Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

Κι ο καλύτερος οφθαλμίατρος να μου πει να φορέσω φακούς επαφής δεν θα το κάνω.

Θεωρώ πως είναι "ξένο σώμα" για το μάτι και σίγουρα τα γυαλιά είναι πιο ασφαλή από τους φακούς. Αφήστε που δεν μπορείς να τρίψεις και το μάτι και αν μπει κανα σκουπιδάκι την έκατσες.:p

Φοράω γυαλιά και δεν βρίσκω τον λόγο να βάλω φακούς επαφής.Τζάμπα ταλαιπωρία το βρίσκω. :)

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σήμερα είδα μία emo με μπλε φακούς επαφής που ήταν μάλλον μικροί της

και φαινόταν από κάτω το μαύρο μάτι... Έλεος δλδ...

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Μαυρα ματια νομιζω εχουν μονο οι κινεζοι..καταμαυρα..τα αλλα ειναι καστανα σκουρα:)
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Καλημέρα,

Δεν έχεις άδικο και αυτό σκοπεύω να κάνω, αλλά με όσους γνωστούς έχω που χρησιμοποιούν φακούς επαφής, κανένας, ποτέ δεν μου είπε ότι χρειάστηκε να πάει σε οφθαλμίατρο για να αρχίσει να φοράει φακούς, εκτός αν κάποιος έπαιρνε τους μεγάλης διάρκειας.

Μόνο εγώ έτυχε να έχω κάποιο πρόβλημα και τώρα διαβάζοντας το forum και διάφορα άρθρα στο internet σχεδόν όλοι προτείνουν επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

Άλλος ένας λόγος για να είμαι ειλικρινής είναι ότι θέλω όταν πηγαίνω σε κάποιον (οποιονδήποτε) γιατρό αν χρειαστεί (από μακριά να τους έχουμε πάντα) να ξέρω 2-3 πράγματα, έστω και μέσ' τις άκρες ή τα βασικά τουλάχιστον για να μπορώ ξέρω και τι μου λέει.

Πρώτα θα πας σε οφθαλμίατρο οπωσδήποτε, αυτός θα σου συστήσει τον τύπο που σου ταιριάζει και τους ακριβείς βαθμούς που πρέπει να πάρεις. Γιατί η βαθμονόμηση των γυαλλιών διαφέρει από των φακών. Οι φακοί πρέπει να έχουν ένα κατιτίς λιγότερο, γιατί ακουμπάνε απευθείας πάνω στο μάτι.

Οι φακοί χρειάζονται, πολύ υπομονή τον πρώτο καιρό, για να τους συνηθίσεις. Εγώ φοράω από τα 13 και από την πρώτη στιγμή δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ίσως να είναι στεγνός γιατί τον παλεύεις πολύ ώρα με τα χέρια σου πριν τον τοποθετήσεις. Για να βρεις τη σωστή μεριά ένα κόλπο είναι να ενώσεις τις άκρες, αν κολλησουν, από τη μεριά που κόλλησαν θα τον βάλεις στο μάτι σου. Πριν τον βάλεις, βούτηξέ τον μία ακόμη φορά στο υγρό ώστε να μην στεγνώσει τόσο γρήγορα. Στην αρχή φόρεσέ τους για λίγο, μετά για περισσότερο και σταδιακά αύξησε το χρόνο... Αν κοκκινήσουν τα μάτια σου, μόλις τους βγάλεις, ρίξε μια αμπούλα φυσικά δάκρια και θα είσαι ΟΚ.

Όσον αφορά μάρκες και τα συναφή, έχω δοκιμάσει τα πάντα, σαν υγρό το καλύτερο που μπορώ να σου προτείνω είναι το NovaSoft Plus στο πράσινο μπουκάλι, και για φακούς κοίτα τους μηνιαίους της SoftLens... :)

Μαυρα ματια νομιζω εχουν μονο οι κινεζοι..καταμαυρα..τα αλλα ειναι καστανα σκουρα:)

Κοίτα να δεις η κόρη ήταν μαύρη μετά μπλε και μετά μάυρο ή κάτι σκούρο είναι δυνατόν αυτό; Τέσπα, φαινόταν ότι ήταν fake...

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Κοίτα να δεις η κόρη ήταν μαύρη μετά μπλε και μετά μάυρο ή κάτι σκούρο είναι δυνατόν αυτό; Τέσπα, φαινόταν ότι ήταν fake...

Το χρώμα των ματιών του ανθρώπου είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, που εξαρτάται από την ύπαρξη συγκεκριμένων χρωστικών ουσιών στην ίριδα, με κυριότερη εξ' αυτών τη μελανίνη. Αν και υπάρχουν τρεις γονότυποι που αφορούν το χρώμα των ματιών (καφέ, μπλε και πράσινο), οι φαινότυποι των ματιών, ανθρώπων και ζώων, έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και αυτό εξαρτάται από το ποσοστό μελανίνης στα μελανοκύτταρα της ίριδας. Προκύπτουν έτσι 8 φυσιολογικά χρώματα ματιών που είναι τα: σκούρο καφέ (πολύ μεγάλη ποσότητα μελανίνης), ανοιχτό καφέ (μέτρια ποσότητα μελανίνης), μάτια στο χρώμα της ώχρας (αποκαλούνται συχνά και «γατίσια»), πράσινα, γκρι, γαλάζια, γαλαζοπράσινα και βιολετιά. Υπάρχουν επίσης 3 μη φυσιολογικές περιπτώσεις, που είναι η ετεροχρωμία (διαφορετικό χρώμα ματιών στις δύο ίριδες ενός ανθρώπου, ή ακόμα και στην ίδια την ίριδα του ενός ματιού), ο αλμπινισμός (εντύπωση κόκκινων ματιών, λόγω απουσίας χρωστικών στην ίριδα) και τέλος η ατελής ανάπτυξη της ίριδας, γεγονός που κάνει να φαίνεται η περιοχή της ίριδας μαύρη.

Αν και το μαύρο χρώμα των ματιών δεν είναι κάτι το φυσιολογικό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολύ σκούρα καφέ ή μπλε μάτια, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού, μοιάζουν σα να έχουν μαύρα ή σχεδόν μαύρα μάτια. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το μαύρο χρώμα έχει παρατηρηθεί σε άριστες συνθήκες φωτισμού, στο φως της ημέρας για παράδειγμα. Επιπρόσθετα, κάποιες αναφορές δεν αφορούν μόνο φαινόμενα μαύρης ίριδας, αλλά αφορούν ολόκληρο το μάτι που μοιάζει να είναι τελείως μαύρο στο σύνολό του και φαίνεται πως έχει ελάχιστο ή ακόμα και καθόλου λευκό.

(http://www.techteam.gr/lofiversion/index.php/t75960.html)

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:-g366vwSCZT0YM:http://www.pediatros.com/MAIN/data/articles/2-Newborn/when_examine_eyes.jpgκαπως ετσι ηταν?γιατι αυτο ειναι "αληθινο"

Κάπως έτσι ήταν απλά ήταν πολύ μπλε, το μπλε του φακού δεν ήταν σαν φυσικό χρώμα,

τέσπα

Καλημέρα....

οτιδηποτε δεν καταλαβαινεις μπορεις να ζητησεις να σου το εξηγησει.

επισης ειμαι σχεδον βεβαιη πως αν καποιος απο εδω σου ελεγε "κανε αυτο...." θα το εκανες χωρις να πας στο γιατρο..

Ευχαριστώ γενικότερα για τις συμβουλές, αλλά το 2ο σχόλιο το θεωρώ περιττό. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την εποχή που γινόταν αυτό για το οποίο είσαι σχεδόν βέβαιη και σίγουρα δεν ήταν ποτέ για θέμα υγείας.

Όσον αφορά το να μου εξηγήσει κάτι ο γιατρός που δεν καταλαβαίνω δεν είναι κάτι το οποίο είναι αντίθετο σ' αυτό που λέω, ότι θέλω δηλαδή να ξέρω 2-3 πράγματα όταν μου λέει κάτι ο γιατρός. Παρ' όλα αυτά, όταν συχνά αντιμετωπίζω το ύφος του γιατρού "έλα που θες και πληροφορίες που δεν θα καταλάβεις...κάνε αυτό που λέω και πήγαινε να μπει ο επόμενος", εκεί είναι που χρειάζεται να ξέρω περισσότερα γι' αυτά τα λίγα που θα ακούσω.

Τέλος πάντων, δεν θέλω να έρθω σε καμία αντιπαράθεση μαζί σου, απλά μου έκανε εντύπωση η βεβαιότητά σου για έναν χρήστη...για έναν χρήστη χωρίς avatar. :p

@ chazlp1989: ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

• 2 weeks later...
Οι μηνιαίοι φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διάστημα πάνω του μήνα αν κάποιες μέρες δεν τους φοράω; πχ και 40 μέρες;

Οι μηνιαίοι φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διάστημα πάνω του μήνα αν κάποιες μέρες δεν τους φοράω; πχ και 40 μέρες;

αποσο ξερω μπορουν ανετα.εγω ας πουμε τους κραταω 1μιση μηνα περιπου(απο τη μερα που τους πρωτοχρησιμοποιησα κ φορωντας τους καθημερινα)ενω ξερω αλλους που τους κρατανε κ 2 κ 3 μηνες!βεβαια αν αρχισουν να σε ενοχλουν να τους αλλαζεις! :)

σκεψου μονο πως για καποιο λογο υπαρχει αυτη η συγκεκριμενη ημερομηνια ληξεως.το οτι ορισμενοι τους φορουν 1,4-2-3 μηνες δεν μου λεει κατι..σε λιγο αναμενονται κυματα χρηστων που θα αναφερουν μολυνσεις...

ειναι σα να μου λες πως θες να φας κονσερβα που εληξε πριν ενα μηνα....το κανεις?και αντε εκει μπορει να την βγαλεις με μια ευκοιλια,πονοκοιλο στα πολυ βαρια καμια δηλητηριαση...ειναι να παιζεις με την υγεια των ματιων σου?

Να πω κάτι...υπάρχει πρόβλημα αν έχεις επεφικίτιδα(ή όπως την λένε) και βάλεις φακούς?

iN seArch of a brAin...

http://img215.imageshack.us/img215/9290/maltesedogsmallyr6.jpg

σκεψου μονο πως για καποιο λογο υπαρχει αυτη η συγκεκριμενη ημερομηνια ληξεως.το οτι ορισμενοι τους φορουν 1,4-2-3 μηνες δεν μου λεει κατι..σε λιγο αναμενονται κυματα χρηστων που θα αναφερουν μολυνσεις...

ειναι σα να μου λες πως θες να φας κονσερβα που εληξε πριν ενα μηνα....το κανεις?και αντε εκει μπορει να την βγαλεις με μια ευκοιλια,πονοκοιλο στα πολυ βαρια καμια δηλητηριαση...ειναι να παιζεις με την υγεια των ματιων σου?

παντως εμενα γιατροι μου το εχουν πει αυτο..

κ καλα οτι για οικονομια ας τους κρατησω κ 1,5-2 μηνες κ δεν τρεχει κατι.εκτος φυσικα αν με ενοχλησει.

Παιδιά , αν θέλω να αρχίσω να φοράω φακούς (δεν έχω ξαναβάλει) πρέπει να πάω πρώτα σε οφθαλμίατρο ή μπορώ κατευθείαν σε κάποιο κατάστημα οπτικών;

Θα πρέπει να πας και στον οφθαλμίατρο για να σου γράψει και τα νούμερα των φακών(σε περίπτωση που έχεις ανεβάσει ή κατεβάσει βαθμούς) και να σου συστήσει και κάποιους. Στα οπτικά μπορούν να σου δώσουν φακούς αν τους πεις τη μυωπία σου(αν αυτό έχεις) ή αν δεν γνωρίζεις μπορούν να τη μετρίσουν από τα γυαλιά σου αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο ακριβές .

Εγώ αγόρασα φακούς των 6 μηνών τον περασμένο Αύγουστο και τους φοράω ακόμη.Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε ενόχληση.Ρώτησα και τον οπτικό μου και μου είπε να τους πετάξω όταν αρχίσω να βλέπω θολά.Πρέπει να αγοράσω καινούργιους ή να τους έχω όσο πάει?

Εγώ αγόρασα φακούς των 6 μηνών τον περασμένο Αύγουστο και τους φοράω ακόμη.Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε ενόχληση.Ρώτησα και τον οπτικό μου και μου είπε να τους πετάξω όταν αρχίσω να βλέπω θολά.Πρέπει να αγοράσω καινούργιους ή να τους έχω όσο πάει?

Φακοί 6 μηνών τον περασμένο Αύγουστο και τους φοράς ακόμα?!?Τι να πω...Εγώ που φοράω μηνιαίους σπάνια θα τους κρατήσω 5 μέρες παραπάνω και προτιμώ να τους πετάξω και νωρίτερα αν δω ότι κάτι με ενοχλεί σε αυτούς παρά να τρέχω μετά με κολλύρια και άλλα τέτοια σε περίπτωση μολύνσεων...

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Φακοί 6 μηνών τον περασμένο Αύγουστο και τους φοράς ακόμα?!?Τι να πω...Εγώ που φοράω μηνιαίους σπάνια θα τους κρατήσω 5 μέρες παραπάνω και προτιμώ να τους πετάξω και νωρίτερα αν δω ότι κάτι με ενοχλεί σε αυτούς παρά να τρέχω μετά με κολλύρια και άλλα τέτοια σε περίπτωση μολύνσεων...

Ρε συ δεν είμαι τσιγκούνης αλλά ειλικρινά δε με ενοχλούν καθόλου.Είναι σαν τη πρώτη φορά που τους φόρεσα.Μάλλον θα τους αλλάξω σε κανά μήνα που θα τελειώσω και τις πανελλαδικές.Ίσως και να μη με ενοχλούν επειδή αλλάζω το υγρό κάθε μέρα.

Εξαρταται απο πολλα αλλα και απο το ματι(οργανισμο) , εγω κανα δυο φορες φορουσα ημερησιους για 3 μηνες+ και ως συνηθως σε περιβαλλον με σκονες (μπαζα) λογω δουλειας

και δεν ειχα προβλημα σε σχεση τους τριμηνους που φοραω καπου καπου που με την παραμικρη σκονη εχω ενοχληση.

και οχι λογω οικονομιας αλλα δεν μπορω και ημερησιους καθε μερα να τους αλλαζω, ΟΧΙ οτι το προτεινω ,αλλα απλα με βολευει !

Ρε συ δεν είμαι τσιγκούνης αλλά ειλικρινά δε με ενοχλούν καθόλου.Είναι σαν τη πρώτη φορά που τους φόρεσα.Μάλλον θα τους αλλάξω σε κανά μήνα που θα τελειώσω και τις πανελλαδικές.Ίσως και να μη με ενοχλούν επειδή αλλάζω το υγρό κάθε μέρα.

Δεν θυμάμαι να είπα κάτι για τσιγκουνιά..Είπα μόνο πως αν πήρες φακούς 6 μηνών τον περασμένο Αύγουστο και μόνο ότι έχουμε Απρίλιο σημαίνει ότι έχουν λήξει..Και όπως είπε και η Freak παραπάνω

Εξαρταται απο πολλα αλλα και απο το ματι(οργανισμο) , εγω κανα δυο φορες φορουσα ημερησιους για 3 μηνες+ και ως συνηθως σε περιβαλλον με σκονες (μπαζα) λογω δουλειας

και δεν ειχα προβλημα σε σχεση τους τριμηνους που φοραω καπου καπου που με την παραμικρη σκονη εχω ενοχληση.

και οχι λογω οικονομιας αλλα δεν μπορω και ημερησιους καθε μερα να τους αλλαζω, ΟΧΙ οτι το προτεινω ,αλλα απλα με βολευει !

Ημερήσιους για 3 μήνες??...Με συγχωρείτε κιόλας αλλά ξέρετε πόσο ευαίσθητο είναι το μάτι ως κατασκευή?!?Το να το κακομεταχειριζόμαστε φορώντας φακούς που έχουν προ πολλού περάσει το όριο τους δεν νομίζω να είναι το καλύτερο..Και επαναλαμβάνω ότι δεν το σχολιάζω για θέμα χρημάτων αλλά καθαρά για θέμα υγείας των ματιών..

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

δλδ τους ετησιους μακη,ποσο θα τους κρατουσες?10ετια?

προσωπικα το βρισκω ανοητο να παιρνει κανεις τετοια ρισκα.

ουτε απο αποψη κοστοςυ δικαιολογειται,ουτε απο τεμπελια...

παιδιά έχω μια φίλη που αγόρασε χρωματιστούς φακούς χωρίς να έχει μυωπία ή κάτι άλλο. οι φακοί ήταν για ένα μήνα, και τους φοράει εδώ και ενάμιση χρόνο. της έχω πει πόσες φορές να τους αλλάξει και η απάντησή της είναι: ε, αφού ακόμα μια χαρά βλέπω, δεν έχουν χαλάσει.. :worry:
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1310/1310135q5fto1gp1w.gif

Φοράμε φακούς και βρήκαμε την υγειά μας.Από δαύτους που διαρκούν ένα μήνα αλλά τους αγαπάω και τους φοράω παραπάνω από ένα μήνα,δεν μου είναι εύκολο να τους πετάξω.

Φοράτε φακούς,χωρίς χρώμα βέβαια,κάμει καλό

Ουράνια τόξα κυνηγώ,πίσω από ίσκιους τρέχω...