Jump to content

Κριτήρια επιλογής πρατηρίων

kirkonet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρα εφοσον το οριο ειναι 0,5% και εσυ ησουν 0,6% το πρατηριο σου εμφανιστηκε στην λιστα των παραβατων?

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν λίστες . Εφαγα το πρόστιμο των 150000 δρ. εκείνη την εποχή για να μάθω να μην κλέβω ...τον εαυτό μου.

Με την λογική ωρισμένων θάπρεπε να έχω μπροστα στο πρατήριο μου μια πινακίδα που να λέει ''ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΦΤΗΣ''.

sinapidisantonis.spaces.live.com

• Απαντήσεις 106
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν λίστες . Εφαγα το πρόστιμο των 150000 δρ. εκείνη την εποχή για να μάθω να μην κλέβω ...τον εαυτό μου.

Με την λογική ωρισμένων θάπρεπε να έχω μπροστα στο πρατήριο μου μια πινακίδα που να λέει ''ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΦΤΗΣ''.

δεν θέλω να επιτεθώ στους πρατηριούχους, ούτε σε σένα ούτε στον amelidis. Αλλά εγώ σκέφτομαι σαν καταναλωτής. Κατάλαβα πολύ καλά τι λες. Αλλά αν εγώ εκείνη την εποχή έβαζα αμόλυβδη από σένα, το αποτέλεσμα θα ήταν να με έκλεβες. Και θα ήμαστε πάτσι μόνο αν έβαζα και σουπερ από σένα ώστε να βγάζω τα χαμένα... Δε μπορείτε απλά οι πρατηριούχοι να ελέγχεται πιο συχνά τις αντλίες σας ή να πιέσετε τις εταιρείες για καλύτερες αντλίες ώστε ούτε να χάνετε ούτε να χάνουμε; Απλή λογική είναι...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Δεν θεωρώ επιθεση μια συζήτηση που γίνεται καλοπιστα.

Και εγώ ειμαι καταναλωτής όπως ολοι- ακόμη και στην προμήθεια βενζίνης, ορισμένες φορές τον χρόνο όταν απομακρύνομαι απο θεσσαλονίκη πολλά χιλιόμετρα, αναγκάζομαι να βάλω απο άγνωστα πρατήρια και άγνωστους ανθρώπους. Διαλέγω πρατήριο ανεξαρτήτως εταιρείας με γνώμονα την εμφανισή του και τις τιμές. Καλημερίζω αυτον που έρχεται να με εξυπηρετήση και δεν τον βλέπω σαν εγκληματία.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα -συνήθως καθε μήνα- οι πρατητιουχοι ελέγχουν τις αντλίες τους με ένα 20λιτρο και αν παρατηρήσουν διαφορές +- καλούν το συνεργείο της εταιρείας για ρύθμιση. Αλλά όπως είπαμε οι ογκομετρητές είναι μηχανήματα και θα μπορούσε μετά απο λίγο καποια αντλία πάλι να έχανε. Και πάντα μιλάμε για πολύ μικρά ποσοστά αποκλίσεων, αμελητέα για όλους και για τον καταναλωτή και για τον πελάτη. Είναι σαν να αγοράζεις ψωμί και αντι για 1 κιλό σου βγαίνει 995 γρ. η 1005 γρ.. Κανείς δεν κερδίζει και δεν χάνει τίποτα. Είναι στα όρια της ανοησίας να κατηγορείσαι για τέτοια μικρά ποσοστά αποκλίσεων.Και νομίζω Μοντεράτορα ότι αν το βλέπεις έτσι χάνεις το δάσος. Το ότι έβαλες 5 γρ. λιγότερο η και περισσότερο στα 10 λιτρα είναι τόσο μικρή απόκλιση και μόνο για δημιούργία εντυπώσεων λέγεται.

Κάποιος όμως που έχει 6 αντλίες και οι 6 κλέβουν σε ποσοστά τέτοια 1% η και παραπάνω τότε κάποιο λάκο έχει η φάβα. Το υπουργείο συνήθως ανακοινώνει τιμές που απέχουν απο την πραγματικότητα και μπερδεύουν τους καταναλωτές και προσπαθεί να δείξη την ανυπαρξία του στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων ανακοινώνοντας πρατηριούχους με γελοίες αποκλίσεις στις αντλίες τους και φορτωνοντάς τους εξοντωτικά πρόστιμα.

Ας καταλάβουμε ότι ο Βενζινάς είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στο θέμα της διαμόρφωσης των τιμών στα καύσιμα και και είναι υπόλογος μόνο για την ποσότητα και ποιότητα των καυσίμων που παραδίδει και σε συντριπτική πλειοψηφία είναι νόμιμοι επαγγελματίες και έτσι πρέπει να τους βλέπουμε...

sinapidisantonis.spaces.live.com

Δείτε αυτή την ιστοσελίδα,είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Έχει τις τιμές των πρατηρίων σε όλη την Ελλάδα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

http://www.gasprice.gr/main/welcome.asp

• 1 year later...
Επειδη πολυς λογος γινεται για την τιμη αλλα και την ποιοτητα των καυσιμων στην ελληνικη αγορα, θα ελεγα να καταθεσουμε εδω τις αποψεις και τα σχόλια μας για αυτο το θέμα που μας καίει ... ολους!!!:X

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ζωή ειναι πολύ μικρή για να μην την περνάς με τα άτομα που αγαπάς. . . .

think positive !!!!!!

πολυ κουβεντα γινετε για την shell.εγω βαζω εδω κ 2 χρονια περιπου σε συγκεκριμενο πρατηριο κ ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. βαζω σχεδον παντα την απλη με 95 οκτανια. εχω βαλει κ σε αλλα πρατηρια shell κ μπορω να πω οτι υπαρχει διαφορα.

όσον αφορά τη shell, η απλή βενζίνη 95 με την V-power, δεν έχουν καμία διαφορά στα οκτάνια.. Πρόσφατα πήρε πρόστιμο από το υπουργείο μεταφορών για το λόγο αυτό..
"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."

υπαρχει πολυ μεγαλο προβλημα με την νοθεια,και το σωστο θα ηταν να μην κοιταμε ΜΟΝΟ την τιμη...

Εχω μαθει πως ενα πρατηριο οταν ανηκει στην εταιρια και οχι σε αποκλειστικα σε ιδιωτη πρατηριουχο εγκειται σε συχνοτερους ελεγχους και τα προστιμα σε αυτη την περιπτωση ειναι απιστευτα μεγαλα. Τώρα το πως μπορει ο καθενας να ξεχωρισει αν ενα τυχαιο πρατηριο ανηκει σε ιδιωτη και ποτε σε εταιρια , αυτο μπορει να συμβει μόνο σε bp ή σε shell...

Aν στο μαγαζι της shell απεξω γραφει select ,τοτε το πρατηριο ανηκει υποχρεωτικα στην εταιρια, αν γραφει απλα shop ανηκει σε ιδιωτη.

Κάτι αντιστοιχο συμβαινει και με τα bp. Αν γραφει bp-shop ανηκει στην εταιρια , ενω αν γραφει μονο shop ή οτιδηποτε αλλο ανήκει σε ιδιώτη!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ζωή ειναι πολύ μικρή για να μην την περνάς με τα άτομα που αγαπάς. . . .

think positive !!!!!!

Aν στο μαγαζι της shell απεξω γραφει select ,τοτε το πρατηριο ανηκει υποχρεωτικα στην εταιρια, αν γραφει απλα shop ανηκει σε ιδιωτη.

Κάτι αντιστοιχο συμβαινει και με τα bp. Αν γραφει bp-shop ανηκει στην εταιρια , ενω αν γραφει μονο shop ή οτιδηποτε αλλο ανήκει σε ιδιώτη!

Kαλό αυτό!

Ευχαριστούμε Gabriel!

υπαρχει πολυ μεγαλο προβλημα με την νοθεια,και το σωστο θα ηταν να μην κοιταμε ΜΟΝΟ την τιμη...

Εχω μαθει πως ενα πρατηριο οταν ανηκει στην εταιρια και οχι σε αποκλειστικα σε ιδιωτη πρατηριουχο εγκειται σε συχνοτερους ελεγχους και τα προστιμα σε αυτη την περιπτωση ειναι απιστευτα μεγαλα. Τώρα το πως μπορει ο καθενας να ξεχωρισει αν ενα τυχαιο πρατηριο ανηκει σε ιδιωτη και ποτε σε εταιρια , αυτο μπορει να συμβει μόνο σε bp ή σε shell...

Παραπληροφορηση σε ολο της το μεγαλειο.....

Επειδη η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας καλο ειναι αν δεν γνωριζουμε κατι ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ να μην μιλαμε παρακαλω!!

1) Οι ελεγχοι που διενεργει το Υπουργειο Αναπτυξης ειτε για την χημικη συσταση των καυσιμων (νοθεια) ειτε για την εγκυροτητα του μετρητη των αντλιων δεν διακρινουν αν τα πρατηρια ανηκουν σε εταιρεια η ιδιωτη, δεν διακρινουν τα πρατηρια αναλογα με το σημα (Shell, BP, EKO κλπ) και το ιδιο πραγμα ισχυει και για τα προστιμα... ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ μιας και τα οριζει ο ΝΟΜΟΣ!!

2) Αν μιλας για τους ελεγχους που διενεργει η καθε εταιρεια απο μονη της για την διασφαλιση της ποιοτητας των καυσιμων της (προσωπικα γνωριζω μονο για την Shell με τα ιδιοκτητα Βανακια που εχουν μετατραπει σε χημικα εργαστηρια και για την Ελλιν με την συνεργασια της με το Μετσοβειο Πολυτεχνειο) και παλι η συχνοτητα των ελεγχων δεν αλλαζει αναλογα με τον ιδιοκτητηα του πρατηριου αλλα γινεται βαση προγραμματος που γνωριζει η συγκεκριμενη υπηρεσια ενω τα προστιμα ειναι και παλι τα ιδια...!

3) Το σημα "Select" που φερουν ορισμενα πρατηρια της SHELL δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση με το προσωπω (νομικο η οχι) στο οποιο ανηκουν... Πολυ απλα αν το πρατηριο διαθετει αδεια για να πουλαει προιοντα που βρισκεις σε ενα Σουπερ Μαρκετ (κοινως οταν λειτουργει και σαν μινι μαρκετ!) φερει αυτο το σημα!! Το ιδιο υποθετω οτι ισχυει και για την BP!

Αυτα που σου λεω δεν "τα εχω μαθει απο καποιον" αλλα τα ζω καθημερινα... ;)

όσον αφορά τη shell, η απλή βενζίνη 95 με την V-power, δεν έχουν καμία διαφορά στα οκτάνια.. Πρόσφατα πήρε πρόστιμο από το υπουργείο μεταφορών για το λόγο αυτό..

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν παρουσιαστηκε η V-power της SHELL σαν βενζινη με παραπανω οκτανια απο την απλη αμολυβδη... Απο την πρωτη ημερα παρουσιασης της μερικα χρονια πριν παρουσιαστηκε σαν ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ αμολυβδη βενζινη 95 οκτανιων!!

Συγκεκριμενα περιεχει διαφορα καθαριστικα χημικα προσθετα που σαν στοχο εχουν την δημιουργια λιγοτερων σωματιδιων απο την καυση του καυσιμου και ταυτοχρονα τον καθαρισμο αυτων απο τον θαλαμο καυσης (κυλινδρο, βαλβιδες κλπ), ενω ακομα χαρη στα επιπλεον χημικα λιπαντικα προσθετα που διαθετει μειωνει ακομα περισσοτερο τις τριβες στον θαλαμο καυσης αυξανοντας την ιπποδυναμη (εστω και ελαχιστα αλλα ταυτοχρονα αισθητα!)

Η δε περιεκτικοτητα της σε οκτανια διαθερει αναλογα με την παρτιδα της! Η V-power ειναι σχεδον σταθερα πανω απο τα 95 οκτανια ενω μετρησεις την εχουν βρει ακομα και στα 96,8... Παρολα αυτα τυπικα ανηκει στην ομαδα των καυσιμων με 95 οκτανια!!

Το προστιμο που επιβληθηκε δεν επιβληθηκε για απατη αλλα για μια μικρη αγορανομικη παραληψη στην πινακιδα των τιμων των καυσιμων που διαθετει καθε πρατηριο!!

Οποιος πιστεψε οτι η Vpower ηταν βενζινη ανω των 95 οκτανιων (συνηθης απαντηση ηταν οτι επροκειτω για 98αρα) και ψαχνει να κατηγορησει καποιον ας κατηγορησει τον ιδιο του τον εαυτο για αμαθεια και ελειψη ενδιαφεροντος να μαθει τι πληρωνει για να βαλει στο αυτοκινητο του!!!!

δε καταλαβαίνω γιατί επιτίθεσαι σε αυτόν που ακούγοντας στο παραπλανητικό όνομα Vpower υποθέτει ότι η βενζίνη αυτή υπερέχει σε οκτάνια,αφού η εταιρία παραπλανητικά δεν τον ενημερώνει,και το αφήνει να αιωρείται ασαφές, και δεν κατηγορείς αυτόν που ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν αναγράφει δίπλα στην ονομασία της βενζίνης του,τον αριθμό των οκτανίων όπως ορίζει ο νόμοσ!!!

και το ονομάζεις αγορανομική παράλειψη??

ο καθένας από μας, που βάζουμε την βενζίνη και ψάχνει την καλύτερη γιατο αυτοκίνητο του, πληρώνοντας την αδρά, κάπως αλλιώς θα το ονόμαζε αυτό.

"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."

Η Shell από την αρχή που βγήκε η vpower δεν έγραψε σε κανένα διαφημιστικό ούτε 1 φορά ότι είναι 98αρα.Ποτέ.Δεν ξέρω πως βγαίνει ο συλλογισμός vpower=περισσότερα οκτάνια για κάποιον που δεν ξέρει,σίγουρα όμως δεν υπήρξε ούτε 1 παραπλανητική διαφήμιση ότι έχει περισσότερα οκτάνια από τις 95αρες.

Σου απαντησε ο Βασιλης...

1) Για ποιο λογο θεωρεις οτι το ονομα "V-power" ειναι παραπλανητικο??? Ενα απλο ονομα ειναι... Σε οτι αφορα την συσταση της ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ βενζινη 95 οκτανιων αλλα η βελτιωση δεν γινεται στα οκτανια αυτης αλλα στην προσθηκη χημικων που εχουν αλλες ιδιοτητες!!

2) Γιατι αναφερεσαι στην "παραπλανητικη" ΜΗ ενημερωση και δεν αναφερεσαι στην βλακωδη αδιαφορια του καταναλωτικου κοινου την οποια μετα δικαιολογουμε ως παραπλανηση?!?! Οποιος πραγματικα ενδιαφερθηκε (και δεν ρωτησε τον υπαληλλακο που απλα πλενει αυτοκινητο, τις περισσοτερες φορες δεν ειναι Ελληνας, σχεδον παντα δεν εχει τελειωσει το σχολειο και στο κατω κατω δεν οφειλει να γνωριζει τη χημικη συσταση της βανζινης και το πως αυτη βελτιωνεται) να μαθει τι ακριβως ειναι η Vpower, εμαθε φιλε μου...

3) Πως αλλιως εκτος απο "αγορανομικη παραλειψη" να ονομασω μια αγορανομικη παραλειψη??? Πιστευεις οτι εγινε με δολο?? Δηλαδη αν αναγραφοταν ο αριθμος των οκτανιων της ποια θα ηταν η διαφορα??? Θα σου πω εγω... ΚΑΜΙΑ!! Γιατι τον πελατη της Vpower δεν τον ενδιαφερει ο αριθμος των οκτανιων... Τον ενδιαφερει να αγορασει ενα καυσιμο βελτιωμενο (κατι που ειναι η Vpower) που να αποδωσει αυτα που λεγεται οτι προσφερει (κατι που το κανει η Vpower)!!

Οποιος δεν ειδε διαφορα δεν την ξαναεβαλε.. Τοσο απλα! Αλλα με βαση της πωλησεις του συγκεκριμενου καυσιμου μαλλον το αγοραστικο κοινο εμεινε απολυτα ικανοποιημενο!!! Ειτε εβαλε Vpower ειτε... τσιπουρο!! Αφου κανει την δουλεια του ας εχει οσα οκτανια θελει!

To Vpower είναι παραπλανητικό.

Αφού έχει καθαριστικά ας τη λέγανε Vcleaner!:p

Όταν βάζεις όνομα που δημιουργεί συνειρμούς αυξημένης απόδοσης και δεν αναγράφεις δίπλα τα οκτάνια ως ώφειλες, υπάρχει δόλος.

Εγώ πάντως διαφορά είδα μόνο στην τσέπη μου.;)

ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΟΛΟΣ!!!

Διαβασε καλυτερα αυτα που εγραψα πιο πανω και θα δεις οτι το ονομα της συγκεκριμενης βενζινης ειναι απολυτα δικαιολογημενο.... Μπορει να ειναι 95 οκτανιων αλλα αυξανει την αποδοση του κινητηρα με αλλο τροπο!!

Γενικα ενα καυσιμο μπορει να αυξησει την αποδοση ενος κινητηρα με 2 τροπους.. Ο ενας που ειναι και ο κλασσικοτερος και γνωριζει ολος ο κοσμος ειναι η αυξηση των οκτανιων αλλα οσο περισσοτερα γινονται τα οκτανια τοσο μεγαλυτερη συμπιεση χρειαζεται ο κινητηρας στον θαλαμο καυσης για να εμεταλλευτει τα επιπλεον οκτανια!! (για αυτο και οι 100αρες βενζινες δεν ειναι για ολα τα αυτοκινητα!!!)

Ο δευτερος τροπος, τον οποιο μονο αυτοι που γνωριζουν 1-2 πραγματα παραπανω γνωριζουν, ειναι με ειδικα χημικα προσθετα να μειωσεις ακομα περισσοτερο τις τριβες μεσα στον θαλαμο καυσης (αναμεσα στο κυλινδρο, το πιστονι και τις βαλβιδες) οι οποιες σπαταλουν την χημικη ενεργεια του καυσιμου υπο την μορφη θερμοτητας αντι να την μετατρεψουν σε κινητικη ενεργεια (απο την Αρχη Διατηρησης της Ενεργειας τα παραπανω...) Η Vpower χρησιμοποιει την δευτερη μεθοδο!! ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ μειωνωντας και την καταναλωση μιας και για το ιδιο εργο απαιτειται λιγοτερη χημικη ενεργεια=βενζινη!

Αν ειδες διαφορα μονο στην τσεπη σου αυτο ειναι καθαρα προσωπικη σου αποψη, ειναι σεβαστη και εχεις καθε δικαιωμα σαν πελατης να επιλεξεις μια απο τις υπολοιπες αμολυβδες βενζινες! Εγω βεβαια διαφωνω οπως και αρκετος κοσμος... Στην Alfa οταν γεμιζω με Vpower ο κινητηρας ειναι αρκετα πιο ομαλος, ειναι σιγουρα πιο ησυχος ενω θεωρω πως αποκτα μεγαλυτερο "νευρο"... Αλλωστε δεν μπορουμε να περιμενουμε 5-10 αλογα απο το καυσιμο και μονο!!

Η Shell από την αρχή που βγήκε η vpower δεν έγραψε σε κανένα διαφημιστικό ούτε 1 φορά ότι είναι 98αρα.Ποτέ.Δεν ξέρω πως βγαίνει ο συλλογισμός vpower=περισσότερα οκτάνια για κάποιον που δεν ξέρει,σίγουρα όμως δεν υπήρξε ούτε 1 παραπλανητική διαφήμιση ότι έχει περισσότερα οκτάνια από τις 95αρες.

Οι διαφημισεις, οι κανουλες, τα πρατηρια της shell ηταν παραπλανητικα οσο αφορα τη vpower. Αν ελεγαν οτι ειναι πχ 98 οκτανια τοτε θα ηταν απατη και οχι παραπλανηση. Το οτι αφηνουν να αιωρειται οτι ειναι καλυτερη βενζινη ΕΙΝΑΙ παραπλανηση απο τη στιγμη που ειναι ιδια με την απλη.

Σου απαντησε ο Βασιλης...

1) Για ποιο λογο θεωρεις οτι το ονομα "V-power" ειναι παραπλανητικο??? Ενα απλο ονομα ειναι... Σε οτι αφορα την συσταση της ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ βενζινη 95 οκτανιων αλλα η βελτιωση δεν γινεται στα οκτανια αυτης αλλα στην προσθηκη χημικων που εχουν αλλες ιδιοτητες!!

Παραπλανηση υπαρχει γιατι αφηνουν να αιωρειται οτι ειναι καλυτερη βενζινη ενω στη πραγματικοτητα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ιδια. Επισης, το προστιμο ειναι γιατι δεν ανεγραφε ποσα οκτανια ειναι η βενζινη, ως οφειλε να κανει.

2) Γιατι αναφερεσαι στην "παραπλανητικη" ΜΗ ενημερωση και δεν αναφερεσαι στην βλακωδη αδιαφορια του καταναλωτικου κοινου την οποια μετα δικαιολογουμε ως παραπλανηση?!?! Οποιος πραγματικα ενδιαφερθηκε (και δεν ρωτησε τον υπαληλλακο που απλα πλενει αυτοκινητο, τις περισσοτερες φορες δεν ειναι Ελληνας, σχεδον παντα δεν εχει τελειωσει το σχολειο και στο κατω κατω δεν οφειλει να γνωριζει τη χημικη συσταση της βανζινης και το πως αυτη βελτιωνεται) να μαθει τι ακριβως ειναι η Vpower, εμαθε φιλε μου...

Το κρατος οφειλει να προστατεψει και αυτον τον βλακα, τον αγραμματο τον τον τον... που πιστευε οτι η vpower εχει εστω και τη παραμικρη διαφορα με την απλη αμολυβδη.

3) Πως αλλιως εκτος απο "αγορανομικη παραλειψη" να ονομασω μια αγορανομικη παραλειψη??? Πιστευεις οτι εγινε με δολο?? Δηλαδη αν αναγραφοταν ο αριθμος των οκτανιων της ποια θα ηταν η διαφορα??? Θα σου πω εγω... ΚΑΜΙΑ!! Γιατι τον πελατη της Vpower δεν τον ενδιαφερει ο αριθμος των οκτανιων... Τον ενδιαφερει να αγορασει ενα καυσιμο βελτιωμενο (κατι που ειναι η Vpower) που να αποδωσει αυτα που λεγεται οτι προσφερει (κατι που το κανει η Vpower)!!

Οποιος δεν ειδε διαφορα δεν την ξαναεβαλε.. Τοσο απλα! Αλλα με βαση της πωλησεις του συγκεκριμενου καυσιμου μαλλον το αγοραστικο κοινο εμεινε απολυτα ικανοποιημενο!!! Ειτε εβαλε Vpower ειτε... τσιπουρο!! Αφου κανει την δουλεια του ας εχει οσα οκτανια θελει!

Κοροιδευομαστε ετσι; :p Εννοειται εγινε με δολο!! Οταν ο αλλος βλεπει οτι και οι δυο εχουν τα ιδια οκτανια δεν θα δωσει 6-7σεντ/λιτρο επιπλεον. Οσο αφορα τις πωλησεις, οπως θα ξερεις ΠΟΛΥ καλυτερα απο εμενα οφειλονται στο οτι ειναι ΠΑΓΙΑ τακτικη σε Ο Λ Α τα shell βενζιναδικα να βαζουν τη vpower οταν ζητας αμολυβδη, αυτο δεν ειναι παραπλανηση αλλα Α Λ Η Τ Ε Ι Α και συμβαινει μονο στα shell :mad:

ΥΓ. Αυτη η "μικρη αγορανομικη παραλειψη" οπως λες, ξερεις πολυ καλα πως εφερε τεραστια κερδη στα πρατηρια κλεβοντας τον κοσμο που ζητα αμολυβδη βενζινη και του βαζουν τη vpower

ΥΓ2. Προσφατα ημουν σε κεντρικοτατο πρατηριο της shell στη Θεσσαλονικη και μπροστα μου ηταν ενας παππους με αυτοκινητο τουλαχιστον 25 ετων και ο ΑΛΗΤΗΣ ο υπαλληλακος (οπως λες) του εβαζε vpower, αν ειναι δυνατον!!

ΥΓ3. Ελπιζω να μη μου πεις το γνωστο παραμυθακι δεν ειναι ιδια η vpower με την απλη εχει χημικα προσθετα κτλ γιατι η κουβεντα γινεται μεταξυ ενηλικων, ημεδαπων και γραμματιζομενων :p

Παραπλανηση υπαρχει γιατι αφηνουν να αιωρειται οτι ειναι καλυτερη βενζινη ενω στη πραγματικοτητα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ιδια. Επισης, το προστιμο ειναι γιατι δεν ανεγραφε ποσα οκτανια ειναι η βενζινη, ως οφειλε να κανει.
Νομιζω ημουν αρκετα ξεκαθαρος σε αυτα που εγραψα και τα εξηγησα οσο πιο αναλυτικα και απλα μπορουσα... :!:

Συγκεκριμενα 1 ποστ μολις πιο πανω εγραψα αυτο:

Γενικα ενα καυσιμο μπορει να αυξησει την αποδοση ενος κινητηρα με 2 τροπους..

Ο δευτερος τροπος, τον οποιο μονο αυτοι που γνωριζουν 1-2 πραγματα παραπανω γνωριζουν, ειναι με ειδικα χημικα προσθετα να μειωσεις ακομα περισσοτερο τις τριβες μεσα στον θαλαμο καυσης (αναμεσα στο κυλινδρο, το πιστονι και τις βαλβιδες) οι οποιες σπαταλουν την χημικη ενεργεια του καυσιμου υπο την μορφη θερμοτητας αντι να την μετατρεψουν σε κινητικη ενεργεια (απο την Αρχη Διατηρησης της Ενεργειας τα παραπανω...) Η Vpower χρησιμοποιει την δευτερη μεθοδο!! ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ μειωνωντας και την καταναλωση μιας και για το ιδιο εργο απαιτειται λιγοτερη χημικη ενεργεια=βενζινη!

Επομενως μεχρι τωρα εχω διαφοροποιησει την Vpower σε σχεση με την απλη αμολυβδη! Συγκεκριμενα σου εχω παρουσιασει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ το πως ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ η απλη αμολυβδη σε Vpower κρατωντας σταθερα τα οκτανια! Παρολα αυτα υπαρχει βελτιωση και εχει αποδειχτει αρκετες φορες αυτο και σε αρθρα του ειδικου τυπου αλλα και μεσα σε χημικα εργαστηρια... Σε οποιον αρεσει αυτο συνεχιζει και καταναλωνει την συγκεκριμενη βενζινη, σε οποιον δεν αρεσει γουστο του, καπελο του! Αλλα αυτη την ταση απαξιωσης πραγματικα δεν την καταλαβαινω... Μηπως ολοι αυτοι που την προτιμουν ειναι ηλιθιοι, μηπως δεν σεβονται τα λεφτα τους, μηπως εχουν ευρω για πεταμα?!?!?!

Το κρατος οφειλει να προστατεψει και αυτον τον βλακα, τον αγραμματο τον τον τον... που πιστευε οτι η vpower εχει εστω και τη παραμικρη διαφορα με την απλη αμολυβδη.

Το κρατος φιλε μου δεν ειναι νταντα... Ο καθενας μας εχει την ευθυνη των πραξεων του αλλα και την υποχρεωση να δεχτει τις οποιεσδηποτε συνεπειες!! Αν ειναι δυνατον.. Να χρειαζομαστε για ψυλλου πηδημα την βοηθεια του κρατους!?!?! Τουλαχιστον στον συγκεκριμενο τομεα τα πραγματα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ! Και στην τελικη υπαρχει αυτο που ειπα και πιο πανω?!?! Εχουν σημασια τα οκτανια?? (σε αυτο το σημειο να υπενθυμισω οτι τα "οκτανια" ειναι ενας θεωρητικος αριθμος -πρακτικα δεν υπαρχει καυσιμο 95 οκτανιων και πολυ περισσοτερο 100(!!) και οτι σπανια τα καυσιμα εχουν τον αριθμο που αναγραφουν! -αλλα αυτο θελει ολοκληρο thread για να αναλυθει-) Εφοσον κανει δουλεια και ο καταναλωτης θεωρει οτι αξιζει τα λεφτα της το ζηταει... Και πιστεψε με ο κοσμος το ζηταει!!

Κοροιδευομαστε ετσι; :p Εννοειται εγινε με δολο!! Οταν ο αλλος βλεπει οτι και οι δυο εχουν τα ιδια οκτανια δεν θα δωσει 6-7σεντ/λιτρο επιπλεον. Οσο αφορα τις πωλησεις, οπως θα ξερεις ΠΟΛΥ καλυτερα απο εμενα οφειλονται στο οτι ειναι ΠΑΓΙΑ τακτικη σε Ο Λ Α τα shell βενζιναδικα να βαζουν τη vpower οταν ζητας αμολυβδη, αυτο δεν ειναι παραπλανηση αλλα Α Λ Η Τ Ε Ι Α και συμβαινει μονο στα shell :mad:

Οχι δεν νομιζω! Οτι γραφω το γραφω με ολη την σοβαροτητα που με διακρινει... Προφανως δεν γνωριζει και πολλα πραγματα απο τα καυσιμα οποτε σου εξηγησα και πιο πανω οτι η βελτιωση ενος καυσιμου δεν γινεται απαραιτητα με την αυξηση των οκτανιων!!

Δολος??? Απο που και ως που?? Δειξε μου ΕΝΑ (1) αρθρο απο την Shell που θα παρουσιαζει την Vpower ως αμολυβδη βενζινη 98 οκτανιων... Αντ' αυτου εγω μπορω να σου παρουσιασω οσα θελεις που την παρουσιαζουν ως εχει! Ως μια χημικα βελτιωμενη αμολυβδη βενζινη 95 οκτανιων...

Για αρχη παρε το αρθρο απο τους 4Τροχους οταν και παρουσιαστηκε το συγκεκριμενο καυσιμο! Διαβασε το ομως... Θα σου λυθουν παρα πολλες αποριες! Συγκεκριμενα διαβασε την τελευταια παραγραφο για το ποσο "ιδια" ειναι οπως αναφερεις εσυ με την απλη αμολυβδη!!

http://library.techlink.gr/4t/articl...5&article=8145

ΥΓ. Αυτη η "μικρη αγορανομικη παραλειψη" οπως λες, ξερεις πολυ καλα πως εφερε τεραστια κερδη στα πρατηρια κλεβοντας τον κοσμο που ζητα αμολυβδη βενζινη και του βαζουν τη vpower

ΥΓ2. Προσφατα ημουν σε κεντρικοτατο πρατηριο της shell στη Θεσσαλονικη και μπροστα μου ηταν ενας παππους με αυτοκινητο τουλαχιστον 25 ετων και ο ΑΛΗΤΗΣ ο υπαλληλακος (οπως λες) του εβαζε vpower, αν ειναι δυνατον!!

Ατυχης η φραση "κλεβοντας τον κοσμο"! Οπως σου απεδειξα και πιο πανω κανεις δεν εκλεψε κανενα... Αλλα ακομα και υπηρχαν αυτα τα "κλεμμενα απο τον κοσμο" λεφτα ποιος σου λεει αγαπητε οτι θα πηγαιναν στα πρατηρια?!?! Γνωριζεις πως ΑΚΡΙΒΩΣ λειτουργει ενα πρατηριο?? Γνωριζεις πως βγαζει το κερδος του ενας πρατηριουχος και ποσο ειναι αυτο?? Η μηπως στηριζεσαι σε "αυτα που εχεις ακουσει απο ενα γνωστο σου" και με βαση αυτα προβαινεις σε ατυχεις χαρακτηρισμους και δημιουργια εντυπωσεων??

Ενα πρατηριο λοιπον εμπορευεται... ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ! (πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορει να αυξησει τα κερδη του με την μειωση του κοστους παραγωγης!) Ενα πρατηριο λοιπον αγοραζει ενα συγκεκριμενο προιον σε μια συγκεκριμενη τιμη -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ με οποιονδηποτε τροπο- προσθετει το κερδος του το οποιο ειναι σταθερο με ελαχιστες αποκλεισεις για ολα τα καυσιμα και το πουλαει!

Ειτε λοιπον σου πουλησει Vpower ειτε απλη αμολυβδη το κερδος για τον ιδιωτη πρατηριουχο ειναι σταθερο και το ιδιο!

To φαινομενο που παρατηρησες κατα το οποιο ο κοσμος ζηταει απλη αμολυβδη και καταληγει με Vpower δυστυχως ειναι γνωστο εδω και αρκετο καιρο... Αφορα τα ιδιοκτητα πρατηρια τα οποια η Shell παραδιδει σε διαφορους διαχειριστες αλλα ουδεμια σχεση εχει με τα ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ που φερουν απλα τα σηματα της Shell! Αν εχει αποριες επ αυτου με Pm θα σου τις λυσω αλλα σε καμια περιπτωση δημοσια!

Τελος, δεν μπορω σε καμια περιπτωση να καταλαβω τι σχεση εχει η ηλικια του καταναλωτη και η ηλικια του αυτοκινητου του με το καυσιμο το οποιο θα καταναλωσει?? Η Vpower εκτος απο αυξημενες επιδωσεις καθαριζει με τα χημικα της προσθετα τον κινητηρα (αν διαβασε την τελευταια παραγραφο του αρθρου των 4Τροχων γνωριζει...) Σε αυτα τα αυτοκινητα ειναι ακομα περισσοτερο απαραιτητη η Vpower! Ο δε "αλητης" υπαλληλος τον οποιο τοσο ευκολα χαρακτηριζεις απλα εκτελει εντολες... Οταν κατηγορειτε καποιον τουλαχιστον να εχετε την σοβαροτητα και τις γνωσεις να κατηγορησετε το σωστο ανθρωπο! Αν δεν βαλει vpower θα απολυθει... Αν καποιος ειναι αλητης τοτε αυτος ειναι ο διαχειριστης του συγκεκριμενου πρατηριου :!:--ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ--:!:

EDIT:

ΥΓ3. Ελπιζω να μη μου πεις το γνωστο παραμυθακι δεν ειναι ιδια η vpower με την απλη εχει χημικα προσθετα κτλ γιατι η κουβεντα γινεται μεταξυ ενηλικων, ημεδαπων και γραμματιζομενων

Να μου συγχωρεσεις την επιθετικοτητα αλλα σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να αμφισβητεις αυτα που γραφω στα παραπανω ποστ μου!!! Εδω μεσα δεν γραφω ως "εκπροσωπος των πρατηριουχων, της Shell, της ΕΚΟ η και εγω δεν ξερω ποιανου αλλου"! Διαθετω καποιες γνωσεις και προσπαθω να βοηθησω... Ειτε σου αρεσει ειτε οχι! Δεν προκειται να ξαναγραψω στο συγκεκριμενο thread απο την στιγμη που υπαρχουν ορισμενοι εδω μεσα που το βλεπουν ετσι το ολο θεμα! Πραγματικα μου χτυπησε παρα πολυ ασχημα το τελευταιο σου υστερογραφο... Δεν το περιμενα απο εσενα για 2 βασικους λογους!

1) Με εχεις ζησει παρα πολυ καιρο μεσα απο το συγκεκριμενο φορουμ...

2) Γιατι εχει τυχει να πιουμε και 1 μπυριτσα απο κοντα!

My 2 cents που ελεγε και ενας αλλος συμφορουμιστας...

Νομιζω ημουν αρκετα ξεκαθαρος σε αυτα που εγραψα και τα εξηγησα οσο πιο αναλυτικα και απλα μπορουσα... :!:

Συγκεκριμενα 1 ποστ μολις πιο πανω εγραψα αυτο:

Γενικα ενα καυσιμο μπορει να αυξησει την αποδοση ενος κινητηρα με 2 τροπους..

Επομενως μεχρι τωρα εχω διαφοροποιησει την Vpower σε σχεση με την απλη αμολυβδη! Συγκεκριμενα σου εχω παρουσιασει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ το πως ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ η απλη αμολυβδη σε Vpower κρατωντας σταθερα τα οκτανια! Παρολα αυτα υπαρχει βελτιωση και εχει αποδειχτει αρκετες φορες αυτο και σε αρθρα του ειδικου τυπου αλλα και μεσα σε χημικα εργαστηρια... Σε οποιον αρεσει αυτο συνεχιζει και καταναλωνει την συγκεκριμενη βενζινη, σε οποιον δεν αρεσει γουστο του, καπελο του! Αλλα αυτη την ταση απαξιωσης πραγματικα δεν την καταλαβαινω... Μηπως ολοι αυτοι που την προτιμουν ειναι ηλιθιοι, μηπως δεν σεβονται τα λεφτα τους, μηπως εχουν ευρω για πεταμα?!?!?!

Μαλλον δεν διαβασες το ΥΓ3.

Το κρατος φιλε μου δεν ειναι νταντα... Ο καθενας μας εχει την ευθυνη των πραξεων του αλλα και την υποχρεωση να δεχτει τις οποιεσδηποτε συνεπειες!! Αν ειναι δυνατον.. Να χρειαζομαστε για ψυλλου πηδημα την βοηθεια του κρατους!?!?! Τουλαχιστον στον συγκεκριμενο τομεα τα πραγματα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ! Και στην τελικη υπαρχει αυτο που ειπα και πιο πανω?!?! Εχουν σημασια τα οκτανια?? (σε αυτο το σημειο να υπενθυμισω οτι τα "οκτανια" ειναι ενας θεωρητικος αριθμος -πρακτικα δεν υπαρχει καυσιμο 95 οκτανιων και πολυ περισσοτερο 100(!!) και οτι σπανια τα καυσιμα εχουν τον αριθμο που αναγραφουν! -αλλα αυτο θελει ολοκληρο thread για να αναλυθει-) Εφοσον κανει δουλεια και ο καταναλωτης θεωρει οτι αξιζει τα λεφτα της το ζηταει... Και πιστεψε με ο κοσμος το ζηταει!!

Το κρατος ειναι ακριβως αυτο που ειπες, νταντα! Για περισσοτερα διαβασε απλα το Συνταγμα. Ο κοσμος ΔΕΝ ζηταει vpower, αμολυβδη βενζινη ζηταει και Ο Λ Α τα πρατηρια βαζουν vpower.

Δολος??? Απο που και ως που?? Δειξε μου ΕΝΑ (1) αρθρο απο την Shell που θα παρουσιαζει την Vpower ως αμολυβδη βενζινη 98 οκτανιων... Αντ' αυτου εγω μπορω να σου παρουσιασω οσα θελεις που την παρουσιαζουν ως εχει! Ως μια χημικα βελτιωμενη αμολυβδη βενζινη 95 οκτανιων...

Δειξε μου εσυ ΜΙΑ διαφημηση απο τη Shell που να αναφερει οτι η vpower ειναι 95 οκτανιων. Ας δουμε για παραδειγμα την ενοτητα vpower στο website της εταιριας. http://www.shell.com/home/Framework?siteId=gr-el&FC2=/gr-el/html/iwgen/leftnavs/zzz_lhn3_1_2.html&FC3=/gr-el/tailored/shell_for_motorists/fuels/vpower_p/vpower_p_about_ga_1602.html http://www.shell.com/home/Framework?siteId=gr-el&FC2=/gr-el/html/iwgen/leftnavs/zzz_lhn3_1_2.html&FC3=/gr-el/tailored/shell_for_motorists/fuels/vpower_p/vpower_p_faqs_ga_1602.html

Πουθενα δεν αναφερεται οτι ειναι 95 οκτανιων, που συνιστα παραπλανηση.

Για αρχη παρε το αρθρο απο τους 4Τροχους οταν και παρουσιαστηκε το συγκεκριμενο καυσιμο! Διαβασε το ομως... Θα σου λυθουν παρα πολλες αποριες! Συγκεκριμενα διαβασε την τελευταια παραγραφο για το ποσο "ιδια" ειναι οπως αναφερεις εσυ με την απλη αμολυβδη!!

Δεν εχει πεσει στα χερια μου το συγκεκριμενο τευχος, αλλα και παλι σε καμια περιπτωση δεν θα το πιστευα γιατι ολοι ξερουμε πως γινονται αυτα τα "αφιερωματα". Ειμαι πεπισμενος πως αν οχι σε ολα, στα περισσοτερα πρατηρια shell η vpower ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια με την απλη.

Ατυχης η φραση "κλεβοντας τον κοσμο"! Οπως σου απεδειξα και πιο πανω κανεις δεν εκλεψε κανενα... Αλλα ακομα και υπηρχαν αυτα τα "κλεμμενα απο τον κοσμο" λεφτα ποιος σου λεει αγαπητε οτι θα πηγαιναν στα πρατηρια?!?! Γνωριζεις πως ΑΚΡΙΒΩΣ λειτουργει ενα πρατηριο?? Γνωριζεις πως βγαζει το κερδος του ενας πρατηριουχος και ποσο ειναι αυτο?? Η μηπως στηριζεσαι σε "αυτα που εχεις ακουσει απο ενα γνωστο σου" και με βαση αυτα προβαινεις σε ατυχεις χαρακτηρισμους και δημιουργια εντυπωσεων??

Δεν μου απεδειξες κατι. Εγω σου ειπα πως σε Ο Λ Α τα shell πρατηρια οταν ζητησεις αμολυβδη βενζινη σου βαζουν vpower, αν αυτο δεν ειναι κλεψια τοτε τι ειναι;;; Εννοειται δεν γνωριζω πως λειτουργει ενα πρατηριο, αλλα και ουτε με ενδιαφερει. Το γεγονος οτι κανουν σαν τρελοι για τη vpower σημαινει πως για αυτους εχει μεγαλυτερο κερδος ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο. Δεν προσπαθω να δημιουργησω καμια εντυπωση γιατι πολυ απλα δεν εχω λογο να το κανω, αλλωστε βενζινη βαζω σχεδον παντα απο shell (μπορει και απο κανενα δικο σου :p ).

Ενα πρατηριο λοιπον εμπορευεται... ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ! (πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορει να αυξησει τα κερδη του με την μειωση του κοστους παραγωγης!) Ενα πρατηριο λοιπον αγοραζει ενα συγκεκριμενο προιον σε μια συγκεκριμενη τιμη -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ με οποιονδηποτε τροπο- προσθετει το κερδος του το οποιο ειναι σταθερο με ελαχιστες αποκλεισεις για ολα τα καυσιμα και το πουλαει!

Ειτε λοιπον σου πουλησει Vpower ειτε απλη αμολυβδη το κερδος για τον ιδιωτη πρατηριουχο ειναι σταθερο και το ιδιο!

Αφου λοιπον το κερδος των πρατηριουχων ειναι ιδιο γιατι εμενα μου βαζει vpower και μου τα πρηζει αμα επειμεινω πως θελω απλη; :blink:

To φαινομενο που παρατηρησες κατα το οποιο ο κοσμος ζηταει απλη αμολυβδη και καταληγει με Vpower δυστυχως ειναι γνωστο εδω και αρκετο καιρο... Αφορα τα ιδιοκτητα πρατηρια τα οποια η Shell παραδιδει σε διαφορους διαχειριστες αλλα ουδεμια σχεση εχει με τα ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ που φερουν απλα τα σηματα της Shell! Αν εχει αποριες επ αυτου με Pm θα σου τις λυσω αλλα σε καμια περιπτωση δημοσια!

Εμενα δεν με ενδιαφερει σε ποιον ανοικει το πρατηριο. Με ενδιαφερει οτι σε ολους σε ΟΛΑ τα πρατηρια που εχω επισκευθει μεχρι στιγμης βαζουν vpower, εχεις καποια ενσταση πανω σε αυτο;

Τελος, δεν μπορω σε καμια περιπτωση να καταλαβω τι σχεση εχει η ηλικια του καταναλωτη και η ηλικια του αυτοκινητου του με το καυσιμο το οποιο θα καταναλωσει?? Η Vpower εκτος απο αυξημενες επιδωσεις καθαριζει με τα χημικα της προσθετα τον κινητηρα (αν διαβασε την τελευταια παραγραφο του αρθρου των 4Τροχων γνωριζει...) Σε αυτα τα αυτοκινητα ειναι ακομα περισσοτερο απαραιτητη η Vpower! Ο δε "αλητης" υπαλληλος τον οποιο τοσο ευκολα χαρακτηριζεις απλα εκτελει εντολες... Οταν κατηγορειτε καποιον τουλαχιστον να εχετε την σοβαροτητα και τις γνωσεις να κατηγορησετε το σωστο ανθρωπο! Αν δεν βαλει vpower θα απολυθει... Αν καποιος ειναι αλητης τοτε αυτος ειναι ο διαχειριστης του συγκεκριμενου πρατηριου :!:--ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ--:!:

Τον υπαλληλο εσυ πρωτα ευκολα χαρακτηρισες αλλοδαπο (με ρατσιστικο τονο), αγραμματο κ.α. Εγω εχω καθε λογο να τον λεω αλητη οταν κλεβει τον κοσμο. Αν πρεπει να κλεβει το κοσμο για να μην απολυθει, καλυτερα να παει αλλου! Εμενα δεν με νοιαζει ποιος εχει την ευθυνη για αυτη την αλητεια, αλλα το οτι την πληρωνει ο αδαης καταναλωτης.

Φανταζομαι δε θελεις να απαντησω στο οτι με λιγα λογια μας λες πως για το καλο του εβαλε vpower σε αυτοκινητο τουλαχιστον 25 ετων, ετσι;

EDIT:

Να μου συγχωρεσεις την επιθετικοτητα αλλα σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να αμφισβητεις αυτα που γραφω στα παραπανω ποστ μου!!! Εδω μεσα δεν γραφω ως "εκπροσωπος των πρατηριουχων, της Shell, της ΕΚΟ η και εγω δεν ξερω ποιανου αλλου"! Διαθετω καποιες γνωσεις και προσπαθω να βοηθησω... Ειτε σου αρεσει ειτε οχι! Δεν προκειται να ξαναγραψω στο συγκεκριμενο thread απο την στιγμη που υπαρχουν ορισμενοι εδω μεσα που το βλεπουν ετσι το ολο θεμα! Πραγματικα μου χτυπησε παρα πολυ ασχημα το τελευταιο σου υστερογραφο... Δεν το περιμενα απο εσενα για 2 βασικους λογους!

1) Με εχεις ζησει παρα πολυ καιρο μεσα απο το συγκεκριμενο φορουμ...

2) Γιατι εχει τυχει να πιουμε και 1 μπυριτσα απο κοντα!

My 2 cents που ελεγε και ενας αλλος συμφορουμιστας...

Δεν υπαρχει λογος παρεξηγησης, αλλα ουτε μπορεις να μου απαγορεψεις να καταθεσω την αποψη μου (οτι ειναι απατη η vpower) και την εμπειρια μου - που ευτυχως εν μερη συμφωνησες οτι κλεβουν τον καιμενο το κοσμακη που ενω ζητα αμολυβδη του βαζουν vpower.

Δεν καταλαβα γιατι πηρες στραβα το τελευταιο υστερογραφο (αληθεια), δεν ειχε κατι προσωπικο εναντιον σου. Την μπυρα αποκλειεται να τη ξεχασω γιατι ακομα στη χρωσταω :O :lol: :lol:

Μαλλον δεν διαβασες το ΥΓ3.

Το διαβασα και απαντησα σε αυτο... Δεν αλλαζει κατι! Αυτα που εγραψα εγω ειναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ, αυτα που εγραψες εσυ ειναι η αποψη σου!

Και εγω μπορει να πιστευω οτι τον Elvis το απηγαγαν εξωγηινοι και οτι ο JFK ζει αλλα ειμαι περα για περα εκτος πραγματικοτητας!

Το κρατος ειναι ακριβως αυτο που ειπες, νταντα! Για περισσοτερα διαβασε απλα το Συνταγμα. Ο κοσμος ΔΕΝ ζηταει vpower, αμολυβδη βενζινη ζηταει και Ο Λ Α τα πρατηρια βαζουν vpower.

Το κρατος κατα την ταπεινη μου αποψη εχει απειρως σοβαροτερα πραγματα να ασχολειται!! Νομιζω προεχουν θεματα οπως η παιδεια, το ασφαλιστικο, τα ναυτικα ατυχηματα στα οποια χανονται ζωες κλπ κλπ!

Δειξε μου εσυ ΜΙΑ διαφημηση απο τη Shell που να αναφερει οτι η vpower ειναι 95 οκτανιων. Ας δουμε για παραδειγμα την ενοτητα vpower στο website της εταιριας. http://www.shell.com/home/Framework?siteId=gr-el&FC2=/gr-el/html/iwgen/leftnavs/zzz_lhn3_1_2.html&FC3=/gr-el/tailored/shell_for_motorists/fuels/vpower_p/vpower_p_about_ga_1602.html http://www.shell.com/home/Framework?siteId=gr-el&FC2=/gr-el/html/iwgen/leftnavs/zzz_lhn3_1_2.html&FC3=/gr-el/tailored/shell_for_motorists/fuels/vpower_p/vpower_p_faqs_ga_1602.html

Πουθενα δεν αναφερεται οτι ειναι 95 οκτανιων, που συνιστα παραπλανηση.

Πανε μια μερα σε ενα απο τα πρατηρια και διαβασε τα εντυπα που υπαρχουν εκει περα... Το λεει ξεκαθαρα!

Δεν εχει πεσει στα χερια μου το συγκεκριμενο τευχος, αλλα και παλι σε καμια περιπτωση δεν θα το πιστευα γιατι ολοι ξερουμε πως γινονται αυτα τα "αφιερωματα".

Απο λαθος δεν εβαλα το λινκ στο παρακατω ποστ μου!!

Εδω ειναι το αρθρο:

http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=305&article=8145

Ειμαι πεπισμενος πως αν οχι σε ολα, στα περισσοτερα πρατηρια shell η vpower ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια με την απλη.

Εδω τελειωνει ο διαλογος μας... Εισαι προκατειλημενος, δεν προκειται να δεχτεις καμια αποψη επομενως αυτο που κανουμε ειναι ασκοπο, ανουσιο και απλα μας ξοδευει τον χρονο χωρις καμια ουσια! Αλλα ειπαμε... Ο Elvis ζει!!

Εμενα δεν με ενδιαφερει σε ποιον ανοικει το πρατηριο. Με ενδιαφερει οτι σε ολους σε ΟΛΑ τα πρατηρια που εχω επισκευθει μεχρι στιγμης βαζουν vpower, εχεις καποια ενσταση πανω σε αυτο;

ΝΑΙ! Τα δικα μας πρατηρια....

Τον υπαλληλο εσυ πρωτα ευκολα χαρακτηρισες αλλοδαπο (με ρατσιστικο τονο), αγραμματο κ.α. Εγω εχω καθε λογο να τον λεω αλητη οταν κλεβει τον κοσμο. Αν πρεπει να κλεβει το κοσμο για να μην απολυθει, καλυτερα να παει αλλου!
Με ρατσιστικο τονο?? Δεν νομιζω...

Και εσυ αλλοδαπος εισαι εκει που σπουδαζεις! Δεν νομιζω οτι εχει κατι ρατσιστικο η εκφραση μου... Οσο για το "αγραμματος" ως επι το πλειστον αυτοι ειναι οι ανθρωποι που ψαχνουν δουλεια σε ενα πρατηριο! Οι συμπατριωτες μας δεν την καταδεχονται... Την θεωρουν υποτιμητικη δουλεια!! Τον δε υπαλληλο ζητα του εσυ να παραιτηθει αν εχει γυναικα και παιδια σπιτι να για τους παει φαγητο!...

Φανταζομαι δε θελεις να απαντησω στο οτι με λιγα λογια μας λες πως για το καλο του εβαλε vpower σε αυτοκινητο τουλαχιστον 25 ετων, ετσι;
Αν του εβαλαν παρα την θεληση του Vpower τοτε οχι φυσικα... Εσυ πως ξερεις τι ηθελε ο ανθρωπος να βαλει στο ρεζερβουαρ του?? Στο μυαλο του εισαι??

Αν και μαλλον αυτη η ιστορια μου θυμιζει κατι ιστοριες του στυλ "εμενα ενας γνωστος μου εχει φερραρι και την οδηγω και εγω που και που..."

Δεν υπαρχει λογος παρεξηγησης, αλλα ουτε μπορεις να μου απαγορεψεις να καταθεσω την αποψη μου (οτι ειναι απατη η vpower) και την εμπειρια μου - που ευτυχως εν μερη συμφωνησες οτι κλεβουν τον καιμενο το κοσμακη που ενω ζητα αμολυβδη του βαζουν vpower.

Δυστυχως απατεωνες υπαρχουν σε καθε κλαδο... Αλλα ειναι απαραδεκτο να ομαδοποιεις και να χαρακτηριζεις ολοκληρες ομαδες ανθρωπων αυθαιρετα!! Εχεις την αποψη σου -ειναι λαθος 1000%, σε διαβεβαιω και αν θες μπορω να σου εξηγησω και καποια πραγματα απο κοντα αν βρεθεις συντομα θεσσαλονικη- και βασιζεις πανω σε αυτη την λανθασμενη αποψη ολα σου τα επιχειρηματα!

Ολα αυτα που σου γραφω τι νομιζεις δηλαδη οτι ειναι?? Δεν ειχα ας πουμε τι να κανω και γραφω m@λακiες να περασει η ωρα?? Η μηπως εχεις την εντυπωση οτι επιασα δουλεια σαν δικηγορος της Shell...

Δεν σου αρεσει η Vpower?? Βαλε απλη... Για εμενα το ιδιο πραγμα ειναι! 4 λεπτα στο λιτρο...

Εγώ πάντως όσες φορές έβαζα Shell πάντα τελείωνε πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες. Τελικά κατέληξα στη ΕΚΟ και είμαι ικανοποιημένος και με την τιμή αλλά και με την ποιότητα.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Εμένα μου έχει τύχει σε πολύ φθηνό πρατήριο Shell, o υπάλληλος να μου κάνει 3 φορές (!) την ερώτηση να μου βάλει Vpower την οποία "πουλάνε όσο πουλάνε τα υπόλοιπα πρατήρια την απλή". Βεβαίως έβαλα απλή...

Είμαι πάντως διατεθειμένος, όταν με το καλό ξαναπάρω το αμαξάκι μου, να κάνω το τεστ με τα 4 ρεζερβουάρ...θα ποστάρω σχετικά όταν το κάνω.

Αmelidis... ΕΣΥ τί βενζίνη βάζεις?

2 γεμισματα απλη αμολυβδη, 1 με Vpower...

Πολυ πιο σπανια βαζω και Racing αλλα αυτο το καυσιμο δεν ειναι για το δικο μου μοτερ! Επισης οταν εχω ταξιδια βαζω Vpower!