Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με όλα αυτά που έχω διαβάσει, πραγματικά χαίρομαι που μένω σε μονοκατοικία....!!!!! :D:D:D:lol::lol::lol:

...ευτυχής κάτοχος Μ600i...:)

Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα δεις να λαχταρεί κάθε είδους μεγαλείο...

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδια ακουστε τι επαθα εγω να καραφλιασεται μετακομισα πριν 3 μηνες σε αλλη πολυκατοικια και συμβαινει το εξης στα κοινοχρηστα.

Τον πρωτο μηνα επειδη πηγα προς το τελος του μου εφερε λογαριασμο 10ε

τον δευτερο μηνα ειχα καψει 32 ωρες (το τσεκαρα και εγω απο τον μετρητη) και ειχε βαλει και 1800 λιτρα πετρελαιο μου εφερε λογαριασμο 98ευρο

Αυτον τον μηνα ειχα 9 ωρες και ειχε βαλει πετρελαιο 520 λιτρα και ηρθε λογαριασμος 85ευρο:blink: ειναι σωστο αυτο:!:

Α ξεχασα και το καλυτερο τα χιλιοστα δεν ειναι 1000 αλλα 690 και οταν την ρωτησα γιατι μου ειπε οτι απο κατω που ειναι καταστηματα και εχει βγαλει τα σωματα εχει αφαιρεσει και τα χιλιοστα τους απο το συνολο:worry::wacko: ασε που τωρα μας εχει κλεισει και τον καυστηρα απο τον γενικο κατω γιατι εχει καλες μερες λεει και δεν εχω θερμανση παλι καλα που εχω αρκουδια σπιτι:happy:

Ο διπλανος μου της ειχε ζητησει να βαζει στην εισοδο το συνολικο πινακα κοινοχρηστων γιατι δεν το βαζει και οπως λεει δεν τον ζηταει κανενας και ειπε το παλικαρι οτι τον θελω εγω και ο διπλανος για να τον βλεπω αλλα δεν το εχει κανει ποτε ,της ζητησε επισης και τον κανονισμο και δεν τον εδινε ασε που του ειπε κιολας "ποιος εισαι εσυ που θα ζητησεις τον κανονισμο ουτε οι ιδιοκτητες δεν τον θελουν" ακουσω ακουσων εκανε ολοκληρη φασαρια ο ανθρωπος αλλα ακρη δεν βρηκε και αυτος με τα αλλοπροσαλα κοινοχρηστα που βγαζει.

Να εξηγησω πως τις μετρησεις τις δινει σε εταιρεια εξω και τις βγαζει τα ποσά αλλα πως τα βγαζουν και τι τους λεει να γραψουν δεν εχω βγαλει ακρη ουτε εγω.

δικαιωμα να της κανεις ελεγχο εχεις..

απο την στιγμη που δεν αναρτα τον πινακα κοινοχρηστων μπορεις να τον ζητησεις εσυ απο την ιδια ή να ζητησεις αντιγραφο απο την εταιρεια που βγαζει τα κοινοχρηστα.

το ιδιο ισχυει και για το καταστατικο.αν δε σου το δινει(ισως βεβαια να μην εχει και η ιδια) εν αναγκη απειλησε την με πιο δραστικα μετρα ΄;)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εχτες το βραδυ που της ειπα να αναψει τον καυστηρα που εβρεχε και ειχε κρυο μου λεει οτι οι αλλοι ενοικοι(συνολικα ειμαστε 16 διαμερισματα ολοι ενοικιαστες και μονο αυτην ειναι η ιδιοκτητρια ολης της πολυκατοικιας και κανει οτι θελει) ποσοι απο αυτους δεν γνωριζω οτι δεν θελουν να πληρωνουν ουτε την παγια και ας εχουν 0 ωρες γιαυτο τον εκλεισε τωρα κατα ποσο λεει αληθεια η ψεμματα ειναι και τσιφουτο δεν ξερω.

Παντως ειπα πως εγω νοικιασα διαμερισμα με αυτονομη θερμανση και θελω να εχω ζεστη και σε οποιον δεν αρεσει να πληρωνει παγιο η κοινοχρηστα ας βρει αλλο σπιτι αλλα βλεπεις ειναι ολοι παλιοι ενοικοι και οτι και να λεω φωνη βωοντος εν τι ερημω.

Στο τελος κατεβηκα εγω κατω και αναψα τον καυστηρα και οτι θελουν ας πουν εχω και δυο παιδακια στο κατω κατω θα κοιταξω τα παιδια μου.

Τουλαχιστον εχω την συμπαρασταση του διπλανου μου εστω κατι ειναι και αυτο καλυτερα δυο παρα ενας. Ολοι οι αλλοι δεν ενδιαφερονται.

Τι να κανω με αυτο το ζητημα υπαρχει καποιος νομος για την θερμανση ποτε ανοιγει ο καυστηρας και ποτε κλεινει? δεν μπορει ο καθε ιδιοκτητης να κανει οτι θελει και τους δινουμε τα λεφτας μας και να ειμαστε και αδικημενοι δεν ειναι σωστο.

στον κανονισμο κανονικα πρεπει να αναγραφει το ποτε ανοιγει και ποτε κλεινει ο καυστηρας (μιλαμε για μηνες, οχι για ωρες)

απο κει και περα εαν αυτη εχει το 100% της πολυκατοικιας ως ιδιοκτητρια λογικα μπορει να αλλαξει τον κανονισμο σε συμβολαιογραφο ... Βεβαια δεν ξερω αν μπορει να αυθαιρετησει τοσο πολυ σε θεματα κοινης λογικης (θερμανση κλπ)

Αρχικα ζητα τον κανονισμο

Oi παλιοι κανονισμοι, νομιζω οτι λεγανε οτι κλεινει στις 20 Απριλιου.

(Ασε, γιατι κι εμενα τωρα βρηκε να χαλασει ο κυκλοφορητης).

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

στον κανονισμο κανονικα πρεπει να αναγραφει το ποτε ανοιγει και ποτε κλεινει ο καυστηρας (μιλαμε για μηνες, οχι για ωρες)

απο κει και περα εαν αυτη εχει το 100% της πολυκατοικιας ως ιδιοκτητρια λογικα μπορει να αλλαξει τον κανονισμο σε συμβολαιογραφο ... Βεβαια δεν ξερω αν μπορει να αυθαιρετησει τοσο πολυ σε θεματα κοινης λογικης (θερμανση κλπ)

Αρχικα ζητα τον κανονισμο

Τον κανονισμο δεν τον δειχνει και δεν ξερω τι να κανω ασε που εχει και τον γιο της τον λουλη που ειναι δικηγορος και μαλλον τα ξερει ολα αυτα και τις κανει πλατες αλλα δεν μπορουν να παιζουν ετσι.

Μου ειπε και το αλλο κουφο οτι απο σεπτεμβριο θα τον ανοιγει τον καυστηρα οπως κανουν στις παλιες 3 ωρες το πρωι 3 ωρες το βραδυ και τι λεω τι ειναι αυτα τα πραγματα που ακουω τοτε τι νοημα εχει να λες οτι εχει το σπιτι αυτονομη θερμανση.

Εχω βρει τον μπελα μου τι μπορω να κανω.

Να βρεις αλλο σπιτι ισως?μια ζωη προβληματα θα εχεις με αυτην.

Το σκεφτηκα φιλε μου αλλα μολις 3 μηνες μετακομισα και μου εφυγαν και ενα σωρο λεφτα στην μετακομιση δεν ειναι και ευκολο να αλλαζεις σπιτι καθε τρεις και λιγο οταν εχεις οικογενεια αλλα μαλον θα κανω λιγο υπομονη για λιγο καιρο.

Τον κανονισμο δεν τον δειχνει και δεν ξερω τι να κανω ασε που εχει και τον γιο της τον λουλη που ειναι δικηγορος και μαλλον τα ξερει ολα αυτα και τις κανει πλατες αλλα δεν μπορουν να παιζουν ετσι.

Μου ειπε και το αλλο κουφο οτι απο σεπτεμβριο θα τον ανοιγει τον καυστηρα οπως κανουν στις παλιες 3 ωρες το πρωι 3 ωρες το βραδυ και τι λεω τι ειναι αυτα τα πραγματα που ακουω τοτε τι νοημα εχει να λες οτι εχει το σπιτι αυτονομη θερμανση.

τον κανονισμο μπορεις να τον βρεις αμα πας στην πολεοδομια και ψαξεις τον φακελο της πολυκατοικιας σου, εκει υπαρχει παντα. αποκλειεται να εχει το 100% αυτη μοναχα. εχεις παει στην πολεοδομια?

Να βρεις αλλο σπιτι ισως?μια ζωη προβληματα θα εχεις με αυτην.

τι θα πει να αλλαξει σπιτι..επειδη ενας ανθρωπος ειναι ξεροκεφαλος και κανει του κεφαλιου του δεν θα κανει παντα ο αλλος υποχωρηση.

απο την στιγμη που εχει γιο δικηγορο,καντου μια νυξη για το ζητημα.εν αναγκη απειλησε τους..γιατι σε μια οικοδομη ΠΑΝΤΑ υπαρχει κατι που φοβιζει τον εκαστοτε διαχειριστη...:X

γιατι σε μια οικοδομη ΠΑΝΤΑ υπαρχει κατι που φοβιζει τον εκαστοτε διαχειριστη...:X

Πάντως ημιυπαίθριους χώρους αποκλειεται να έχει :lol::lol:

Λοιπον αν θες να την φοβίσεις κοίτα αν εχει τιποτα ημιυπαιθριους να καλέσεις την πολεοδομία.

Κοιτα αν εχει κανα σκυλι γατι.μεχρι δυο και ΜΕΣΑ στο διαμέρισμα επιτρέπονται.

Επισης μπορείς να πάς και στις λυσεις μέσω ebay.Πάρε 2 αμπουλες βρώμας και πέτα τες εξω απο την πόρτα της.η ψέκασε με σπρευ κατω απο την χαραμάδα της πόρτας.

Θα βρωμάει ψοφιο κουναβι για 2 βδομάδς :p

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

οχι οχι..αναφερομαι σε κατι που καθε πολυκατοικια εχει και αν αποφασισει καποιος μπορει να ακνει μεγαλη ζημεια στον διαχειριστη(ο οποιος φερει και την ευθυνη).

Τι θεωρείτε κατά τη γνώμη σας «Ειδική Δαπάνη» η οποία διαιρείται σε ισα μέρη και όχι σύμφωνα με τα χιλιοστά? Ας πούμε γλάστρες 300 ευρώ για την είσοδο είναι σωστό να πληρώνονται σε ισα μερίδια??

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Ο κανονισμός της πολυκατοικίας όπως έχουμε ξαναπεί, βρίσκεται στο υποθηκοφυλακείο, απ' όπου μπορεί να ζητήσει οποιοσδήποτε αντίγραφο..

Δεν υπάρχουν ειδικές δαπάνες εάν δεν προβλέπονται ρητώς και κατηγορηματικώς στον κανονισμό..όλες οι δαπάνες αναγράφονται στον πίνακα δαπανών και ποσοστών συμμετοχής διαμερισμάτων (δαπάνες,ανελκυστήρας κ.λ.π.) ο οποίος επισυνάπτεται στην συμβολαιογραφική σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και κανονισμό πολυκατοικίας από τον Συμβολαιογράφο..

Παραθέτω μια εικόνα (τα κάγκελα-καρφιά), και θέλω να ρωτήσω, εκτός από αντιαισθητική και επικίνδυνη αυτή η προσθήκη των "συμπαθέστατων" γειτόνων μου μήπως είναι και ολίγο παράνομη; Αν ναι που μπορώ να απευθυνθώ (πέρα από την τρελοδιαχειρήστρια) για να αφαιρεθεί; Αυτό που έβγαλα στη φοτό βλέπει ακάλυπτο, αλλά υπάρχει ακριβώς το ίδιο και στην πρόσοψη της πολυκατοικίας.

Αν δεν φαίνεται θα την ξανα αναβάσω σε imageshack...

http://www.geocities.com/nikitas1988/img008.jpg

Αυτό και έχει και συνέχεια γιατί απαιτούν όλοι να κάθομαι προσοχή επειδή τους ενοχλώ, αλλά το βράδυ που πάει το ραχαλητό σύννεφο από δίπλα και εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ κανένας δεν φταίει!:lol:

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

στην πολεοδομια..

επισης ειναι 100% παρανομο καθως χαλαει την οψη της οικοδομης.(πρεπει ολα τα καγκελα να ειναι ιδια και ολα να ειναι ομοιομορφα)

στην πολεοδομια..

επισης ειναι 100% παρανομο καθως χαλαει την οψη της οικοδομης.(πρεπει ολα τα καγκελα να ειναι ιδια και ολα να ειναι ομοιομορφα)

Καλά το φαντάστηκα. Θέλω μια μικρή βοήθεια. Πάω στην πολεοδομία της περιοχής μου και τί ζητάω ακριβώς?

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Υποβάλλεις μία έγγραφη καταγγελία για παράνομη κατασκευή στην πρόσοψη και τον ακάλυπτο..

Έστειλα Pm στη freak. Την καταγγελία θα την κάνω. Ελπίζω μόνο, επειδή η κατασκευή αυτή είναι κολλημένη στο χώρισμα του μπαλκονιού μας , όσον αφορά τον ακάλυπτο να μη γυρίσουν να πουν ότι είναι δική μου κατασκευή... (Βέβαια τότε την ξυλώνω εγώ αλλά λέμε τώρα...)

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

σου απαντησα και σε αυτο το ερωτημα:)

σχετικα με αυτο που λες:αν η πολεοδομια χρεωσει την παραβαση και σε εσενα,το προστιμο δυστυχως το πληρωνεις ακομα και αν το ξηλωσεις...

υγ.της τρελης το καγκελο στην πολυκατοικια σας ε??

σου απαντησα και σε αυτο το ερωτημα:)

σχετικα με αυτο που λες:αν η πολεοδομια χρεωσει την παραβαση και σε εσενα,το προστιμο δυστυχως το πληρωνεις ακομα και αν το ξηλωσεις...

υγ.της τρελης το καγκελο στην πολυκατοικια σας ε??

Το είδα και σε ευχαριστώ.!! Προχωράω λοιπόν. Δυστυχώς εδώ επικρατεί το χάος από όλες τις απόψεις. Πάνε και γύρω στα 10 χρόνια από την τελευταία φορά που μείναμε σε αυτό το σπίτι (ήταν νοικιασμένο από τα τέλη 98) και έχουν αλλάξει πολλά.

Η άποψη των ενοίκων που μου δημιουργούν πρόβλημα είναι πως αφού δεν ήμασταν εδώ 10 χρόνια δεν μπορούμε να έρθουμε σήμερα και να απαιτούμε το παραμικρό ή να ζητάμε το οτιδήποτε. Ότι στραβό υπάρχει δεν πρέπει να μας ενοχλεί εκτός και αν είναι δικό μας λάθος και πρέπει να δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα.

Επειδή όμως δεν έχω μάθει να είμαι έτσι στη ζωή μου, επειδή δεν γουστάρω να με πατάνε ολοι οι δήθεν, και επειδή πρόκειται για το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι!:mad:

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

1--ειμαι στον εκτο οροφο(τελευταιος) και η βεραντα ειναι με διαχωριστικο απο τους διπλα.εγω καθε μηνα μια φορα περιπου ψηνω στα καρβουνα.υπαρχει κανενας νομος που το απαγορευει αυτο?

2--το τιναγμα των σεντονιων απο την βεραντα απαγορευεται?

ευχαριστω

1--ειμαι στον εκτο οροφο(τελευταιος) και η βεραντα ειναι με διαχωριστικο απο τους διπλα.εγω καθε μηνα μια φορα περιπου ψηνω στα καρβουνα.υπαρχει κανενας νομος που το απαγορευει αυτο?

ευχαριστω

Για το πρώτο δεν γνωρίζω. Όσον αφορά το δεύτερο μπορείς να κοιτάξεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Στην παλιά μου απαγορευόταν και το τίναγμα αλλά και το πλύσιμο στο μπαλκόνι (χαλιά αλλά και το ίδιο το μπαλκόνι) εφ όσων κάποιο από τα δύο δημιουργούσε πρόβλημα σε ενοίκους απο κάτω ή γινόταν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας που έβλεπε κεντρικό δρόμο. (το πλύσιμο του μπαλκονιού επιτρεπόταν εαν τα νερά που έτρεχαν δεν έπεφταν στον δρόμο)

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

ευχαριστω

1.χωρις να ειμαι βεβαιη,δεν νομιζω να υπαρχει νομος που να απαγορευει το ψησιμο στα καρβουνα:p αν ενοχλει τους διπλα σου,μετεφερε οταν φυσαει προς τα αυτους την ψησταρια απο την αλλη πλευρα(ως δειγμα καλης θελησης) κερασε τους και κανα κοψιδακι αν σου πουνε τπτ.δεν νομιζω και να φανε και να γκρινιαξουν.

2.κανονικα απαγορευεται το τιναγμα πασης φυσεως σεντονιων,χαλιων κτλ-κανεις βεβαια δεν το τηρει-

αν εχεις προβλημα με τους αποκατω,μην τιναζεις χαλια-παρε ηλ.σκουπα.σεντονια και τραπεζομαντηλα μπορεις να τα τιναζεις βραδυ(το εκανε ενας φιλος μου που ειχε το ιδιο προβλημα...):D