Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για το μοντέλο σίγουρα δεν ξέρω (και βαριέμαι να ψάξω :p ), αλλά ναι, υπάρχουν μονέλα τηλεοράσεων που ενσωματώνουν ψηφιακό δέκτη και σίγουρα έχει τέτοια και η Philips.

Τώρα για τους αγώνες, αν δεν κάνω λάθος θα τους δείξει όλους, απλά θα είναι σε μαγνητοσκόπηση.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Αυτή είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ marketing related ανακρίβεια την οποία έχει αρχίσει να προωθεί τώρα τελευταία η Sony. Τόσο το πρότυπο 720p όσο και το πρώτυπο 1080p ανήκουν στην κατηγορία των high definition προτύπων...δεν υπάρχει "κανονικό" και μη-κανονικό HD.

Aνήκουν αλλά δεν είναι ίδια.

http://www.hdtvexpert.com/pages/x1080.htm

http://www.projectorcentral.com/true_hdtv.htm

Ένας υπάλληλος μια εταιρείας ηλ. ειδών που είχε πει πως η Philips 32PF9830 έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη κι έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσω κάτι έξτρα για να δω τα τρία ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ. Αληθεύει αυτό;

H 9830 ΔΕΝ εχει ψηφιακο δεκτη.

https://www.empiredirect.co.uk/content/products/details/index.asp?modelcode=PHI-32PF9830

(Integrated Freeview- No)

H 9830 ΔΕΝ εχει ψηφιακο δεκτη.

https://www.empiredirect.co.uk/content/products/details/index.asp?modelcode=PHI-32PF9830

(Integrated Freeview- No)

Κρίμα...:( Είναι σίγουρο ε; Άρα θα χρειαστεί να αγοράσω έξτρα τον ψηφιακό δεκτη. Μα καλά βάζουν ψηφιακό δέκτη σε άλλες και δεν βάζουν στην κορυφαία;;

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Κρίμα...:( Είναι σίγουρο ε; Άρα θα χρειαστεί να αγοράσω έξτρα τον ψηφιακό δεκτη. Μα καλά βάζουν ψηφιακό δέκτη σε άλλες και δεν βάζουν στην κορυφαία;;

Xμμμ...

Υπάρχει μια λογική εξήγηση σε αυτό φίλε μου...

Το ψηφιακό tuner θα σου είναι άχρηστο αφού η τηλεόραση δεν θα δουλέυει και θα κάνεις την μεταφορική εταιρία απο το σπίτι - αντιπροσωπία συνέχεια!

ΟΚ, τα παραλέω λίγο, μην φωνάζετε!

Φίλε μου ψάξε λίγο την κατάσταση, έχω ακούσει πως το μοντέλο έχει βγεί ολίγον προβληματικό. Πολλά παράπονα και πολλοί απογοητευμένοι κάτοχοι που έκλαψαν τα λευτά τους, αφου πρώτα έσπασαν τα νεύρα τους...

CR electronics

Xμμμ...

Υπάρχει μια λογική εξήγηση σε αυτό φίλε μου...

Το ψηφιακό tuner θα σου είναι άχρηστο αφού η τηλεόραση δεν θα δουλέυει και θα κάνεις την μεταφορική εταιρία απο το σπίτι - αντιπροσωπία συνέχεια!

ΟΚ, τα παραλέω λίγο, μην φωνάζετε!

Φίλε μου ψάξε λίγο την κατάσταση, έχω ακούσει πως το μοντέλο έχει βγεί ολίγον προβληματικό. Πολλά παράπονα και πολλοί απογοητευμένοι κάτοχοι που έκλαψαν τα λευτά τους, αφου πρώτα έσπασαν τα νεύρα τους...

Το έχω ακούσει αυτό αλλά απ' ότι ξέρω τα προβλήματα υπήρχαν στις 37άρες και 42άρες που "φορούσαν" πάνελ υψηλότερης ανάλυσης...

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

KLVS40A10?????????????Καλησπερα σε oλους!Ειμαι ετοιμος για την αναβαθμιση του home cinema μου με μια οθονη μεγαλητερη!Αν καποιος μπορει και γνωριζει κατι για το μοντελο αυτο της sony θα με βοηθουσε αρκετα!Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.

Το έχω ακούσει αυτό αλλά απ' ότι ξέρω τα προβλήματα υπήρχαν στις 37άρες και 42άρες που "φορούσαν" πάνελ υψηλότερης ανάλυσης...

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό, δεν πρόσεξα πως είπες για την 32αρα... Όμως ψάξτο λίγο, συνήθως τα μοντέλα με τους ίδιους κωδικούς έχουν το ίδιο σασσί και νομίζω εκεί ήταν το πρόβλημα...

KLVS40A10?????????????Καλησπερα σε oλους!Ειμαι ετοιμος για την αναβαθμιση του home cinema μου με μια οθονη μεγαλητερη!Αν καποιος μπορει και γνωριζει κατι για το μοντελο αυτο της sony θα με βοηθουσε αρκετα!Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.

Φίλε καλησπέρα...

Αυτό το μοντέλο έχει σταματήσει να βγαίνει και εχει αντικατασταθεί απο την KDL40S2010 η οποία έχει πολύ καλύτερο πάνελ, καλύτερους επεξεργαστές χρώμάτων (Bravia engine) και ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη...

Προφανώς την βρήκες σε πολυκατάστημα που θέλει να ξεστοκάρει και την έχει βάλει σε ελκυστική τιμή ε?

Πρόσεχε, όμως γιατι η καινούρια έχει ελάχιστα πιο ακριβά και πίστεψέ με αξίζει τα 200 ευρώ παραπάνω! Αν τις δείς να παίζουν διπλα δίπλα θα το καταλάβεις...

Χαρακτηριστικά για ολες τις Bravia στα Ελληνικά θα βρείς ΕΔΩ

(εχει και την παλιά σειρά και την νέα)

Φιλικά

Κώστας

CR electronics

Φιλε skatzoxoiros μηπως εχεις υποψην σου και την τιμη της?Την παλαιοτερη την βρισκω στα 2000 παρα 10€Ποσο ακριβοτερη ειναι???

Εδώ την έχει 2.199 ευρώ.

Απο φίλο σε αλυσίδα κταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών ξέρω πως αν δε φύγουν οι παλιές, δεν θα φέρουν καινούριες, ή η τιμή τους θα είναι τσιμπημένη σχετικά...

Πάρε μία ενδεικτική ματιά απο δυο e-shops που έχω βρεί καλές τιμές (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ! Αν βρείς καπου φτηνότερα πές μου και εμένα :) )

ΠΡΩΤΟ

ΔΕΥΤΕΡΟ

(έχουν και αυτή που ρώταγες)

CR electronics

Τα eshop δεν είναι μοναδικά σε τιμές -Yπάρχουν αρκετά καταστήματα ήχου-εικόνας ή μικρότερες αλυσίδες, που πωλούν παρόμοια με παραγγελία της μετρητοίς,χωρίς να διαφημίζουν-Λίγο ψάξιμο χρειάζεται σε διαφημίσεις από περιοδικά του χώρου.-Mιλάμε πάντα να είναι αντιπροσωπείας και ίδιες σε "πακέτο",προέλευση,παρελκόμενα κλπ, με αυτές που είδατε.

Στη 42άρα που αποσύρθηκε και τη βγάζει πλέον με ανάλυση 1080i.

Πάντως gia tiw Philips έχω ακούσει τα εξής:

Eνώ τα panels μπορούν να απεικονίσουν 1080p ο επεξεργαστής αδυνατεί και αυτό που κάνει είναι το 1080p σήμα το κάνει downscaling σε 1080i και μετά upscaling σε 1080p που στην ουσία έιναι το ίδιο πράγμα με μια απλή μεγένθυση εικόνας :(

Καλησπέρα παιδιά..

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για έναν φίλο που παντρεύεται

και ψάχνει για LCD τηλεόραση άμεσα...

Βρήκαμε το μοντέλο της Samsung LE-40R71.

Είναι καινούρια τηλεόραση, οπότε στο δίκτυο δεν μπόρεσα να

του βρω πληροφορίες τουλάχιστον στα Αγγλικά.

Του τη δίνουν περίπου 2100 Ευρώ.

Αν κάποιος γνωρίζει για το συγκεκριμένο μοντέλο,

θεωρείτε ότι είναι μια καλή τιμή γι'αυτό που προσφέρει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια,

Νίκος

Eνώ τα panels μπορούν να απεικονίσουν 1080p ο επεξεργαστής αδυνατεί και αυτό που κάνει είναι το 1080p σήμα το κάνει downscaling σε 1080i και μετά upscaling σε 1080p που στην ουσία έιναι το ίδιο πράγμα με μια απλή μεγένθυση εικόνας :(

Η 42άρα και η 37άρα έχουν ανάλυση 1920x1080p ενώ η 32άρα για την οποία ενδιαφέρομαι εγώ έχει 1366 x 768p. Όπως και να έχει πάντως έχει τρομερή εικόνα! :D Ελπίζω να μην μου τύχει τίποτα και τρέχω...

file mou ta exeis mperdepsei ligo... nai men ipirxe provlima stis 9830 37" kai 42" alla itan thema logismikou kai oxi analisis...

episis apo 1080p kai 1080i den ginete kanena downscale... i philips oudepote eipe oti tha paiksei 1080p (an deis sta xaraktiristika tis kai malista mas eixe kanei entiposi elege 1080i).

episis i analisi einai IDIA, de milame gia kamia megethinsi eikonas... apla ti mia einai progresive sima (1080p) opou oles oi grammes oi orizonties parousiazontai taftoxrona kai to allo einai interlaced sima (1080i) pou oi grames parousiazontai prota oi mones kai meta oi ziges me enallagi opote kai katalaveneis pio einai kalitero (to p fisika)...

allo i analisi allo o tropos apikonisis, elpizo na katalaves ta vasika kai loipamai opoios se parapliroforise etsi (mipos sou eipe na pas gia sony?) :p :lol:

Παιδια ποια η γνώμη σας για την Philips 37PF5320. Ειναι καλή; Την είδα να παίζει ζωντανά και μου άρεσε αρκετά. Όποιος την ξέρει ας μου πεί γιατι την άλλη εβδομάδα ειναι να αγοράσω ενα σετ μαζί με Home Cinema. Ήμουνα ανάμεσα στην 32αρα την 5321 αλλά ρε παιδια με απόσταση 3.7 μέτρα απο τον καναπέ δεν νομίζω πως ειναι αρκετές οι 32 ίντσες και πρέπει να πάω στις 37. Εσείς τί λέτε;

Ποια η γνώμη σας για αυτές τις 3 ? ποια μου προτείνεται ?

είναι και οι 3 προφανώς ΗD ..

Από ποιότητα εικόνας ποια μάρκα είναι καλύτερη ?

παίζει βέβαια πάντα και η sony ...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156307

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.161553

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168290

Philips από μένα...

Ποια η γνώμη σας για αυτές τις 3 ? ποια μου προτείνεται ?

είναι και οι 3 προφανώς ΗD ..

Από ποιότητα εικόνας ποια μάρκα είναι καλύτερη ?

παίζει βέβαια πάντα και η sony ...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156307

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.161553

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168290

Η Thompson δεν έχει ούτε HDMI ούτε καν DVI, πράγμα που πολύ σύντομα θα σου λείψει αν την πάρεις. Αν και δεν την έχω δει, οι 32'' σε αυτή την τιμή συνήθως έχουν μετριότατη εώς κακή εικόνα, ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα. Απόφυγέ την καλύτερα.

Από αυτές και εγώ Philips προτείνω αλλά μην ψωνίσεις από e-shop πριν τις δεις από κοντά. Ακόμα και κακορυθμισμένες να τις δεις (πολύ πιθανό) είναι 100 φορές προτιμότερο από το να πάρεις γουρούνι στο σακί (sic).

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Υποψην οτι οι Samsung εχουν το μειονεκτημα του DNIe το οποιο δεν απενεργοποιειται και ορισμενες φορες αντι να βελτιωνει την εικονα την χειροτερευει.

Παντως εγω μετα απο πολυ ψαξιμο σε περιοδικα, ξενα forum και καταστηματα κατεληξα στην Sony 32S2010 η οποια εχει κορυφαια τηλεοπτικη εικονα και οχι μονο.

Αν και οι φωτογραφιες δεν απεικονιζουν 100% σωστα την εικονα (στην πραγματικοτητα ειναι πολυ καλυτερη πιστεψτε με) μπορειτε να δειτε καποιες εικονες εδω:

http://img.photobucket.com/albums/v171/jonpot/P1010112.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v171/jonpot/P1110113.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v171/jonpot/P1010120.jpg

Παντως εγω μετα απο πολυ ψαξιμο σε περιοδικα, ξενα forum και καταστηματα κατεληξα στην Sony 32S2010 η οποια εχει κορυφαια τηλεοπτικη εικονα και οχι μονο.

Φίλε μου καλημέρα

Μιάς και έχεις ψάξει όπως λές το θέμα, και μιας και εγώ σε Sony καταλήγω, μήπως έχεις δεί την διαφορά της εικόνας στην V και την S σειρά?

Εννοώ για το μοντέλο 32V2000 απέναντι στο 32S2010. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα? Βασικά εγώ ενδιαφέρομαι για τις αντίστοιχες 40αρες (40S2010 και 40V2000) αλλα δυστυχώς δεν τις έχω δεί πουθενά σε κάποια έκθεση να παίζουν και οι δύο να δώ διαφορές.

Πάντως η 40V2000 ειναι τρομερή σε απόδοση χρωμάτων!

Ξεχώριζε απο όλες τις υπόλοιπες, ιδίως απο το παλιό μοντέλο S40A10! Μιλάμε ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!

CR electronics

Τελικά ήρθε η 32PF9830! Πάρα πολύ καλή! Τρομερή εικόνα! Το Ambilight πραγματικά βοηθάει! Έχω ένα πρόβλημα όμως. Σε σκηνές με έντονη κίνηση (είτε DVD είτε τηλεοπτικό σήμα) η εικόνα θολώνει. Για να με καταλάβετε κάνει όπως ο δείκτης του ποντικιού στο PC όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "εμφάνιση του ίχνους του δείκτη". Δεν είναι πολύ έντονο βέβαια αλλά πρέπει να διορθωθεί. Να σημειώσω ότι η τηλεόραση είναι έτσι όπως την πήρα. Δηλαδή δεν ήρθε κανένας ειδικός να την ρυθμίσει. Μόνο εγώ πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις χωρίς να καταλαβαίνω τι κάνω...

Φίλε μου καλημέρα

Μιάς και έχεις ψάξει όπως λές το θέμα, και μιας και εγώ σε Sony καταλήγω, μήπως έχεις δεί την διαφορά της εικόνας στην V και την S σειρά?

H σειρα S ειναι πρακτικα η ιδια με την V εκτος απο τον οπισθιο φωτισμο που στην V ειναι διαφορετικος με αποτελεσμα να δειχνει τα χρωματα πιο εντονα (Live Color Creation το ονομαζει η Sony). Υποψην οτι τα χρωματα της S ειναι ηδη αρκετα εντονα σε σημειο που θυμιζουν CRT.

Παντως σε προσφατο τεστ του περιοδικου Hi Tech και οι δυο πηραν 9.2/10 για την εικονα με αποτελεσμα να προτεινουν για αγορα την 40S2010 επειδη ειναι πιο φτηνη.