greece_gus Δημ. March 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2014 Θα προσφέρεις με εξώδικο το ποσό που πράγματι δικαιολογείται με παραστατικά...αυτό το κάνουμε ώστε ο δικαστικός επιμελητής που θα το κοινοποιήσει να πιστοποιήσει και επισήμως την άρνηση του διαχειριστού (κοινώς την υπερημερία του)...στο ίδιο το εξώδικο θα αναλύεις τα ποσά και τα ποσοστά σου ώστε να προκύπτει με σαφήνεια η οφειλή σου.. Επίσης θα μνημονεύεις ότι σε περίπτωση αρνήσεώς του να παραλάβει το ποσόν, θα παρακατατεθεί στο Τ.Π. Δ. και το γραμμάτιο σύστάσεως υπέρ του διαχειριστού, θα βρίσκεται ανά χείρας σου απ' όπου και θα μπορεί να το παραλάβει εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν επικοινωνίας του μαζί σου..τέλος, θα του υπομνήσεις ότι αυτό θα γίνεται εφ' εξής με κάθε μηνιαία νόμιμη κοινόχρηστη δαπάνη για κάθε επόμενο μήνα και για κάθε γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης ποσού..όλα τα γραμμάτια θα τα κρατάς εσύ..αποδείξεις δεν θα χρειάζεσαι απλώς θα κρατήσεις ένα αντίγραφο του εξωδίκου και αντίγραφα των γραμματίων.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tarirs Δημ. March 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2014 Θα προσφέρεις με εξώδικο το ποσό που πράγματι δικαιολογείται με παραστατικά...αυτό το κάνουμε ώστε ο δικαστικός επιμελητής που θα το κοινοποιήσει να πιστοποιήσει και επισήμως την άρνηση του διαχειριστού (κοινώς την υπερημερία του)...στο ίδιο το εξώδικο θα αναλύεις τα ποσά και τα ποσοστά σου ώστε να προκύπτει με σαφήνεια η οφειλή σου.. Επίσης θα μνημονεύεις ότι σε περίπτωση αρνήσεώς του να παραλάβει το ποσόν, θα παρακατατεθεί στο Τ.Π. Δ. και το γραμμάτιο σύστάσεως υπέρ του διαχειριστού, θα βρίσκεται ανά χείρας σου απ' όπου και θα μπορεί να το παραλάβει εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν επικοινωνίας του μαζί σου..τέλος, θα του υπομνήσεις ότι αυτό θα γίνεται εφ' εξής με κάθε μηνιαία νόμιμη κοινόχρηστη δαπάνη για κάθε επόμενο μήνα και για κάθε γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης ποσού..όλα τα γραμμάτια θα τα κρατάς εσύ..αποδείξεις δεν θα χρειάζεσαι απλώς θα κρατήσεις ένα αντίγραφο του εξωδίκου και αντίγραφα των γραμματίων.. ΟΚ..Ευχαριστω,εξωδικη κληση ποσο κοστιζει περιπου........??? Παράθεση android or ios or wm......who cares.....??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. April 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2014 Το κόστος έχει να κάνει με το τι θα σου ζητήσει ο δικηγόρος σου..πάντως ένα ποσόν των περίπου 200 € φρονώ πως είναι εύλογο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fuorigioco1981 Δημ. April 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2014 ερωτηση : σε μια πολυκατοικια που ειναι στο κεντρο και εχει θυρωρο με μισθο 1441!!! νομιμα ευρω εαν δεν συναινουν κατι κολογριες ιδιοκτητριες για να την διωξουμε τι μπορουμε να κανουμε εμεις οι ιδιοκτητες που δεν μπορουμε να εχουμε ενοικιαστες που ,λενε,οτι πλεον δεν μπορουν να πληρωνουν τα αυξημενα κοινοχρηστα και λενε να φυγουν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. April 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2014 Ξεκίνα να διαβάζεις τον κανονισμό να δεις μήπως προβλέπει κάτι σχετικώς και ενημέρωσέ μας να δούμε την συνέχεια.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. April 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2014 @tarirs Μην ξεχάσεις στο εξώδικο να χρεώσεις και το κόστος του δικηγόρου, όπως και το κόστος της κατάθεσης των κοινοχρήστων στο ΤΠΔ. Δλδ το κόστος που έχεις γενικά στο να μεταβαίνεις στο ΤΠΔ, την απώλεια εργατωρων από την δουλειά σου, τα οποία έξοδα θα αφαιρούνται από το ποσόν το δικό σου και να ζητήσεις να προστίθενται στο μερίδιό του, ως αποκλειστικά υπεύθυνος για την ανωμαλία αυτή στην διαχείριση. Αυτό πονάει και καλό θα είναι να καρφιτσωσεις το εξώδικο στον πίνακα, αν δείξει αδιαφορία. Ο greece_gus θα πει πόσο αντέχει νομικά αυτό, αλλά έχει εφαρμοσθεί στην πράξη, με επιτυχία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2014 Κανεις...??? Εχω σοβαρο προβλημα...Που μπορω να απευθυνθω...??? Στην ΠΟΜΙΔΑ θελει να εισαι μελος...... Μην πληρώνεις τα έξοδα κοινοχρήστων για τα οποία δεν έχει αποδείξεις. Οι άλλοι στην πολυκατοικία δεν έχουν θέμα; Τι λένε; Για περισσότερες λεπτομέρειες, πάμε σε pm αν θέλεις :) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannisSm Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Σχετικα με ρευμα και νερο που ειναι στο ονομα του ιδιοκτητη... Εφυγα τελικα απο το διαμερισμα (αφου με αναγκασαν με τη συμπεριφορα τους) και εχουν μεινει 2 λογαριασμοι ΔΕΗ, νερο απληρωτοι. Οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα του ιδιοκητη. Το πολυ 150 ευρω συνολο ολα. Στο συμβολαιο ο ιδιοκτητης ειχε χειρογραφα "να πληρωσει ολους τους λογαριασμους δεη, νερο, κοινοχρηστα". Φευγωντας υπογραψαμε συμφωνητικο λυσης και οτι "παραλαμβανει το μισθιο ανεπιφυλακτα" και "δεν υφισταται καμια απαιτηση εκατερωθεν". Θα εχω προβλημα αν αφησω τους λογαριασμους απληρωτους? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Σχετικα με ρευμα και νερο που ειναι στο ονομα του ιδιοκτητη... Εφυγα τελικα απο το διαμερισμα (αφου με αναγκασαν με τη συμπεριφορα τους) και εχουν μεινει 2 λογαριασμοι ΔΕΗ, νερο απληρωτοι. Οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα του ιδιοκητη. Το πολυ 150 ευρω συνολο ολα. Στο συμβολαιο ο ιδιοκτητης ειχε χειρογραφα "να πληρωσει ολους τους λογαριασμους δεη, νερο, κοινοχρηστα". Φευγωντας υπογραψαμε συμφωνητικο λυσης και οτι "παραλαμβανει το μισθιο ανεπιφυλακτα" και "δεν υφισταται καμια απαιτηση εκατερωθεν". Θα εχω προβλημα αν αφησω τους λογαριασμους απληρωτους? Αφορούν την περίοδο που ήσουν εσύ μέσα στο σπίτι? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannisSm Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Αφορούν την περίοδο που ήσουν εσύ μέσα στο σπίτι? Ναι. Θα μου πεις γιατι δεν τα πληρωνεις που ειναι το σωστο και το δικαιο? Περα απο το γεγονος οτι περασα φοβερη ψυχολογικη ταλαιπωρια... Γιατι με αναγκαζε και πληρωνα κοινοχρηστα τα οποια δεν μου αναλογουσαν (π.χ. το ασανσερ πηγαινε δια το πληθος των διαμερισματων και δεν λαμβανε υποψην τα χιλιοστα ή τον οροφο!). Τελοσπαντων υπαρχουν διάφοροι λογοι που δεν θελω να τους τα πληρωσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Ναι. Θα μου πεις γιατι δεν τα πληρωνεις που ειναι το σωστο και το δικαιο? Περα απο το γεγονος οτι περασα φοβερη ψυχολογικη ταλαιπωρια... Γιατι με αναγκαζε και πληρωνα κοινοχρηστα τα οποια δεν μου αναλογουσαν (π.χ. το ασανσερ πηγαινε δια το πληθος των διαμερισματων και δεν λαμβανε υποψην τα χιλιοστα ή τον οροφο!). Τελοσπαντων υπαρχουν διάφοροι λογοι που δεν θελω να τους τα πληρωσω. Τι να σου πώ.... εσύ ξέρεις. Στη θέση σου για 150 ευρώ ΙΣΩΣ , δεν θα το έκανα θέμα. Αλλά καθαρά νομικά αν το δείς, αφού προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο ήσουν μέσα στο σπίτι, πρέπει να τα πληρώσεις, εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένες "ενστάσεις συμψηφισμού". Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannisSm Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Τι να σου πώ.... εσύ ξέρεις. Στη θέση σου για 150 ευρώ ΙΣΩΣ , δεν θα το έκανα θέμα. Αλλά καθαρά νομικά αν το δείς, αφού προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο ήσουν μέσα στο σπίτι, πρέπει να τα πληρώσεις, εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένες "ενστάσεις συμψηφισμού". Καθαρα νομικα το βλεπω. Οι λογαριασμοι ειτε πληρωνοταν απο τον ιδιοκτητη και του εδινα εγω π.χ. το ρευμα καταναλωσης ειτε τους πληρωνα εγω και μου εδινε το χαρατσι. Δεν υπαρχουν αποδειξεις για τετοιες οικονομικες συναλλαγες. Το θεμα ειναι με το συμφωνητικο που υπογραψαμε ειμαι καλυμμενος? Εγω μπορω να ισχυριστω οτι του τα εδωσα κι ας μην του τα εχω δωσει. Αυτος μπορει να ισχυριστει οτι δεν του τα εδωσα κι ας του τα εχω δωσει. Καταλαβαινεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Καθαρα νομικα το βλεπω. Οι λογαριασμοι ειτε πληρωνοταν απο τον ιδιοκτητη και του εδινα εγω π.χ. το ρευμα καταναλωσης ειτε τους πληρωνα εγω και μου εδινε το χαρατσι. Δεν υπαρχουν αποδειξεις για τετοιες οικονομικες συναλλαγες. Το θεμα ειναι με το συμφωνητικο που υπογραψαμε ειμαι καλυμμενος? Εγω μπορω να ισχυριστω οτι του τα εδωσα κι ας μην του τα εχω δωσει. Αυτος μπορει να ισχυριστει οτι δεν του τα εδωσα κι ας του τα εχω δωσει. Καταλαβαινεις... Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Είναι καθαρά θέμα απόδειξης. Πώς θα πειστεί ο δικαστής. Είναι λογικό να σου ζητήσει να επιδείξεις απόδειξη, αν ισχυριστείς ότι του έχεις δώσει τα χρήματα. Το χαρτί που υπογράψατε δεν είναι πανάκεια. Ίσως πχ οι λογαριασμοί να ήρθαν αργότερα, αφού υπογράψατε το χαρτί αυτό, ώστε να μπορεί να ισχυριστεί ο άλλος ότι δεν τους γνώριζε. Πάντως, και μόνο του χαρτί που υπογράψατε στο τέλος, δείχνει ότι στις μεταξύ σας σχέσεις δεν ήσασταν και τόσο χύμα, κάνατε γραπτώς κάποια πράγματα. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannisSm Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Είναι καθαρά θέμα απόδειξης. Πώς θα πειστεί ο δικαστής. Είναι λογικό να σου ζητήσει να επιδείξεις απόδειξη, αν ισχυριστείς ότι του έχεις δώσει τα χρήματα. Το χαρτί που υπογράψατε δεν είναι πανάκεια. Ίσως πχ οι λογαριασμοί να ήρθαν αργότερα, αφού υπογράψατε το χαρτί αυτό, ώστε να μπορεί να ισχυριστεί ο άλλος ότι δεν τους γνώριζε. Πάντως, και μόνο του χαρτί που υπογράψατε στο τέλος, δείχνει ότι στις μεταξύ σας σχέσεις δεν ήσασταν και τόσο χύμα, κάνατε γραπτώς κάποια πράγματα. Ευχαριστω για την απαντηση. Αν καποιο αλλο μελος εχει καποια εμπειρια και μπορει να βοηθησει. Επισης, χρησιμη θα ηταν και η νομικη αποψη του greece_gus. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Ευχαριστω για την απαντηση. Αν καποιο αλλο μελος εχει καποια εμπειρια και μπορει να βοηθησει. Επισης, χρησιμη θα ηταν και η νομικη αποψη του greece_gus. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού υπέγραψε ανεπιφύλακτα. Στο δικό μας δίκαιο, αυτός πρέπει να αποδείξει ότι του χρωστάς και όχι ότι εμείς χρωστάμε παντού έως ότου αποδείξουμε ότι δεν χρωστάμε. Ακόμα κι αν απευθυνθεί σε δικηγόρο, θα του προτείνει, να μην καταφύγει σε αγωγή. Βέβαια από προσωπική εμπειρία, όπου κι εγώ είχα συμφωνητικό, ο δικηγόρος του αντιδικου, παραδέχθηκε ότι θα κερδίσω στο δικαστήριο, αλλά αν το πει αυτό στον πελάτη, θα βρει άλλον δικηγόρο. Πρακτικά πάντως δεν νομίζω να καταφύγει σε αγωγή, έστω κι αν είναι βλαμμένος. Θα σε ενημερώσει πάντως για αυτό με εξώδικο και αναλόγως πράττει. Μέχρι τότε να κοιμάσαι ήσυχος και μην γράφεις τόσες λεπτομέρειες δημόσια και ποτέ βέβαια δεν παραδέχεσαι ιχνος ενοχής, ακόμα και στους φίλους. :lol: ποτέ δεν ξέρεις ποιος διαβάζει η ποιος ακούει. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού υπέγραψε ανεπιφύλακτα. Στο δικό μας δίκαιο, αυτός πρέπει να αποδείξει ότι του χρωστάς και όχι ότι εμείς χρωστάμε παντού έως ότου αποδείξουμε ότι δεν χρωστάμε. Ακόμα κι αν απευθυνθεί σε δικηγόρο, θα του προτείνει, να μην καταφύγει σε αγωγή. Βέβαια από προσωπική εμπειρία, όπου κι εγώ είχα συμφωνητικό, ο δικηγόρος του αντιδικου, παραδέχθηκε ότι θα κερδίσω στο δικαστήριο, αλλά αν το πει αυτό στον πελάτη, θα βρει άλλον δικηγόρο. Πρακτικά πάντως δεν νομίζω να καταφύγει σε αγωγή, έστω κι αν είναι βλαμμένος. Θα σε ενημερώσει πάντως για αυτό με εξώδικο και αναλόγως πράττει. Μέχρι τότε να κοιμάσαι ήσυχος και μην γράφεις τόσες λεπτομέρειες δημόσια και ποτέ βέβαια δεν παραδέχεσαι ιχνος ενοχής, ακόμα και στους φίλους. :lol: ποτέ δεν ξέρεις ποιος διαβάζει η ποιος ακούει. :lol: Μην είσαι τόσο σίγουρος. Πιθανον, ο δικηγόρος του να τον αποτρέψει, λόγω του μικρού ποσού, όχι λόγω του ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει το ποσό. Μπορεί ευχερώς να αποδείξει την ύπαρξη της οφειλής. Προκύπτει από το λογαριασμό και μόνο. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Μην είσαι τόσο σίγουρος. Πιθανον, ο δικηγόρος του να τον αποτρέψει, λόγω του μικρού ποσού, όχι λόγω του ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει το ποσό. Μπορεί ευχερώς να αποδείξει την ύπαρξη της οφειλής. Προκύπτει από το λογαριασμό και μόνο. Ούτε κι εσύ να είσαι σίγουρος ότι τα συμφωνητικα διαγράφονται ανάλογα με τα κέφια του καθενός. Τέλος πάντων. Όλοι έχουμε κάποια άποψη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Ούτε κι εσύ να είσαι σίγουρος ότι τα συμφωνητικα διαγράφονται ανάλογα με τα κέφια του καθενός. Τέλος πάντων. Όλοι έχουμε κάποια άποψη. Ποιά συμφωνητικά εννοείς? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 (edited) Το τι υπεγράφη μεταξύ του ιδιοκτήτου και εσένα, αφορά μόνον εσάς και ενδεχόμενη δικαστική σας διένεξη...λογικώς, η ανεπιφύλακτη παραλαβή του μισθίου, ισχύει ως εξώδικος ομολογία μή εκκρεμών απαιτήσεων μεταξύ σας..ως τέτοια, κρίνεται ελευθέρως υπό του Δικαστηρίου, αλλά κατά κανόνα γίνεται αποδεκτή ως πλήρης και ολοσχερής εξόφλησις.. ΟΜΩΣ : σε περίπτωση μή εξόφλησης των οφειλών, η μεν ΔΕΗ στρέφεται κατά εκείνου μετά του οποίου έχει συμβληθεί στο συμβόλαιό της, η δε, ΕΥΔΑΠ , με κάποιον παλαιό νόμο (νομίζω του 1953 ) έχει δικαίωμα να στραφεί και κατά του ιδιοκτήτη και κατά του μισθωτού, ακόμη και κατά των επομένων ιδιοκτητών σωρευτικώς... Edited April 7, 2014 by greece_gus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Το τι υπεγράφη μεταξύ του ιδιοκτήτου και εσένα, αφορά μόνον εσάς και ενδεχόμενη δικαστική σας διένεξη...λογικώς, η ανεπιφύλακτη παραλαβή του μισθίου, ισχύει ως εξώδικος ομολογία μή εκκρεμών απαιτήσεων μεταξύ σας..ως τέτοια, κρίνεται ελευθέρως υπό του Δικαστηρίου, αλλά κατά κανόνα γίνεται αποδεκτή ως πλήρης και ολοσχερής εξόφλησις.. ΟΜΩΣ : σε περίπτωση μή εξόφλησης των οφειλών, η μεν ΔΕΗ στρέφεται κατά εκείνου μετά του οποίου έχει συμβληθεί στο συμβόλαιό της, η δε, ΕΥΔΑΠ , με κάποιον παλαιό νόμο (νομίζω του 1953 ) έχει δικαίωμα να στραφεί και κατά του ιδιοκτήτη και κατά του μισθωτού, ακόμη και κατά των επομένων ιδιοκτητών σωρευτικώς... Συναδελφε, αν δεν υπαρχει αποδεικτικο εξοφλησης των λογαριασμων, δυσκολα θα πεισθει το δικαστηριο υπερ του εναγομενου. Ειδικα εαν οι λογαριασμοι ηρθαν στον ιδιοκτητη μετα την υπογραφη της ανεπιφυλακτης πραλαβης του μισθιου. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Συναδελφε, αν δεν υπαρχει αποδεικτικο εξοφλησης των λογαριασμων, δυσκολα θα πεισθει το δικαστηριο υπερ του εναγομενου. Ειδικα εαν οι λογαριασμοι ηρθαν στον ιδιοκτητη μετα την υπογραφη της ανεπιφυλακτης πραλαβης του μισθιου. Μα αφού ο φίλος είπε ότι δεν ήλθε ποτέ το ρολόι στο όνομά του. Τι σχέση έχει η συναδελφικοτητα? Το ψησανε το ψάρι στα χείλη, φεύγει, υπογράφει χαρτιά ότι έχει εξοφλήσει τα πάντα χωρίς ούτε το τυπικό "με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου κλπ", αλλά ανεπιφύλακτα. Και μετά θα του πουν, συγνώμη αλλά όποτε θέλουμε, ζητάμε ότι θέλουμε. Και τα χαρτιά τα σκιζουμε. Εντάξει, αυτά να τα πούμε και στους δανειστές μας. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 (edited) Μα αφού ο φίλος είπε ότι δεν ήλθε ποτέ το ρολόι στο όνομά του. Τι σχέση έχει η συναδελφικοτητα? Το ψησανε το ψάρι στα χείλη, φεύγει, υπογράφει χαρτιά ότι έχει εξοφλήσει τα πάντα χωρίς ούτε το τυπικό "με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου κλπ", αλλά ανεπιφύλακτα. Και μετά θα του πουν, συγνώμη αλλά όποτε θέλουμε, ζητάμε ότι θέλουμε. Και τα χαρτιά τα σκιζουμε. Εντάξει, αυτά να τα πούμε και στους δανειστές μας. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Καταρχην το συνελφε πηγαινε στο οτι ειμαστε και οι 2 δικηγοροι. Εγω και ο greece gus. Το οτι το ρολοι δεν ειναι στο ονομα του, δεν σημαινει και πολλα. Αποδεικνυεται οτι ηταν μεσα στο σπιτι για το διαστημα που αφορα ο λογαριασμος. Δεν ειναι χαζοι οι δικαστες, ουτε τοσο τυπολατρες, καταλαβαινουν τι συμβαινει. Αν τον φιλο μας τον εχουν ταλαιπωρησει ή εχει αλλες απαιτησεις σε βαρος του μισθωτη, αυτο ειναι αλλο ζητημα. Ας ασκησει και αυτος τα νομιμα δικαιωματα του. Ομως το να αφηνεις απληρωτη τη ΔΕΗ, επειδη σε ταλαιπωρησε ο αλλος δεν ειναι ουτε ηθικο, ουτε νομιμο. Επισης, αν δεν κανω λαθος, ο φιλος δεν ειπε οτι υπογραψανε χαρτια οτι εχει εξοφλησει τα παντα. Ειπε οτι ο αλλος παρελαβε το σπιτι χωρις επιφυλαξη. Δεν ειναι ακριβως το ιδιο. Δηλαδη, αν θα ρωτησει το δικαστηριο αν εχει πληρωσει τη δεη , τι θα του πει? μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται? Ασε να ξερω καλυτερα...:) δουλεια μου ειναι. Ειναι πολυ αμφιβολο αν θα πεισθει το δικαστηριο, ειναι καθαρα που θα πεσεις. Edited April 7, 2014 by ddr2 Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 (edited) Ο φίλος ανέφερε ότι υπέγραψαν λύση της μίσθωσης και ότι ''δεν υφισταται καμια απαιτηση εκατερωθεν..'' Η λύση της μίσθωσης αποτελεί διαπλαστική δικαιοπραξία και αποτυπώνει δήλωση βουλήσεως..επομένως θα μπορούσε να συμπεριλάβει ούτως ή άλλως ΚΑΙ την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών, αφού αυτό ακριβώς σημαίνει η φράσις ''δεν υφισταται καμια απαιτηση εκατερωθεν''... Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης παρέλαβε ανεπιφύλακτα το μίσθωμα έχει πιστεύω την δική του αξία νομικώς : είχε όλο τον χρόνο κατά την παραλαβή να ελέγξει τις τυχόν οφειλές προς τρίτους (κοινοφελείς οργανισμούς, κοινόχρηστα, ακόμη και ζημίες στο μίσθιο κ.λ.π.) Επομένως φρονώ ότι μία τέτοια παραλαβή και με τέτοιους όρους καλύπτει πανταχόθεν την οριστική λύση της μισθώσεως..ειδάλλως θα οδηγούμεθα στο παρανοϊκό σκεπτικό ότι : ''..Ναι μεν παρέλαβα το μίσθιο, αλλά ξέρετε...χρώσταγε κοινόχρηστα που τα ανακάλυψα μετά..επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι βρήκα σπασμένο ένα τζάμι και ένα νιπτήρα...'' Και αναφερόμεθα, βεβαίως, σε ευκόλως ελέγξιμες οφειλές προ της υπογραφής της λύσης της μίσθωσης..στην περίπτωση , λοιπόν του φίλου μας, η άποψή μου είναι (και αυτό θα υποστήριζα σε ενδεχόμενη διένεξη) ότι η έννοια της μή υπάρξεως εκατέρωθεν απαιτήσεων, τυγχάνει ευρύτερη από ό,τι επι μέρους εξοφλητικές αποδείξεις και σημαίνει ακριβώς την οριστική διασάφιση της μισθωτικής μας σχέσεως και την κατάργηση οριστικώς και ανεπιφυλάκτως οιωνδήποτε εκκρεμοτήτων..ανεξαρτήτως, βεβαίως, ότι θα μπορούσα να ισχυρισθώ επικουρικώς και άφεση χρέους ακόμη και εάν υπήρχε τω όντι οφειλή ή ακόμη και συμψηφισμό με αδικαιολόγητη χρέωση κοινοχρήστων δαπανών επί σειρά ετών..εν κατακλείδι, δεν γίνεται να γίνεται αποδεκτόν το έλασσον (που είναι π.χ. αποδείξεις συγκεκριμένων πληρωμών) και να αμφισβητείται το μείζον που είναι οι ανωτέρω όροι της λύσεως της μισθωτικής σχέσεως.. Και κάτι τελευταίο...δημοσιεύω τις απαντήσεις μου επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο νήμα, προσπαθώντας να συνεισφέρω ακόμη και σε τηλεφανώς αστήρικτες γνώμες...ποτέ δεν έκανα χρήση του εργασιακού μου προνομίου επειδή απέκτησα κάποτε ένα πτυχίο για να στηρίξω τις απόψεις μου, οι οποίες παραμένουν απόψεις μου και δεν δεσμεύουν κανένα και πάντοτε προσπαθώ να χρησιμοποιώ ρήματα όπως ''πιστεύω''- ''φρονώ'' κ.λ.π. Θεωρώ άστοχες και άγονες φράσεις του τύπου ''Ασε να ξερω καλυτερα... δουλεια μου ειναι''. Φιλικά πάντοτε.. Edited April 7, 2014 by greece_gus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Η λύση της μίσθωσης αποτελεί διαπλαστική δικαιοπραξία και αποτυπώνει δήλωση βουλήσεως..επομένως θα μπορούσε να συμπεριλάβει ούτως ή άλλως ΚΑΙ την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών, αφού αυτό ακριβώς σημαίνει η φράσις ''δεν υφισταται καμια απαιτηση εκατερωθεν''... Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης παρέλαβε ανεπιφύλακτα το μίσθωμα έχει πιστεύω την δική του αξία νομικώς : είχε όλο τον χρόνο κατά την παραλαβή να ελέγξει τις τυχόν οφειλές προς τρίτους (κοινοφελείς οργανισμούς, κοινόχρηστα, ακόμη και ζημίες στο μίσθιο κ.λ.π.) Επομένως φρονώ ότι μία τέτοια παραλαβή και με τέτοιους όρους καλύπτει πανταχόθεν την οριστική λύση της μισθώσεως..ειδάλλως θα οδηγούμεθα στο παρανοϊκό σκεπτικό ότι : ''..Ναι μεν παρέλαβα το μίσθιο, αλλά ξέρετε...χρώσταγε κοινόχρηστα που τα ανακάλυψα μετά..επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι βρήκα σπασμένο ένα τζάμι και ένα νιπτήρα...'' Ειναι διαφορετικο πραγμα το σπασμενο τζαμι ή ο νιπτηρας (διοτι αυτο ειναι κατι που μπορει να γινει μετα την παραδοση του μισθιου) και διαφορετικο ενας ανεξοφλητος λογαριασμος που αποδεικνυεται οτι ηταν και εξακολουθει να ειναι ανεξοφλητος. Και κάτι τελευταίο...δημοσιεύω τις απαντήσεις μου επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο νήμα, προσπαθώντας να συνεισφέρω ακόμη και σε τηλεφανώς αστήρικτες γνώμες...ποτέ δεν έκανα χρήση του εργασιακού μου προνομίου επειδή απέκτησα κάποτε ένα πτυχίο για να στηρίξω τις απόψεις μου, οι οποίες παραμένουν απόψεις μου και δεν δεσμεύουν κανένα και πάντοτε προσπαθώ να χρησιμοποιώ ρήματα όπως ''πιστεύω''- ''φρονώ'' κ.λ.π. Θεωρώ άστοχες και άγονες φράσεις του τύπου ''Ασε να ξερω καλυτερα... δουλεια μου ειναι''. Φιλικά πάντοτε.. Αγαπητε, στο παρον νημα εκθετω την επιστημονικη μου θεση και απευθυνομαι κατα κυριο λογο σε μη κατεχοντες, που ακριβως ζητουν τη γνωμη καποιου ειδικου. Επομενως, λεω την επιστημονικη μου θεση, δεν τη διαπραγματευομαι, ουτε τη θετω σε δημοσια διαβουλευση. Εγω δεν φρονω, ουτε θεωρω. Εχω συγκεκριμενη αποψη και θεση. Φιλικα και καλο βραδυ. Δεν θα σας απασχολησω αλλη φορα... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. April 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2014 Εάν πράγματι δεν διαπραγματεύεσαι την επιστημονική σου θέση, και μάλιστα δεν την θέτεις και σε δημοσία διαβούλευση, τότε θα πρέπει να παύσεις να ασκείς δικηγορία, διότι δικηγορία αυτό ακριβώς σημαίνει : διαπραγμάτευση και δημόσια διαβούλευση..ακόμη και με δικηγόρους ή και δικαστές που έχουν λιγότερες ή περισσότερες γνώσεις από σένα..καλό σου βράδυ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts