Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σχετικά με τις hd.

Η δικιά μου (hd ready 1366x768) όταν παίζει 720p δηλαδή 1280χ720 πιάνει όλη την οθόνη. Όταν παίζει full hd 1920χ1080 πάνω και κάτω έχει κενό.

Άν βάλεις τώρα να δείς full hd σε 1024χ768 ανάλυση, (σαν την τηλεόραση του john74) τί θα φαίνεται; Μια γραμμή στο κέντρο της οθόνης ή μια παραμορφωμένη εικόνα;

...

Σχετικά με τις hd.

Η δικιά μου (hd ready 1366x768) όταν παίζει 720p δηλαδή 1280χ720 πιάνει όλη την οθόνη. Όταν παίζει full hd 1920χ1080 πάνω και κάτω έχει κενό.

Άν βάλεις τώρα να δείς full hd σε 1024χ768 ανάλυση, (σαν την τηλεόραση του john74) τί θα φαίνεται; Μια γραμμή στο κέντρο της οθόνης ή μια παραμορφωμένη εικόνα;

Οι HD Ready ανάλυσης 1366x768 δέχονται συνήθως σήμα 720p (1280x720) & 1080i (1920 x 1080). Αμφότερα αυτά έχουν λόγo πλευρών 16:9, όπως δηλαδή και κάθε HD Ready τηλεόραση.

Ο λόγος πλευρών του HD video είναι ανεξάρτητος από την ανάλυση, είτε πρόκειται για 1280x720 ή για 1920x1080 και στις δύο περιπτώσεις έχουμε 16:9 (κάνε και τις σχετικές διαιρέσεις αν θες). Σε ταινίες σε Blu-ray & HD-DVD οι οποίες έχουν γυριστεί με λόγο πλευρών 2.35:1 και όχι 16:9 (1,78:1 που συναντάται κυρίως σε τηλεοπτικό υλικό και 1,85:1 που είναι σχετικά κοινό σε σινεμά) οι μαύρες μπάρες είναι κωδικοποιημένες αυτούσιες στα δισκάκια και επομένως εμφανίζονται και στην τηλεόραση.

Το κενό ή οι μπάρες έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τον (ωφέλιμο) λόγο πλευρών του σήματος και όχι με την ανάλυση. Αυτό που συμβαίνει στη δική σου είναι θέμα κάποιας ρύθμισης, δεν ξέρω ακριβώς τί μπορεί να συμβαίνει. Με το ίδιο υλικό ανάλογα αν δώσεις 720p ή 1080i από το player αλλάζει ο λόγος των πλευρών δηλαδή; Τότε προφανώς σε σήμα 720p μεγεθύνει την εικόνα για να μην υπάρχουν μπάρες αλλά ταυτόχρονα σου κόβει τα άκρα.

Στις 1024x768 Plasma η εικόνα είναι και πάλι ευρεία 16:9, με τη διαφορά ότι κάποια pixels είναι μακρόστενα. Ο scaler της τηλεόρασης αναλαμβάνει να προσαρμόσει το παρεχόμενο σήμα στα pixels της plasma και δεν γίνεται αντιληπτή καμία παραμόρφωση. Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία διαφορά (ως προς το λόγο των πλευρών, την ύπαρξη μπαρών πάνω κάτω κλπ.) σε σχέση με μια 1366x768 LCD.

Λίγο δυσκολεύουν τα πράγματα στη σύνδεση με PC για τις 1024x768 plasma όπου αν δώσεις αυτό ακριβώς το σήμα θα πάρεις εικόνα 4:3, αλλά λύνεται δίνοντας σήμα 1280x720 μέσω σύνδεσης DVI σε HDMI οπότε και πάλι αναλαμβάνει ο scaler να φέρει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις χωρίς παραμορφώσεις.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Λίγο δυσκολεύουν τα πράγματα στη σύνδεση με PC για τις 1024x768 plasma όπου αν δώσεις αυτό ακριβώς το σήμα θα πάρεις εικόνα 4:3, αλλά λύνεται δίνοντας σήμα 1280x720 μέσω σύνδεσης DVI σε HDMI οπότε και πάλι αναλαμβάνει ο scaler να φέρει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις χωρίς παραμορφώσεις.

Γίνετε να δώσεις σήμα 1280x720 σε τηλεοράσεις 1024χ768?

Το 1024 δεν είναι το μέγιστο;

Και γιατί συγκεκριμένα DVI σε HDMI;

DVI σε DVI δεν κάνει;

...

Γίνετε να δώσεις σήμα 1280x720 σε τηλεοράσεις 1024χ768?

Το 1024 δεν είναι το μέγιστο;

Και γιατί συγκεκριμένα DVI σε HDMI;

DVI σε DVI δεν κάνει;

Ναι γίνεται, το κάνουν downscale. Όπως ακριβώς και η LCD σου όταν της δίνεις σήμα 1920x1080i και το προβάλει στο 1366x768 πάνελ της.

Είπα συγκεκριμένα DVI σε HDMI γιατί είναι σχετικά κοινό. DVI δεν έχουν πολλές τηλεοράσεις, πρακτικά καμία καινούρια αφού έχει πάρει τη θέση του το HDMI. Σε παλιότερες τηλεοράσεις με DVI αντί για HDMI θα χρησιμοποιηθεί αυτό.

Αυτή που συνήθως δεν κάνει είναι η VGA, επειδή στο 99% των μοντέλων δεν δουλεύει ο scaler με τα σήματα από VGA.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Δηλαδή marvin αυτή η PIONEER PDP-436RXE http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?9561 βάζει κάτω όλες τις full hd κάτω τον 50" ? Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται.
...

Σχετικά με τις hd.

Η δικιά μου (hd ready 1366x768) όταν παίζει 720p δηλαδή 1280χ720 πιάνει όλη την οθόνη.

Αυτο γινεται σε ολες τις LCD. Το σημα 720p (=1280x720) γινεται upscale για να γεμισει ολη την οθονη (=1366x768).

Δηλαδή marvin αυτή η PIONEER PDP-436RXE βάζει κάτω όλες τις full hd κάτω τον 50" ? Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται.

Που την θυμηθηκατε την 436 ρε παιδια? Αυτη κυκλοφορησε πριν 2 χρονια. Μετα βγηκε η 427XD και τωρα η 428ΧD. Αν δεν κανω λαθος στην συγκεκριμενη ο τηλεοπτικος δεκτης τα ηλεκτρονικα και οι συνδεσεις ειναι εξωτερικες (σε ξεχωριστο κουτι).

Αυτο γινεται σε ολες τις LCD. Το σημα 720p (=1280x720) γινεται upscale για να γεμισει ολη την οθονη (=1366x768).

Ναι αλλά πως εξηγείται το να μην έχει μπάρες σε σήμα 720p και να έχει σε 1080i; (αν κατάλαβα καλά αυτό που λέει). Σε εμένα η συμπεριφορά είναι ολόιδια σε 720p & 1080i ως προς το aspect ratio.

Δηλαδή marvin αυτή η PIONEER PDP-436RXE http://www.perfectshop.gr/pub/el/cat...tail.aspx?9561 βάζει κάτω όλες τις full hd κάτω τον 50" ? Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται.

Είναι αρκετά παλιό μοντέλο, κορυφαίο όταν βγήκε.

Το κέρδος των 1080p γίνεται αισθητό για άλλους στις 46'', για άλλους στις 50'' κλπ., ανάλογα πάντα και με την απόσταση θέασης.

Ειλικρινά πιστεύω ότι το βασικότερο προσόν μιας Full HD στις 37'' ή 40'' είναι το ευρύχωρο desktop για κάποιον που θέλει να συνδέσει PC και να δουλέψει με πολλά παράθυρα στις μεγάλες ίντσες.

Αν διαβάσεις μάλιστα εντυπώσεις από συγκριτικά προβολέων 720p & 1080p σε εξειδικευμένα forum θα δεις ότι οι περισσότεροι ακόμα και στις 90-100'' λένε ότι η διαφορά υπάρχει μεν αλλά δεν είναι τρομερά αισθητή. Πόσο μάλλον στις τηλεοράσεις.

Οπότε η σύγκριση στις 40'' - 42'' θα επικεντρωθεί κυρίως σε άλλα πράγματα όπως η αντίθεση, τα χρώματα, το μαύρο, η επεξεργασία της εικόνας, η κίνηση κλπ. όπου μια καλή 1024x768 plasma μπορεί κάλλιστα να βάλει κάτω μια full HD.

Μια χρήσιμη σύγκριση είναι με τις φωτογραφικές μηχανές που πάλι έχει δοθεί πολύ βάρος στην ανάλυση: μια μηχανή reflex με αισθητήρα 5 MP θα βγάλει πολύ καλύτερες φωτογραφίες από μια compact των 10ΜΡ όπως μια compact των 3,2 ΜΡ θα βγάλει πολύ καλύτερες φωτογραφίες από ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα 5ΜΡ κ.ο.κ. Τα δε 10MP της compact θα χρησιμεύσουν μόνο αν θέλει κανείς να τυπώσει πόστερ, ενώ οι περισσότεροι τις βλέπουμε σε monitors 1280x1024 και τις τυπώνουμε σε Α6, άντε και καμία-δύο σε Α4.

Εντάξει, η παρομοίωση μπάζει από παντού αλλά καταλαβαίνεις τί θέλω να πω.

-Candygram.

Ναι αλλά πως εξηγείται το να μην έχει μπάρες σε σήμα 720p και να έχει σε 1080i; (αν κατάλαβα καλά αυτό που λέει). Σε εμένα η συμπεριφορά είναι ολόιδια σε 720p & 1080i ως προς το aspect ratio.

Ναί καλά κατάλαβες.

...

Ναί καλά κατάλαβες.

Μήπως έτυχε να δεις κάποια ταινία 720p με aspect ratio 1,85:1 και μια άλλη 1080i με aspect ratio 2,35:1; Γιατί δεν μου κολλάει αυτό, δεν είναι θέμα ανάλυσης οι μπάρες.

-Candygram.

Μήπως έτυχε να δεις κάποια ταινία 720p με aspect ratio 1,85:1 και μια άλλη 1080i με aspect ratio 2,35:1; Γιατί δεν μου κολλάει αυτό, δεν είναι θέμα ανάλυσης οι μπάρες.

Πώς κοιτάω το aspect ratio ?

...

Πώς κοιτάω το aspect ratio ?

Χμμ, καλή ερώτηση. Τί υλικό παίζεις;

Αν είναι DVD upscaled το βλέπεις στη συσκευασία, BD/HD-DVD παρομοίως.

Αν είναι ταινία κατεβασμένη από το ίντερνετ το βλέπεις στον media player, πως στο ανοίγει (και κοίτα και στο IMDb.com).

Αν είναι σειρά εννοείται ότι θα είναι 1,78:1 και δεν θα πρέπει να έχει μπάρες.

-Candygram.

Πολύ λογικό να έχει μπάρες τότε. Και 720p να ρυθμίσεις να βγάζει το DVD player, μια ταινία 2,35:1 θα έχει πάντα μπάρες, εκτός αν "ζουμάρεις" και κόψεις τα άκρα αλλά προφανώς δεν προτείνεται.

-Candygram.

Λοιπον παιδες ενα θεμα που δεν εχει τεθει πολυ καιρο ειναι τι κανουμε μεχρι να

φτηνυνουν τα Blue Ray / HD DVD......

Εγω σκεφτομαι σοβαρα την αγορα καποιου αλλου μηχανηματος που να παιζει τουλαχιστον τα Ultra WMV και HD Divx/ Xvid που υπαρχουν στο Ιντερνετ.

Ερωτηση, λετε να ειναι βλακεια (εννοώντας ότι δεν αξιζει να παρω κατι και να βλεπω Divx/ κτλ τα οποια ειναι και συμπιεσμενα - Αν και εχω κατεβασει κατι Imax που τουλαχιστον στο PC μου φαινονται τελεια απο αποψης αναλυσης και ποιοτητας εικονας , αν και xvid).

Σκεφτομαι 4 πραγματα, MediaPC, ασυρματη δικτυωση (Dlink DSM520), εξωτερικος σκληρος δισκος με firmware και δυνατοτητα αναπαραγωγης 1080ι/720p divx/wmv βιντεο) και τελος ενα laptop με εξοδο τουλαχιστον DVI αν οχι HDMI.

Εχει τελος κανενας συνδεσει την LCD του με καποιο απο αυτα τα 4 και αν ναι, αξιζει να το κανω και να δωσω τοσα λεφτα για να βλεπω τα Divx/xvid/mov/wmv αυτα που οσα τουλαχιστον εχω κατεβασει ειναι αν μη τι αλλο καθαρα και εντυπωσιακα στο PC????

Οποιος μπορει ας απαντησει παιδια, ευχαριστω.

ALTUS

Από το άρθρο βλέπω ότι οι καταναλωτές θέλουν φθηνότερες τιμές και ίσως φθηνότερα σε προδιαγραφες προιόντα-Με τις τιμές που πουλά η Philips τι περίμενε ?-Αλήθεια που χάθηκε η Panasonic και Toshiba?

Telika plasma 42" h lcd 40"? (apostasth theashs 3-3.2m) :confused: :confused:

Den me endiaferei na th syndesw me pc...Mono tainies kai videogames*

*Me Nintendo Wii.Alithia to 480p pou vgazei paizei full screen se plasma(1024X768) h exei mpares panw katw?

Telika plasma 42" h lcd 40"? (apostasth theashs 3-3.2m) :confused: :confused:

*Me Nintendo Wii.Alithia to 480p pou vgazei paizei full screen se plasma(1024X768) h exei mpares panw katw?

Ό,τι προτιμάς, δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση - μόνο γούστο.

Αν είσαι ψείρας στο θέμα της κίνησης οι plasma έχουν ένα μικρό πια πλεονέκτημα.

Στο βαθύ μαύρο οι LCD έχουν καλύψει την απόσταση.

Οι δύο τεχνολογίες δηλαδή είναι αρκετά ώριμες ώστε το ερώτημα LCD ή plasma να έχει χάσει το νόημα του. Υπάρχουν καλές και κακές LCD, όπως και καλές και κακές plasma.

Για full screen, μπάρες κλπ: αν το βίντεο έχει εκ φύσεως μπάρες, η τηλεόραση θα δείξει μπάρες. Αν δεν έχει θα παίξει full screen.

Αυτό αφορά μόνο τις ταινίες γιατί εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανένα παιχνίδι με μπάρες.

-Candygram.

Ειδικα για παιχνιδια δεν σου συστηνω να παρεις πλασμα. Οι μπαρες απο τις ενεργειες/ζωες/πυρομαχικα κτλ. μπορει να αποτυπωθουν και να παθεις burn in/image retention.

Οι πιο ανθεκτικες πλασμα στο burn in ειναι οι Panasonic παντως , ολες οι αλλες εχουν αποδεδειγμενα προβλημα , ειδικα με παιχνιδομηχανες και με λογοτυπα απο καναλια.

Και εγώ που νόμιζα ότι φαινόμενο καψίματος εμφανίζεται μόνο στις CRT. Να που μάθαμε και κάτι καινούριο. Φιλικά,

Δημήτρης Αβαγιανός

Παιδια να ρωτήσω και εγώ κάτι τι είναι προτιμότερο να πάρει ενας μια 20αρα με πολύ καλά χαρακτηριστικά, αλλά κάπως ακριβή η να πάει σαφώς σε μεγαλύτερη με την ίδια τιμή αλλά με κατώτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την 20αρα,εχω μπερδευτεί αρκετά,τι πρέπει να προσέξω πιο πολύ ανάλυση,αντίθεση,η φωτεινότητα,χρόνο απόκρισης? μπορεί να με συμβουλέψει κάποιος που ξέρει?συνήθως οτι υπάρχει σε μία υστερεί κάπως στην άλλη και πολλές φορές με μικρές διαφορές στην τιμή ουφ σας ευχαριστώ και sorry
mobile fan user

Παιδια να ρωτήσω και εγώ κάτι τι είναι προτιμότερο να πάρει ενας μια 20αρα με πολύ καλά χαρακτηριστικά, αλλά κάπως ακριβή η να πάει σαφώς σε μεγαλύτερη με την ίδια τιμή αλλά με κατώτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την 20αρα,εχω μπερδευτεί αρκετά,τι πρέπει να προσέξω πιο πολύ ανάλυση,αντίθεση,η φωτεινότητα,χρόνο απόκρισης? μπορεί να με συμβουλέψει κάποιος που ξέρει?συνήθως οτι υπάρχει σε μία υστερεί κάπως στην άλλη και πολλές φορές με μικρές διαφορές στην τιμή ουφ σας ευχαριστώ και sorry

Ελπιζω να εννοεις 20" για μονιτορ γιατι το μεγεθος αυτο ειναι υπερβολικα μικρο για τηλεοραση.

Εγω σκεφτομαι εντος των ημερων να αγορασω την LG 32LB2R με κοστος 819 ευρω.Πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο απο αποψη ποιοτητας/κοστους.Τι λετε;

http://www.smartsolution.gr/eshop/product.php?productid=52

Ψαχνω για μεγαλες TV,μεχρι 40 inch και 1800+ Ε..

δεν εχω ιδεα απο λεπτομερειες,μοντελα κτλ οποτε περιμενω προτασεις..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!