Ενδιαφέρουσα και με καλή ατμόσφαιρα περιπέτεια. Πάντα καλοί οι Ντένζελ Γουάσινγκτον και Γκάρι Όλντμαν.

Link to comment
Share on other sites

Neko no ongaeshi (2002) 7/10

Συμπαθητικό και αρκετά ευρηματικό κινούμενο σχέδιο των Στούντιο Γκίμπλι με ελληνικό τίτλο "Ο γάτος επιστρέφει". Μια κοπέλα σώζει έναν γάτο και άθελά της βρίσκεται δεσμευμένη με τον συγκεκριμένο γάτο σε ένα μαγικό βασίλειο όπου ο μόνος τρόπος να γλιτώσει είναι να αποδράσει. Αξίζει.

The Brave One (2007) 6/10

Μέτρια. Η Τζόντι Φόστερ γίνεται εκδικήτρια μετά το θάνατο του συντρόφου της και ξυλοδαρμό της ίδιας από μια συμμορία. Καλή η σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί. Συγκεκριμένα, η ίδια περίπου υπόθεση στο Death Wish του 1974 με τον πολύ καλό Charles Bronson. Καλύτερα λοιπόν δείτε τη παλιά εκδοχή.

Link to comment
Share on other sites

La mariée était en noir (1968) 7/10

Δραματική μυστηρίου του Φρανσουά Τρυφώ με ελληνικό τίτλο "Η νύφη φορούσε μαύρα". Πολύ καλά σκηνοθετημένη και με άριστη υποστήριξη από τους ηθοποιούς. Μια γυναίκα έχει βάλει ως στόχο να σκοτώσει πέντε άνδρες που φαινομενικά είναι υπεύθυνοι για την ψυχολογική της κατάσταση. Ο Τρυφώ κλείνει το μάτι στον Χίτσκοκ, ακόμα και η μουσική είναι του Μπερνάρντ Χέρμαν, μακρόχρονου συνεργάτη του μετρ της αγωνίας. Αρκετά ενδιαφέρον.

The Cabin in the Woods (2011) 6/10

Θρίλερ αδιάφορο και κενό περιεχομένου. Κανένα ενδιαφέρον και για τους χαρακτήρες είτε αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Δείτε τίποτα άλλο καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...