Jump to content

ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και αναγνώριση πτυχίων

kinhtomania
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...Alla den mporei kaneis na kanei episis sugkrisi tou panepistimiou mias kwmopolis 50K katoikwn tis Agglias, kati san to Mesologgi, me to Metsobio i me to Aristoteleio!...

Auto symbainei giati to Metsobio kai to aristotelio den exoyn aksiologi8i apo KANENAN POTE...

Kai o ba8mos duskolias pistepse me einai polu upsiloteros sta sobara ellinika panepistimia/polutexneia apo oti sta perissotera agglika, me eksairesi isws ta liga top, pou den pairnoun opoion na einai.

Sto eksoteriko anagnorizontai ma8imata akoma kai apo IEK giati plirwneis, pigaine na piaseis douleia se kataskeuastiki tou ekswterikou san apofoitos tou IEK, tou TEI i tou Lancaster kai 8a baloun ta gelia....

Ayta tora apo pou ta kses?

Sou ta eipane filoi poy itan ekso?

Filaraki, EKSO, toso oi ka8igites oso kai oi foitites pernane apo koskino se oloys tous tomeis apo ANEKSARTITES ARXES AKSIOLOGISIS kati pou oi ellines fostires arnountai pismatika na kanoyn...

Ayto apo mono toy leei polla gia ta ellinika panepistimia... :X

• Απαντήσεις 358
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μιλάς για εμπόριο πανεπιστημίων στην Αγγλία; Δηλαδή το εμπόριο φροντιστηρίων στην Ελλάδα δεν σε πειράζει; Πολύ περισσότερα λεφτά χαλάει ο γονιός για τα παιδία του σε φροντιστήριο παρά για σπουδές στην Αγγλία. Για αυτό άλλωστε και δεν θέλουν με τίποτα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εδώ. Δηλαδή σε όλο τον κόσμο υπάρχουν, μόνο η Ελλάδα ξέρει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εδώ. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να περνάνε όποιοι και όποιοι σε ένα αγγλικό πανεπιστήμιο με κύρος, γιατί όταν θα αποφοιτήσει κάποιος από ένα πανεπιστήμιο και πιάσει κάπου δουλειά αν είναι σκράπας, θα δυσφημιστεί το πανεπιστήμιο και φυσικά κανένα πανεπιστήμιο δεν θα το δεχθεί κάτι τέτοιο. Αν κοπείς σε ένα καλό πανεπιστήμιο όχι απλά δεν σε δέχονται στο ίδιο αλλά δύσκολα σε δέχονται και σε οποιοδήποτε άλλο. Όσο για την εισαγωγή που λες, εμένα προσωπικά ζήτησαν Proficiency και απολυτήριο 18 και πάνω. Όπως φυσικά και για Msc εκτός από καλό βαθμό Bsc τα περισσότερα ζητούσαν και προϋπηρεσία. Τι μου λες λοιπόν; Σίγουρα υπάρχουν και πανεπιστήμια κατωτέρου επιπέδου, αλλά δεν μιλάω για αυτά. ΔΕΝ δέχονται λοιπόν τους πάντες. ΔΕΝ περνάνε όλοι. ΔΕΝ υπάρχουν σκονάκια. ΔΕΝ υπάρχουν βύσματα ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γράψεις διαγώνισμα και να αδικηθείς επειδή δεν σε πάει ο καθηγητής, επειδή εφαρμόζει την μέθοδο του ανεμηστήρα, επειδή δεν του «έκατσες» και χίλια δυο άλλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κωλοβαράς και να λες δε πειράζει θα διαβάσω του χρόνου.

Ποιος σου είπε ότι στην Αγγλία οι φοιτητές δεν δουλεύουν; Όσοι θέλουν δουλεύουν και εδώ και εκεί. Με την μόνη διαφορά ότι εκεί δουλεύεις αλλά ξέρεις πως πήγες να σπουδάσεις. Ενώ εδώ οι περισσότεροι πιάνουν δουλειά σε καφετέριες, και άσε την σχολή μωρέ την τελειώνω σε 6 χρόνια και άσε το γέρο να πληρώνει το νοίκι, και εγώ να παίρνω το μισθό μου και να τον κάνω ρουχαλάκια, ζαντούλες, τσιγαράκια, ποτάκια και όποτε τελειώσω. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά εξακολουθούν να είναι εξαιρέσεις.

Αλλά εκτός από αυτό φαίνεται πως είσαι και ρατσιστής. Υπήρχαν Πακιστανοί, υπήρχαν Κινέζοι, υπήρχαν και πολλοί άλλοι, αλλά τι πάει να πει αυτό πως δεν έχουν δικαίωμα στην μόρφωση; Για ποιο λόγο, επειδή δεν μιλάνε με προφορά τα αγγλικά; Γιατί αγγλική φιλολογία θα σπουδάσουν; Τι αντιλήψεις είναι αυτές;

Εγώ λοιπόν που σπούδασα πληροφορική, δεν έκανα μακρο –οικονομία, δεν έκανα μικρο-οικονομία, ούτε μαθηματικά με διακρίνουσα και τρίτη ρίζα του δέκατου κλάσματος της οκταβάθμιας εξίσωσης που κάνουν εδώ; Γιατί; Γιατί είναι άχρηστα στην πληροφορική. Που αποδείχτηκε αυτό; Στο ότι εργάζομαι 3 χρόνια σε ιδιωτική επιχείρηση πληροφορικής ως αναλυτής-προγραμματιστής (η οποία φυσικά με πληρώνει για απόφοιτο πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό, για να σου φεύγουν οι απορίες) και δεν μου έχουν χρειαστεί πουθενά. Πώς να μην φτάνουν 4 χρόνια όταν πολλά από τα μαθήματα που κάνουν εδώ είναι άχρηστα με το αντικείμενο;

Γιατί φωνάζουν εδώ και δεν δέχονται την αξιολόγηση; Αλλά και να την δεχτούν είναι γελοίο το δημόσιο να αξιολογεί το δημόσιο.

Εχω την εντυπωση οτι αυτο το τοπικ αφορα ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και αναγνώριση πτυχίων και οχι Ελληνικα vs Αγγλικα πανεπιστημια. Καλα θα κανει καποιος mod να παρεμβει
[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Μιλάς για εμπόριο πανεπιστημίων στην Αγγλία; Δηλαδή το εμπόριο φροντιστηρίων στην Ελλάδα δεν σε πειράζει; Πολύ περισσότερα λεφτά χαλάει ο γονιός για τα παιδία του σε φροντιστήριο παρά για σπουδές στην Αγγλία. Για αυτό άλλωστε και δεν θέλουν με τίποτα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εδώ. Δηλαδή σε όλο τον κόσμο υπάρχουν, μόνο η Ελλάδα ξέρει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εδώ. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να περνάνε όποιοι και όποιοι σε ένα αγγλικό πανεπιστήμιο με κύρος, γιατί όταν θα αποφοιτήσει κάποιος από ένα πανεπιστήμιο και πιάσει κάπου δουλειά αν είναι σκράπας, θα δυσφημιστεί το πανεπιστήμιο και φυσικά κανένα πανεπιστήμιο δεν θα το δεχθεί κάτι τέτοιο. Αν κοπείς σε ένα καλό πανεπιστήμιο όχι απλά δεν σε δέχονται στο ίδιο αλλά δύσκολα σε δέχονται και σε οποιοδήποτε άλλο. Όσο για την εισαγωγή που λες, εμένα προσωπικά ζήτησαν Proficiency και απολυτήριο 18 και πάνω. Όπως φυσικά και για Msc εκτός από καλό βαθμό Bsc τα περισσότερα ζητούσαν και προϋπηρεσία. Τι μου λες λοιπόν; Σίγουρα υπάρχουν και πανεπιστήμια κατωτέρου επιπέδου, αλλά δεν μιλάω για αυτά. ΔΕΝ δέχονται λοιπόν τους πάντες. ΔΕΝ περνάνε όλοι. ΔΕΝ υπάρχουν σκονάκια. ΔΕΝ υπάρχουν βύσματα ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γράψεις διαγώνισμα και να αδικηθείς επειδή δεν σε πάει ο καθηγητής, επειδή εφαρμόζει την μέθοδο του ανεμηστήρα, επειδή δεν του «έκατσες» και χίλια δυο άλλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κωλοβαράς και να λες δε πειράζει θα διαβάσω του χρόνου.

Ποιος σου είπε ότι στην Αγγλία οι φοιτητές δεν δουλεύουν; Όσοι θέλουν δουλεύουν και εδώ και εκεί. Με την μόνη διαφορά ότι εκεί δουλεύεις αλλά ξέρεις πως πήγες να σπουδάσεις. Ενώ εδώ οι περισσότεροι πιάνουν δουλειά σε καφετέριες, και άσε την σχολή μωρέ την τελειώνω σε 6 χρόνια και άσε το γέρο να πληρώνει το νοίκι, και εγώ να παίρνω το μισθό μου και να τον κάνω ρουχαλάκια, ζαντούλες, τσιγαράκια, ποτάκια και όποτε τελειώσω. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά εξακολουθούν να είναι εξαιρέσεις.

Αλλά εκτός από αυτό φαίνεται πως είσαι και ρατσιστής. Υπήρχαν Πακιστανοί, υπήρχαν Κινέζοι, υπήρχαν και πολλοί άλλοι, αλλά τι πάει να πει αυτό πως δεν έχουν δικαίωμα στην μόρφωση; Για ποιο λόγο, επειδή δεν μιλάνε με προφορά τα αγγλικά; Γιατί αγγλική φιλολογία θα σπουδάσουν; Τι αντιλήψεις είναι αυτές;

Εγώ λοιπόν που σπούδασα πληροφορική, δεν έκανα μακρο –οικονομία, δεν έκανα μικρο-οικονομία, ούτε μαθηματικά με διακρίνουσα και τρίτη ρίζα του δέκατου κλάσματος της οκταβάθμιας εξίσωσης που κάνουν εδώ; Γιατί; Γιατί είναι άχρηστα στην πληροφορική. Που αποδείχτηκε αυτό; Στο ότι εργάζομαι 3 χρόνια σε ιδιωτική επιχείρηση πληροφορικής ως αναλυτής-προγραμματιστής (η οποία φυσικά με πληρώνει για απόφοιτο πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό, για να σου φεύγουν οι απορίες) και δεν μου έχουν χρειαστεί πουθενά. Πώς να μην φτάνουν 4 χρόνια όταν πολλά από τα μαθήματα που κάνουν εδώ είναι άχρηστα με το αντικείμενο;

Γιατί φωνάζουν εδώ και δεν δέχονται την αξιολόγηση; Αλλά και να την δεχτούν είναι γελοίο το δημόσιο να αξιολογεί το δημόσιο.

Asto file, asto, oti 8a me bgaleis kai ...ratsisti den to perimena! Diladi to na kserei kaneis agglika den einai aparaitito gia na spoudasei kaneis se aggliko panepistimio OK. Apo tin alli ti mia dexontai stin Agglia ton filo sou apo to IEK, tin alli 8eloun Bsc me kalo ba8mo, apolutirio panw apo 18, proficiency, apofasise.

Telos auti tin karamela me ta idiwtika panepistimia pou uparxoun se olo ton kosmo, na se enimerwsw oti den uparxei kanena sobaro idiwtiko panepistimio stis aneptugmenes eurwpaikes xwres. Oyte kan stin Agglia :)

Stamataw tin koubenta, eksallou exw ptuxio kai apo elliniko kai apo aggliko panepistimio, opote den exw kanena ...sumferon gia to pio einai kalutero.

Το να ξέρει αγγλικά ναι, το να τα μιλάει με προφορά όχι. Προσωπικά δεν συνάντησα κανέναν internationαl student που να μην ξέρει να μιλάει αγγλικά. Δηλαδή ο φίλος μου από το ΙΕΚ απαγορέυεται να μην είχε απολυτήριο από 18 και επάνω, αλλά να μην γούσταρε να δώσει για δέσμες, να πήγε ΙΕΚ, να δουλεύει 5 χρόνια πάνω στην πληροφορική και μετα να αποφασίσει να σπουδάσει; Τι βλακείς είναι αυτές που λες; Και έχει και την προυπηρεσία που μετράει πάντα στα περισσότερα Πανεπηστίμια.

Στην Αγγλια δεν υπάρχουν ιδιοτικά, γιατί και καλά επιδοτούνται ΚΑΙ από το κράτος. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Εσύ πριν λίγο τα χαρακτήρισες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Και ναι συμφωνώ μαζί σου. Είναι. Αλλά πολύ καλές και μάλιστα ενδιαφέρονται για το καλό τους. Και όταν μια επιχείριση ενδιαφέρται να αναπτυχθεί, τότε προσφέρει και καλύτερες υπηρεσίες. ¨οταν όμως βρέξει χιονίσει ξέρει πως τα έσοδα θα είναι τα ίδια, ο μισθός ο ίδιος κτλ κτλ ποιος ο λόγος να κάνει κάτι παραπάνω;

Η όλλη ιστορία λοιπόν δεν είναι πια πανεπηστήμια είναι τα καλύτερα, αλλά του ότι πρέπει να είναι εξ ορισμού ΙΣΟΤΙΜΑ, και όχι να περιμένω 12 μήνες για το ένα πτυχίο, 8 μήνες για το άλλο, 150€ στο ένα 120€ στο άλλο, για να κάνουν μια διαδικασία απλή, αφού όλα τα χαρτιά τους τα έχω πάει ΕΓΩ (μιας που αυτοι δεν προλαβαίνουν), μιας που η λίστα με τα αναγνωρισμένα ιδρύματα είναι μπροστά τους. Έχεις ιδέα πόσα λεφτά εισπράτει το ελληνικό κράτος από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ; Ποιος ο λόγος να πληρώνουμε τέτοια ποσά; Και στο τέλος να θέλει να τα εξομιώσει με τα ΤΕΙ; Ε αυτό έιναι εξοφρενικό. Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων. Όχι ποια πανεπιστήμια είναι καλύτερα, αλλά αυτός ο κολο-οργανισμός που λέγεται ΔΟΑΤΑΠ και πως λειτουργει για πανεπιστήμια εντός Ε.Ε.

Δεν μπορεί όταν γουστάρει η Ελλαδίτσα να πάρει φράγκα και επιδοτίσεις να θυμάται πως είναι στην Ε.Ε. και όταν είναι να ακολουθίσει μια κοινοτική οδηγία (εκπαίδευση, τελωνείο, τηλεπικοινωνίες, κτλ κτλ) να κάνει ότι της καπνίσει, τρόγοντας πρόστημα και πληρώνωντάς τα πίνοντάς μας το αίμα.

Poios milise gia profora? Mallon exeis ksexasei na diabazeis, toso fanatikos pou eisai! Otan lew na min kserei na mila agglika milw gia periptwseis pou kseroun apla ta basika, erxontai , tous dexontai kai pernane, kai sunantisa arketous kai malista se MSc. Kai den me noiazei fusika an einai pakistanos, i germanos, i ispanos.

Ma opws eipes uparxoun idiwtika pantou ston kosmo, gia pes mou ena paradeigma sobarou idiwtikou panepistimiou stin Eurwpaiki Enwsi fwteine pantognwsti.

H grafeiokratia einai allo 8ema, edw den 8a diafwnisw, an pragmati xreiazontai 12 mines einai pantelws aparadekto .

Εγώ λοιπόν εκεί που ήμουν δεν υπήρχαν περιπτώσεις τέτοιες. Μόνο ορισμένοι απλά δεν είχαν προφορά. Σε όλη μου την κουβέντα μίλησα για συγκεκριμένα ιδρύματα. Στην Αγγλία δηλαδή τι είναι κρατικά; Πληρώνονται απο την κυβέρνιση οι καθηγητές; Τους ορίζει το Υπουργείο Παιδείας; Πρέπει να περιμένουν ΦΕΚ, ΜΕΚ, ΣΕΚ και ένα κάρο τέτοιες ιστορίες; Είναι μόνιμοι; Όταν είναι να πάρουν σούτο, εμποδίζει το κράτος το πανεπιστήμιο από το να γίνει αυτό; Ίσως λοιπόν το ιδιωτικό να μην είναι η σωστή ορολογία, αλλά σίγουρα δεν είναι κρατικά και ελεύθερα κατά τους δικούς μας όρους. Και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι στο κάτω κάτω το πρόβήμα με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο ελεγχόμενο από κρατικούς ή μη φορείς;

Πάλι καλά που συμφωνήσαμε και σε κάτι :D

Gia sas eimai neo melos alla palios me ola auta ta themata. Min dimiourgeutai sigrousis gia themata agglia vs ellada nai i ellada exei kala panepistimia elaxista bebaia kai se themata texnologias enoo se texnologika epaggelmata para poli elleipi tora oso gia ta tei nai iparxoun kai kala tei an kai sto sinolo tous einai apla kati pou dimiourgithike gia kibernitikous kai eklogikous logous kai ta perissotera mono auto to kati tha minoun. tora min sigrinoume ena kratos opos i agglia me tis ipodomes pou exei stin ekpaideusi an steiloume apo ellinika panepistimia foitites ekso mallon tha girisoun oi misoi kai parapano an i ellada exei 3 kala panepistimia ka auta se orismena epaggelmata i agglia exei 133 den einai ekei to thema kai kalo panepistimio den einai mono auto pou sou leei o mpampas apo otan isoun mikros (LSE,CAMBRIGE) auto gia to filo parapano einai panepistima trelou epipedou pou den ta exeis akousei kan ego teleiosa kapote to city sti thessaloniki kai ara exo ptixio apo to sheffield kai master sto sussex auto pou trabiksa na teleioso tote to city itan trelo oloi lene ta kolegia stin ellada poulane ptixia ki'omos den einai etsi iparxoun kolegia stin ellada pou einai 3 fores diskolotera apo agglika ta antistixa stin agglia kai apo ola ta tei kai ta panepistimia ektos trion ti thelo na po kai giati ta leo ola auta o DOATAP einai mia patata ellinikou kratous i opoia tha liksei sintoma dioti tha anagnorisoun ta kolegia ta epaggelmatika tous dikaiomata ara kai autoi pou erxontai apekso tha exoun apeutheias epagelmatika dikaiomata kai min mou peite oti thelete akadimaiki antistixia ennoeite oxi den tha antistixiza kanena ptixio mou me kanena elliniko panepistimio oxi epeidi ta perissotera einai katotera apla epeidi einai dio diaforetika pragmata kai poli diaforetika ta panepistima ekso opos kai ta perissotera kolegia edo dexonati elexgous BCA BRITISH COMPUTER SOCIETY gia emena prosopika kai antistixa gia ta alla epaggelmata ta ellinika file mou esi parapano dexontai elegxo mono apo to theo diladi ton pritani ara automatically lathos litourgia exoun paratakseis kai alles tetoies mparoufes peri ellinikis dimosias paidias to megalitero astei pou akousa pote. I epaggelmatiki anagnorisi erxetai kai tote tha doume poios kanei ti kalitera.

xristos

Φιλε μου βγήκαν τα ματια να διαβάσω το post σου. Γιατί εκτος από τα greeklish δεν χρησιμοποιείς ούτε παραγράφους, ούτε τελειες! :blink:

Αλλα ούτως η άλλως μόλις διάβασα ότι "η Αγγλία έχει 133 καλά πανεπιστήμια" αποφάσισα ότι δεν αξίζει να χαλάσω τα ματια μου να διαβάσω τα υπόλοιπα. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί.;)

Gia sas eimai neo melos alla palios me ola auta ta themata. Min dimiourgeutai sigrousis gia themata agglia vs ellada nai i ellada exei kala panepistimia elaxista bebaia kai se themata texnologias enoo se texnologika epaggelmata para poli elleipi tora oso gia ta tei nai iparxoun kai kala tei an kai sto sinolo tous einai apla kati pou dimiourgithike gia kibernitikous kai eklogikous logous kai ta perissotera mono auto to kati tha minoun. tora min sigrinoume ena kratos opos i agglia me tis ipodomes pou exei stin ekpaideusi an steiloume apo ellinika panepistimia foitites ekso mallon tha girisoun oi misoi kai parapano an i ellada exei 3 kala panepistimia ka auta se orismena epaggelmata i agglia exei 133 den einai ekei to thema kai kalo panepistimio den einai mono auto pou sou leei o mpampas apo otan isoun mikros (LSE,CAMBRIGE) auto gia to filo parapano einai panepistima trelou epipedou pou den ta exeis akousei kan ego teleiosa kapote to city sti thessaloniki kai ara exo ptixio apo to sheffield kai master sto sussex auto pou trabiksa na teleioso tote to city itan trelo oloi lene ta kolegia stin ellada poulane ptixia ki'omos den einai etsi iparxoun kolegia stin ellada pou einai 3 fores diskolotera apo agglika ta antistixa stin agglia kai apo ola ta tei kai ta panepistimia ektos trion ti thelo na po kai giati ta leo ola auta o DOATAP einai mia patata ellinikou kratous i opoia tha liksei sintoma dioti tha anagnorisoun ta kolegia ta epaggelmatika tous dikaiomata ara kai autoi pou erxontai apekso tha exoun apeutheias epagelmatika dikaiomata kai min mou peite oti thelete akadimaiki antistixia ennoeite oxi den tha antistixiza kanena ptixio mou me kanena elliniko panepistimio oxi epeidi ta perissotera einai katotera apla epeidi einai dio diaforetika pragmata kai poli diaforetika ta panepistima ekso opos kai ta perissotera kolegia edo dexonati elexgous BCA BRITISH COMPUTER SOCIETY gia emena prosopika kai antistixa gia ta alla epaggelmata ta ellinika file mou esi parapano dexontai elegxo mono apo to theo diladi ton pritani ara automatically lathos litourgia exoun paratakseis kai alles tetoies mparoufes peri ellinikis dimosias paidias to megalitero astei pou akousa pote. I epaggelmatiki anagnorisi erxetai kai tote tha doume poios kanei ti kalitera.

xristos

Καταρχάς gmac είσαι άδικος με το παλικάρι, έχει μία τελεία. :rolleyes:

Από εκεί και πέρα αν δεν θες Χρήστο να αντιστοιχείσεις πτυχίο σου με πτυχίο Ελληνικού πανεπιστημίου τότε μην το κάνεις. so simple. Αλλά όλοι έτσι λένε και μετά ψάχνουν πως θα δώσουν ΑΣΕΠ υποτιμώντας τον κόπο τους..

το ΔΙΚΑΤΣΑ για μένα δεν έχει νόημα γιατί δεν συγκρίνει μήλα με μήλα αλλά μήλα με πορτοκάλια. Επειδή ένα μάθημα έχει το ίδιο όνομα σε ένα πανεπιστήμιο χ με ένα πανεπιστήμιο ψ σημαίνει ότι αντιστοιχίζεται? Ας μπούνε τα Ελληνικά πανεπιστήμια σε αξιολόγηση και ας συγκριθούνε μετά με τα ξένα. Αυτό δουλεύει και προς τις 2 κατευθύνσεις όμως. Μου φαίνεται παρανοικό να λένε π.χ ότι μόνο οι Έλληνες απόφοιτοι Ιατρικών σχολών είναι δικαιωματικά γιατροί όταν βλέπω μέσα σε νοσοκομεία αυτούς τους φοιτητές απλά να περιφέρονται από κυλικείο σε κυλικείο γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους κάνει μάθημα από όσους έχουν τον τίτλο του καθηγητή αλλά και γιατί όταν οι ίδιοι ακούνε ότι κάποιος ρωτάει, εξετάζει, ψάχνει τότε εξαφανίζονται. Και βλέποντας τώρα τελευταία και απόφοιτους Ψυχολογίας κρατικών πανεπιστημίων (που υποτίθεται είναι τόσο καλύτερα από τα διάφορα City κτλ) πάλι βλέπω την ίδια νοοτροπία του "ε ναι το έχουμε μάθει αυτό" και "ναι έχουμε από που να το διαβάσουμε" και να μην ξέρουν που τους πάνε τα 4 από το παπαγαλέ διάβασμα και το χαβαλέ mentality.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πρώτον πιστεύω ότι το 133 που είπε το παλικάρι παραπάνω ήταν απλά για να αντισταθμίσει το 3 σαν ομοιοκαταλιξία και για να δείξει όπως πιστεύει το μέγεθο της διαφοράς από τα καλά του ενός με τα καλά του άλλου.

Δεύτερον, όντως ήταν δύσκολο να διαβαστεί το ποστ του θα συμφωνήσω, αλλά να απορίπτεις τις σκέψεις καποιου για αυτό το λόγο είναι γελοίο και εγωιστικό.

Τρίτον όσον αφορά την αντιστοιχία είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έωγαλαν ποτέ οι της κυβέρνισης με μόνο σκοπό να περιορίσουν τους από έξω να μπουν στις δουλειές του δημοσίου. Δόξα το Θεό όλοι ξέρουν Αγγλικά και όλοι ξέρουν ότι Applied Computer Technology είναι Εφαρμοσμένη Τεχνολογία Πληροφορικής. Δε γουστάρω να το εξομιώσω με κανένα πτυχίο αλλά δε μπορώ να μου λένε οι ανεγκέφαλοι ότι εαν δε το αντιστοιχίσω δεν έχω ειδικότητα. Δηλαδή ρε μεγάλε τι έχω; Υδραυλικού, Ηλεκτρολόγου; Αρχιτέκτονα; Καθόλου ή μήπως το αυτονόητο της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής;

Και όσον αφορά την δική μου περίπτωση αυτό μου βρήκαν τώρα σαν δικαιολογία. Έχω ισοτιμία στο Βασικό Πτυχίο, έχω ισοτιμία και στο Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης στα πολυμέσα (έτσι το αναγνωρίζει το ΔΟΑΤΑΠ), αλλά έρχεται ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, υπουργός, νομοθέτης και σου λέει δεν έχεις ειδικότητα. Δηλαδή όσοι αποφοιτούν από το εξωτερικό είναι ανιδίκευτοι μέχρι να αντιστοιχίσουν το πτυχίο τους με την Ελλαδάρα;

Και όσον αφορά την Ιατρική....ήμαρτον μόνο η Ελλάδα βγάζει γιατρούς; Οι άλλες χώρες τι βγάζουν; Δεν πάει πολύς καιρός που έγβαλαν σε εκπομπές έλληνες γιατρούς με προτοποριακές μεθόδους διάγνωσης όπως μαγικό ραβδί, νυστεία για 4 μέρες χωρίς καν νερό κτλ κτλ. Φαντάζεστε να ζήταγαν του Γιακούμπ να περάσει απο ΔΙΚΑΤΣΑ για να μπορέσει να ενχυρίσει σε δημόσιο νοσοκομείο; Και να του έβαζαν και μαθήματα να δώσει; Μα σας φένεται λογικό;

Πρέπει να σταματίσει αυτό το χάλι. Πως να έρθει ο ξένος επιχειρηματίας να ανοίξει εδώ μια δουλειά; Όταν για να του δώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πρέπει να περάσει έναν γολγοθά;

Ρε παιδιά σε όλα με το ΔΙΚΑΤΣΑ είμαι μαζί σας, αλλα το να έχει κάποιος την ψευδαίσθηση ότι όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας είναι καλά (και αυτά που έχουν καλο ranking και αυτά που είναι στον πάτο) δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο γιατί απλά δεν ισχύει.

Δεύτερον, όντως ήταν δύσκολο να διαβαστεί το ποστ του θα συμφωνήσω, αλλά να απορίπτεις τις σκέψεις καποιου για αυτό το λόγο είναι γελοίο και εγωιστικό.

Κι εγώ δεν έχω ελληνικούς χαρακτήρες, αλλα πηγαίνω στο site της υπογραφής μου και τα μετατρέπω από greeklish. Και στην τελική δε με ενόχλησαν τα greeklish αλλα το όλο ακαταλαβίστικο του θέματος.

Εγωισμός είναι να γραφεις ένα ακαταλαβίστικο κατεβατό και να έχεις και την απαίτηση οι άλλοι να το διαβάσουν ;)

οτι ναναι συγκρίνεται.

ενα τεράστιο κατηγορώ εναντίον των ελληνικών πανεπιστημίων κ του δοαταπ.καλώς ή κακώς έτσι είναι το σύστημα εδώ, και σε ορισμένες περιπτώσεις ,αν και δεν ξέρω για όλες εμένα μου ακούγεται σωστό.

πως να γίνει αντιστοίχηση δικηγόρου που τελειώνει σε αγγλία με αυτόν που έχει πτυχίο απο ελλήνικο πανεπιστήμιο?αφού μαθαίνουν εντελώς διαφορετικό δίκαιο (δεν ξέρω περαιτέρω λεπτομέρειες).

και στις άλλες ειδικότητες πάλι σωστό μου φαίνεται.εδώ το πολυτεχνείο είναι 5 χρόνια ,όπως και η ιατρική και είναι άδικο να γίνεται έτσι ,μια απλή αντιστοιχία.

κι όποιος υποστηρίζει οτι στην αγγλία υπάρχουν μόνο καλά πανεπιστήμια μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται.το 2ο μαστερ στην αγγλία το πήρα πολύ πιο εύκολα απο οτι στο πανεπιστήμιο του πειραιά,με μηδέν διάβασμα και σχεδόν πάλι μηδαμινή παρακολούθηση.

κι ένας λόγος που η σύγκριση ελλάδα-αγγλία δεν έχει βάση είναι οτι τα πανεπιστήμια στην αγγλία λειτουργούν με κονδύλια που δεν προέρχονται απο το κράτος,αλλά απο τους ίδιους τους φοιτητές.

εδώ όλοι περιμένουν αποτέλεσμα,μιλούν για παραπαιδεία,αξιολογήσεις,και,και και αλλά δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψιν με τι δυσκολία λειτουργούν όλα σχεδόν τα ιδρύματα της ελλάδας.

εγώ πιστεύω οτι ο βαθμός κατάρτισης των ελλήνων καθηγητών στα ελληνικά πανεπιστήμια πραγματικά δεν έχει σχέση ,κι ούτε καν συγκρίνεται με το αντίστοιχο στα αγγλικά ή άλλα ευρωπαικά πανεπιστήμια.είναι κλάσεις ανώτερος.οι καθηγητές εδώ συνοδεύονται απο πλήθος πτυχίων,μεταπτυχιακών,διδακτορικών ενώ οι αντίστοιχοι ας πούμε στην αγγλία μπορεί και με ενα απλό phd σε ενα πανεπιστήμιο της αγγλικής κωλοπετεινίτσας.

απλά νομίζω οτι δεν υπάρχουν τα κίνητρα για να αποδώσει ο έλληνας καθηγητής αυτά που μπορεί,η υποδομή καθώς και η απαιτούμενη αναδομή για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα,γιατί αλλιώς χωρίς υπερβολή θα μιλούσαμε για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

@alfiegen:

Μαλιστα, μαθαμε δηλαδη τωρα πως τα Unis της Αγγλιας δεν πληρωνονται απο το κρατος... αλλα απο τους φοιτητες. Δεν στα χουνε πει καλα... καθολου καλα.

Οι Ελληνες καθηγητες, δεν ρωτας καλυτερα μια μεγαλη μεριδα αυτων πως πηρε τις θεσεις που πηρε? Ποιος τους αξιολογησε? Γιατι ακουν αξιολογηση των πανεπιστημιων τους και ανατριχιαζουν? Τι ξερουν περα απο το να δρεπουν οι ιδιοι δαφνες απο τον κοπο αλλων? Που δουλεψαν προτου γινουν καθηγητες? Ποτε βρισκονται στα γραφεια τους για να τους βρεις? Ποσα παιρνουν για να βαθμολογησουν καλυτερα? Ποσες σχολες/μαθηματα δημιουργουνται για την βολεψη διαφορων καθηγητισκων? και μπορω να θετω ερωτηματα που δεν εχουν λαβει ακομα πειστικη απαντηση μεχρι αυριο το πρωι...

Τα παραπανω ειναι ερωτηματα τα οποια δινουν απαντηση στην ποιοτητα των σπουδων... Οταν θα απαντηθουν αυτα στην Ελλαδα, τοτε μιλα για τυχον ανωτεροτητες (σε ολα ανωτεροι ειμαστε τελικα...) Εν τω μεταξυ ομως... στην Αγγλια αυτα τα εχουν λυσει προ πολλου και το συστημα τους ειναι απειρως διαφανεστερο, λειτουργικοτερο, και ποιοτικοτερο απο το δικο μας, τηρωντας syllabus για το καθε course πιστοποιωντας οτι θα λαβουν τις απαραιτητες γνωσεις για τον πραγματικο κοσμο.... παω στοιχημα ακομα και για το χειροτερα αξιολογημενο uni τους. Οι ανθρωποι εκει εχουν στοχο, εχουν οραμα... και να μην ειναι οι καλυτεροι σημειωνουν προοδο παντα. Εμεις τι σημειωσαμε ακριβως? Καταληψεις? ΔΑΠ? ΠΑΣΠ? Απεργιες? Αρνηση για συνδεση με την αγορα εργασιας? Καταχρηση δημοσιου χρηματος απο τους καθηγηταδες δια προσωπικο οφελος και οχι ερευνα?

Το οτι πηρες κατι με μηδαμινη προσπαθεια... δεν μου λεει τιποτα απολυτως. Μπορει ακομα να ηξερες το θεματικο αντικειμενο, μπορει και να επελεξες λαθος μαστερ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ καθε χρονο αποφοιτουν απο τα πανεπιστημια μας, χωρις να ξερουν που παν τα 4 οταν μου ερχονται για δουλεια. Ο βαθμος ομως...7αρια, 8αρια και 9αρια... Κουνια που σας κουναγιε... Οτιδηποτε μπορεις να τελειωσεις και στο τελος να μην ξερεις τιποτα. Το να περασεις μια δυο δεκα εργασιες και τις εξετασεις δεν ειναι το θεμα... με λιγο διαβασμα ολα γινονται. Το θεμα ειναι πραγματικα να μαθεις αυτα που σου δειχνουν και ειναι στο χερι του καθενα αυτο... δεν πα να εχεις τελειωσει απο το Yale...

Τελος παντων... απλα βλεπω να γινεται μια ιδιαιτερα ευκολη κριτικη για πανεπιστημια οφ νορθ κωλοπετινιτσα, οταν την ιδια στιγμη αυτη η κωλοπετινιτσα χαιρει εκτιμησης διεθνως, οι αποφοιτοι της επιτυγχανουν στην αγορα εργασιας (ναι, η "βιομηχανια" τους κραταει πληρη στατιστικα, σε αντιθεση με μας)... και τελος παντων... δεν κοιταμε τα δικα μας τα χαλια...

Μηπως τελικα η κωλοπετινιτσα ειναι η κατσικα του γειτονα που θελουμε να ψοφησει καθαρα και μονο επειδη οι συγκρισεις ειναι αναποφευκτες και μη βολικες?

IMHO, μακάρι να ειχαμε αντιστοιχη εκπαιδευτικη "βιομηχανια"... Αρνουμασταν να δουμε την πραγματικοτητα, και τωρα...θα φαμε και στην μαπα το μπαχαλο των ΚΕΣ μεσα σε ολα τα αλλα. Η "δωρεαν" παιδεια μας μαρανε λες και δεν ξερω γω ποιος την πληρωνει...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

@alfiegen:

Μαλιστα, μαθαμε δηλαδη τωρα πως τα Unis της Αγγλιας δεν πληρωνονται απο το κρατος... αλλα απο τους φοιτητες. Δεν στα χουνε πει καλα... καθολου καλα.

Οι Ελληνες καθηγητες, δεν ρωτας καλυτερα μια μεγαλη μεριδα αυτων πως πηρε τις θεσεις που πηρε? Ποιος τους αξιολογησε? Γιατι ακουν αξιολογηση των πανεπιστημιων τους και ανατριχιαζουν? Τι ξερουν περα απο το να δρεπουν οι ιδιοι δαφνες απο τον κοπο αλλων? Που δουλεψαν προτου γινουν καθηγητες? Ποτε βρισκονται στα γραφεια τους για να τους βρεις? Ποσα παιρνουν για να βαθμολογησουν καλυτερα? Ποσες σχολες/μαθηματα δημιουργουνται για την βολεψη διαφορων καθηγητισκων? και μπορω να θετω ερωτηματα που δεν εχουν λαβει ακομα πειστικη απαντηση μεχρι αυριο το πρωι...

Τα παραπανω ειναι ερωτηματα τα οποια δινουν απαντηση στην ποιοτητα των σπουδων... Οταν θα απαντηθουν αυτα στην Ελλαδα, τοτε μιλα για τυχον ανωτεροτητες (σε ολα ανωτεροι ειμαστε τελικα...) Εν τω μεταξυ ομως... στην Αγγλια αυτα τα εχουν λυσει προ πολλου και το συστημα τους ειναι απειρως διαφανεστερο, λειτουργικοτερο, και ποιοτικοτερο απο το δικο μας, τηρωντας syllabus για το καθε course πιστοποιωντας οτι θα λαβουν τις απαραιτητες γνωσεις για τον πραγματικο κοσμο.... παω στοιχημα ακομα και για το χειροτερα αξιολογημενο uni τους. Οι ανθρωποι εκει εχουν στοχο, εχουν οραμα... και να μην ειναι οι καλυτεροι σημειωνουν προοδο παντα. Εμεις τι σημειωσαμε ακριβως? Καταληψεις? ΔΑΠ? ΠΑΣΠ? Απεργιες? Αρνηση για συνδεση με την αγορα εργασιας? Καταχρηση δημοσιου χρηματος απο τους καθηγηταδες δια προσωπικο οφελος και οχι ερευνα?

Το οτι πηρες κατι με μηδαμινη προσπαθεια... δεν μου λεει τιποτα απολυτως. Μπορει ακομα να ηξερες το θεματικο αντικειμενο, μπορει και να επελεξες λαθος μαστερ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ καθε χρονο αποφοιτουν απο τα πανεπιστημια μας, χωρις να ξερουν που παν τα 4 οταν μου ερχονται για δουλεια. Ο βαθμος ομως...7αρια, 8αρια και 9αρια... Κουνια που σας κουναγιε... Οτιδηποτε μπορεις να τελειωσεις και στο τελος να μην ξερεις τιποτα. Το να περασεις μια δυο δεκα εργασιες και τις εξετασεις δεν ειναι το θεμα... με λιγο διαβασμα ολα γινονται. Το θεμα ειναι πραγματικα να μαθεις αυτα που σου δειχνουν και ειναι στο χερι του καθενα αυτο... δεν πα να εχεις τελειωσει απο το Yale...

Τελος παντων... απλα βλεπω να γινεται μια ιδιαιτερα ευκολη κριτικη για πανεπιστημια οφ νορθ κωλοπετινιτσα, οταν την ιδια στιγμη αυτη η κωλοπετινιτσα χαιρει εκτιμησης διεθνως, οι αποφοιτοι της επιτυγχανουν στην αγορα εργασιας (ναι, η "βιομηχανια" τους κραταει πληρη στατιστικα, σε αντιθεση με μας)... και τελος παντων... δεν κοιταμε τα δικα μας τα χαλια...

Μηπως τελικα η κωλοπετινιτσα ειναι η κατσικα του γειτονα που θελουμε να ψοφησει καθαρα και μονο επειδη οι συγκρισεις ειναι αναποφευκτες και μη βολικες?

IMHO, μακάρι να ειχαμε αντιστοιχη εκπαιδευτικη "βιομηχανια"... Αρνουμασταν να δουμε την πραγματικοτητα, και τωρα...θα φαμε και στην μαπα το μπαχαλο των ΚΕΣ μεσα σε ολα τα αλλα. Η "δωρεαν" παιδεια μας μαρανε λες και δεν ξερω γω ποιος την πληρωνει...

τι πληρώνει το κράτος στα πανεπιστήμια της αγγλίας?

εγώ ξέρω οτι έδωσα 9.000 λίρες δίδακτρα για ενα χρόνο και αν βάλω και εστίες,κτλ έξοδα ανεβαίνει παρα πολύ το νούμερο.θα μας τρελάνεις?που ακριβώς χρηματοδοτεί το αγγλικό κράτος κι εγώ δε πήρα πρέφα τίποτα?

και ποιός χαίρει εκτιμήσεως διεθνώς?στην αγγλία ειδικά τα ποσά που δίνονται για διαφήμιση των πανεπιστημίων της κυρίως σε ασιατικές χώρες έχουν φτάσει σε τρελά νούμερα.το κάθε πανεπιστήμιο εκεί ,όπως και στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες πουλάει εκπαίδευση.εδώ στην ελλάδα δεν γίνεται αυτό ευτυχώς.

και υπάρχουν και παράπονα περι αξιολογήσεων,κτλ κτλ

κι αν το θέτεις έτσι το θέμα δες τι έσοδα έχει ένα πανεπιστήμιο σε ενα χωριό της αγγλίας και κάνε την αντίστοιχη σύγκριση με ενα ελληνικό και μετά ας προχωρήσουμε στην αξιολόγηση.

είναι σαν να συγκρίνεις ενα μπακάλικο με τα σουπερ μάρκετ του βερόπουλου(για το budget μιλάω πάντα,για να μην παρεξηγούμαι).

το οτι υπάρχει διαφάνεια,εξυπηρέτηση,ή οτιδήποτε άλλο κι εμένα δε μ λέει τίποτα.

εφόσον πληρώνω τα απαιτώ κιόλας.εννοείται αυτό.

αφού αν δεν πάω εγώ ή όλοι οι άλλοι που πληρώνουν αδρά κιόλας θα κλείσει το μαγαζί.

έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις.ποντάρουν στην διαφήμιση,εξυπηρέτηση πελατών και σωστό management ,αλλά ευτυχώς στην ελλάδα -το ξαναλέω- υπάρχουν ακόμα πανεπιστήμια που έχουν διατηρήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

τι πληρώνει το κράτος στα πανεπιστήμια της αγγλίας?

εγώ ξέρω οτι έδωσα 9.000 λίρες δίδακτρα για ενα χρόνο και αν βάλω και εστίες,κτλ έξοδα ανεβαίνει παρα πολύ το νούμερο.θα μας τρελάνεις?που ακριβώς χρηματοδοτεί το αγγλικό κράτος κι εγώ δε πήρα πρέφα τίποτα?

Μη δημιουργεις λαθεμενες εντυπωσεις. 3070 λιρες ειναι τα διδακτρα για προπτυχιακες σπουδες και αυτες δε τις πληρωνουμε αμεσα.Ασφαλως θα το ξερεις. Δανειο παιρνουμε το οποιο το χρηματοδοτει η κυβερνηση και το οποιο ειναι αμφιβολο αν και ποτε θα επιστρεψουμε.

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Αρχικά συγνώμη για τι δυσκολία του κειμένου μου χθες χαίρομαι που ένας κατάλαβε ότι το 133 ήταν σχήμα λόγου αν και για τον φύλλο που λέει ότι μόλις το είδε δεν το διάβασε καν να πω ότι το τελευταίο στην Αγγλία στην μηχανολογία μπορεί να είναι πρώτο στην πληροφορική για παράδειγμα άρα μπορώ να βρω πολλά καλά πανεπιστήμια εκεί, απλά προσπάθησα να εξηγήσω σε κάποιον ότι δεν είναι μονό το LSE kai to CAMBRIGE στην Αγγλία και ήταν και ο λόγος που η συνείδηση μου με ανάγκασε να παρέμβω.

Πάλι ο ίδιος στην προηγούμενη σελίδα είπε κάτι για το Lancaster to Lancaster είναι 7 μια θέση μετά το Cambridge σε ότι αφορά τα ΙΤ science άρα καλό θα ήταν να μην το μπερδεύεις με το Lancashire ή με όποιο άλλο το μπέρδεψες απλά μερικά πράγματα είναι θεσμός και καλό είναι να μην τα προσβάλουμε. Τώρα δεν μου άρεσε λίγο η φράση που κάποιος είπε (τα οποία city) υπάρχουν κολέγια στην Ελλάδα που πρέπει να κλίσουν αλλά υπάρχουν και κολέγια όπως τα λένε γιατί εμένα δεν μου αρέσει ο όρος που είναι θεσμός στην εκπαίδευση και λειτουργούν σαν πολύ καλά αγγλικά πανεπιστήμια και μπορώ να εγγυηθώ γι’αυτό που λέω λόγω πείρας άρα δεν είναι το όποιο city alla to City affiliate institution of the university of Sheffield για όποιον ξέρει τι σημαίνει Sheffield θα καταλάβει απλά το λέω γιατί δεν μαρέσει να προσβάλουμε καλά πράγματα όπως ακόμα και κάποιο καλό ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα μου άρεσε να το προσβάλουμε.

Όσο για τα χρήματα κάποιος είπε εγώ που τελείωσα εδώ κολέγιο και μετά πήγα Αγγλία για master νομίζω τι 5-6 σε ΑΕΙ ΤΕΙ τι 4 με master έξω τα ίδια λεφτά έρχεται μη σας πω ότι χάλασα και λιγότερα από Έλληνες φοιτητές

Μη δημιουργεις λαθεμενες εντυπωσεις. 3070 λιρες ειναι τα διδακτρα για προπτυχιακες σπουδες και αυτες δε τις πληρωνουμε αμεσα.Ασφαλως θα το ξερεις. Δανειο παιρνουμε το οποιο το χρηματοδοτει η κυβερνηση και το οποιο ειναι αμφιβολο αν και ποτε θα επιστρεψουμε.

δε δημιουργώ καμία λαθεμένη εντύπωση,ούτε παραπληροφορώ.

εγώ 9.000 έδωσα για μεταπτυχιακό.για προπτυχιακό που ήταν κάποιοι άλλοι φίλοι μου,στα χαρτιά που υπέγραψαν για το δάνειο ήταν ξεκάθαρο για το πότε θα αρχίσουν να πληρώνουν.αν θυμάμαι καλά έλεγε ,μόλις αποκτήσουν εισόδημα με ενα συγκεκεριμένο ποσό/χρόνο τότε αρχίζει και η αποπληρωμή.

και αφού δεν θέλεις να δημιουργούμε λαθεμένες εντυπώσεις ,υπάρχουν αντίστοιχα δάνεια κι εδώ στην ελλάδα,κ υποτροφίες,και και και.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάλι ξεφύγαμε από το θέμα του topic. Το θέμα δεν είναι η σύγκριση των πανεπηστιμίων των δυο χωρών, αλλά κατά πόσο θα πρέπει το κράτος μια ζωή να πηγαίνει κόντρα σε κοινοτικές οδηγίες, με την λειτουργία και τον τρόπο λειτουργίας και αναγνώρισης πτυχίων από την εκάστοτε επιτροπή. Και μάλιστα τώρα τελευταία την υποβάθμιση πτυχίων ΑΕΙ εξωτερικού, αναγνωρίζοντας τα ως ΤΕΙ της Ελλάδας. Δηλαδή ήμαρτον ποια είναι πια η Ελλάδα που λεχει στο μυαλό της ότι έχουμε τα καλύτερα μια ζωή Πανεπιστήμια στον Κόσμο, όταν είναι διεθνώς γνωστό ότι άλλο κράτος έχει τα ηνία στην εκπαίδευση. Αλλιώς στην τελική γιατί όλοι πάνε Αγγλία και όχι Ελλάδα;

Όσον αφορά τα Δίδακτρα, μέτρα πόσους φοιτητές έχει η Αγγλία και πόσους η Ελλάδα. Η για να στο θέσω αλλιώς, μέτρα πόσους έχει το μεγαλύτερο τμήμα εδώ και πόσο εκεί. Μιλάμε για τεράστιο αριθμό, που στο κάτω κάτω δεν είναι υποχρεομένος κανένας Άγγλος να το καλύψει με φόρους για να πάει ο κάθε ελληνας, πακιστανός, κινέζος, ινδός, γερμανός κτλ κτλ να σπουδάσει. Εγώ την εποχή που πήγα δίδκατρα τα κάλυπτε η Ε.Ε όσον αφορά το Bsc. Τώρα όντως πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό. Ποσό πολύ μικρότερο από αυτα που έχεις πληρώσει σε φροντηστήρια εδώ. Άρα που είναι η δωρεάν εκπαίδευση εδω; Βρες μου ΕΝΑΝ να έχει περάσει εκεί που θέλει, χωρίς φροντηστίρια εδώ. Και βρες μου και ΕΝΑΝ καθηγητή στην Αγγλία που να μην ξέρει το αντικείμενο του 100% και ας μην έχει διδακτορικό.

Πάλι ξεφύγαμε από το θέμα του topic. Το θέμα δεν είναι η σύγκριση των πανεπηστιμίων των δυο χωρών, αλλά κατά πόσο θα πρέπει το κράτος μια ζωή να πηγαίνει κόντρα σε κοινοτικές οδηγίες, με την λειτουργία και τον τρόπο λειτουργίας και αναγνώρισης πτυχίων από την εκάστοτε επιτροπή. Και μάλιστα τώρα τελευταία την υποβάθμιση πτυχίων ΑΕΙ εξωτερικού, αναγνωρίζοντας τα ως ΤΕΙ της Ελλάδας. Δηλαδή ήμαρτον ποια είναι πια η Ελλάδα που λεχει στο μυαλό της ότι έχουμε τα καλύτερα μια ζωή Πανεπιστήμια στον Κόσμο, όταν είναι διεθνώς γνωστό ότι άλλο κράτος έχει τα ηνία στην εκπαίδευση. Αλλιώς στην τελική γιατί όλοι πάνε Αγγλία και όχι Ελλάδα;

Όσον αφορά τα Δίδακτρα, μέτρα πόσους φοιτητές έχει η Αγγλία και πόσους η Ελλάδα. Η για να στο θέσω αλλιώς, μέτρα πόσους έχει το μεγαλύτερο τμήμα εδώ και πόσο εκεί. Μιλάμε για τεράστιο αριθμό, που στο κάτω κάτω δεν είναι υποχρεομένος κανένας Άγγλος να το καλύψει με φόρους για να πάει ο κάθε ελληνας, πακιστανός, κινέζος, ινδός, γερμανός κτλ κτλ να σπουδάσει. Εγώ την εποχή που πήγα δίδκατρα τα κάλυπτε η Ε.Ε όσον αφορά το Bsc. Τώρα όντως πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό. Ποσό πολύ μικρότερο από αυτα που έχεις πληρώσει σε φροντηστήρια εδώ. Άρα που είναι η δωρεάν εκπαίδευση εδω; Βρες μου ΕΝΑΝ να έχει περάσει εκεί που θέλει, χωρίς φροντηστίρια εδώ. Και βρες μου και ΕΝΑΝ καθηγητή στην Αγγλία που να μην ξέρει το αντικείμενο του 100% και ας μην έχει διδακτορικό.

Δεν είναι μέτρο σύγκρισης το πόσοι ξένοι είναι στην Αγγλία και πόσοι στην Ελλάδα, ήδη αν θες τη γνώμη μου στην Ελλάδα είναι πολλοί ξένοι αν σκεφτούμε ότι έρχονται σε μία χώρα της οποίας τη γλώσσα και την κουλτούρα δεν ξέρουν καθόλου - ας μην συγκρίνουμε Ινδούς, Πακιστανούς, Χονγκ-Κονγκεζους που ήταν μια ζωή Κοινοπολιτεία και μαθαίνουν Αγγλικά από τα γεννοφάσκια τους. Που θα πάνε αυτοί?

Μέτρο σύγκρισης είναι η οικονομία μίας χώρας που προκύπτει από την παιδεία των εργαζομένων της και εκεί οι διαφορές είναι τραγικές, η Ελλάδα αν βγάλουμε τουρισμό και ναυτιλία θα ήταν ο πάτος της Δυτικής Ευρώπης - τι να τα κάνω τα πανεπιστήμια που δεν εμπορευματοποιούν αν οι απόφοιτοι τους είναι σε κατευθύνσεις που δεν έχουν νόημα, με γνώσεις μη αξιοποιήσιμες και με κουλτούρα του "βγαίνω από μία σχολή, βολεύομαι κάπου για μια ζωή χωρίς να ξαναπιάσω βιβλίο".

Το δε "οι Έλληνες καθηγητές είναι φοβεροί και τρομεροί" που περιέγραψε άλλος θα το σχολιάσω μόνο με ένα στατιστικό - το τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ έπιασε το πανευρωπαικό* ρεκόρ στο ποσοστό λεκτόρων (μελλοντικοί καθηγητές) με τουλάχιστο ένα γονιό καθηγητή του ίδιου πανεπιστημίου (60%!!!!). Προσοχή, του ίδιου πανεπιστημίου, ούτε κάν του Λάρισας ή Ιωαννίνων ρε αδελφέ. Προφανώς τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά κτλ που είπε ο φίλος είναι κληρονομικό γνώρισμα, στο DNA τέλοςπάντων.

* = ενδέχεται στην Μαύρη Αφρική να μας περνάει κάποιος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικά συγνώμη για τι δυσκολία του κειμένου μου χθες χαίρομαι που ένας κατάλαβε ότι το 133 ήταν σχήμα λόγου αν και για τον φύλλο που λέει ότι μόλις το είδε δεν το διάβασε καν να πω ότι το τελευταίο στην Αγγλία στην μηχανολογία μπορεί να είναι πρώτο στην πληροφορική για παράδειγμα άρα μπορώ να βρω πολλά καλά πανεπιστήμια εκεί, απλά προσπάθησα να εξηγήσω σε κάποιον ότι δεν είναι μονό το LSE kai to CAMBRIGE στην Αγγλία και ήταν και ο λόγος που η συνείδηση μου με ανάγκασε να παρέμβω.

Σχήμα λόγου η όχι, το post έδινε την εντύπωση ότι όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας είναι καλά. Συνεχίζω να τονίζω ότι αυτό δεν ισχύει. Κάποια είναι πολύ καλά, κάποια μέτρια και κάποια ΓΤΠ.

Το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά πανεπιστήμια φυσικά. Δεκτη η διευκρίνηση ότι σε κάποια πανεπιστήμια με χαμηλό ranking, υπάρχουν καλά τμήματα.

Πάλι ο ίδιος στην προηγούμενη σελίδα είπε κάτι για το Lancaster to Lancaster είναι 7 μια θέση μετά το Cambridge σε ότι αφορά τα ΙΤ science άρα καλό θα ήταν να μην το μπερδεύεις με το Lancashire ή με όποιο άλλο το μπέρδεψες απλά μερικά πράγματα είναι θεσμός και καλό είναι να μην τα προσβάλουμε.

Με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Δε μίλησα εγώ αρνητικά για το Lancaster. Δε θα μπορούσα άλλωστε μιας και θεωρείται από τα κορυφαία στον τομέα μου (business).

εφόσον πληρώνω τα απαιτώ κιόλας.εννοείται αυτό.

Και στην Ελλάδα πληρώνεις φιλε τα πανεπιστήμια με τους φόρους σου, δεν είναι αυτoχρηματοδοτούμενα. ;)

Δεν έχει σημασία που το παίρνεις το PhD αλλα η ποιότητα του διδακτορικού. Τα PhD δεν τα μοιράζει κανένας για πλακα.Auto προς απάντηση σε σχόλιο σχετικά με τα PhD τι κολοπετινίτσας στην Αγγλία. Όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν κακοί ακαδημαϊκοί έτσι υπάρχουν k στην Αγγλία. Είναι τις πλακας να συγκρίνουμε εκπαιδευτικά συστήματα με βάση που πήρε κάποιος το διδακτορικού του χωρίς να ξέρουμε καν τι είναι αυτό. .

Αρχικά να πω ότι δεν εννοούσα εσένα για το Lancaster. Tώρα για το αν η ελλάδα θα πρέπει να δέχεται τις οδηγίες η απάντηση είναι ναι αλλιώς μπορεί να φύγει από την ευρωπαϊκή ένωση.

Τώρα αν μιλάμε για το θέμα των κολεγίων νομίζω ότι έχει λήξει και η ίδια η κυβέρνηση είπε ότι δεν γίνεται να μην το κάνει απλά θα βρει ένα σύστημα αξιολόγησης και θα τα ελέγξει και έτσι και για να γλυκάνει τους καθηγηταράδες Έλληνες των ΑΕΙ τους είπε ότι θα έχουν και αυτοί λόγω σε αυτό.

Συμφωνώ με την αξιολόγηση γιατί πραγματικά υπάρχουν και κάποια που δεν πρέπει να αναγνωριστούν και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για 12 κολέγια max που θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση.(Βέβαια όπως έχουμε καλά και κακά ΑΕΙ και ΤΕΙ έτσι θα έχουμε και καλά και κακά κολέγια για εμένα Universities ή όπως τα λένε οι Έλληνες των ΑΕΙ τελευταία Επαγγελματικά Πανεπιστήμια)

Το ερώτημα είναι τι αναγνώριση?

Πως μπορεί ο απόφοιτος του Sheffield στην Αγγλία να μπορεί να κάνει master στο ΑΠΘ και ο απόφοιτος του παραρτήματός του στην Ελλάδα και μιλάω για κανονικό παράρτημα (το οποίο συγκεκριμένο πάει να γίνει DEPARTMENT για όποιον καταλάβει) τον οποίο το ίδιο το Sheffield λέει ότι για εμένα είναι το ίδιο με το ίδιο επίπεδο δυσκολίας, να μην τον δέχεται η Ελλάδα είναι παράνομο αντιπαιδαγωγικό και τρελό κανείς δεν θέλει να αναγνωριστούν όλα αλλά όχι και κανένα.

(Αναφέρω το Sheffield όχι για διαφήμιση και προσωπική εκτίμηση αλλά απλά επειδή έχω άποψη έκτων έσω και μονό για αυτό).

Αλλά νομίζω ότι το ζήτημα θα λήξει σύντομα......θα ήθελα την άποψή σας πάνω στο θέμα.

Δεν ξέρω για το sheffield αλλά ξέρω για το John Moores University, το οποίο έχει από τα καλύτρα τμήματα ναυτιλιακών στην Αγγλία και έχει εδώ και χρόνια παράρτημα στην Ελλάδα. Τα μαθήματα είναι ακριβώς τα ίδια, δυδάσκονται στην Αγγλική και μόνο και πολοί από τους καθηγητές από την Αγγλία έρχονται συχνά για έλεγχο και για μάθημα στην Ελλάδα.

Ποιο κλιμάκιο θα πάει να ελέγξει αυτό το το τμήμα από Έλληνες; Πόσα ΑΕΙ ναυτιλιακών έχει η Ελλάδα; Μην τρελαθούμε κιόλας! Και όμως θα βρουν κάποιους να παν και να τους πουν δεν κανετε καλά την δουλεία σας, και ας την κάνουν. Αλλιώς πως θα επιβιόσουν τα ελληνικά τριτοκλασάτα αει και τει; Και στο κάτω κάτω τα δικά μας ΤΕΙ και ΑΕΙ ποιος θα τα ελέγξει; Ή μήπως είναι τόσο τέλεια που δεν χρειάζονται;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου το γνωρίζω και εγώ το συγκεκριμένο παντοως εχω την ελπίδα ότι κάποια καλά 3,4,5 δεν ξέρω κάποια θα αναγνωριστούν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κόντρα δεν είναι Ελλήνων καθηγητών και κολεγίων αλλά Ηνωμένου Βασιλείου , Γαλλίας και Ε.Ε με Ελλάδα οπότε θα αναγκαστούν νομίζω.