Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

επειδη τελικα το μπατζετ το αρχικο μου μπορει να μειωθει ισως κοιταξω και για 32 ιντσων !!!τι προτεινετε?για σαλονι ειναι αλλα δεν ειναι πολυ μακρινη αποσταση !!!θα βλεπω νομιζω καλα!!

Ρε παιδια μπορει να μοθ εξηγησει καποιος για τις plasma τι μειωνεκτηματα εχουν απεναντι στις lcd? γιατι οι plasma ειναι πιο φτηνες? καποτε κατι ειχα ακουσει οτι χαλανε πιο ευκολα η κατι σχετικο αλλα ηταν πολλα χρονια πριν και ουτε καν θυμαμαι.

καποιος κατι γι αυτο επειδη σκεφτομαι αυτες τις μερες να προχωρησω σε αγορα 42αρας panasonic plasma η 42αρας lcd

[sIGPIC][/sIGPIC]

καποιος κατι γι αυτο επειδη σκεφτομαι αυτες τις μερες να προχωρησω σε αγορα 42αρας panasonic plasma η 42αρας lcd

Δες εδω:http://www.pcsteps.gr/miscellaneous/70-hardware/842-lcd-led-plasma-odigos-agoras-hd-tvΓενικα οι plasma ειναι καλυτερες για οσους βλεπουν περισσοτερο ταινιες και ποδοσφαιρικους αγωνες και γενικα για σκηνες με αρκετη κινηση αφου αποτυπωνουν καλυτερα την κινηση,ενω οι led ειναι καλυτερες για οσους βλεπουν απ'ολα(σηριαλ,εκπομπες,ειδησεις ταινιες κ.τ.λ.).Οι led ειναι πιο γενικης χρησεως.Οι plasma δεν κανουν τοσο για σκηνες και εκπομπες με πολλες στατικες εικονες (δηλ.να δειχνει η οθονη για αρκετη ωρα το ιδιο πραγμα) γιατι μπορει να προκληθει screen burning σε διαφορα σημεια,ενω οι led δεν εχουν τετοιο προβλημα.Η επιλογη του τυπου τηλεορασης που αγοραζεις εξαρταται κυριως απ'το τι βλεπεις περισσοτερο.

Δες εδω:http://www.pcsteps.gr/miscellaneous/70-hardware/842-lcd-led-plasma-odigos-agoras-hd-tvΓενικα οι plasma ειναι καλυτερες για οσους βλεπουν περισσοτερο ταινιες και ποδοσφαιρικους αγωνες και γενικα για σκηνες με αρκετη κινηση αφου αποτυπωνουν καλυτερα την κινηση,ενω οι led ειναι καλυτερες για οσους βλεπουν απ'ολα(σηριαλ,εκπομπες,ειδησεις ταινιες κ.τ.λ.).Οι led ειναι πιο γενικης χρησεως.Οι plasma δεν κανουν τοσο για σκηνες και εκπομπες με πολλες στατικες εικονες (δηλ.να δειχνει η οθονη για αρκετη ωρα το ιδιο πραγμα) γιατι μπορει να προκληθει screen burning σε διαφορα σημεια,ενω οι led δεν εχουν τετοιο προβλημα.Η επιλογη του τυπου τηλεορασης που αγοραζεις εξαρταται κυριως απ'το τι βλεπεις περισσοτερο.

Σε ευχαριστω καταρχην για την απαντηση σου!

απο το αρθρο, ειδα αυτο:

αν θες να αγοράσεις την καλύτερη tv για τα δεδομένα σου, πρεπει πρωτα να βρεις τα δεδομένα σου

δλδ, αν θες μια τv για να βλέπεις ταινίες και κανάλια ξεχνας της lcd και πας σε πλάσμα, αν θες να παίζεις παιχνίδια και να συνδέεις pc ξεχνάς τις πλάσμα, και πας σε κάποια lcd. οταν καταλήξεις στο είδος της χρήσης, κοιτάς των χώρο που έχεις, βαση αυτου καταλήγεις στις διαστάσεις, πχ αν έχεις μια απόσταση 3μ δεν μπορείς να αγοράσεις μια 50'' πρέπει να πάρεις μέγιστο 42'', έπειτα κοιτάς την τσέπη σου και βάση αυτού καταλήγεις στην μάρκα και τα χαρακτηριστικά, μετά αφού έχεις καταλήξει σε 3-4 μοντέλα πας και 2-3 μαγαζιά και τις βλέπεις να παίζουν και διαλέγεις πια θα πάρεις, έπειτα κάνεις ενα web check για reviews και τυχών προβλήματα, και τελικά παραγγέλνεις απο κάποιο e-shop γιατί πάντα είναι ποιο φθηνά.

Δεδομενου λοιπον οτι η tv θα μπει ακριβως πανω απ το pc, για ταινιες, και σπανια βλεπω τηλεοραση, (αλλα, θα συνδεθει με το pc για να βλεπω ταινιες) τι επιλεγω? παιχνιδια, δεν νομιζω να παιξω, σπανια κανα racing. αλλα κατα κυριο λογο ταινιες.

αυτο: και να συνδέεις pc ξεχνάς τις πλάσμα, και πας σε κάποια lcd γιατι το λεει?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε ευχαριστω καταρχην για την απαντηση σου!

απο το αρθρο, ειδα αυτο:

Δεδομενου λοιπον οτι η tv θα μπει ακριβως πανω απ το pc, για ταινιες, και σπανια βλεπω τηλεοραση, (αλλα, θα συνδεθει με το pc για να βλεπω ταινιες) τι επιλεγω? παιχνιδια, δεν νομιζω να παιξω, σπανια κανα racing. αλλα κατα κυριο λογο ταινιες.

αυτο: και να συνδέεις pc ξεχνάς τις πλάσμα, και πας σε κάποια lcd γιατι το λεει?

Αμα θελεις την tv κυριως για ταινιες καλυτερα να πας για plasma.Αυτο για το pc το λεει γιατι οι plasma δεν ειναι καλο να χρησημοποιουνται σαν οθονες υπολογιστη γιατι ο υπολογιστης προβαλλει στατικη εικονα η οποια μπορει να προκαλεσει screen burning στις πλασμα οθονες.Γενικα οι plasma tvs ειναι καλυτερες για προβολη διαρκως κινουμενης εικονας.Αμα την συνδεεις με το pc μονο για να βλεπεις ταινιες και κατεβασμενες σειρες δεν υπαρχει προβλημα.Προβλημα θα υπαρχει μονο αμα την εχεις μονιμως συνδεδεμενη με το pc και την χρησημοποιεις σαν οθονη οταν σερφαρεις κ.τ.λ. οπου προβαλλεται η ιδια εικονα για πολυ χρονο και μπορει να "καψει" την οθονη.Σε περιπτωση που θελεις να την χρησημοποιεις σαν μονιμη οθονη υπολογιστη καλυτερα να πας για LED.Σε καμια περιπτωση παντως μην επιλεξεις LCD παλιου τυπου με σωληνα φθορισμου CCFL γιατι το μαυρο και τα σκουρα χρωματα θα φαινονται ξεθωριασμενα. Για LED μπορω να σου προτυνω καποιες samsung.Για plasma καλυτερα ψαξε σε panasonic.

Edited by NetSurfer_g7

οπου προβαλλεται η ιδια εικονα για πολυ χρονο και μπορει να "καψει" την οθονη..

Τι εννοεις καψει? με την ουσιαστικη εννοια της λεξης? κοιτα να σερφαρω οχι, αλλα προφανως αν βαλω μια ταινια και κανω παυση μιση ωρα, θα πρεπει να σβησω την οθονη? η μηπως με τον πολυ χρονο αναφερεσαι σε κατι πολυ περισσοτερο? μου φαινεται λιγο κουλο αυτο!

εχω 23αρα για το pc, απλως επειδη θα ειναι τηλεοραση υπνοδωματιου (ναι ακουγεται παραξενο αλλα απο το κρεβατι ειναι 5 μετρα περιπου μεχρι την tv) Δεν θελω να ανεβω πολυ στην τιμη.. υποψην, αδιαφορω για Lan, wireless κλπ. δεν προκειται να streamarw ταινια ποτε ουτε να παιξω απο flashaκι, γιαυτο και ψαχνω μια φτηνη-αξιοπρεπη λυση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι εννοεις καψει? με την ουσιαστικη εννοια της λεξης? κοιτα να σερφαρω οχι, αλλα προφανως αν βαλω μια ταινια και κανω παυση μιση ωρα, θα πρεπει να σβησω την οθονη? η μηπως με τον πολυ χρονο αναφερεσαι σε κατι πολυ περισσοτερο? μου φαινεται λιγο κουλο αυτο!

εχω 23αρα για το pc, απλως επειδη θα ειναι τηλεοραση υπνοδωματιου (ναι ακουγεται παραξενο αλλα απο το κρεβατι ειναι 5 μετρα περιπου μεχρι την tv) Δεν θελω να ανεβω πολυ στην τιμη.. υποψην, αδιαφορω για Lan, wireless κλπ. δεν προκειται να streamarw ταινια ποτε ουτε να παιξω απο flashaκι, γιαυτο και ψαχνω μια φτηνη-αξιοπρεπη λυση.

Για το "καψιμο" δες εδω:http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_burn-in.Οταν μια στατικη εικονα παραμεινει στην οθονη plasma για πολυ ωρα μπορει καποια χρωματα και τμηματα της εικονας να αφησουν μονιμο αποτυπωμα στην οθονη.Οσο για το pause που λες ,ναι καλο θα ηταν να σβηνεις την οθονη οταν η ιδια εικονα προκειται να προβληθει για πανω απο 20 λεπτα.Αμα θες να βλεπεις ταινιες καλυτερα θα ηταν να παρεις μια τηλεοραση με usb media player οπου θα μπορεις να συνδεεις φλασακι ή σκληρο δισκο για να μην μπαινεις στον μπελα να συνδεεις και να αποσυνδεεις με τον υπολογιστη.

Για το "καψιμο" δες εδω:http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_burn-in.Οταν μια στατικη εικονα παραμεινει στην οθονη plasma για πολυ ωρα μπορει καποια χρωματα και τμηματα της εικονας να αφησουν μονιμο αποτυπωμα στην οθονη.Οσο για το pause που λες ,ναι καλο θα ηταν να σβηνεις την οθονη οταν η ιδια εικονα προκειται να προβληθει για πανω απο 20 λεπτα.Αμα θες να βλεπεις ταινιες καλυτερα θα ηταν να παρεις μια τηλεοραση με usb media player οπου θα μπορεις να συνδεεις φλασακι ή σκληρο δισκο για να μην μπαινεις στον μπελα να συνδεεις και να αποσυνδεεις με τον υπολογιστη.

μαλιστα καταλαβα.. να σαι καλα φιλε μου γιατι τα ειχα βρει σκουρα!

οποτε λεω να παω σε led, αυτη πως σου φαινεται?

Για τις lg, δεν ειμαι σιγουρος οτι παιζουν Mkv+gr subs. γνωριζεις κατι? (hack?)

Edited by emperor4her
[sIGPIC][/sIGPIC]

μαλιστα καταλαβα.. να σαι καλα φιλε μου γιατι τα ειχα βρει σκουρα!

οποτε λεω να παω σε led, αυτη πως σου φαινεται?

Για τις lg, δεν ειμαι σιγουρος οτι παιζουν Mkv+gr subs. γνωριζεις κατι? (hack?)

Λογικα θα παιζει mkv και subs αφου γραφει οτι εχει usb media player,αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος.Σου προτινω καποιες samsung οι οποιες ειναι smart tv και παιζουν σιγουρα mkv και υποτιτλους srt, οπως η 40UE5000 ή η 40UE5500 ή η 40UE6100.Ενδιαφερεσαι για tv με ή χωρις 3D?

Λογικα θα παιζει mkv και subs αφου γραφει οτι εχει usb media player,αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος.Σου προτινω καποιες samsung οι οποιες ειναι smart tv και παιζουν σιγουρα mkv και υποτιτλους srt, οπως η 40UE5000 ή η 40UE5500 ή η 40UE6100.Ενδιαφερεσαι για tv με ή χωρις 3D?

Χωρις 3D. πανε ψηλα ρε συ.. ειναι +100 ευρω, και δεν ειναι tv σαλονιου, αλλα υπνοδωματιου. δεν θελω να ανεβω τοσο.

εχω διαβασει σε καποια forum οτι κατι κανουν και κανει unlock κ αλλους codecs? (η περνανε καποιο προγραμμα). ΔΕν ειμαι σιγουρος, αλλα σκεψου οτι θα παιζει κατα 99% ταινιες απ το pc που θα ναι συνδεδεμενη. Πληροφοριακα ρωτησα κατα κυριο λογο η σε περιπτωση που καποια στιγμη μετακινηθει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάρε plasma για εμένα ολες η τελευταίες έχουνε προστασια μετα απο καποιο χρονικο διάστημα βγαζουνε κινούμενα screen saver μεχρι και τα λογοτυπα των καναλιων τα ψιλοκινουνε ώστε να μην διμιουργητε θεμα.. η αποσταση σου ειναι μεγάλη για θεαση ταινιών οπότε στην plasma θα παρεις περισσότερες ίντσες.

Φιλικά Γιώργος

Πάρε plasma για εμένα ολες η τελευταίες έχουνε προστασια μετα απο καποιο χρονικο διάστημα βγαζουνε κινούμενα screen saver μεχρι και τα λογοτυπα των καναλιων τα ψιλοκινουνε ώστε να μην διμιουργητε θεμα.. η αποσταση σου ειναι μεγάλη για θεαση ταινιών οπότε στην plasma θα παρεις περισσότερες ίντσες.

οσο κ αν εψαξα τελικα, δεν βρηκα κατι σε περιπου ιδια χρηματα και μεγαλυτερη plasma!

Η αμεσως μεγαλυτερη σε plasma αγγιζει τα 800, και μιλαω με full hd ετσι, οχι με 50 ιντσες οθονη και αναλυση 1024x768!:wacko::wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια ψαχνω μια TV-LED σε 40-42 ιντσες. Δεν με ενδιαφερει να ειναι 3D.

Περισσοτερο με ενδιαφερει να εχει καλο media player ,να παιζει ολα τα αρχεια βιντεο (mkv,MP4,avi κλπ) κ να υποστηριζει κ υποτιτλους.

Θα προτιμουσα κατι σε SONY η SAMSUNG.Ισως κ κατι σε LG αλλα να ειναι αρκετα πιο οικονομικη σε σχεση με τις αλλες 2.

Εχετε καποια μοντελα να μου προτεινεται?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια ψαχνω μια TV-LED σε 40-42 ιντσες. Δεν με ενδιαφερει να ειναι 3D.

Περισσοτερο με ενδιαφερει να εχει καλο media player ,να παιζει ολα τα αρχεια βιντεο (mkv,MP4,avi κλπ) κ να υποστηριζει κ υποτιτλους.

Θα προτιμουσα κατι σε SONY η SAMSUNG.Ισως κ κατι σε LG αλλα να ειναι αρκετα πιο οικονομικη σε σχεση με τις αλλες 2.

Εχετε καποια μοντελα να μου προτεινεται?

Εγω παντως σκεφτομαι να παρω ετουτη οικονομικοτατη 42αρα led!

[sIGPIC][/sIGPIC]

εαν σε αυτη προσθεσουμε wifi και pvr ποια υπαρχει?οταν λεω wifi εννοω να βλεπει το ρουτερ για να στριμαρω απο τον υπολογιστη ταινιες

εαν σε αυτη προσθεσουμε wifi και pvr ποια υπαρχει?οταν λεω wifi εννοω να βλεπει το ρουτερ για να στριμαρω απο τον υπολογιστη ταινιες

υπαρχει αυτη χωρις να ειμαι σιγουρος οτι εχει pvr, εχει σιγουρα Dlna wifi.

και μετα σε κατι καλυτερο πας εδω.

ομως βαλε και ενα +κοστος (60-90) ευρω το usb wifi Που δεν περιλαμβανεται στην συσκευασια.

προτιμω να δωσω 450, και +70 για ενα αψογο media player ή +120 για media player me wifi.

δεν ξερω ειναι θεμα σε ποσα λεφτα θελεις να φτασεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ομως βαλε και ενα +κοστος (60-90) ευρω το usb wifi Που δεν περιλαμβανεται στην συσκευασια.

προτιμω να δωσω 450, και +70 για ενα αψογο media player ή +120 για media player me wifi.

δεν ξερω ειναι θεμα σε ποσα λεφτα θελεις να φτασεις.

αααα εχω μολις αγορασει media player με wifi!wd live!αρα δεν χρειαζεται και η tv να εχει wifi?

παντως θελω να εχει τροπο να γραφω τηλεοπτικα προγραμματα!

αααα εχω μολις αγορασει media player με wifi!wd live!αρα δεν χρειαζεται και η tv να εχει wifi?

παντως θελω να εχει τροπο να γραφω τηλεοπτικα προγραμματα!

αν εχει ο media player wifi οχι, δεν χρειαζεται η tv. αφου οι ταινιες streamαρονται στον media player και η tv τις αναπαραγει απο κει.

εχω ακουσει για πολλους media player παντως οτι ενω παιζουν κανονικα απο το δικτυο τις ταινιες, δεν παιζουν και τους υποτιτλους μεσω δικτυου! δεν ξερω για τον δικο σου!

οσο για την εγγραφη, δεν μπορω να σε βοηθησω, δεν το χρειαστηκα ποτε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν εχει ο media player wifi οχι, δεν χρειαζεται η tv. αφου οι ταινιες streamαρονται στον media player και η tv τις αναπαραγει απο κει.

εχω ακουσει για πολλους media player παντως οτι ενω παιζουν κανονικα απο το δικτυο τις ταινιες, δεν παιζουν και τους υποτιτλους μεσω δικτυου! δεν ξερω για τον δικο σου!

οσο για την εγγραφη, δεν μπορω να σε βοηθησω, δεν το χρειαστηκα ποτε.

αυτος παιζει τα παντα και απο δικτυο και απο σκληρο!καλα λες η ουτω ς η αλλως οι media players παιζουν πιο πολλα ειδη αρχειων ετσι δεν ειναι?οι media players οι ενσωματωμενοι στις tv εχουν λιγοτερες δυνατοτητες νομιζω.

αυτος παιζει τα παντα και απο δικτυο και απο σκληρο!καλα λες η ουτω ς η αλλως οι media players παιζουν πιο πολλα ειδη αρχειων ετσι δεν ειναι?οι media players οι ενσωματωμενοι στις tv εχουν λιγοτερες δυνατοτητες νομιζω.

Ναι ισχυει. βεβαια οι καινουριες smart tv της sammy παιζουν σχεδον τα παντα. αλλα ουτως η αλλως εφοσον εχεις ηδη media player, παρε μια lg κατ εμε που ειναι πιο φτηνη και θα κανεις τη δουλεια σου ανετα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλη επιλογη αλλα δεν μου κανει επειδη οπως διαβαζω δεν υποστηριζει αρχεια mkv.

Η πρωτη απορριπτεται γιατι ειναι μονο 50ΗΖ. Η δευτερη ειναι καλη επιλογη αλλα θα πληρωσω κ το 3D που δεν μου χρειαζεται... Ασε που υπολογιζα να μου βγει κανενα 500-550 κ αυτην ξεφευγει απο 700 ευρω.Αλλα θα το σκεφτω γιατι σε ολα τα αλλα με καλυπτει.

Αν δεν βρω κατι αλλο ,μαλλον θα παω για media player μετα κ καποια πιο οικονομικη τηλεοραση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι ισχυει. βεβαια οι καινουριες smart tv της sammy παιζουν σχεδον τα παντα. αλλα ουτως η αλλως εφοσον εχεις ηδη media player, παρε μια lg κατ εμε που ειναι πιο φτηνη και θα κανεις τη δουλεια σου ανετα!

και σε εργα 3d που εχω κατεβασει με υποτιτλους srt και sub ,μια χαρα τους παιζει.

Καλη επιλογη αλλα δεν μου κανει επειδη οπως διαβαζω δεν υποστηριζει αρχεια mkv.

Ναι οκ! αλλα, με 450+120-130 ευρω περνεις και ενα Media player με wifi που παιζει τα παντα (εκτος κ αν δεν χρειαζεσαι το wifi, που μπορεις να πεσεις στα 520 περιπου συνολο.)

ριξε μια ματια εδω, εδω και εδω.

[sIGPIC][/sIGPIC]