Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

με μια προχειρη ματια στους φακους που εγω παιρνω,δεν αξιζει τον κοπο.ειναι μεν πιο φτηνοι αλλα με τα μεταφορικα σου βγαινει το ιδιο,αν οχι ακριβοτερα
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά αγόρασα και εγώ και δοκίμασα τους nightvision 2 HD...

Σε σχέση με τους απλούς bausch and lomb είναι ένα κλικ πιο πάνω στο επίπεδο άνεσης στις πολλές ώρες στο μάτι και στις κοκκινίλες. Kαι στην όραση όμως δείχνουν πιο ζωντάνά τα χρώματα νομίζω. Δεν θα έλεγα βέβαια ότι έχουν και τις τρελές διαφορές αλλά υπάρχει αισθητή διαφορά. Σίγουρα θα τους προτιμώ από εδώ και πέρα...

Να ρωτήσω όμως επειδή ξέχασα να ρωτήσω τον οπτικό μου χθες και σήμερα είναι κλειστός... Για την αποθήκευση τους μπορώ να χρησιμοποιώ το ίδιο υγρό που χρησιμοποιούσα για τους απλούς υδρογέλης έτσι;;

Γιατί αυτοί είναι σιλικόνης-υδρογέλης... Έχετε να προτείνετε κάποιο υγρό; Εγώ κατά 90% όλα τα χρόνια χρησιμοποιώ το πράσινο Opti free.

πριν απο 2 εβδομαδες περιπου παω να βγαλω τους φακους μου και βλεπω οτι τα ματια μου ητανε κατα κοκκινα και μετα ετριβα συνεχεια τα ματια μου το πρωι τις επομενης μερας πηγα στο οφθλμιατρο και μου ειπε οτι στο ενα ματι εχω ελκος , στην διαγνωση για να παρω ενα αντιβιοτικο μου εγραψε βακτηριδιακη επιφεφυκιτιδα. Και πηγαινα συχνα να με βλεπει στο πρωτο 24ωρο τα ματια μου ξεκοκκινησαν και συνεχιζα να βαζω κολλυριο καθε μια ωρα την πρωτη εβδομαδα ,καθε δευτερη ωρα την δευτερη εβδομαδα και αυτην την εβδομαδα καθε 3 ωρες . Παω και με βλεπει και μου λεει οτι ειναι πιο εφανειακο και μου λεει να συνεχισω το κολλυριο. Θελω να ρωτησω καποιον χρηστη φακων επαφης να μου πει εαν ειχε παθει κατι τετοιο και ποσο καιρο του πηρε για αναρωση του ματιου του διοτι εμενα μου φαινεται υπερβολικα μεγαλος ο χρονος , και ενω εμφανισιακα δεν φαινεται καποιο προβλημα , κοιταει μεσα στο ματι μου, Μου απαγορευσε να φοραω φακους για περιπου 20 μερες. Απλα ειναι σπαστικα τα γυαλια και τα βαζω μονο οταν θελω να δω που δεν βλεπω δεν εχω μεγαλη μυωπια 2,75 αλλα και παλι η οραση μου δεν ειναι καλη χωρις γυαλια αλλα μου σπανε τα νευρα.. τωρα με αυτο... το ελκος.

Σου είπε απο τι μπορεί να έγινε; Δηλαδή απο αλλεργία; Απο κακό πλύσιμο των χεριών; Απο κακή λειτουργία του υγρού;
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Σου είπε απο τι μπορεί να έγινε; Δηλαδή απο αλλεργία; Απο κακό πλύσιμο των χεριών; Απο κακή λειτουργία του υγρού;

μου ειπε οτι ειναι καποιο βακτηριο που μπηκε στο ματι μου , ισως να μην ειχα πλυνει καλα τα χερια και να ετριψα το ματι μου και να το μετεφερα. Μου ειπε να σου γινει μαθημα να μην τριβεισ ποτε τα ματια σου , ή τα βλεφαρα διοτι μπορει οποιασδηποτε να το παθαινε. Ακριβως δεν ξερει, ρωτησα για αλλεργια και μου λεει δεν εχεις αλλεργια. Το υγρο που εχω ειναι το optifree και εκεινη το ιδιο εχει και μου λεει ειναι πολυ καλο!.

Παιδιά αγόρασα και εγώ και δοκίμασα τους nightvision 2 HD...

Σε σχέση με τους απλούς bausch and lomb είναι ένα κλικ πιο πάνω στο επίπεδο άνεσης στις πολλές ώρες στο μάτι και στις κοκκινίλες. Kαι στην όραση όμως δείχνουν πιο ζωντάνά τα χρώματα νομίζω. Δεν θα έλεγα βέβαια ότι έχουν και τις τρελές διαφορές αλλά υπάρχει αισθητή διαφορά. Σίγουρα θα τους προτιμώ από εδώ και πέρα...

Να ρωτήσω όμως επειδή ξέχασα να ρωτήσω τον οπτικό μου χθες και σήμερα είναι κλειστός... Για την αποθήκευση τους μπορώ να χρησιμοποιώ το ίδιο υγρό που χρησιμοποιούσα για τους απλούς υδρογέλης έτσι;;

Γιατί αυτοί είναι σιλικόνης-υδρογέλης... Έχετε να προτείνετε κάποιο υγρό; Εγώ κατά 90% όλα τα χρόνια χρησιμοποιώ το πράσινο Opti free.

Κατι ακυρο οι φακοι HD που γραφουνε παραπανω ειναι ιδιοι με αυτους που λενε purevision ; διοτι εχω μπερδευτει το κουτι του ενος φακου και του αλλου ειναι ιδια εμφανισιακα.

Στο σιτε τις Bausch + Lomb δηλαδη εδω http://www.bausch.com/en/Our-Products/Contact-Lenses/Contact-Lenses-for-Nearsighted-Farsighted/Purevision-2-HD-contact-lenses , εχει και το HD κατω στο κουτακι των φακων εγω που πηρα τους purevision 2 εχουνε ιδιο χρωμα κουτακι αλλα λειπε το HD απο κατω , αυτο τι σημαινει;. οτι δεν ειναι οι ιδιοι; . Το σπαστικο ειναι οτι τους αγορασα και δεν προλαβα να τους δοκιμασω ακομα , λογω του ελκους δυστυχως. Παντως μου ειπανε οτι εχει 130 διαπερατοτητα οξυγονου καλυτερη και απο τους απλους purevision που χρησιμοποιουσα πριν.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Γεια σας,

Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δυστυχώς λεφτά για σπατάλες δεν υπάρχουν, πιστεύω αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο http://www.cyprolens.com.cy από το οποίο αγοράζω τους φακούς επαφής μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Έχουν πολύ καλές τιμές τους (και στους απλούς φακούς επαφής, αλλά και στους σιλικόνης-υδρογέλης φακούς επαφής), στέλνουν γρήγορα και με δωρεάν μεταφορικά τις παραγγελίες (μέσα σε μια βδομάδα έλαβα εγώ) και έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών (με ενημέρωσαν με e-mail πότε θα αποσταλεί η παραγγελία, μου έστειλαν το tracking number κτλ). :)

Υ.Γ. Έχει και ένα πολύ καλό υγρό καθαρισμού που κάνει για όλα τα γυαλιά οράσεως και ηλίου, αλλά και οθόνες κτλ, μιας και συζητήθηκε κι αυτό νωρίτερα.

Έχω μια χαζή ερώτηση για όσους γνωρίζουν αλλά εγώ θα πάρω για πρώτη φορά φακούς και ακόμα δε ξέρω τίποτα..!!

Βλέπω οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι μηνιαίοι φακοί επαφής περιέχουν 6 τεμάχια. Εγώ ας πούμε χρησιμοποιώ τους 2 για ένα μήνα άρα μου μένουν 4 αχρησιμοποίητοι. Αυτοί οι 4 μπορούν να χρησιμοποιηθούν τον επόμενο μήνα κανονικά ή είναι και αυτοί άχρηστοι μετά από το πέρασμα του πρώτου;

Έχω μια χαζή ερώτηση για όσους γνωρίζουν αλλά εγώ θα πάρω για πρώτη φορά φακούς και ακόμα δε ξέρω τίποτα..!!

Βλέπω οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι μηνιαίοι φακοί επαφής περιέχουν 6 τεμάχια. Εγώ ας πούμε χρησιμοποιώ τους 2 για ένα μήνα άρα μου μένουν 4 αχρησιμοποίητοι. Αυτοί οι 4 μπορούν να χρησιμοποιηθούν τον επόμενο μήνα κανονικά ή είναι και αυτοί άχρηστοι μετά από το πέρασμα του πρώτου;

από την μέρα που τους άνοιξης πρέπει να περάσει ένας μηνας ! όχι από την μέρα που το αγόρασες :)

ο κάθε φακός είναι σε ξεχωριστό κουτάκι , οποτε το ανοίγεις οποτε θες.

οποτε μπορείς να άνοιξης τους δυο τώρα και τους άλλους δυο σε 3 μήνες αν θες :P

Edited by ns11

οι μηνιαιοι φακοι αφου ανοικτουν τους βαζουμε στην ειδικη θηκη την βιδωτη και μεσα βαζω φυσιολογικο ορο. πως καθαριζονται? (θυμαμαι παλια οι φακοι οι διαρκειας που ειχα τους καθαριζα με ενα ειδικο υγρο σαν σαπουνι) η τους βαζουμε σε ειδικο υγρο με αντισηπτικες ιδιοτητες και πιο?

Εγω προσωπικα , οποτε τους βγαζω , τους τριβω οπως στο παρακατω βιντεο για μερικα δευτερολεπτα !!!!...

Επειτα τους βαζω στη θηκη , τη γεμιζω υγρο για τους φακους επαφης και αυτο ηταν !!!

Οσο για τα υγρα , υπαρχουν παρα πολλες μαρκες να διαλεξεις ...!!!!

(Renu ,Opti-free ,Bio -True ,Aquasoft κλπ !!!)

Παιδια για δειτε λιγο το καταστημα .... Ειναι σχεδον η χαμηλοτερη τιμη που εχω βρει τους purevision 2 HD ακομη και απο αμερικανικα eshops...

Eχω ξαναψωνισει απο εκει αλλα αλλο προιον , λετε να ειναι fake ?

http://lens4us.com/page/default.asp?id=24&la=1&prID=52842

Edited by stalek

οι μηνιαιοι φακοι αφου ανοικτουν τους βαζουμε στην ειδικη θηκη την βιδωτη και μεσα βαζω φυσιολογικο ορο. πως καθαριζονται? (θυμαμαι παλια οι φακοι οι διαρκειας που ειχα τους καθαριζα με ενα ειδικο υγρο σαν σαπουνι) η τους βαζουμε σε ειδικο υγρο με αντισηπτικες ιδιοτητες και πιο?

Ο φυσικος ορος δεν ενδεικνυται για καθημερινη χρηση.Ειναι μονο για εκτακτες περιπτωσεις καθως δεν καθαριζει τον φακο, απλως τον συντηρει.Γενικα μπορει να χρησιμοποιηθει μονο αν σου τελειωσει το υγρο και τα καταστηματα ειναι κλειστα για να παρεις και μονο για ενα 24ωρο.

Υγρα φακων υπαρχουν πολλα και το ποιο θα επιλεξεις εξαρταται απο το ειδος του φακου που χρησιμοποιεις.Ρωτα τον οπτικο σου, πιστευω μπορει να σε βοηθησει στη σωστη επιλογη.Εγω χρησιμοποιω το aqua soft.

Παιδια για δειτε λιγο το καταστημα .... Ειναι σχεδον η χαμηλοτερη τιμη που εχω βρει τους purevision 2 HD ακομη και απο αμερικανικα eshops...

Eχω ξαναψωνισει απο εκει αλλα αλλο προιον , λετε να ειναι fake ?

http://lens4us.com/page/default.asp?id=24&la=1&prID=52842

Τους PureVision 2 τους έχουν εδώ http://cyprolens.com.cy/index.php?page=shop.product_details&product_id=30&flypage=flypage.tpl&pop=0&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=1 29.90Ε την εξάδα με δωρεάν μεταφορικά και tracking number.

Από το site που ανέφερες δεν έχω ψωνίσει και δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά για το Cyprolens ξέρω ότι δεν πουλάει fake προϊόντα. Έχω ψωνίσει και εγώ και αρκετές φίλες μου διάφορους φακούς επαφής.

Εγώ λίγο που ψάχτηκα στο site δωρεάν μεταφορικά δεν βρήκα για Ελλάδα.

Άσε που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μέσα στο site τους cyprolens δεν έχουν υγρά.

Δεν συμφωνώ με την λογική ο κάθε "έμπορος" να ανοίγει μια αποθήκη στην Κύπρο για να πληρώνει λίγο φόρο και να κάνει τέτοιου είδους διαφημίσεις μέσα σε forum. Αυτή είναι δουλειά οπτικού θεωρώ εγώ.

Άσε που έχω βρει Ελληνικά ηλεκτρονικά οπτικά καταστήματα που έχουν εξίσου καλές τιμές.

Edited by spiros29

το κυπριακο στους φακους που εγω παιρνω ειναι οικονομικοτερο απο τον οπτικο της γειτονιας ή το ελληνικο σαιτ που ψωνιζα(αν υπολογισει και τα μεταφορικα κανεις) αλλά οχι απο το http://www.contactlenses.co.uk/

Εγώ λίγο που ψάχτηκα στο site δωρεάν μεταφορικά δεν βρήκα για Ελλάδα.

Άσε που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μέσα στο site τους cyprolens δεν έχουν υγρά.

Δεν συμφωνώ με την λογική ο κάθε "έμπορος" να ανοίγει μια αποθήκη στην Κύπρο για να πληρώνει λίγο φόρο και να κάνει τέτοιου είδους διαφημίσεις μέσα σε forum. Αυτή είναι δουλειά οπτικού θεωρώ εγώ.

Άσε που έχω βρει Ελληνικά ηλεκτρονικά οπτικά καταστήματα που έχουν εξίσου καλές τιμές.

Σπύρο, καταρχήν δεν έχω ουδεμία σχέση με το κατάστημα, πέρα από ότι είμαι μια ευχαριστημένη πελάτισσα τους.

Όπως ακριβώς ποστάρατε για φτηνά μαγαζιά πόσταρα και εγώ αυτό από το οποίο ψωνίζω, ώστε αν συγκρίνετε τιμές και να επωφεληθείτε αν θέλετε. :happy:

Για τα δωρεάν μεταφορικά

α) το γράφουν ξεκάθαρα και στο πάνω μέρος της σελίδας με κόκκινα γράμματα ότι έχουν δωρεάν μεταφορικά για κάθε αγορά,

β) έχουν banner στα αριστερά της σελίδας με την ελληνική σημαία και

γ) επίσης στο μενού "Πώς παραλαμβάνω" http://cyprolens.com.cy/el/paralavi-proionton.html γράφουν ξεκάθαρα "Για την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής αγορά τα προϊόντα σας αποστέλλονται άμεσα Δωρεάν μέσω Ταχυδρομείων συστημένα δηλαδή πρέπει να υπογράψετε κατά την παραλαβή τους. Μπορείτε να παρακολουθείτε την διαδικασία εξέλιξης της αποστολής μέσω Tracking Number που θα λάβετε με e-mail όταν παραδώσουμε τα προϊόντα στο ταχυδρομείο...."

Εν συνεχεία δίνουν και οδηγίες για το τι θα κάνει κανείς με το Tracking number...

Για την Κύπρο αντίστοιχα γράφουν δωρεάν μεταφορικά με acs courier σε 24 ώρες.

Συμφωνώ ότι κι άλλα μαγαζιά έχουν εξίσου καλές τιμές αλλά δωρεάν μεταφορικά με συστημένο και tracking number για κάθε αγορά δεν έχω δει να έχουν.. οπότε πρέπει να τα προσθέτουμε και αυτά στην τιμή.

Όσο για υγρό βλέπω ένα βιολογικό που από αυτά που γράφουν μου φαίνεται πολύ καλό και σκέφτομαι να το αγοράσω όταν ξαναπάρω φακούς επαφής. Μπορεί μέχρι τότε να έχουν κι άλλα, δεν ξέρω...

Από εκεί και πέρα, περί φόρων κτλ, τι να σου πω; Εμένα σαν καταναλώτρια που οι φακοί επαφής είναι ρουτίνα, ο οπτικός λειτουργεί σαν 'περιπτεράς' για τους φακούς επαφής. Απλά πηγαίνω και μου δίνει το κουτάκι που χρειάζομαι. Γιατί λοιπόν να τους πληρώνω χρυσούς στον οπτικό, όταν απλά μπορώ να τους παραλαμβάνω στα χέρια μου σε πολύ καλύτερη τιμή; Καθένας φυσικά πράττει το καλύτερο για την τσέπη του ή σύμφωνα με την λογική του. :-)

το κυπριακο στους φακους που εγω παιρνω ειναι οικονομικοτερο απο τον οπτικο της γειτονιας ή το ελληνικο σαιτ που ψωνιζα(αν υπολογισει και τα μεταφορικα κανεις) αλλά οχι απο το http://www.contactlenses.co.uk/

Ακριβώς. Τσέκαρα και το contactlenses σε κάποια προϊόντα (biofinity, soflens, air optix aqua, biomedics 55) και είδα πώς το cyprolens είναι ακόμα και από αυτό είτε οικονομικότερο είτε στις ίδιες τιμές. Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το αγγλικό έχει τις τιμές σε λίρες αγγλίας και η ισοτιμία μας ρίχνει π.χ. τώρα είναι (£1 = 1.24 ευρώ) και για αυτό σου φάνηκε φτηνότερο.

Πχ. Biofinity στο αγγλικό η 3άδα έχει 22 ευρώ στο αγγλικό (17.5 λίρες), ενώ στο κυπριακό η 6άδα έχει 29.90 ευρώ.

Edited by Nikos_s3

Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα biofinity πιο φθηνούς από Ελληνική αγορά

Στο Lenshop.gr 28,90 €

Στο Alfalens 29€

Αν και στο Alfalens είναι τριάδα, αλλά στο lenshop είναι εξάδα.

Όσο αναφορά για τα μεταφορικά στο cyprolens που είπα πριν, διάβασα στο site ότι έχει μόνο για Κύπρο δωρεάν

Όσο αναφορά για το υγρό που σου είπα ότι δεν έχει ποικιλία, για μένα είναι πολύ περίεργο ένα site να έχει τόση ποικιλία σε φακούς και σε υγρά να έχει μόνο ένα από μια μάρκα που δεν έχω ξαναδεί (δεν είμαι και ειδικός βέβαια)

Όσο αναφορά το tracking number δεν μου χρειάζεται αν το κατάστημα που αγοράζω είναι από Ελλάδα. Έτσι και αλλιώς σε δύο τρεις μέρες το πολύ μου έρχεται.

Και τέλος όσο αναφορά τα περί "έμπορα" και "περιπτερά", εγώ το ανέφερα γιατί δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι να πουλάει ένας οποιοσδήποτε φακούς επαφής. Χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι μόνοι οπτικοί έχουν άδεια να πουλάνε φακούς επαφής.

Edited by spiros29

Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα biofinity πιο φθηνούς από Ελληνική αγορά

Στο Lenshop.gr 28,90 €

Στο Alfalens 29€

Αν και στο Alfalens είναι τριάδα, αλλά στο lenshop είναι εξάδα.

Για το Alfalens απάντησες από μόνος σου, η τιμή της τριάδας χωρίς τα μεταφορικά είναι κατά 0,90 λεπτά φτηνότερη από την τιμή της εξάδας στο Cyprolens με ενσωματωμένα τα μεταφορικά.

Για το Lenshop μπορείς να μου πεις την τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά; Γιατί εγώ βρήκα τα παρακάτω..

Με τραπεζική κατάθεση τα μεταφορικά είναι 3,30 €

Με αντικαταβολή τα μεταφορικά είναι 6.30 €

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50 €

Φυσικά αν πληρώσεις με κάρτα δεν λέει πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά. Αλλά μάλλον θα είναι όσο και με τραπεζική κατάθεση. Οπότε 28,90 € +3,30 € = 32,20 €

Όσο αναφορά για τα μεταφορικά στο cyprolens που είπα πριν, διάβασα στο site ότι έχει μόνο για Κύπρο δωρεάν

Όσο αναφορά το tracking number δεν μου χρειάζεται αν το κατάστημα που αγοράζω είναι από Ελλάδα. Έτσι και αλλιώς σε δύο τρεις μέρες το πολύ μου έρχεται.

Απλά μάλλον δεν διάβασες καθόλου για τα μεταφορικά γιατί όπως σου έγραψα νωρίτερα έχει για όλες τις αγορές εντός Ευρώπης δωρεάν μεταφορικά.

Το tracking number δεν σου χρειάζεται; Εμπιστεύεσαι πλήρως τα ταχυδρομεία μας δηλαδή; Κι αν χαθεί το δέμα σου; Αν δεν φτάσει ποτέ στα χέρια σου, επειδή είτε χάθηκε, είτε στο 'βούτηξε' κάποιος από το ταχυδρομικό κουτί της πολυκατοικίας σου, τότε τι γίνεται;

Δεν νιώθεις περισσότερη ασφάλεια όταν μπορείς να τσεκάρεις που βρίσκεται και όταν ξέρεις ότι θα στο παραδώσουν στα χέρια σου και θα πρέπει να υπογράψεις για την παραλαβή;

Όσο αναφορά για το υγρό που σου είπα ότι δεν έχει ποικιλία, για μένα είναι πολύ περίεργο ένα site να έχει τόση ποικιλία σε φακούς και σε υγρά να έχει μόνο ένα από μια μάρκα που δεν έχω ξαναδεί (δεν είμαι και ειδικός βέβαια)

Μακάρι να είχα απάντηση και για αυτό αλλά δεν έχω. Μπορεί το συγκεκριμένο υγρό να είναι γνωστό στην Κύπρο ή να είναι πολύ καλό και να υπερκαλύπτει τους καταναλωτές άλλωστε είναι βιολογικό.

Και τέλος όσο αναφορά τα περί "έμπορα" και "περιπτερά", εγώ το ανέφερα γιατί δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι να πουλάει ένας οποιοσδήποτε φακούς επαφής. Χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι μόνοι οπτικοί έχουν άδεια να πουλάνε φακούς επαφής.

Δεν μπορεί τόσα e-shop στην Ευρώπη να λειτουργούν παράνομα. Λογικά υπάρχει νόμος που επιτρέπει την πώληση των φακών επαφής σε e-shop μας και οι οπτικοί στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργούν σαν 'περιπτεράδες'. Μπορώ να το ψάξω πάντως.

Δεν ξέρω αν η cyprolens έχει τις καλύτερες τιμές στον κόσμο όλο (λογικά όλο και κάποιο e-shop θα έχει καλύτερες τιμές σε κάποιο προϊόν) αλλά εφόσον είναι αξιόπιστοι και από όσο έχω δει έχουν πολύ καλές τιμές σε σχέση με τα άλλα site και ενσωματώνουν και τα μεταφορικά, εγώ προσωπικά τους προτιμώ και θα το κάνω όσο δεν αλλάζουν. Τώρα καθένας όπως ξαναείπα αποφασίζει σύμφωνα με τα κριτήρια του... :happy:

Edited by _spirit_

Λοιπόν θα σου απαντήσω για να σου δείξω τη μετράει για μένα σε ένα eshop

Να σου εξηγήσω γιατί δεν μετράει για μένα το tracking number?

Αν και το συγκεκριμένο έχει εντοπισμό παραγγελίας αφού τα στέλνει με μεταφορική είτε acs είτε γενική. Αλλά δεν μετράει για μένα τόσο.

Γιατί αυτό το κυπριακό site που αναφέρεσαι δεν έχει ένα όνομα? Δεν γράφει τίποτα για το ποιος είναι από πίσω. Για ποιο λόγο? Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Να ξέρω από που ψωνίζω.

Τα πιο πολλά eshop ελληνικά που βρήκα γράφουν. Όπως το συγκεκριμένο που λέγαμε πριν Lenshop.gr αλλά για να μη νομίζεις ότι κάνω και διαφήμιση και άλλα αξιόλογα που βρήκα opticaldirect.gr,opto-vision.gr. Αν δεις μέσα στο site τους οι άνθρωποι γράφουν είμαστε αυτοί. Είναι οπτικοί. Είναι σημαντικό να μπορώ να τους πάρω τηλ και να τους ρωτήσω κάτι αλλά και να ξέρω αυτόν από τον οποίο έκανα την αγορά και αν έχω πρόβλημα να ξέρω που να απευθυνθώ. Περισσότερη ασφάλεια νοιώθω τότε παρά όταν έχω tracking number.

Όσο αναφορά τα υγρά θα σου εξηγήσω γιατί μου φαίνεται περίεργο.

Από την ίδια εταιρία που παίρνει το φακό τον Biofinity η ίδια εταιρία έχει και υγρό, όπως από την ίδια εταιρία που παίρνει τους purevision η ίδια εταιρία έχει και υγρό. και αυτός δεν έχει κανένα? πολύ περίεργο. Αλλά αφού δεν μπορείς να το απαντήσεις δεν έχει νόημα.

Είμαι πολύ επιφυλακτικός σε eshop που δεν γράφουν πληροφορίες για το ποιοι είναι και αποφεύγω να ψωνίζω από τέτοιους.

Ακριβώς. Τσέκαρα και το contactlenses σε κάποια προϊόντα (biofinity, soflens, air optix aqua, biomedics 55) και είδα πώς το cyprolens είναι ακόμα και από αυτό είτε οικονομικότερο είτε στις ίδιες τιμές. Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το αγγλικό έχει τις τιμές σε λίρες αγγλίας και η ισοτιμία μας ρίχνει π.χ. τώρα είναι (£1 = 1.24 ευρώ) και για αυτό σου φάνηκε φτηνότερο.

Πχ. Biofinity στο αγγλικό η 3άδα έχει 22 ευρώ στο αγγλικό (17.5 λίρες), ενώ στο κυπριακό η 6άδα έχει 29.90 ευρώ.

εχει ενα κουμπακι καπου,να σου μετατρεπει τις τιμες σε ευρω,χωρις να μπερδευεσαι με ισοτιμιες και ιστοριες.

Μιλησα για τους φακους που εγω προτιμω, και λυπαμαι αλλα το αγγλικο σαιτ ειναι φθηνοτερο κατα 5 ευρω στο ζευγαρι.

με τα μεταφορικα ερχονται μεν στα ιδια πανω κατω,αλλα 1ον μπορεις να αγορασεις περισσοτερα απο ενα ζευγαρι,οποτε αυτοματα εχεις κερδος και 2ον το αγγλικο σαιτ το γνωριζω και το εμπιστευομαι ενω το κυπριακο θα ειναι ρισκο.:)

Λοιπόν θα σου απαντήσω για να σου δείξω τη μετράει για μένα σε ένα eshop

Να σου εξηγήσω γιατί δεν μετράει για μένα το tracking number?

Αν και το συγκεκριμένο έχει εντοπισμό παραγγελίας αφού τα στέλνει με μεταφορική είτε acs είτε γενική. Αλλά δεν μετράει για μένα τόσο.

Γιατί αυτό το κυπριακό site που αναφέρεσαι δεν έχει ένα όνομα? Δεν γράφει τίποτα για το ποιος είναι από πίσω. Για ποιο λόγο? Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Να ξέρω από που ψωνίζω.

Τα πιο πολλά eshop ελληνικά που βρήκα γράφουν. Όπως το συγκεκριμένο που λέγαμε πριν Lenshop.gr αλλά για να μη νομίζεις ότι κάνω και διαφήμιση και άλλα αξιόλογα που βρήκα opticaldirect.gr,opto-vision.gr. Αν δεις μέσα στο site τους οι άνθρωποι γράφουν είμαστε αυτοί. Είναι οπτικοί. Είναι σημαντικό να μπορώ να τους πάρω τηλ και να τους ρωτήσω κάτι αλλά και να ξέρω αυτόν από τον οποίο έκανα την αγορά και αν έχω πρόβλημα να ξέρω που να απευθυνθώ. Περισσότερη ασφάλεια νοιώθω τότε παρά όταν έχω tracking number.

Όσο αναφορά τα υγρά θα σου εξηγήσω γιατί μου φαίνεται περίεργο.

Από την ίδια εταιρία που παίρνει το φακό τον Biofinity η ίδια εταιρία έχει και υγρό, όπως από την ίδια εταιρία που παίρνει τους purevision η ίδια εταιρία έχει και υγρό. και αυτός δεν έχει κανένα? πολύ περίεργο. Αλλά αφού δεν μπορείς να το απαντήσεις δεν έχει νόημα.

Είμαι πολύ επιφυλακτικός σε eshop που δεν γράφουν πληροφορίες για το ποιοι είναι και αποφεύγω να ψωνίζω από τέτοιους.

Έχουν πληροφορίες για το ποιοι είναι στο 'Εταιρεία' που βρίσκεται κάτω-κάτω και οδηγεί εδώ.

Εκεί γράφουν και ποιοι είναι, ποια εταιρεία είναι από πίσω (η οποία είναι του 2004, άρα όχι καινούρια) δηλαδή και πού μπορεί κανείς να τους βρει. Επίσης γράφουν και επίσημα στοιχεία όπως αριθμός εγγραφής στο μητρώο εταιρειών και Φ.Π.Α. Πλήρη στοιχεία της εταιρείας επίσης αναγράφονται στο SSL της σελίδας.

Τέλος, το site έχει πάρα πολύ αναλυτικές πληροφορίες και εμένα τουλάχιστον δεν με αφήνει αφήνει με αμφιβολίες. Δεν έχω δει άλλα να τα λένε τόσο ξεκάθαρα.

Το ότι δεν είναι οπτικοί (γιατί έτσι φαίνεται) είναι συνώνυμο ότι δεν θα τους βρίσκεις ή ότι είναι αεριτζήδες; Αντιθέτως, εμένα μια φορά με πήραν και τηλ. ακόμα οι ίδιοι για να επιβεβαιώσουν την παραγγελία μου γιατί ήταν μεγάλη (είχα πάρει 6 κουτάκια τότε, τα 2 για μένα και τα άλλα για φίλες).

Αλλά μάλλον εσύ ψωνίζεις μόνο από καταστήματα οπτικών, δεκτό ως στάση. Εμένα δεν με νοιάζει να είναι οπτικό το κατάστημα αλλά να μην είναι scam site. Την πρώτη φορά που ψώνισα από Cyprolens και εγώ ήμουν επιφυλακτική γιατί δεν τους ήξερα. Τώρα όμως τους προτείνω γιατί είναι επαγγελματίες.

εχει ενα κουμπακι καπου,να σου μετατρεπει τις τιμες σε ευρω,χωρις να μπερδευεσαι με ισοτιμιες και ιστοριες.

Μιλησα για τους φακους που εγω προτιμω, και λυπαμαι αλλα το αγγλικο σαιτ ειναι φθηνοτερο κατα 5 ευρω στο ζευγαρι.

με τα μεταφορικα ερχονται μεν στα ιδια πανω κατω,αλλα 1ον μπορεις να αγορασεις περισσοτερα απο ενα ζευγαρι,οποτε αυτοματα εχεις κερδος και 2ον το αγγλικο σαιτ το γνωριζω και το εμπιστευομαι ενω το κυπριακο θα ειναι ρισκο.:)

Ευχαριστώ FREAK_OF_NATURE, έψαχνα κουμπάκι το μεσημέρι αλλά δεν το έβρισκα (στραβομάρα και ας φοράω φακούς :p). Λυπάσαι; Μα πρέπει να χαιρόμαστε όταν βρίσκουμε καλύτερες τιμές και να τις μοιραζόμαστε με τους γύρω μας. Για αυτό άλλωστε είναι και τα forum. Μάλλον φοράς έγχρωμους, γιατί όντως εκεί ισχύει η διαφορά που λες, στα άλλα το cyprolens είναι πιο οικονομικό ή έχει πάνω-κάτω τις ίδιες τιμές (χωρίς καν να προστεθούν τα μεταφορικά στους άλλους).

Από την εμπειρία μου πάντως, πάρε το ρίσκο να γνωρίσεις και το κυπριακό κατάστημα, αν θελήσεις κάποιον προϊόν στο οποίο να σε συμφέρει. Δεν θα απογοητευτείς πιστεύω. :)

Edited by _spirit_

Αν εσένα σε ικανοποιεί αυτό το όνομα Concosto Dev. Ltd για το ποιοι είναι (εμένα μου κάνει offsore του Άκη :lol:, πλάκα κάνω)

τότε οκ.

Εμένα πάντως δεν μου φτάνει αυτό.

Αν εσένα σε ικανοποιεί αυτό το όνομα Concosto Dev. Ltd για το ποιοι είναι (εμένα μου κάνει offsore του Άκη :lol:, πλάκα κάνω)

τότε οκ.

Εμένα πάντως δεν μου φτάνει αυτό.

Αν και φοβάμαι ότι βγαίνουμε off-topic Σπύρο και δεν το θέλω, είναι επιλογή σου να πράτεις όπως σου ορίζουν τα πιστεύω και η τσέπη σου. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να πληρώνω το όνομα, αλλά αγοράζω άλλα κριτήρια επιλογής (αξιοπιστία, ασφάλεια συναλλαγών, τιμή, εξυπηρέτηση κτλ και σε αυτά δεν έχω παράπονο από το κυπριακό) :Ρ. (Πάντως τα e-mail που μου στέλνανε ήταν ενυπόγραφα και τηλεφωνικά λένε όνομα (κανείς δεν μου είπε Άκης) :lol:...)

Υ.Γ. Δεν σε ρωτάω αν ψωνίζεις από e-shop και πλαίσιο ή όλα τα υπόλοιπα e-shop που δεν έχουν όνομα, παρά μόνο όλα τα στοιχεία της εταιρείας.. :worry:

Παιδια τοσες σελιδες που βλεπω ποσταρετε ζευγαρια φακων απο Οnline μαγαζια με φτηνες τιμες κι εγω παιρνω το ζευγαρι μηνιαιους μου 10 Ε πρεπει να νιωθω λιγο κοροιδο ? :p

Τοσο καιρο δεν ετυχε να τσεκαρω κανενα ονλινε καταστημα να δω τι παιζει , βασικα θελουν ολα πιστωτικη καρτα /paypal κλπ για να γινει η αγορα η γινεται κι αλλιως ? Γιατι αν ειναι πιο απλο πρεπει να του δωσω σημασια μου φαινεται

Τελος , εγω συνηθως το ζευγαρι φακων το κραταω πανω απο μηνα επειδη βλεπω οτι δε με ενοχλει στο ματι αυτο , οταν βλεπω οτι δεν εινα τοσο υγρος , κολλαει , με ενοχλει κλπ πεταω το ζευγαρι κ αγοραζω επομενο . Υπαρχει ενδεχομενο να παρουσιαστει καποιο μακροπροθεσμο προβλημα με αυτη τη συνηθεια , γνωριζετε ?

Γεια σας... Οπως λεει και ο τιτλος, το Θεμα αυτο ασχολειται με τα "υγρα καθαρισμου φακων επαφης" που χρησιμοποιουμε, που εχουμε χρησιμοποιησει, ή που γνωριζουμε για αυτα.

Προσωπικα χρησιμοποιω απο παλια το Opti Free Express (τωρα το Replenish) και δεν εχω καποιο προβλημα με το καθαρισμα των φακων μου. Η τιμη του, πανω-κατω ιδια με τα υπολοιπα γνωστα υγρα.

Αυτες τις μερες ομως μου προτειναν μια μαρκα υγρου, απο Ιταλια, που την εχει ενα μαγαζι σε προσφορα.. στα 10ευρω τα δυο μπουκαλια, τα οποια ειναι και 360ml το καθενα. (ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση, απλα θελω να δωσω στοιχεια για συγκριση και πληροφοριες)

Η επωνυμια του υγρου ειναι QUEEN'S UNICA και η εταιρια SOLEKO (Milano), απ'οτι γραφει στο κουτι.

Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση δεν ειναι η τιμη και η ποσοτητα, αφου παιζουν και αλλα παιχνιδια σε αυτα τα θεματα, αλλα τα συστατικα του υγρου αυτου που δεν ειναι και πολυ ιδια με του OptiFree ή του BioTrue για παραδειγμα που κοιταξα.

Γνωριζει λοιπον κανεις για το συγκεκριμενο υγρο που ανεφερα?

Edited by forall