resurection_boy Δημοσιεύτηκε November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 8, 2005 To ξερω οτι ρωταω πολλα τελευτεα (με επιασε να ψιλο φτιαξω το pc μου μετα απο οσα εχει τραβιξει...) αλλα μια ακομα ερωτηση. Θελω να προβω σε αγορα (μεσω on-line καταστηματος) σε καπιων σκληρο δισκο. Ομως σε θεματα σκληρων ειμαι βαθια νυχτομενος. Θελω να παρω κατι περιπου στα 100 ευρω, εμαθα οτι περνω κατι γυρο στα 160-200 gb ομως τι αλλο να προσεξω;(περα απο της στροφες και το Buffer) Με της μαρκες παιζει κατι; Τι διαφορα εχουν οι IDE απο τους SATA κλπ; Εχετε κατι να μου προτινετε; Επισης με τροφοδοτισει τι παιζει; Ποσο περιπου θελουν; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azzazel Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Γεια σου φιλε μου Στον δισκο που θα επιλεξεις κοιτα να εχει μεγαλη εγγυηση (3 χρονια μαξιμουμ εκτος απο την σειρα Raptor που εχει αν θυμαμαι καλα 5) και αν ειναι δυνατον να εχει buffer 16MB. Επισης νομιζω οτι πλεον ολοι δουλευουν στις 7200rpm (εκτος παλι απο τους Raptor 10000rpm) Οσον αφορα την καταναλωση νομιζω οτι ο καθε δισκος εχει καταναλωση 15-20 Watt. Ελπιζω να βοηθησα. Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Θέλω κι εγώ να αγοράσω έναν σκληρό, 200άρη μάλλον. Με μια πρώτη έρευνα αγοράς είδα ότι κυμαίνεται γύρω στα 90-95€. Μάλλον θέλω IDE σύνδεση. Ποιον προτείνετε να πάρω και από πού; Το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει καλό σέρβις και μάλλον από κει ψήνομαι... Επίσης και το e-shop έχει καλές τιμές, αλλά απότι ξέρω έχει άθλιο σέρβις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azzazel Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Θέλω κι εγώ να αγοράσω έναν σκληρό, 200άρη μάλλον. Με μια πρώτη έρευνα αγοράς είδα ότι κυμαίνεται γύρω στα 90-95€. Μάλλον θέλω IDE σύνδεση. Ποιον προτείνετε να πάρω και από πού; Το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει καλό σέρβις και μάλλον από κει ψήνομαι... Επίσης και το e-shop έχει καλές τιμές, αλλά απότι ξέρω έχει άθλιο σέρβις... Για το service του Πλαισιου δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα αλλα anyway. Γενικοτερα για τους δισκους ισχυει το εξης: ή θα δουλευει ή οχι, οποτε καλυπτεσαι (πιστευω σε καθε περιπτωση) απο το service καθε καταστηματος. Εγω παντως προτεινω e-Shop Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Αυτός είναι καλός; :confused: Τον έχει 94.90€ το ΠΛΑΙΣΙΟ με δωρεάν αποστολή. Το e-shop τον έχει 90.30€ +3€ τα μεταφορικά. Τα ίδια βγαίνει δηλαδή. Για το ΠΛΑΙΣΙΟ νομίζω κάνεις λάθος. Έχει άψογο σέρβις και σου αλλάζουν τα αντικείμενα με απλές διαδικασίες. Σε αντίθεση με το e-shop που είναι ηλεκτρονικό κατάστημα και άμα χαλάσει κάτι τρέχα γύρευε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Viper Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Αυτός είναι καλός; :confused: Τον έχει 94.90€ το ΠΛΑΙΣΙΟ με δωρεάν αποστολή. Το e-shop τον έχει 90.30€ +3€ τα μεταφορικά. Τα ίδια βγαίνει δηλαδή. Για το ΠΛΑΙΣΙΟ νομίζω κάνεις λάθος. Έχει άψογο σέρβις και σου αλλάζουν τα αντικείμενα με απλές διαδικασίες. Σε αντίθεση με το e-shop που είναι ηλεκτρονικό κατάστημα και άμα χαλάσει κάτι τρέχα γύρευε... Μια χαρα ειναι. Εγω εχω τον 250GB και δεν εχω προβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctorkostis Δημ. November 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2005 Προτεινω seagate λογω 5ετους εγγυησης,σε επιδοσεις οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες μεταξυ των εταιρειων.Για θεματα service παντα μπορειτε να στειλετε το δισκο στην εταιρεια(το εχω κανει οταν ειχα χασει την αποδειξη) και να μην ασχολειστε με πλαισιο και eshop. Οι sata ειναι λιγο πιο γρηγοροι συνηθως αλλα το κακο ειναι οτι δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως εξωτερικοι ακομα...Επισης πρεπει να υποστηριζονται απο τη μητρικη(να εχει sata controller δηλαδη). Αυτα πολυ περιληπτικα.... Παράθεση Screw you guys,I'm going home......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Προτεινω seagate λογω 5ετους εγγυησης,σε επιδοσεις οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες μεταξυ των εταιρειων.Για θεματα service παντα μπορειτε να στειλετε το δισκο στην εταιρεια(το εχω κανει οταν ειχα χασει την αποδειξη) και να μην ασχολειστε με πλαισιο και eshop. Οι sata ειναι λιγο πιο γρηγοροι συνηθως αλλα το κακο ειναι οτι δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως εξωτερικοι ακομα...Επισης πρεπει να υποστηριζονται απο τη μητρικη(να εχει sata controller δηλαδη). Αυτα πολυ περιληπτικα.... Συμφωνούμε αλλά είναι και ένα 20άρικο ακριβότερος... :O Τελικά παρήγγειλα παιδιά τον Western Digital 200GB από ΠΛΑΙΣΙΟ. 94,90€. :D Λογικά αύριο θα μου έρθει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azzazel Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Συμφωνούμε αλλά είναι και ένα 20άρικο ακριβότερος... :O Τελικά παρήγγειλα παιδιά τον Western Digital 200GB από ΠΛΑΙΣΙΟ. 94,90€. :D Λογικά αύριο θα μου έρθει. Μην ξεχασουμε να κανουμε ενα format-ακι για να τον "δουν" και τα Windows ;) Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. November 9, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Παδια μπορειτε να με βοηθεισετε λιγο ακομα; Βρηκα καπιους που με ενδιαφερουν, απο οσο ξερω οι IDE ειναι οι "κλασικοι" εγω τετιων θελω. Ως εκει σωστος ειμαι; Τωρα ομως τι μου προτινετε; Ειμαι μεταξυ αυτων http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=825&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=184162&Merchant_Id=1&sts_cid=3 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=825&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=89349&Merchant_Id=1&sts_cid=3 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=825&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=140407&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Τωρα ομως, ο 250αρης πως στο καλο μπορει να ειναι τοσο φτηνος, μηπος τρεχει κατι; Απο το e-shop χετε να μου προτινετε κατι; Ξερετε θα παραγκειλω μια καμερα απο εκει και θα ηθελα να τα παραγκειλω και τα δυο μαζι ωστε να ερθουν συνχρονος και να πληρωσω και λιγοτερα μεταφορικα. Επισης, μολις τον παρω το μονο που εχω να κανω ειναι να τον συνδεσω; Format πως του κανω εφ' εων δεν τον εχουν αναγνωρισει τα windows; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctorkostis Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Συμφωνούμε αλλά είναι και ένα 20άρικο ακριβότερος... :O Τελικά παρήγγειλα παιδιά τον Western Digital 200GB από ΠΛΑΙΣΙΟ. 94,90€. :D Λογικά αύριο θα μου έρθει. Ακριβοτερος ειναι,αλλα οχι 20αρικο,κανα 5ευρο ναι... http://www.shop21.gr//product/product.computers.asp?deid=&pfid=23079&prid=23166 Το http://www.skroutz.gr βοηθαει αρκετα μερικες φορες,εξακολουθω να προτεινω seagate,τα 5 χρονια ειναι σοβαρο θεμα.... Παράθεση Screw you guys,I'm going home......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Ακριβοτερος ειναι,αλλα οχι 20αρικο,κανα 5ευρο ναι... http://www.shop21.gr//product/product.computers.asp?deid=&pfid=23079&prid=23166 Το http://www.skroutz.gr βοηθαει αρκετα μερικες φορες,εξακολουθω να προτεινω seagate,τα 5 χρονια ειναι σοβαρο θεμα.... Τώρα φίλε μου το λες; :O Τώρα το παρήγγειλα. Εξάλλου απότι βλέπω έχει και 5€ μεταφορικά αυτό, οπότε πάει στα 105€. Ε δε πειράζει, το πλαίσιο τουλάχιστον είναι υπαρκτό κατάστημα και όχι μόνο ηλεκτρονικό. Ευχαριστώ πάντως. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Makria apo tous MAXTOR... Akougetai les kai ginontai erga tou dimou mesa sto dwmatio sas Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GEORGEGX20VF Δημ. November 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2005 Makria apo tous MAXTOR... Akougetai les kai ginontai erga tou dimou mesa sto dwmatio sas pragmati exo ena maxtor ide 80 gb kai otan anoigo kati akoygete poy kanei zzzzzzzzzzz alla kata ta alla nomizo kaloi den einai i maxtor? na rotiso pes oti thelo na paro ena 250 skliro mporo na to sindeso me sata??pos tha ksero an ipostirizei i mitriki moy sata? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Siemenakias Δημ. November 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2005 Και εγώ θα έλεγε μακριά από WD! Δεν έχω καλή εμπειρία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303755 Παιδια, ο τυπος συνδεσης που λεει αυτος τι ειναι; Ο συνιθισμενος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos_79 Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ναι βρε,Ide :) Παράθεση Υπογραφή.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Τελικά πήρα τον Western Digital που έλεγα και αυτόν που λέει και ο φίλος ρεζουρέξιον. Μια χαρά όλα καλά, βέβαια ο 200άρης είναι 186GB τελικά, αλλά δε μας χαλάει. Αθόρυβος, δεν ακούγεται καθόλου (γιατί είχα ακούσει ότι οι Maxtor ακούγονται σα κομπρεσέρ όταν κοιμάσαι με ανοιχτό pc) @Φίλε τον αγόρασα από ΠΛΑΙΣΙΟ όμως με 94,90€ και 3 χρόνια εγγύηση (που το ΠΛΑΙΣΙΟ φημίζεται για το καλό του σέρβις), ενώ το e-shop τον έχει 90+3€ μεταφορικά και άγνωστο σέρβις (νομίζω 2 χρόνια κιόλας) Όλα μια χαρά λοιπόν. Εσείς με αρνητική εμπειρία από Western Digital που είναι κορυφαία στο είδος, τι προτείνετε δηλαδή για να καταλάβω; :confused: :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Δεν ξέρω γιατί λέτε ότι οι Maxtor κάνουν πολύ θόρυβο, πάντως ένας εξωτερικός Onetouch II 200GB της maxtor που έχω δεν ακούγεται ΚΑΘΟΛΟΥ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Με το σερβισε δεν κολαω καθος και να χρηαστει εδω που βρισκωμαι δεν αξιζει τον κοπο να τον δωσω σε αυτους ;) Προτιμο το e-shop λογο κακης εμπειριας με το πλαισιο και καθος θα παρω και μι καμερα απο εκει οποτε ας τα παρω και τα δυο μαζι. Αλλα αυτο που μου λες με τα gb με ψιλοχαλασε, αλλα ολοι ετσι δεν θα ειναι; Μηπος να κοιταξω για εναν 250 (ετσι λενε...) στα 115; Αλλα μου φευγει το budjet... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Με το σερβισε δεν κολαω καθος και να χρηαστει εδω που βρισκωμαι δεν αξιζει τον κοπο να τον δωσω σε αυτους ;) Προτιμο το e-shop λογο κακης εμπειριας με το πλαισιο και καθος θα παρω και μι καμερα απο εκει οποτε ας τα παρω και τα δυο μαζι. Αλλα αυτο που μου λες με τα gb με ψιλοχαλασε, αλλα ολοι ετσι δεν θα ειναι; Μηπος να κοιταξω για εναν 250 (ετσι λενε...) στα 115; Αλλα μου φευγει το budjet... Σε όλους τους σκληρούς απ'ότι ξέρω αυτό συμβαίνει. Ο 40άρης που έχω είναι 37,4GB, ο 200άρης είναι 186, ο 250άρης θα είναι 235 υπολογίζω. Ο χαμένος χώρος καταλαμβάνεται από το σύστημα νομίζω. Πιο τεχνικά δε μπορώ να το εξηγήσω... :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Μαλλον τον 200αρι θα παρω τελικα. Θα παρω αυριο να ακυρωσω την παραγκελια που ειχα κανει πριν απο 2 μηνες στο πλαισιο (και ακομα να ερθει...) ωστε να μην μου ερθουν 2 καμερες... Και μετα θα παραγκειλω και την καμερα και τον σκληρο. Αντε να τελιωνω σιγα σιγα. Να μεταφερω και οτι θελω να σωσω και μετα να του χωσω ενα formataki αυτου που εχω τωρα να τελιωνω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 @Φίλε τον αγόρασα από ΠΛΑΙΣΙΟ όμως με 94,90€ και 3 χρόνια εγγύηση (που το ΠΛΑΙΣΙΟ φημίζεται για το καλό του σέρβις), ενώ το e-shop τον έχει 90+3€ μεταφορικά και άγνωστο σέρβις (νομίζω 2 χρόνια κιόλας) Όλοι οι Western Digital έχουν 3 χρόνια εγγύηση (εκτός από τους Raptor που έχουν 5) ανεξαρτήτως από πού θα τον αγοράσεις. Τον πας στην Infoquest και στον αλλάζουν επιτόπου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Siemenakias Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ο λόγος που πχ ένας σκληρός 80GB είναι στην πραγματικότητα 74.5 GB είναι ότι εννοούν 80.000.000.000 bytes (=74,5GB) και όχι 80*1024*1024*1024 (=80GB) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ο λόγος που πχ ένας σκληρός 80GB είναι στην πραγματικότητα 74.5 GB είναι ότι εννοούν 80.000.000.000 bytes (=74,5GB) και όχι 80*1024*1024*1024 (=80GB) Είναι παραπληροφόρηση αυτό όμως, γιατί εφόσον μετατρέπουν τα bytes σε GB θα έπρεπε να ξέρουν από Μαθηματικά. Οπότε ή θα μας λένε 80.000.000 bytes ή θα μας λένε 74,5 GB. :down: Λέω κάτι λάθος; :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts