Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aνέφερε μας κάποια χαρακτηριστικά της ....

Οι τελευταιες BlueSky LCD-ΤV που έχω δεί, είναι είτε Κινέζικες άγνωστων εργοστασίων είτε κατασκευής BEKO Tουρκίας,αλλά από τις φθηνές σε προδιαγραφές ,οπότε τίποτε αξιόλογο,πλέον της προβληματικής εγγύησης που προσφέρουν..

@mobilemaniac

Φίλε μου εγώ σαν τεχνικός έχω δουλέψει και τις BLUE SKY... Είναι ο,τι χειρότερο κυκλοφορεί απο πλευράς κατασκευής και τα χαρακτηριστικά της (αν τα βρείς) θα διαπιστώσεις πως έχουν ξεπεραστεί προ πολλού... Τι χρόνο απόκρισης θα έχει αυτή η οθόνη? Φαντάζομαι πως λόγω των παιχνιδιών που θές να παίζεις θα έχεις πρόβλημα...

Προσωπικά δε θα τα έδινα τόσα χρήματα να την πάρω, θα προτιμούσα να πάρω με τα ίδια χρήματα μια καλής ποιότητας CRT και μάλιστα πολύ πιο μεγάλη...

@egpap

ΕΔΩ θα βρείς την ίδια τηλεόραση 105 ευρώ πιο φτηνά απο αυτό που έχεις βρεί...

Εμένα μου αρέσει η επιλογή σου, εγώ για τον χώρο μου έχω βάλει στο μάτι την αντίστοιχη 40αρα που θα βρείς ΕΔΩ

CR electronics

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.Απο δυνατοτητες δεν γνωριζω να σου πω,πηγα και την ειδα απο κοντα.Μου αρεσε σαν design αλλα εκτος απο εισοδους ηχου εικονας δεν αναφερει αλλα χαρακτηριστικα.Την θελω καθαρα για gaming/movie.Επειδη δεν ξερω τον χρονο αποκρισης που εχει(αλλα την ειχαν σε ps2 και xbox χωρις να διακρινω κατι προβληματικο επαιζε καλα με καλα χρωματα)Τονιζω ειμαι ασχετος απο lcd τεχνολογια και ρωταω τι πρεπει να προσεχω.Ειναι δελεαστικη τιμη και ειδανικη για μενα που δεν εχω χωρο για μια crt.To εχω σκεφτει και εγω για crt tv με τα μισα χρηματα παιρνεις πολυ καλυτερη tv αλλα οπως ειπα ειναι θεμα χωρου.

Όσα ποστς δεν σχετίζονταν με το thread μεταφέρθηκαν εδώ.

Παρακαλώ όπως συνεχίσουμε συζητώντας μόνο για TFT τηλεοράσεις :geek: ,

εντός θέματος.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Απο δυνατοτητες δεν γνωριζω να σου πω,πηγα και την ειδα απο κοντα.Μου αρεσε σαν design αλλα εκτος απο εισοδους ηχου εικονας δεν αναφερει αλλα χαρακτηριστικα.Την θελω καθαρα για gaming/movie.Επειδη δεν ξερω τον χρονο αποκρισης που εχει(αλλα την ειχαν σε ps2 και xbox χωρις να διακρινω κατι προβληματικο επαιζε καλα με καλα χρωματα)Τονιζω ειμαι ασχετος απο lcd τεχνολογια και ρωταω τι πρεπει να προσεχω.Ειναι δελεαστικη τιμη και ειδανικη για μενα που δεν εχω χωρο για μια crt.To εχω σκεφτει και εγω για crt tv με τα μισα χρηματα παιρνεις πολυ καλυτερη tv αλλα οπως ειπα ειναι θεμα χωρου

Καλές CRT σε δυνατότητες είναι δύσκολο να βρείς πιά στην Ελληνική αγορά ,καθως και νέα μοντέλα ,διότι οι αντιπροσωπείες πλασάρουν τις LCD που αφήνει περισσότερο κέρδος-Παρόλα αυτά κάπου θα υπάρχουν ακόμα κάποιες αξιόλογες,αν θεωρείς ότι οι καλές LCD είναι ακριβές και να θες να πάρεις BlueSky σαν υποκατάστατο.-Bέβαια υπάρχουν και οι ενδιαμεσες λύσεις "επώνυμων" LCD-ΤV ,αυτές των προσφορών των αλυσίδων,που συνήθως είναι περασμένα μοντέλα,αλλά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου-Οπότε μια έρευνα αγοράς είναι καλύτερη από την όποια διαφήμιση ή υποδείξεις.

Eξαρτάται από τι panel έχουν,όπως λένε στα χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα για "επιδόσεις" των panel :

http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

http://www.behardware.com/articles/498-4/lcd-screens-in-a-nutshell.html

Eξίσου όμως σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κυκλώματα (επεξεργαστές) εικόνας των καλών LCD,που πολλές φορές κανουν "θαύματα" από τις ρυθμίσεις που έχουν,και εξαλοίφουν τα όποια προβλήματα των panel.

Οπότε τα πάντα είναι σχετικά.

Παιδια μπορειτε να μου προτεινετε μια 23αρα HDTV (το xbox360 θα ειναι συνδεδεμενο σε αυτην) για το υπνοδωματιο μου. Μου αρεσε η G71 της sansung αλλα θα ηθελα να μου προτεινετε και καποια αλλη. Εχτως απο αυτη που θα προτεινετε να μου πειτε και ποια νομιζετε πως ειναι η best value/price, 23αρα παντα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων. :)

έχω την philips 23" pf4310 HD ready 1280x768p. πρέπει να έχει πέσει η τιμή της στα 550-600 ευρώ. εγώ την είχα πάρει κοντά 700 τον φεβρουάριο.

την G71 της sansung δεν την ξέρω αλλά απο την philips θα μείνεις πλήρως ικανοποιημένος απο την αποδοση της

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Αν ειναι τηλεοραση η κυρια της χρηση θα ειναι να παιζω xbox 360. Αν ειναι μονο για tv η 14αρα που εχω ειναι υπεραρκετη. Αλλα σκεφτομαι και για καμια οθονη, ξερετε αυτες τις καινουργιες, τις 16:10, ειδικα την ferrari 20" τις Acer η οποια οπως διαβασα ειναι πολυ καλη. Εσεις τι λετε, τι εχετε να προτεινετε; killing_you2 ολες αυτες θα με ευχαριστουσαν αλλα ακουω πως τα response times των καινουργιων κανουν διαφορα στο gaming, ειδικα το gamers mode που εχουν οι καινουργιες samsung. Τι προτεινετε οι υπολοιποι;

Παρακάτω το manual στα Ελληνικά,των Sony KDL-S σειράς,που έχουν και ψηφιακό δέκτη,και μερικά μοντέλα μάλλον δεν θα έρθουν στην Ελλάδα από ότι αναφέρονται ως τώρα στο Eλληνικο site της Sony -Μπορείτε να δείτε πως υποστηρίζονται οι ψηφιακές λειτουργίες του tuner, με υποσημειωση με τα σημερινά δεδομένα.

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=9AB8118A598A80BB

Παιδια η μικρες η philips LCD εχουν ενα DVI-I to YPbPr cable. Αυτο το κανει να δουλευει πραγματικα σαν component input ή θα ειναι απλα ενα adaptor; Δλδ, στο 360 πχ το component ειναι πιο σκουρο και εχει κοκκους η εικονα ενω vga cable ειναι ξεθωριασμενο. Οταν μπει αυτο το converter θα εχει τα features του component σωστα;

παιδια χτες ειδα μερικες τφτ τηλεορασεις

ειδα την kdl 2000 40' και μου αρεσε αλλα με ενδιαφερει η 32

επισης ειδα τη samsung LE 37 R72 kai thn 32

εχει κανεις αποψη για αυτες ??/

Έχω μπερδευτεί!

Οι γνώσεις μου δεν είναι πολλές και έχοντας ακούσει τόσα πολλά, ζαλίστηκα!

Σας παρακαλώ βοηθήστε με...

Προτείνετε μοντέλο.

Θέλω να αγοράσω LCD TV 32", με τιμή maximum τα 1700€!

Πού να στραφώ; Samsung, Sony, LG, Sharp, Philips? Τα'χω παίξει...

Πάνω που πάω να καταλήξω σε Sony Bravia, διαβάζω ότι "δανείζεται" panel της Samsung και πως δεν αξίζει να πληρώσεις και τον... μεσάζοντα, άρα να αγοράσω Samsung! Και πάνω που λέω για Samsung, διαβάζω για "λόγους φωτεινότητας" και μπερδεύομαι, αφού κάποιοι προτείνουν LG!

Εσείς, που το έχετε ψάξει καλύτερα, πείτε μου την άποψή σας... Μη δώσω πεταμένα λεφτά! Κρίμα είναι...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Παιδιά πριν λίγους μήνες είχα κάνει έρευνα αγοράς για 32άρα lcd και είχα καταλήξει στην Philips PF9830. Κάτι έτυχε όμως και η αγόρα αναβλήθηκε. Τώρα όμως ήρθε η ώρα! :p Θέλω να ρωτήσω αν παραμένει στην κορυφή η 9830. Την έχω βρει στα 2500€. Άκουσα όμως ότι αναμένεται η 9831 και προβληματίστηκα. Έχετε πληροφορίες; Λογικά θα είναι πανάκριβη όπως και η 9830 όταν πρωτοκυκλοφόρησε... Ξέρετε πότε περίπου θα κυκλοφορήσει; Ευχαριστώ! :)
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Πάνω που πάω να καταλήξω σε Sony Bravia, διαβάζω ότι "δανείζεται" panel της Samsung και πως δεν αξίζει να πληρώσεις και τον... μεσάζοντα, άρα να αγοράσω Samsung! Και πάνω που λέω για Samsung, διαβάζω για "λόγους φωτεινότητας" και μπερδεύομαι, αφού κάποιοι προτείνουν LG!

Εσείς, που το έχετε ψάξει καλύτερα, πείτε μου την άποψή σας... Μη δώσω πεταμένα λεφτά! Κρίμα είναι...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

H Sony δεν δανειζεται panel απο Samsung απλως οι δυο εταιρειες εχουν κανει μια κοινοπραξια με ποσοστα 50/50 η οποια ονομαζεται S-LCD.

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press_Archive/200407/04-0715E/

Ακομη ομως και αν τα LCD panel ειναι κοινα αυτο δεν κανει τις τηλεορασεις ιδιες. Ειναι ο οπισθιος φωτισμος , οι επεξεργαστες εικονας (Bravia Engine , Pixel Plus κτλ.) και πολλες αλλες λεπτομεριες που κανουν την διαφορα.

Επισης να ξερεις οτι η Samsung δηλωνει Dynamic Contrast το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο απο το απλο contrast και επιτυγχανεται τεχνητα με αυξηση του οπισθιου φωτισμου. Για παραδειγμα 5000:1 αντιστοιχει σε 1300:1 σε αλλες τηλεορασεις οποτε τα νουμερα που βλεπεις ειναι παραφουσκωμενα.

Το τελευταιο Hi Tech εχει τεστ με τηλεορασεις LCD. Η βαθμολογια που δινουν για την εικονα ειναι:

Philips 42PF9730 -> 9.3/10

Sony 40S2010 -> 9.2/10

Sony 40V2000 -> 9.2/10

Toshiba 42WL66 -> 9.0/10

Samsung 40R72Β -> 8.9/10

Amoi LC37AF1C -> 8.3/10

Οπως βλεπεις ακομα και με κοινα panel η εικονα της Sony ειναι καλυτερη λογω μεγαλυτερης εμπειριας στον χωρο των τηλεορασεων.

Για την αξιοπιστία του Hitech φτανει να δεί κανείς τα τελευταία τεύχη, που ξανανακάλυψε την Panαsonic.....επειδή άλλαξε αντιπροσωπεία (marketing).

Το τελευταιο Hi Tech εχει τεστ με τηλεορασεις LCD. Η βαθμολογια που δινουν για την εικονα ειναι:

Philips 42PF9730 -> 9.3/10

Sony 40S2010 -> 9.2/10

Sony 40V2000 -> 9.2/10

Toshiba 42WL66 -> 9.0/10

Samsung 40R72Β -> 8.9/10

Amoi LC37AF1C -> 8.3/10

QUOTE]

Η δική μου εμπειρία μετά από 6 μήνες που είχα την 40V10 και τώρα την 40V2000 είναι πως η δεύτερη είναι όχι απλά άλλη τηλεόραση αλλά έχω την εντύπωση ότι "παίζει" ακόμα και την philips. Η ευκρίνεια της, τα χρώματα αλλά το ΝΟ1 είναι το μαύρο που επιτέλους είναι ΜΑΥΡΟ. Τα μενού έχουν ξανασχεδιασθεί και είναι κορυφαία, δεν υπάρχουν πλέον ανεμιστήρες πίσω από την τηλεόραση (Ναι υπάρχαν στην V10 και έκαναν θόρυβο) και νέο τηλεχειριστήριο. Το μόνο που θα ήθελα από το απόλυτο αυτή τη στιγμή είναι να υπήρχε διπλή HDMI και μια θύρα USb!! Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.... :)

Mio Καλησπέρα!

Ημουν και εγώ κοντά στην αγορά της 40V10 και μόλις άκουσα πως έρχεται νέο μοντέλο είπα να περιμένω...

Τώρα φυσικά έχω βάλει στο μάτι την 40V2000 που την βρίσκω και πιο φτηνά απο την 40V10! (2220 ευρώ)

Ερώτηση...

Στο site της αντιπροσωπίας αναφέρει πως δεν έχει Ελληνικό μενού, ενώ στο HiTech πως έχει... Τι ισχύει?

CR electronics

to asteio einai me tin AMOI pou einai makran i kaliteri TV gia theasi DVD kai HD arxeion (apo HTPC me HDMI) alla mono pou sto HiTech olos periergos ksexasan na testaroun, kai miloun kirios gia tileoptiko sima... pou nai, i philips einai me diafora panta oi kaliteres se eikona...

alla se psifiako sima i AMOI einai kaliteri...

kati pou... gia koita!...

ksexasan na to grapsoun!

Στο site της αντιπροσωπίας αναφέρει πως δεν έχει Ελληνικό μενού, ενώ στο HiTech πως έχει... Τι ισχύει?

Ολες οι νεες Bravia εχουν Ελληνικα μενου.

to asteio einai me tin AMOI pou einai makran i kaliteri TV gia theasi DVD kai HD arxeion (apo HTPC me HDMI) alla mono pou sto HiTech olos periergos ksexasan na testaroun, kai miloun kirios gia tileoptiko sima... pou nai, i philips einai me diafora panta oi kaliteres se eikona...

alla se psifiako sima i AMOI einai kaliteri...

kati pou... gia koita!...

ksexasan na to grapsoun!

Δεν την ξέχασαν, το τεστ είναι για 40-43'' ενώ η ΑΜΟΙ είναι 37''

Η full HD ανάλυση πάντως δεν είναι πανάκεια (κατά το HiTech τουλάχιστον), καθώς μια Toshiba με τέτοιο πάνελ παίρνει μετριότατη βαθμολογία.

Για την ΑΜΟΙ έχει μια ξεχωριστή παρουσίαση αλλά δεν την έχω διαβάσει ακόμα. Η βαθμολογία πάντως όπως αναφέρθηκε είναι σχετικά χαμηλή.

Και κάτι off-topic: 3 στις 4 πρώτες του σχετικού τεστ είναι plasma, τι έγινε; Έχω χάσει επεισόδια;

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.