Jump to content

Hands-on με το Motorola Edge 40 Neo!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Motorola τα τελευταία χρόνια απέδειξε οτι παραμένει μια ισχυρή παρουσία στην αγορά και βασίζεται κυρίως στην τεχνολογία της, ίσως περισσότερο και από το ισχυρό της brand name. Η εταιρεία έχει επανέλθει δυναμικά και μάλιστα μας αποκάλυψε έναν μεγαλεπήβολο στόχο της για την ελληνική αγορά, να κατακτήσει το 15% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια! Αυτό θα επιτευχθεί χάρη και σε δυνατές συνεργασίες με μεγάλους retailers καθώς σύντομα θα βρίσκετε τις συσκευές της και σε Vodafone, Nova και Πλαίσιο, όπου δεν βρίσκονταν μέχρι σήμερα. Έτσι, από το 2,5% μερίδιου της αυτή τη στιγμή, η ελληνική ομάδα της Motorola αναμένει εκτόξευση του μεριδίου στο 6% μέχρι το τέλος του 2023 και στο 15% που προαναφέραμε, μέχρι το 2026. Το σίγουρο είναι οτι ελάχιστοι έχουν… παράπονα από τις προτάσεις της και έτσι, όταν το Motorola Edge 40 Neo ανακοινώθηκε, περιμέναμε μια τίμια mid-range πρόταση σε καλή τιμή. Τελικά ξεχωρισε όχι μόνο για το vfm του αλλά και για μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά… πάμε να το δούμε!

Πριν καν ενεργοποιήσουμε τη συσκευή, γίνεται αντιληπτό οτι… κάτι τρέχει με το κουτί. Το κουτί είναι χάρτινο, από ανακυκλωμένα υλικά, αλλά το ενδιαφέρον είναι το… άρωμά του! Πρόκειται για ένα πολύ απαλό, διακριτικό άρωμα με το οποίο είναι εμποτισμένο και το ίδιο άρωμα θα βρείτε στην πλάτη της συσκευής. Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση από τη Motorola που σίγουρα θα αρέσει σε αρκετούς. Δεν είναι ενοχλητικό και μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση από τη μύτη σας θα το καταλάβετε, ενώ δεν “μένει” και στα χέρια σας. Θα το παρομοιάζαμε με την μυρωδιά ενός καινούριου αυτοκινήτου, αλλά πιο ευχάριστη! Στο κουτί θα βρείτε καλώδιο Type-C σε Type-C, φορτιστή 68W και ένα hard case στο ίδιο χρώμα με το κινητό σας.

Οι καλές εντυπώσεις συνεχίζονται και εκ πρώτης όψεως της συσκευής. Πάχος μόλις 7,9mm, edge οθόνη (κυρτή στις πλευρές), βάρος μόλις 172 gr και ένα πολύ όμορφο πίσω μέρος, με vegan leather και σε ένα από τα μοναδικά χρώματα από την παλέτα της Pantone. Συγκεκριμένα το Caneel Bay, πρακτικά ένα γαλάζιο αλλά σε διαφορετική, πιο “γεμάτη” απόχρωση, απ’ότι το τυπικό γαλάζιο. Αυτό το πίσω μέρος προσφέρει εξαιρετικό grip, όπως και το “κοφτερό” πλαίσιο, ενώ και το μικρό βοηθά πολύ στο να μη γλιστράει η συσκευή και στην one-handed χρήση της.

Το Edge 40 Neo είναι στεγανό απέναντι σε νερό και σκόνη κατά IP68. Στο κάτω μέρος υπάρχει USB-C θύρα, το SIM tray και μια έξοδος ήχου, τα πλήκτρα είναι στη δεξιά πλευρά και ο οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μέσα στην οθόνη. Το πλαίσιο δεν είναι μεταλλικό, ωστόσο, αλλά αυτό δεν μας πείραξε καθόλου.

Τα bezels είναι αρκετά μικρά και χάρη στην edge οθόνη, το screen-to-body ratio αγγίζει το εντυπωσιακό 90,1%. Το P-OLED panel έχει διαγώνιο 6,55″, 20:9 aspect ratio και προσφέρει 1 δις χρώματα, 144Hz refresh rate, HDR10+ και 1.300 nits peak φωτεινότητας. Η ανάλυση είναι FullHD+ και Gorilla Glass 3 προστατεύει το panel από κακουχίες. Συνολικά πρόκειται για μια πολύ καλή οθόνη, αντάξια ενός premium mid-ranger και θα σας υπερκαλύψει, εκτός αν είστε από αυτούς που θέλετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Αλλά η αλήθεια είναι πως οι 6,55″ βοηθούν επίσης στην one-handed χρήση.

Στο εσωτερικό της μια τέτοια συσκευή οφείλει να έχει ένα decent chip. Το MediaTek Dimensity 7030 κατασκευάζεται στα 6nm και μπορεί να μην βάζει… φωτιά στα benchmarks, αλλά είναι αρκετά ισχυρό για να υποστηρίξει το υπόλοιπο hardware και να τρέξει άνετα κάθε app, με καλή θερμική συμπεριφορά. Συμπεριλαμβάνει την Mali-G610 MC3 GPU που τα πάει καλά στα games και συνοδεύεται από 12GB LPDDR4X RAM (επεκτάσιμης virtually) και 256GB αποθηκευτικού χώρου uMCP (μη επεκτάσιμου), με τα 21GB περίπου να είναι δεσμευμένα εξ’αρχής. Ο συνδυασμός είναι πολύ καλός και στη συνέχεια θα δείτε οτι το chipset αυτό δεν υστερεί σε κανένα τομέα για τον μέσο και λίγο πιο απαιτητικό χρήστη.

Πάμε και στις κάμερες! Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το dual camera setup, το οποίο όμως έχει αυτά που χρειάζονται. Δηλαδή μια καλή κύρια κάμερα 50MP (1/1.5″) με f/1.8 διάφραγμα, 1.9μm pixel pitch, OIS και multi-directional PDAF. Κάνει πολύ καλές λήψεις μέρα και νύχτα, αν και προφανώς στο 2x zoom η απουσία τηλεφακού είναι προφανής, ενώ συνδυάζεται και με μια 13MP ultrawide κάμερα των 120 μοιρών, επίσης με PDAF. Η κάμερα αυτή είναι υπεύθυνη και για τις macro λήψεις και τα καταφέρνει αρκετά καλά. Παρακάτω θα δείτε ενδεικτικά μερικές λήψεις με τις κάμερες αυτές σε 0,6x, 1x και 2x modes, κατά τη διάρκεια της μέρας κυρίως.

Από πλευράς video, το chipset επιτρέπει τη λήψη 4K στα 30FPS και 1080p έως τα 240FPS, με το gyro-EIS παρόν. Επίσης μπορεί να “στηρίξει” και την 32MP selfie κάμερα που βρίσκεται μέσα σε ένα πολύ μικρό hole notch και είναι εξαιρετική, με υποστήριξη HDR και 4K video, μια από τις καλύτερες selfies της κατηγορίας αυτής.

Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία και είναι αρκετά καλός. Υπάρχουν επίσης 2 μικρόφωνα αλλά και υποστήριξη Dolby Atmos. Από πλευράς συνδεσιμότητας και πάλι μείναμε ικανοποιημένοι από το Wi-Fi 6e (tri-band), το Bluetooth 5.4 με A2DP και LE και το NFC (προφανώς), αλλά η Type-C θύρα είναι 2.0 (με OTG).  Εξαιρετική προσθήκη αυτή της υποστήριξης eSIM που πρακτικά το καθιστά dual SIM (μια physical και μια eSIM), από τις λίγες συσκευές σε αυτά τα χρήματα με την δυνατότητα.

Να σημειωθεί το οτι το Edge 40 Neo τρέχει Android 13 και θα λαμβάνει ενημερώσεις για αρκετά χρόνια, το UI είναι smooth και χωρίς bloatware, οι ρυθμίσεις και επιλογές ξεκάθαρες και αρκετές, ενώ υποστηρίζει και το περίφημο Moto Ready For, για απρόσκοπτη σύνδεση και συνεργασία με άλλες συσκευές (π.χ. laptop).

Κλείνουμε με την αυτονομία, η οποία μας εντυπωσίασε, αφού στα 172gr δεν θα περίμενε κανείς μεγάλη μπαταρία. Κι όμως, η Motorola “χώρεσε” μια των 5.000mAh μέσα στο Edge 40 Neo, διατηρώντας το πάχος σε χαμηλά επίπεδα! Έτσι θα βγάλετε άνετα μια μέρα ζόρικης χρήσης αλλά και όταν χρειαστείτε ταχεία φόρτιση, με τα 68W του φορτιστή θα φτάσετε το 50% σε 15′ και μια πλήρη φόρτιση σε λίγο πάνω από μισή ώρα! Δεν υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση, βέβαια, ούτε αντίστροφη ενσύρματη φόρτιση.

Το Motorola Edge 40 Neo είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φθινοπώρου στην μεσαία κατηγορία καθώς ακροβατεί μεταξύ αυτής και των premium mid-rangers, στα €399, αλλά ουσιαστικά προσφέρει όλα όσα θα θέλατε σε ένα σχετικά προσιτό κόστος, χωρίς κάποια “τρανταχτή” αδυναμία. Bonus η υψηλή αισθητική και η ποιότητα των υλικών του, αλλά και ορισμένες δυνατότητες που δεν περιμέναμε.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Αν το 399 είναι η τιμή που θα το δίνουν οι μεγάλες αλυσίδες, νομίζω θα είναι ακόμα πιο προσιτό στους μικρότερους του Σκρουτζ. Και αν πέσει κι άλλο μετά από καιρό ακόμα καλύτερα. Το θετικό από τη στιγμή που μπαίνει σε νόβα,βονταφον, είναι ότι θα αναγκαστούν να υποστηρίξουν επίσημα την εταιρεία σε επίπεδο δικτύου ειδικά σε υπηρεσίες volte/vowifi, που σήμερα υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου σε motorola. Ειδικά στην νόβα.

Link to comment
Share on other sites

.... κάπου στο "Mediatek Dimensity 7030..." σταμάτησα να διαβάζω.

Πολύ καλό για να ήταν αληθινό!

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη παραφωνία είναι ο επεξεργαστής. Θα μπορούσα να πω και την κάμερα μιας και δεν με πείθει αλλά γενικά είναι καλή η τιμή εκκίνησης. Όταν κατέβει η τιμή ίσως είναι λουκούμι για συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...