xaritos1 Δημ. March 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2007 Οχι δν θα υπαρξει προβλημα να κανεισ μπανιο με τους φακους εγω το εχω κανει αρκετες φορες .Μπορεις να βαλεις του φακους στο χερι να ριξεις υγρο και να κανεισ πανω τους κυκλικες κινησεις με το δακτυλο σ και μετα να τους βαλεις στο κουτακι κανα 15 και μετα μπορεις να τους φορεσεις,ετσι τουλαχιστον μ εχει πει ο οπτικος μ να κανω σε περιπτωσεις σαν και αυτη που αναφερεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Claimant Δημ. March 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2007 Οχι δν θα υπαρξει προβλημα να κανεισ μπανιο με τους φακους εγω το εχω κανει αρκετες φορες .Μπορεις να βαλεις του φακους στο χερι να ριξεις υγρο και να κανεισ πανω τους κυκλικες κινησεις με το δακτυλο σ και μετα να τους βαλεις στο κουτακι κανα 15 και μετα μπορεις να τους φορεσεις,ετσι τουλαχιστον μ εχει πει ο οπτικος μ να κανω σε περιπτωσεις σαν και αυτη που αναφερεις Eυχαριστώ.Θα το δοκιμάσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fishfemale Δημ. March 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2007 Egw prwtoevala gualia otan hmoun 14 etwn (me 2 vathmous muwpia sto kathe mati) kai prwtoevala fakous epafhs (ethsious arxika) otan hmoun 16 etwn. Oi fakoi epafhs omws an kai ethsioi, meta apo ligous mhnes (me sxolastikh kathariothta kai frontida parakalw) xreiazontousan antikatastash, den kserw giati (sugkekrimena ston deksio fako evgaze mia mikrh asprh koukida, h opoia me ekove otan ton forousa). Etsi to gurisa stous mhniaious. Otan hmoun 20 etwn an thumamai kala, ksanaphga ston ofthalmiatro kai phra pleon gualia kai fakous epafhs me 2.25 gia to kathe mati. Mexri kai shmera sta 25 mou exw thn idia muwpia ki eksakolouthw na foraw mhniaious fakous epafhs (fusika sto spiti foraw ta gualia gia na anapneei to mati). Apo ugro katharismou xrhsimopoiw to NovaSept, kai eimai apoluta ikanopoihmenh genika. Exw apokoimithei me tous fakous se ektaktes periptwseis (px otan menw aproopta se filiko spiti h otan taksideuw me to ploio kai apokoimiemai athela mou-otan to skopeuw tous vgazw gia na mai pio aneta) alla pote den eixa enoxlhseis se megalo vathmo. To mono pou eprepe na kanw meta apo upno - upopsin, spania koimamai me tous fakous, mh to kanete sunitheia - htan na kanw ta matia mou na dakrysoun ligaki aplws gia na glistrane eukola ta vlefara sto anoigokleisma gia na mhn uparxei kindinos na vgei o fakos. Tha ithela na rwthsw, ti einai ta "dakrya" pou lete? Pou eksuphretoun? Na ksekatharisw pws oudepote ekana eksetash gia fakous epafhs, tous prwtous pou eixa mou tous eferne h theia mou xwris na metrhsei tpt sto mati mou, kai tous mhniaious pou pairnw apla zhtaw to vathmo pou exw, oute ti marka einai den kserw... Mono th suskeuasia perigrafw kathe fora gia na pairnw tous sugkekrimenous. Gi' auto omologw pws parakseneuthka m' auta pou lete edw peri kampulothtas kai tetoia, den hksera pws uparxoun tetoies epiloges mia kai oi fakoi mou tairiazoun apoluta sta matia mou... Παράθεση Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2007 τα δακρυα εξυπηρετουν στο να "υγρανθει" το ματι για να μη τσουζει :) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2007 απορια εβαλα σημερα τους καινουριους φακους μου βγαζοντας τον ενα,τον ξεπλυνα και τον εβαλα στη θηκουλα.εκανα το ιδιο και στον αλλο, αλλα διπλωσε εκεινη την ωρα. επειδη την πρωτη φορα που μου ετυχε το ιδιο,προσπαθησα να τον ανοιξω και σκιστηκε,σημερα τον αφησα στη θηκουλα με το υγρο του και μιση ωρα μετα ειχε ανοιξει απο μονος του ξερει κανεις που οφειλεται αυτο?δε νομιζω να κανω κατι λαθος..μου συμβαινει για 2η φορα,και παλι σε καινουριο φακο.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. March 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2007 απορια εβαλα σημερα τους καινουριους φακους μου βγαζοντας τον ενα,τον ξεπλυνα και τον εβαλα στη θηκουλα.εκανα το ιδιο και στον αλλο, αλλα διπλωσε εκεινη την ωρα. επειδη την πρωτη φορα που μου ετυχε το ιδιο,προσπαθησα να τον ανοιξω και σκιστηκε,σημερα τον αφησα στη θηκουλα με το υγρο του και μιση ωρα μετα ειχε ανοιξει απο μονος του ξερει κανεις που οφειλεται αυτο?δε νομιζω να κανω κατι λαθος..μου συμβαινει για 2η φορα,και παλι σε καινουριο φακο.. βασικά αυτό οφείλεται στην μέγεθος της μυωπίας που έχεις απο ότι μου εξήγησε ο οπτικός.Εμένα λυγίζουν πολύ εύκολα και για αυτό δυσκολεύομαι να τους βάλω επειδή ο βαθμός μου είναι χαμηλός κάτω απο 1. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
annie_ Δημ. March 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2007 απορια εβαλα σημερα τους καινουριους φακους μου βγαζοντας τον ενα,τον ξεπλυνα και τον εβαλα στη θηκουλα.εκανα το ιδιο και στον αλλο, αλλα διπλωσε εκεινη την ωρα. επειδη την πρωτη φορα που μου ετυχε το ιδιο,προσπαθησα να τον ανοιξω και σκιστηκε,σημερα τον αφησα στη θηκουλα με το υγρο του και μιση ωρα μετα ειχε ανοιξει απο μονος του ξερει κανεις που οφειλεται αυτο?δε νομιζω να κανω κατι λαθος..μου συμβαινει για 2η φορα,και παλι σε καινουριο φακο.. Νομίζω έχει να κάνει με το πόσο μαλακός ή σκληρός είναι ο φακός.Όσο πιο μαλακός τόσο πιο εύκολα διπλώνει.Κ οι δικοί μου οι μαλακοί φακοί δίπλωναν καμιά φορά.Οι σκληροί ποτέ,αλλά επειδή είναι σκληροί με ενοχλούν στο μάτι. Παράθεση anniesworld.eu Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2007 κατ αρχην ευχαριστω για τις υποθεσεις σας. μι3ς ουδεμια σχεση εχει ο βαθμος της μυωπιας. αnnie θα ειχε μια λογικη αυτο που λες αλλα οπως ειπα,μου εχει συμβει μονο 2 φορες και τις 2 την πρωτη φορα που τους εβγαλα απο το κουτακι τους και τους εβαλα στα ματια μου..ποτε ξανα! και δεν αναφερομαι στο διπλωμα,αλλα στο κολλημα! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. March 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2007 κατ αρχην ευχαριστω για τις υποθεσεις σας. μι3ς ουδεμια σχεση εχει ο βαθμος της μυωπιας. αnnie θα ειχε μια λογικη αυτο που λες αλλα οπως ειπα,μου εχει συμβει μονο 2 φορες και τις 2 την πρωτη φορα που τους εβγαλα απο το κουτακι τους και τους εβαλα στα ματια μου..ποτε ξανα! και δεν αναφερομαι στο διπλωμα,αλλα στο κολλημα! Tι να σου πω.Και μένα βλακεία μου φάνηκε αλλά είπα ειδικός είναι ο άνθρωπος κάτι παραπάνω θα ξέρει.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. March 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2007 Υπαρχουν φακοι για δεξι και αριστερο ματι ? (ΟD AND OS ?) Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 ναι υπαρχουν..και φυσικα δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις που εχουν διαφορετικη μυωπια το ενα ματι απο το αλλο Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Elgia Δημ. March 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2007 απορια εβαλα σημερα τους καινουριους φακους μου βγαζοντας τον ενα,τον ξεπλυνα και τον εβαλα στη θηκουλα.εκανα το ιδιο και στον αλλο, αλλα διπλωσε εκεινη την ωρα. επειδη την πρωτη φορα που μου ετυχε το ιδιο,προσπαθησα να τον ανοιξω και σκιστηκε,σημερα τον αφησα στη θηκουλα με το υγρο του και μιση ωρα μετα ειχε ανοιξει απο μονος του ξερει κανεις που οφειλεται αυτο?δε νομιζω να κανω κατι λαθος..μου συμβαινει για 2η φορα,και παλι σε καινουριο φακο.. Αυτό συμβαίνει όταν για κάποιο λόγο "αφυδατώνεται" ο φακός, όταν δηλαδή χάνει για κάποιους λόγους κάποιο ποσοστό υγρασίας. Γι'αυτό και όταν τοποθετηθούν σε ορό, όπως και έκανες, επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση. Το περίεργο βέβαια είναι ότι σου συνέβη όταν πρωτοάνοιξες τους φακούς ενώ συνήθως συμβαίνει όταν βγάζουμε τους φακούς μετά από παρατεταμένη χρήση. Παίζει ρόλο και το είδος των φακών. Οι φακοί συχνοί αντικατάστασης είναι κατά κανόνα πιο λεπτοί και γι'αυτό διπλώνουν και κολλάνε πιο εύκολα. :) Παράθεση God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2007 ελγια μου τι κανεις?χαθηκες... στο θεμα τωρα. πιστευω πως ο συγκεκριμενος φακος εχει προβλημα.. μια ωρα αφου τον βαλω στο ματακι μου,αρχιζει να με ενοχλει,λες και στεγνωνει.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Elgia Δημ. March 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2007 Για τα δικά μας----> έχεις pm. :) Το πρόβλημα με τους φακούς σου το αντιμετώπισες με ένα συγκεκριμένο είδος/μάρκα; Γιατί αν είναι έτσι ίσως απλά να μη σου κάθεται καλά η συγκεκριμένη. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω τα εξής: φοράω φακούς πάνω από 11 χρόνια. Και συνοπτικά θα σου αναφέρω ότι παρόλο που άλλαξα μάρκες και είδη φακών, συνειδητοποίησα με λύπη ότι σταδιακά τα μάτια μου πλέον δεν "ανέχονται" τόσο πολύ τους φακούς όσο στο παρελθόν. Παλιότερα κανένα πρόβλημα, τώρα στεγνώνουν σχετικά εύκολα και μετά από κάποιες ώρες μ'ενοχλούν και να φανταστείς ότι ποτέ δεν τους φορούσα πολλές ώρες, και μάλιστα κατά περιόδους προτιμούσα τα γυαλιά, τηρούσα και τηρώ ευλαβικά τις διαδικασίες καθαρισμού και προσοχής. Στη δική μου δηλαδή περίπτωση σταδιακά μάλλον απέκτησα ενός είδους δυσανεξία, όχι απαγορευτική για να φοράω ακόμη φακούς (ευτυχώς), αλλά αρκετά ενοχλητική μερικές φορές. Καλύτερα βέβαια να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρό σου, γιατί πέρα από τις δικές μας εμπειρίες αυτός είναι ο μόνος που θα μπορέσει να σου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση.;) Παράθεση God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2007 ayto akribos me problhmatise...ayth thn marka eperna panta kai pote ma pote den eixa problhma! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Φοράω φακούς σχεδόν 8 χρόνια και έχω μυωπία από τα 13 μου (τώρα είμαι 27). Ξεκίνησα με ετήσιους τους οποίους σε 4 μήνες μέσα τους άλλαξα γιατί έσκισα τον ένα (ακόμα δεν θυμάμαι πως το έκανα). Το 2ο ζευγάρι ετησίων το πέταξα διότι έπαθα επιπεφυκίτιδα και για κανά 3μηνο φόραγα γυαλιά. Όταν λοιπόν όλα ήταν εντάξει αγόρασα 3ο ζευγάρι ετησίων (τα θελα και εγώ αυτό να λέγεται) το οποίο μετά από ένα 24ωρο clubbing σε περίοδο διακοπών παρέδωσαν το πνεύμα τους.. Από τότε κάπου 6 χρόνια τώρα φοράω μηνιαίους (aqua lenses ) όπου τους κρατάω 40 ημέρες περίπου διότι κάποιες μέρες φοράω και γυαλιά μυωπίας. Δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα απολύτως..το μοναδικό πρόβλημα που είχα ήταν με το υγρό καθαρισμού το renu το οποίο μου προκαλούσε κάτι σαν φλεγμονή.. Απλά άλλαξα υγρό φακών και πήρα το nova soft..Μόνο που την τελευταία φορά όντας σε ταξίδι και με ένα ανοιγμένο και χυμένο μπουκαλάκι υγρού φακών επαφής στο νεσεσέρ αναγκάστηκα και αγόρασα ένα renu (νεάς γενιάς από ότι κατάλαβα) με το οποίο δεν έχω ακόμα κάποιο πρόβλημα.. Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. April 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2007 Να ρωτήσω κάτι?Μού είπε μια γνωστή μου ότι αν φοράς φακούς κάθε μέρα για 10 χρόνια μετά κάτι παθαίνουν τα μάτια σου που ούτε αυτή δε το ήξερε.Ισχυεί κάτι τέτοιο?Πανικοβλήθηκα λιγάκι μπορώ να πω και φοβάμαι να τους βάζω/Εσείς τι λέτε ?Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο?Και τι είναι αυτό που παθαίνες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. April 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2007 Να ρωτήσω κάτι?Μού είπε μια γνωστή μου ότι αν φοράς φακούς κάθε μέρα για 10 χρόνια μετά κάτι παθαίνουν τα μάτια σου που ούτε αυτή δε το ήξερε.Ισχυεί κάτι τέτοιο?Πανικοβλήθηκα λιγάκι μπορώ να πω και φοβάμαι να τους βάζω/Εσείς τι λέτε ?Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο?Και τι είναι αυτό που παθαίνες? Η συνεχης και αδιακοπη χρηση φακων μπορει να προξενησει μολυνσεις στα ματια αλλα ειναι και θεμα οργανισμου.Καλο ειναι 2-3 βδομαδες τον χρονο να τους αποχωριζεσαι και να βαζεις τα γυαλακια σου. Υ.Γ Χρονια σου πολλα !!!!! Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wall Δημ. April 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2007 Να ρωτησω και γω κατι. Εχετε ακουσει τιποτα οτι οι φακοι bausch & lomb κανουν κακο στα ματια μετα απο καποιο χρονικο διαστημά? Αυτο μου το ειπε η οπτικος που πηγα να αγορασω ξανα και προσπαθουσε να μου δωσει κατι αλλους (δεν θυμαμαι και την μαρκα...). Τους χρησιμοποιω 1.5 χρονο και ειμαι μια χαρα. Ετσι δεν υπεκυψα... Ισως απλα το ειπε για να προωθησει τους αλλους. Ε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2007 δε νομιζω να κυκλοφορει στην αγορα οποιαδηποτε μαρκα φακων επαφης που να κανει κακο στα ματια. εγω χρησιμοποιω baush and lomb απο το 1999,και δεν εχω παθει το παραμικρο. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. April 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2007 για τους Pure Vision της Bauch and Lomb (μηνα) τι λετε; μετα απο πραγματικη "οντισιον" φακων τα τελευταια 3 χρονια ειναι οι μοναδικοι που μου καθονται πολυ καλα! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. April 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2007 Εγώ από φθινόπωρο 2005 μέχρι σήμερα φοράω τους Purevision παρατεταμένα (20+ μέρες / ζευγάρι χωρίς να βγουν καθόλου, διάλειμμα 2-7 ημερών ανάλογα περιόδου για να βάλω νέο ζευγάρι) και τους θεωρώ σωτηρία... Χωρίς αυτούς θα ήμουν αναγκασμένος να φοράω γυαλιά για πολύ περισσότερο (πράγμα που δεν θέλω anyway). Viva la purevision! Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. April 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2007 Α δηλάδή ούτε εσείς πιστεύετε ότι προκύπτει πρόβλημα.Για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν υπάρχει πρόβλημα να μη τους φορέσω καθόλου οπότε θα το κάνω αυτό εκεί.Επίσης ο βαθμός μυωπίας μου δεν είναι πολύ,γύρω στο 1 αλλά μου χρείαζονται πολύ στα μαθήματα ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. April 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2007 Τι να πούμε και μεις με τα 7 (ναι είμαι γκαβός :p ) Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_viper Δημ. April 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2007 Υπάρχει κάποιο οικονομικό μαγαζί στην Αθήνα για εξάδα φακών Baucsh & Lomb Soflens 59? Μέχρι στιγμής τους έπαιρνα από ένα στην Ερμού αλλά τους έχει 70€ τους 12 φακούς (6 σετ δηλαδή). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts