Jump to content

Moto Razr 2022


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Περίπου 3 μήνες μετά το ντεμπούτο του στην Κίνα, το Moto Razr 2022 ξεκίνησε το ταξίδι του και στις υπόλοιπες αγορές, εστιάζοντας σε πρώτη φάση σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Motorola-Razr-1-640x640.jpg

Όπως ήδη γνωρίζουμε το foldable που αν μη τι άλλο ξεχωρίζει για τον clamshell σχεδιασμό του θα στοιχίζει περίπου €1,200 και θα κυκλοφορήσει μόνο με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (υπάρχει και σε έκδοση στα 12 / 512GB και 8 / 128GB, αλλά δεν θα το δούμε από τα μέρη μας). Το Razr 2022 έρχεται με OLED οθόνη στις 6.7 ίντσες (FHD+ ανάλυση) και 144Hz refresh rate. Αυτό που το διαφοροποιεί σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο είναι ένας επανασχεδιασμένος hinge μηχανισμός, αλλά και η υποστηρικτική cover screen των 2.7 ιντσών τεχνολογίας OLED, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να πλοηγείτε στα features του τηλεφώνου δίχως να απαιτείται το ξεδίπλωμα του τηλεφώνου.

Motorola-Razr-2-640x842.jpg

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Razr 2022 διαθέτει κύρια κάμερα στα 50MP με OIS, η οποία συνοδεύεται από ένα module στα 13MP, με τη συσκευή να δίνει τη δυνατότητα στους users να τραβήξουν selfies, είτε με τις δύο κύριες κάμερες, είτε να χρησιμοποιήσουν το module των 32MP που βρίσκεται τοποθετημένο στο main display. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Snapdragon 8+ Gen 1, το οποίο σε συνδυασμό με τα 8GB μπορεί εύκολα να σηκώσει το βάρος ακόμη και των πιο απαιτητικών tasks. Επιπλέον, το foldable της Motorola έρχεται με stereo speakers που υποστηρίζουν ποιοτικό ήχο Dolby Atmos, δυνατότητα για eSIM + physical SIM Slot, πιστοποίηση IP52 και μπαταρία στα 3.500mAh με 30W charging. Τέλος, το software της συσκευής είναι Android 12 σε συνδυασμό με το MyUX interface.

Motorola-Razr-4-640x221.jpg

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Αυτά εναι σοβαρά βήματα από τη Motorola. Κάπου διάβασα ότι globally θα είναι στα 1300€.

Βέβαια, προτιμούσα το προηγούμενο design με το πιγουνάκι.

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ξυράφι.

Πάντα μου άρεσαν τα τηλέφωνα που διπλώνουν κυρίως για πρακτικούς λόγους αλλά η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια μας πήγε σε κινητά παντόφλες, έτσι όταν η Motorola έκανε την πρώτη της κίνηση ήμουν έτοιμος να αγοράσω την πρώτη συσκευή (που ήταν πανέμορφη) και που από τύχη δεν κατάφερα να αποκτήσω μιας και βγήκε προβληματική. Το θέμα όμως με έτρωγε και παρακολουθούσα τις εξελίξεις, έτσι όταν η Samsung κατάφερε να λανσάρει στην αγορά το δικό της αναδιπλούμενο και αφού περίμενα ένα διάστημα αγόρασα το αναβαθμισμένο Galaxy Z Flip το οποίο έπειτα από ένα διάστημα που το δούλεψα με ξενέρωσε και είχα πάρει την απόφαση να το χαρίσω αλλά ένα ατύχημα με άφησε χωρίς κινητό και αναγκάστηκα να το κρατήσω μέχρι να αποφασίσω τι θα έκανα. Αυτό που με χαλούσε περισσότερο σε αυτή τη συσκευή ήταν η στενή οθόνη την οποία διατήρησε και στα επόμενα μοντέλα της και σίγουρα θα είχα πάει στο Z Flip 3 ή 4 αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αγόρασα το Razr 2022 και δεν το μετανιώνω, αρκεί να αντέξει στο χρόνο.

Στα θετικά:                                                                                                                                     

ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Επιτέλους οθόνη όπως την ήθελα με αναλογίες φυσιολογικές με καλή απόκριση φωτεινή με καλά χρώματα και με την τσάκιση στη μέση ίσα που την αισθάνεσαι και στην αφή και στο μάτι, ομολογουμένως έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, καλύτερη από το Flip 4.

Η εξωτερική οθόνη είναι εξαιρετική και πολύ εξυπηρετική είναι πραγματικά οθόνη, ξεφεύγει από την αντίστοιχη υλοποίηση της Samsung, κάνεις περισσότερα πράγματα και καλύτερα χωρίς να ξεδιπλώσεις τη συσκευή.

Εμφανισιακά αν και δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη υλοποίηση το moto είναι όμορφο (Υποκειμενικό) ξεφεύγει από τα τετραγωνισμένα Flip, με στρογγυλεμένες γωνίες και καμπύλες και έναν αέρα πολυτέλειας.                                                                                                

ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Για δεύτερη φορά. Επιτέλους ένα καθαρό λειτουργικό χωρίς τη σαβούρα που σου πετάνε μέσα σε κάθε συσκευή όλες σχεδόν οι κατασκευάστριες εταιρείες smartphones, έχει ότι ακριβώς θα χρειαστείς και από εκεί και πέρα του περνάς ότι θέλεις, όχι ότι θέλουν αυτοί και μάλιστα να μη σου δίνουν τη δυνατότητα να τα αφαιρέσεις!                                      

Οι κάμερές του είναι μια χαρά για μένα, (δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος) αλλά σε σχέση με το Flip οι φωτογραφίες του είναι καλύτερες με ποιο φυσικά χρώματα.                       

Σε θέματα διασύνδεσης, δικτύων δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα όλα λειτουργούν άψογα όπως και στο Flip.                                                                                             

Από θέμα ταχύτητας δε νομίζω να μείνει κανείς δυσαρεστημένος με τον ταχύτερο επεξεργαστή που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά και με την 8+2 GB RAM που σου προσφέρει η συσκευή σίγουρα θα κάνεις τα πάντα ταχύτατα, δεν ξέρω τι γίνεται σε απαιτητικά παιχνίδια, η ενασχόλησή μου με αυτά περιορίζεται σε επίπεδο πασιέντζας.  

Επιτέλους ήχος δυνατός καθαρός και στερεοφωνικός, το δεύτερο χαρακτηριστικό μετά την οθόνη που με χαροποίησε ιδιαίτερα και το τρίτο χαρακτηριστικό που μου έσπαγε τα νεύρα το Flip, το άμεσο ξεκλείδωμα της συσκευής με το δαχτυλικό αποτύπωμα στο πλάι του τηλεφώνου, είχα βαρεθεί την προτροπή αρκετές φορές στη διάρκεια της μέρας το "καθαρίστε τον αισθητήρα"!   

Στα αρνητικά:                                                                                                                                                          

ΔΕΝ έχω εντοπίσει κάποιο αρνητικό μέχρι στιγμής όσον αφορά τη λειτουργία της συσκευής (υποκειμενικό), ή κατασκευαστικό στο μάτι ή στο χέρι και αυτό (υποκειμενικό) και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθούμε. Η χρήση που κάνει κάποιος με τη συσκευή του δεν είναι ίδια για όλους και το πως βλέπει κάποιος μια συσκευή στο μάτι και στο χέρι του είναι καθαρά θέμα γούστου.                                                                                                                           

Προσωπικά σαν συσκευή μου αρέσει πολύ περισσότερο από τα στενόμακρα flip, όσο για τη λειτουργία του αφού ξεπερνάω σιγά σιγά το διαφορετικά δομημένο μενού του Razr σε σχέση με το flip μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μάλλον διπλά ευχαριστημένος γιατί η οθόνη του είναι αυτό που ήθελα και που μου έλειπε από το flip.

Σκόπιμα δεν έχω μιλήσει για τη μπαταρία, γιατί δε θέλω να την κατατάξω ούτε στα θετικά ούτε στα αρνητικά και την άφησα για το τέλος.   Όπως ανέφερα πάρα πάνω δεν παίζω παιχνίδια, ούτε ασχολούμαι πάρα πολύ με φωτογραφίες και βίντεο, ασχολούμαι όμως πολύ με σερφάρισμα, αρκετές ώρες, το τηλέφωνο είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο Wi-Fi και επίσης μόνιμα μέσω Bluetooth με το Galaxy watch 4, λίγο μουσική και όποτε χρειαστεί για να απαντήσω η να πραγματοποιήσω κάποιες κλήσεις σε λογικά πλαίσια.  Για την ώρα φορτίζω (από το 30% στο 100% φορτίζει σε 47 λεπτά) κάθε βράδυ όπως έκανα και με το flip και βλέπω να τα πηγαίνει καλά και μάλλον θα πάει ακόμα καλύτερα έπειτα από μερικές ακόμα φορτίσεις. Σίγουρα για τη χρήση που του κάνω θα βγάζω άνετα τη μέρα χωρίς άγχος. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος.

Ναι θα ήθελα με κάποιο τρόπο να μη φορτίζω κάθε μέρα (μπορώ να το πετύχω αν θέλω, αλλά δε θέλω να θυσιάσω τίποτα).

Ναι δεν είναι για κάθε τσέπη, αλλά όταν πέσει κάτω από 1000ρικο (γιατί θα γίνει αυτό), τότε η Samsung θα πρέπει να βγάλει κάτι πολύ καλύτερο από το flip 4.

Ναι η Samsung απέκτησε ανταγωνιστή και αυτό είναι καλό για όλους.

Αυτά από μένα και συγνώμη αν σας κούρασα.

                                 

01_Αρχική.png

02_Εξωτερική οθόνη.png

03_Ενίσχυση μνήμης RAM.png

04_SAR.png

Edited by smpetros

Tablet : Samsung Galaxy Tab S5e SM-T720

Smartphone : Moto Razr 2022

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα κατάφερα να φέρω το ποσοστό μπαταρίας στο Moto Razr και στο Galaxy Watch4 στο ίδιο επίπεδο 29%, έτσι τα έβαλα να φορτίσουν ταυτόχρονα την ίδια ώρα και ιδού τα αποτελέσματα:
                             Razr        Galaxy                                       .
Σε 10 λεπτά:         54%         42%
Στο τέταρτο:          63%         51%
Σε 20 λεπτά:         72%         58%          
Στη μισή ώρα:       87%         72%     
Σε 35 λεπτά:          91%        80%
Σε 40 λεπτά:          95%        85%
Στα 3 τέταρτα:        97%        91%
Σε 50 λεπτά:         100%       94%
Σε 55 λεπτά:                         98%
Στη μία ώρα:                        100%   (μετά από 5 λεπτά έσβησε η οθόνη)
 

Edited by smpetros

Tablet : Samsung Galaxy Tab S5e SM-T720

Smartphone : Moto Razr 2022

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...