Jump to content

Samsung Galaxy A55 5G

George6633
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

8 minutes ago, evris2013 said:

Παλιά θυμάμαι πατούσες μόνο παρατεταμένα το on/off για επανεκκίνηση. Τώρα γιατί πρέπει να πατάς και τη μείωση ήχου μαζί;

Και τώρα έτσι θα κλείνει. Πάτα μαζί το πλήκτρο off και τη μείωση ήχου και στο μενού επέλεξε κάτω τις ρυθμίσεις πλαϊνού πλήκτρου.

Βάλε το πλαϊνό πλήκτρο σε παρατεταμένη πίεση να απενεργοποιήσει την συσκευή και είσαι όπως πρώτα.

Δυστυχώς η σαμμυ μας τα άλλαξε από όπως τα είχαμε συνηθίσει 

1 hour ago, sgatzo said:

Και τώρα έτσι θα κλείνει. Πάτα μαζί το πλήκτρο off και τη μείωση ήχου και στο μενού επέλεξε κάτω τις ρυθμίσεις πλαϊνού πλήκτρου.

Βάλε το πλαϊνό πλήκτρο σε παρατεταμένη πίεση να απενεργοποιήσει την συσκευή και είσαι όπως πρώτα.

Δυστυχώς η σαμμυ μας τα άλλαξε από όπως τα είχαμε συνηθίσει 

Πως να βάλω το πλαϊνό πλήκτρο σε παρατεταμένη πίεση. Δεν έχει τέτοιο μενού. Μόνο απενεργοποίηση γράφει, το οποίο ήδη το έχω σε αυτή τη ρύθμιση. Αλλά η συσκευή δεν κάνει επανεκκίνηση αν δεν πατήσω τη μείωση ήχου. Σίγουρα ισχύει αυτό για όλα τα Samsung ή μόνο για το Α55; 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

19 ώρες πριν, Siberian Tiger said:

Θα πας στις ρυθμίσεις- advanced features - side key και θα επιλέξεις το Power Off menu αντί του Bixby. 

Σε ευχαριστώ!

Καλησπέρα σε όλους,

έχει καταφέρει κανείς να μπεί στο recovery με το data καλώδιο στο pc?

Εγω μέχρι στιγμής όχι...

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Έχει παρατηρήσει κάποιος οτι ενώ είναι ενεργοποιημένο το 5g με το σκούρο σηματάκι που δείχνει το κανονικό 5G, όταν χτυπάει κλήσει και μιλάω πάντα πέφτει στο σηματάκι του "ψεύτικου" 5G δηλαδή με το κενό εικονίδιο του 5G... Που άν έχω καταλάβει καλά είναι ένα είδος LTE..Μονο σε μένα το κάνει; δεν θα έπρεπε να μένει πάντα στο κανονικό 5G;

Redmi By Xiaomi

Καλησπέρα στην ομάδα,  κάτοχος πλέον κι εγώ του Α55 8/256.

Το αγόρασα την Πέμπτη από mobilistas. Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι αρκετά θετικές. Δείχνει πράγματι εξαιρετικό σαν ποιότητα κατασκευής. 

Η οθόνη πολύ φωτεινή όντως και πιο κοντά στα γούστα μου στις διαστάσεις. 

Δεν μου άρεσε ότι με τον ταχυφορτιστή των 25w ανέβασε μεγάλη θερμοκρασία στο πίσω μέρος και έκτοτε το φορτίζω με τον εργοστασιακό του Α52 έχοντας κλείσει την επιλογή ταχείας φόρτισης. 

Κάνει 1 ώρα παραπάνω αλλά είναι ψυγείο πλέον οπότε πολύ καλύτερο για την μακροζωία της μπαταρίας. Επισης έχω ενεργή την προστασία μπαταρίας στο βασικό. 

Το δεύτερο ίσως αρνητικό είναι ότι πιστεύω η κάμερα οριακά στα μάτια μου είναι λίγο χειρότερη του Α52. Εσείς ως πιο ειδικοί θα με διορθώσετε αν κάνω λάθος. 

Το gps με google map δούλεψε σε ταξίδι 3 ωρών άψογα, το είχα όμως με πατέντα στο ταμπλό και όχι εκτεθειμένο στον ήλιο γιατί σίγουρα θα άρχιζαν τα μηνύματα υπερθέρμανσης. Να τονίσω εδώ ότι το Α52 στον ήλιο ποτέ δεν πέταξε μήνυμα σε μένα. 

Από σήμα με vf μέχρι τώρα είμαι οκ παντού χωρίς κάποιο πρόβλημα. 

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις συμβουλές τους που με οδήγησαν στην αγορά του Α55 και δηλώνω συνολικά πολύ ικανοποιημένος. 

Edited by sgatzo

2 ώρες πριν, george_21 said:

Καλημέρα ήρθε ενημέρωση Σεπτεμβρίου 

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, την έκανα και πρόσεξα ότι το σήμα της vf μετά την ενημέρωση είναι καρφωμένο 5g NSA με τέρμα σήμα. 

Ίσως να έτυχε τόσο πολύ να έκανε αναβάθμιση η vf δε ξέρω, πάντως το σήμα της συσκευής πλέον είναι πιο ισχυρό. 

Μπορεί να κάνω και λάθος λόγω του μικρού διαστήματος που έχω την συσκευή, για δείτε το λίγο και εσείς και γράψτε.

7 ώρες πριν, sgatzo said:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, την έκανα και πρόσεξα ότι το σήμα της vf μετά την ενημέρωση είναι καρφωμένο 5g NSA με τέρμα σήμα. 

Ίσως να έτυχε τόσο πολύ να έκανε αναβάθμιση η vf δε ξέρω, πάντως το σήμα της συσκευής πλέον είναι πιο ισχυρό. 

Μπορεί να κάνω και λάθος λόγω του μικρού διαστήματος που έχω την συσκευή, για δείτε το λίγο και εσείς και γράψτε.

Καλορίζικο.

Μάλλον τυχαίο είναι αυτο που ειδες με το σήμα.Εκανα κι εγω την αναβάθμιση,ωστόσο δεν βλέπω αλλαγές στην ισχύ σήματος,η οποία είναι επαρκής.Στο τηλέφωνο αυτο έχω κι εγω Vodafone...

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Ρε παιδιά όποιος το έχει στην αυτόματη φωτηνότητα έχει καταλάβει οτι απο το σκωτηνότερο περιβαλλον προς το φωτηνότερο αργεί να το αντιλυφθεί ή πολλές φορές δεν αλλάζει την ένταση προς το φωτηνότερο καθόλου η οθόνη; Πρέπει να πάω σε καθαρό ήλιο να χτυπάει η οθόνη για να δώσει ένταση..Δεν εχω τζαμάκι.

Redmi By Xiaomi

3 ώρες πριν, Nikos_96 said:

Ρε παιδιά όποιος το έχει στην αυτόματη φωτηνότητα έχει καταλάβει οτι απο το σκωτηνότερο περιβαλλον προς το φωτηνότερο αργεί να το αντιλυφθεί ή πολλές φορές δεν αλλάζει την ένταση προς το φωτηνότερο καθόλου η οθόνη; Πρέπει να πάω σε καθαρό ήλιο να χτυπάει η οθόνη για να δώσει ένταση..Δεν εχω τζαμάκι.

Σε μένα δεν αργεί, μου έχει κάνει εντύπωση μάλιστα το ποσό γρήγορα αντιδρά ο αισθητήρας σε σχέση με το Α52 που είχα. 

Θα βγω το πρωί πάντως να το τσεκάρω ξανά και θα ενημερώσω 

1 minute ago, sgatzo said:

Σε μένα δεν αργεί, μου έχει κάνει εντύπωση μάλιστα το ποσό γρήγορα αντιδρά ο αισθητήρας σε σχέση με το Α52 που είχα. 

Θέλω να μήν πάς απευθείας κάτω απο ήλιο αλλα απο ένα σχετικά σκοτεινό σημείο να βγείς έξω αλλα παράδειγμα να είσαι κάτω απο υπόστεγο αλλα να είναι μεσημέρι ωστε δίπλα να υπάρχει έντονο φώς και να προσπαθήσεις να δείς ένα βίντεο. Το Α52 που είχα είχε άμεση απόκρυση σε αυτόν τον τομέα..ενω΄αυτό μπορώ να πώ οτι με ξενερώνει που με amoled οθόνη να βγαίνεις σε φωτεινό σημείο, να βλέπεις βίντεο και αυτό να μένει ο φωτισμός του στην ένταση του σκοτεινού σημείου που ήταν πρίν..Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.. 

Redmi By Xiaomi

1 hour ago, sgatzo said:

Βάλε το χέρι πάνω από την οθόνη ή κάποιο πλακέ αντικείμενο για να δεις την αμεσότητα της οθόνης. 

Στο τελευταιο update βάλανε μια επιπλέον ρυθμιση για την οθόνη τη "ζωντάνια χρωμάτων" (στις σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης).

Με τη ρυθμιση αυτή,η οθόνη έγινε αρκετά εντυπωσιακή και πλησίασε αρκετά αυτην του S23 Ultra...

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

37 minutes ago, LAGGI said:

Στο τελευταιο update βάλανε μια επιπλέον ρυθμιση για την οθόνη τη "ζωντάνια χρωμάτων" (στις σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης).

Με τη ρυθμιση αυτή,η οθόνη έγινε αρκετά εντυπωσιακή και πλησίασε αρκετά αυτην του S23 Ultra...

Είναι από την προηγούμενη του Αυγούστου αυτή η ρύθμιση..

4 minutes ago, drivth said:

Είναι από την προηγούμενη του Αυγούστου αυτή η ρύθμιση..

Δεν το ειχα προσέξει...

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Φωτογραφιζοντας μια οθόνη υπολογιστή απο αποσταση 2 μέτρων ή τηλεόρασης,και τοποθετώντας τη στο κέντρο του κάδρου κανει μεγαλο σκοτεινιασμα στο περιβαλλον εκτός οθόνης.Βγαζοντας την ίδια φωτο με το S23Ultra κανένα πρόβλημα...

Το έχει διαπιστωσει κανεις άλλος αυτο?

IMG-20240912-WA0000.jpg

20240912_111943.jpg

Edited by LAGGI
add photos

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Από ό,τι βλέπω στις "Λεπτομέρειες" στον υπολογιστή μου, κάνει φωτομέτριση (το Α55) κέντρου βάρους, ίσως και η επεξεργασία να παίζει ρόλο, διορθώνεται στις ρυθμίσεις τις κάμερας αν πας στο "επαγγελματικό" μενού και ρυθμίσεις το EV συν ή πλην, ό,τι σε βολεύει καλύτερα

3 ώρες πριν, D_G said:

Από ό,τι βλέπω στις "Λεπτομέρειες" στον υπολογιστή μου, κάνει φωτομέτριση (το Α55) κέντρου βάρους, ίσως και η επεξεργασία να παίζει ρόλο, διορθώνεται στις ρυθμίσεις τις κάμερας αν πας στο "επαγγελματικό" μενού και ρυθμίσεις το EV συν ή πλην, ό,τι σε βολεύει καλύτερα

Το έχω στο αυτοματο.Κάνει δηλαδη spot φωτομέτρηση?Αυτο αλλάζει?

Αν το βαλω στο επαγγελματική και αυξήσω την έκθεση,τοτε γινεται ξασπρουλιαρικο το κεντρο και δεν φαινεται καμμια λεπτομερεια,ενω η περιφερεια φτιάχνει...

Edited by LAGGI

GTZ (George)

S23 Ultra SM-S918B

A55   SM-A556

Οι πρώτες αναφορές για τον αντικαταστάτη του Α55: 

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-a56-etoimazetai-tha-fernei-megali-veltiosi-stin-apodosi/

Καμερα πρεπει να βελτιωσουν που εβγαλαν το Α55 και εχει παρομοια καμερα με το 3 ετων Α52s.

On 20/9/2024 at 9:26 ΜΜ, anastasiah said:

Κολλάει η είναι η ιδέα μου; 

Αντί να γελάτε δεν μου λέτε; κάποια στιγμή είχε παγώσει το κινητο σε σας πως είναι; 

Edited by anastasiah

2 minutes ago, anastasiah said:

Αντί να γελάτε δεν μου λέτε; κάποια στιγμή είχε παγώσει το κινητο σε σας πως είναι; 

Κανονικά θα έπρεπε να είναι η ιδέα σου. Αν όντως γίνεται αυτό κάτι δεν πάει καλά. Μήπως το έχεις φορτώσει πολύ με εφαρμογές και ειδικά με παιχνίδια που κατεβάζουν τα παιδιά που το φτάνουν στο όριο του χώρου και δεν μπορεί να εκτελέσει βασικές λειτουργίες;

Redmi By Xiaomi

30 minutes ago, Nikos_96 said:

Κανονικά θα έπρεπε να είναι η ιδέα σου. Αν όντως γίνεται αυτό κάτι δεν πάει καλά. Μήπως το έχεις φορτώσει πολύ με εφαρμογές και ειδικά με παιχνίδια που κατεβάζουν τα παιδιά που το φτάνουν στο όριο του χώρου και δεν μπορεί να εκτελέσει βασικές λειτουργίες;

Οχι παιχνίδια. Έχει φτάσει στο 80 τοις εκατό ο χώρος αποθήκευσης από 128. Φταίει αυτό; και μια κάρτα μνημης στο 20τοις εκατό. Κάποια στιγμή ήθελα να κατεβάσω την κουρτίνα από πάνω για να δω ειδοποιήσεις και είχε παγώσει