Jump to content

Συστατική επιστολή

Diamon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

"Φρόντισε να γράψεις και ένα καλό GMAT και θα είσαι μια χαρά...."

Ευχαριστω CarpeNoctum για τις συμβουλες..αλλα στα πανεπιστημια που εχω δει μεχρι στιγμης δεν μου ζητανε ολα gmat παρα μονο ελαχιστα απο αυτα...

IPHONE 4 The Ultimate

εστειλες μονο μια συστατικη απο τον αλλον καθηγητη ή πηγες και βρηκες αλλον καθηγητη και σου εδωσε?

Αναγκαστικά θα πήρε από άλλον. Αν σου ζητάνε δύο πρέπει υποχρεωτικά να στείλεις δύο. Οπότε αν είδε ότι η μια δεν ήταν καλή θα ζήτησε από αλλού. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Καλή σας μέρα. Επειδή το θέμα με απασχολεί πάρα πολύ έχω να κάνω μία ερώτηση: υπάρχουν κάπου υποδείγματα συστατικών επιστολών, ή έστω αν έχει κάποιος κρατημένη καμία να την αντιγράψει εδώ? Ζήτησα συστατική από έναν καθηγητή μου (κολλητάρι) και μου είπε να γράψω μία μόνος μου και να του την πάω να την υπογράψει. Το θέμα είναι λοιπόν τι γράφουν και πώς το γράφουν?

Σβέλτα παιδιά, η Ιταλία περιμένει!!! :p

:shifty:

Sorry αν γίνομαι περίεργος αλλά νομίζω ότι είναι υποχρέωση του καθηγητή να έχει ένα υπόδειγμα συστατικής επιστολής που θα χρησιμοποιεί για όλους τους φοιτητές που του ζητούν. Αυτό το "γράφτην μόνος σου και έλα να την υπογράψω" μου φέρνει κάτι σε χώσιμο... Το να την συμπληρώσετε μαζί πάνω στο υπόδειγμα που διαθέτει ο ίδιος είναι ΟΚ (δεδομένης της γνωριμίας σας), αλλά το να του την πας έτοιμη για να την υπογράψει είναι λίγο παράξενο...

Δεν υπονοώ κάτι, αλλά μου φαίνεται περίεργο που ένας καθηγητής δεν έχει υπόδειγμα συστατικής επιστολής. Παρά τη φιλική σχέση που μπορεί να έχετε αναπτύξει, οι τυπικές υποχρεώσεις διδάσκοντα και φοιτητή δεν αναιρούνται.

Απλά ο καθηγητής μου με εμπιστεύτηκε να γράψω εγώ ένα κείμενο, με δεδομένη την πιο στενή μας σχέση και την επίδοσή μου στα μαθήματά του (στον ίδιον πήρα και πτυχιακή). Δεν ξέρω αν έχει ή όχι υπόδειγμα συστατικής.

Και να ξεκαθαρίσω και κάτι για να μην παρεξηγηθώ: οι επιδόσεις μου και ο χαρακτήρας μου ήταν αυτά που τον έκαναν να με ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και να αναπτυχθεί και μια πιο «φιλική» σχέση και όχι το αντίστροφο.

Edit: Μας «έφτιαξα» πάλι: Υπόδειγμα Συστατικής Επιστολής

Με τις υγείες σας. ;)

:shifty:

Αρχικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σχετικά με το Proficiency ακόμα και πρόσφατο να είναι δεν το δέχονται τα καλά πανεπιστήμια. Ενδεικτικά θα αναφέρω αυτά που έκανα αίτηση εγώ τα οποία για τον τομέα τον δικό μου είναι τα καλυτερα στην Αγγλία (εκτός από Oxford, Cambridge): LSE, King's College London, Aberystwyth, Edinbrugh, Essex, Warwick, UCL. Αυτά τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν δέχονται το Proficiency. Αυτά που μπορεί να το δέχονται πάντως δεν αγνωρίζουν διαφορά ανάμεσα στο Proficiency του Cambridge και σ'αυτό του Michigan. (Αποδεδειγμένα)

έκανες αίτηση στο lse?

με τι βαθμό τέλειωσες το πτυχίο και τι μέσο έχεις για να έχεις έστω κάποιες πιθανότητες για να γίνεις δεκτός εκεί?

ήξερα ένα παιδί που τέλειωσς ασσοε με πτυχίο 9,2 και όλα τα απαραίτητα για να γίνει δεκτός στο lse-μιάς και μόνο εκεί ήθελε να πάει-για ακαδημαική καριέρα, και όταν έκανε αίτηση του ζήτησαν recommendations απο κάποιον καθηγητή που είχε άμεση σχέση με το lse στην ελλάδα και αφού δεν είχε πρόσβαση σε αυτόν τον άνθρωπο,βρήκε κάπου στο κολωνάκι ένα κέντρο ελευθέρων σπουδών και αφού του εξήγησαν την διαδικασία για το πώς γίνεσαι δεκτός εκεί,του ζήτησαν μίζα.

αφού έδωσε λοιπόν ένα σεβαστό ποσό τότε έγινε δεκτός εκεί και μάλιστα παρακολούθησε και κάποια προπαρασκευαστικά μαθήματα το καλοκαίρι με την αιτιολογία ότι δεν ήταν επαρκής η φοίτηση στην σχολή της ελλάδας και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του lse.

εννοείται ότι πλήρωσε τα μαθήματα και έδωσε και κάποιες υποτιπώσεις εξετάσεις.

δηλαδή αυτό που θέλω να πώ,και πιστεύω οτι ισχύει για να πάς στο lse εκτός απο τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε θέλει και μεγάλο βύσμα.

όλα αυτά που λέω βέβαια πριν κάτι χρονάκια.τώρα δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση.

Sorry αν γίνομαι περίεργος αλλά νομίζω ότι είναι υποχρέωση του καθηγητή να έχει ένα υπόδειγμα συστατικής επιστολής που θα χρησιμοποιεί για όλους τους φοιτητές που του ζητούν. Αυτό το "γράφτην μόνος σου και έλα να την υπογράψω" μου φέρνει κάτι σε χώσιμο... Το να την συμπληρώσετε μαζί πάνω στο υπόδειγμα που διαθέτει ο ίδιος είναι ΟΚ (δεδομένης της γνωριμίας σας), αλλά το να του την πας έτοιμη για να την υπογράψει είναι λίγο παράξενο...

Δεν υπονοώ κάτι, αλλά μου φαίνεται περίεργο που ένας καθηγητής δεν έχει υπόδειγμα συστατικής επιστολής. Παρά τη φιλική σχέση που μπορεί να έχετε αναπτύξει, οι τυπικές υποχρεώσεις διδάσκοντα και φοιτητή δεν αναιρούνται.

Και όμως αυτό συμβαίνει. Κανονικά είναι ενάντια στους κανονισμούς όμως. Υποδείγματα σαν αυτό μου έδειξε ο φίλος kotetsi υπάρχουν αλλά και πάλι είναι κάτι πολύ γενικό. Τα στάνταρ που πρέπει να γράφουν είναι από που σε ξέρουν, αν ήσουν καλός, αν ξεχώρισες, και τι χαρακτήρα έχεις και αν σε προτείνουν (και με τι σθένος). Απο κει και πέρα αυτοσχεδιάζουν. Εγώ απλά θα αναφέρω ότι είχα μια συστατική 1 σελίδα και άλλη μια η οποία ήταν 2 σελίδες γεμάτες.

έκανες αίτηση στο lse?

με τι βαθμό τέλειωσες το πτυχίο και τι μέσο έχεις για να έχεις έστω κάποιες πιθανότητες για να γίνεις δεκτός εκεί?

ήξερα ένα παιδί που τέλειωσς ασσοε με πτυχίο 9,2 και όλα τα απαραίτητα για να γίνει δεκτός στο lse-μιάς και μόνο εκεί ήθελε να πάει-για ακαδημαική καριέρα, και όταν έκανε αίτηση του ζήτησαν recommendations απο κάποιον καθηγητή που είχε άμεση σχέση με το lse στην ελλάδα και αφού δεν είχε πρόσβαση σε αυτόν τον άνθρωπο,βρήκε κάπου στο κολωνάκι ένα κέντρο ελευθέρων σπουδών και αφού του εξήγησαν την διαδικασία για το πώς γίνεσαι δεκτός εκεί,του ζήτησαν μίζα.

αφού έδωσε λοιπόν ένα σεβαστό ποσό τότε έγινε δεκτός εκεί και μάλιστα παρακολούθησε και κάποια προπαρασκευαστικά μαθήματα το καλοκαίρι με την αιτιολογία ότι δεν ήταν επαρκής η φοίτηση στην σχολή της ελλάδας και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του lse.

εννοείται ότι πλήρωσε τα μαθήματα και έδωσε και κάποιες υποτιπώσεις εξετάσεις.

δηλαδή αυτό που θέλω να πώ,και πιστεύω οτι ισχύει για να πάς στο lse εκτός απο τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε θέλει και μεγάλο βύσμα.

όλα αυτά που λέω βέβαια πριν κάτι χρονάκια.τώρα δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση

Ναι έκανα αίτηση στο LSE σε δύο προγράμματα. MSc in International Relations & MSc in European Politics and Governance. Είχα βαθμό πτυχίου 7.66 και με πήραν στο δεύτερο. Αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς το πρώτο πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο να σε πάρουν. Βέβαια με ενα 8 θα με έπαιρναν αλλά τέλος πάντων. Δεν έκανα τίποτα από αυτά που έκανε ο φίλος σου. Δεν πήρα συστατική από γνωστό στο LSE καθηγητή. Είχα κάνει όμως ένα summer course το 2003 εκεί αλλά θα ήταν υπερβολή να πω ότι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Γενικά πάντως πλέον το LSE αρχίζει και χάνει την αίγλη του. Τα δίδακτρα του είναι ηλιθιωδώς υψηλά με αποτέλεσμα πλέον αντί να παίρνει τους καλούς να παίρνει τους πλούσιους. Χαρακτηριστικά είναι τα rankings των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο (σε γενική αξιολόγηση και όχι ανα τμήμα ή τομέα) όπου το LSE είναι χαμένο κάπου γύρω στη 200η θέση όταν στην πρώτη εκατοντάδα εκτός από Cambridge και Oxford φιγουράρουν άλλα αγγλικά πανεπιστήμια όπως King's COllege London (εδώ ήρθα τελικά), UCL, Edinbrugh κλπ. Στο LSE δεν είναι δύσκολο να σε πάρουν (εκτός από κάποια συγκεκριμένα πρόγράμματα που ακόμα διατηρούν μεγάλη αίγλη όπως το MSc International Relations & MSc Accounting & Finance etc), οπότε πλέον το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει απομυθοποιοηθεί. Εμένα όπως είπα με πήραν με 7.66 μέσο όρο, ένα summer course που είχα κάνει εκεί, ένα καλό statement, και δυο πολύ καλές συστατικές απο την αντιπρόεδρο του τμήματός μου και το αντιπρύτανη του πανεπιστήμιου μου που ήταν και ο καθηγητής στο οποίο είχα πτυχιακή (αν και δεν θυμάμαι να βάλαν μέσα στις συστατικές αυτές τους τισ ιδιοτήτες)

@sparverious

Κοίτα, ο καθηγητής "υποχρεωμένος" δεν είναι να κάνει τίποτα. Η μόνη υποχρέωση που έχει είναι ηθική, αλλά στην τελική στη διακριτική του ευχέρεια είναι. Ακόμα στην πιο τελική, καλύτερα δεν είναι να γράψεις ότι θέλεις στη συστατική, ότι είσαι ο σούπερ ο τέλειος (ο άντρας ο σωστός που λέει κι ο Τσαλίκης :P). Εγώ θα πηδούσα από τη χαρά μου στην ευκαιρία να μου γράψω τη συστατική μου :D

@ CarpeNoctum και kolabrou

Όπως λέει και ο φίλος CarpeNoctum, με μία συστατική δε γίνεται να σε πάρουν. Οπότε βρήκα και 2ο (ουσιαστικά 3ο, αλλά αφού την κ@ργιόλα δεν την χρησιμοποιήσα) καθηγητή. Το πρόβλημα ήταν ότι αυτός μου έδινε για όλα τα πανεπιστήμια που ήθελα εκτός από ένα, γιατί είχε ήδη δώσει σε κάποιον για αυτό το uni και δεν ήθελε λέει σε μια συγκεκριμένη χρονιά να δώσει για το ίδιο πανεπιστήμιο σε πάνω από ένα άτομο. Άκου δλδ κόμπλεξ που έχει ο κόσμος! Λες και στο πανεπιστήμιο θα κρατούσαν λογαριασμό πόσους έχει στείλει ας πούμε ο Ν.....ς φέτος μέσα στις περίπου 5000 αιτήσεις που είχε η συγκεκριμένη σχολή.

Οπότε στο συγκεκριμένο uni έστειλα 1 ακαδημαϊκή και 1 από employer (είχα δουλέψει καλοκαίρια) σε αντικείμενο σχετικό με το 1ο πτυχίο. Κάποια πανεπιστήμια δέχονται 1 από καθηγητή και 1 από εργοδότη αν έχεις δουλέψει. Κάποια το διευκρινίζουν ότι θέλουν 2 ακαδημαϊκές.

Στα ΤΕΙ η αναλυτική γράφει ξεχωριστά βαθμό εργαστηρίου και θεωρίας του ίδιου μαθήματος;
http://dragonmoon.ca/main/images/N010_large-100x100.jpg

Στα ΤΕΙ η αναλυτική γράφει ξεχωριστά βαθμό εργαστηρίου και θεωρίας του ίδιου μαθήματος;

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω πως όχι. Αλλά καλύτερα ας απαντήσει ένας φίλος που είναι από ΤΕΙ και ξέρει. Μπορεί βέβαια να είναι και ανάλογα με την πολιτική κάθε σχολής. Δηάδή σε άλλες να αναφέρεται και σε άλλες όχι.

• 3 months later...

Μολις ελαβα 2 συστατικες και τις χρησιμοποιησα για τις αιτησεις μου για τα μεταπτυχιακα στην Αγγλια. επειδη ήθελα να ήμουν σίγουρος για αυτά που θα μου γράψουν, ζήτησα μια επιπλέον απο τον καθένα για να την ανοίξω..(ευχαριστώ guyz για το tip!) παρατήρησα ότι ο ένας είχε ένα ''λαθάκι'' του τύπου.

αντι να γράψει το όνομά μου όπως το δήλωσα στην αίτηση και του το είχα δώσει.. KONSTANTINOS LAMPROU..

αυτός απο την βιασύνη εγραψε.... KOSTAS LAMBROU (!) ....lolll

να του πω να μου την ξαναγράψει αδύνατον ,γιατι θα έπρεπε να του πω ότι του άνοιξα την μια συστατικη

..οπότε αυτό που σκέφτηκα ήταν να βάλω ένα σημείωμα μέσα στον φάκελο με την αίτηση και τις συστατικές ,που αναφερόταν στην ονοματολογία + το email,τηλεφωνο του καθηγητη σε περίπτωση παρερμηνείας και εξακρίβωσης στοιχείων....ελπίζω να μην γίνει καμία στραβή......

IPHONE 4 The Ultimate

Μολις ελαβα 2 συστατικες και τις χρησιμοποιησα για τις αιτησεις μου για τα μεταπτυχιακα στην Αγγλια. επειδη ήθελα να ήμουν σίγουρος για αυτά που θα μου γράψουν, ζήτησα μια επιπλέον απο τον καθένα για να την ανοίξω..(ευχαριστώ guyz για το tip!) παρατήρησα ότι ο ένας είχε ένα ''λαθάκι'' του τύπου.

αντι να γράψει το όνομά μου όπως το δήλωσα στην αίτηση και του το είχα δώσει.. KONSTANTINOS LAMPROU..

αυτός απο την βιασύνη εγραψε.... KOSTAS LAMBROU (!) ....lolll

να του πω να μου την ξαναγράψει αδύνατον ,γιατι θα έπρεπε να του πω ότι του άνοιξα την μια συστατικη

..οπότε αυτό που σκέφτηκα ήταν να βάλω ένα σημείωμα μέσα στον φάκελο με την αίτηση και τις συστατικές ,που αναφερόταν στην ονοματολογία + το email,τηλεφωνο του καθηγητη σε περίπτωση παρερμηνείας και εξακρίβωσης στοιχείων....ελπίζω να μην γίνει καμία στραβή......

Κώστα δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Αν θεωρήσει το πανεπιστήμιο ότι υπάρχει πρόβλημα θα σου το πούνε και το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις μια ταυτοπροσωπία από ένα ΚΕΠ ή την Αστυνομία. Μην ανησυχείς. Εξάλλου ακόμα και αν δεν καταλάβουν ότι πρόκειται για το ίδιο first name όπως σου είπα θα σε ειδοποιήσουν.

EDIT... Μόλις είδα ότι ο καθηγητής έχει κάνει λάθος και στο επώνυμο. Αν σου πει τίποτα το πανεπιστήμιο πες τους ότι θα στείλεις ένα χαρτί που θα επιβεβαιώνει ότι είσαι εσύ ο ίδιος.

• 3 years later...
Γεια σε όλους. Ξεθάβω αυτό το θέμα και θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση ή και όχι. Ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό και θέλω να ζητήσω συστατικές επιστολές από τους προπτυχιακούς καθηγητές μου. Το πρόβλημα είναι ότι εργάζομαι και δεν μπορώ να πάω αυτοπροσώπως. Πιστεύετε ότι αν τις ζητήσω τηλεφωνικά θα έχω πρόβλημα ή να μην μπω καν στον κόπο?

βασικά,νομίζω οτι ειναι κάπως να τις ζητήσεις τηλεφωνικά..υποχρεωμένοι δεν ειναι να στις δώσουν άλλωστε

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Γεια σε όλους. Ξεθάβω αυτό το θέμα και θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση ή και όχι. Ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό και θέλω να ζητήσω συστατικές επιστολές από τους προπτυχιακούς καθηγητές μου. Το πρόβλημα είναι ότι εργάζομαι και δεν μπορώ να πάω αυτοπροσώπως. Πιστεύετε ότι αν τις ζητήσω τηλεφωνικά θα έχω πρόβλημα ή να μην μπω καν στον κόπο?

μπορεις αλλα δε θα τους προδιαθεσεις και ιδιαιτερα θετικα.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Οι καθηγητες δεν δουλευουν οχταωρο .Φανταζομαι οτι μπορεις να τους βρεις και καποιο απογευμα.

Αλλα αν τους γνωριζεις προσωπικα δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα να ζητησεις συστατικες τηλεφωνικα. Αρκει να πεις οτι υπαρχει λογος που δεν μπορεις να πας στο γραφειο τους.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις :). Diplomat το γνωρίζω αυτό :) αλλά δε μένω στον τόπο των προπτυχιακών μου σπουδών. Είναι αρκετά μακριά και υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης. Και επιπλέον πρέπει να φροντίσω να πάω στις συγκεκριμένες ώρες γραφείου του καθενός.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις :). Diplomat το γνωρίζω αυτό :) αλλά δε μένω στον τόπο των προπτυχιακών μου σπουδών. Είναι αρκετά μακριά και υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης. Και επιπλέον πρέπει να φροντίσω να πάω στις συγκεκριμένες ώρες γραφείου του καθενός.

Θα μπορούσες να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με τη γραμματεία σου και να τους ενημερώσεις σχετικά (ότι δουλεύεις, είσαι μακριά από το πανεπιστήμιο, κτλ) 'Ισως εκείνοι να μπορούν να σε βοηθήσουν με κάποιο τρόπο ..

ή θα μπορούσες να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με τους καθηγητές σου και πάλι να τους ενημερώσεις για την "κατάστασή σου" .. 'Ισως να μπορούν να σου γράψουν συστατική, και να την παραδώσουν στη γραμματεία, κι από εκει η γραμματεία, να σου τα στείλει ταχυδρομικώς .. Δεν θα σου πρότεινα να στείλεις κάποιον φίλο/φίλη γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει ..

Εγώ π.χ. έλειπα σε ένα ταξίδι κι έπρεπε στο ίδιο διάστημα να στείλω συστατική κάπου, είχα ζητήσει από τον καθηγητή προσωπικά, αλλά δεν ήμουν εκεί να την παραλάβω, έστειλα όμως την μητέρα μου.. Πιστεύω εξαρτάται και από τον καθηγητή και από το Τμήμα. (ήμουν σε περιφερειακό παν/μίο, στην πόλη μου, με λίγους φοιτητές, γνωριζόμασταν προσωπικά..μέχρι και καφέ πίναμε μαζί..)

θα πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη φαντάζομαι οι καθηγητές, η γραμματεία, κτλ ότι έχουν φοιτητές από όλη την ελλάδα, κι ότι δεν είναι για όλους εύκολο να μετακινηθούν για μία συστατική.

Σε περιπτώσεις συστατικών που ζητούνται από παν/μία του εξωτερικού (έλληνας φοιτητής που πάει εξωτερικό για μεταπτυχιακό), στην αίτηση σου ζητάνε τα στοιχεία του καθηγητή (διεύθυνση, email, τηλέφωνο επικοινωνίας) - μου - έχει τύχει να επικοινωνήσουν οι ίδιοι και να ζητήσουν συστατική από καθηγητή!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

• 3 weeks later...

καλησπέρα κ από μένα!

Είδα κάποιες συζητήσεις για το LSE. Έχω κ εγώ κάποιες απορίες όσον αφορά αυτό το πανεπιστήμιο.

Γνωρίζει κάποιος ποιο σκορ στο GMAT είναι αρκετά ικανοποιητικό για ένα μεταπτυχιακό σε λογιστική στο LSE?

Έχω τελειώσει Οργάνωση & Διοίκηση επιχειρήσεων στο Πα. Μακ με βαθμό 7,1 και ένα μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης που είναι σε συνεργασία με το τμήμα που έχω τελειώσει στο Πα. Μακ. με βαθμό 8. ( το μεταπτυχιακό που έχω τελειώσει λέγεται Οργάνωση & Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων).

Υπάρχουν πιθανότητες για το LSE? Αξίζει να το παλέψω για εκεί? Με τρομάζει όμως αρκετά το GMAT. Κυρίως από αυτά που έχω ακούσει!!!

• 1 month later...

καλημέρα παιδιά! Σε απάντηση στον CivilEngineer19, λέω πως ένας από τους δικούς μου καθηγητές μου είπε όντως να στείλω ένα φίλο μου να τις πάρει! Ωστόσο με θυμόταν ποιος είμαι! Οι υπόλοιποι δεν μου είπαν κάτι τέτοιο ωστόσο μπορώ να πω για την γενικότερη διαδικασία, μου ήταν πιο δύσκολο να μαζέψω τους φακέλους από την γραμματεία και το ειδικό χαρτί της συστατικής με το λογότυπο του ιδρύματος μου, παρά τις συστατικές!

Εγώ ήθελα να ρωτήσω κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και αλλός νωρίτερα! 'Εχω συστατικές από τους καθηγητές, αλλά η φόρμα που παρέχουν τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι απολύτως απαραίτητη; Σκεφτόμουν να στείλω mail στα αγγλικά πανεπιστήμια και να ρωτήσω.. μην την πατήσουμε από τις συστατικές, αν και οι περισσότεροι μου λένε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις κλασικές κλεισμένες σε φάκελο και γραμμένες από τον καθηγητή επιστολές.

• 2 weeks later...

Παιδιά μπορώ να ρωτήσω εδώ για σύνταξη βιογραφικού σημειώματος ή είναι μόνο για συστατικές επιστολές?

έχω βιογραφικό σημείωμα αλλά δεν κάνει για τον σκοπό που θέλω να το στείλω αυτή την φορα- (δικηγορική εταιρία)-όπως επίσης θα ήθελα να θέσω κ αλλα ερωτήματα.

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

και δε τα θετεις??

οταν λες πως εχεις βιογραφικο αλλα δεν κανει, εννοεις το φορματ ε?

γιατι δε το αλλαζεις?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• 1 year later...

Εχει κανεις να προτεινει κανενα καλο υποδειγμα συστατικης επιστολης απο εργοδοτη, για χρηση σε αλλη εταιρια;

Βλεπω οτι οι περισσοτεροι ζητουν συστατικες απο καθηγητες για χρηση σε μεταπτυχιακα.

Υπαρχει καμια καλη συστατικη απο εταιρια, για εταιρια;