Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σου συνονόματε!

Την τηλεόραση την έχω ακόμη φυσικά και ζει και βασιλευει!

Τι ακριβώς έχεις πειράξει?

Θύμισε μου αν θες πως μπαίνεις στο service menu γιατι δε το θυμάμαι, και θα σε βοηθήσω ευχαρίστως με τις τιμές

CR electronics

Έφτασε η στιγμή αγορας LCD τηλεοράσεις, σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά μιας τέτοιας.

Ο χώρος τοποθέτησης θα είναι στο σαλόνι του σπιτιού και η μέγιστη απόσταση θέασης θα είναι 2,5 με 3.0m.

Μιας και είμαι άσχετος με το αντικείμενο, έκανα μια αναζήτηση στα τυφλά σε διάφορα καταστήματα και έχω τα εξής:

α) Με τη συγκεκριμένη απόσταση θέασης, οι 40 ίντσες είναι καλή επιλογή;

β) γιατι η sony δεν εχει στης 42 ιντσες?

Ειμαι μεταξυ των παρακατω μοντελων: KDL-40X4500

40EX1

40W4500

Ποια η διαφορα των 3 παραπανω μοντελων?

Αξιζει να παρω την Ζ4500 στα 200ΗΖ ?

Γενικά, επειδή είμαι άσχετος, θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τι θα πρέπει να προσέξω και πώς να προχωρήσω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μιας και είμαι άσχετος με το αντικείμενο, έκανα μια αναζήτηση στα τυφλά σε διάφορα καταστήματα και έχω τα εξής:

α) Με τη συγκεκριμένη απόσταση θέασης, οι 40 ίντσες είναι καλή επιλογή;

β) γιατι η sony δεν εχει στης 42 ιντσες?

Ειμαι μεταξυ των παρακατω μοντελων: KDL-40X4500

40EX1

40W4500

Ποια η διαφορα των 3 παραπανω μοντελων?

α) Πολύ καλή επιλογή. Αν η απόσταση είναι πιο κοντά στα 3 μέτρα μπορείς να πας και στις 46 ίντσες με μια επιφύλλαξη για το τηλεοπτικό σήμα που οι ατέλειες θα φαίνονται πιο έντονα. Εγώ πάντως στην ίδια απόσταση έχω μια plasma 42'' πενταετίας περίπου και το έχω πάρει απόφαση να την αλλάξω σύντομα με τη Sony 46W4500.

β) Είναι θέμα εργοστασίου παραγωγής των panels. Άλλα βγάζουν panels 40'' ιντσών και άλλα 42''. Από τους μεγάλους παίκτες του χώρου η κοινοπραξία S-LCD των Samsung & Sony που προμηθεύει επίσης και την Toshiba βγάζει 40'' ενώ η Sharp και η LG-Philips βγάζουν 42''.

Στα μοντέλα που ρωτάς, οι διαφορές είναι οι εξής: η EX1 ουσιαστικά είναι μια W4500 με ασύρματο media box πάνω στο οποίο γίνονται όλες οι συνδέσεις. Η χρησιμότητα είναι μόνο αισθητική και μάλλον περιορίζεται στις περιπτώσεις που σκοπεύει κάποιος να την κρεμάσει στον τοίχο και δε θέλει να φαίνονται τα καλώδια. Η διαφορά της τιμής από την W4500 είναι πολύ μεγάλη κατά τη γνώμη μου (+ 800 ευρώ σε τιμές καταλόγου) και θα την απέφευγα.

Η σειρά Χ είναι τα παραδοσιακά κορυφαία μοντέλα της Sony. Είναι ακριβή (πολύ φθηνότερη από την EX1 πάντως) και δεν διαθέτει κάποιο εξωτικό χαρακτηριστικό όπως το RGB LED backlight της 46Χ4500 ή τα 200Hz της Z4500. Είναι πάντως ένα καθαρόαιμο premium μοντέλο που διορθώνει σε μεγάλο βαθμό όλες τις (λίγες) ατέλειες της W4500 στο processing. Για κάποιον φανατικό της εικόνας και της λεπτομέρειας πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της και ότι πρόκειται για την καλύτερη 40άρα της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Η W4500 ήταν το σημείο αναφοράς μου για τις υπόλοιπες γιατί πραγματικά τη θεωρώ ως το best value for money της Sony. Δεν της λείπει τίποτα ιδιαίτερο και στα λεφτά της δεν έχει αντίπαλο στην ποιότητα της εικόνας κατά τη γνώμη μου. Ίσως μόνο τη Samsung 40A656 τώρα που έχει πέσει η τιμή της. Δεν έχει την ίδια ποιότητα επεξεργασίας εικόνας με την X αλλά κατά τα άλλα πρόκειται για μια σχεδόν άψογη τηλεόραση.

Την Z4500 δεν την έχω δει καθόλου. Μου έκανε εντύπωση η τιμή της (3.000 ευρώ και σχεδόν 50% επάνω σε σχέση με την X4500 :blink:) και το τελευταίο Hitech την έβγαλε πρώτη στο test του αλλά δεν τους έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Λογικά η διαφορά των 200Hz σε σχέση με τα 100 θα είναι λιγότερο αισθητή από το πέρασμα των 50 στα 100Hz. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή της δείχνει ότι όσοι την πάρουν θα πληρώσουν την πρώτη εμφάνιση της καινοτομίας των 200Hz χρυσή.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Έφτασε η στιγμή αγορας LCD τηλεοράσεις, σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά μιας τέτοιας.

Την Z4500 δεν την έχω δει καθόλου. Μου έκανε εντύπωση η τιμή της (3.000 ευρώ και σχεδόν 50% επάνω σε σχέση με την X4500 :blink:) και το τελευταίο Hitech την έβγαλε πρώτη στο test του αλλά δεν τους έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Λογικά η διαφορά των 200Hz σε σχέση με τα 100 θα είναι λιγότερο αισθητή από το πέρασμα των 50 στα 100Hz. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή της δείχνει ότι όσοι την πάρουν θα πληρώσουν την πρώτη εμφάνιση της καινοτομίας των 200Hz χρυσή.

Επειδή και εμένα με τρώει η τσέπη μου, και έψαξα λίγο την τιμή, την 40Z4500 την βρίσκεις 1780 ευρώ. Χωρίς να θέλω να διαφημίσω το e-shop ρίξτε μια ματιά εδώ

Αν πάμε σε παραδοσιακό μαγαζί ΠΧ Ηλεκτρονική, την εχουν 2500 ευρώ.

Όπως και να έχει πιστευω πως εν όψη Χριστουγέννων όλες οι τιμές θα συμπιεστούν κι αλλο (λόγω οικονομικής στενότητας, για να κινηθεί η αγορά) οπότε θα σου πρότεινα να αναβάλεις κανέναν μήνα την αγορά...

Την Ζ4500 δεν την έχω δει ακόμη απο κοντά, αλλα είμαι σίγουρος πως η SONY έκανε πάλι το θαύμα της!

Εγώ σκεφτόμουν να δωσω την 40V2000 που είναι καταπληκτική τηλεόραση στον πατέρα μου, και να χτυπήσω την 46Ζ4500 για το σαλόνι μου (απόσταση θέασης ~ 3,5 μέτρα) αλλα θα περιμένω λίγο να πέσει η τιμή της, και να την δω φυσικά και απο κοντά

CR electronics

Marvin kai skatzoxoiros σας ευχαριστω παρα πολυ για της απαντησεις σας και την βοηθεια σας.Θα περιμενω λιγο καιρο ακομα να πεσουν οι τιμες, αλλα ολοι οι δρομοι οδηγουν μεταξυ των δυο παρακατω: 40Χ4500 η 40Ζ4500.

Επειδή και εμένα με τρώει η τσέπη μου, και έψαξα λίγο την τιμή, την 40Z4500 την βρίσκεις 1780 ευρώ. Χωρίς να θέλω να διαφημίσω το e-shop ρίξτε μια ματιά εδώ

Αν πάμε σε παραδοσιακό μαγαζί ΠΧ Ηλεκτρονική, την εχουν 2500 ευρώ.

Όπως και να έχει πιστευω πως εν όψη Χριστουγέννων όλες οι τιμές θα συμπιεστούν κι αλλο (λόγω οικονομικής στενότητας, για να κινηθεί η αγορά) οπότε θα σου πρότεινα να αναβάλεις κανέναν μήνα την αγορά...

Την Ζ4500 δεν την έχω δει ακόμη απο κοντά, αλλα είμαι σίγουρος πως η SONY έκανε πάλι το θαύμα της!

Αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Αλλά το RGB LED της 46Χ4500 προσωπικά με εξιτάρει περισσότερο από τα 200Hz. Σε εκείνα τα λεφτά βέβαια παίζει και η Pioneer 5090...

Πάντως έχουμε να δούμε εντυπωσιακές εξελίξεις στο θέμα της ποιότητας εικόνας στο άμεσο μέλλον απ' ό,τι φαίνεται. :)

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Γεια σου συνονόματε!

Την τηλεόραση την έχω ακόμη φυσικά και ζει και βασιλευει!

Τι ακριβώς έχεις πειράξει?

Θύμισε μου αν θες πως μπαίνεις στο service menu γιατι δε το θυμάμαι, και θα σε βοηθήσω ευχαρίστως με τις τιμές

Απο κλειστη i, 5 ,vol+, on

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση .

Συγνώμη που εγώ άργησα να γράψω αλλά έχω internet μονό στο γραφείο γι’ αυτό

Τώρα στο θέμα μας εάν βάλουμε στις ρυθμίσεις εικόνας temp ψυχρό στην συνεχεία κλείσε την TV και μπες στο service menu και πατώντας το κάτω βελάκι πας στις ρυθμίσεις R DRIVE. G DRIVE ΚΛΠ. Γράψε τις τιμές που έχει . στην συνεχεία κλείσε την TV για να επανέλθει στην κανονική κατάσταση .

Το ίδιο θέλω να κανείς και για το ΟΥΔΕΤΕΡΟ, ΘΕΡΜΟ 1, ΘΕΡΜΟ 2 .

Κώστα οι τιμές είναι οι εξής:

(Οι τιμές είναι για R_Drive, G_Drive, B_Drive, R_BKG, G_BKG, B_BKG αντίστοιχα)

Για το ΨΥΧΡΟ

256 256 256 512 512 512

Για το ΟΥΔΕΤΕΡΟ

254 253 235 520 512 510

Για το ΘΕΡΜΟ 1

254 251 222 511 508 505

Για το ΘΕΡΜΟ 2

248 245 196 522 512 511

Καλή επιτυχία ;)

CR electronics

Κώστα οι τιμές είναι οι εξής:

(Οι τιμές είναι για R_Drive, G_Drive, B_Drive, R_BKG, G_BKG, B_BKG αντίστοιχα)

Συνονόματε ΚΩΣΤΑ

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να με βοηθήσεις θα τις βάλω μόλις πάω στο σπίτι .

Έχω όμως την εντυπωση ότι το ψυχρό με το θερμό 2 είναι ανάποδα .

Δεν μου λες μήπως σου την καλιμπραρισε κανείς γιατί εγώ εδώ στην ΞΑΝΘΗ που είμαι και ρώτησα διαφόρους που εχουν και καταστήματα κάνουν σαν να μην ξερόυν καν την λέξει( καλιμπραρισμα ) .

Τέλος μήπως έχεις καταλήξει σε κάποιες ρυθμίσεις εικόνας. Εγώ χρησιμοποιώ τις παρακάτω:

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΗΜΑ NOVA

Λειτουργία εικόνας=ΧΡΗΣΤΗΣ

Ευκρίνεια=4

Αντίθεση=70

Φωτεινότητα=46

Χρώμα=55

Θερμοκρ. Χρώματος=ΘΕΡΜΟ 2

Καθαρότητα=10

Μείωση θορύβου= ΜΕΣΑΙΑ

ΠΡΟΗΓ. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Διόρθωση Μαύρου=ΟΧΙ

Βελτίωση Αντίθεσης=ΟΧΙ

Διόρθωση Γάμμα=ΜΕΣΑΙΑ

Καθαρό λευκο=ΟΧΙ

Ζωντανό χρώμα=

Χρωματικό εύρος=ΚΑΝΟΝΙΚΟ

Μείωση θορυβ. ΜPEG=LOW

Και πάλη σε ευχαριστώ

Κώστα

Ως αναφορά την Ζ4500 την είδα να παίζει και έμεινα, είχε μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες που έπαιζαν διπλά με το ίδιο σήμα .

Εάν και SONAKIAS μέχρι εκεί που δεν μπορείς να φανταστείς είμαι πιο ενθουσιασμένος με τα χρώματα της PHILIPS και θα το σκεφτόμουν πολύ στην επόμενη TV που θα πάρω.

-Candygram.

Oταν είσαι στο δωμάτιο το βράδυ με κλειστό φως και ανάψεις την Philips με τα ζωντανά χρώματα (αν δείς άλλες τηλεοράσεις απο δίπλα θα νομίζεις οτι έχει περάσει χλωρίνη πάνω απο την οθόνη τους) και το AmbiLight απο πίσω να συνοδεύει την εικόνα και να σου ξεκουράζει ευχάριστα τα μάτια ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ!! Για πάντα PHILIPS!!;):happy:

Επίσης η καινούρια 9803 έχει το βαθύτερο μαύρο ever και με την μεγαλύτερη φωτεινότητα σε τηλεόραση! (Η Pionner μπροστά στην Philips στο θέμα φωτεινότητα είναι σαν κλειστή μπροστά της, ίδια επίπεδα μαύρου ομως!)

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Τελικά έκανα λάθος για το θερμό 2 με το ψυχρό .

Τις έβαλα και όλα ΟΚ .

Σε μια άλλη σελίδα στο service menu υπάρχει το έξεις

AGNG MODE : εμένα είναι ΟΧΙ

AUTO SHUT-OFF: ΝΑΙ

Είναι σωστα ή τις πήραξα και αυτές.

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ!! Για πάντα PHILIPS!!;):happy:

(Η Pionner μπροστά στην Philips στο θέμα φωτεινότητα είναι σαν κλειστή μπροστά της, ίδια επίπεδα μαύρου ομως!)

Όντως δεν υπάρχει επιστροφή φίλε μου... ιδίως αν η τηλεόραση που θα πάρεις "χτυπήσει" πάνελ και κάνουν τους τρελούς στην αντιπροσωπία και δεν στην αλλάζουν...

Και εξηγούμαι...

Πριν κανέναν μήνα, είχα πάει στο σπίτι της κοπέλας μου και παρατήρησα οτι στην 11 μηνών LCD τους, στο καμάρι τους (το μοντέλο αυτό έχει βραβευτεί), που την παίνευαν κάτι δε πήγαινε καλά με την φωτεινότητα...

Οι άνθρωποι δεν είναι γνώστες, στην αρχή δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγα, αλλα μετά απο αρκετή ώρα κατάλαβαν πως όντως κάτι τρέχει με την τηλεόρασή τους... τους είπα να την πάνε όσο έχει εγγύηση να τους την φτιάξουν (αλλάξουν?) γιατι εκτός εγγύησης το κόστος θα είναι απαγορευτικό και θα πάει για πέταμα. Στην αρχή δε με πολυπιστεψαν, μετά όμως η σκοτεινάδα αυτή επιδεινώθηκε, και έπεφτε συνέχεια το μάτι τους απάνω. Άρχισε να γίνεται πάρα πολύ ενοχλητικό... Έτσι λοιπόν ο ένας γιος την πήρε και την πήγε στην αντιπροσωπία. Στην αρχή ο τεχνικος το έπαιζε τρελίτσα, οτι δεν έβλεπε τίποτα, και μετά τους είπε πως είναι φυσιολογικό και δεν γίνεται να την αλλάξουν...

Έτσι λοιπόν η τηλεόραση επέστρεψε σπίτι και σήμερα που πήγα είπα να βγάλω μερικές φωτό.... Τραβάτε να πείτε στους ανθρώπους αυτούς που πληρώνουν ακόμη δόσεις για την τηλεόραση που πήραν πέρισυ τα Χριστούγεννα λοιπόν, και παρουσιάζει αυτό το χάλι, να ξανααγοράσουν PHILIPS να δείτε τι θα σας πουν!

Παρεπιπτώντως, με είχαν ρωτήσει και τους είχα προτείνει να αγοράσουν την SONY BRAVIA με αντίστοιχο κόστος αλλα τους άρεσε περισσότερο η PHILIPS και δε με άκουσαν...

Για την ιστορία το μοντελο είναι το 42PF7621D με τιμή 1400 ευρω...

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει να μου πει τι πρεπει να κάνουν οι άνθρωποι...

Επισης αν μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας του πάνελ, είμαι πολύ περίεργος....

http://img139.imageshack.us/img139/5062/147dm1.jpg

CR electronics

Παιδια καλησπερα,

ειναι καιρος να αγορασω και εγω μια flat screen τηλεοραση μιας και τη παρασκευη θα πωλουνται σε πολυ καλες τιμες (black friday οπως λενε εδω, μενω αμερικη. ) Καταλαβαινω τα βασικα σε μια τηλεοραση οπως να ειναι 1080π για full hd, response time και contract ratio, οσο το μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο. Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι οτι πηγαινω σε διαφορα μαγαζια και μερικες τηλεορασεις που ειναι φθηνες και δευτερης ποιοτητας (vizio, westinghouse, mitsubishi κτλ) φενεται να εχουν καλυτερη εικονα απο samsung και philips. Πολλες απο τις δευτερες μαρκες ειναι 1080, με 1500-1 contract ratio και σε πολυ φτηνες τιμες σε συγκριση με τις τηλεορασεις -ονομα. Τι αλλο πρεπει να προσεξω πριν αγορασω; ποια μαρκα θεωρειται καλη για αυτο που προσφερει; ψαχνω για μια πανω απο 40", full hd με βαθυ μαυρο χρωμα. Επισης διαβαζω διαφορα για color wheel που οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο πιο smooth η εικονα, τι ακριbος ειναι αυτο και ποτε φενεται η διαφορα, σε ποια μεγεθη; Γενικοτερα πια τηλεοραση μου προτεινετε γυρο στα $1000-1500;

ερωτηση: οι τηλεορασεις που εχουν pc input κανουν καθολου lag οταν χρησιμοποιουνται σαν computer screen; η ποιοτητα ποσο καλη ειναι; Και ποια η διαφορα αναμεσα σε lcd και dlp;

Για αυτη τι εχετε να πειτε; 67αρα samsung...:happy: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4185096&CatId=1830

I don't live in Greece, Greece lives in me...

Καλά και εγώ αυτό που είπα είναι ότι κάτι μου άρεσε στα χρώματα και όχι εάν είναι καλύτερη κατασκευαστικά.

Εξαλου : 40v2000 -29” -25”-14-”CRT- Δυο TFT Η/Υ και Μια CRT H/Y HOME CINEMA +DVD .

Παιδια καλησπερα,

ειναι καιρος να αγορασω και εγω μια flat screen τηλεοραση μιας και τη παρασκευη θα πωλουνται σε πολυ καλες τιμες (black friday οπως λενε εδω, μενω αμερικη. ) Καταλαβαινω τα βασικα σε μια τηλεοραση οπως να ειναι 1080π για full hd, response time και contract ratio, οσο το μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο.

Δεν είναι και πολύ εύκολο να σε βοηθήσουμε γιατί οι μάρκες σε Ευρώπη και Αμερική είναι αρκετά διαφορετικές. Ακόμα και αυτές που είναι κοινές συνήθως βγάζουν διαφοροποιημένα μοντέλα ή αλλάζουν τους κωδικούς των μοντέλων τους κλπ. Πιο πολύ θα σε μπερδέψουμε φοβάμαι.

Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι οτι πηγαινω σε διαφορα μαγαζια και μερικες τηλεορασεις που ειναι φθηνες και δευτερης ποιοτητας (vizio, westinghouse, mitsubishi κτλ) φενεται να εχουν καλυτερη εικονα απο samsung και philips. Πολλες απο τις δευτερες μαρκες ειναι 1080, με 1500-1 contract ratio και σε πολυ φτηνες τιμες σε συγκριση με τις τηλεορασεις -ονομα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, από τη ρύθμιση για το κάθε μοντέλο μέχρι τη συμπεριφορά του σε συνθήκες έντονου φωτισμού που συνηθίζονται στα καταστήματα αλλά όχι στα σπίτια. Επειδή εταιρείες σαν τη Westinghouse και τη Vizio δεν υπάρχουν εδώ, κρίνοντας από αντίστοιχες "ευρωπαϊκές" μάρκες (συχνά είναι τα ίδια μοντέλα, κινεζικής προέλευσης που απλά τους αλλάζουν το όνομα ανάλογα με την αγορά όπου απευθύνονται. Κάποιες δικές σας Westinghouse κυκλοφορούν εδώ ως AMOI απ' ό,τι ξέρω) θα έλεγα ότι μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες αλλά αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά της τιμής προτίμησε κάποια γνωστή μάρκα όπως Samsung, Sony, Panasonic κλπ. και μην ψαρώνεις ειδικά με τα specs του contrast ratio και του response time γιατί οι κατασκευαστές γράφουν πραγματικά ό,τι θέλουν και ό,τι τους βολεύει επειδή δεν υπάρχει αντικειμενικός, κοινά αποδεκτός τρόπος μέτρησης.

Τι αλλο πρεπει να προσεξω πριν αγορασω; ποια μαρκα θεωρειται καλη για αυτο που προσφερει; ψαχνω για μια πανω απο 40", full hd με βαθυ μαυρο χρωμα. Επισης διαβαζω διαφορα για color wheel που οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο πιο smooth η εικονα, τι ακριbος ειναι αυτο και ποτε φενεται η διαφορα, σε ποια μεγεθη;

Το color wheel αφορά μόνο την τεχνολογία DLP. Οσο ταχύτερο είναι τόσο περιορίζεται το φαινόμενο του rainbow (πληροφορίες). Πάντως rainbow δεν βλέπουν όλοι οπότε μπορεί να είσαι από τους τυχερούς. Ζήτησε να δεις γρήγορες σκηνές σε μια συσκευή DLP για να διαπιστώσεις αν βλέπεις κάτι αφύσικο στα χρώματα που να σε ενοχλεί.

ερωτηση: οι τηλεορασεις που εχουν pc input κανουν καθολου lag οταν χρησιμοποιουνται σαν computer screen; η ποιοτητα ποσο καλη ειναι;

Μιλώντας για τις LCD και plasma τις οποίες γνωρίζω, υπάρχει κάποιο lag αλλά δεν είναι έντονο. Συνήθως από το PC input (VGA) απενεργοποιούνται όλα τα συστήματα επεξεργασίας της τηλεόρασης με αποτέλεσμα το lag να είναι ελάχιστο και ανεπαίσθητο. Το ίδιο συμβαίνει και σε σύνδεση HDMI αν επιλέξεις το game mode που έχουν οι περισσότερες τηλεοράσεις.

Η ποιότητα είναι πολύ καλή για αναπαραγωγή video και παιχνίδια. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση PC είναι κουραστικές λόγω της πολύ αυξημένης φωτεινότητας των τηλεοράσεων σε σχέση με ένα τυπικό PC monitor.

Και ποια η διαφορα αναμεσα σε lcd και dlp;

Οι DLP ανήκων στην οικογένεια των τηλεοράσεων οπίσθιας προβολής (Rear Projection TVs). Ουσιαστικά πρόκειται για έναν προβολέα κλεισμένο σε ένα κουτί, γι' αυτό και έχουν τόσο καλό λόγο τιμής προς μέγεθος.

Οι LCD είναι απλές οθόνες υγρών κρυστάλλων σαν αυτές που χρησιμοποιούμε ως pc monitors εδώ και τόσα χρόνια.

Για αυτη τι εχετε να πειτε; 67αρα samsung...:happy: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4185096&CatId=1830

Δεν υπάρχει αυτό το μοντέλο στην Ελλάδα. Γενικά οι DLP δεν έχουν πιάσει καθόλου στην Ευρώπη, η αγορά στην Ελλάδα είναι συντριπτικά υπέρ των LCD και υπάρχουν και μερικές plasma. Ωραία δείχνει πάντως, αυτό το μέγεθος σε αυτά τα χρηματα θα το βρεις μόνο σε DLP αν έχεις το χώρο να τη βάλεις. Είναι κτηνωδώς τεράστιες :p

-Candygram.

Θα ήθελα να αγοράσω μία SONY 40 ιντσών γύρω στα 800 ευρώ. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;

Σας ευχαριστώ...:)

Linux myphone υπογραφή.jpeg

Υπάρχει η 40L4000 στα 900 € που δείχνει να είναι καλή περίπτωση.

-Candygram.

How to buy an HDTV today (or any day).

Καλογραμμένο άρθρο, απλό και περιεκτικό.

ΥΓ. 1080i vs. 1080p

-Candygram.

Κύριοι!!

απόσταση θέασης 2-2,5 μέτρα. πόσες ίντσες προτείνετε??

Αξίζει το full HD ή τα 100hz??

Όσον αφορά στο contrast??? υπ'αρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα 55000/1 και στα 70000/1 ?????

είμαι μεταξύ philips cineos και samsung series7

περιμένω τις γνώμες σας!!!!!!