Jump to content

Nova Home Internet 4G/5G

hercoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις πήρα update στο router ZTE 4G , έκδοση CR_NOVAGRMF296RV1.0.0B04 (από Β03). Μέχρι προχθές που έκανα speedtest έπιανα ακόμη 48Mbps. Αυτή τη στιγμή η Nova είναι ακεφη γιατί είμαι στη κεραία με το άθλιο σήμα που έχω περιγράψει ξανά και είμαι στα 10...

Edit τελικά μας έκανε τη χάρη και επανήλθε με το που έγραψα τα παραπάνω. Ευτυχώς γιατί φοβήθηκα μήπως μπήκε κανένας κόφτης στα 30...

Screenshot_2024-10-31-06-59-41-975_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg

Edited by Don_VitoCorleone

Eιμαι σε διλημα....για πειτε και εσεις τη γνωμη σας

Εχω και καλα fiber αλλα οι ταχυτητες δεν ειναι καλες (η μαλλον ειναι και δεν ειναι)

Τον περισσοτερο καιρο εχω περιπου 18-21 mb και up 0.5. Υπαρχουμε μερες ομως που σερνεται στα 10 και μπορει να κρατησει απο μια ωρα εως και μια μερα

Στο κινητο (νοβα εννεοιται) μου δειχνει 5g αλλα και εκει δεν ειναι σταθερα τα speedtest.

Πιανω απο 40 εως 60 kai up απο 2 εως 5mb

Με συμφερει να παω σε 5g η καθομαι στα αυγα μου

Πανω κατω ιδιο παγιο θα ειναι διοτι τωρα με εκπτωση πληρωνω 23 ευρω λογο χαμηλης ταχυτητας ενω το  5g θα ειναι 26 ευρω

Και μια ερωτηση...το ρουτερ 5g εχει υποδοχη usb?

Eυχαριστω

χμ αποτι ειδα οχι μονο δεν εχει usb αλλα εχει και ΜΟΝΟ 2 θυρες ethernet🥲 και χρειαζομαι 4

Edited by bujinkan

Σε λίγη ώρα περίμρνω τον τεχνικό να κάνει την εγκατάσταση του outdoor θα επανέλθω με τις ταχύτητες του φωτός που θα πίασω.. 

8 minutes ago, Antonio21 said:

Σε λίγη ώρα περίμρνω τον τεχνικό να κάνει την εγκατάσταση του outdoor θα επανέλθω με τις ταχύτητες του φωτός που θα πίασω.. 

Σε έχουν ενημερώσει για ελάχιστη διάμετρο τρυπας 16mm για να περάσει το καλώδιο του poe για την κεραία; 

38 minutes ago, geofak said:

Σε έχουν ενημερώσει για ελάχιστη διάμετρο τρυπας 16mm για να περάσει το καλώδιο του poe για την κεραία; 

Όχι δεν έχω καμία ενημέρωση έδω δεν γνώριζαν στην εξυπηρέτηση τι είναι το outdoor μόνο ότι κάνει την σύνδεση τεχνικός. 

Από ότι έιδα στον εξοπλισμό από την τρύπα πρέπει να χωράει το καλώδιο το αδιάβροχο που είναι σχήματος ethernet. 

Πρώτη μέτρηση.. 

Screenshot_20241031_151928.jpg

3 ώρες πριν, Antonio21 said:

Όχι δεν έχω καμία ενημέρωση έδω δεν γνώριζαν στην εξυπηρέτηση τι είναι το outdoor μόνο ότι κάνει την σύνδεση τεχνικός. 

Από ότι έιδα στον εξοπλισμό από την τρύπα πρέπει να χωράει το καλώδιο το αδιάβροχο που είναι σχήματος ethernet. 

Πρώτη μέτρηση.. 

Πολύ καλό. Πώς το πήρες το outdoor?

Καλορίζικο φίλε, ξεκίνησες με ωραία μέτρηση.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

8 ώρες πριν, bujinkan said:

Eιμαι σε διλημα....για πειτε και εσεις τη γνωμη σας

Εχω και καλα fiber αλλα οι ταχυτητες δεν ειναι καλες (η μαλλον ειναι και δεν ειναι)

Τον περισσοτερο καιρο εχω περιπου 18-21 mb και up 0.5. Υπαρχουμε μερες ομως που σερνεται στα 10 και μπορει να κρατησει απο μια ωρα εως και μια μερα

Στο κινητο (νοβα εννεοιται) μου δειχνει 5g αλλα και εκει δεν ειναι σταθερα τα speedtest.

Πιανω απο 40 εως 60 kai up απο 2 εως 5mb

Με συμφερει να παω σε 5g η καθομαι στα αυγα μου

Πανω κατω ιδιο παγιο θα ειναι διοτι τωρα με εκπτωση πληρωνω 23 ευρω λογο χαμηλης ταχυτητας ενω το  5g θα ειναι 26 ευρω

Και μια ερωτηση...το ρουτερ 5g εχει υποδοχη usb?

Eυχαριστω

χμ αποτι ειδα οχι μονο δεν εχει usb αλλα εχει και ΜΟΝΟ 2 θυρες ethernet🥲 και χρειαζομαι 4

Το ΖΤΕ 4G έχει 4 θύρες Ethernet πάντως

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Πολύ καλό. Πώς 

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Πολύ καλό. Πώς το πήρες το outdoor?

Στην Καλλιθέα Αττικής η nova δίνει το outdoor έτσι μου είπαν, δεν κάναμε καμία τρύπα το βάλαμε μέσα κανονικά, απορώ γιατί δεν μου έδωσαν το άλλο ρουτερ zte εσωτερικού χώρου, και έχω τόσα μέτρα καλώδιο μέσα στο σπίτι. 

Στο παραθυρο που το έχω δίπλα με μέτρηση στο μπαλκόνι ίδια ταχύτητα έχουν. 

Τώρα θα σας βάλω φώτο. 

Είναι outdoor με σύνδεση indoor.. 😂

Παιδιά μιλάμε για ταχύτητα 100 mbps εάν δεν τα έπιανε και αυτά με την κεραία σε δύο στενά από έδω που μένω καλύτερα να το έκλειναν το μαγαζί. 

Εάν τώρα ήταν πρόγραμμα full speed πάλι 100 Θα έπιανε 😂

IMG_20241031_175741.jpg

IMG_20241031_175754.jpg

Screenshot_20241031_183241_edit_567610805132657.jpg

Edited by Antonio21

Τέλεια!

2TB έχει όριο ή σου είπαν κάτι διαφορετικό;

Σε κάθε περίπτωση, αν μπορείς τερμάτισέ το, από περιέργεια 😅

Πάντως, μπράβο στη Nova, στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πρωτοπόροι.

Έτσι έκανε και η WIND, που έβγαλε πρώτη το simpleFI για τα εξοχικά.

Μακάρι να ρίξει λεφτά στο δίκτυο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Στις οδηγίες για την εγκατάσταση του outdoor γράφει ότι η κεραία μπαίνει μόνο κάθετα σε τοίχο καρφωμένο ή σε στύλο και όχι ξαπλωτό η ανάποδα. 

Τέλος πάντων!! 

Θα ήθελα αυτό το ρουτερ αλλά τέλος πάντων όλα καλά. 

5G ZTE MC888

images_by_date_2023_October_24_10_main_images_6902176091988.jpeg

18 ώρες πριν, Antonio21 said:

Πρώτη μέτρηση.. 

Γιατί τόσο χαμηλή ταχύτητα; Είναι περιορισμός στο Ethernet?!?

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το πρόγραμμα αυτό για το σπίτι δίνει ταχύτητά μέχρι 100 mbps οχι φουλ speed. 

Πάλι καλά που πιάνει και αυτά!! 

Screenshot_20241101_094121.jpg

Εδώ πιάνει το 4G 50Mbps που διαφημίζει 30! Μια χαρά είμαστε. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο τιμοκατάλογος με τα πάγια να είναι στο Θεό ειδικά στο 5G. Έχω την εντύπωση ότι αρχικά ο κατάλογος είχε ως πάγιο 20 και 26 ευρώ που πληρώνουμε στα συμβόλαια που κάναμε ενώ τώρα αναγράφει υπερδιπλάσια ποσά (40 και 65 ευρώ αντίστοιχα). Αναρωτιέμαι τι θα ζητάνε σε 1,5 χρόνο που θα λήξει το δικό μου για ανανέωση.

25 minutes ago, Don_VitoCorleone said:

Εδώ πιάνει το 4G 50Mbps που διαφημίζει 30! Μια χαρά είμαστε. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο τιμοκατάλογος με τα πάγια να είναι στο Θεό ειδικά στο 5G. Έχω την εντύπωση ότι αρχικά ο κατάλογος είχε ως πάγιο 20 και 26 ευρώ που πληρώνουμε στα συμβόλαια που κάναμε ενώ τώρα αναγράφει υπερδιπλάσια ποσά (40 και 65 ευρώ αντίστοιχα). Αναρωτιέμαι τι θα ζητάνε σε 1,5 χρόνο που θα λήξει το δικό μου για ανανέωση.

Τι εννοείτε; 

Screenshot_20241101_164653.jpg

35 minutes ago, Don_VitoCorleone said:

Πού τα είδες αυτά τα ποσά;

Παύλος Παυλίδης 

Στον τιμοκατάλογο στο site της Nova. Είναι σε pdf αρχείο ο τιμοκατάλογος του home internet 4G/5G με όλες τις παραμέτρους και χρεώσεις. Το 20 και 26 είναι η τιμή προσφοράς που ισχύει για διετές συμβόλαιο. Προφανώς αν δε γίνει ανανέωση στη λήξη και αν ζούμε μέχρι τότε και δε τους έρθει άλλη έμπνευση το πάγιο διαμορφώνεται βάση καταλόγου. Το τι προσφορά ανανέωσης θα μας κάνει τότε κανείς δε το ξέρει...

https://nova.gr/download/terms/programmata-home-internet/870

Just now, Don_VitoCorleone said:

Στον τιμοκατάλογο στο site της Nova. Είναι σε pdf αρχείο ο τιμοκατάλογος του home internet 4G/5G με όλες τις παραμέτρους και χρεώσεις. Το 20 και 26 είναι η τιμή προσφοράς που ισχύει για διετές συμβόλαιο. Προφανώς αν δε γίνει ανανέωση στη λήξη και αν ζούμε μέχρι τότε και δε τους έρθει άλλη έμπνευση το πάγιο διαμορφώνεται βάση καταλόγου. Το τι προσφορά ανανέωσης θα μας κάνει τότε κανείς δε το ξέρει...

Σε μένα όσες προσφορές έχουν έρθει για ανανέωση είναι ακριβώς στην τιμή της προσφοράς, ούτε παρακάτω ούτε παραπάνω, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η τιμή της προσφοράς.

Παύλος Παυλίδης 

Ο λόγος που έχω το 4G home internet είναι ότι κάθε διετία ανέβαινε η τιμή ανανέωσης στην ίδια tellas/tim/wind/Nova σταθερή γραμμή που έχω από το 2008 και από τα 20 παρά κάτι πάγιο έφτασε να μου ζητάει 24 με την ίδια ταχύτητα των 7Mbps adsl.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τον Ιούλιο που έλεγξα ο τιμοκατάλογος είχε ως πάγια τα 26 και 20 ευρώ. Αλλά είναι απλώς η αίσθηση μου αυτό, μπορεί να ήταν εξαρχής αυτές οι τιμές καταλόγου. Οι τιμές του site είναι τιμές προσφοράς οι οποίες κατά το παρελθόν ανεβαίνουν κατά βούληση της εταιρείας πολύ εύκολα όπως έχει δείξει η δική μου αλλά και πολλών η ιστορία.η συνέπεια του πελάτη έχει αποδειχθεί ότι δεν ανταμείβεται σε καλύτερη τιμή, μάλλον το ακριβώς ανάποδο.

Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε ανανεώσεις συμβολαίων κινητής και όχι σταθερής.

Ποτέ δεν μου προτάθηκε αυξημένο πάγιο, ούτε κατά ένα λεπτό.

Οι ανανεώσεις γίνονται στην ίδια ακριβώς τιμή του υπάρχοντος συμβολαίου.

Παύλος Παυλίδης 

Άρα λες για άλλα πράγματα από το θέμα μας που είναι προγράμματα τηλεφώνου και ίντερνετ σπιτιού στα οποία αναφέρθηκα στο τι γίνεται εδώ και 16 χρόνια.

10 minutes ago, p_k said:

Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε ανανεώσεις συμβολαίων κινητής και όχι σταθερής.

Ποτέ δεν μου προτάθηκε αυξημένο πάγιο, ούτε κατά ένα λεπτό.

Οι ανανεώσεις γίνονται στην ίδια ακριβώς τιμή του υπάρχοντος συμβολαίου.

Αυτό που κάποιος αναφέρει την δική του εμπειρία και τρέχετε να τον ακυρώσετε λέγοντας ότι εσάς δεν σας έχει συμβεί..

Δεν σας ρωτήσαμε ρε παιδιά. Ο άνθρωπος λέει την δική του εμπειρία.

Τη δική σου εμπειρία την έχουμε διαβάσει στο μισό φόρουμ. Είναι εξαιρετική η Nova σε εσένα... Μας το έχεις πει χιλιάδες φορές. Γιατί πρέπει να μας το θυμίζεις κάθε φορά που κάποιος έχει άλλη άποψη;

Πόσα thnks θέλεις για να σταματήσεις να ξεπλένεις τη Nova πια;

Υ.Γ. ευπρόσδεκτα τα dislike από κάθε κομπλεξικό!!

Edited by Teiresias_

Να πούμε κι ένα άσχημο που συνεχίζεται στο ΖΤΕ router και μετά το χθεσινό firmware update ότι οι random επανεκκινήσεις που αναφέρονται κι από άλλους ανεξαρτήτως παρόχου (καθώς πωλείται και ως ανεξάρτητη συσκευή) συνεχίζονται απτόητες, σε συνδυασμό με το ευχάριστο να πιάνω την ταχύτητα των 50Mbps αν και ο τιμοκατάλογος που έδωσα και παραπάνω αναφέρει σαφώς ότι η ονομαστική ταχύτητα των 30 που αναφέρεται πλέον στο πακέτο είναι η ανώτερη θεωρητική.

Τα reboot του router σε αφήνουν εκτός internet για 1,5 λεπτό χοντρικά και για online gaming μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες σε νεύρα καθώς ενίοτε μπορεί να γίνουν και 2 φορές σε 5 λεπτά ενώ άλλες φορές περνάνε μέρες ολόκληρες χωρίς να συμβαίνουν.

Το ίδιο θέμα είχα και εγω με το  ZTE MF286R από την nova όταν υπήρχε το πρόγραμμα mobile internet 4G πριν βγει με τηλέφωνια μαζί. 

Είναι καθαρά θέμα εξοπλισμόυ πιστεύω γιατί μου το έκανε και με άλλη sim, ήταν ξεκλείδωτο. 

Το ZTE MC888 5G είναι πολύ καλή συσκευή. 

Στο 4G home internet πως παρακολουθούμε τα GB που καταναλώσαμε ανα πάσα στιγμή?

Τα δικά μου GB ανανεώνονται κάθε 6 του μηνός και εδώ και μία εβδομάδα βλέπω κόφτη στα 12GB

από 25-30 που είχα πριν.