Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

χθες μετα απο 5 περιπου χρονια ξαναειδα το scent of a woman.να σας πω την αληθεια δεν ξετρελαθηκα.μια καλη κοινωνικη-αισθηματικη ταινια ειναι.τιποτα παραπανω.πιστευω οτι ο μονος λογος που ξεχωρισε η συγκεκριμενη ταινια ειναι απιστευτη ερμηνεια του αλ πατσινο.παιδια ο τυπος ειναι φοβερος ηθοποιος.10/10 στην ερμηνεια του αλ πατσινο.6,5/10 στην ταινια.

 

πριν καποιες μερες ειδα και το the shawshank redemption.για μενα ισως ειναι μια απο τις καλυτερες ταινιες ever.εκπληκτικο σεναριο (βασισμενο στο βιβλιο του stephen king),φοβερες ερμηνειες απο ολους τους ηθοποιους (φριμαν και ρομπινς τα σπανε) και πανω απ ολα μια πληθωρα απο συναισθηματα τα οποια αποτυπωνονται αψογα στους πρωταγωνιστες,πραγμα το οποιο περναει και σε σενα που παρακολουθεις.ενα 9,5/10 "χαλαρα"...

ΥΠΟΘΕΣΗ

"Ο Andy Dufresne, ενας νεαρος επιτυχημενος τραπεζιτης, κρινεται ενοχος για το φονο της γυναικας του και του εραστη της και καταδικαζεται σε ισοβια καθειρξη.

Η φυλακη οπου οδηγειται ειναι αρχικα σκληρη γι`αυτον, αλλα σταδιακα και με τη βοηθεια του "εμπορου" των φυλακων, βαρυποινιτη "Red", θα μπορεσει να κερδισει το σεβασμο των αλλων κρατουμενων, αργοτερα και των δεσμοφυλακων και, τελος, ακομα και του ιδιου του διευθυντη. Ο Andy εκμεταλλευεται τις οικονομικες του γνωσεις και τη γεικοτερη παιδεια του, για να βελτιωσει οχι μονο τη δικη του ζωη μεσα στη φυλακη, αλλα και των υπολοιπων κρατουμενων."

 

ειδα και το "p.s. i love you".επειδη βαριεμαι να γραψω σχολια,θα δωσω βαθμο μονο.5,5/10.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

21 (2008)

 

Ο Ben Campbell ειναι ενας φοιτητης του MIT (πανεπιστημιο της Βοστωνης) και αναζητα απεγνωσμενα χρηματα ωστε να μπορεσει να συνεχισει τις σπουδες του στο Χαρβαρντ. Στο ΜΙΤ ερχεται σε επαφη με ενα "μυστικο κλαμπ" το οποιο ειναι οργανωμενο απο εναν καθηγητη του. Στοχος τους? το μετρημα των φυλλων και κατ' επεκταση οι κερδοφορες τους επισκεψεις στα καζινο του Λας Βεγκας. Ολα περνουν περιεργη τροπη οταν ενας υπευθυνος ασφαλειας (της παλαιας σχολης) τους περνει χαμπαρι..

 

Βασισμενο σε ενα βιβλιο, το οποιο με την σειρα του ειναι βασισμενο σε αληθινα γεγονοτα (sic), το σεναριο της ταινιας ειναι τοσο πρωτοτυπο οσο η κινηση στους δρομους της Αθηνας. Ο Robert Luketic οχι μονο δεν καταφερνει να σωσει την ταινια με την σκηνοθεσια του, αλλα την βυθιζει ακομα περισσοτερο στο βουρκο θυμιζοντας επικινδυνα την "Εκδικηση της Ξανθιας" με την οποια εγινε γνωστος. Οι αλλαγες σκηνων ειναι μονοτονες (με εξαιρεση 1-2 καταπληκτικες σκηνες) ενω το μονο που θα την σωσει ειναι καποια καλα πλανα του Λας Βεγκας (φυσικα, το βραδυ). Οι διαλλογοι ειναι εφηβικοι ενω οι χαρακτηρες ειναι αρκετα επιφανειακοι. Η ηχητικη επενδυση της ταινιας, με εξαιρεση 1-2 μερη, ειναι βαρια και φλυαρη.

 

Η επιστροφη του μεγιστου Kevin Spacey, στον ρολο του καθηγητη Micky Rosa, δυστυχως δεν ηταν η αναμενομενη. Ο χαρακτηρας του ειναι απλοικος και γεματος αντιθεσεις. Στο πρωτο μισο, ο Spacey καταφερνει να ανταπεξελθει στην πονηρια και στην εξυπναδα του χαρακτηρα του αλλα και στο σκληρο μερος της "επιχειρησης". Στο δευτερο μερος, και ιδιως στο τελος, θα πεσει θυμα του κακογραμμενου σεναριου και θα βουτηξει στο βουρκο του προβλεψιμου και της βαρεμαρας.

 

Ο Laurence Fishburne στον ρολο του "ξοφλημενου" και κοντα στην συνταξη υπευθυνου ασφαλειας του καζινο Cole Williams ηταν καλος σε εναν οχι και τοσο απαιτητικο ρολο. Το μονο που χρειαστηκε, και επραξε επιτυχως, ηταν να δειξει το κακο του προσωπο. Δεν θα καταφερει να σωσει ουτε και αυτος την ταινια, στον σχετικα μικρο ρολο του.

 

Η Kate Bosworth (την ειδαμε στο προσφατο Σουπερμαν) στον ρολο της ομορφης Jill Taylor, αμορε του πρωταγωνιστη και μελος της χαρτοπαικτικης ομαδας. Το καδρο γινεται ομορφο και δυστυχως τιποτα παραπανω.

 

Ο Jim Sturgess στον πρωταγωνιστικο ρολο του απελπισμενου Ben Campell, θα ξεχωρισει σε μια ερμηνεια βγαλμενη απο την δεκαετια του 80. Ατιμελητο λουκ και προδιαθεσεις "φυτου", θα πουλησει τους κολλητους του και θα καταληξει τζογαδορος (Winner, winner, chicken dinner!). Οι αλλαγες στο χαρακτηρα θα γινουν πιστευτες ενω θα ξεχωρισει η εκφραστικοτητα του (τουλαχιστον σε λιγες καλες σκηνες). Δυστυχως θα πεσει και αυτος θυμα του σεναριου, με αδικαιολογητες σεναριακα σκηνες και ανιαρους διαλλογους.

 

Προσωπικα με κουρασε η συνεχης προσπαθεια σοβαροφανειας του Spacey και η σεναριακη απελπισια να τον τοποθετησουν απεναντι απο τον πρωταγωνιστη ως ισοτιμο και ισο-πονηρο. Θα προτιμουσα περισσοτερη απλοϊκοτητα στο σεναριο και πιο δυνατες ερμηνειες αλλα και λιγοτερη διαρκεια καθως η ταινια μπαινει στην κυριως πλοκη υστερα απο ενα μονοτονο 25λεπτο ενω και η συνεχεια ειναι γεματη με καποιες αχρειαστες σκηνες αλλα και με πολλα κενα της ιστοριας.

 

Πιστευω οτι δεν αξιζει τα λεφτα ενος εισιτηριου σινεμα, αλλα θα αποτελεσει μια καλη λυση για ενα ηρεμο βραδυ με ανοικτα παραθυρα και παγωμενη μπυρα. Για τους τζογαδορους, τα χαρτομουτρα, τους λατρεις του κατα τ'αλλα ελκυστικου μπλακ τζακ, τους θεοσεβουμενους και τους αριθμολατρεις, πιστευω οτι 5,5/10 ειναι αρκετα εν αντιθεσει με το ολοστρογγυλο 7/10 του IMDb.

 

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω την αδικείς λίγο.

 

Από ερμηνευτικής πλευράς, αν εξαιρέσεις τον Spacey που πράγματι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος γιατί ο ρόλος του δεν υποστηρίζεται και τόσο σεναριακά, οι ερμηνείες ήταν το λιγότερο συμπαθητικές. Δεν υπερβάλλουν, δεν προσποιούνται, απλά εκτελούν. Γενικά οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό (φαντάσου να φτάναμε στο άλλο άκρο).

 

Το σενάριο μπορεί να απείχε από την τελειότητα, αλλά τουλάχιστον δεν είχε ασυνέχειες ή σημαντικά κενά, πράγμα πολύ εύκολο να συμβεί σε τέτοιου είδους ταινίας.

 

Η σκηνοθεσία ήταν μεν γενικά μέτρια, αλλά είχε και τις εκλάμψεις της που την ανεβάζουν κάπως.

 

Γενικά η ταινία δεν με κούρασε σε κάποιο σημείο, ενώ το μη αναμενόμενο μεν, happy όμως δε, τέλος με ικανοποίησε.

 

Δεν θυμάμαι αν έγραψα κριτική, πάντως από μένα το 6/10 το έχει σίγουρο, ίσως και 6,5/10...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω την αδικείς λίγο.

 

Από ερμηνευτικής πλευράς, αν εξαιρέσεις τον Spacey που πράγματι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος γιατί ο ρόλος του δεν υποστηρίζεται και τόσο σεναριακά, οι ερμηνείες ήταν το λιγότερο συμπαθητικές. Δεν υπερβάλλουν, δεν προσποιούνται, απλά εκτελούν. Γενικά οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό (φαντάσου να φτάναμε στο άλλο άκρο).

 

Το σενάριο μπορεί να απείχε από την τελειότητα, αλλά τουλάχιστον δεν είχε ασυνέχειες ή σημαντικά κενά, πράγμα πολύ εύκολο να συμβεί σε τέτοιου είδους ταινίας.

 

Η σκηνοθεσία ήταν μεν γενικά μέτρια, αλλά είχε και τις εκλάμψεις της που την ανεβάζουν κάπως.

 

Γενικά η ταινία δεν με κούρασε σε κάποιο σημείο, ενώ το μη αναμενόμενο μεν, happy όμως δε, τέλος με ικανοποίησε.

 

Δεν θυμάμαι αν έγραψα κριτική, πάντως από μένα το 6/10 το έχει σίγουρο, ίσως και 6,5/10...

 

Σεβαστο :) Ισως αν την ξαναδω καποια στιγμη στο μελλον υπο διαφορετικες συνθηκες, να αναθεωρησω μεχρι τον ενα βαθμο επιπλεον. Ομως σιγουρα δεν ικανοποιησε τις προσδοκιες που ειχα τοσο απο τον πρωταγωνιστη οσο και απο την ευκολια του "θεματος" του σεναριου.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

The Forbidden Kingdom (2008)

 

Ενας τυπικος Αμερικανος εφηβος, φανατικος οπαδος των ταινιων kung fu, βρισκει ενα μαγικο ραβδι σε ενα μικρο κινεζικο μαγαζακι. Το παραμυθι θα ξεκινησει μεταφεροντας τον στην αρχαια Κινα αντιμετωπο με μοχθηρους πολεμιστες στην προσπαθεια του να ελευθερωσει τον Βασιλια Μαιμου (Monkey King) εχοντας στο πλαϊ του ικανους μαχητες.

 

Ο Jet Li ενωνει τις δυναμεις του με τον Jackie Chan σε αυτο το "project" με αρκετες σκηνες αφιερωμενες στο μεγιστο Bruce Lee αλλα και αρκετες "σποντες" για τους συμπατριωτες τους πισω στην πατριδα (οι οποιοι τους κατηγορουν για πληρη αμερικανοποιηση και ασεβεια στην ιστορια της Κινας).

 

Ο Rob Minkoff εχει αναλαβει την σκηνοθεσια η οποια φυσικα εχει ως κυριο στοχο να αναδειξει τις καταπληκτικες χορογραφιες (γιατι απλες τεχνικες kung fu δεν ειναι!) των 2 πρωταγωνιστων. Το σεναριο δεν ειναι κατι το πρωτοτυπο ή το σημαντικο αλλα ειναι αρκετα προσαρμοσμενο σε αυτο που θελουν να δειξουν προς τα εξω ο Jet Li & o Jackie Chan. Οι διαλογοι ειναι αδικαιολογητα στην Αγγλικη γλωσσα, αφαιρωντας αρκετα απο την μαγεια. Τα εφε ειναι καλαισθητα ενω ο ηχος δεν υστερει. Θα ηταν παραλειψη να μην αναφερθω στις καλοσχεδιασμενες στολες των ηθοποιων.

 

Ερμηνειες ιδιαιτερες δεν θα συναντησουμε. Η ταινια ειναι καθαρα πολεμικη - κωμικη (στο στυλ το γνωστο του Τζακι Τσαν, με μια δοση απο Τζετ Λι). Οι σκηνες δρασεις ειναι εκπληκτικες με απιστευτες χορογραφιες και ομορφα σκηνικα. Θα ξεχωρισει η μεγαλης διαρκειας πρωτη μαχη των 2 πρωταγωνιστων (μεταξυ τους) οπου θα θελησετε να δειτε την σκηνη ξανα και ξανα.

 

Ο Michael Angarano στον ρολο του Αμερικανου εφηβου ειναι αρκετος και θα πεισει στην αλλαγη του απο σεμνοτυφο κουλτουριαρη (λατρη του κινεζικου κινηματογραφου γαρ) σε σκληρο πολεμιστη στο πλάι του μεθυσμενου Τσαν, του μοναχου Λι και μιας ομορφης καλλονης (δεν θα μπορουσε να ελειπε).

 

Βεβαιως, το σεναριο σε καποια σημεια ειναι ολιγον κουραστικο με καποιες μεγαλες σε διαρκεια αχρειαστες σκηνες. Σε αυτο τον τομεα πιστευω οτι οι 2 δημιουργοι - πρωταγωνιστες απετυχαν να συνδυασουν την κινεζικη κουλτουρα με την σημερινη αμερικανικη κοινωνια στην οποια ζουν. Ισως με μικροτερη διαρκεια και περισσοτερη εμφαση στο "παρον" αντι για το παρελθον του Βασιλια Μαϊμου, να ηταν καλυτερα.

 

Για τους φανατικους του Τζακι Τσαν και της σχολης οπου εχει ανοιξει (στον κινηματογραφο), για τους οπαδους του σοβαρου και ταλαντουχου Τζετ Λι και τους λατρεις των μυθων, η ταινια θα φλερταρει πολυ με την μετριοτητα, μακρια απο τα αριστουργηματα του ειδους, λαμβανοντας 6/10, επισης μακρια απο το 7,3/10 του IMDb.

 

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

Ένα θα πω:

 

Οι φίλοι των splatters αλλά και όσοι αρέσκονται στο στυλ του Cloverfield και του Blair Witch Project Π-Ρ-Ε-Π-Ε-Ι να δουν το [REC].

 

Μετά το A L' Interieur, το El Orfanato (το οποίο βέβαια αν και τρόμου, δεν ανήκει στα splatter), το [REC] με έπεισε απόλυτα πλέον ότι οι πραγματικά καλές ταινίες τρόμου (ανεξαρτήτως...υποκατηγορίας) είναι οι εκτός Hollywood.

 

Και μετά από πατάτες τεραστίου μεγέθους όπως The Eye και One Missed Call, το αμερικάνικο horror αρχίζει να μου φαίνεται κωμωδία...

 

Δείτε το REC!!!!!

 

:lol: :lol: :lol:

 

Εδω χεστηκε πολυς κοσμος παντως...ειχαμε χωσει και εναν κατω απο το κρεββατι και εκει που επαιζε το τρειλερ... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αληθεια, δεν εχω αξιωθει να δω το L.A. Confidential ακομα (και εχει περασει μια δεκαετια απο τοτε που βγηκε). Θα το δω για να μπορεσω να απαντησω συγκεκριμενα σε αυτο που ανεφερες.

 

Ο Dr House μαλλον επεσε θυμα της βιομηχανιας και προτιμησε να κρατησει το τοσο δουλεμενο "προφιλ" του στην τηλεοπτικη του σειρα. Ειναι μεγαλο κριμα, γιατι ο Λορι εχει απιστευτο ταλεντο. Ισως στο μελλον καταφερει να "απεγκλωβιστει".

 

Α! Αληθως ο Κυριος ;)

 

Σαν να βλεπεις τον House με κοστουμι μπατσου θα ελεγα :p

Link to comment
Share on other sites

ειδα tsotsi και eastern promises.

βαζω και στα 2 ενα 7/10.

στο tsotsi με χαλασε λιγο η μουγγη σκηνοθεσια.κατα τα αλλα ειχε σασπενς,αξιολογες ερμηνειες απο νεαρους κυριως ηθοποιους,ωραια μουσικη επενδυση (αφρικανικο hip-hop) και πολυ ανθρωπινη φωτογραφια.

διαβαστε μια σαφως πιο επαγγελματικη αποψη: http://www.cinemascope.gr/movies/2005/tsotsi.shtml?b3note=tsotsi

 

στο eastern promises με χαλασε το αποτομο τελος του.σκηνοθεσια,mortensen,το λονδινο,οι αρκετες σκηνες βιας,η απεικονιση της ολης μαφιοζικης καταστασης ηταν ολα αψογα.βασικα περιμενα η ταινια να επικεντρωθει περισσοτερο στη ζωη της 14χρονης ρωσιδας πορνης.ετσι για να αποκτησει περισσοτερο συναισθημα.αλλα και χωρις αυτο ηταν πολυ καλη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

"Η Anna (Naomi Watts) προσπαθεί να βρει τι κρύβεται πίσω από το θάνατο μιας Ρωσίδας στη γέννα. Με μόνα στοιχεία το ημερολόγιο της άτυχης νέας και ένα κουτί σπίρτα οδηγείται στα πλοκάμια της ρωσικής μαφίας και στον Nikolai (Viggo Mortensen) το νεότερο μέλος της οργάνωσης."

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

10,000 BC (2008)

 

Ενας νεαρος ερωτευμενος κυνηγος, μετατρεπεται απο θυμα σε θυτη οταν καβαλαρηδες αλλης φυλης απαγαγουν την καλη του αλλα και το μισο χωριο. Συμμαχια με αλλες φυλες του βορρα, σε μια αρχεγονη οδυσσεια με προορισμο το "Βουνο των Θεων".

 

Ο Ronald Emmerich, μετα το "Independence Day" & το "Day After Tomorrow", επιστρεφει στην μεγαλη οθονη με την νεα του δημιουργια. Ο Γερμανος σκηνοθετης μας μεταφερει σε προϊστορικους χρονους και σε μια ιστορια αγαπης που θα μπορουσε να βρει αντικρυσμα στην συγχρονη κοινωνια.

 

Πρεπει να ομολογησω πως η ταινια αυτη ειναι ενα παραμυθι και ως τετοιο θα την παρουσιασω. Η σκηνοθεσια ειναι αρκετα καλη, με εμφαση στα προσωπα και τις διαφορες "ηρωικες" καταστασεις παρα στις ερμηνειες των ηθοποιων. Μεγιστο μειονεκτημα ειναι πως η πρωτευουσα φυλη (αυτη που ανηκει ο ηρωας μας) μιλαει.. Αγγλικα, και μαλιστα με σπαστη προφορα. Αν ξεπερασουμε αυτο το ατοπημα, και ξεκολλησουμε και απο τα υπολοιπα ιστορικα λαθη (Αρκτικη - Αφρικη σε λιγες ημερες? φυλη του παγωμενου Νοτου προσαρμοζεται μια χαρα στο Αφρικανικο καυσωνα κτλ), θα δουμε λιτα και καλαισθητα εφε με ικανοποιητικη ηχοληψια αλλα και εφε ηχου. Η σκηνογραφια ειναι εποχης ενω τα κουστουμια, που συμπνεουν με τα ραστα μαλλια ,ανηκουν λιγο στο τομεα του ατοπηματος. Οι διαλογοι ειναι περα κριτικης και δεν προσθετουν καθολου στην συνολικη εικονα του εργου. Το σεναριο μπαζει απο αρκετα μερη, αλλα σαν παραμυθι ειναι ικανοποιητικο - σαν ταινια ειναι ασημαντο.

 

Δεν θα δουμε "βαρ βαρ" και "ουγκα ουγκ" αλλα ουτε και οσκαρικες ερμηνειες. Ο πρωταγωνιστης D'Leh, Steven Strait, θα πεισει στον τομεα του εφηβου που βρισκει την μοιρα του και πολεμα για τον μεγαλο ερωτα. Η ομορφη Evolet, Camilla Belle, ομορφαινει το καδρο με τα πανεμορφα ματια της ενω ο Affif Ben Badra θα πεισει ως ο κακος πολεμαρχος της ιστοριας που μαγευεται απο την κοπελια του ηρωα (αφου ομως την εχει απαγαγει! ο ρομαντισμος ελειπε και σε εκεινη την εποχη..).

 

Ξεχωρισε, κατα την ταπεινη μου γνωμη, ο Cliff Curtis στον ρολο του Tic Tic. Κολλητος φιλος του πατερα του ηρωα, γεματος σοφια οδηγει τον νεαρο στο μονοπατι της μοιρας του. Ενδοξη και περηφανη η ερμηνεια του, θα πεισει και θα ακουμπησει το κοινο στην τελευταια του σκηνη (εστω και αν ειναι χιλιοειδωμενη).

 

Μια υπερπαραγωγη των 140εκ. δολαριων, γυρισμενη στην Αφρικη και την Νεα Ζηλανδια (καποιες ληψεις θυμιζουν "Αρχοντα των Δακτυλιδιων"), με την αφηγηση του υπερτατου Omar Sharif και με ενα τελος που θα θυμισει την πανεξυπνη κινηση του Λεωνιδα ("300") εναντι του Ξερξη - βασιλια/θεου.

 

Μην περιμενετε δεινοσαυρους ή ταινια στο στυλ του Jurassic Park. Θα δειτε μαμουθ (σε ικανοποιητικη απεικονιση) και υπερμεγεθεις κοτες, ενω στοιβαρη εμφανιση κανει μια μεγαλη τιγρη.

 

Με παρεα ή χωρις, ο χρονος θα περασει ομορφα σε ενα γλυκο παραμυθι που σιγουρα "εξαπατησε" πολλους που περιμεναν μια ωμη σφαγη σε παρελθοντικο χρονο (κατι παρομοιο με το Apocalypto του Mel Gibson). 6/10 απο μενα, λιγο πιο πανω απο την μετριοτητα, και 4,8/10 απο το IMDb.

 

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

Η Camilla Belle λέει τίποτα από πλευράς υποκριτικής; Όχι τίποτα άλλο, αλλά την συμπαθώ ιδιαίτερα... :love: :wink:

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Η Camilla Belle λέει τίποτα από πλευράς υποκριτικής; Όχι τίποτα άλλο, αλλά την συμπαθώ ιδιαίτερα... :love: :wink:

 

Δεν προλαβαινει ειναι η αληθεια.. Εχει καποιες ρομαντικες σκηνες με τον καλο της αλλα στην υπολοιπη ταινια τραβιεται απο δω και απο κει οντας απαχθησα και σκλαβα.. Παντως σιγουρα προσθετει στην ταινια.

 

Εχεις να προτεινεις καμμια σοβαροτερη ταινια της? Ομολογω οτι μου κεντρισε το ενδιαφερον.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

Δεν προλαβαινει ειναι η αληθεια.. Εχει καποιες ρομαντικες σκηνες με τον καλο της αλλα στην υπολοιπη ταινια τραβιεται απο δω και απο κει οντας απαχθησα και σκλαβα.. Παντως σιγουρα προσθετει στην ταινια.

 

Εχεις να προτεινεις καμμια σοβαροτερη ταινια της? Ομολογω οτι μου κεντρισε το ενδιαφερον.

 

Την πρωτοείδα στο "When A Stranger Calls" όπου ήταν συμπαθητική και χωρίς υπερβολές στην ερμηνεία της. Πάντως στο "The Quiet" την βρήκα το λιγότερο πολύ καλή.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Την πρωτοείδα στο "When A Stranger Calls" όπου ήταν συμπαθητική και χωρίς υπερβολές στην ερμηνεία της. Πάντως στο "The Quiet" την βρήκα το λιγότερο πολύ καλή.

 

Οποια βρω πρωτη τοτε ;) merci!

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

Οποια βρω πρωτη τοτε ;) merci!

 

Υπόψην ότι το When A Stranger Calls είναι ταινιούλα της πλάκας, αλλά βλέπεται άνετα (νομίζω :p).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Ένα θα πω:

 

Οι φίλοι των splatters αλλά και όσοι αρέσκονται στο στυλ του Cloverfield και του Blair Witch Project Π-Ρ-Ε-Π-Ε-Ι να δουν το [REC].

 

Μετά το A L' Interieur, το El Orfanato (το οποίο βέβαια αν και τρόμου, δεν ανήκει στα splatter), το [REC] με έπεισε απόλυτα πλέον ότι οι πραγματικά καλές ταινίες τρόμου (ανεξαρτήτως...υποκατηγορίας) είναι οι εκτός Hollywood.

 

Και μετά από πατάτες τεραστίου μεγέθους όπως The Eye και One Missed Call, το αμερικάνικο horror αρχίζει να μου φαίνεται κωμωδία...

 

Δείτε το REC!!!!!

 

to A L Interieur το εχεις βρει σε καλη αναλυση?απο οσο εψαξα δεν το βρηκα..

 

edit: πιστευω πως το βρηκα :)

Link to comment
Share on other sites

In the Name of the King (2007)

 

Ο αγρότης, ονόματι Αγρότης (Farmer), δοκιμάζεται σε έναν αγώνα να σώσει την γυναίκα του και να εκδικηθεί τον θάνατο του υιού του από τους άγριους Krugs, οι οποίοι ελέγχονται από τον μάγο Gallian.

 

Ο σκηνοθέτης Uwe Boll μετακομίζει στον Καναδα μαζί με τα 60 εκ. δολλαρια της παραγωγής και δημιούργει μία ταινία για.. παιδιά? Ούτε και για αυτά. Η σκηνοθεσία είναι πραγματικά παιδική με παρά πολλές απότομες αλλαγές σκηνών, αδικαιολόγητες σκηνές και κακές γωνιές λήψεως. Οι διαλογοι είναι παρά πολύ απλοποιημένοι και δύσκολοι στην ακοή (sic) ενώ η συνεχής μουσική συνοδεία των σκηνών από την ορχήστρα κλασσικης μουσικής γίνεται γρήγορα, ιδιαιτέρως κουραστική.

 

Ξεχωρίζουν τα οπτικά εφέ τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι αληθοφανή, ενδιαφέροντα, ακόμα και πρωτότυπα (στην μειοψηφία τους). Η ηχοληψία είναι αριστουργηματική δίνοντας στον θεατή την ευκαιρία να ακούσει ακόμα και το χαλινάρι από το άλογο στο βάθος της σκηνής η τους ψιθύρους των κομπάρσων (θα χρειαστεί ένα 6καναλο σύστημα για αυτό).

 

Η διάρκεια της ταινίας, κοντά στις 2 ώρες, είναι πραγματικά ανυπέρβλητο εμπόδιο για κάποιον που θα θελήσει να δει την ταινία, χωρίς να κάνει κάτι άλλο ταυτόχρονα. Η πραγματικότητα είναι πως το σενάριο βασίζεται σε μία καλή ιστορία. Αυτή την ιστορία όμως, αποτυγχάνει ο σεναριογράφος (και ο σκηνοθέτης κατ'επέκταση) να την μεταβιβάσουν στην μεγάλη οθόνη.

 

Ερμηνείες δεν θα ξεχωρίσουν, εκτός ίσως του Μatthew Lillard στον ρόλο του Duke Fallow - κακομαθημένου βασιλικού που επιθύμει να λάβει το στέμμα με κάθε κόστος. Ήταν διασκεδαστικός ενώ έπεισε στο "μεθυσμένο" και "ηλίθιο" κομμάτι του ρόλου του.

 

Ο πρωταγωνιστής Jason Statham σε έναν ρόλο που σίγουρα δεν του ταιριάζει. Ο ρόλος του χωρικού, με την χαρούμενη οικογένεια, που τραβιέται στο "δράμα" και επιδεικνύει τις πολεμικές του ικανότητες, θυμίζει παρόμοιες ταινίες που έχει γυρίσει επί μοντέρνου background.

 

Ο Burt Reynolds στον ρόλο του Βασιλιά, θα πείσει κατά το ήμισυ. Έχει κάποιες καλές στιγμές αλλά μέχρι εκεί.

 

Ο Ray Liotta στον ρόλο του κάκου μάγου είναι δυστυχώς αστείος. Η κάκιστη ενδυματικη επιλογή δεν βοηθάει στον ήδη άχαρο ρόλο του. Έχει και αυτός κάποιους καλούς μονόλογους αλλά αυτή η ταινία θα αποτέλει μία μαύρη γραμμή στο "ρεπερτόριό" του.

 

Ο Γκιμλι του Άρχοντα των Δακτυλιδίων, ο Ουαλος John Rhys-Davies συμμετέχει στην ταινία στον ρόλο του Merick. Καλή ερμηνεία αλλά δεν θα πείσει σαν "καλός" και "ψαγμένος" μάγος.

 

Το κάδρο ομορφαίνουν η σεξυ (πολύ όμως?) Kristanna Loken από τον "Εξολοθρευτή 3" και η πανέμορφη και γλυκιά Claire Forlani από το CSY: NY.

 

Ξεχωρίζει η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Leelee Sobieski στον ρόλο της κόρης του καλού μάγου και προδομένης ερωμένης του κάκου μάγου. Έχει κάποιες όμορφες στιγμές αλλά είναι παρά πολύ μακριά από τις υπέροχες ερμηνείες που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν.

 

Λοιπόν, μία μίξη Άρχοντα των Δακτυλιδίων (καθώς έχουμε τα τηλεκατευθυνόμενα Ουρουκ Χαι και Ορκς), λίγο από τα κλασσικα κινέζικα έργα με τους αναβάτες δενδρών (η πρώτη μεγάλη μάχη είναι ένα μεγάλο αστείο..) και πολύ από τις αντίστοιχες ταινίες του παρελθόντος σε ένα τελικό μείγμα που δυσκολεύεται να βγει από το χωνί και δυσκολεύει τους θεατές του ακόμα περισσότερο.

 

Οι φίλοι του βιντεογκέιμ «Dungeon Siege» ίσως μπουν στην τρελή σκέψη να δουν αυτή την ταινία, καθώς το σενάριο της είναι βασισμένο σε αυτό. Για τους υπόλοιπους, σίγουρα δεν πρέπει να το δείτε μόνοι. Παρέα, μπυρα και ελαφριά καρδία για μία ταινία που δεν θα ανέβει πάνω από το 4/10 κοντά με το 3,8/10 του ΙMDb και τους 10 μόλις χιλιάδες χρηστές που μπήκαν στο κόπο να ψηφίσουν.

 

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Στα πλαισια συνεργασιας με το CinemaScope.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

The Eye

Γιαπ, την Αμερικανια με το Τζεσικακι. Καλουτσικο για να περασει η ωρα, ειχε μερικες καλες σκηνες αλλα για πειτε οσοι εχετε δει το original, αξιζει να το δω κι αυτο; Ειναι καμια σκαλα ανωτερο;:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

to A L Interieur το εχεις βρει σε καλη αναλυση?απο οσο εψαξα δεν το βρηκα..

 

edit: πιστευω πως το βρηκα :)

 

Sorry, τώρα είδα το μην. σου :p

 

Τελικά το είδες; Πώς σου φάνηκε;;

Αν σου άρεσε δες οπωσδήποτε και τα [REC] και Haute Tension

 

UPDATE

 

Μόλις είδα το Shutter με τον Joshua Jackson.

 

Καλά, ήξερα ότι είναι από τους δημιουργούς του Ring και του Grudge, αλλά δεν περίμενα να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το Ring και το Grudge μαζί!! Tα μόνα στοιχεία που αλλάζουν είναι ότι αντί για βιντεοκασέτα είναι φωτογραφίες και ότι υπάρχει και μια ψιλοανατροπή στο τέλος, για όσους δεν έχουν δει ΠΟΤΕ θρίλερ (με λίγα λόγια, αν έχετε δει 1-2 θρίλερ θα ξέρετε πως θα καταλήξει το όλο έργο στα πρώτα 10 λεπτά.

 

Και να πεις ότι ήταν και τίποτα το αξιόλογο... Ούτε στο μισό του πρώτου Grudge δε φτάνει (και το Grudge ήταν μέτριο από μόνο του). Καλά για το Ring δεν το συζητάω... πέρασε και δεν ακούμπησε...

 

Κρίμα...

 

5/10

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

The Eye

Γιαπ, την Αμερικανια με το Τζεσικακι. Καλουτσικο για να περασει η ωρα, ειχε μερικες καλες σκηνες αλλα για πειτε οσοι εχετε δει το original, αξιζει να το δω κι αυτο; Ειναι καμια σκαλα ανωτερο;:confused:

tha sou to po oso pio apla mporo:) EINAI KARAKLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASHS ANOTHERO apo auto to EKTROMA pou legetai eye kai einai mia sketh amerikania kai tipota alo.Me mia jessica alba na PEZEI ATHLIA kai to story na mpazei apo pantou.Sta shn baso kano 2 skhnes pou tan kapos scary,alla parola auta tzifos to ergo.Gia na mh miliso kai gia to telos.apla des to telos tou giaponezikou kai tha...<tyflotheis> kai su:cry::lol::
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

Ότι και να 'ναι η ταινία, μόνο και μόνο που πάιζει η Alba, από μένα έχει +1 βαθμό... :wink: :happy:

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Sorry, τώρα είδα το μην. σου :p

 

Τελικά το είδες; Πώς σου φάνηκε;;

Αν σου άρεσε δες οπωσδήποτε και τα [REC] και Haute Tension

 

 

δεν το εχω δει ακομα,αλλα συντομα!ειδα καποιες αλλες που τις ειχα στο προγραμμα,καινουριες..

το REC το ειχα δει,εχω κανει και post εδω στις πιο πισω σελιδες, μου αρεσε πολυ :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είδα από σπόντα το Be Kind Rewind (του Michel Gondry που χει σκηνοθετήσει κ την "Αιώνια Λιακάδα...", με Jack Black, Mos Def ). Κωμωδία, με δυο τυπους που σβήνουν καταλάθος τις βιντεοκασέτες στο βιντεοκλαμπ που δουλεύει ο ένας απ αυτούς (κ ενώ ο ιδιοκτήτης απουσιάζει) και αναγκάζονται να γυρίσουν τις ταινίες μόνοι τους, αρχικά για να ικανοποιήσουν μια λίγο "πειραγμένη" φανατική πελάτισα του μαγαζιού (το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει πάνω από 8 πελάτες σύνολο), αλλα στη συνέχεια για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη περιέργεια των πελατών που ζητούν όλο κ περισσότερες "χειροποίητες" διασκευές γνωστών ταινιών.

 

Δε θά λεγα ότι είναι άλλη μια σαχλοκωμωδία : καταρχάς είναι αρκετά πρωτότυπη ενώ έχει και μια "ρομαντική" οπτική πάνω στο θέμα. Μάλιστα, έχει και ένα όμορφο φινάλε.

 

-Από γέλιο δεν είναι και τοπ, αν και έχει κάποιες αστείες στιγμές.

-Από ηθοποιία είναι οκ σε γενικές γραμμές: ο Τζακ Μπλακ πολύ καλός, ο Mos Def κάπως χλιαρός, ο κακομοίρης ο Danny Glover φαινόταν να ζορίζεται, σα να μην του βγαινε η φωνή, η κοπελίτσα που συμπρωταγωνιστούσε συμπαθητική, ενω ευχάριστη κ η παρουσία της Mia Farrow.

-Σκηνοθεσία, μουσική μια χαρα

 

Νομίζω ότι σαν γενική σύλληψη αξίζει και γι αυτό θα μπορούσαν να έχουν επενδύσει πιο πολύ στην ουσία της (πχ θα μπορούσαν να χουν εμβαθύνει πιο πολύ στους χαρακτήρες, κόβοντας κάποια βαρετά και μη ρεαλιστικά κομμάτια στην αρχή - εκει που "μαγνιτίζεται" ο τυπάς - όπου btw τα εφέ δεν ήταν κ ό,τι καλύτερο). Δηλαδή, με λίγα λόγια αν η ταινία προσπαθούσε λιγότερο να περάσει σαν κωμωδία (καλα η φάτσα του Τζακ Μπλακ δε θα βοηθουσε σε κατι τετοιο, ο τύπος σε κανει κ γελάς ακόμα κ όταν κάθεται ακούνητος) και επέμενε περισσότερο στο νόημα (η χαρά της ομαδικής δημιουργίας κ του αυτοσχεδιασμού, ο νοσταλγικός χαρακτήρας, η αναγκη μιας γειτονιάς να αποκτήσει ταυτότητα) θα μπορούσε να είναι μια όμορφη ταινία. Επειδή όμως και η γιαγιά μου αν είχε ροδάκια θα ήταν πατίνι, βάζω ένα 6,5 για τις καλές της προθέσεις (το imdb έχει 7.1)

 

Α! άμα τη δείτε, πηγαίντε και μια βόλτα από το σάιτ της ταινίας, έχουν κάνει πολύ καλή και πρωτότυπη δουλειά...(http://www.bekindmovie.com --θα "πιασετε το νόημα" καλύτερα αν πρώτα έχετε δει την ταινία)

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες μέρες είδα το "What happens in Vegas" και μου άρεσε πάρα πολύ!Πολύ ευχάριστη ταινία κ η ώρα πέρασε πολύ γρήρορα!Και ο Ashton Kutcher και η Cameron Diaz παίζουν απίστευτα!
Link to comment
Share on other sites

Shutter (2008)

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι ανακαλύπτει τρομακτικά "φωτογραφικά αποτυπώματα" φαντασμάτων τα όποια άρχισαν να παρουσιάζονται έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα. Φοβούμενοι ότι τα 2 γεγονότα συνδέονται, θα αναμειχθούν σε μία τραγική ιστορία ανακαλύπτοντας πως κάποια πράγματα είναι καλύτερο να μείνουν ανεξιχνίαστα.

 

* Η ταινία αποτελεί το αμερικάνικο ριμέικ της ομώνυμης ταϊλανδέζικης ταινίας του 2004, που ήταν η πιο εμπορική ταινία της χρονιάς για την Ταϊλάνδη.

* Στις ΗΠΑ δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή για τους κριτικούς κινηματογράφου πριν την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες.

* Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

* Αυτή είναι η 4η μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί ο Ιάπωνας Masayuki Ochiai και η πρώτη του αγγλόφωνη.

* Στην παραγωγή της ταινίας βρίσκονται άνθρωποι υπεύθυνοι για τη δημιουργία φιλμ όπως τα «Ring, The» και «Η Κατάρα».

 

Τα παραπάνω στοιχεία τα παραθέτω για να σας δείξω πως αυτή η ταινία είχε όλες τις προϋποθέσεις να καταλήξει κάτι το ποιοτικά ανώτερο από τις αντίστοιχες του είδους και να μας θυμίσει τις κλασσικές Ιαπωνικές. Αμ δε!

 

Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης θαμπώθηκε από τα φώτα του Χόλυγουντ και προτίμησε την ευκολία της Αμερικανικής λεωφόρου. Δεν κατάφερε ούτε μία στιγμή να γίνει απρόβλεπτος, αντιγράφοντας σε αδικαιολόγητα μεγάλο βαθμό τις προαναφερόμενες ταινίες αλλάζοντας απλά κάποιες λεπτομέρειες (αντί για φάρο, έχουμε ένα σπίτι κτλ). Οι αλλαγές των σκηνών είναι μεν ομαλές και δυνατές εκεί που χρειάζεται αλλά όχι τόσο ώστε να ικανοποιήσουν τους φανατικούς φίλους των θρίλερ. Η φωτογραφία ήταν καλή παρουσιάζοντας ένα πανέμορφο Τόκιο (όπως και είναι άλλωστε) ενώ δεν απογοήτευσε στις δύσκολες στιγμές (πχ στην στιγμή εντός του στούντιο, οπού σβήνουν τα φώτα και αναβοσβήνει το δυνατό φλας της φωτογραφικής). Η σκηνογραφία άψογη, τόσο στις κλειστοφοβικές σκηνές (πχ θάλαμος εμφάνισης φωτογραφιών, στούντιο, σπίτι) όσο και στις πανοραμικές της πόλης. Οι διάλογοι ήταν μεν σοβαροί, αλλά και αυτοί πήραν την κατηφόρα μαζί με την σκηνοθεσία/σενάριο.

 

Ξεπερνώντας την προβλεψιμότητα της ταινίας, θα συναντήσουμε κάποιες όμορφες στην μειοψηφία σκηνές ενώ θα κουραστούμε από τα κλισέ (sic) που μας προβάλει συνεχώς και αδιάκοπα ο σκηνοθέτης.

 

Από άποψη ερμηνειών δεν θα συναντήσουμε κάτι το οσκαρικο η έστω κάτι το αξιόλογο. Ο Joshua Jackson στον ρόλο του φωτογράφου - συζύγου, δεν θα ξαφνιάσει καθώς, θυμίζει τις "νεανικές" του ερμηνείες. Ίσως δεν θα ξεφύγει και πότε από αυτά τα όρια. Ο John Hensley (ο κακομαθημένος υιός στο Nip/Tuck) είναι ενοχλητικός. Και για αυτό ίσως είναι πετυχημένες οι ερμηνείες του σε τέτοιους ρόλους. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει καθόλου ώστε να γίνει αντιπαθητικός, και βγάζει εις πέρας έναν εύκολο ρόλο. Η Megumi Okina κρατάει το μικρό όνομά της και τον χαρίζει στον χαρακτήρα της. Η τραγική φιγούρα της ιστορίας, δεν θα υποπέσει στις εύκολες ερμηνείες του "τρομακτικού προσώπου". Αντιθέτως θα αναστατώσει με την γαλήνια φιγούρα της τόσο στον κινησιολογικό τομέα όσο και στον τομέα της καθαρής υποκριτικής. Θα πείσει τόσο στον έρωτα όσο και στο "άρρωστο" κομμάτι της ζωής της.

 

Η Rachael Taylor (η εταίρα όμορφη στο "Transformers") στον ρόλο της γυναίκας φωτογράφου, κρατάει την ταινία μοναχή. Δεν είναι η απίστευτη ομορφιά της που γεμίζει κάθε κάδρο, αλλά η δυνατή ερμηνεία της καθώς θα δώσει μαθήματα τρομοκρατίας, φόβου, ανησυχίας, αδυναμίας, πείσματος, εγωισμού και δυνατού χαρακτήρα. Η μεταμόρφωση από μία κοπέλα που ζει στην άγνοια για τον άνδρα της, μέχρι την τελική σκηνή είναι μεν ολίγον ανώμαλη (λόγω ατυχών σκηνών) αλλά είναι όσο πειστική χρειάζεται.

 

Γενικά, πρόκειται για μία ακόμα από τα ίδια με διαφορετικό πιάτο και πλαστικά μαχαιροπήρουνα. Θα σας ανοίξει την όρεξη με τις όμορφες Γιαπωνέζες, θα σας χορτάσει με φωτογραφίες και θα σας λιγώσει με την κακή σκηνοθεσία η οποία δυστυχώς είναι πλήρως αμερικανοποιημένη.

 

Για παρέα, σίγουρα, με μπύρες και φαγητό (άφοβα!) και φωτογραφικά φετίχ (αυτή η καταραμένη Leica είναι τόσο όμορφη..), όχι παραπάνω από την βάση 5/10 καθώς δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει στο ελάχιστο, σχεδόν σύμφωνη με το 4,7/10 του IMDb.

 

Στα πλαίσια συνεργασίας με το Cinemascope.

 

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Dream big and dare to fail..
Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση:

 

Όταν το imdb είχε κάνει αλλαγή (και έγινε ακόμη πιο user unfriendly από πριν), στις ρυθμίσεις του account μου το είχα βάλει να κρατάει την παλιά μορφή, και όλα ήταν καλά.

Εδώ και λίγες μέρες όμως μου το βγάζει μόνο με τη νέα και δε φαίνεται να μπορώ να βρω πουθενά τις ρυθμίσεις για την παλιά μορφή.

Έχει κανείς καμιά λύση;

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...