chrispetsas Δημ. September 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2008 Απορία: το ισόγειο γιατί πληρώνει (έστω κι αυτά τα λίγα) χιλιοστά αφού δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί το ασανσέρ; Δεν είμαι σίγουρος γιατί, άλλα έτσι ισχύει παντού. Φαντάζομαι γιατί θα το χρησιμοποιεί έστω και ελάχιστα. π.χ. μπορεί να απλώνει ρούχα στην ταράτσα που λέει ο λόγος. Η μόνη περίπτωση να μην πληρώνει τίποτα είναι να είναι μαγαζί (οπότε έχει άλλη είσοδο και όχι την κεντρική της πολυκατοικίας). Παράθεση :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2008 γνωριζει καποιος με σιγουρια να μου πει τι προβλεπει ο νομος για τις υδρορροες? οταν μια πολυκατοικια πχ δεν εχει υδρορροες,και τα νερα τρεχουν με σωληνακια στον δρομο,τι γινεται?ειναι υποχρεωμενοι οι ενοικοι να κανουν υδρορροες ή οχι? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tragikmak Δημ. September 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2008 Συγνωμη για την ερωτηση μου αλλα διαβασα πολλες σελιδες απο το topic και παλι δεν πολυ καταλαβα αλλα διαβασα πανω κατω τι χρειαζεστε να μου απαντησετε και εχω γραψει ολες τις πληροφοριες που πιθανος θα χρειαζεστε. αν μπορουσε καποιος με ακριβεια να μου διευκρινισει καποια πραγματα. να σας δωσω τις πληροφοριες πρωτα 1. Η οικοδομη που μενω ειναι 40 ετων περιπου, 6οροφη και δεν εχει καταστατικο. (δεν υπαρχουν χαρτια ή διαφορες αποφασεις υπογεγραμμενες απο κανεναν) 2. Υπαρχει κεντρικη θερμανση. 3. ειμαι ιδιωτης και μενω στον 3ο οροφο. 4. Καποιοι εβαλαν φυσικο αέριο αλλα δεν φτανει το 51% (οπως διαβασα εδω μεσα οτι επρεπε να ειναι το ποσοστο) τωρα οι ερωτησεις μου: 1. Υπαρχει νομος για το ποσοστο που πρεπει να πληρωνουν στα κοινοχρηστα αυτοι οι οποιοι εβαλαν φυσικο αεριο? (κατι εχω ακουσει για 30%. 30% απο τι ομως? απο τον υποτιθεμενο λογαριασμο που θα τους ερχοταν? σε εμας αυτοι που εχουν φυσικο αεριο δεν πληρωνουν τιποτα παραπανω απο το ποσοστο τους για το ρεύμα και τον καθαριστη). οι σωληνες απο την κεντρικη θερμανση εξακολουθουν να περνανε μεσα απο τα σπιτια τους. οπως και οι παλιοι σωληνες που πηγαιναν στα σωματα. 2. Τι μπορω να κανω σε περιπτωση που δεν συμμορφωθουν και δεν θελουν να πληρωσουν το ποσοστο το οποιο υποχρεουντε. 3. Ξερω οτι υπαρχει εκπτωση στα διαμερισματα του 1ου και του 6ου (ρετιρε). Ξερει κανεις ποσο τις εκατο ειναι η εκπτωση? (στη δικια μας πολυκατοικια το εχουν αναλογα με τα τετραγωνικα. ενω εχω λιγοτερες φετες απο αλλους πληρωνω τα πιο πολλα κοινοχρηστα. βεβαια ειμαι στον 3ο οροφο αλλα οι διαφορες στα ποσα των κοινοχρηστων ειναι τεραστιες.) σε περιπτωση που με εχουν κλεψει τοσα χρονια, εχω το δικαιωμα να κανω κατι ωστε να απαιτησω αυτα που εχασα? Σας ευχαριστω προκαταβολικα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis_thess Δημ. September 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2008 γνωριζει καποιος με σιγουρια να μου πει τι προβλεπει ο νομος για τις υδρορροες? οταν μια πολυκατοικια πχ δεν εχει υδρορροες,και τα νερα τρεχουν με σωληνακια στον δρομο,τι γινεται?ειναι υποχρεωμενοι οι ενοικοι να κανουν υδρορροες ή οχι? δεν υπαρχει νομος για αυτο , παρα μονο οτι απαγορευεται να καταληγει στο δυκτιο αποχετευσης. Αλλα καλα ειναι να γινουν ειδικα αν ειναι μεγαλα μπαλκονια. Παράθεση :up: Myphone Meeting @ Thessaloniki 14/12/14 ! XARISETO.GR Μην το πετάς... XariseTo.gr ! 2030.gr Οδηγος camping Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrispetsas Δημ. September 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2008 Συγνωμη για την ερωτηση μου αλλα διαβασα πολλες σελιδες απο το topic και παλι δεν πολυ καταλαβα αλλα διαβασα πανω κατω τι χρειαζεστε να μου απαντησετε και εχω γραψει ολες τις πληροφοριες που πιθανος θα χρειαζεστε. αν μπορουσε καποιος με ακριβεια να μου διευκρινισει καποια πραγματα. να σας δωσω τις πληροφοριες πρωτα 1. Η οικοδομη που μενω ειναι 40 ετων περιπου, 6οροφη και δεν εχει καταστατικο. (δεν υπαρχουν χαρτια ή διαφορες αποφασεις υπογεγραμμενες απο κανεναν) 2. Υπαρχει κεντρικη θερμανση. 3. ειμαι ιδιωτης και μενω στον 3ο οροφο. 4. Καποιοι εβαλαν φυσικο αέριο αλλα δεν φτανει το 51% (οπως διαβασα εδω μεσα οτι επρεπε να ειναι το ποσοστο) τωρα οι ερωτησεις μου: 1. Υπαρχει νομος για το ποσοστο που πρεπει να πληρωνουν στα κοινοχρηστα αυτοι οι οποιοι εβαλαν φυσικο αεριο? (κατι εχω ακουσει για 30%. 30% απο τι ομως? απο τον υποτιθεμενο λογαριασμο που θα τους ερχοταν? σε εμας αυτοι που εχουν φυσικο αεριο δεν πληρωνουν τιποτα παραπανω απο το ποσοστο τους για το ρεύμα και τον καθαριστη). οι σωληνες απο την κεντρικη θερμανση εξακολουθουν να περνανε μεσα απο τα σπιτια τους. οπως και οι παλιοι σωληνες που πηγαιναν στα σωματα. 2. Τι μπορω να κανω σε περιπτωση που δεν συμμορφωθουν και δεν θελουν να πληρωσουν το ποσοστο το οποιο υποχρεουντε. 3. Ξερω οτι υπαρχει εκπτωση στα διαμερισματα του 1ου και του 6ου (ρετιρε). Ξερει κανεις ποσο τις εκατο ειναι η εκπτωση? (στη δικια μας πολυκατοικια το εχουν αναλογα με τα τετραγωνικα. ενω εχω λιγοτερες φετες απο αλλους πληρωνω τα πιο πολλα κοινοχρηστα. βεβαια ειμαι στον 3ο οροφο αλλα οι διαφορες στα ποσα των κοινοχρηστων ειναι τεραστιες.) σε περιπτωση που με εχουν κλεψει τοσα χρονια, εχω το δικαιωμα να κανω κατι ωστε να απαιτησω αυτα που εχασα? Σας ευχαριστω προκαταβολικα. Τα διαμερίσματα που έχουν βάλει φυσικό αέριο, πρέπει να πληρώνουν την αναλογία τους για το πάγιο, δηλαδή για το πετρέλαιο που καταναλώνεται στους κοινόχρηστους χώρους. Το ποσοστό του παγίου το βγάζει πλέον ο μηχανικός που κατασκευάζει την πολυκατοικία, αλλιώς χρησιμοποιείται 20% όπως παλιότερα. Στην δική σας περίπτωση χρησιμοποιείστε το 20% ή φωνάξτε ένα μηχανολόγο μηχανικό να κάνει μια μελέτη. Για τις εκπτώσεις που αναφέρεις, δεν ξέρω και δεν πιστεύω ότι ισχύουν. Δεν μετράνε ούτε τα τετραγωνικά ούτε οι φέτες. Οι θερμίδες μετράνε (οκ, ουσιαστικά αυτό αντιπροσωπεύουν οι φέτες). Τέλος, για τις διαφορές προηγουμένων ετών που θέλεις να διεκδικήσεις, έχω μια ερώτηση: τα κοινόχρηστά σας όλα αυτά τα χρόνια τα έβγαζε γραφείο; Αν ναι, ίσως μπορείς να κάνεις κάτι αν έχεις κρατήσει όλες τις αποδείξεις. Αλλιώς άμα τα βγάζατε σε μπακαλόχαρτα, ξέχνα το. Παράθεση :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. September 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2008 Τα έξοδα αντικατάστασης χαλασμένου (έως και επικίνδυνου) πίνακα ποιον επιβαρύνουν;Τον ενοικιαστή ή τον ιδιοκτήτη;Σε περίπτωση που είναι ο 2ος τι μπορεί να γίνει εφόσον αυτός αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrispetsas Δημ. September 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2008 Τα έξοδα αντικατάστασης χαλασμένου (έως και επικίνδυνου) πίνακα ποιον επιβαρύνουν;Τον ενοικιαστή ή τον ιδιοκτήτη;Σε περίπτωση που είναι ο 2ος τι μπορεί να γίνει εφόσον αυτός αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό; Εξαρτάται πότε χάλασε ο πίνακας... Γενικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος... Παράθεση :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis_thess Δημ. September 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2008 Τα έξοδα αντικατάστασης χαλασμένου (έως και επικίνδυνου) πίνακα ποιον επιβαρύνουν;Τον ενοικιαστή ή τον ιδιοκτήτη;Σε περίπτωση που είναι ο 2ος τι μπορεί να γίνει εφόσον αυτός αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό; Κανονικα ειναι του ιδιοκτητη καπου ειχα πριν πριν χρονια και το νομο , αλλα δυστηχως καποιοι ιδιοκτητες ΔΕΝ καταλαβενουν οτι ειναι η περιουσια τους ! Εγω σε ενα σπιτι που ειμουν δεν ηθελε να πληρωσει (χιλια δυο την ειπα για να την πεισω) μεχρι και οτι εγω δεν θα κανω τιποτα παρα μονο ενα χαρτι σε δικηγορο(οτι ξερει για τον κινδυνο η ιδιοκτητρια) και μια ασφαλεια και δεν με νοιαζει αν παρει φωτια. edit : @chrispetsas δεν ειναι θεμα σωστο και λαθος ο πινακας θα χαλασει πανω στην λειτουργεια και οχι οταν ειναι αδειο-ανοικιαστο το σπιτι και ως συνυθως η βλαβη προερχετε απο μικρες διατομες καλωδιων , κακο-χαλαρο σφηξιμο καλωδιων , και μικρες ηα μεγαλες ασφαλεια αντι αυτες που χρειαζονται. παλια (μεχρι το 1993 νομιζω) η ΔΕΗ ζητουσε καλωδιο 6mm (ενω τωρα 10mm) και για να καταλαβεις το θερμοσιφωνο θελει πανω απο 4mm η ηλεκτρικη κουζινα πανω απο 6mm μην βαλουμε και πλυντηριο μικροκυματων και αλλες συσκευες που τραβανε ρευμα ! δηλ. Τα καλωδια ειναι μικρα βαση τον πραγματικων καταναλωσεων ! Παράθεση :up: Myphone Meeting @ Thessaloniki 14/12/14 ! XARISETO.GR Μην το πετάς... XariseTo.gr ! 2030.gr Οδηγος camping Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 το κλουβι με τις τρελες.. ενας που μενει στο ρετιρε,εβαλε κλιματιστικο..ελα ομως που την εξωτερικη μοναδα αυτος την εβαλε στο κοινοχρηστο διαδρομο και τα νερα τρεχουν στις σκαλες!!!! απο οτι εμαθα του κανανε παρατηρηση 2-3 φορες αλλα δεν συμμορφωθηκε. τι μπορουμε να κανουμε?:help: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 τωρα οι ερωτησεις μου: 1. Υπαρχει νομος για το ποσοστο που πρεπει να πληρωνουν στα κοινοχρηστα αυτοι οι οποιοι εβαλαν φυσικο αεριο? (κατι εχω ακουσει για 30%. 30% απο τι ομως? απο τον υποτιθεμενο λογαριασμο που θα τους ερχοταν? σε εμας αυτοι που εχουν φυσικο αεριο δεν πληρωνουν τιποτα παραπανω απο το ποσοστο τους για το ρεύμα και τον καθαριστη). οι σωληνες απο την κεντρικη θερμανση εξακολουθουν να περνανε μεσα απο τα σπιτια τους. οπως και οι παλιοι σωληνες που πηγαιναν στα σωματα. 2. Τι μπορω να κανω σε περιπτωση που δεν συμμορφωθουν και δεν θελουν να πληρωσουν το ποσοστο το οποιο υποχρεουντε. 3. Ξερω οτι υπαρχει εκπτωση στα διαμερισματα του 1ου και του 6ου (ρετιρε). Ξερει κανεις ποσο τις εκατο ειναι η εκπτωση? (στη δικια μας πολυκατοικια το εχουν αναλογα με τα τετραγωνικα. ενω εχω λιγοτερες φετες απο αλλους πληρωνω τα πιο πολλα κοινοχρηστα. βεβαια ειμαι στον 3ο οροφο αλλα οι διαφορες στα ποσα των κοινοχρηστων ειναι τεραστιες.) σε περιπτωση που με εχουν κλεψει τοσα χρονια, εχω το δικαιωμα να κανω κατι ωστε να απαιτησω αυτα που εχασα? Σας ευχαριστω προκαταβολικα. 1 και 2:To άρθρο 30 του νόμου 3175 / 2003, αναφέρει ρητώς ότι : ''Με την ίδια ως άνω πλειοψηφία (εννοεί το 51%) δύναται να λαμβάνεται απόφαση για τη μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με χρήση υγρών καυσίμων και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, όσων κυρίων μεμονωμένων ιδιοκτησιών προβαίνουν σε τοποθέτηση ανεξάρτητης μόνιμης εγκατάστασης θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής." Επομένως, κακώς έχουν συνδεθεί με το φυσικό αέριο μεμονομένως κάποιοι ιδιοκτήτες..Έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που υποχρεώνουν με αγωγή ή ασφαλιστικά μέτρα τους ιδιοκτήτες να αφαιρέσουν οιαδήποτε τέτοια σύνδεση και να αποδεσμευθούν από την παροχή φυσικού αερίου. (18385/2005 ΜΟΝ.ΠΡ.ΘΕΣ., 591/2004 ΜΟΝ.ΠΡ. ΛΑΡ). Άρα, ΔΕΝ τίθεται θέμα καταβολής μειωμένων δαπανών αγοράς πετρελαίου και συντήρησης. Πρέπει να πληρώνουν ασχέτως εάν έχουν τακτοποιηθεί με άλλα μέσα θέρμανσης, πολλώ,δε, μάλλον όταν μιλάμε για παράνομη σύνδεση. 3. Δεν υπάρχει έκπτωση, αλλά ένας μειωτικός συντελεστής για τα διαμερίσματα -ρετιρέ και για εκείνα του ισογείου εάν και εφ' όσον ευρίσκονται άνωθεν πυλωτής. Εφ' 'οσον υπάρχει θερμοδυναμική μελέτη κατατεθειμένη στην Πολεοδομία, παίρνεις ένα αντίγραφο και το παραδίδεις σε ένα μηχανικό να σου εκδόσει μία μελέτη με τους ειδικούς συντελεστές κατά διαμέρισμα. Εάν όχι, τότε ισχύει ό,τι αναφέρει ο κανονισμός πολυκατοικίας για τα γενικά ποσοστά συμμετοχής στα έξοδα και ελλείψει αυτού, πάλι ο μηχανικός θα σου συντάξει μία μελέτη με ειδικούς συντελεστές για τα παλαιά και μή διαθέτοντα αυτόνομη θέρμανση κτίρια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 το κλουβι με τις τρελες.. ενας που μενει στο ρετιρε,εβαλε κλιματιστικο..ελα ομως που την εξωτερικη μοναδα αυτος την εβαλε στο κοινοχρηστο διαδρομο και τα νερα τρεχουν στις σκαλες!!!! απο οτι εμαθα του κανανε παρατηρηση 2-3 φορες αλλα δεν συμμορφωθηκε. τι μπορουμε να κανουμε?:help: Ασφαλιστικά μέτρα από τον διαχειριστή ή οιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον συνιδιοκτήτη, με αίτημα την αφαίρεση της κατασκευής από τον κοινόχρηστο χώρο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. September 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2008 Τα έξοδα αντικατάστασης χαλασμένου (έως και επικίνδυνου) πίνακα ποιον επιβαρύνουν;Τον ενοικιαστή ή τον ιδιοκτήτη;Σε περίπτωση που είναι ο 2ος τι μπορεί να γίνει εφόσον αυτός αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό; Ο χαλασμένος πίνακας, ανήκει στα σταθερά και μόνιμα συνδεδεμένα στοιχεία του διαμερίσματος, με την αντικατάσταση του οποίου βαρύνεται ο ιδιοκτήτης, εκτός εάν αποδειχθεί ότι έχει βλαφθεί από δικό σου σφάλμα. Στα ''σφάλματα'' αυτά, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζημίες εκ της συνήθους χρήσεως. Στέλνεις μία συστημένη επιστολή στον ιδιοκτήτη (εάν όχι εξώδικο) και του αναλύεις το πρόβλημα της ασφάλειας και την υποχρέωσή του να αντικαταστήσει τον πίνακα λόγω παλαιότητος και φυσικής φθοράς. Εάν δεν ανταποκριθεί, έχεις δικαίωμα να προβείς εσύ στην αντικατάσταση και να συμψηφίσεις τα έξοδα με το μίσθωμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2008 Ασφαλιστικά μέτρα από τον διαχειριστή ή οιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον συνιδιοκτήτη, με αίτημα την αφαίρεση της κατασκευής από τον κοινόχρηστο χώρο... τελικα επροκειτο για εν μερη λαθος πληροφορια..δεν εχει βγαλει την εξωτερικη μοναδα στο κοινοχρηστο,αλλα το σωληνακι που βγαζει τα νερα,το εχει βγαλει τα τρεχουν στις σκαλες. ο ενοικιαστης δηλωνει πως δεν τον αφορα.σημερα επικοινωνησα με την ιδιοκτητρια και μου ειπε πως αυτο ειναι ετσι εδω και χρονια και (τι γελοιο επιχειρημα) και πως δεν γινεται να βγει πουθενα το σωληνακι ,περα απο τις σκαλες(οταν της ειπα να το βγαλει απο το μπαλκονι,μου ειπε πως ετσι το εβαλαν) ξεκαθαρισα πως δεν με αφορα και αυτο ειναι δικο τους θεμα.εγω θελω να σταματησουν τα νερα να τρεχουν στο κοινοχρηστο.εβγαλα και φωτογραφιες με τα μαυρα τους τα χαλια. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. September 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2008 τελικα επροκειτο για εν μερη λαθος πληροφορια..δεν εχει βγαλει την εξωτερικη μοναδα στο κοινοχρηστο,αλλα το σωληνακι που βγαζει τα νερα,το εχει βγαλει τα τρεχουν στις σκαλες. ο ενοικιαστης δηλωνει πως δεν τον αφορα.σημερα επικοινωνησα με την ιδιοκτητρια και μου ειπε πως αυτο ειναι ετσι εδω και χρονια και (τι γελοιο επιχειρημα) και πως δεν γινεται να βγει πουθενα το σωληνακι ,περα απο τις σκαλες(οταν της ειπα να το βγαλει απο το μπαλκονι,μου ειπε πως ετσι το εβαλαν) ξεκαθαρισα πως δεν με αφορα και αυτο ειναι δικο τους θεμα.εγω θελω να σταματησουν τα νερα να τρεχουν στο κοινοχρηστο.εβγαλα και φωτογραφιες με τα μαυρα τους τα χαλια. Ενα κουβα δεν μπορουν να βαλουν; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2008 και να βαλουν,εμενα προσωπικα δεν με καλυπτει! κοιτα τι φωτογραφιες εβγαλα,απο την ζημια που εχει γινει http://img247.imageshack.us/img247/3244/092508162328jr9.jpg το σπιτι που αγορασα στην συγκεκριμενη πολυκατοικια ειναι 3 ορφους πιο κατω,αλλα ολα αυτα συντελουν σε διαβρωση! τι να σου κανει ενας κουβας...εδω φαινεται σαν να ριχνει και τα νερα του πλυντηριου στα κοινοχρηστα!! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. September 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2008 Συμπληρωματικά, μπορείς να καλέσεις την αρμόδια Πολεοδομία να κάνει αυτοψία και να συντάξει μία έκθεση επικινδυνότητος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parpel Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καλησπέρα, οι ενοικιαστές μου (φοιτητές) αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου επειδή έλειπαν. Ξέρετε μήπως αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καλησπέρα, οι ενοικιαστές μου (φοιτητές) αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου επειδή έλειπαν. Ξέρετε μήπως αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία;:blink: Προσωπικά, πρώτη φορά το ακούω... :worry: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parpel Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Και εμένα κάπως έτσι έγινε το μάτι μου μόλις ενημερώθηκα από την εκεί διαχειρίστρια!!! Κάτι της είπαν για ένα 30% που ίσως και να δώσουν για το κοινόχρηστο της ΔΕΗ, αλλά για την καθηγήτρια ούτε λόγος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καλησπέρα, οι ενοικιαστές μου (φοιτητές) αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου επειδή έλειπαν. Ξέρετε μήπως αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία; εισαι και διαχειριστρια και τα θες η μηπως εννοεις το ενοικιο????Παντως για τα κοινοχρηστα μπορεις να στειλεις ενα εξωδικο.Μου το ειχε κανει και μενα η προηγουμενη διαχηριστρια αλλα εγω επειδη το καλοκαιρι δεν ημουν σπιτι τα ειχα ξεχασει εντελως και αυτη αντι να με ενημερωσει πηγε και μου στειλε εξωδικο :mad:,ειναι και λιγο πειραγμενη στα μυαλα αλλα αυτο εκανε.Νομιζω πως αν αντιμετωπιζεις τετοιο προβλημα κατι τετοιο μπορεις να κανεις. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καλησπέρα, οι ενοικιαστές μου (φοιτητές) αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου επειδή έλειπαν. Ξέρετε μήπως αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία; Ο κανονισμος, που εχω εγω, δε λεει τιποτα τετοιο .Δικη τους εφευρεση. Αν δεν εχεις προβλημα να βρεις αλλον, πες τους οτι θα τους κανεις εξωση. Εκτος και αν η θεση του σπιτιου, ειναι κοντα σε κανα Παν/μιο και τους εχεις φουσκωσει το νοικι, ως συνηθως γινεται σε τετοιες περιπτωσεις, οποτε μην τα θες ολα δικα σου.Ας τους . Και σιγα,τι εξοδα ειχε η πολυκατοικια το καλοκαιρι; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καλησπέρα, οι ενοικιαστές μου (φοιτητές) αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου επειδή έλειπαν. Κοίτα κάτι ΓΤΠ άτομα που υπάρχουν :lol: Και εμένα κάπως έτσι έγινε το μάτι μου μόλις ενημερώθηκα από την εκεί διαχειρίστρια!!! Κάτι της είπαν για ένα 30% που ίσως και να δώσουν για το κοινόχρηστο της ΔΕΗ, αλλά για την καθηγήτρια ούτε λόγος... Η καθηγήτρια κάνει κοινόχρηστα μαθήματα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 ολοι με μια καθηγητρια εχουν να κανουν μου φαινεται.. εμεις σε λιγο εχουμε συγκεντρωση...να δειτε που δεν θα κατεβει κανεις! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καμμία σημασία δεν έχει το εάν έλειπαν ή όχι..υποχρεούνται σε πλήρη καταβολή των κοινοχρήστων.. Ενημερωτικά, νομικώς υπεύθυνος για την καταβολή είναι πάντοτε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος και ενάγεται σε περίπτωση αρνήσεως του μισθωτού..ο ιδιοκτήτης σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να εξώσει τον μισθωτή για παράβαση ουσιώδους όρου του μισθωτηρίου και να ζητήσει ό,τι υπεχρεώθη να καταβάλλει στον διαχειριστή.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Καμμία σημασία δεν έχει το εάν έλειπαν ή όχι..υποχρεούνται σε πλήρη καταβολή των κοινοχρήστων.. Ενημερωτικά, νομικώς υπεύθυνος για την καταβολή είναι πάντοτε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος και ενάγεται σε περίπτωση αρνήσεως του μισθωτού..ο ιδιοκτήτης σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να εξώσει τον μισθωτή για παράβαση ουσιώδους όρου του μισθωτηρίου και να ζητήσει ό,τι υπεχρεώθη να καταβάλλει στον διαχειριστή.. Aκριβως,στην πολυκατοικια που μενουν οι γονεις μου ειναι διαχειριστρια η μητερα μου.Σε ενα διαμερισμα ο ενοικιαστης χρωστουσε καποια κοινοχρηστα,ξενιακιασε και τωρα αυτα φορτωθηκαν στην ιδιοκτητρια η οποια και αναγκαστικα πρεπει να τα δωσει. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts