Jump to content

Nova Home Internet 4G/5G

hercoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

14 minutes ago, JOHNMEGARYTHMOS said:

δεν ειχα ιδεα οτι η κεραια συνδεεται με οπτικη ινα και οτι με μικροκυματικη ζευξη εχει τοση μεγαλη διαφορα , αρα μοιαζει με το πιατο με τα δορυφορικα καναλια που ξερω οτι με τις καιρικες συνθηκες επηρεαζεται. Αγορασε ενα μοντεμ 4g απλο και εχε καρτα σημ ολων των παροχων και οταν εχεις θεματα να αλλαζεις σημ.Μακαρι να ερθει οπτικη ινα απο δεη ή αλλων παροχων στην περιοχη σου. Παντως το μοντεμ του οτε που δινει στο 5g wifi διαβασα οτι δεν ειναι κλειδωμενο και οτι μπορεις να βαλεις και αλλη σημ. Θα μπορουσες να το δοκιμασεις , για να μην αγορασεις ενα απλο 4g modem. Εγω εχω παρει ομως ενα φθηνο , διοτι αμα πεσει το 5g home internet της nova ( διοτι δεν παιρνει αλλη σημ το μοντεμ τους ), να εχω back up περισσοτερο για συσκευες που δεν υποστηριζουνε wifi και ειναι ethernet , και το καλο που εχει μεσα το κλειδωμα σε band για να εχεις καλυτερες ταχυτητες. Οποτε και μονο για το κλειδωμα αξιζει η αγορα ενος 4g modem απλου να υπαρχει 37 ευρω, αλλιως σε 4g+ υπαρχει και το tip link mr 600 v2 πανω απο 100 ευρω .

Εκανα αιτημα να με καλεσουνε για τα 300mbs της nova. 

Eπηρεάζεται και μάλιστα πολύ περισσότερο απότι η δορυφορική τηλεόραση, που πρεπει να γινεται κατακλυσμος για να χαλασουν. Τα μικροκυματικά είναι πολύ πιο ευαίσθητα.
Εχω ενα ZTE MU5002 για backup και κάρτα Nova. Ντάξει υπομονή κάνουμε. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Υγεία.

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραία πακέτα, αλλά όταν δε δίνει διαθεσιμότητα στην Κερατέα, 45χλμ από την Αθήνα, τι να το κάνεις;

Μονόδρομος η πράσινη προς ώρας.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

11 minutes ago, MIKU said:

Ωραία πακέτα, αλλά όταν δε δίνει διαθεσιμότητα στην Κερατέα, 45χλμ από την Αθήνα, τι να το κάνεις;

Ολοι κερατεα μένουν δηλαδή; 

36 minutes ago, evang.t said:

Ολοι κερατεα μένουν δηλαδή; 

Προφανώς μιλάω για μένα.

Δεν θέλει πολύ μυαλό να το αντιληφθείς.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

1 hour ago, MIKU said:

Προφανώς μιλάω για μένα.

Δεν θέλει πολύ μυαλό να το αντιληφθείς.

Αν έγραφες «…τι να το κάνω» θα ήταν πιο κατατοπιστικό 

Καλό απόγευμα και σε σενα! 

2 ώρες πριν, MIKU said:

Καλύβια;; Λαγονήσι;;

Σήμερα έστειλα το παρακάτω καθώς ήμουν από τους πρώτους πανελλαδικά που είχα την τύχη να βάλω 4G home internet χωρίς επιλογή για 5G ακόμη και σήμερα και φτάνω σε 2,5 μήνες στη λήξη του συμβολαίου

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ NOVA

Παρακαλώ να προχωρήσετε σε διακοπή της σύνδεσης 4G Home Internet και τηλεφωνικού αριθμού 261ΧΧΧΧΧΧ στην οποία είμαι κάτοχος καθώς παρουσιάζει από την πρώτη μέρα τεχνικές αστοχίες και αποσυνδέσεις καθημερινά και απαράδεκτα συχνά οι οποίες δεν επιλύθηκαν μετά από πολλές οχλήσεις μου , αντικατάσταση router αλλά και επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι.

Έστειλαν email ότι η διακοπή θα γίνει 29 Μαίου.

Edited by Don_VitoCorleone

On 1/4/2026 at 8:47 ΜΜ, Chrischal1908 said:

Καλύβια;; Λαγονήσι;;

Δασκαλειό.

22 ώρες πριν, Don_VitoCorleone said:

Σήμερα έστειλα το παρακάτω καθώς ήμουν από τους πρώτους πανελλαδικά που είχα την τύχη να βάλω 4G home internet χωρίς επιλογή για 5G ακόμη και σήμερα και φτάνω σε 2,5 μήνες στη λήξη του συμβολαίου

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ NOVA

Παρακαλώ να προχωρήσετε σε διακοπή της σύνδεσης 4G Home Internet και τηλεφωνικού αριθμού 261ΧΧΧΧΧΧ στην οποία είμαι κάτοχος καθώς παρουσιάζει από την πρώτη μέρα τεχνικές αστοχίες και αποσυνδέσεις καθημερινά και απαράδεκτα συχνά οι οποίες δεν επιλύθηκαν μετά από πολλές οχλήσεις μου , αντικατάσταση router αλλά και επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι.

Έστειλαν email ότι η διακοπή θα γίνει 29 Μαίου.

τα θυμάμαι, είσαι από τους πρώτους που έβαλαν το πακέτο. πού θα πας σε πράσινη ή κόκκινη ?

Πουθενά δεν πάω. Κοβω το νούμερο μετά από 18 χρόνια. 

Έλαβα κλήση από 13800 που χτύπησε 3 δευτερόλεπτα. Φυσικά τη έχασα, πήρα πίσω, με συνέδεσαν με αρμόδιο τμήμα.

Γιατί τι κόβετε;

Για τους τάδε λόγους. Να ήταν τζάμπα να το κρατούσα. Να δίνατε 5G να το έκανα. Να δίνατε adsl (7Mbps) με ένα 10ρικο να το έκανα. 

Σας δίνω adsl με 10 ευρώ! 

Άντε οκ, router δίνετε η πρέπει να έχω; 

Θα ρωτήσω περιμένετε

3 λεπτά μετά

Δε γίνεται adsl, δεν αφήνει το σύστημα

5G αφήνει; 

Όχι

Άρα τι μένει; Τίποτα 

Δυστυχώς

Τηλέφωνο γιατί πήρατε; 

Έχετε δίκιο

......

Θέλετε να σας εξυπηρετήσω σε κάτι άλλο; 

Κάπως έτσι τελείωσε

Για μένα, πήγαινε εφ'όσον σε εξυπηρετεί, σε ADSL με 10€. Καμμία εταιρεία δεν δίνει πλέον δωρεάν router στις ADSL συνδέσεις - και η δικιά μου όταν πήγε από COSMOTE σε VODAFONE και επιστρέψαμε της COSMOTE για να μην φάμε πρόστιμο, της πήρα από το ίντερνετ το μαύρο Speedport που δίνουν στις VDSL συνδέσεις και έχει WiFi 6 και παίζει μπάλα ανετότατα (έστω και με 10mbps).

Πίστεψέ με όμως ότι ακόμα και το 5G δεν είναι εγγύηση. Το δουλεύω από Γενάρη σταθερά με Q VIP σε 5G Router και εδώ και 5 μέρες έχει βγεί εκτός - πιάνει μόνο 4G μπάντες και αυτές είναι τέρμα μπουκωμένες, όταν το βάζω σε "μόνο 5G" μέσω script, μου βγάζει NO SERVICE και γενικά έχω 5G σήμα αλλά μούφα το οποίο παίζει με 4G μπάντες (B1-B7). Έχω δηλώσει βλάβη στη NOVA, αλλά επειδή είναι καρτοκινητό κι όχι συμβόλαιο, δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα να το φτιάξουν.

Edited by ParafronGR

12 ώρες πριν, ParafronGR said:

Πίστεψέ με όμως ότι ακόμα και το 5G δεν είναι εγγύηση. Το δουλεύω από Γενάρη σταθερά με Q VIP σε 5G Router και εδώ και 5 μέρες έχει βγεί εκτός - πιάνει μόνο 4G μπάντες και αυτές είναι τέρμα μπουκωμένες, όταν το βάζω σε "μόνο 5G" μέσω script, μου βγάζει NO SERVICE και γενικά έχω 5G σήμα αλλά μούφα το οποίο παίζει με 4G μπάντες (B1-B7). Έχω δηλώσει βλάβη στη NOVA, αλλά επειδή είναι καρτοκινητό κι όχι συμβόλαιο, δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα να το φτιάξουν.

Λες αυτός να είναι ο κόφτης στο "απεριόριστο" του qvip;;

Τι χρήση του έκανες;

Μα δε δίνουν ούτε ADSL πλέον. Το πήρε πίσω 2 λεπτά μετά στο διάλογο.

Εδώ που έφτασαν τις τιμές των κινητών, μάλλον θα ξεκινήσουμε να κόβουμε σταθερά. Μια 4 μελή οικογένεια θα πρέπει να δουλεύει για τα τηλέφωνα. 

Καλησπέρα έχω λοιπόν καρτοκινητο Q και θέλω να ρωτήσω εσείς άμα το έχετε αυτό το καρτοκινητο οταν μιλάτε στο τηλέφωνο δηλαδη κάνετε κλήση σας πέφτει το ίντερνετ(τι εννοώ δηλαδη ενώ σας δείχνει σήμα 4G+ και volte) στην πορεία της κλήσης σας έχει τύχει να μην πιάνει καθόλου το ίντερνετ η να πιάνει αλλα με πολύ μα πάρα πολύ χαμηλές ταχύτητες δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος εδώ και αν αυτό συμβαίνει και στο Free2go η στα συμβόλαια 

(Oops το έστειλα καταλάθος εδώ)

Edited by Dimitris_15

Vodafone The only scam company you can trust 

23 ώρες πριν, akis8607 said:

Εχουν κόφτη τα καινούργια προγράμματα; Ή είναι απεριόριστα;

1TB λένε στα καταστήματα. Πολιτική ορθής χρήσης.

Η Nova το παρουσιάζει ως απεριόριστο*

36 minutes ago, Dimitris_15 said:

Καλησπέρα έχω λοιπόν καρτοκινητο Q και θέλω να ρωτήσω εσείς άμα το έχετε αυτό το καρτοκινητο οταν μιλάτε στο τηλέφωνο δηλαδη κάνετε κλήση σας πέφτει το ίντερνετ(τι εννοώ δηλαδη ενώ σας δείχνει σήμα 4G+ και volte) στην πορεία της κλήσης σας έχει τύχει να μην πιάνει καθόλου το ίντερνετ η να πιάνει αλλα με πολύ μα πάρα πολύ χαμηλές ταχύτητες δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος εδώ και αν αυτό συμβαίνει και στο Free2go η στα συμβόλαια 

(Oops το έστειλα καταλάθος εδώ)

Δύο είναι τα τινά..

Ή δεν έχει ενεργοποιήσει το volte.. που μάλλον απίθανο..

Η μιλάς στη δεύτερη κάρτα σιμ.

3 minutes ago, cu2goup said:

Δύο είναι τα τινά..

Ή δεν έχει ενεργοποιήσει το volte.. που μάλλον απίθανο..

Η μιλάς στη δεύτερη κάρτα σιμ.

Είναι κανονικά ενεργο το volte απο τότε που έκανα φορητοτητα what's Up και καπάκι να πάω να το κάνω Q VIP όλα Απεριόριστα με 99€/Χρόνο 

Και αυτό μου συμβαίνει όταν μιλάω με τους συγγενείς μου και γενικά 

Edited by Dimitris_15

Vodafone The only scam company you can trust 

12 minutes ago, Dimitris_15 said:

Είναι κανονικά ενεργο το volte απο τότε που έκανα φορητοτητα what's Up και καπάκι να πάω να το κάνω Q VIP όλα Απεριόριστα με 99€/Χρόνο 

Και αυτό μου συμβαίνει όταν μιλάω με τους συγγενείς μου και γενικά 

Κι εγώ το έχω το qvip αλλά δουλεύει κανονικά το volte. Δεν ξέρω..

On 4/4/2026 at 8:03 ΠΜ, cu2goup said:

Λες αυτός να είναι ο κόφτης στο "απεριόριστο" του qvip;;

Τι χρήση του έκανες;

Δεν έχει κανένα κόφτη το Q VIP ή αν υπάρχει είναι πιο πάνω από τα 5TB που έχω φτάσει σ'ένα μήνα.

Το πρόβλημα είναι στην κεραία η οποία ξαφνικά, κυρίως τα απογεύματα, γεμίζει καθώς από τα ξημερώματα ώς νωρίς το πρωί έχω δει και 400Mbps. Το ερώτημα είναι τί ακριβώς άλλαξε και από 'κει που είχαμε 100+Mbps πέσαμε στα 30. Μοίραζαν δωρέαν Q VIP με απεριόριστα? :classic_laugh:

Edited by ParafronGR

2 ώρες πριν, ParafronGR said:

Δεν έχει κανένα κόφτη το Q VIP ή αν υπάρχει είναι πιο πάνω από τα 5TB που έχω φτάσει σ'ένα μήνα.

Το πρόβλημα είναι στην κεραία η οποία ξαφνικά, κυρίως τα απογεύματα, γεμίζει καθώς από τα ξημερώματα ώς νωρίς το πρωί έχω δει και 400Mbps. Το ερώτημα είναι τί ακριβώς άλλαξε και από 'κει που είχαμε 100+Mbps πέσαμε στα 30. Μοίραζαν δωρέαν Q VIP με απεριόριστα? :classic_laugh:

Σχολιάζετε σε λάθος νήμα για το q VIP

19 ώρες πριν, Bayern7 said:

1TB λένε στα καταστήματα. Πολιτική ορθής χρήσης.

Η Nova το παρουσιάζει ως απεριόριστο*

Αυτό ισχύει και στα καινούργια προγράμματα; Με ποια λογική να το πάρεις μόνο και μόνο τα updates σε λάπτοπ κτλ χρειάζονται πόσα gb

Γιατί εγώ βλέπω το παρακάτω δεν αναφέρει κάπου τα καινούργια nova 5g home internet 300

Περιορισμός ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο (Throttling): η πρακτική εφαρμόζεται στο πλαίσιο των εμπορικών πακέτων Mobile internet on the go και Mobile Ηοme Internet 4G, Mobile Ηοme Internet 5G και Βusiness Mobile, Βusiness Mobile Internet 5G. Ειδικότερα, στους στους συνδρομητές των εν λόγω εμπορικών πακέτων παρέχονται 100GB (για τα προγράμματα 4G) και 200GB (για τα προγράμματα 5G) αντίστοιχα χρήσης κάθε μήνα στη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα, μετά την κατανάλωση οποίων, συνεχίζεται η πρόσβαση στο Internet χωρίς περιορισμό, με μειωμένη όμως ταχύτητα στα 6 Mbps και 12 Mbps αντίστοιχα.

On 6/4/2026 at 11:39 ΠΜ, akis8607 said:

Αυτό ισχύει και στα καινούργια προγράμματα; Με ποια λογική να το πάρεις μόνο και μόνο τα updates σε λάπτοπ κτλ χρειάζονται πόσα gb

ναι σε μαγαζί νόβα το ανέφεραν, οτι αφορά και τα καινούρια.
Δεν τους πολυεμπιστεύομαι βέβαια. Αν κάποιος βάλει κάποιο απο τα καινούρια προγράμματα ας ενημερώσει.

καλησπέρα εγώ έχω το 100 mbps 5g home internet από τότε που βγήκε είμαι σε νησί μόλις είδα ότι βγήκαν καινούργια πρόγραμματα την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή έκανα αίτηση για αύξηση ταχύτητας αλλά πρέπει να αλλάξει ο εξοπλισμός να μου βάλουν αυτόν με την εξωτερική κεραία και αν δείτε στο site γράφει δωρεάν wifi mesh τους ρωτάω αν το πάρω αυτό άλλοι μου λένε ναι άλλοι όχι ότι να ναι γενικά αα και έχει περάσει μια βδομάδα ακόμα δεν έχει έρθει το συμβόλαιο!